Frank de Boer: ‘Moet zeggen dat dat ook hartstikke leuk is om mee te maken’

Donderdag, 26 juli 2018 om

Frank de Boer heeft als trainer successen geboekt bij Ajax, maar kende zeer tegenvallende periodes bij Internazionale en Crystal Palace. De Boer is deze zomer regelmatig te aanschouwen als analyticus op de Nederlandse televisie, maar de clubloze oefenmeester erkent dat hij wel weer zin heeft om als trainer aan de slag te gaan.

“Het moet wel de juiste club zijn”, benadrukt De Boer bij Ziggo Sport. De oud-speler van onder meer Ajax en Barcelona erkent dat er nog geen aanbiedingen zijn langsgekomen waar hij warm van werd. “Je blijft wel op de hoogte. Je houdt van voetbal en dat blijf je volgen. Als je jezelf wil blijven ontwikkelen, zul je naar dingen moeten blijven kijken en moet je blijven leren.”

“Het gas er even af is helemaal niet zo slecht. Ik voel me super fit en kan ook leuke dingen doen”, aldus De Boer, die nu ook meer tijd heeft voor zijn familie. Zo ziet hij bijvoorbeeld zijn dochter, die op hoog niveau handbalt, vaker in actie: “Ik kan ook in Polen naar het WK van mijn dochter kijken. Normaal heb je daar nooit tijd voor. Nu kun je dat eens gaan bekijken. Ik moet zeggen dat dat ook hartstikke leuk is om mee te maken.”


Poll

Verwacht jij dat Frank de Boer ooit nog een keer als trainer aan de slag gaat in de Eredivisie?


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door miccoli)

Zal wel een hard gelag zijn voor Frank dat bij Ajax nu wel met vele miljoenen wordt gesmeten voor versterkingen. Terwijl hij steeds met een low budget selectie moest werken. Hopelijk kan die naar een club waar hij kan werken met echte versterkingen en waar hij zijn visie goed kan uitwerken.

26 juli 2018 om 12:45

Hij is toch 4 keer kampioen geworden? Qua nationale prestaties kan het haast niet beter. Alleen internationaal had het wellicht uitgemaakt.

26 juli 2018 om 12:49

Klopt, maar hij werd (wordt) nogal afgekraakt vanwege zijn saaie speelstijl gedurende zijn Ajax periode. Maar dat kwam ook mede doordat de selectie met het jaar matiger werd en de portemonnee niet getrokken kon worden. Mede door het knappe werk van De Boer staat Ajax er nu financieel zeer goed voor, maar daar krijgt hij amper de credits voor.

26 juli 2018 om 13:13

Helemaal mee eens. Er wordt vaak afgegeven op de speelstijl van De Boer, maar in die periode had hij veel mindere spelers tot zijn beschikking. Juist omdat Overmars toen op de centen zat, kan er nu veel geld worden uitgegeven.

26 juli 2018 om 13:58

Frank wilde per se Gudelj hebben en bleef Sightorsson meer dan 100 wedstrijden in de spits houden. Hij maakte constant tactische fouten. Zeggen dat het saaie voetbal niet zijn schuld was is veel te makkelijk.

26 juli 2018 om 14:08

Ik denk dat Frank echt een mooie prestatie heeft geleverd bij Ajax, het was een complete bestuurlijke chaos om hem heen rond de Cruijff revolutie, en hij heeft zijn hoofd koel gehouden, weinig conflicten, de juiste tactische keuzes en is zo kampioen geworden. Het zat weliswaar een beetje mee dat PSV de boel uit handen liet glippen en Feyenoord door het diepste dal ging, maar het had in die periode ook een heel stuk beroerder kunnen lopen met een minder stabiele trainer op die stoel. Trainer bij Ajax zijn is geen eenvoudige klus.

26 juli 2018 om 14:43

Iedereen weet dat hij een lager budget had, maar met aankopen als Sigthorsson, Janssen, Duarte, Van der Hoorn en Sinkgraven was er toch genoeg te besteden. Zijn Cilissen en Serero ook onder De Boer gekomen? Wordt toch een aardig rijtje zo (mits alle namen kloppen). Ik heb niet het idee dat Frank de Boer er wakker van ligt wat er nu gebeurd. Hij juicht het alleen maar toe.

26 juli 2018 om 15:24

Kyle66.......Serieus! Mensen moeten eens kappen met dat mindere spelers tot zn beschikking te noemen steeds! Ik kan me nog herinneren dat een Cambuur toen een lange tijd ontzettend leuk voetbal speelde...wat voor spelers hadden die dan? Het ligt niet aan de kwaliteit. Het ligt aan de manier van spelen. Je kan met mindere spelers ook heel leuk voetbal spelen maar frank wilde alleen maar tergend traag tikkie terug tikkie breed voetbal spelen. Niemand kan mij wijsmaken dat die spelers die er toen waren niet een bal naar voren kunnen spelen! Het was gewoon niet om aan te zien. En de concurrentie liet in die tijd ook alles liggen dus we hebben ook zoveel geluk gehad met die kampioenschappen. En overmars zat niet op de centen....de RVC blokkeerde toen alles en overmars was degene die de schuld kreeg steeds.

Ik denk dat de aanbiedingen waar De Boer naar op zoek is, ook niet gaan komen. Hij heeft hopeloos gefaald bij Internazionale en (vooral) bij Crystal Palace. Dan ga je geen leuke aanbiedingen meer krijgen en al helemaal niet van clubs met naam. Ik heb het idee dat hij zelf niet inziet hoe slecht hij het heeft gedaan.

Men kijkt nu niet meer naar de prestaties bij Ajax. In het voetbal is alles zo veranderlijk, dat ze alleen kijken naar de laatste prestaties en die spreken absoluut niet in het voordeel van Frank de Boer. Gewoon weer beginnen bij een wat kleinere club en bewijzen dat hij heeft geleerd van z'n fouten.

26 juli 2018 om 12:45

Hij heeft absoluut niet gefaald bij palace. Crystal Palace heedt gefaald door geen woord te houden en ze zijn er helemaal niets mee opgeschoten.

26 juli 2018 om 12:52

Hij heeft niet gefaald bij Crystal Palace? 4 wedstrijden 0 doelpunten en alle 4 verloren. Daverend succes is het ook niet geweest of wel?

26 juli 2018 om 13:09

Als je 0 punten hebt heb je vaak alles verloren

26 juli 2018 om 13:31

Maar goed een Wolverhampton, CP, Brighton of Huddersfield kunnen altijd zomaar met 4 nederlagen beginnen. Vind dat je een nieuwe trainer nog wel een paar wedstrijden de kans mag geven.

26 juli 2018 om 14:14

Zou de duels eens terug kijken... was ook nog wel wonderbaarlijk dat C. Palace 0x gescoord had, ze moeten vele mogelijkheden en kregen dan de deksel op de neus

26 juli 2018 om 13:44

Heeft Frank de Boer het goed gedaan bij Crystal Palace? Nee. Maar heeft hij gefaald? Ik vind van niet. Ik vind dat de leiding van Palace heeft gefaald. Zij kozen er bewust voor om een trainer aan te stellen met een hele andere speelstijl dan zij gewend waren. Het is onmogelijk om dit al na 4 wedstrijden te hebben bewerkstelligd.

Ik vond en vind nog steeds dat Frank minstens de eerste seizoenshelft de kans had moeten krijgen. Daarentegen snap ik wel dat Crystal Palace dat niet zou willen aangezien zij dan wellicht onderaan hadden kunnen staan.

Daarnaast denk ik dat er genoeg clubs interesse hebben in De Boer. Hij heeft ook al regelmatig gezegd dat er aanbiedingen zijn geweest, maar dat het niet de juiste clubs waren. Persoonlijk zou ik een stap zoals die van Cocu wel een goede vinden. Ga naar een B-land zoals Belgie, Schotland of Turkije en laat het daar zien.

26 juli 2018 om 15:39

Je kunt de coach net zo goed de schuld geven. Hij tekent namelijk bij een club met een hele andere speelstijl dan hij zelf gewend is. Dat vind ik persoonlijk geen argument, aangezien zoiets beide kanten op gaat.

Vier keer verloren en vier keer niet gescoord is ronduit dramatisch en dan heb je als coach inderdaad gefaald. Daar is geen twijfel over mogelijk. Crystal Palace is een club dat elk seizoen weer kan degraderen. Je hebt helemaal niet de tijd om een eigen speelstijl te implementeren en vooral geen voetbal op balbezit. Het is geen Liverpool of Tottenham.

26 juli 2018 om 16:43

"hij tekent namelijk bij een club met een hele andere speelstijl dan hij zelf gewend is."

Als Crystal Palace tegen Frank de Boer zegt dat ze hem willen, omdat hij het type voetbal kan brengen waar zij graag naar toe willen - is het dan de schuld van Frank de Boer dat hij dit gaat toepassen? Nee, dat vind ik van niet. Hij is specifiek uitgekozen voor het voetbal dat hij zijn teams laat spelen.

Jij mag het natuurlijk vinden dat hij gefaald is, maar dat is een mening. Ik vind niet dat hij gefaald heeft, want hij heeft maar 4 wedstrijden de kans gekregen. Dan kun je zeggen dat je geen tijd hebt om die speelstijl te implementeren, maar dan komen we weer uit bij mijn eerste punt: Frank de Boer is specifiek gecontracteerd omdat Crystal Palace aanvallend en voetbal op balbezit wilde.

"je hebt helemaal niet de tijd om een eigen speelstijl te implementeren en vooral geen voetbal op balbezit. Het is geen Liverpool of Tottenham. "

Dit slaat toch nergens op? Betekend dit dat Crystal Palace al sinds 1905 dezelfde speelstijl heeft? Want geen trainer heeft de tijd om een speelstijl te implementeren, toch? Daarnaast maakt het toch niet uit of je Liverpool of Crystal Palace bent? Sterker nog, je hoort vaak genoeg de zin "bij een topclub moet je er meteen staan!" voorbij komen, waarom heb je daar wel de tijd om een speelstijl te implementeren en bij Crystal Palace niet?

Daarnaast hebben deze clubs niet het alleen recht op dit type voetbal. Swansea City heeft ook jaren mooi aanvallend en op balbezit gericht voetbal gespeeld en dit was ook geen top team.

Nogmaals, ik zeg niet dat Frank de Boer het geweldig gedaan heeft en dat alles aan Crystal Palace ligt, maar kom op. Een trainer aannemen omdat jij een hele andere speelstijl wilt spelen, en dan naar 4 wedstrijden er achter komen dat je het misschien toch niet wilt - dat is toch slecht beleid? Zoals ik al zei, ik had De Boer minstens een half seizoen de kans gekregen. Hoe lang heeft bijvoorbeeld een Moyes of Van Gaal mogen aanmodderen bij Manchester United voordat ze eindelijk werden ontslagen?

Ik snap niet precies wat hier nu de nieuwswaarde van is. Laat die man lekker genieten van zijn vrije tijd.

Frank de Boer komt heus wel weer ergens aan de slag. Hij heeft groot gelijk om een rustperiode in te lassen en te genieten van de prestaties van zijn dochter. Voor je het weet zijn misschien die successen ook weer voorbij en heb je spijt dat je er niet bij was.

Daarnaast moet hij natuurlijk ook eerst overleggen met zijn vrouw. Die neemt graag haar vriendin mee en laat die nou net het vrouwtje van trustfull zijn. Zijn assistent zal wel weer een bekend verhaal worden. Daar weet de heer Spijkerman alles van. Helaas is de boer communicatief niet al te sterk en trustfull gaat hem daar niet bij helpen. Beter kan hij als hij gaat een goede betrouwbare rechterhand meenemen. Die avondjes samen uiteten met vrienden kan altijd nog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

1252 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax

In de wandelgangen

Zondag 17 februari
Manchester United denkt nog altijd aan een bestuursfunctie voor Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren