Benzema slaat terug: ‘Opnieuw een gek persoon dat ik kan toevoegen’

Vrijdag, 20 juli 2018 om

Karim Benzema wordt in verband gebracht met een transfer naar Napoli, maar Aurelio De Laurentiis gaf vrijdag op een persconferentie opening van zaken. Op de vraag of Benzema en Ángel Di María in beeld zijn, antwoordde de voorzitter ontkennend: “Totale onzin”, vertelde De Laurentiis.

“Ik ben erg verrast door het verhaal, want de journalist van Corriere dello Sport is erg ervaren. Er zijn bepaalde afspraken tussen mij en de trainer (Carlo Ancelotti, red.). Waarom zou ik deze twee oude mannen willen vastleggen, met alle respect?” Benzema heeft de beelden teruggezien en heeft middels een bericht op Instagram Stories gereageerd.

“En hier is alweer een gek persoon dat ik aan de lijst kan toevoegen…”, schreef de dertigjarige spits van Real Madrid, die sinds de zomer van 2009 actief is in het Santiago Bernabéu en er nog een contract heeft tot medio 2021. In september brak hij zijn verbintenis voor het laatst open bij de Koninklijke.

De 81-voudig international van Frankrijk speelde 412 wedstrijden voor de club van huidig trainer Julen Lopetegui en scoorde daarin 193 keer. Hij won twee landstitels met Real en pakte verder onder meer vier keer de Champions League, driemaal de Copa del Rey, drie keer de Europese Supercup en drie keer het WK voor clubteams.


Poll

Denk jij dat Karim Benzema zijn loopbaan bij Real Madrid gaat afsluiten?


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door sirius)

Jammer dat Benzema zo snel is afgezakt. Leek af en toe nog ergens op dankzij Ronaldo. Nu hij eieren voor zijn geld gekozen heeft zal Benzema dit denk ik ook doen. Real moet snel verjongen voordat ze verder afzakken.

20 juli 2018 om 22:44

Ronaldo leek ergens op dankzij benzema wil je zeggen neem ik aan.. benzema legde alles af op ronaldo..

20 juli 2018 om 22:45

Hoezo verder afzakken? Ze pakken net 4x de CL in 5 jaar tijd. Vorig jaar nog de landstitel ook nog, wat mij betreft zijn ze juist goed bezig. Ronaldo weg voor een godsvermogen en het grootste deel van de basis staat er nog.

20 juli 2018 om 22:50

Godsvermogen valt wel mee, welke aanvallende topper haal je nog voor 100 miljoen? Hazard, Mbappe en Neymar kosten allemaal richting of meer dan het dubbele.

20 juli 2018 om 22:56

Voor een 33-jarige vind ik 110 miljoen euro echt een godsvermogen hoor. Elke andere speler die Real nu wilt halen gaat 2,3x keer zo duur zijn omdat men weet dat Real dringend een vervanger nodig heeft en dat ze veel geld hebben in hun portemonnee. Neymar,Hazard,Mbappe zijn allemaal veel jonger en kunnen vanaf nu enkel beter en beter worden terwijl bij Ronaldo het beste er al vanaf is en het zal er wellicht ook niet beter op worden. In ieder geval jij kan nog van deze fenomeen genieten zolang het nog duurt tenminste 😀

20 juli 2018 om 22:55

Wat moet er verjongd worden dan? De oudste spelers zijn Modric en Ramos 32. Gemiddelde leeftijd van de selectie is 26 (afgerond).

20 juli 2018 om 23:03

Dat zijn toevallig wel de 2 beste spelers nu Ronaldo weg is. Op Bale kan je ook niet bouwen helaas. Verder is Marcelo ook niet de jongste meer, ook 1 van de betere spelers.

20 juli 2018 om 23:17

Marcelo is nog 30, die kan prima nog 3 seizoen op topniveau mee (als er geen gekke dingen gebeuren). Modric is top en topfit. Dat geldt ook voor Ramos. Je hebt Isco, Kovacic en eventueel James, mocht hij terugkeren voor op het middenveld. Kroos en Casemiro zijn 28 en 26. Alleen voor Ramos moet je wel beginnen met een vervanger te regelen. Dat is dus 1 speler. Jij doet het overkomen alsof de helft van de selectie bijna met pensioen moet en Real al jaren geen prijzen pakt en totaal niet bezig is geweest met doorselecteren. Real is juist prima bezig met jonge spelers, en dat al sinds 2013.

21 juli 2018 om 01:27

@elegia

Haha snap je, sommige weten echt niet waar ze over praten joh. Real is idd juist bezig met verjongen en nu komt er idd een periode aan waarbij er gedacht moet worden aan vervangers voor Ramos, Modric en Ronaldo (die nu weg is) maar voor op de korte termijn is dat het ook. De rest kan nog prima een paar jaar mee. Ik weet niet of hij Modric gezien heeft op het Wk, man man man wat een baas. En voor Ramos hoopt Real straks dat Vallejo hem kan vervangen, al moeten we dat nog zien. Met Ronaldo die nu weg is ga je geen vervanger kunnen halen die eventjes gaat presteren wat hij deed. Dat moet de aanval gezamenlijk doen en als Hazard daar bij komt, dan is dat mooi. Maar samen met Bale en Benzema zullen zij de leegte die Ronaldo achterlaat moeten oplossen. En hopelijk komt er ook een topspits erbij (icardi) om te concurreren met Benzema. Maar wat betreft de leeftijd, dat zit echt wel goed. Jongens als Isco, Asensio, Carvajal, Varane, Kovacic, Casemiro e.d. zitten rond de 24 a 26 jaar, wat gewoon nog piepjong is voor deze wereldsterren.

20 juli 2018 om 23:03

Verder afzakken ? Zijn ze al afgezakt dan? Ok ze zijn Ronaldo nu kwijt maar ze staan nog steeds lonely on the top!

259 goals en 140 assists in 560 wedstrijden bij Lyon en Real Madrid en al wat die ADL kan doen is praten over een oude man, hij mag in zijn handjes klappen moest Benzema naar Napoli willen komen.

20 juli 2018 om 22:43

Zijn statistieken zijn goed hoor, maar ik denk dat Benzema zelfs bij Napoli inmiddels moeite gaat krijgen als je ziet hoe extreem slecht hij tegenwoordig is in afmaken. Hij was vroeger klinisch maar daar lijkt echt helemaal niks meer van over.

21 juli 2018 om 00:24

Pele scoorde 619 keer in 638 wedstrijden, moet hij die dan ook maar aan de selectie toevoegen?

Beetje flauw wat ik nu doe natuurlijk maar dat Benzema vroeger veel gescoord heeft doet er niet aan af dat hij nu op leeftijd begint te raken en als Napoli geen uitgerangeerde spelers wilt halen (dat zal de afspraak zijn met de coach waar hij op doelt dan) dan is het niet logisch om Benzema te halen.

Benzema heeft afgelopen seizoen 14 keer gespeeld en 4 keer gescoord. Dat is gewoonweg niet best, en zeker niet voor de prijs die Real zal hanteren. Je kan jongere spelers voor minder kopen die meer scoren.

21 juli 2018 om 06:04

Precies dat 👍

Je moet mensen als De Laurentiis niet serieus nemen, iets wat Benzema helaas wel doet. Echter denk ik wel dat het tijd is voor Benzema om te vertrekken bij Real Madrid, hij kan het niveau helaas niet meer opbrengen en met maar 5 goals in 32 duels in La Liga is het veel te mager, zelfs Welbeck zou meer scoren.

20 juli 2018 om 22:45

Wel weer 11 La Liga assists en 5 CL goals in 9 wedstrijden, ja het is minder geworden met Benzema maar er zit nog wel wat in het vat hoor, denk dat een andere omgeving deze man deugd zou doen. Het zou me niks verbazen moest Juve na Higuain zijn eventuele vertrek schakelen naar Benzema.

20 juli 2018 om 22:49

Het is ook allemaal niet verkeerd, maar ik heb hem kansen zien missen waar je bijna de tranen van in de ogen krijgt. Ik hoop voor Benzema dat er inderdaad nog wat in zit, maar ik moet het nog maar zien. Ik denk dat Juventus eerder voor Icardi zal gaan, al volg ik de club niet intensief dus je zou gelijk kunnen hebben.

20 juli 2018 om 22:54

Ja ik ook hoor, hij oogt een beetje alsof ie wat nieuws nodig heeft, is ie ook niet minder beginnen scoren na die hele Valbuena affaire? Zoiets weegt ook door op iemand. Al bij al denk ik niet dat Juve voor Icardi zal gaan, dat zou sowieso een wel erg gevoelige overstap zijn die Icardi niet ziet zitten, die jongen houd wel echt van Inter en zal Juve terecht niet zien zitten. Al weet je het niet meer tegenwoordig.

21 juli 2018 om 01:38

Dat is het ook denk ik. Hij heeft behoefte aan een nieuwe uitdaging en een nieuwe omgeving waar hij opnieuw kan beginnen. Hij lijkt het alleen moeilijk te hebben om die beslissing te maken zoals Ronaldo dat heeft gedaan. Alsof hij met een dilemma zit, hij wil wel en heeft het nodig maar kan moeilijk uit die comfort zone stappen waar hij zich in bevindt bij Real. Hij heeft toch 8 jaar lang sterk gespeeld en uiteraard prima in dienst van Ronaldo. Na die affaire met Valbuena en nadat hij niet meer welkom was bij het Nationale elftal ging het met hem neerwaarts. Zijn mentale kopje ging hangen en had het moeilijk daarmee. Daarvoor had hij moeite met zich staande houden als wereldspeler bij dit Real en daar hielp Zizou hem erg mee nadat hij assistent werd onder Carlo. Maar na die affaire heeft hij het denk ik zelf moeten doen en heeft het lastig gehad. Zijn instelling en focus was soms echt ver te zoeken en dat zag je zowat duidelijk in het veld. Afgelopen seizoen zag je zovaak dat hij er bij liep alsof hij met zijn hoofd ergens anders was. Ik hoop dat hij zich herpakt en misschien kan het vertrek van Ronaldo iets bij hem losmaken om weer te vlammen, want we moeten echt niet doen alsof hij het verleerd is of dat hij oud is. Nog maar 30 jaar en voetballend is het zowat een van de beste spitsen ter wereld. Hij moet het plezier in het spelletje hervinden en als dat echt niet kan bij Real, dan gun ik hem dat ook zeker bij een andere club.

21 juli 2018 om 12:49

Ik denk wel dat Icardi de ideale spits zou zijn voor Juventus, je kan beter proberen Higuain te behouden in plaats van Benzema aan trekken. Het scenario met Valbuena is ergens twee jaar geleden begonnen en vorig jaar in juli ergens ongeveer afgerond. Het kan zeker impact hebben gehad hoor, sindsdien heeft Benzema namelijk niet meer dan 11 gescoord in de competitie per seizoen.

20 juli 2018 om 22:46

Hoevaak kijk jij naar Madrid?

20 juli 2018 om 22:48

Vaak genoeg, eerlijk gezegd. Heb je verder nog iets te melden?

20 juli 2018 om 23:01

Dan moet je niet alleen naar zijn afmaken kijken. Zijn veldspel, first touch, kaats, dribbel, overzicht en pass zijn topnotch er zijn maar weinig spelers die net als Benz kunnen meevoetballen. Het afmaken gaat idd steeds minder lijkt het, maar denk dat je alleen daardoor een speler van het kaliber als Benz niet zomaar van de hand moet doen. Benz staat geloof ik samen met Van Nistelrooy op plek 4 met CL doelpunten, niet verkeerd.

20 juli 2018 om 23:02

Ja, het was een oprechte vraag.

Waarom zou Benzema moeten vertrekken? Het klopt dat hij dit seizoen een mindere periode heeft gekend, maar de 7 á 8 seizoenen daarvoor is hij altijd top geweest in Madrid. Voetbaltechnisch is er geen betere spits.

Je zegt dat hij niveau niet aankan, de laatste periode van het seizoen was hij gewoon goed. Tijdens de CL wedstrijden was hij van immense belang en zijn wedstrijden in de competitie (vooral tegen Barcelona) waren ook goed. En ja, nogmaals, hij heeft een mindere periode gekend, vooral in het begin van het jaar. Kanttekening; toen zat heel Madrid, behalve Modric, in een dip.

Als we de statistieken erbij pakken; enige minpunt tov voorafgaande jaren was zijn afronding. Hier kan aan gewerkt worden, ben er ook van overtuigend dat dit aankomend seizoen beter zal gaan. Dat jij dan met loze uitspraken komt zoals 'welbeck zal het beter doen' is ongefundeerd en gewoonweg niet waar. Als jij vaak genoeg naar Madrid kijkt zou je dit ook moeten weten, maar goed.

Benzema is ook een ervaren speler, staat van dienst spreekt voor zich. Het zou niet verstandig zijn mocht Madrid hem verkopen, wat dit seizoen ook niet gaat gebeuren.

21 juli 2018 om 01:39

@ El Principe, hou nog iets over van hem man 😂

21 juli 2018 om 12:47

Kom dan meteen met je betoog El Principe, in plaats van eerst even nonchalant te doen.

Het is leuk dat hij een voetbaltechnische spits is, maar helemaal met het vertrek van Ronaldo moeten er bij Real Madrid goals gemaakt worden. Je bent simpelweg niet gewoon goed als je als spits dermate weinig scoort bij Real Madrid, chapeau dat hij inderdaad goed mee kan ballen, maar desondanks heeft hij kansen gemist die Welbeck er nog in zou schieten.

Benzema van immens belang in de CL? Bij een paar wedstrijden heeft hij het goed gedaan, maar that's it. Zijn wedstrijden in de competitie goed? Ik hoop niet dat je serieus bent met de woorden: enige minpunt tov voorafgaande jaren was zijn afronding. Het jaar ervoor waren het ook maar 11 goals, hoe verwacht je dat een spits van 30 nog even gaat werken aan zijn afronden terwijl dat al twee jaar zichtbaar minder aan het worden is? Het is geen talent die je nog even iets kan leren. Ik zeg niet dat Welbeck het beter kan doen, ik zeg dat met de kansen die Karim heeft gekregen zelfs Welbeck meer dan 5 goals zou maken, maar dat is ook niet heel lastig als je ziet hoe knullig Benzema veel kansen heeft verpest.

Benzema is inderdaad een ervaren speler, maar geen basismateriaal meer voor Real Madrid als je volgend jaar kans wil maken op de titel. Als Hazard als vervanger komt van Ronaldo lever je al veel goals in, Bale is te vaak geblesseerd. Wie gaat dan de goals maken? Ik zie Benzema niet ineens weer 20 goals maken per seizoen.

Ik zal het even voor je samenvatten: Je beweert dat Benzema voetbaltechnisch de beste spits is, daar kan ik wel iets in vinden. Maar je gebruikt een paar wedstrijden om aan te tonen waar hij goed was, maar zelfs in die wedstrijden was het was je mag verwachten van de spits van Real Madrid, het is niet dat hij met perfecte hattricks defensief aan gort heeft geschoten, dat weet jij ook. Het is daarnaast veel te makkelijk om het maar op een algemene dip te schuiven, zo werkt dat ook niet. Daarnaast stel je dat een spits van 30 nog wel even aan zijn afronden kan gaan werken, hoe dan?

21 juli 2018 om 13:33

Ik was niet nonchalant, mijn betoog hing af van jouw antwoord.

Jouw eerste en tweede alinea komen ongeveer op dezelfde punt neer. Als je wat beter leest geef ik ook aan dat hij de laatste periode goed was, namelijk vanaf februari. In de CL zijn dat ook een paar wedstrijden, het is niet alsof je jaarlijks 30 CL wedstrijden speelt. PSG uit, Juve uit, Bayern thuis, de CL finale; allen wedstrijden waarin hij goed was.

Daarna ga je over dat je hoopt dat mijn woorden niet serieus zijn, ik bedoel als je niet wilt geloven in zaken dat feitelijk waarneembaar zijn moet je jouw gang gaan. Qua geslaagde dribbels, gecreëerde kansen, paspercentage, key passes, behouden van balbezit scoort hij net als elke andere jaren top en heeft hij zich zelfs verbeterd op paar van deze vlakken. Enige minpunt is zijn afronding geweest, dus of je het serieus neemt of niet moet jij echt zelf weten. Feit is feit.

En dan zeg je het jaar daarvoor waren het 'maar' 11 doelpunten. Hij heeft vorig jaar 23 wedstrijden gespeeld in de Liga, 11 doelpunten en 5 assists. Elke 120 minuten was hij productief, hij loopt gewoon beter dan 1 op 2. Wat verwacht je nog meer van hem? Zulke cijfers zijn alleen weggelegd voor topspitsen. Als je toch de cijfers erbij pakt, doe het dan goed. En over Welbeck; hij zou niet eens in die scoringskans komen, laat staan afmaken.

Real Madrid heeft met Benzema in de basis 4x de CL gewonnen in de afgelopen 5 jaar, hij is een integraal onderdeel. Ook in het kampioen seizoen van 17/18 heeft hij zijn steentje bijgedragen, vooral toen het spannend werd stond hij er. Gelukkig heeft Zidane wel al die tijd ingezien wat voor belangrijke speler Karim is.

Je probeert het ook samen te vatten. Ik toon een paar wedstrijden aan zeg je, ik kan ook zijn gehele carrière erbij pakken; 370 wedstrijden, 175 goals, 89 assists. CL top 5 doelpuntenmakers. Loopt 1 op 2 met doelpunten en 1,5 op 2 met doelpunten + assists. Perfecte hattricks waar hij defensief aan gort speelt? Jij kijkt toch naar Madrid? Dat is zijn taak helemaal niet! Dat was altijd voor Ronaldo weggelegd, een kenner van Madrid zal de waarde van Benz erkennen. Aankomend jaar is het zijn eerste seizoen zonder Ronaldo, dus het is nog afwachten.

Ik stel nergens dat hij er nog aan 'kan werken', ik zeg dat het beter zal gaan. Hij heeft zich in het verleden al bewezen, dus er letterlijk aan werken hoeft niet. Zijn missers lagen niet aan zijn kwalitatieve incapabiliteit, daar heeft hij geen gebrek aan.

21 juli 2018 om 19:46

@Aesenalzz het is duidelijk te merken dat jij minder kennis hebt van Real dan @El Principe, je kan beter stoppen met deze discussie dan genadeloos in worden gemaakt

21 juli 2018 om 19:47

Edit: dan dat je genadeloos word t in gemaakt

Heh, Ronaldo naar Juv, Benz naar Napoli. Bale naar AS Roma? :P

21 juli 2018 om 02:01

Moet Bale niet doen, de concurrentiestrijd met Kluivert gaat hij natuurlijk niet winnen...

Karim B was ondanks zijn makkelijke missers een belangrijke schakel in het Real systeem, krijg hier de indruk dat hij ondergewaardeerd wordt. Kan toch geen misselijke statistieken overleggen.

Een persoon dat ik kan toevoegen? Alleen grammaticaal klopt dat al van geen kant! Sportief zou ik t er ook niet op wagen. Hun salaris weegt niet op tegen je investering in een stel dertigers als napoli zijnde...

21 juli 2018 om 10:06

hij heeft het waarschijnlijk niet in het nederlands getypt toch??

9 jaar in dienst van de grootste club ter wereld doe je niet snel na. Dat vergeten we nog weleens. De druk in immens om spits te zijn van real. En dat met een Ronaldo en bale in je team. 9 jaar lang basisspeler onder meerdere goede trainers is geen toeval. Benzema oogt niet belangrijk omdat hij niet alle aandacht opeist en goed in teambelang speelt. Maar hij is verdomd belangrijk voor dit real geweest. En normaal zijn spelers die zich wegcijferen voor het team houterige minder voetballende spelers, maar benzema integendeel is een voetballende zeer technisch en balvast. Vooral in de counters zeer zeer sterk en vaak betrokken.

Benzema heeft misschien een minder seizoen gehad als je naar de statistieken alleen kijkt, maar hij heeft voetballend ontzettend veel bijgedragen. Hoop dat hij nog lekker lang bij Real blijft en dat hij vaker gaat scoren.

22 juli 2018 om 00:08

Maar je had zelfs Lewandowski in de spits kunnen zetten en die zou ook geen geweldige statistieken weerleggen. De hele speelstijl was erop gericht om Ronaldo in stelling te brengen. De spits had (vooral de laatste twee seizoenen) een ondankbare rol. Als Benzema blijft (waar ik wel vanuit ga), denk ik dat hij het aankomende seizoen gewoon weer goede statistieken haalt.

Mensen onderschatten Benzema echt ongelooflijk veel. Hij moest 9 van de 10 keer ruimte maken voor Ronaldo die virtueel op zijn positie speelde door vanaf links naar het centrum van de spits te bewegen. Benzema heeft zelfs dan genoeg goals gescoord en assists gegeven. Het is verder een hele goede spits aan de bal die ook altijd bewegelijk is. Hij is gewoon een top spits en uitermate geschikt voor Madrid. Zet hem in de basis bij een Bayern en hij haalt makkelijk 30 goals.

Nu dat Ronaldo weg is zou de juiste zet zijn door niet Ronaldo te willen vervangen en hetzelfde proberen te blijven spelen. Dit is het moment om juist door te ontwikkelen na alle Europese successen en het vertrek van de beste speler van de club.

Lekker Bale op links en Benzema in het centrum. Het werd tijd dat Bale eens met die linker voet wat assistts gaat geven op Benzema en verdedigingen even angst gaat aanjagen.

Dat ik kan toevoegen ??? Die..........

Als je in sterk verband word gebracht vanwege een afpersingszaak en contacten met een stel criminelen, kun je het woord 'gek' beter niet gebruiken. Natuurlijk snap ik dat een persoon z'n mening moet kunnen geven, maar in het geval van Benzema is elk negatief geluid vanuit zijn kant er 1 teveel. Ook zijn cijfers spreken de laatste tijd niet in zijn voordeel...

21 juli 2018 om 03:56

Benzema is altijd een keurige speler. Doet geen gekke dingen, altijd bescheiden en nooit betrapt op nare trekjes. Pakt nooit een kaart. Is zelfs wat aan de verlegen kant. Wat betreft die zaak met valbuena is al bewezen dat hij onschuldig is.

22 juli 2018 om 00:06

Daar ben ik het ook wel mee eens. In het veld altijd een keurige speler. Echter wordt Benzema niet gepasseerd bij de Franse ploeg, simpelweg vanwege een gerucht. Benzema is namelijk gewoon een welkome versterking die er normaal gesproken altijd bij zit. Er is een groot verschil tussen 'onvoldoende bewijs' en de term 'onschuldig'.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4231 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona6646
4.Getafe4612
5.Alavés440
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

361 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Real Madrid 28 13 1 0
2017/2018 Real Madrid 32 5 0 0
2016/2017 Real Madrid 29 11 0 0
2015/2016 Real Madrid 27 24 1 0
2014/2015 Real Madrid 29 15 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Stop met jezelf als Lionel Messi te zien, je bent geen Lionel Messi’

In de rubriek Opgebloeid licht Voetbalzone wekelijks een speler uit het binnen- of buitenland uit wiens loopbaan na een mindere periode weer volledig tot bloei is gekomen. Met deze keer aandacht...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 maart
Daarentegen ziet Bayern München de komst van Bale wel zitten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren