Neymar bijt van zich af: ‘Ik kan niet zeggen: ’Lieverd, ik wil een goal maken‘’

Zondag, 22 juli 2018 om

Neymar was het afgelopen WK een van de meest besproken spelers, aangezien de Braziliaanse aanvaller naast zijn doelpunten en assists ook regelmatig theater maakte. De dribbelaar van Paris Saint-Germain, die al heeft aangegeven deze zomer niet te zullen verkassen, zegt in gesprek met AFP dat hij de kritiek op zijn persoon overdreven vindt.

“Denk je dat ik wil lijden van al die tackles de hele tijd? Nee, het doet pijn”, begint de wereldster zijn relaas. “Na de wedstrijden moet ik achter de schermen vier of vijf uur wat ijs erop leggen. Het is lastig om het uit te leggen, maar als je het nooit hebt meegemaakt, zal je het nooit begrijpen. Ik heb de grappen (op het internet, red.) gezien en heb ze met een lach aanschouwd.”

“Ik heb ook een video op Instagram gepost waarbij ik mezelf in de maling nam met wat kinderen erbij. Mijn voetbal houdt in: dribbelen en één-op-één komen te staan met een tegenstander. Ik kan niet voor mijn opponent gaan staan en zeggen: ‘Lieverd, sorry, ik wil graag een goal maken.’ Dat kan ik niet doen. Ik moet hem voorbij dribbelen. Ik moet wat proberen en hij moet wat proberen om dat tegen te houden.”

“Hij zal mij het niet toestaan en zal mij proberen te raken. Vaak ben ik sneller en ook lichter dan de andere spelers. Ze tackelen me dan en de scheidsrechter is er dan ook om dat te beoordelen. Ik ging naar het WK om de tegenstander te verslaan, niet om getrapt te worden. De kritiek was overdreven, maar ik ben een grote jongen. Ik ben eraan gewend ermee om te gaan”, besluit Neymar.


Poll

Begrijp jij de frustratie bij Neymar?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door spandoek)

Zou hij echt niet snappen dat het er niet omgaat dat hij valt, maar overdreven lang doorgaat met rollen om zijn tegenstander een kaart aan te naaien? Deze man is zo goed, heeft die onzin niet nodig. Zijn meer spelers die veel geraakt worden en die doen een stuk minder overdreven.

"Ben een grote jongen. Ben er aan gewend ermee om te gaan." Uhmm.. Door te huilen midden op het veld na de wedstrijd?

22 juli 2018 om 12:55

Als je emoties durft te tonen ben je inderdaad gewoon een grote man. Heel veel hebben daar al moeite mee omdat het niet stoer zou zijn. En iemand die dus daar iets om geeft is juist geen grote man

22 juli 2018 om 13:01

Emoties tonen is idd n groot iets. Benoemen dat je t gewend ben en ermee om kan gaan en dán gaan huilen is wat anders

Totaal gebrek aan zelfreflectie, en daarom zal hij, net als vele van zijn soort, voor zijn 30 op zijn. Dan kan ie het mentaal niet meer aan, en hebben ze hem helemaal kapot getrapt dankzij zijn maniertjes. Respect krijg je als je respect geeft knul.

22 juli 2018 om 12:20

Voor mij heeft ie het eerlijk gezegd al onomkeerbaar verpest. Genoeg andere voetballers waar ik met volle teugen van kan genieten. Op deze manier mag z'n sloffen liever gisteren dan vandaag nog aan de wilgen hangen.

22 juli 2018 om 14:13

En je kan niet genieten van zijn voetbal spel? Want dan moet je gewoon volleybal gaan kijken is ook spannend

22 juli 2018 om 18:57

Nee ik kijk gewoon liever naar Messi, Ronaldo, mbappe, zeg maar gasten die niet zo ongelooflijk theater maken. Ja zelfs Ronaldo is niet zo erg als Neymar. Neymar doet bijna aan atletiek, continu is hij aan het hink stap en spr ow nee rollen.

23 juli 2018 om 21:01

Haha, want je kijkt of naar Neymar of naar volleybal? Zucht. Voor de duidelijkheid: nee, op deze manier kan ik niet genieten van zijn spel.

22 juli 2018 om 12:24

Inderdaad, deze jongen is iedere schaamte voorbij.
Net zo goed als hij daarbij ook voorbij gaat aan het voorbeeld dat hij geeft aan jochies van een jaar of 13 die een poster van hem boven hun bed hebben hangen.
Het ene moment ligt hij op de grond te rollen (met een schuin oog gericht op de scheidsrechter, smeekend om kaarten, vrije trappen en/of penalties) alsof hij door een vrachtwagen overreden is.
Om niet lang daarna weer fris, frank en vrij over het veld te dartelen.

Natuurlijk wordt er regelmatig een overtreding op hem gemaakt, maar dat is echt iets van alle tijden.
Daar zijn nu eenmaal scheidsrechters voor, ze moeten dit gewoon registreren en bestraffen.
Maar ik hoop dat men daarnaast ook veel assertiever gaat omgaan met al dat toneelspel, het is vaak gewoon onsportief vals spel en dat verdient de aandacht.

Neymar zou eens een avondje op Youtube moeten surfen, bij grote spelers zoals Cruijjff, Messi zag/zie je dat walgelijke gedrag zelden, bovendien lieten zij zich gewoonweg niet raken: ze ontweken de tackles liever, en dan ben je pas echt een grote speler (jongen!).

22 juli 2018 om 14:13

Net zoals jij nul respect hebt voor hem, gezien je reactie Deze man wordt elke wedstrijd onderuit geschoffeld en wanneer maakt hij n overtreding? Zelden Ik kan me er ook aan storen maar ik begrijp hem heel goed Ben zelf ook n aanvaller en maak zelden een overtreding Kan wel zien dat mensen nooit voetbal kijken want dit heeft hij elke week in Catalonië gedaan met zn twee maatjes voorin Maar omdat het dan weer wordt besproken door pietje en klaasje die nooit voetbal kijken behalve een wk, dan wordt het ineens een issue

22 juli 2018 om 15:00

Nergens op gebaseerd. Deze man laat het gewoon jaarlijks al zien. Hij leeft echt voor het voetbal dus snap niet hoe hij opgebrand zou zijn voor zijn 30ste. Leeft er meer voor dan bijvoorbeeld een Ronaldinho dat deed

Deze grote jongen snapt blijkbaar iet dat mensen zich ergeren aan zijn acteer werk. Dat je wordt getackeld betekent niet dat je het hele veld over moet rollen en bovendien gaat hij vaak al naar de grond voordat de tegenstander nog bij hem in de buurt is.

Grote jongen, klein mannetje

22 juli 2018 om 11:45

Fantastische voetballer. Enorm theatermannetje. Vind zonde, hij heeft dat niet nodig.

Zijn gedachtegang is er een van een 12 jarige, jammer dat iemand met die kwaliteiten zo,n karakter heeft.

Kijk die kleine boussoufa speelt op afrika cup tegen k1 vechters en hem zie je niet rollen hoe neymar doet. Tuurlijk kan je sneller liggen als je fysiek zwakker bent. Maar neymar doet soms overdreven

Hij zou al veel minder trappen krijgen als hij de bal wat sneller afspeelt, de combinatie aangaat ipv constant z'n man opzoeken en hem daarnaast op een manier proberen uitspelen waar menig verdediger een hekel aan heeft. Ik zeg niet dat hij dat helemaal niet meer moet doen, maar niet constant. Pak je momenten wanneer het echt kan. Verder ook gewoon stoppen met alsof hij letterlijk doodgaat van een trap, dat acteren is heel irritant. Niet dat hij de enige is, maar hij brengt het wel naar de next level

22 juli 2018 om 19:01

Dit vind ik wel een klein beetje een drogreden. Hij moet de bal maar eerder afspelen? Ik ben het eens dat hij z'n spel er misschien op moet aanpassen, maar het moet niet een vrijbrief voor de verdediger zijn om hem te trappen, want hij speelt die bal niet af. (heb deze reactie zo vaak gekregen van een verdediger, ja dan moet je de bal maar spelen)
Neymar moet gewoon niet zo janken en accepteren dat als je bij de groten wil horen, dit erbij hoort. Hij krijgt echt niet meer trappen dan dat Messi of Ronaldo dat krijgen, maar die gaan er veel slimmer mee om.

Dat veel spelers hard worden aangepakt is duidelijk, ik dacht vroeger ook vaak dat dat werd overdreven tot ik Ronaldo een keer met het bloed op z'n enkels van het veld zag gaan. Volgens mij was dat in een duel met Dinamo Zagreb.

Neymar gaat er natuurlijk alleen helemaal verkeerd mee om. Je ziet spelers als Messi, Ronaldo of Hazard en Isco ook niet zo jammeren. Neymar heeft zeker een punt, maar verder 0,0 zelfreflectie.

22 juli 2018 om 13:48

Nou ronaldo zit toch vaak genoeg te jammeren of penalties, vrije trappen uit te lokken. Zelfs hij is wel nog iets mannelijker dan neymar maar het scheelt niet veel, zeker in de jongere jaren van ronaldo

22 juli 2018 om 14:16

Geen zelfreflectie? Bekijk zn instagram eens pannenkoek Echt wordt zo moe van al die domme meningen Tuurlijk is het een mening maar een men ing komt uit je zelf en niet alleen maar andere mensen napraten

22 juli 2018 om 15:39

Nee, dit kleine jongetje heeft totaal geen zelfreflectie, maar ik merk in de reacties al wel dat jij zo'n uitermate fan bent van neymar dat jij dat niet in kan zien. Geniale voetballer maar wel een verschrikkelijk arrogante rat zonder enige zelfreflectie.

4 of 5 uur ijs erop leggen, lekkere fysio hebben ze daar

Dan heeft hij wel een hele hele lage pijn grens als hij echt zoveel pijn heeft. Niemand maakt zoveel theater als hij terwijl sommige ergere schoppen krijgen dan hij, dus dan moet het wel aan Neymar liggen. Zag hem laatst met zijn zoontje en het leek wel een neefje of fan ofzo. Zie hem ook totaal niet als een vader figuur. Hij is 26 en is nog steeds niet volwassen. Bijvoorbeeld Messi krijgt ook veel tikken maar hij blijft alleen kermend liggen als hij echt een doodschop krijgt.

Door deze woorden weet je ook al meteen dat Neymar nooit in de buurt gaat komen van Ronaldo en Messi. Hij snapt het simpelweg gewoon niet, hij is te dom en heeft te weinig zelfreflectie om te snappen wat nou daadwerkelijk het probleem is. Een WK gaat hij voor zijn land ook al niet winnen, want op zijn dertigste verwacht ik eigenlijk al niet meer zo veel van hem.

Neymar is toch maar een naar mannetje, als hij een betere attitude had, had het zoveel meer kunnen worden.

Van deze jongen moet je niets meer verwachten in het kader van volwassenheid. Was een kwal zonder zelfreflectie.

Eerst was ik altijd geïrriteerd om deze jongen, nu kan ik enkel nog in lachen uitbarsten om zijn totale gebrek aan intelligentie en zelfreflectie. Hij zal nooit tot de grootsten behoren en ik hoop dat hij geen prijs pakt die betekenis heeft.

22 juli 2018 om 19:53

Heeft al een CL gewonnen dus kom je een beetje laat mee

Ik kan me wel voorstellen dat je geïrriteerd raakt. Ben zelf ook spits en het irriteert constant van die kleine en grotere overtredingen . De enige manier om die verdedigers terug te pakken is om te scoren en ze dan lachend aan te kijken. Met rollen haal je alleen jezelf uit de wedstrijd en op een geheven moment heb je een naam en fluit de scheidsrechter ook juist minder voor je.

22 juli 2018 om 16:26

En krijg je een x echt een harde trap met een serieuze blessure tot gevolg.

Goede reactie van Neymar. Ik snap hem volkomen. Mensen die erop haten hebben zelf nooit op hoog niveau gevoetbalt en snappen het gewoon niet, zoals Neymar al aangeeft. Deze fantastische dribbelaar krijgt zoveel trappen, niet te geloven. Had hij bij elke trap die die kreeg ze voet ervoor gezet en/of niet gevallen was hij nu allang geblesseerd. 99 van de 100 mensen hier zouden met tranen van het veld lopen na een wedstrijd als zo 1 die Neymar meemaakt.

22 juli 2018 om 14:14

En hij is de enige speler ter wereld die hard wordt aangepakt? Kijk eens naar een Hazard bijvoorbeeld. Of Messi. Worden ook geraakt, even boos, op staan en weer verder. Neymar lokt het bovendien echt zelf uit. Krijgt nul respect van tegenstanders met zijn overdreven gerol en geschreeuw. Hij is zelf constant op zoek naar die kleine overtreding en maar weer liggen en schreeuwen. Bah, ben echt klaar met die gast. Op deze manier wordt hij nooit een grote speler.

22 juli 2018 om 19:14

Heb je er weer 1, nooit zelf gevoetbald of op niveau gevoetbald, man man. Deze fantastische dribbelaar zal nooit zo kunnen dribbelen als Messi, ook niet zoveel trappen krijgen als Messi. Maar Messi pakt de bal, trapt er vervolgens 3 in, ipv rollen en rollen en rollen. Vraagje aan jou dan, aangezien je zelf pretendeert op hoog niveau te hebben gevoetbald. Die actie van Neymar tegen Mexico, dat die verdediger een nop op z'n enkel zet, let wel, geen pinnen he, was toch echt wel lachwekkend. Ik bedoel, als ze mij op de teen gaan staan maak ik nog niet zo'n theater. Of was dat ook gerechtvaardigd, dat gejank en gerollebol daar, om maar een kaart aan te naaien? Ik kan het niet weten, heb volgens jou nooit op een (hoog) niveau gevoetbald, dus zeg jij 't maar.

Ik krijg ook de indruk dat hij denkt dat hij de enige is die hard wordt aangepakt. Iedere dribbelaar moet klappen vangen simpelweg omdat verdedigers vaak te laat zijn. Het gaat ook om dat gerol erna wat mij niet pijn verzachtend lijkt.

Neymar is ook alweer 26 he? Messi/Ronaldo gaan de komende jaren de ballon d'or nog samen verdelen, ik denk dat Mbappe Neymar in tussentijd voorbij streeft. Neymar zal nooit de beste van de wereld worden, dat vind ik dan wel weer grappig voor deze totaal zelfreflectie ontbrekende duikelaar!

Hahahahah veel boze reacties man. Zo speelt Neymar gewoon. Geen zelfreflectie omdat hij de mening van de meerderheid niet deelt? Hahaha wat is dat nou voor onzin

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
196 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
Joao MirandaVerdediger60
Dani AlvesVerdediger61
WillianMiddenvelder62
Filipe LuisVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

1277 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 13 13 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0

In de wandelgangen

Zondag 24 maart
PSV dreigt op korte termijn afscheid te moeten nemen van Hériter Deyonge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren