‘Witsel maakt voor twintig miljoen alsnog overstap naar Bundesliga’

Zondag, 22 juli 2018 om

Axel Witsel keert na anderhalf jaar mogelijk terug in Europa. Volgens de zondageditie van BILD heeft Borussia Dortmund interesse in de middenvelder, die in januari 2017 de overstap van Zenit Sint-Petersburg naar het Chinese Tianjin Quanjian maakte. De 29-jarige Belgisch international erkende twee maanden geleden al dat hij welwillend stond tegenover een rentree in Europa.

BILD gaat ervan uit dat Borussia Dortmund ongeveer twintig miljoen euro moet betalen om Witsel in te lijven. Dat was ook het bedrag dat Tianjin Quanjian aan Zenit overmaakte. Qua verdiensten zal Witsel er hoe dan ook op achteruit gaan: hij ondertekende een contract tot 2021 met een jaarlijkse vergoeding van achttien miljoen euro. Dat hij destijds niet naar het eveneens geïnteresseerde Juventus vertrok en al op relatief jonge leeftijd voor China koos, kwam de middenvelder op veel kritiek te staan.

“Met het geld dat ik er kan verdienen, kan ik financiële zekerheid bieden aan mijn familie. Niet enkel vandaag, maar ook voor de volgende generaties. Bij Juventus zou ik ook goed mijn boterham hebben verdiend, maar er is een groot verschil”, zei Witsel toentertijd. “Te groot. Soms komen in je leven kansen voorbij die je misschien maar één keer krijgt. Een trein die voorbijrijdt en waar je op moet springen.”

“Mensen zeggen: je had nog een jaar of twee kunnen wachten om dan naar China te vertrekken. Maar niemand weet wat er de volgende jaren gebeurt. Touchons du bois. Een blessure, en het is over.” Witsel bleef ondanks zijn transfer naar China in beeld voor het nationale elftal van België. Op het WK in Rusland kwam hij alleen in het laatste groepsduel met Engeland niet in actie en stond hij in alle overige duels van de Rode Duivels minimaal 89 minuten op het veld.

Borussia Dortmund voegde met Thomas Delaney van Werder Bremen al een leider toe aan de selectie van Lucien Favre, maar zou naar nog een dergelijke voetballer op zoek zijn. Witsel had vorig jaar al de overstap naar de Bundesliga kunnen maken. Carlo Ancelotti wilde de Belg naar Bayern München halen, maar trainer en landgenoot Fabio Cannavaro gaf geen toestemming voor een transfer. De Chinese club staat nu onder leiding van de Duitser Ulrich Stieleke.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door theo uphus)

En iedereen maar roepen dat hij zijn carrière zou verpesten in China. 3e op het Wk geworden, een transfer naar dortmund in de maak, en waarschijnlijk een miljoen of 30 opgehoest in china

22 juli 2018 om 07:12

Gewoon het wk effect. Als België door Japan was uitgeschakeld had niemand het meer over die campagne gehad en was de interesse misschien niet eens zo concreet geweest. Zo veel verschil kan ver komen op een wk maken.

22 juli 2018 om 07:31

Als zijn vader zijn moeder niet zwanger had gemaakt zaten we nu ook niet over hem te discussiëren, België heeft nou eenmaal ewonnen van Japan

22 juli 2018 om 07:35

Dat was niet mijn punt. Mijn punt was dat het te maken heeft met het goed verlopen WK.

22 juli 2018 om 07:58

Blijkbaar heeft het wk er niks mee te maken want een jaar geleden wilde bayern hem. Zelfs een beter team dan Dortmund. Jouw redenatie volgend is het wk dus slecht voor hem geweest

22 juli 2018 om 08:00

Precies, ik denk ook niet dat dit puur door het wk komt. Dortmund wilde hem al eerder. En mijn punt was niet alleen zijn transfer. Maar ook dat hij gewoon international is gebleven ondanks de vele uitspraken dat dat niet meer zou lukken in china

22 juli 2018 om 08:59

Buitenspel

Waarom wou Bayern hem dan vorig seizoen al hebben? Dit is veel meer op basis van zijn stabiele carriere, Witsel is en blijft een geweldige nummer 6, een echte balans houder. Dat is veel meer een reden dan een WK in dit geval.

22 juli 2018 om 08:59

Witsel wordt 10 jaar lang ieder transferperiode aan Europese toppers gekoppeld. Die jongen is gewoon echt heel goed en kan zowel op de rem controlerend spelen als vooruitgeschoven tikkie-takka (laatste jaren zelden zo een rol, maar bij Benfica was het genieten geblazen met Aimar en Witsel). Zijn kaats is gewoon altijd goed.

22 juli 2018 om 09:32

Witsel kon het niveau van Modric halen. Was twee weken in Portugal en was daar al met afstand de beste speler van de competitie met twee vingers in de neus. Maar daarna koos hij enkel nog voor het geld. Nooit eruit gekomen wat erin zat.

Zijn passingpercentage ligt wel altijd ziek hoog. Verwacht dat hij bij Dortmund over het hele seizoen terug boven de 96 procent zal zitten. Die garantie heb je wel.

22 juli 2018 om 10:10

@Fiodor
*twee jaar.

Deel verder inhoudelijk jouw verhaal. Eigenlijk zou ik hem wel heel graag bij City zien. Al jaren.

22 juli 2018 om 11:30

Nou nou, geweldige 6. Vond hem op het WK bijna elke wedstrijd veruit de zwakste bij Belgie. Aannames verkeerd, radeloos aan de bal. Fellaini viel me in positieve zin op, zeker naast hem.

22 juli 2018 om 14:57

Haha heerlijk 😂

22 juli 2018 om 08:43

Ach ja, Paulinho maakte ook een transfer van China naar Barcelona. Het was waarschijnlijk beter geweest voor zijn carrière om gewoon naar Juve of Bayern te gaan, maar wie laat 18 miljoen per jaar liggen? Overigens opvallend dat zelfs die 18 miljoen te weinig zijn om hem dat langdurig te houden...

22 juli 2018 om 09:27

Inside bronnen spraken over Juve dat 5 miljoen per jaar bood. Dat is natuurlijk wel een groot verschil met 18 miljoen zoals Witsel zegt. Maar arm ging hij er ook niet geworden zijn.

22 juli 2018 om 10:59

Zoals hij zelf al aangeeft, hij heeft nu financiële zekerheid voor meerdere generaties. Met 5 milj per jaarduurt dat toch wat langer.

22 juli 2018 om 11:33

Als je al in het geld zwemt met 5 miljoen per jaar of 18 miljoen per jaar dat maakt dan ook niet meer uit.
Ik zou dan liever in Spanje of Italie voetballen waar de gezondheid dan ook meer een zekerheid is dan in de smog voetballen in dat oververvuilde land China.

22 juli 2018 om 11:30

In normale omstandigheden zou hij achter Nainggolan staan en het hele WK op de bank hebben gezeten.
In China heeft hij overigens niet heel veel gespeeld wat zijn carriere niet ten goede is gekomen.
Ik hoop voor hem dat hij snel deze stap kan maken anders is zijn carriere alsnog inderdaad verpest.

Opvallend voetballand is China geworden, lijkt er op dat voetballers daar gewoon hun niveau behouden. Kijk maar naar Paulinho die forceerde ook een transfer naar Barcelona en speelde makkelijk mee alsof er niks was.

22 juli 2018 om 08:53

Persoonlijk denk ik dat dit 2 uitzonderingen zijn. Carrasco gezien bij Belgiã« tijdens het WK? Die jongen moet echt terug naar Europa komen, anders mist hij in mijn ogen het komende EK. Die jongen heeft op een half jaar China heel veel van zijn kwaliteiten verloren. Oscar, ook niet meer wat het geweest is. Martinez Jackson is zelfs in China al zonder club gevallen. Dus ik denk echt wel dat Paulinho en Witsel uitzonderingen zijn.

22 juli 2018 om 08:57

Bij Atletico speelde hij meer als een buitenspeler met minder verantwoprdelijkheden, en nu als back. Als hij in China ook niet op zijn positie speelt, dan geloof ik idd dat hij een deel van zijn kwaliteiten verliest. Overigens is Carrasco nooit iemand geweest met ene goed overzicht of een goede teamplayer. Dit zou sowieso niet een speler zijn die de Europese velden week in week uit onveilig zou maken. Hij was te wisselvallig. Een mindere versie van Di Maria.

22 juli 2018 om 09:02

Bwa, hij liet bij Atletico toch mooie dingen zien. En daar moest hij ook hard werken voor het team. Ik herinner mij de CL finale tegen Real. Hij deed na de rust wel de wedstrijd helemaal kantelen. Zeer dreigend en zeer aanwezig.

22 juli 2018 om 09:17

Bij Atletico was Carrasco in dat seizoen veelal wissel, ook in de finale. Heeft een goede finale gespeeld. Ik zeg ook niet dat hij geen goede wedstrijden heeft gespeeld. Alleen te wisselvallig, geen teamplayer en geen overzicht. Dit zijn eigebschappen cruciale minpunten wat de kans om een absolute topper te worden drastisch verkleinen.

Di Maria heeft ook een fantastische CL-finale tegen Atletico gespeeld. Maar dan echt fantastisch. Alleen was hij verder wel een wisselvallige speler.

22 juli 2018 om 11:44

Carrasco speelde in zijn Monaco tijd als wissel en veelal van rechts. Bij Atletico schommelde hij tussen basis en bank maar nooit onbetwist en speelde vanop links. In China heeft hij al elke aanvallende positie gespeeld zelf regelmatig als spits. En bij de RD speelt hij linkervleugelverdediger. Dus hij heeft nooit echt een vaste positie waar hij zich kan ontwikkelen.. talent heeft hij zeker maar geen vaste positie, geen constante in zijn prestaties... en mentaal breekbaar... bij Monaco op de bank terechtgekomen wou vertrekken, Atleti op de bank is vertrokken...geen doorzetter als het ff tegenzit.

Ik moet zeggen dat ik nooit een fan ben geweest van Witsel. Speelt heel saai, niets diepgang. En op dit WK leek het of ik een andere Witsel zag. Voor mij na Debruyne en (vooral) Hazard de beste Belg van het team. Onmisbaar. Zou het aan Martinez liggen? Maar je zag (iets) meer diepgang in zijn spel, stevig in de duels en liep heel veel gaten dicht. Hij deed me bij momenten denken aan Casemiro bij Real. Alles opkuisen, en zijn passing is zuiverder. (al heeft dit misschien te maken met het weinig risico dat hij in zijn spel legt tov Casemiro.) Ik hoop, voor de nationale ploeg van Belgiã«, dat hij terug naar Europa komt. Maar het lijkt mij echt een geldspeler, dus weet echt niet of het gaat gebeuren.

22 juli 2018 om 09:37

Tegen Japan vond ik hem de beste, maar tegen Frankrijk vond ik hem zwak. Te zien welke wedstrijd je bedoelt dus.

Wat een logica dit.

Waarom zou je naar Dortmund willen gaan? Doen niet mee om de titel of wat dan ook. Speel dan gewoon je contract uit in China of pak nog eventjes minstens 20 miljoen en klaar.

En voor 20 miljoen moeten er toch meer teams interesse hebben?

22 juli 2018 om 09:36

Heeft gewoon zijn vooropgestelde bankrekening van 50M gehaald en wil nu weer wat voetballen voor het plezier waarschijnlijk. Mooie ploeg met mooie supporters in een mooie competitie. Ik zou het ook doen in zijn geval.

22 juli 2018 om 09:47

Nu al 50?

Hij zit er maar sinds januari 2017. Dacht serieus dat hij gewoon bleef cashen tot hij er 60-80 miljoen had verdiend (en dan nog verder blijven tot midden 30).

22 juli 2018 om 09:51

Hij heeft zn geld ook ergens anders gekregen dan in china.

22 juli 2018 om 18:15

Ja op die manier, totaal had hij in China alleen al 60 miljoen kunnen verdienen. Tikt lekker door zo.

22 juli 2018 om 10:24

Ik vind het ook een rare stap. Ik zou denken dat er ook pl clubs geinteresseerd zijn. Als hij geld zo belangrijk vind dan zou ik hem eerder bij een pl club verwachten, de bundesliga staat er niet echt bekend om veel te betalen

Destijds gewoon eerlijk aangeven waarom hij naar China ging en niet die onzin over een nieuwe uitdaging ofzo. Ik weet niet of Dortmund de juiste stap is. Ik zou als Dortmund zijnde ook voor een jongere speler gaan.

22 juli 2018 om 10:58

Onzin Dortmund heeft voor weinig geld een goede speler in huis gehaald die er al staat. Jonge spelers zijn altijd een gokje en de Echte talenten zijn vaak nog duurder of even duur... ik zal altijd voor de speler kiezen die er gelijk staat, want zodra het talent goed word gaat hij toch gelijk weg bij Dortmund.

Komt ook wel onverwacht dit. Had ipv China naar Juve moeten gaan. Had hij daarna alsnog kunnen cashen. Verder komt dit echt wel uit het niets. Wist niet eens van de interesse. Maar wel leuk voor hem. Mooie Club. En uiteindelijk wel een goede speler. Heel taakgericht. Tikkeltje saai ook wel. Maar ook wel eentje die de meeste coaches als eerste op het blad invullen. Kunnen we hem ook weer volgen in Europa. Aangename verrassing.

Gen Ghibli Waarom had hij naar Juve moeten gaan i.p.v. China ? Hij legt haarfijn uit waarom hij dat niet deed. Sportief was Juve aantrekkelijk, maar China bood hem op dat moment een gigantische financiele klapper. En daar koos hij voor. Hij heeft nu gewoon gecasht toen de kans zich voordeed en wellicht komt hij nu nog aan een paar mooie jaren/clubs in Europa toe. Ik zie niet in wat er verkeerd aan is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
E. TerzicAanvaller
M. StefesUnknown
A. WitselMiddenvelder90
M. ReusAanvaller92
E. HaalandAanvaller810
R. BürkiKeeper70
M. AkanjiVerdediger81
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

51 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren