Ajacied denkt niet aan verhuur: ‘Ik focus mij op het eerste elftal’

Zondag, 22 juli 2018 om

Ajax ging eind juni op trainingskamp en Erik ten Hag gaf diverse talenten de kans om zich te bewijzen. De trainer nam Victor Jensen, Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch, Sven Botman, Ché Nunnely, Mitchel Bakker, Kaj Sierhuis en Dani de Wit mee, maar Dennis Johnsen bleef thuis.

Ten Hag besloot de twintigjarige linksbuiten niet te selecteren voor de trip naar Duitsland, maar van een conflict tussen trainer en speler is geen sprake. “Het is een goede man. Hij is erg streng, maar dat is goed. Hij is tactisch sterk, dus ik denk dat het een mooi seizoen gaat worden”, zegt Johnsen in een interview met Football-Oranje.

De jeugdinternational van Noorwegen maakte vorig jaar zomer de overstap naar Ajax en leverde sc Heerenveen een transfersom op van zeker twee miljoen euro. Hij speelde vier wedstrijden in het eerste elftal en in de Keuken Kampioen Divisie kwam Johnsen tot 7 doelpunten en 8 assists in 27 wedstrijden.

Komend seizoen hoopt Johnsen vaker mee te mogen trainen bij Ajax 1 om zich vervolgens in de basis te kunnen spelen: “En dan ga ik hopelijk veel minuten maken in het eerste. Dat is waar mijn focus op ligt.” Johnsen, die zegt dat hij niet bezig is met een eventuele verhuurbeurt, heeft in de Johan Cruijff ArenA nog een contract tot medio 2021.


Poll

Denk jij dat Dennis Johnsen komend seizoen gaat doorbreken in Ajax 1?


Gerelateerd

53 reacties (laatste reactie door falonso)

Had bij Heerenveen moeten blijven imo, had hij waarschijnlijk een basisplaats om Larsson op te volgen.

22 juli 2018 om 22:25

Zoals hij afgelopen seizoen heeft gepresteerd, zou hij bij Heerenveen ook niet in de basis hebben gestaan. Op dit moment is het nog echt een momentenvoetballer en een enorme slapzak.

22 juli 2018 om 22:32

Ik vond het destijds ook een vreemde aankoop voor twee miljoen. Als ik nu zijn doelstelling lees” meer mee trainen met het eerste” dan straalt dat ook weinig ambitie en zelfvertrouwen uit.

22 juli 2018 om 22:32

Ik vond het destijds ook een vreemde aankoop voor twee miljoen. Als ik nu zijn doelstelling lees” meer mee trainen met het eerste” dan straalt dat ook weinig ambitie en zelfvertrouwen uit.

22 juli 2018 om 22:42

Dan moet je beter lezen aangezien hij daarna zegt, om me uiteindelijk in de basis te spelen.. Genoeg ambitie lijkt me

23 juli 2018 om 06:44

In de voorbereiding maakte hij bij Heerenveen een goede indruk en zat hij heel dicht tegen de basis aan. Je weet niet hoe het gegaan zou zijn maar ik heb sterk het vermoeden dat hij dan verder was geweest.

23 juli 2018 om 10:53

Keuze voor Ajax is inderdaad helemaal verkeerd uitgepakt. Zit duidelijk op een doodlopend spoor. Voor hemzelf verreweg het beste als hij Ajax zo snel mogelijk verlaat, want het heeft voor hem weinig zin om een beetje bij jong Ajax te gaan ballen. Uiteindelijk namelijk zal hij daar ook zijn plek kwijt gaan raken omdat hij niet in de weg mag staan aan de ontwikkeling van jongere talenten die doorbreken via O19.

Gewoon laten vertrekken, deze speler.

Ik zie het niet gebeuren eerlijk gezegd, duidelijk getalenteerd maar komt er nog veel te weinig uit. Lijkt obv oefencampagne door Lang voorbij te zijn gestreefd en met aanwezigheid van Labyad en Tadic die ook op linksbuiten kunnen is hij nieteens zeker van een plekje bij de selectie elk weekend vrees ik. Zeker als Lang er bij Ten Hag echt beter voor staat dan is het gewoon einde verhaal en is verhuur geen gek idee. Zie Ten Hag als Johnsen echt verhuurd zou worden ook beroep doen op Kühn/Ylatupa of zelfs Gravenberch daar, die zijn als 4e optie voldoende. Alle 3 sluiten hoogstwaarschijnlijk aan bij Jong Ajax om daar te concurreren om plekje in basiself, al zijn alle 3 multifunctioneel qua positie.

22 juli 2018 om 22:35

Wat vind jij van Kühn en Ylätupa? Kühn heb ik nog maar weinig gezien, Ylätupa vond ik echt geweldig bij de U19 in combinatie met Bakker op links. Ylätupa die naar binnen kwam waardoor Bakker ruimte had en een voorzet kon geven, of zelf van dichter bij de goal gevaar kon stichten.

Ylätupa is misschien als 10 ook nog wel wat. Overigens zie ik in Gravenberch niet echt een vleugelspeler, zou dat meer als hangende vleugelspeler zijn als hij daar toch komt te spelen?

22 juli 2018 om 23:07

Gravenberg is qua voetballer wel echt veel beter dan Ylatupa net als Nunnely dat is. Verwacht ook veel van Brobbey maar dat wordt nog een seizoen wachten en als Marc toch bezig is met smijten van miljoenen haal dan Daishawn Redan terug van Chelsea, dat wordt een echte topper en kan vast ook wel linksbuiten staan. Voor een mio of 8 kun je die wel halen.

23 juli 2018 om 00:39

Redan, de jongen die Ajax in de steek heeft gelaten, terughalen? Dat gaat hem niet worden.

23 juli 2018 om 05:10

Ik ben nogal biased als het op Kühn aankomt omdat ik redelijk contact met hem persoonlijk heb, zelfde gaat op voor Danilo Pereira, maar zie hem echt graag spelen. Is snel, heel erg goede techniek en bezit scorend vermogen. Denk dat hij de grootste 'verrassing' gaat worden voor Jong Ajax omdat meeste hem niet echt kennen nog. Ylatupa is een hele mooie speler om te zien maar voor deze tijd ook een typische speler die overal net tussen valt, zijn beste positie is CA rond een nummer 9 maar dat gaat hij bij Ajax dus nooit spelen. Mist fysiek en composure voor een spits, diepgang voor een buitenspeler en is niet betrokken genoeg in vroegere fase van opbouw om een rol op middenveld te laten werken. Gravenberch als hangende vleugelspeler lijkt me als hij nu mee gaat doen in profvoetbal zeker een optie, maar enkel als middenveld minimaal 2 spelers heeft die bal willen hebben. Dus niet met Matusiwa, De Wit en Ekkelenkamp spelen want dan heb je niets aan Gravenberch hangend op links. Als hij met Bijleveld/Jensen en Pasquali kan spelen met Bakker op linksback kan dat werken. Kan hij zijn dribbels blijven doen en niveau omhoog halen, denk dat op middenveld nu nog iets te vroeg is en hij daardoor meer op safe zou gaan spelen. Op links kan hij zo creatief zijn als hij wilt en rustig inhoud kweken voor hij naar middenveld gaat.

Ik denk dat hij zich moet richten op Jong Ajax. Voor het eerste hebben we Tadic, Labyad, Bandé en Lang die allemaal voor hem staan in de pikorde. Op rechts hebben we Neres, Cerny en eveneens Tadic en Bandé. Hoewel Bandé natuurlijk lang is uitgeschakeld, denk ik dat hij nog steeds meer minuten zal maken in Jong dan in 1.

23 juli 2018 om 10:56

"ik denk dat hij zich moet richten op Jong Ajax."

Kan best wel kloppen, als je zijn concurrentie bezit. Alleen is dan mijn vraag, wat heeft hij dan nog in jong Ajax te zoeken? Die zal gedurende het huidige seizoen op een gegeven moment toch ook zijn plek kwijtraken aan Lang/nunnely, want die willen en moeten toch ook spelen en speeltijd krijgen? En die gaan dat in het eerste ook niet krijgen.

Ik denk dus dat Johnsen zich beter kan richten op een andere club. Ajax is een gepasseerd station voor hem.

23 juli 2018 om 18:11

Lang zie ik nog wel minuten maken in het eerste, maar dat zal wel vrij beperkt blijven. Ook hij zal het dus moeten hebben van Jong Ajax inderdaad. Dan is een verhuur voor Johnsen misschien beter inderdaad.

Typische risico aankoopje van Overmars. 2 miljoen is al afgeschreven alleen vind ik het wel een speler met potentieel... Van de Eerste Divisie wordt ie zeker niet beter en niet meer waard. Verhuren of verkopen zou ik zeggen

23 juli 2018 om 11:05

Leicester

Ik vind dit niet eens zozeer een risico aankoopje. Ajax koopt al jaren jeugdspelers in de categorie 16-18 voor 1,5-2 miljoen per stuk, daar zijn veel meer voorbeelden van. Sommigen slagen, zoals Eriksen en Dolberg, anderen zoals onder andere Bay, Andersen, Fisher mislukken.

Wordt lekker druk op de linksbuiten positie straks met Tadic, Pedrinho, Labyad, Johnsen, Bande, Lang, Cerny die allemaal op die positie kunnen spelen. Samen vertegenwoordigen ze ongeveer een waarde van 50 miljoen euro. En dat alleen al voor de linksbuiten positie.

22 juli 2018 om 22:44

Pedrinho 😂 Nee die gaat echt niet komen hoor.

22 juli 2018 om 22:45

Pedrinho?,je denk toch niet dat Ajax even 30 miljoen neerlegt?

22 juli 2018 om 22:47

Misschien is 20 miljoen plus 5 miljoen aan bonussen ook wel genoeg. Overmars wilt er veel aan doen om kampioen te kunnen worden dit seizoen lijkt het. Dus wie weet komt Pedrinho ook nog.

22 juli 2018 om 22:49

Maar het zou een domme aankoop zijn aangezien je Tadic en Neres al als basisspelers hebt voor die positie, plus dat Ziyech er nog steeds is, waar moet je hem kwijt?

23 juli 2018 om 00:46

Waarschijnlijk wordt Ziyech nog wel verkocht. In dat geval zal Tadic op de plek van Ziyech spelen met Neres en Pedrinho op de flanken. Als Ziyech blijft dan Ziyech en Tadic rechts en links op het middenveld en Neres en Pedrinho op de flanken. Of eventueel Neres laten banken en dan met Tadic en Pedrinho op de flanken spelen. In ieder geval opties genoeg.

@mattereazzi
Oh gek. Ik wist niet dat Pedrinho al gekocht was? Zet hem toch pas op je lijstje als hij daadwerkelijk bij Ajax is, al vraag ik me af of hij uberhaupt gaat komen, lijkt me sterk. Buiten dat, Cerny is een rechtsbuiten als ik het niet verkeerd heb en Bandã© is tot aan de winterstop geblesseerd. Valt allemaal reuze mee dus.

23 juli 2018 om 00:49

Cerny kan op beide flanken spelen.

In een vol hok wordt het lastig om een graantje mee te pikken.

Had natuurlijk nooit die transfer moeten maken. Hij had bij Heerenveen allang veel Eredivisiewedstrijden gespeeld. Maar mijnheer moest zonodig te vroeg de overstap maken en nu kan hij aansluiten in de lange rij met mislukkelingen die voor het geld kozen.

22 juli 2018 om 23:20

Hmm, ik neem aan dat je het sarcastisch bedoeld, gezien jou reacties op jeugdspelers die naar Engeland trekken. Natuurlijk slagen ook niet alle talentvolle jeugdspelers bij Ajax, maar de kans om uiteindelijk vlieguren te maken is een stuk groter. En in mijn ogen is dat belangrijker dan alleen trainen op een hoog niveau. Uiteindelijk zal je het uiteraard wel zelf moeten doen. En als ik deze jonge zie spelen krijg ik niet het gevoel dat hij er alles aan wil doen. Bovendien is de jeugd de levensader voor nederlandse clubs. Waar de gigantisch gehypte PL praktisch ongelimiteerde mogelijkheden hebben.

23 juli 2018 om 08:17

Scherp opgemerkt.

Het gaat overigens niet zozeer om Ajax alleen, voordat iemand dat denkt. Maar met enige moeite doen kan je een enorme lijst maken van door Ajax aangetrokken jeugdspelers die het nooit gered hebben. Mensen hebben niet in de gaten hoeveel spelers het slechts daadwerkelijk op dat niveau weten te redden.

Als ik dan zie hoe op de terugkeer zo'n Kongolo wordt gereageerd dan vind ik dat treurig. Het is duidelijk dat velen dan met 2 maten meten en totaal niet objectief naar situaties kunnen kijken.

Ik zie overigens de noodzaak niet in om de PL weer als gehypt neer te zetten. Het is al vele jaren verreweg de populairste en best bekeken competitie in de wereld. Dan kan je gewoon niet meer van een hype spreken.

Die competitie heeft zeer goed in de gaten gehad dat het niet alleen om die paar topclubs draait, maar dat het voor een competitie van groot belang is dat ook de kleintjes zich goed kunnen wapenen. Dat is mede reden waarom die competitie zo ontzettend populair is. En dat werkt. Niet voor niets zijn landen als Spanje overstag gegaan en apen ze de Engelse opzet na.

Helaas zijn wij hier als kortzichtige Nederlanders blind voor het belangrijke element van een gelijkwaardige te competitie en moet alles in teken staan van de Europese prestaties van onze topclubs. In mijn ogen de grootste reden waarom wij met onze competitie echt helemaal niets meer voorstellen.

Beter voor hem is een verhuur, in het eerste zal nog wel even duren te weinig plek momenteel.

Zeer getalenteerd hoor deze jongen. Zeer technisch en snel met de bal. Denk dat het enige minpuntje is dat hij voor mijn gevoel de gretigheid mist om echt te slagen. Beetje zelfde verhaal als Lucas Andersen. Voetballers waar je blij van wordt vanwege de technische bagage. Hopen dat Johnson wel de echte wil gaat vinden want zie hem echt graag spelen.

23 juli 2018 om 02:18

Andersen was technisch 5 klassen beter dan johnson. Deze man werd eens in de 1ste helft gewisseld. Hij kan er gewoon niet veel van op dit moment. Potentie heeft die wel maar dan moet hij veel gretiger worden

Grappig dat er nog steeds mensen zijn die spelers van 20 jaar zo maar afschrijven
Een voetballer is op zijn best tussen 26 en 32
Maar ieder mens is anders(dus voetballers ook)
Johnson is nog volop in Ontwikkeling maakt stappen en gaat er echt wel komen tot de winterstop nog bij jong Ajax zal hem goed doen
Reiziger heeft hem vorig seizoen een keer al na 25 minuten gewisseld omdat hij zijn eigen wedstrijd speelde
Daarna ging het al een stuk beter
De potentie is er!!

22 juli 2018 om 23:43

Altijd dat gezeur dat je jonge spelers niet af mag schrijven slaat nergens op! Het ziet er gewoon zeer slecht uit voor hem met Tadic, Labyad, Bande en Neres was de concurrentie al groot en zelfs Lang is hem nu voorbijgestreefd. Dat hij nu ook zegt niet aan een verhuur te denken is natuurlijk olie dom omdat spelers van deze leeftijd op een niveau moeten spelen wat bij hun kwaliteiten past. Maar dat is niks nieuws want clubs als PSV en Ajax overdreven ontzettend door spelers als Lammers, Casierra, Gudmundsson etc. Niet te verhuren aan eredivisie clubs en dat heeft er misschien wel voor gezorgd dat die spelers niet meer door gaan breken.

Als je niet verhuurd wil worden kun je lekker je wedstrijden bij jong-Ajax afwerken. Heel af en toe doet Johnsen wat leuks, maar vaak ziet het er rampzalig uit. Miskoop en Ajax kan er maar beter afscheid van nemen. Het zegt ook genoeg dat Ten Hag hem niet meenam.

Ja, verhuur hem maar lekker Ajax om vervolgens weer een dure middenvelder te kopen zodat deze speler ook in de toekomst niet aan de bak komt. Begrijp steeds minder hoe mensen Ajax maar blijven waarderen vanwege hun jeugdbeleid. Ajax is de grootste koopclub van Nederland. Ik kijk liever naar PSV of naar Fortuna Sittard!

Ajax moet spelers vaker/eerder verhuren aan teams in de ED. 1 seizoen (zeker het 1e seizoen na de jeugd) in de JPL/KKD is prima, maar daarna toch liever de stap naar een ED ploeg. Meetrainen met het 1e van Ajax heeft zeker zo z’n voordelen, maar van wedstrijden spelen leer je nog altijd het meest. Vlieguren maak je in de lucht, niet op de grond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 sc Heerenveen 4 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 14 2 1 0
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2017/2018 Jong Ajax 27 7 2 0
2017/2018 Ajax 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Heerenveen voltooit fraaie comeback met drie treffers na rust

SC Heerenveen heeft zaterdagavond een einde gemaakt aan een reeks van zeven wedstrijden achter elkaar zonder overwinning in de Eredivisie. Het elftal van trainer Jan Olde Riekerink keek op bezoek bij...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 24 februari
Bayern München wikt en weegt de zomerse komst van Niklas Stark. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren