‘Colombiaan dient transferverzoek in na bod van 25 miljoen euro’

Vrijdag, 27 juli 2018 om 09:15Gijs Freriks

Jefferson Lerma heeft een transferverzoek ingediend bij Levante. Bournemouth heeft een bod uitgebracht en de 23-jarige verdedigende middenvelder wil de stap naar de Premier League graag maken, schrijft The Sun.

The Cherries hebben naar verluidt 25 miljoen euro over voor de negenvoudig international van Colombia, maar met dat voorstel is Levante niet akkoord gegaan. Het is onduidelijk bij welke prijs de club uit LaLiga wél zaken wil doen, of dat men Lerma simpelweg niet wil verkopen.

Lerma, die zijn contract in mei tot de zomer van 2022 verlengde, kwam op het WK in actie tegen Engeland en manager Eddie Howe zou tijdens dat duel onder de indruk zijn geraakt. Hij hoopt derhalve dat Lerma na Diego Rico en David Brooks de derde aanwinst wordt die deze zomer arriveert in het Vitality Stadium.

Lerma begon zijn carrière bij Atlético Huila en na een jaar op huurbasis voor Levante te hebben gespeeld, maakte hij in de zomer van 2016 de definitieve overstap naar Valencia. De controleur heeft 93 wedstrijden voor los Grantoas achter zijn naam staan en daarin was hij goed voor drie doelpunten en vier assists.


Poll

Is Jefferson Lerma 25 miljoen euro waard?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door fr4evah)

Vreemde stap die hij zou willen maken. Bournemouth is namelijk geen stap vooruit tenopzichte van Levante.

27 juli 2018 om 09:30

Qua salaris hoogstwaarschijnlijk wel.

27 juli 2018 om 09:33

Ja dat zal het wel zijn idd. het gaat de spelers tegenwoordig alleen maar om geld.

27 juli 2018 om 09:46

Waarom werk je dan eventueel?

27 juli 2018 om 15:48

De Premier League is toch wel net een level hoger dan La Liga. Wie weet droomt die jongen al heel zijn leven over de Premier League. Altijd dat gezever over geld.. En dan nog al doet die het voor het geld laat het hem lekker zelf weten het is zijn carriere.

27 juli 2018 om 09:34

Wat Sprokkie ook al zegt, wel qua loon misschien. Daarnaast vinden veel spelers de Premier League een meer aansprekende competitie.

27 juli 2018 om 10:19

Tegenwoordig wordt alles in Engeland als een zogenaamde stap omhoog gezien. En dan krijg je als argument, ja maar het is in Engeland. Of ja maar het is de Epl. Slaat natuurlijk nergens op.

Sportief is dit inderdaad totaal geen stap vooruit, maar financieel kan hij waarschijnlijk een veelvoud verdienen van wat Levante hem kan bieden. Wat dat betreft natuurlijk een logische keus, bovendien zijn zowel de EPL als de La Liga beiden leuke competities met grote clubs, dus dan is het een optelsommetje van nieuwe uitdaging en veel meer salaris.

27 juli 2018 om 10:56

Dejan,

De Premier League is qua competitie in elk opzicht een stap omhoog. Ongetwijfeld zal het salaris meespelen, maar wie wil er nu niet elke week in een groot en vol stadion spelen? Kijk dan even naar de vaak trieste accomodaties in Spanje en naar de tribunes die meer dan eens behoorlijk leeg zijn.

Daarnaast is het gat tussen de top en de rest een stuk kleiner. Real Madrid en Barcelona en in veel mindere mate Atlético maken in Spanje de dienst uit en de bond is alleen maar gefocust op deze clubs. Een heel goed voorbeeld is natuurlijk de Supercopa die uit het niets over één wedstrijd gespeeld gaat worden, alleen omdat dat Barcelona goed uitkomt.

Rechterrijtje Engeland ten opzichte van rechterrijtje Spanje lijkt me een no-brainer. Tenzij je van de zon houdt.

27 juli 2018 om 11:32

Fr4evah,

Dat zie je echt helemaal verkeerd. De Premier League is helemaal niet in elk opzicht een stap vooruit. De resultaten in Europa de afgelopen jaren hebben dat ook wel aangetoond. De Engelsen verkopen de Premier League graag als de beste competitie ter wereld, maar helaas is dit kwalitatief absoluut niet het geval. Het is spectaculair, met veel teams die veel geld in de kas hebben en toffe stadions die altijd goed gevuld zijn met een mooie sfeer. Maar kwalitatief de beste? Nee. Ik kijk liever Augsburg - Freiburg of Villarreal - Girona dan Watford - Brighton. De eerste twee wedstrijden zullen simpelweg voetballend een hoger niveau bieden ondanks dat er misschien mindere spelers van naam op het veld staan.

Ook het gat tussen de top verschil niet zoveel. Vaak wordt gezegd dat in Engeland zes teams om de titel strijden, helaas is dit alles behalve waar. Vaak gaat het tussen twee of drie teams maximaal en is de rest al voor november afgehaakt en eindigt op twintig punten achterstand.

Ik kan genieten van Engels voetbal, erg leuk om te zien, maar dat hele verkooppraatje dat het zogenaamd de beste competitie ter wereld zou zijn geloof ik niet in. Als jij daar wel voor valt, succes ermee

27 juli 2018 om 11:40

Dejan, waarom zouden we jouw verkooppraatje wel moeten geloven? In Engeland is de top breder, vooraf zijn er meer titelkandidaten dan in Spanje. Tuurlijk haken zij tijdens een seizoen af, zo werkt dat namelijk. Europese prestaties zeggen niks over de sterkte van een competitie wat mij betreft, zelfs niet van de top. Er zijn veel factoren die daarbij meespelen. Maar ze zeggen toch dat je zo zwak bent als je zwakste schakel? Dus dan wordt de kracht van een competitie bepaald door de zwakkere ploegen. Hoe hoger de ondergrens, hoe sterker de competitie.

27 juli 2018 om 11:53

Ik verkoop niets, ik geef mijn mening.

27 juli 2018 om 12:03

Dejan,

Dat is jouw mening. Ik zou dan eerder kiezen voor Watford - Brighton. Ik prefereer dat zeker ten opzichte van Bundesliga-wedstrijden, die competitie is gewoon Eredivisie Plus-niveau.

En we kennen het allemaal wel in Spanje. Het voetbalt allemaal wel leuk op het middenveld, maar kijk je puur naar de achterste en voorste linies, dan is het echt heel slecht allemaal. Waar zit je dan naar te kijken? Verzorgd positiespel, that's it.
Geef mij maar de Premier League. Daar is het tempo een stuk hoger en is er constant actie.

O ja, en prestaties in Europa erbij halen, is echt een no-go! Wie heeft dat ooit bedacht!? Iedereen weet dat de CL de laatste jaren gedomineerd wordt door Real en in veel mindere mate door Barcelona en Bayern. Wat zegt dat in godsnaam over het niveau van een competitie? Als PSG de CL wint, is de Franse competitie dan ook in een keer beter dan de Engelse?

Zullen we dan kijken naar het nationale team? Spanje kan niet eens een fatsoenlijke spits van eigen bodem opstellen. Toch wel triest als je bedenkt dat er vooral Spaanse spelers bij de clubs spelen. Dit bevestigt ook mijn tweede alinea.

En in Engeland is de top duidelijk veel breder. Leicester werd twee seizoenen geleden kampioen, maar kijk hoe close clubs als Arsenal, Tottenham en Liverpool waren de afgelopen jaren. Dat is wat anders dan Barca en Real die minimaal twintig punten boven de rest eindigen. En als Real dan ook nog eens vroeg afhaakt, is het helemaal niks meer aan.

Echt, dat hypen van die Spaanse Liga is beyond me.

De PL is een veel grotere competitie, omdat:

grotere en meer gevulde stadions;
grotere, traditionele clubs over het algemeen;
kleiner gat tussen linker- en rechterrijtje;
grotere diversiteit aan speelstijlen;
betere scheidsrechters (spaanse arbiters zijn echt heel slecht!);
topspelers zijn veel beter verdeeld over de gehele competitie.

27 juli 2018 om 13:23

Grote onzin natuurlijk!
De feiten hebben bewezen dat La Liga de sterkste competitie ter wereld is in elk opzicht met zelfs een veel mindere begroting.
De top van La Liga zet de top van de BPL aan de kant.
De Subtop van La Liga zet de subtop van BPL aan de kant.
En ook de laagvliegers van Spanje zijn sterker dan de laagvliegers in de Bpl.
Het enige maar dan ook echt het enige wat de BPL meer of beter heeft is geld.
Grootste voorbeeld vind ik Atletico - Arsenal.
Atletico geeft echt maar 50 gas bij en ze zetten met een man minder het grote Arsenal aan de kant zonder enige inspanning.

27 juli 2018 om 14:10

Vcf, Welke feiten? Je spreekt over feiten, maar noemt er zelf vervolgens geen. Heel raar allemaal. Was het bijvoorbeeld niet Leicester (destijds diep in rechterrijtje) trouwens dat Sevilla (destijds top 4) uitschakelde? Het is slechts een voorbeeld, natuurlijk. En Arsenal - Atletico is een beetje een zwak voorbeeld. Arsenal heeft altijd moeite tegen verdedigend ingestelde teams, ook in de BPL. Het was voor Arsenal de slechtst denkbare opponent en voor Atletico was Arsenal de meest prettige. De Spaanse competitie herbergt twee wereldclubs en een club die daar net onder zit, voor de rest stelt het allemaal heel weinig voor. En het belangrijkste: de top van Spanje lijkt zijn dominantie te gaan verliezen (vooral bij Barcelona zichtbaar), terwijl de Engelse top steeds sterker lijkt te worden.

27 juli 2018 om 14:57

Leicester (destijds rechterrijtje), speelde destijds dus wel Champions League. Champions League speel je niet zomaar, want je moet daarvoor in de top 4 eindigen. Zoals we weten was Leicester destijds wel de kampioen van de Premier League he. Verder had hun slechte seizoen misschien ook wel te maken met het feit dat ze voor het eerst ook Europees moesten spelen, waardoor ze het veel drukker hadden dan ze gewend waren? Vergeet niet, dezelfde Leicester die destijds rechterrijtje stond en huidig kampioen van de Premier League was, speelde het seizoen voor ze kampioen werden ook al een tijd tegen degradatie en kwamen er miraculeus doorheen.

Met andere woorden, Leicester is misschien juist wel het voorbeeld dat aantoont hoe het niveau in de Premier League er op dat moment voor stond. Het is nou ook weer niet zo alsof het veel beter is geworden.

Trouwens, dat Leicester - Sevilla is maar 1 voorbeeld. Je kan nog meerdere voorbeelden tussen een Engelse en een Spaanse tegenstander pakken in de laatste jaren, dan zul je zien dat Spaanse ploegen er vaak beter uit komen.

Nogmaals, geen disrespect naar de PL, maar er wordt vaak echt overdreven. De top 3 in Spanje lopen vaak voor op de rest in Spanje, maar dat komt nou eenmaal omdat ze nou ook echt top zijn. De teams daaronder zijn echt niet zo slecht als men doet lijken, terwijl men de teams onderin de PL beter doen lijken dan ze zijn, omdat ze soms van een "topteam" in de PL winnen (wat ook vaak genoeg gebeurt in La Liga).

Dat "top 6" verhaal in de PL is ook onzin. Ja er zijn 6 "grote" teams maar toch haken er bijna altijd 3/4 teams vroeg af (zoals een Sevilla of Villarreal in Spanje, maar die worden niet als "topteam" gezien).

Spanje haar dominantie aan het verliezen? Weer 2 Spaanse teams die de CL en EL hebben gewonnen, waarin onderweg de Engelse "top" werd uitgeschakeld?

Er is maar 1x verandering geweest in de totale/absolute dominantie van Spanje in Europa (al meer dan 10 jaar dominant) sinds 2014 (ieder jaar een Spaanse CL/EL winnaar) en dat was in 2017, toen Manchester United de Europa League won. Voor de rest waren alle Europese prijzen sinds 2014 in de handen van een Spaanse team (CL/EL/Supercup).

En zelfs toen Manchester United de EL won, was er een Spaanse "subtopper" er heel dichtbij. Celta ging er in de halve finale net uit tegen United, maar leverden een hele grote strijd in Old Trafford. Ook kenmerkend.

Verder vind ik het grappig dat Engelsen "klagen" dat ze elkaar tegenkomen in de CL (City en Liverpool), terwijl dit al jaren aan de gang was met Spaanse teams (en toch wonnen Spaanse teams de beker).

Atlético schakelde Barca uit in 2014 en verloor vervolgens de finale van Real Madrid.

Real Madrid schakelde in 2015 Atlético Madrid uit. Barcelona won de CL dat jaar.

Atlético Madrid schakelde in 2016 Barcelona uit en verloor vervolgens in de final van Real Madrid. Dat zelfde jaar in de Europa League waren er 2 opeenvolgende Spaanse ko wedstrijden.

Athletic de Bilbao nam het op tegen Valencia in de laatste 16 en won. Vervolgens moesten ze de kwartfinale tegen Sevilla spelen. Sevilla won. Sevilla en Villarreal kwamen in de halve finale, Villarreal verloor nipt van Liverpool. Liverpool speelde de finale tegen Sevilla en Sevilla won weer eens.

In 2017 namen Real Madrid en Atlético Madrid het weer eens tegen elkaar op in de halve finale. Weer moest een Spaanse team een andere Spaanse team er uit gooien, maar weer was de CL voor een Spaanse team.

De Spaanse competitie is MINSTENS gelijkwaardig aan de Engelse competitie, zo niet beter.

Gewoon mijn mening.

27 juli 2018 om 15:46

Sergiobiscuits,

Wat mij zo stoort, is dat er bijna alleen gekeken wordt naar Europese prestaties. Jouw hele reactie gaat daar ook weer over.
Ik gaf het voorbeeld van Leicester als counter, maar zoals ik al eerder zei, is dat verder allemaal niet heel relevant.

Als we het dan hebben over de Europese prestaties van Real en Barca, kun je veel credits geven aan Messi en Ronaldo, met afstand de beste spelers van hun generatie. Hier konden tegenstanders niet mee wedijveren.

Iedereen moet toch kunnen zien dat een wedstrijd in de PL veel zwaarder is, ongeacht tegen welke tegenstander je speelt. Barcelona en Real moeten een hele slechte dag hebben als ze verliezen van een ploeg van plek 6 t/m 20. En zelfs dan is de arbitrage nog in het voordeel van de grote teams.
Enkel de Baskische teams zie ik in de wedstrijden tegen deze 2, strijden voor elke meter.

Uiteraard respecteer ik jouw mening, maar kun je dit alles ook onderbouwen, zoals ik dat heb gedaan hierboven.
Leuke voetballertjes (lees: middenvelders) en goed positiespel, meer is het niet in La Liga. Fysiek is het allemaal veel easier dan de PL. Geen wonder dat de Spaanse teams veel fitter zijn in de Europese wedstrijden (ook in mijn ogen een belangrijke reden waarom Engelse clubs niet op hun best zijn in de Cl).

25 miljoen? Bij Levante staan ze te juichen neem ik aan. En in Engeland is het belachelijk hoeveel kleine clubs kunnen bieden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Levante

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Granada 39-14
9.Levante38-6
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
MoralesMiddenvelder3110
Jorge de FrutosAanvaller304
Dani GómezAanvaller282
Roger MartíAanvaller2711
Sergio LeónAanvaller231
CokeVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Levante.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Levante.

0 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren