Sturm Graz - Ajax: live-uitzending, blessures en vermoedelijke opstellingen

Woensdag, 1 augustus 2018 om

Op weg naar de groepsfase van de Champions League deed Ajax vorige week uitstekende zaken door in de Johan Cruijff ArenA de heenwedstrijd van de tweede voorronde met 2-0 te winnen van Sturm Graz. Woensdagavond staat de return in Oostenrijk op het programma en de kans is aanwezig dat Erik ten Hag zijn opstelling op een positie gaat wijzigen ten opzichte van vorige week.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie bereikt de derde voorronde van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door raubaht)

Het is natuurlijk alleen nog maar speculeren, maar als Neres zijn basisplaats verliest aan Labyad dan snap ik er niks meer van.

1 augustus 2018 om 07:47

Ja dat zou vreemd zijn

1 augustus 2018 om 19:04

Neres op links is duidelijk minder dan Neres op rechts. Verder is Labyad gewoon meer ervaren en verdedigend sterker.

1 augustus 2018 om 07:55

Dan is ten Hag echt gek. En heeft hij geen verstand van voetbal. Verlies is gelijk oprotten ten Hag.

1 augustus 2018 om 18:59

Ik kan serieus niet inschatten of dit sarcasme is.

1 augustus 2018 om 08:06

Kan natuurlijk zijn dat Neres toch met een transfer bezig is?

1 augustus 2018 om 08:34

Lijkt me stug. Ajax zou niemand meer moeten laten vertrekken (buiten Ziyech). Een eerder bod van ik geloof 30 miljoen is al resoluut naar de prullenbak verwezen, Neres heeft meermaals aangegeven te willen blijven en zich goed te voelen. Misschien niet 100% fit, dat acht ik waarschijnlijker dan bezig met een transfer.

1 augustus 2018 om 08:43

Ik hoop dat hij blijft hoor, maar uitspraken van spelers dat ze willen blijven neem ik tegenwoordig altijd met een korrel zout. We gaan het zien.

1 augustus 2018 om 08:53

In other news: is deze wedstrijd te zien op Ziggo Sport vanavond?

1 augustus 2018 om 09:10

Ja, voor alle kijkers gratis. Op ziggo sport select, veel kijkplezier.

1 augustus 2018 om 09:18

Gelukkig is Ziggo na het gezeur van vorig jaar zo wijs om alle CL-kwalificatieduels van Ajax ook voor niet-Ziggo klanten beschikbaar te maken.

1 augustus 2018 om 10:29

Staat létterlijk in de tekst. Actiever lezen is echt niet erg .

1 augustus 2018 om 11:17

Ja

1 augustus 2018 om 11:58

@Martin, later toegevoegd denk ik, of ik was nog niet wakker. Maar zover ik zag stopte het artikel vanochtend na de opstellingen.

1 augustus 2018 om 17:11

Is ook wel financieel slim, meer kijkers meer reclame inkomsten..niet alleen liefdadigheid vermoed ik.

1 augustus 2018 om 09:04

We hebben Labyad nog niet écht aan het werk gezien en als ik ff in het voordeel van Ten Hag zou denken kan ik me voorstellen dat hij iets meer verdedigend werk kan leveren en ook iets doelgerichter is dan Neres. Daarbij speelde Neres niet sterk vanaf links en Ziyech juist zéér sterk vanaf rechts.
Wat je wel echt mist zonder Neres is een mannetje met diepgang die je weg kan sturen in een counter.

1 augustus 2018 om 10:57

Doelgerichter dan Nerds? Doelgerichter dan Neres vind je haast geen speler op de Nederlandse velden, als je ziet hoeveel assists en goals hij verzorgt en hoe weinig minuten hij daar voor nodig heeft. Daar kan Labyad echt niet aan tippen hoor. Als Neres echt niet zou spelen, dan zou daar een andere reden voor moeten zijn: inderdaad een pijntje of iets anders wat op de achtergrond speelt.

1 augustus 2018 om 11:18

Dat was afgelopen seizoen zeker waar, maar is nu nog niet echt vorm.

1 augustus 2018 om 11:57

Labyad heeft er vorig jaar toch 15 gemaakt voor Fcu. Op een heel andere manier doelgericht namelijk met afstandschoten en iets minder riscico in zijn spel.

Maar oke een pijntje o.i.d. is een meer voor de hand liggende reden want ik acht Neres ook nog wel iets beter.

1 augustus 2018 om 12:52

Wat Neres doet oogt heel spectaculair maar het lijdt vaak tot helemaal niets. Het inzicht en de techniek heeft hij maar nu moet hij nog een stuk effectiever worden in alles. Vaak houdt hij de bal te lang bij zich waarsoor het spel enorm wordt vertraagd, bovendien de kans op balverlies enorm vergroot. Dit zijn facetten die hij nog moet leren en soms helpt het juist om daarvoor er een keer langs te staan.

1 augustus 2018 om 16:48

Vrij overdreven. Als zijn acties "vaak" tot niks zou leiden, zou hij nooit bij 25 doelpunten betrokken zijn in 32 wedstrijden. Neres is de enige speler van Ajax die diepgang heeft en doorbeweegt na een actie. Kjh, Ziyech en Schone zoeken hem ook vaak op in de combinatie. Hoeveelheid balverlies valt ook mee voor een buitenspeler, zie zijn statistieken.

1 augustus 2018 om 18:21

Hij heeft het allang dat hij talent heeft maar ook van hem mogen we meer verwachten dan hij vorige week bracht. Zijn concurrentie is enorm verbeterd waardoor ook hij zal moeten presteren om zijn basisplaats te behouden.

Ik verwacht dat Labyad op dit moment gewoon van grotere toevoegde waarde zal zijn dan Neres. Daarom zou ik het niet raar vinden als Labyad i.p.v. Neres wordt opgesteld.

1 augustus 2018 om 17:09

Ik snap t wel, Labyad is op voorspraak van ten Hag gekomen. Dus dat die de bank warm zou gaan houden is vooralsnog onwaarschijnlijk.

Ik denk dat mochten Tadic en Blind nog niet spelen, dat de basisplaats van Eiting dan naar Labyad gaat en Ziyech een linie zakt. Als Blind en/of Tadic spelen denk ik niet dat Labyad, Neres uit de basis houdt.

1 augustus 2018 om 10:31

Las gister al dat Eiting sowieso niet hoeft te vrezen, dus ik moet je hierin denk ik teleurstellen.

Neres op de bank.. serieus wat een bullshit dit! Tot vanavond

1 augustus 2018 om 10:50

Vermoedelijk, volgens de opsteller van dit stukje. Ik mag aannemen dat op dit moment juist hij, samen met Onana, Zyech, v/d Beek, De Ligt, Tagliafico zeker zijn van hun plek mits fit.

Nou als je Neres ernaast zet voor Labyad dan verdien je het gewoon om een pak slaag te krijgen. Frenkie volgens mij ook weer verdediging als ik het goed las. Die jongen hoort op het middenveld en Neres gewoon altijd basis. Zonde man, hoop dat ze het kunnen laten zien

1 augustus 2018 om 10:32

Dit is de vermoedelijke opstelling, hè. Betekent dat het in theorie nog op elf plekken kan veranderen .

1 augustus 2018 om 10:38

Zolang Blind niet in staat is een hele wedstrijd te spelen, is De Jong de beste keus in de verdediging.

Als Neres op de bank wordt geplaatst... Dan moeten we gewoon onderuit gaan. Ten Hag moet weg. Labyad hoort op de bank.

1 augustus 2018 om 09:30

Wat is dit nou weer voor een instelling? Lekkere supporter ben jij, als je je zin niet krijgt hoop je dat we verliezen? Je weet de reden niet eens.

Vind het normaal als je je onbegrip uitspreekt, of van mening bent dat Ten Hag geen goeie trainer is, maar je blijft achter je club staan.

1 augustus 2018 om 10:33

Bovendien is dit geen definitieve opstelling. En al zou het zo zijn; Ajax speelt uit, verdedigt een degelijke voorsprong en wil het liefst de nul houden. Het zal niet zo aanvallend zijn als in eigen huis.

Labyad had nooit naar Ajax moeten gaan. Kijk eens al die negatieve reacties. Labyad gaat die verwende supporters van Ajax nog eens het tegendeel bewijzen. Wat heeft Neres de vorige wedstrijd gepresteerd? Helemaal niks! Dus praat aub geen bullshit. Neres gaat niet slagen dat weet ik nu al. Het is een net niet speler. Leuk maar maakt te weinig af.

1 augustus 2018 om 09:06

Neres gaat niet slagen, en dat weet je nu al. Ja want jij hebt een glazen bol. Praat aub geen bullshit. Labyad moet zich nog bewijzen bij Ajax dus een basisplaats ten opzichte van Neres is in mijn ogen wat te vroeg. Niks met verwende supporters te maken.

1 augustus 2018 om 09:34

Wat heeft dat er nou jn hemelsnaam mee te maken??? Neres was afgelopen seizoen de meest productieve speler voor ajax, die heeft gewoon wel een streepje voor. Dat Labyad Marrokkaans is boeit echt helemaal niemand.

1 augustus 2018 om 09:38

Je punt ontgaat mij een beetje..

1 augustus 2018 om 09:49

Neres is de absolute smaakmaker voorin. Samen met Ziyech zijn dit toch wel de pareltjes van Ajax die het moeten gaan doen in Europees verband. Labyad zit nog mijlen ver van hun niveau vandaan. Ik hoop op Onana, Mazraoui de Ligt Frenkie Takki, Schone Donnie Tadic, Ziyech Hunter Neres.

1 augustus 2018 om 09:23

Het gaat niet om Labyad. Dat is een uitstekende speler. Neres is onze diepgaande aanvaller en tegen een team dat gaat aanvallen zou hij veel ruimte in de rug van de defensie krijgen. Het is dan onbegrijpelijk dat onze gevaarlijkste omschakelingsspeler moet banken. Sowieso is zijn rendement bizar hoog met vorig seizoen 14 goals en 13 assists.

1 augustus 2018 om 09:32

Neres is al bijna geslaagd bij Ajax gezien zijn statistieken vorig seizoen. Je maakt jezelf compleet belachelijk met dit soort opmerkingen.

1 augustus 2018 om 09:35

Zo kun je alles wel bestempelen als negatieve reacties. Supporters zijn gewoon positief over Neres, hele goede speler voor Ajax. Ik heb niks gelezen van mensen die het Labyad kwalijk nemen dat hij eventueel in de basis zou zijn (is de keuze van Ten Hag tenslotte).

1 augustus 2018 om 09:41

Maakt te weinig af!? Één van de beste eigenschappen van onze Braziliaanse sterspeler is dat hij zelfs als hij niet best speelt beslissend is en uit het niets een doelpunt kan creëren/maken.

1 augustus 2018 om 11:12

Penaltymoment zou ook de minder oplettende voetbalkijker niet moeten zijn ontgaan. Verder speelde hij gewoon goed toen hij weer op rechts stond.

Oh ik zie labyad het niet redden bij Ajax in de basis. Ik denk als hij geen connectie had met ten hag, zou Ajax hem niet gehaald hebben.

Ten Hag moest en zou met alle geweld Labyad hebben. Als je zo vol op iemand inzet is dat niet om hem op de bank te zetten. We kunnen er dus wel vanuit gaan dat hij basis staat, onterecht naar mijn mening. Leuk voor de breedte maar komt tekort voor de basis. Het zou al helemaal schofterig zijn als hij Neres, Ziyech of Tadic ervoor uit de basis laat

AFCA_mokum. Ik snap het wel, Neres had veel balverlies en was niet echt in vorm.

Iedereen verwacht dat Ajax zonder Neres verliest. Als labyad scoort hoor je niemand meer.

Hmm toch wel opvallend. Al snap ik het ook wel. Neres was vorige week tot aan de gekregen penalty niet best. Veel slechte aannames, verkeerde acties. Oogde wat onwennig op links. Zal natuurlijk mee te maken hebben dat zijn voorkeur op rechts ligt. Pas na die gekregen penalty zag je dat Neres met meer bravoure en vertrouwen ging spelen en toen wel erg gevaarlijk was. Om nou te zeggen dat we nu gaan verliezen vind ik wel ver gaan. De belangrijkste spelers van vorige wedstrijd spelen gewoon. Had wel gehoopt op blind in de verdediging en frenkie naar het middenveld. Heb er zin in!

Dit is de opstelling zoals deze door het AD wordt verwacht, Mike Verweij heeft al getwitterd dat hij verwacht dat dit niet klopt. Kan het me ook niet voorstellen.

Neres was niet zo goed op links, maar toen hij later weer vanaf rechts ging spelen ging het meteen stukken beter. Dus lekker laten staan die Neres.

Zit neres op de bank wegens alle transfergeruchten? Wat hoop ik dat Neres blijft. Ik denk dat Labyad vanavond toch wel is zijn klasse kan laten zien.

Als Neres de dupe wordt van Labyad vraag ik me oprecht af of Erik ten Hag wel echt het beste voor heeft met Ajax..

1 augustus 2018 om 18:34

Nee Is niet zo heeft Verweij op Twitter al laten weten.

Ik mag toch echt hopen dat dit een geintje is! Labyad ten faveure van Neres, onmogelijk, ridicuul en absurd !

1 augustus 2018 om 18:35

Verweij heeft op Twitter al laten weten dat dit niet klopt. AD doet al jaren voorspellingen, maar ik kan mij niet 1 opstelling heugen waarin AD het goed had.

Neres hoort gewoon te spelen, wissel Labyad dan met eiting

Opstelling is bekend Neres speelt gewoon, tadic op links. Donny op de bank. Heel logisch eigenlijk

Van de Beek op de bank en Tadic in de basis volgens de Telegraaf. Tadic zal op links starten, Neres op rechts en Ziyech op 10.
Daar kan ik mee leven met zo'n opstelling.
Volgens de telegraaf wordt van de Beek "gestraft" voor zijn slechte spel tegen Sturm Graz.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren