‘Cristiano Ronaldo accepteert celstraf van twee jaar en betaalt 18,8 miljoen’

Zaterdag, 21 juli 2018 om

Cristiano Ronaldo ruilde Real Madrid onlangs in voor Juventus en na het einde van de transfersoap rond de Portugese superster, lijkt er ook een einde te zijn gekomen aan een andere slepende zaak met de aanvaller als hoofdrolspeler. Cadena Cope weet namelijk te melden dat Ronaldo een akkoord heeft weten te bereiken met de Spaanse belastingdienst.

De sterspeler van La Vecchia Signora zou in het verleden verzuimd hebben om ruim 14,5 miljoen euro aan inkomsten uit portretrechten over te maken naar de Spaanse fiscus, waardoor hem een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd hing. Volgens berichten uit Spanje is Ronaldo nu echter tot een schikking gekomen met de Spaanse justitie, waardoor hij waarschijnlijk niet achter de tralies hoeft te verdwijnen.

Ronaldo zal naar verluidt namelijk veroordeeld worden tot een celstraf van twee jaar en de Spaanse wet staat toe dat straffen van twee jaar of korter, als er geen eerdere strafbare feiten zijn gepleegd, worden omgezet in een voorwaardelijke sanctie. Met het ontwijken van een directe celstraf is Ronaldo er echter nog niet, aangezien hij wel flink in de buidel lijkt te moeten tasten.

Volgens Cadena Cope zal de aanvaller in totaal 18,8 miljoen euro betalen aan de fiscus om de zaak achter zich te kunnen laten. De twee partijen zijn overeengekomen dat Ronaldo 5,7 miljoen aan belastingen moet betalen, maar dat bedrag loop door ‘rentes en boetes’ nog op met ruim dertien miljoen euro. Ronaldo zou inmiddels al 13,5 miljoen euro hebben overgemaakt, waardoor er nog ruim vijf miljoen openstaat.Gerelateerd

65 reacties (laatste reactie door rickv)

Toch bizar dat al deze zaken voorkomen in Spanje, verder ken ik van deze situaties en straffen/regels niet genoeg om er wat zinnigs over te zeggen. Maar wie zijn gat brand moet op de blaren zitten.

21 juli 2018 om 13:19

De Spaanse Fiscus is ook medeverantwoordelijk voor al deze incidenten.

21 juli 2018 om 13:22

Klopt, het is daar minder goed georganiseerd als hier. Toch blijft CR7 ook zelf verantwoordelijk. Kan me niet voorstellen dat iemand er niet aan denkt 14 miljoen over te maken.

21 juli 2018 om 13:28

Hij zal daar wel een boekhouder voor hebben, denk je dat Cristiano zich bezig gaat houden met de belasting? Hij zal er wel mensen voor hebben, je kan hem er niet voor afrekenen maar diegene die het regelt voor hem.

21 juli 2018 om 13:33

Klopt zeker, maar hier houdt de fiscus geen rekening mee. CR7 blijft zelf eindverantwoordelijk is. Als ik een boekhouder zou hebben, wil ik toch minsten 2 keer per jaar inzage in alle stukken!

21 juli 2018 om 13:35

Volgens mij gaat het om bijvoorbeeld reclame-inkomsten uit het buitenland, waarvan ze in Spanje vinden dat daar in Spanje belasting over betaald moet worden. Sinds een paar jaar zitten ze daar ineens achteraan en gaan ze bij elke voetballer met hun handje omhoog geld ophalen.

21 juli 2018 om 14:51

Klopt oliedom natuurlijk. Haha

21 juli 2018 om 15:43

@urrie... dan krijg je inzage in die documenten en dan? Enig idee hoe de lokale wetgeving van portretrechten is geregeld? Ronaldo is een internationaal bedrijf waarop tientallen regels van toepassing zijn. Zelfs een boekhouder met diploma zal zn hoofd breken over alle regels... laat staan iemand die daar niet voor gestudeerd heeft.

21 juli 2018 om 15:45

Sheva een boekhouder dient alleen de cijfers in wat hij binnen krijgt van zijn cliënt. Een boekhouder kan geen cijfers wegtoveren of bijvullen, dus Ronaldo is verantwoordlijk en niet de boekhouder.

21 juli 2018 om 18:41

En wanneer de boekhouder de papiertjes krijgt van zijn client met bijbehorende opdracht: ik wil niet meer betalen als nodig is, maar hou het legaal! En de boekhouder vervolgens iets uitvoert waar de fiscus twijfelt over de legaliteit? Moeten we daar Ronaldo of de boekhouder voor verantwoordelijk houden?

21 juli 2018 om 18:56

Valt me op dat jullie precies weten wat Ronaldo heeft gezegd tegen zijn boekhouder, zijn jullie kennisen of vrienden van hem dat jullie het allemaal weten ofzo? Die gozer is een miljardair heeft genoeg geld voor de komende 20 generaties van hem, lijkt wel alsof jullie in jullie eigen sprookjes beginnen te geloven...

21 juli 2018 om 13:34

Heb je onder een steen geleefd tijdens de financiele crisis? De eerste Europese banken die om dreigden te vallen, waren de Zuid Europese banken, waaronder de Spaanse banken. Een van de redenen van de zwakke economische situatie in de Zuid Europese landen, was de bedroevende belastingmoraal in die landen. Een van de voorwaarden voor alle noodleningen was dat die landen de belastingwetten gingen handhaven. Hierdoor zijn al die lijken uit de kast gekomen, en belastingonduiking is strafbaar. Wat erbij komt, is dat de belastingbetaler zelf aansprakelijk is en niet de gehaaide financieel adviseur die met allerlei trucs aan komt zetten om belasting te ontwijken. Als dat ontwijken ontduiken blijkt te zijn, dan hang je, zoals in het geval van Messi, Ronaldo en Neymar. Onbekende Spanjaarden worden uiteraard net zo hard aangepakt, maar dat is geen nieuws.

Ik bestrijd dat, wat hier wordt geopperd, de Spaanse fiscus hier schuldig aan is; zelfs als er slecht wordt gehandhaafd, is een volwassen mens zelf verantwoordelijk voor zijn zaken. En wat ik al zei, het is in Spanje al jaren weer goed geregeld. Daarom zitten al deze boeven in de rechtzaal

Overigens is het alweer billenknijpen voor een nieuwe financiele crisis in de EU, want de niuewe Italiaanse regering speelt gevaarlijke economische spelletjes.

21 juli 2018 om 13:48

100% eens. De burger is verantwoordelijk.

21 juli 2018 om 14:30

Waarom meteen zo reageren? Kan je niet gewoon antwoorden? Neen ik heb niet onder een steen geleefd ik kijk alleen nooit nieuws omdat dat van crisissen en andere onzin me allemaal geen bal kan schelen.

21 juli 2018 om 15:05

Geen nieuws volgen is zo ongeveer de definitie van 'onder een steen leven'.

21 juli 2018 om 15:07

Onzin? Ik vind ook dat het nieuws selectief nieuws brengt echter kan je het niet afschrijven als onzin. Uiteindelijk is voetbalnieuws eerder onzin dan nieuws over een economische crisis.

21 juli 2018 om 15:24

Ik kijk enkel datgene dat me boeit, en economie en dergelijke boeit mij niets.

21 juli 2018 om 14:28

Het is begrijpelijk als een voetballer dat doet. Anders moet je de helft weggeven aan de belasting! Is ook niet fijn, dat je miljoenen moet weggeven!

Onder Florentino leer je natuurlijk de kneepjes van het vak. Schandalig dat die mannen zoveel verdienen en toch nog manieren zoeken om minder belastingen te betalen.

21 juli 2018 om 13:20

Ken je 1 miljonair die dat niet doet?

21 juli 2018 om 13:23

@ceesjelok. Kom op doe niet zo dom... alsof miljonairs dat standaard allemaal doen... nee dus

21 juli 2018 om 13:38

Elke miljonair probeert minder belasting te betalen. Dat doet (bijna) iedereen. Belasting ontduiken is een ander verhaal.

21 juli 2018 om 13:31

Het gebeurt ook bij spelers van Barca. Dus beetje makkelijke opmerking. Maar los van dat. Al die boetes gaan om specifieke belasting. Het gaat om portretrecht belasting. De rest van de belastingen worden allemaal betaald. Maar de regels omtrent portret rechten zijn veranderd in Spanje en de rest van Europa en de wereld zijn die anders. Deze verdachten gingen er van uit dat inkomen niet verdiend is in Spanje daar geen belasting over hoeven te betalen in Spanje. Maar dat is dus wel zo. Kortom ze zitten fout dat is duidelijk maar het is niet zo zwart wit als geschetst wordt

21 juli 2018 om 13:56

Als ik een Loophole vind in de wet om minder te betalen dan zou ik dat absoluut ook doen. Genoeg mensen die geen miljoenen hebben zouden het zelfde doen. (Lees, belasting ontwijken en niet ontduiken)

Dit was toch al weken geleden bekend?

18,8 miljoen moeten betalen, 13,3 miljoen overmaken en dan staat er nog ruim 3 miljoen open? Das wel heul ruim genomen..

Dit is denk ik een van de hoofd redenen dat Ronaldo weg is gegaan. Als de Spaanse belasting zo blijft handelen wil er niemand meer naar Spanje.

21 juli 2018 om 13:19

Dat zou heel goed kunnen. Dat die dit gezeik zat is.

21 juli 2018 om 14:15

En dan gaat ie naar Italië waar de belastingdienst nog stricter is.

21 juli 2018 om 13:26

Het zijn allemaal spelers van Real Madrid en Barcelona, ik denk dat die clubs hun spelers dit lang hebben geadviseerd omdat er toch niks aan werd gedaan. Goed dat er nu wordt opgetreden, want dit kunnen ze echt niet maken in een land met enorme werkloosheid en armoede

21 juli 2018 om 13:35

Als je kijkt waar het probleem ligt dan zie je dat het over de portretrechten gaat. Dat is inkomen wat deze spelers genereren omdat hun kop gebruikt wordt voor bepaalde reclame’s. Logisch dan dat dit bij de grote clubs gebeurt waar ook veel buitenlanders spelen.

21 juli 2018 om 13:37

Wat dacht je van niet belasting ontduiken? Als de spelers 'gewoon' belasting betalen hoeft de fiscus ook niet op te treden

21 juli 2018 om 13:37

Ja joh... leg t probleem bij de belastingdienst neer. Elke keer als mn vrienden naar mn huis toe rijden en met 70 km per uur hier in de straat geflitst worden moeten ze n boete betalen. Als de politie zo doorgaat komt er straks niemand meer bij mij op visite!

21 juli 2018 om 14:07

Wat is dit nou weer voor kromme redenering? Het is de taak van de fiscus om belasting te heffen. Als spelers dat niet of niet voldoende betalen zijn ze gewoon schuldig.

21 juli 2018 om 14:14

Volgens mij moet je belasting gewoon betalen , als je belasting ontduikt moet je ook niet klagen als ze je pakken , dan zul je op de blaren moeten zitten.

Het zou wat zijn als de ligt, zoet, blind of wie dan ook geen belasting betaalden/ ontduiken terwijl wij als jan modaal krom moeten liggen om rond te komen omdat ome belasting een groot gedeelte opsnoept.
Ze weten dat ze moeten betalen , dit is niet anders in Nederland, italië, engeland en Frankrijk of welk ander europees land ook.

De spaanse belasting is alleen wat traag in nederland zitten ze er bovenop , maar geloof mij in italië gaat het echt niet anders zijn belastingtechnisch gezien, zie Berlusconi.
En in italië zou hij die 2 jaar ook echt moeten brommen daar kennen ze geen voorwaardelijke straf bij eerste vergrijp .

21 juli 2018 om 14:40

Als mensen gewoon al hun belastingen netjes betalen dan staat de Spaanse belastingdienst ook niet op de stoep.

21 juli 2018 om 17:19

Schandalig inderdaad dat de belastingdienst wil dat iedereen gewoon zijn belasting betaalt!

Die klanten verdienen misschien we 30 tot 40 miljoen per jaar en nog proberen belasting te ontduiken , iedereen moet toch gewoon belasting betalen ze hebben zoveel geld al worden ze bij wijze van 200 jaar dan krijgen ze het amper op en nog ontduiken walgelijk gewoon ze kunnen ze wat mij betreft niet hard genoeg aanpakken .

21 juli 2018 om 14:32

Ze krijgen het wel op, en zou jij de helft van je geld weg willen geven?

21 juli 2018 om 14:41

Je zeker wel want als je zoveel verdiend wat boeit dan wat je aan belasting betaald , jan met de pet betaalt toch ook gewoon zijn belasting en zij worden voor wat meer aangeslagen en terecht daar verdienen ze toch na .

21 juli 2018 om 14:42

Dat wil niemand naar dat zijn nu eenmaal de regels dat iedereen belastingen betaalt. Betaal je niet alles of houd je iets achter dan is het je eigen schuld dat de belastingsdienst op je stoep staat en dan moet je ook niet klagen achteraf.

21 juli 2018 om 14:48

Je mag geen belasting onderduiken. Je mag wel meer niet. Jij hebt ook weleens iets gedaan wat niet mag, zeur niet

21 juli 2018 om 14:51

Ja en als je iets doet wat niet mag dan moet je op de blaren zitten.

21 juli 2018 om 15:22

Dat doet hij toch ook

21 juli 2018 om 22:47

Ja waar zeuren en klagen we dan over.

Toch zit er ergens iets krom. Ik kan me zo slecht voorstellen dat toevallig al deze topvoetballers expres belasting hebben ontdoken en dan ook nog eens alleen in Spanje. De voetballers zelf snappen er natuurlijk zelf ook weinig van, die worden alleen maar geadviseerd hoe ze het meest mogelijke kunnen overhouden van hun salaris en zullen er ongetwijfeld vanuit gaan dat de constructies die ze worden voorgelegd door adviseurs en/of accounts legitiem zullen zijn. Dus waar gaat het dan mis vraag ik mij af.

21 juli 2018 om 13:31

Idd het lijkt wel een heksenjacht. Laten we zoveel mogelijk profvoetballers onderzoeken, aangezien zij toch wel schikken omdat ze niet willen brommen.

21 juli 2018 om 13:41

Het is voor de fiscus enorm lastig om iedereen goed te onderzoeken, dan is het logisch dat ze voor de grootverdieners (en daarmee grote ontduikers) gaan. En blijkbaar terecht, want ze zijn allemaal schuldig. Al begint het natuurlijk met preventieve maatregelen, en daar lijken ze in Spanje blijkbaar niets van te snappen

21 juli 2018 om 14:19

Het werkt gewoon zo in onderzoeken, vind je goud dan graaf je door , vind de politie aanwijzing van een drugslab dan zoeken ze door.

Heeft niets met een heksenjacht te maken als ze in een bepaalde sector een aantal zaken vinden bv messi en nog wat spelers dan gaan ze de andere spelers ook tegen het licht houden en doorlichten.
Gewoon normale procedure.

Echt alleen in Spanje lezen we dit soort berichten van diverse voetballers en haast elke keer gaat het om de portret rechten. Kan me toch niet voorstellen dat alle voetballers doel bewust de regels aan hun laars lappen. Denk dat het ook kan liggen aan die verpauperde overheid in Spanje.

In elke land en in elke segment van de bevolking proberen lui de belastingdienst te slim af te zijn. Dat kan bijvoorbeeld ook een normaal iemand zijn die dingen van de belasting aftrekt die daar niet thuishoren. Hoe meer geld iemand verdient, hoe meer trucjes eruit gehaald worden. Zo'n accountant doet zijn werk ook niet goed als hij er niet het beste voor die voetballers eruit probeert te halen. Het feit dat vrijwel al die voetballers het hebben geprobeerd, betekent dat er waarschijnlijk toch wel mogelijkheden lagen en dat de Spaanse belastingdienst jaren lag te slapen.

21 juli 2018 om 13:51

Vind dat je wel een hele corrupte lading geeft aan het woord accountant. Het werk van een accountant is om binnen de wet alle financien op oorde te hebben en de juiste gegevens opstuurt naar de belastingdienst. Dan ligt het bij de accountant of diegene er moraal mee omgaat of niet. Dat er flink wat mis is met de belasting in Spanje zal me niks verbazen nee, al moet je wel bedenken hoe geniepig sommige 'trucjes' zijn. Bij veel spelers gaat het namelijk om off shore (nep-)bedrijven ver buiten de Eu, om daar inkomsten (vaak portretrechten) te laten binnenstromen en weer door te sturen naar een ander bedrijf in een ander land. Zie dit maar eens voor honderden voetballers te controleren, plus de rest van de bevolking

Altijd maar weer dit soort berichten. Een voetballer zal nooit de cel in gaan voor het niet betalen van belasting. Ze lullen (lees: kopen) zich er altijd onderuit. Het voetbalwereldje is corrupt!

Het meest bizarre aan dit verhaal is dat spelers als Ronaldo en Messi top adviseurs in dienst hebben. Ook de financiën worden gedaan door grote gerenommeerde financiële instanties en dan blijkt het toch telkens weer fout te gaan. Waarom de spelers ook steeds hoofdelijk aansprakelijk blijven is mij überhaupt een raadsel. Je mag toch verwachten dat als je, je miljoenen financiën uit handen geeft, de aansprakelijkheid voor eventuele fouten / dwalingen bij de uitvoerende partij ligt? Spanje is een vreemd land op het gebied van fiscus.

22 juli 2018 om 09:31

Tenzij de spelers er toch meer van wisten...

De strekking van dit verhaal: als je maar genoeg geld hebt, kun je (soms) een celstraf afkopen. En dat heeft een natie (vaak) ook liever. Gratis (?) inkomsten en je hoeft 1 gast in de cel minder te onderhouden. Geen geld, pech gehad, dan moet je wel achter de tralies. Hypocricie ten top, maar zijn we eigenlijk verbaast? Nee toch...

21 juli 2018 om 14:53

Meestal wel ja.

Die voetballers houden zich toch helemaal niet bezig met belastingen. Die hebben daar mensen voor en als die fouten maken zijn de voetballers de sjaak.

Belastingdienst in Spanje werkt anders. Deze zaken worden naar voren gebracht door een zogenaamde onderzoeksrechter. Niet door belasting inspecteur. Deze mogen onafhankelijk van belastingdienst of politiek of zelfs de overkoepelende rechtbank een onderzoek instellen.

Is het een bedrijf die er de kantjes van afloopt of een minister dan spreekt men er schande van. Nu gaat het over een goede voetballer en wordt er naar excuses gezocht die er niet zijn. Hij is zelf verantwoordelijk voor de belastingontduiking, zal spijt hebben gepakt te zijn en wordt nu naar maatstaven gestraft. Prima, eind verhaal. Maar wat een goed voorbeeld is hij toch....

Blijft toch lachwekkend, dat iedereeen er vanafkomt met een straf van 2 jaar, of minder. Zou haasy denken, dit is gewoon opgezet... beetje vreemd iig dat dit voornamelijk de "rijkere" voetballers treft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1044 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus7540
2.Napoli6029
4.AC Milan5117
5.AS Roma4713
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3796 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 26 19 2 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1

In de wandelgangen

Zondag 24 maart
PSV dreigt op korte termijn afscheid te moeten nemen van Hériter Deyonge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren