‘Kijk naar Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, zij doen dit soort dingen niet’

Maandag, 30 juli 2018 om

Neymar was een van de meest besproken spelers van het WK en dat kwam niet alleen door zijn voetballende kwaliteiten. De sterspeler van de Goddelijke Kanaries ging tijdens de wedstrijden in Rusland graag en veel naar de grond en dat kwam hem op flinke kritiek van de buitenwacht te staan. Landgenoot Giovane Élber hoopt dat de aanvaller van Paris Saint-Germain in de toekomst op een positievere manier in de kranten komt.

“Te veel, het was te veel. Als je een van de beste drie spelers van de wereld wil zijn, moet je kijken naar wie op die moment de besten zijn. Cristiano Ronaldo. Lionel Messi. Cristiano en Messi doen dit soort dingen niet, zij spelen voetbal. En Neymar weet hoe hij moet voetballen!”, begint hij in gesprek met Goal. “Er zijn momenten tijdens een wedstrijd waarop hij de bal sneller door kan spelen, maar hij houdt de bal dan bij zich, wacht tot er iemand van achter komt en valt. Dan begint het hele probleem, dit is niet goed voor hem.”

“Ik denk dat het dit seizoen een belangrijke rol gaat spelen omdat we nu allemaal hebben gezien hoe Neymar op het veld kan zijn. Hij kan problemen krijgen met de scheidsrechters en de tegenstanders en fans zullen het tegen hem proberen te gebruiken. Je moet er alleen maar denken aan voetbal”, gaat de oud-spits van onder meer Bayern München verder. “Het is niet nodig. Neymar is een fantastische speler, een aardige jongen en hij heeft dit soort dingen niet nodig.”

Ondanks het teleurstellende resultaat in Rusland, waar België in de kwartfinales te sterk was voor Brazilië, is Élber wel te spreken over de nieuwe koers die is ingeslagen: “De bond heeft er goed aan gedaan om Tite de kans te geven door te gaan. De mensen willen natuurlijk meteen resultaten zien, maar zo werkt het niet in het voetbal. Als je kijkt naar een aantal van de topploegen, wereldkampioenen als Frankrijk en Duitsland, waar de trainer er al drie of vier WK’s zit. Er is sprake van een proces en Brazilië heeft nu een team. Het is niet alleen maar Neymar. Op het WK hebben we misschien wel gezien hoe Philippe Coutinho Neymar voorbijging. Je moet een team hebben, niet slechts één speler.”


Poll

Ben jij het eens met Giovane Élber?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door moyashi)

Nou beste Elber, CR7 kan er soms ook wat van vind ik, met name in de CL valt me dat wel eens op. Maar laten we idd hopen dat Neymar zich iets van de kritiek aantrekt en zijn duikelgedrag daarmee zal verdwijnen.

30 juli 2018 om 19:24

Klopt Messi is erger in het zeuren bij de scheidsrechter.

30 juli 2018 om 21:22

Klopt niet wat je zegt. Als je ziet hoeveel aanslagen op Messi wordt gepleegd en toch proberen door te voetballen. Dan mag hij af en toe is na de scheidsrechter toe stappen. Het zou erger zijn zoals wat cr7 en vooral Neymar doen een schwalbe maken en dan tegen scheids zeuren. Dus wat jij zegt klopt gewoon niet. Kijk maar op YouTube terug hoe vaak Messi aangepakt wordt en blijft gewoon staan.

30 juli 2018 om 18:18

Ronaldo heeft vaak laten zien dat hij ook kinderachtig gedrag in zich heeft. Laat het natuurlijk niet zo erg zien als Neymar maar er zijn genoeg momenten te nomen. Zat zels. Alleen omdat hij veel scoort en de la liga en de UEFA niet aan de hand van de beelden schorsen komt hij goed er mee weg.

30 juli 2018 om 18:44

Die loopt vaak te mekkeren en zoekt contact met de scheidsrechter, maar lokt niet zo als Neymar een overtreding uit om dan nogeens extra door te rollen.

Eindelijk een (oud) speler en Braziliaan die de spijker gewoon op zijn kop slaat. Neymar heeft die poespas helemaal niet nodig en teksten als ik lijd op het veld terwijl je iedere jaar 100 mio bijgeschreven krijgt is ongepast.

Veel Braziliaanse voetballen draaien om de brei heen omdat ze bang zijn Neymar te kwetsen maar Elber zegt gewoon hoe het is.

30 juli 2018 om 16:38

Die man is toch niet serieus meer te nemen? Wel 25 miljoen bonus opstrijken voor een dag langer bij een club te blijven? Om vervolgens te roepen hoe moeilijk hij het wel niet heeft gehad? De man moest zich rot schamen.

30 juli 2018 om 18:42

Ben ik het volledig mee eens. Zowel Neymar als zijn vader maken er een sport fan om geld te verdienen door onbetrouwbaar te handelen richting de contractuele club.

Tevens ben ik ook van mening dat Neymar vanwege zijn marketing hype zomaar wordt gezien als beste speler na die andere twee giganten. Waar is dat op gebaseerd? Salah en De Bruyne speelden beide de pannen van het dak in een zwaardere competitie.

30 juli 2018 om 19:02

@Mister Als je goed voetbal kijkt zie je aan alles van Neymar dat hij een absolute topspeler is. Enigste wat Neymar eigenlijk niet kan is koppen. Voor mij persoonlijk duidelijk no.3. Salah heeft veel gescoord, maar Neymar is veel completer. Moet je zeggen dat de verdedigers in de PL ook niet altijd even best eruit zien.

30 juli 2018 om 20:22

@Mister Objecti, Neymar laat het natuurlijk nu wel al langere tijd zien op een hoog niveau in tegenstelling tot De Bruyne en in het bijzonder Salah die nu één écht goed seizoen heeft gedraaid.

Op YouTube staan meerdere filmpjes van Ronaldo met een paar enorme schwalbes. Moet wel zeggen dat dat wel veel meer voorkwam in zijn beginjaren.

30 juli 2018 om 16:07

Dat is hem ook afgeleerd. Dat kwam omdat hij in een kleedkamer zat met jongens als, Neville, Giggs, Scholes, Ferdinand, Roy Keane etc. Allemaal grote persoonlijkheden en top professionals die hun monden open trokken als dat nodig was.

Uiteindelijk heeft Ronaldo zijn focus volledig gezet op voetballen en beter worden. Ik mis dat een beetje bij Neymar want het is natuurlijk een fantastische voetballer.

30 juli 2018 om 16:26

Staan ook aardig wat schwalbes op dat hij het koninklijke wit draagt..😉

31 juli 2018 om 00:43

Maar heeft die schwalbes met Juventus? Nee! Dat was het verleden, kijk naar nu. Duidelijk verleert

31 juli 2018 om 10:20

Op het WK tegen Spanje versierde hij nog een penalty en tegen Iran lag hij ook continu op de grond te huilen. Neen, hij is er gewoon beter in geworden.

Ik zou dan eerder zeggen: kijk naar messi. Ronaldo is heel goed, maar hij heeft ook regelmatig schwalbes gemaakt. Messi daarintegen doet het nooit.

30 juli 2018 om 15:26

Messi doet het soms ook gewoon. Elke speler doet dat wel eens maar sommige doen het extra vaak. Messi grijpt een speler bij zijn keel dat doet Ronaldo niet. Zo kan je blijven muggeziften tussen messi en Ronaldo.

30 juli 2018 om 16:00

Nee, Ronaldo is heilig; slaat geen spelers, geeft geen smerige ellebogen en duwt zeker geen scheidsrechters...

30 juli 2018 om 15:58

Messi daarentegen staat altijd bij de scheidsrechter om kaarten te vragen. Zo heeft iedere speler wel zijn eigenaardigheden. Mbappe is ook al aan het rollen, Robben ook. Alle toppers doen er alles aan om te winnen. Je moet het alleen niet gaan overdrijven.

30 juli 2018 om 17:35

Ik heb Ronaldinho en de "echte" Ronaldo bijvoorbeeld niet zo erg zien rollenbollen als de toppers die jij noemt. Ze bleven doorgaan, ook al werden ze bijna kapot getrapt.

Ronaldo had het toen hij jonger was ook. Nu is hij volwassener en houdt hij zich niet meer bezig met schwalbes. Hij heeft zeker wel irritante maniertjes, maar dat valt compleet in het niet bij dat tenenkrommende acteerwerk van Neymar.

Verder helpt het ook wel als je er iedereen jaar 50 inschiet en drie keer op rij de CL wint.

30 juli 2018 om 16:04

Ronaldo houdt zich niet bezig met schwalbes? Je kijkt te weinig denk ik. Hij maakt genoeg schwalbes

Deze man heeft wel gelijk. Ondanks dat Ronaldo er ook een handje van heeft en ook Messi niet 100% schwalbevrij is, doen zij dit niet te veel (alhoewel, Ronaldo kan ook heel vervelend hierin zijn). Persoonlijk denk ik dat Neymar dit afgelopen WK hiermee dusdanig opviel, omdat hij eigenlijk gewoon ergens een beetje bang is. Het is een vicieuze cirkel waarin hij terecht is gekomen. 4 jaar geleden is hij tijdens een wedstrijd dusdanig hard geraakt dat hij iets in zijn rug had gebroken, daarna is misschien wel bang geworden dat hij ooit weer zoiets zou gaan meemaken, waardoor hij zich liever laat vallen, dan dat hij weer zo hard geraakt wordt. Daarnaast merkt hij ook dat het gewoon ontzettend kan helpen als hij op een juist moment zich laat vallen, omdat hij dan de vrijetrap meekrijgt (meestal op gevaarlijke plekken).Ook kwam hij nu terug van een blessure, waardoor hij zeker zijn normale niveau niet ging halen. Hoe kan hij zichzelf beschermen&belangrijk zijn voor zijn team? Door veel vrijetrappen mee te krijgen (door schwalbes). Deze cirkel kan hij alleen verbreken als hij bewust meer blijft voetballen en niet zoveel bezig gaat zijn met hoe zijn tegenstander (mogelijk) inkomt op hem. Geen idee of anderen dit ook denken, maar het zou mij dus niet verbazen dat er bij Neymar zijn schwalbes aan ten grondslag ligt dat hij bang is voor de (erge) pijn (die hij in het verleden heeft meegemaakt).

Ook Ronaldo en Messi doen mee aan zo'n duikgedrag maar de hoeveelheid van Neymar is bijna niet te evenaren. Het is zoals eerder gezegd, erg jammer, omdat hij dit niet nodig heeft. Maakt van hem gehate speler ipv een lieveling, die hij kan zijn met zijn kwaliteiten.

Het is gewoon voetbal reflexies man. Ieder heeft zo zijn manier van uitlatingen normaal gang van zaken in voetbal.

Neymar heeft ook gewoon de pech dat hij in het tijdperk van Ronaldo en Messi voetbalt, waardoor hij met hen vergeleken wordt, maar hij is qua prestaties nooit in de buurt gekomen van die twee, mensen realiseren zich te weinig dat het gewoon een manke vergelijking is.
Dat hij nu in Frankrijk is gaan voetballen helpt daarmee natuurlijk ook niet. Als hij eerst 300 goals in een van de sterkste competities van de wereld maakt, of bijvoorbeeld 100 in de Champions League, kunnen we daarna weer een keer beginnen met vergelijken met die twee.

Neymar, Suarez en Ronaldo zijn allemaal huilebalken en die man durft Ronaldo geen huilebalk te noemen opeens? Neymar is een categorie erger, maar iemand met de fysieke lichaam van Ronaldo is een schande voor het sport als je kijkt hoe makkelijk hij op de grond valt.

Voor mij is dat een van de grootste redenen waarom ik never nooit fan van Ronaldo kan worden, want ondanks zijn geweldige kwaliteiten en mentaliteit valt die man als een veer om zodra er minimale contact is. Hij zou juist makkelijker dan bijvoorbeeld Messi overeind moeten blijven staan, maar dat zie je zelden. Hoe vaak die man wel niet een penalty probeerde te versieren omdat hij gewoon niet tot scoren kon komen is walgelijk voor iemand met zijn status.

Kom niet me wijs maken dat iedereen dit zal doen, want nee een Ronaldo op zijn best heeft dat rotzooi helemaal niet nodig. Hij is een geweldige afmaker en hoeft niet zo diep te zakken om aan zijn doelpunt(en) te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
RodrygoAanvaller
TiteUnknown
AlissonKeeper50
SantosKeeper
MarquinhosVerdediger10
Thiago SilvaVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

1275 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Paris Saint-Germain 12 11 1 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
Laatste voetbalnieuws

Paris Saint-Germain plaatst zich probleemloos voor eerste finale van 2020

Paris Saint-Germain heeft zich geplaatst voor de finale van de Coupe de la Ligue. Les Parisiens wonnen woensdagavond probleemloos met 0-3 op bezoek bij Stade de Reims, door doelpunten van Marquinhos,...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Juventus heeft de verhuurperiode van Matheus Pereira aan Dijon per direct afgebroken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren