Heraclied legt de lat hoog: ‘Ik wil minimaal vijftien goals maken’

Maandag, 30 juli 2018 om

Heracles Almelo versterkte zich deze zomer met Adrián Dalmau. De 24-jarige aanvaller kwam over van Villarreal, zette zijn handtekening onder een tweejarig contract bij de club uit Almelo en hoopt komend seizoen de eerste spits te zijn in de ploeg van trainer Frank Wormuth. De Spanjaard mikt op vijftien doelpunten en een hoop assists.

Heracles zag na vorig seizoen Paul Gladon terugkeren naar Wolverhampton Wanderers en trok met Joey Konings en Dalmau twee centrumspitsen aan. Laatstgenoemde kwam vorig seizoen nog uit voor Villarreal B. "Heracles is voor mij een goede optie om mij door te ontwikkelen. Het is een mooie en goed presterende club in Nederland. Mijn ambitie is om een grote spits te worden", aldus de aanwinst tegen TC Tubantia.

Dalmau was vorig seizoen goed voor elf competitiedoelpunten voor Villarreal B en wil dat aantal overtreffen. "Ik wil minimaal vijftien goals maken en ook veel assists geven. Ik ben een vechter en wil dit seizoen veel scoren”, vertelt Dalmau, die de Nederlandse taal zo snel mogelijk onder de knie probeert te krijgen."Ik doe mijn best, maar het is wel lastiger dan verwacht. De voertaal in de groep is Nederlands met een klein beetje Engels en Duits erbij. Voor mij was het daarom best een moeilijke eerste week. Het gaat nu steeds beter."

Behalve Dalmau en Konings versterkte Heracles zich ook met Silvester van der Water (Almere City), Stephen Sama (Greuther Fürth), Janis Blaswich (Borussia Mönchengladbach), Maximilian Rossmann (Sportfreunde Lotte), Yoëll van Nieff (FC Groningen), Jelle van Benthem (FC Twente), Lennart Czyborra (Schalke 04) en Alexander Merkel (Admira Wacker).


Poll

Heracles Almelo eindigt komend seizoen in het linkerrijtje


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door zinedane)

15 doelpunten zal moeilijk worden, maar hij maakt wel een bijzonder goede indruk in de voorbereiding.
Hij zal als eerste spits aan het seizoen beginne, ook omdat Vermeij hopeloos uit vorm is.

30 juli 2018 om 14:01

Als hij 15 goals maakt is de kans groot dat hij vertrekt volgend seizoen.

30 juli 2018 om 14:39

@blackpool: als Heraclied heb ik graag dat spelers vertrekken en het goed doen. Weghorst bijvoorbeeld, fantastisch dat hij naar Wolfsburg gaat. Hopelijk houdt hij de eer van Almelo en omstreken hoog. Als je een paar van dat soort treffers hebt, dan kan je uiteindelijk ook meer vragen voor je spelers omdat de kans op succes groot is.

De Eredivisie was vroeger al een vijver van talenten en ontdekkingen. En met het grote geld elders vertrekken spelers uiteindelijk toch bij je club. Niets aan te doen. Waarom bang zijn voor het onvermijdelijke? Je kan het beter omarmen.

30 juli 2018 om 14:12

Zie het zomaar gebeureb. Bliift ED he, speeltuin voor spitsen.

30 juli 2018 om 15:14

Ben benieuwd naar deze jongen, altijd wel leuk zo een volslagen onbekende jongen in de competitie. Die Konings scoort over het algemeen ook vrij makkelijk, Vermeij gaat het moeilijk krijgen.

30 juli 2018 om 16:51

Volgens mij kwam Sol ook van Villareal B. Ik wil het dus wel zien...zou super zijn als Heracles weer een speler heeft die uit het niets komt en kan verbazen.

De vorige spits van Villareal B die naar de eredivisie kwam heeft het hier iig goed naar zijn zin. Zou mooi zijn als hij het net zo goed doet als Fran Sol

Maakt inderdaad een goede indruk! Ben blij met deze speler, en 15 doelpunten... ja laten we het hopen. Kan zo maar eens gaan lukken dit jaar.

30 juli 2018 om 14:44

@uniek1983: in deze selectie lijken de uitschieters Dalmau, Kuwas en Czyborra en misschien Merkel, V/d Water, Duarte, V/d Buijs, Van Benthem en Sama. Wanneer Heracles dat een beetje goed speelt houdt ze daar een mooi zakcentje aan over. Toch goed met ons budget om zulke spelers bij de club te zien.

30 juli 2018 om 18:34

@Mexicanooo: geen idee wat “ons” Heracles heeft uitgegeven aan spelers deze transferwindow. Maar blij met elke aankoop. Elke nieuwkomer zit een gedachte achter, kijk erg uit naar het seizoen! De spelers die jij noemt, hebben allen een grote potentie. Wat ik wel jammer vindt is dat Monteiro maar voor 1,25 miljoen is verkocht?? ( las ik ergens vandaag )

30 juli 2018 om 19:44

@uniek1983: dat klopt. Transfermarkt zegt dat de transfer 1,25 miljoen oplevert; het AD neemt dat over. Er is geen enkele bron voor de transfersom genoemd. Metz laat op haar website niets weten over de hoogte van het transferbedrag en ook Heracles houdt haar lippen stijf op elkaar. Langs de lijnen bij Kasimpasa gingen de verhalen vanaf 3 miljoen rond. Er waren er zelfs een paar die spraken over 4,5/5 miljoen. Zelf denk ik dat het een bedrag rond de 3 miljoen is. Dat is dezelfde schatting als die van de Franse media. L'equipe gaf aan dat de begroting van FC Metz om en nabij de 30 miljoen ligt. Die kunnen echt wel het een en ander betalen.

Maakt inderdaad een goede indruk! Ben blij met deze speler, en 15 doelpunten... ja laten we het hopen. Kan zo maar eens gaan lukken dit jaar.

Ik heb het idee dat de eredivisie echt weer aan het aantrekken is. Een jongen als Dalmau klinkt veelbelovend, net zoals die nieuwe centrumverdediger van FC Utrech.
Vooral Vitesse en Heerenveen hebben dit seizoen goed ingekocht vind ik. Maar ook Heracles, Willem2 en Utrecht zijn er zeker niet slechter op geworden.

30 juli 2018 om 15:01

@zinedane: vind je dat Heerenveen goed ingekocht heeft? Lammers wordt gehuurd en levert dus nauwelijks restwaarde op, Bednarek blunderde regelmatig bij De Graafschap, Floranus is 'maar een verdediger' en Kongolo is de enige die op papier schitterend lijkt. Dus, als je het realistisch bekijkt valt het aankoopbeleid van Heerenveen vooralsnog reuze mee.

Vitesse vind ik inderdaad verrassen met Eduardo (voormalig onbetwiste doelman van Portugal), Bero en Clark (groeibriljant van Hull).

Utrecht kocht vooral jonkies van Ajax, dus ik weet niet wat je daar van mag verwachten. De grootste talenten blijven immers in Amsterdam zelf. Die nieuwe centrumverdediger deed het leuk in Zweden, maar een zekere Fred Friday maakte ook een zeer goede indruk in een veel lagere competitie voordat hij naar Nederland kwam. Bij Rubin Kazan was hij geen basisspeler althans en viel hij me niet op wanneer hij speelde. Gustafson was te goed voor het niveau van Roda. Guwara kan het niveau van Utrecht wel aan. En Van Overeen is ook een topaankoop voor Utrecht, dus ook zij hebben prima ingekocht.

Willem 2 scout goed, maar de meest aansprekende namen zijn bijna allemaal jonge talenten. Van jonge honden mag je nog niet zoveel verwachten. Daar heb ik momenteel een beetje een middelmatig gevoel over. Voor Willem 2 super, maar ik denk niet dat zij in het linkerrijtje voorkomen aankomend jaar.

30 juli 2018 om 21:11

@mexicanooo: hahaha kom op zeg, wat zijn dat nou voor redenen om Zinedane's stelling onderuit te halen? Je schrijft:

"vind je dat Heerenveen goed ingekocht heeft? Lammers wordt gehuurd en levert dus nauwelijks restwaarde op, Bednarek blunderde regelmatig bij De Graafschap, Floranus is 'maar een verdediger' en Kongolo is de enige die op papier schitterend lijkt."

Lammers wordt gehuurd ja. Daarom kan het toch nog wel een goede versterking zijn voor dit seizoen? Floranes 'is maar een verdediger', nou daar hoef ik niet eens op in te gaan, wat een flauwekul. Kongolo vind je wel wat, maar Bednarek blundert volgens jou vaak. Dus is er eigenlijk maar 1 twijfelachtige inkoop. Nou, goed toch?

31 juli 2018 om 00:07

@gilau: het nut van huren heb ik nooit zo begrepen. Alleen in het geval het een speler betreft die je normaal niet zou kunnen halen is huren voor mij een optie; een speler met uitmuntende kwaliteiten. Lammers valt niet in die categorie (zoals Mount dat vorig jaar wel deed). Lammers maakt geen aanspraak op de spits-positie in Eindhoven. Naast Malen (ja, hij vindt zichzelf een spits, ook al positioneert PSV hem vaak op de buitenpositie) heb je nog Romero. Voor Romero is flink betaald, dus die gaat spelen. Bovendien zie ik in Lammers geen bovengemiddelde spits. Hij brengt bijvoorbeeld fysiek weinig en hij heeft zijn snelheid niet mee. Het lijkt heel wat omdat hij voor zijn type spits een aardige techniek heeft. Let wel: aardig. Niet uitmuntend. Het enige dat voor hem spreekt is eventueel zijn neusje voor de goal.

Met 'is maar een verdediger' bedoel ik dat er geen goede kop op Floranus zit. Voor het geval ik dat ook uit moet leggen: Floranus is een speler met mentaliteitsproblemen. Hij heeft talent. Echter, hij speelt al maanden als een natte krant. Dat maakt hem een dertien-in-een-dozijn-voetballer. Ik meen dus op voorhand dat het geen uitblinker wordt. Oke, aan de ene kant komt dat omdat hij een rechtsback is en hij ook op linksback moest spelen vanwege problemen op links, maar dan nog zie je hem nooit hard trainen op de training of zijn best doen in de wedstrijd. Iets dat Dumfries wel doet/deed. Je gaat er bovendien aanvallend niet op vooruit met Floranus. Defensief is het om het even.

Dus nee, ik vind alleen Kongolo 'wat'. Dat maakt 3 twijfelachtige aankopen.

1 augustus 2018 om 11:32

Het gaat mij ook niet per se om het nut van huren. Want in die zin ben ik het redelijk met je eens. Maar als je puur naar Lammers kijkt als versterking voor het elftal, of hij nou gehuurd is of niet. Vind ik het een hele slimme zet van heerenveen. Hij lijkt als speler redelijk op Huntelaar in de 16 maar wel met een betere dribbel (maar een mindere kwaliteit over het algemeen natuurlijk).

Ik denk echt dat je in Nederland geen betere haalbare speler voor Heerenveen had kunnen uitkiezen. Hij speelde voor een verschrikkelijk Sparta wat doem voetbal speelde. Was echt overleven, hij gaat echt verrassen denk ik dit seizoen, ze zullen Dumfries niet erg missen. En Kongolo is gewoon een fantastische zet van ze, die jongen heeft vorig seizoen bij Doncaster de engelse league 1 helemaal kapot gespeeld op z'n 19e.

Ik vind echt dat als je naar de teams over het algemeen kijkt er bij veel clubs goed ingekocht is. Er komen weer spelers naar Nederland die 2/3 jaar geleden niet kwamen (clark en Eduardo zouden normaal echt niet naar Vitesse gaan) en de topclubs halen weer spelers die in de (sub)top in het buitenland niet hadden misstaan.

Laten we even eerlijk zijn, dat hebben we de afgelopen jaren niet gezien. Tot Guardado en Moreno naar PSV kwamen mochten we blij zijn als een Suarez of Arias een jaartje bleef nadat ze de eredivisie hadden stukgeschoten. Maar de meeste toppers hielden we niet langer dan 1 seizoen (afonso Alves, Janssen, Davinson Sanchez vertrokken allemaal na slechts 1 goed seizoen)

15 doelpunten is niet onmogelijk in de Eredivisie. ik ken deze speler niet zo goed maar de meest vreemde spitsen die in het buitenland geen knikker raakten maakten hier wel een hoop goals. denk aan een Vleminx, Kazim, Pelle een Malki etc.

het voorbeeld van Pelle is niet denigrerend bedoeld want dat werd uiteindelijk een geweldige spits maar voor zijn tijd bij Feyenoord was zijn moyenne nooit ergens echt goed geweest

Ambiteusche spelers daar heb je wat aan. Ik hoop voor hem dat hij dat bij Heracles kan waarmaken.

Maakte er 10 in de derde divisie van Spanje, dan is 15 in de ED appeltje eitje natuurlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Actuele wedstrijden

3 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 14 juli
Manchester United en Manchester City vechten om de handtekening van Ferran Torres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren