Droom komt uit voor toptalent: ‘Ik ben altijd een Chelsea-fan geweest’

Maandag, 23 juli 2018 om 10:30Gijs Freriks

Chelsea oefent maandag op WACA Ground tegen Perth Glory en de kans is aanwezig dat Ethan Ampadu de kans krijgt om zich te laten zien in dit oefenduel. De verdediger is pas zeventien jaar oud, maar wordt binnen de jeugdopleiding van the Blues beschouwd als een groot talent.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ethan Ampadu gaat doorbreken in Chelsea 1?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door viswoestijn)

Die zien we volgend seizoen dus bii Vitesse of Roda als huurspeler

Leuk talent, maar bij Chelsea doorbreken als talent is hetzelfde als koeien zien vallen uit de lucht.

23 juli 2018 om 11:18

Met Christensen en Loftus Cheek waren dat van de zomer dan iig wel koeien die de wk selectie gehaald hebben.

23 juli 2018 om 11:44

En alleen Christensen is de gene geweest is die is doorgebroken. Loftus-Cheek is nog geen basisspeler geweest. Hij heeft een punt, we hebben onwijs veel talenten gehad in de afgelopen jaren, maar daar hebben wij weinig van terug gezien.

23 juli 2018 om 12:07

Niet Zouma vergeten. Door blessures niet kunnen maken, maar komt zeker terug.

23 juli 2018 om 12:22

Zouma is gewoon een aankoop, die speelde al in de basis bij z'n vorige club

Het klopt inderdaad dat er nauwelijks jeugdspelers doorbreken bij Chelsea, maar deze gast heeft vorig seizoen echt wel aardig wat minuten gemaakt. Dat met 17 jaar, hij zal ongetwijfeld wel eens verhuurd gaan worden maar denk dat hij zeker wel op den duur kan doorbreken.

23 juli 2018 om 11:18

Met Sarri een nieuwe trainee die misschien wel de jeugd een kans wilt geven. Laten we het hopen, is ook goed voor redan!

Club zonder historie of prijzenkast. Oh hij is 17. Dan weet deze jongen niet beter. Hij heeft succes mogen meemaken. Bijeengekocht met russisch geld, dat dan wel... voetbal anno nu. Ik walg ervan.

Wat is zo mooi aan Chelsea? Buiten de shirts, logo en Stamford Bridge om, is het een enorme zaadclub. Sinds Ambramovic daar de eigenaar is, is het alleen maar kopen en kopen. Ze hebben 200 jeugdspelers onder contract die ze zogenaamd beloven dat ze het 1ste elftal gaan halen, maar ondertussen verhuren ze 150 spelers aan verschillende clubs die totaal niet ervoor zorgen dat de spelers zich gaan doorontwikkelen.

En ondertussen als er echt een toptalent rondloopt, gaan ze gewoon lekker met geld smijten om daar een gearriveerde speler te kopen. Echt verschrikkelijk jammer, want City doet gewoon lekker mee met deze ontwikkeling. En die talenten breken ook gewoon niet door en sommigen hebben helemaal niks meer van gemaakt, voorbeeld is Delac. Ze proberen gewoon die talenten goed in te kopen, en daarna verhuren ze het om hun in de etalage te zetten. Als er een club is die een dik bedrag betaald, nemen ze het gelijk aan, zodat ze kunnen voldoen aan de Financial Fair Play en hierdoor weer topspelers kunnen halen.

Tuurlijk zijn er uitzonderingen, want Christensen is na 2 jaar verhuren aan Gladbach doorgebroken en Loftus-Cheek lijkt ook wel door te breken. Maar voor de rest... Courtois noem ik overigens geen eigen jeugd, verre van af zelf.

23 juli 2018 om 11:47

Nja Grun dat is jouw mening, persoonlijk vraag ik me af wat er zo mooi is aan FC Groningen en het lage Eredivisie voetbal. Laat ik maar niet beginnen over die accenten in het Noorden daar in Nederland. Maar goed, ieder zijn eigen smaak.

23 juli 2018 om 11:53

Oh lol, ben gewoon fan van Groningen he, niet meer dan dat. Ik woon daar allang al niet meer, maar ben er wel geboren en getogen. Maar gelijk op de man afspelen is wel netjes en volwassen. Overigens heb ik dat accent niet, dus tja om nou iedereen over een kam te scheren is wel netjes.

Overigens heeft Groningen niet zoveel fans die mensen racistisch bejegenen in de treinen/metros van Parijs, lol.

23 juli 2018 om 12:08

Groningen heeft tenminste echte pareltjes voortgebracht, zoals de broertjes Koeman, Robben. En een wereldtopper als Suarez heeft er zijn eerste stappen gezet in Europa. En dat allemaal zonder Russisch geld.

23 juli 2018 om 12:08

Groningen heeft tenminste echte pareltjes voortgebracht, zoals de broertjes Koeman, Robben. En een wereldtopper als Suarez heeft er zijn eerste stappen gezet in Europa. En dat allemaal zonder Russisch geld.

23 juli 2018 om 12:18

@ Dutch_cfc

Vreemde reactie. Snap gerust dat iemand als geboren Groninger, Zwollenaar, Eindhovenaar of wat dan ook - opgroeit met zijn lokale club en daardoor supporter wordt. Niet vanwege de geschiedenis voor de geboorte, niet vanwege prestaties.

Daarbij vind ik in de brede zin van het woord, of je nu fan bent van Chelsea, Groningen, RKC Waalwijk of Dnjepr Dnjepropretovsk, het niet uit moet maken waarom je supporter wordt en dat hoef je helemaal niet te verantwoorden aan anderen, wat dus niet specifiek geldt voor jou maar voor iedereen die anderen afzeikt op basis van clubvoorkeur.

Raar dat je begint over een accent in combinatie met voetbal of een clubvoorkeur, dat doet toch afbreuk aan je reactie.

23 juli 2018 om 12:20

Naast Robben, gebroeders Koeman en Suarez had ik ook genoten van Tadic, Kostic, Berg, Granqvist, Van Dijk, Nevland, Stenman, Luciano da Silva, Chery, Matavz, Bizot en Bruno Silva. Allemaal spelers die ook bij Groningen hebben gespeeld.

Daarnaast cult spelers, zoals Martin Drent en John de Wolf hebben ook nog bij Groningen gespeeld. Johan Neeskens, Rene Eikelkamp, Hennie Meijer en Peter Houtman hebben ook nog een periode daar gespeeld.

23 juli 2018 om 12:28

Nee die dat zijn vaak internet helden die lekker anoniem op hun Pc's haat zaaien. .Ik scheer niemand over een kam, ik vind dat gewoon lelijk. Net zoals jij niets hebt met Chelsea heb ik nooit wat gehad met het Noorden van Nederland.

Mr.eko

Misschien dat die Groningers ook wat Russisch geld hadden geleend. Dan had je wellicht minder boze Groningers gehad die op tv ''gas dicht, gas dicht'' schreeuwden. Dat Russisch geld had een hoop Groningers kunnen helpen. Daar waar jouw eigen regering het jaren heeft laten afweten.

Savedthebell

Ik verbiedt niemand voor een club of wat dan ook te zijn. Net als Fcgrunn050 geef ik ook mijn mening. Al ben je voor FC Sharia, doe je best.

23 juli 2018 om 13:23

Ik snap niet waarom het ineens over Gronings gas gaat, maargoed... en mijn regering? Het is ook jouw regering... aangezien je gewoon Nederlands praat. Of voel je je een Brit omdat je 1 keer een wedstrijd hebt bezocht of er 1 keer op vakantie bent geweest?

23 juli 2018 om 14:07

Het is niet mijn regering. Ik ben geboren en getogen Amerikaan. Ik heb overigens ook een deel van mijn familie die Nederlands is. Ik heb een tijdje in NL gewoond. Sinds kort ben ik weer terug in de Verenigde Staten. Nederland is een prachtig en leuk land, maar ik wordt moe van die azijnpissers.

Ik voel me niet Brits, maar ik heb genoeg wedstrijden van Chelsea bezocht ja. Sommige mensen kunnen om financiele redenen hun club misschien niet bezoeken, maar dat maakt ze niet minder fan zoals men het hier vaak probeert te schetsen.

Ik spreek overigens ook Russisch, heb daar ook een kleine jaar gewoond, maar ik voel me niet Russisch. Jullie zijn goed in het geven maar niet incasseren.

23 juli 2018 om 14:19

Okay sorry man, ik heb een hele gevoelige snaar geraakt. Maar lees je wel wat je schrijft, gozert? Ik geef gewoon mijn mening waarom "ik" het geen mooie club vind en dan kom jij met kul argumenten over de mensen uit Groningen. Alsof de mensen in Groningen allemaal voor Groningen zijn, haha. Kom eens inhoudelijk over FC Groningen praten waarom je het geen mooie club vindt? Daar kan ik dan over praten.

En over die reactie van @mr.eko. Je zit weer gewoon argumenten te benoemen die totaal niet relevant zijn aan de discussie. Kom nou op man, je kan toch wel inhoudelijk praten over iets? Of sla je altijd de plank mis bij een discussie?

23 juli 2018 om 14:54

Tja zeiken zit een beetje in ons bloed he. Maar als je daar al moe van wordt... Er zijn echt ergere dingen om moe van te worden, maar oh well, dat is voor iedereen anders natuurlijk.

Maar als je zo Amerikaans bent, waarom noem je jezelf dan "dutch_cfc". Had dan "american_cfc", want zo Nederlands voel je je toch niet, denk ik dan?

Maar over dat incasseren gedeelte. Ik vind dat jij dan ook niet goed in bent met incasseren, want je reageert naar mijn mening best gepikeerd om een bescheiden mening van een VZ gebruiker. Maar oh well, deze generatie is sowieso vrij snel op hun "geslachtsgedeelte" (kan dat woord hier niet zeggen, want anders word mijn reactie verwijderd) getrapt, dat je bijna moet oppassen wat je hier moet zeggen.

23 juli 2018 om 15:36

Prima jij geeft jouw mening, en ik geef mijn mening. Ik heb Nederlands in mijn familie vandaar dat ik die naam hier op een Nederlandse site heb gebruikt. Dit is een nickname niet hoe ik me voel. Ik had mezelf hier bij wijze Gordon kunnen noemen of gayguy (als voetbalzone zoiets zou accepteren), maakt mij nog geen homoseksueel. Ik heb Dutch heritage, maar dat betekend niet per definitief dat alle politieke gebeurtenissen in NL mij aangaan omdat ik daar (niet meer) woon. Dus op dat opzicht maakt het mij inderdaad niet zoveel uit.

Er zijn ook dingen waar ik me meer drukker om maak. Nu gaan we weer een discussie hebben wat je wel en niet belangrijk vind. In feite zijn wel allemaal wel beetje gek, we houden discussies op een voetbal website terwijl we in diezelfde tijd dakloze mensen konden helpen. Zo kun je bij alles wel wat verzinnen.

23 juli 2018 om 11:56

Ik denk dit het probleem is bij alle top clubs tegenwoordig. Als je mee wil doen in de echte top, dan moet je bijna wel met je beste spelers spelen. En daar vallen jeugdspelers veelal niet onder omdat ze tijd nodig hebben om op dat niveau te komen. De enige manier om erin te komen is het zijn van een uitzonderlijk talent, mazzel hebben met blessures dat er een plaats vrij komt in het elftal of je te ontwikkelen door verhuur periodes.

23 juli 2018 om 12:04

Tuurlijk en ze mogen het beleid voeren zoals ze het willen. Als het succes heeft, dan hebben ze iets om eraan vast te houden. Maar er zijn genoeg jonge jongens die voetballen in Engeland/Verenigd Koninkrijk. Ze zijn overigens nog zeer talentvol ook. Ik zie geen nieuwe Terry, Brits en ook nog de jeugdopleiding van Chelsea hebben doorlopen (kwam over van West Ham natuurlijk), maar dat was voor de Ambramovic periode, uit de jeugdopleiding komen. Loftus-Cheek kan dat worden, maar ik ben bang door de concurrentie, dat hij alleen wordt bijgehaald om zo aan de home-grown regel te voldoen.

23 juli 2018 om 13:13

Fcgrunn snapt niet dat dit geen Eredivisie is. Als top club in Engeland kun je niet altijd talenten blijven opstellen zoals hier in Nederland. Dan haak je af. Kijk naar de City, United, Madrid, Barca etc wat zij allemaal uitgeven voor een speler. Barcelona is de afgelopen jaren lang geroemd om hun jeugdopleiding tot dat die uitzonderlijke talenten niet meer werden geproduceerd. Het is altijd makkelijk roepen koopclub maar je ziet nu ook dat Barcelona minder gebruik maak van hun jeugd opleiding dat eerste omdat de spelers niet goed genoeg zijn voor het eerste. Het zelfde geldt voor Guardiola bij City die bekend stond dat hij een hoop jeugdspelers heeft laten doorbreken. Het enige waar ik het met hem eens ben is dat we af moeten van talenten jaren uitlenen en dan wegdoen.

23 juli 2018 om 13:45

RLC heb ik ook zon vermoeden van dat het een goede speler is maar net tekort komt op dit niveau. Maar het gaat me er meer om dat het erg lastig is met de hedendaagse druk en competitie om talenten de kans te geven, met name in Engeland. Elke club kan tig miljoenen uitgeven en elke punt kan het verschil maken voor een kampioenschap. Ga je dan talenten toepassen dan kost het je geheid een aantal punten. Het is niet een Barcelona, bayern or Juventus die tegen de laagvliegers met een b-elftal zelfs winnen. Als je dat in Engeland probeert kost het je geheid punten.

23 juli 2018 om 14:35

@dutch_cfc

Kom op he, je gaat me toch niet zeggen dat Drinkwater beter is dan Loftus-Cheek, dat Ake minder was dan Rudiger, dat Giroud een nodige aankoop was, terwijl je Batsman en Abraham hebt? Vind je dat niet krom? Goed dat Christensen is doorgebroken, nu kunnen Chelsea supporters eindelijk dat als stokpaardje gebruiken.

Barcelona heeft de laatste paar jaren alleen maar domme aankopen gedaan. Bij het bestuur wordt echt zoveel onzin uitgespookt. Of vind je het aankoopbeleid geweldig? Digne, Vermaelen, Mathieu (was verschrikkelijk inconsistent, maar wel vaak belangrijk geweest, maar 20 miljoen voor iemand van 30 jaar is teveel van het goede), Paulinho (ook al is hij meegevallen, vond ik het gewoon geen aankoop die past binnen de "grote" Barcelona en uiteindelijk na een goed seizoen verkopen ook), Douglas, Andre Gomes, Alcacer en Aleix Vidal (totaal geen idee hoe ze hem uiteindelijk wilden opleiden tot nieuwe Dani Alves) zijn gewoon totale miskopen gebleken of pastte niet bij Barcelona. Marlon en Yerry Mina heb je pas recentelijk ingekocht en die willen ze dit seizoen van de hand doen, terwijl ze amper minuten hebben gespeeld bij het eerste? Het zijn ook nog eens hardstikke talentvolle jongens.

Daarnaast koop je Dembele en Coutinho voor veels te veel geld, want het bestuur reageerde niet adequaat op de verkoop van Neymar. Ze gingen pas reageren nadat ze Neymar verkochtten, en tja, dan ben al te laat. Dus ik denk dat je met Barcelona echt een verkeerd voorbeeld te pakken hebt, want dat is al jaren een puinhoop daar.

Maar gelukkig komen we overeen met de talenten discussie .

23 juli 2018 om 14:46

@viswoestijn

En daar ben ik niet helemaal mee eens. Er wordt gewoon niet goed gescout. Dan kom ik met de meest bekende voorbeeld: Tottenham Hotspur. Dat is echt een club waar ik de laatste jaren echt fan van ben geworden van het beleid die ze daar voeren. Jonge talenten krijgen de kans om door te zetten bij het eerste elftal. En als ze worden verkocht, dan hebben ze daar altijd nog iemand erachter. Daarnaast zijn de meeste elftallen meerendeel Brits, wat ook nog eens een meerwaarde heeft. Kane, Alli, Trippier, Dier en Davies/rose zijn jongens die vaak in de basis staan en dan breken er ook nog jongens door zoals Walker-Peters en Winks, waarvan de laatste nog een uitstekende pot speelde tegen Real Madrid.

Liverpool doet ook nog goede zaken om Britten zoals Alexander-Arnold, Joe Gomez, Solanke, Milner, Henderson, Robertsen, Clyne (helaas vorig seizoen lang geblesseerd), Oxlade-Chamberlain, Ings en Ojo te laten spelen. Ook al kunnen Ings en Solanke niet heel veel van, toch spelen ze om te kijken als ze echt hun potentie kunnen waarmaken.

Burnley en Bournemouth voeren ook goed beleid uit, maar dat zijn natuurlijk middenmoters van de Premier League. Dus die mag ik niet inpassen.

23 juli 2018 om 20:44

Als ik je bericht zo lees zijn we het eens met elkaar.

Ik zie ook graag Engelse spelers bij een Engelse club en er loopt ook zeker talent rond. Met name Tottenham voert een geweldig beleid uit met het opleiden van spelers. Maar je ziet het ook direct terug in de resultaten, deze clubs vallen al jaren buiten de boot om het kampioenschap. De afgelopen 15 jaar is het zowaar enkel de 3 clubs die allemaal gaan voor ervaren mannen, die ervandoor gaan met de prijzen.

24 juli 2018 om 10:06

Ah zo, dan heb ik je bericht verkeerd gelezen/begrepen. Maar Liverpool is het bijvoorbeeld nog gelukt om de Champions League finale te halen. Tottenham heeft Juventus en Real Madrid gewoon heel lastig gemaakt. Dus het is in principe wel mogelijk. Kijk naar het Manchester United onder Ferguson, ook alleen maar Britten: Scholes, Giggs, Beckham, Ferdinand, Keane, Neville, Butt, Sheringham, Cole, etc. Alle Britten die vele successen hebben behaald.

Op een gegeven moment komen prijzen wel. De spelers worden beter, ervaren en weten hoe het is om met druk om te gaan. Het gaat erom hoe je met je spel voorblijft op de concurrent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea4316
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder244
T. WernerAanvaller245
T. AbrahamAanvaller206
C. Hudson-OdoiAanvaller162
E. MendyKeeper200
C. PulisicMiddenvelder151
O. GiroudAanvaller134
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

0 fans
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren