Dost blijft ondanks aanval bij Sporting: ‘Ik ben hier nog niet klaar’

Zaterdag, 21 juli 2018 om 12:19Robin Bruggeman

Bas Dost was twee maanden geleden het slachtoffer van een aanval door hooligans van Sporting Portugal en de spits liep bij dit incident een forse hoofdwond op. Na de bestorming van het trainingscomplex van de Portugese topclub werd er druk gespeculeerd over een vertrek van de Nederlandse aanvaller, maar Dost heeft nu besloten om toch in Lissabon te blijven.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een goede beslissing van Bas Dost?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door varkenoord1988)

Bizar! Waneer je het ziekenhuis in wordt gemept door een aantal idioten moet je direct vertrekken. Dit is de schuld van de UEFA. Bovendien zou Dost prima functioneren in de Premier League. Toch wens ik hem succes!

21 juli 2018 om 12:37

Mee eens. Rare keuze. Hij klonk zo standvastig toen hij laatst zij te gaan vertrekken. Geld doet wonderen!!!!!

21 juli 2018 om 14:15

Een slappe zak hooi is het! Meneer had een trauma opgelopen en kon niet meer naar behoren zijn werk uitoefenen bij sporting. Maar met wat meer poen voelt meneer geen trauma meer. Wat een clown deze gast. Om maar te zwijgen over zijn weigering omtrent het voetballen voor oranje.

Lekker in Portugal blijven! Zulke nietsnutten hebben we niks in.

21 juli 2018 om 14:19

Jeeminee. Deze beste man heeft een leven opgebouwd in portugal. Je doet net of verhuizen en transfer maken allemaal niks met je doet

21 juli 2018 om 12:45

Hij is ook snel genezen van zijn posttraumatisch stress syndroom.. Hahaha wat een druiloor die Dost.

21 juli 2018 om 12:49

Beste AZAlkmaar2, haha inderdaad! Wellicht kan hij een handboek opstellen ‘Hoe om te gaan met PTSS’, dan is iedereen binnen een maand ervan af.

21 juli 2018 om 13:31

De aanbiedingen van andere clubs bleven misschien uit? Hoe dan ook, een vreemde beslissing dit.

21 juli 2018 om 17:22

Denk dat andere clubs hem niet wilden.

Hahaha gewoon een verbeterd contract getekend.. Wat kunnen die voetballers toch slecht liegen zeg.

21 juli 2018 om 12:32

Precies, clubliefde in euro’s.

Onbegrijpelijk als je het mij vraagt. Ondanks de financiele opwaardering. Ik zou toch moeite hebben met mezelf motiveren na dat incident, laat staan als je nog eens een belangrijke wedstrijd verliest.

Goede beslissing van Dost, al heeft het natuurlijk de doorslag gegeven dat het juridisch voor hem (en de andere Sporting spelers) niet zo makkelijk bleek om op basis van een erg naar incident het contract te laten opheffen. Dan wordt een transfer meteen een stuk moeilijker, geheid dat er genoeg clubs zijn die Dost zonder transfersom hadden willen overnemen. Maar nu dat geen optie meer is zal Sporting wel een flinke prijs vragen, dan is Dost gewoon een te grote gok.

Sporting is een prima club, spelen aankomend jaar weer Europees, nieuwe trainer, nieuwe voorzitter, hoger salaris. Het was simpelweg de best overgebleven optie.

21 juli 2018 om 13:09

Als je het stuk had gelezen, dan had je gelezen dat dat niet de rede is dat hij is gebleven. Als Dost echt weg had willen gaan, was die al weg. Alleen heeft Dost hier blijkbaar geen werk van gemaakt, of beter gezegd zijn zaakwaarnemer niet. Ik denk eerlijk gezegd dat Bas Dost juridisch gezien de beste reden had om te vertrekken, so don’t get it twisted.

21 juli 2018 om 13:28

Ja, dat zegt hij. Maar tot op heden is er nog geen speler gratis vertrokken bij Sporting. Ja, Rui Patricio en daar is nu al allemaal gezeur mee tussen Wolves en Sporting, waarschijnlijk krijgt Sporting alsnog een transfersom voor die deal. Als al die spelers gratis de club hadden kunnen verlaten waren er toch op zijn minst nu al enkele vertrokken. Tot op heden is er nog niemand weg, daaruit kun je wel opmaken dat het toch allemaal niet zo makkelijk lag.

21 juli 2018 om 14:22

Tot op heden zijn er zoals je zegt al een aantal spelers vertrokken, misschien vertrekken ze niet allemaal gratis, maar ik denk mits netjes geregeld zoals Carvalho, gaat Sporting helemaal niet moeilijk doen.

Logische actie van Dost. Degene die voor die aanval hebben gezorgd zijn weg en supporters hebben steun betuigd. Hij voelt zich blijkbaar nog goed genoeg bij de club om er te blijven. Ik denk dat het, zoals vele hier gisteren zeiden, weinig te maken heeft met geld. Het eventueel verhoogde salaris had hij zeer waarschijnlijk ook ergens anders kunnen krijgen.

Onbegrijpelijk, maar in zekere zin ben ik er blij mee. Ik zag de krantenkoppen alweer voor me: 'dost tekent voor 15 miljoen euro bij Ajax'. Deze kans wordt ze mooi ontnomen, maar het was wel weer een aankoop geweest die past in het straatje van Overmars.

Ik wens Dost alle succes toe bij Sporting. Op nog een aantal mooie, doelpuntrijke jaren.

21 juli 2018 om 12:37

Beste Jaken1973, Stond hij in de belangstelling van Ajax? Kan me voorstellen dat ze daar aan aanvallende impulsen toe zijn. Dolberg heeft een slecht seizoen gehad en KJH heeft niet het eeuwige leven.

21 juli 2018 om 12:45

Nog niet, volgens mij. Maar ik bedoel te zeggen dat het een typische Ajax-aankoop was geweest. Ze smijten daar met geld alsof hun leven er vanaf hangt. Dost is een welkome versterking voor iedere club in de Eredivisie, dus ik denk dat Ajax wel een lijntje had lopen.

21 juli 2018 om 12:47

Je hebt gelijk. Ajax is zeer slagvaardig. Fijne dag gewenst Jaaker1973

21 juli 2018 om 12:48

Knap hoor. Bij een artikel over Sporting Portugal Ajax erbij te betrekken. E frustratie is erg groot zo te zien!

21 juli 2018 om 12:48

Niet op reageren. Zit in elk topic raar te doen en te haten op Ajax

21 juli 2018 om 12:54

Beste arsen(a)l, Zou je aub willen toelichten waarop ik haat? Ik doe in mijn ogen weinig fout! Alvast bedankt!

21 juli 2018 om 12:55

Jankerd. Als je geld heb zoals Ajax nu waarom mag je dan niet op sommige plekken ervaring dus geld uit geven. Als Overmars niets doet zitten mensen weer te zeiken dat Overmars een mierenneuker is en aan het potten is. Ajax kan het nu eenmaal Jaloers jochie

21 juli 2018 om 13:30

Urrie1.....misschien niet meteen alles op jezelf betrekken. Je kan zien aan de reactie dat ie voor Jakker1973 bedoeld is ;-)

21 juli 2018 om 13:35

Beste Soccerfan_1, bedankt voor je reactie. Ik ben nieuw hier, moet nog even wennen hoe de reacties zijn opgebouwd etcetera. Ik zal er rekening mee houden, bedankt!

Dost je bent een vriendje.

Vrij wispelturig wel.. waarschijnlijk was dit gewoon om een verbeterd contract te ondertekenen.

Ik had deze keuze niet gemaakt, ik vind dat als er zoveel geweld komt van je eigen ‘supporters’, je meteen moet vertrekken, en de fifa/uefa had het veel makkelijker moeten maken voor de aanwezige spelers om te vertrekken, Sporting gaat nu zelfs nog 50 miljoen voor Patricio, absurd. Maar voor Dost is dit sportief en waarschijnlijk wel de beste optie, krijgt wat meer geld, daar draait het natuurlijk voor een groot gedeelte om.

Hahaha wat een ruggengraat die kerel...pfff

Money makes the world go round! Succes met zakkenvullen Bas!

Ik had hem graag in Spanje gezien😔

Als er iemand was waarvan je zou snappen dat hij bij Sporting weg gaat, dan zou het Dost zijn. Ik heb respect voor zijn keuze. Toch vind ik het raar dat hij nu een nieuw contract krijgt, dus zijn eerdere uitspraken hebben enigszins met geld te maken.

Dat heeft Dost ff prima opgelost.

Snap niet waarom hij zoveel klaagt, mag blij zijn dat hij bij Sporting speelt. Bij Sporting scoort hij erop los en dat zie ik hem niet bij een ander team zo snel doen. Matige speler is het.

21 juli 2018 om 14:37

Ja maar als je zou worden aangevallen wil je toch ook zo snel mogelijk weg.

21 juli 2018 om 22:00

En weer blijven als je een verbeterd contract krijgt, stinkt aan alle kanten dit.

Persoonlijk had ik Mn koffers ingepakt en hem gesmeerd

Wat een zielig persoon is het ook, blijkbaar kan geld je trauma verhelpen tegenwoordig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sporting Portugal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.FC Porto8045
3.Benfica7642
Voor de complete stand: Liga NOS
SpelersPositieW
PoteMiddenvelder3223
Nuno SantosAanvaller317
Bruno TabataAanvaller160
AdánKeeper320
André PauloKeeper10
Luiz PhellypeAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Sporting Portugal.

70 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren