Messi tijdens berucht gesprek: ‘Beweer dat ik je ooit één naam heb gegeven’

Vrijdag, 20 juli 2018 om

In Argentinië zijn meer details naar buiten gekomen over het beruchte gesprek tussen de internationals en de technische staf, na afloop van de 0-3 nederlaag tegen Kroatië in de groepsfase van het WK. Journalist Ariel Senosiain van TyC Sports publiceerde vrijdag een digitaal boek over het Argentijnse elftal en komt daarin terug op de gebeurtenissen in Rusland.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Achteraf hebben ze van de WK-finalist en WK-winnaar verloren. Viel wel mee dus die crisis in het Argentijnse kamp. Aanvallend hebben ze een boel toppers maar op het middenveld en in de verdediging is het bar en boos. Sampaoli wist daar niet de juiste balans in te brengen.

20 juli 2018 om 17:30

Toch is het niet gegaan zoals het hoort. Want als de Argentijnen zouden spelen zoals we dat van ze gewend zijn hadden ze die fransen van de mat gespeeld. Meestal zie je 11 gemotiveerde argentijnen die strijden. Dat was echt alleen tegen Nigeria het geval

20 juli 2018 om 18:10

Als ze speelde als het hoort zaten ze aan de kant van Kroatië en hadden ze de finale pas Frankrijk getroffen.

20 juli 2018 om 19:23

Culemayor Argentiene speelde sws zoals we van ze gewend zijn. Het nationale elftal is nooit bijzonder goed geweest deze eeuw. En met strijden alleen kom je niet langs Frankrijk. Tenzij je in clubverband bedoelt , dan ben ik het met je eens.

20 juli 2018 om 19:54

Ze zijn in 3 finales gekomen sinds 2014 (?). Iig zijn ze deze decennia heel goed en hebben hele goede spelers

20 juli 2018 om 18:45

En tegen Nigeria goed weggekomen met een paar penalty's die niet werden gegeven. Het was gewoon ondermaats.

Het is Sampaoli achteraf gezien gowoon niet gelukt wat hem wel lukte bij Chili. Chili was echt een team dat voetbalde met een idee en Argentinië was los zand. In potentie had Argentinië best een paar goeie voetballers waar je een heel goed team van kon maken maar dat is hem duidelijk niet gelukt. Oprotpremie meenemen en volgende keer beter.

Ik heb die hele opstellingen tijdens het WK nooit begrepen van deze man. Ik ben zelf van mening dat je een prima opstelling kan maken met een Di Maria, Aguero, Messi en Dybala als CAM met twee CVM daarachter. Denk dan zelf dat ze beter hadden gepresteerd.

20 juli 2018 om 17:43

Ik denk dat ie dat niet durft omdat het risico te groot is om overlopen te worden. Messi, Dybala, Di maria en Aguero doen allen (vrijwel) niets in verdedigend opzicht, waardoor er maar zes verdedigende spelers overblijven. Als je dan bedenkt dat de verdedigers van argentinie sws al niet heel goed zijn, is dat vragen om problemen.

20 juli 2018 om 18:01

Denk als argentinie had gespeeld met de 4 als hierboven genoemd ( di Maria , aguero , dybala , Messi ) , de tegenstanders uit zichzelf al een stuk behoudender zouden spelen omdat de kwaliteiten van deze spelers overal bekend zijn en meer angst zullen geven dan een Meza , Pavon , Salvio , acuna etc

20 juli 2018 om 18:03

Dan nog hadden ze ook wat middenvelders kunnen opstellen die hun verdedigende meters maken en ook nog de bal aan de aanvallers kunnen geven. Ik had met een middenveld met Lo Celso, Banega en Marcherano gespeeld, Messi daar kort voor en dan Aguero en Di Maria samen voorin. Dyballa en Messi zie ik sws niet goed gaan aangezien ze continu in dezelfde ruimte lopen. Dybala zal er klaar voor zijn als Messi afzwaait.

20 juli 2018 om 18:52

Ik had daarom countervoetbal gespeeld met dit Argentinie. Zoveel mogelijk Messi, Aguero en Dybala opvangen in verdedigend opzicht.

Rulli

Fazio, Otamendi, Rojo
Mercado, Banenga, Biglia, Tagliafico
Messi, Aguero, Dybala.

Met de mogelijkheid om Dybala of Messi achter de 2 spitsen te laten spelen. Dan Higuain laten banken, kan niet anders. Hij is ook minder snel dan Messi, Aguero en Dybala die dan sneller aan de overkant zullen zijn. Di Maria zou ik slechts als stand-in gebruiken. Hij stelt mij altijd teleur.
Mascherano zou vanaf de bank starten. Heb geen vertrouwen in hem tijdens 90 min op deze leeftijd, maar in dit systeem zouden de ruimtes ook kleiner zijn dus misschien kan Biglia wel wijken voor hem tijdens het verloop van het toernooi.

De verdedigers zouden ook beter renderen in zo'n counter systeem. Minder ruimte achterin maken en dichter opelkaar spelen. Tagliafico en Mercado moeten ook hun meters maken.

In verdedigend opzicht een soort 352 spelen en in aanvallend opzicht 343. Ik zou tijdens de kwalificaties en oefenwedstrijden erop richten om die 2 systemen erin te slijpen. En ik zou Messi anders gebruiken dan bij Barca. Dit Argentinie kan gewoon het spel van Barca nabootsen, dat is onmogelijk. Dus ik zou Messi een zoveel mogelijk proberen op te zoeken en hem vrij proberen te spelen door ook Aguero als een afleider te gebruiken. Als je countert heb je ook meer ruimte achter de verdedigers van de tegenpartij want zij moeten nu aanvallen.

Tijdens alle afgelopen grote toernooien is Argentinie tegen een muur van spelers aan het vechten. Ik zou het voetbal meer afwachtend maken.

Laat de tegenpartij maar het spel maken.

En iedereen maar zeggen dat Messi de opstelling maakte samen met Mascherano. Zonde dat een gouden generatie door clowns als Maradona (2010) en Sampaoli (2018) deels verpest is. Nu blijft het bij drie ongelukkig verloren finales.

20 juli 2018 om 18:06

Een echt goede CV had ook een hoop verschil gemaakt. Stel je voor dat Godin een paar km verderop was geboren en in het Argentijnse shirt had gespeeld. Desondanks had het ook wel grotendeels met mentaliteit te maken heb ik het idee. Ik miste de absolute wil om te winnen, zoals ik dat bijvoorbeeld bij de Kroatem hen gezien.

20 juli 2018 om 19:35

@suarez7

Je bedoeld 4 finales?? of vergeet je nu gewoon Copa van 2007??

Als je spelers als Maza keer op keer minuten blijft geven terwijl ze zo drama zijn kom je ook niet ver. En voor mij de dramaqueen van Argentinie was toch wel Mascherano, wat was hij schandalig. Dybala die 0 minuut heeft gemaakt, heb me echt lopen irriteren aan Sampaoli terwijl ik echt had gehoopt dat Messi dit wk zou pakken. Mja, kan je de beste speler zijn van de wereld maar met een stuiterbal als trainer en semi-profs (en een paar toppers) naast je ga je het wk niet winnen.

20 juli 2018 om 18:21

Het ligt natuurlijk aan iedereen behalve aan Messi? We hebben het toch wel over de Messi die 0 goals heeft gemaakt in een WK knock out fase? Dezelfde Messi die Argentinië weliswaar naar de Copa finale leid maar in de finale telkens de beslissende penalty mist? Sampaoli is gewoon een goede trainer maar paste misschien niet bij Argentinië, kijk wat die man met Chili heeft gepresteerd, dat gaat een stuiterbal niet lukken

20 juli 2018 om 18:33

Hij heeft 1 beslissende penalty gemist. Verder creerde hij kans op kans, maar als een koekenbakker als Higuain ze steeds blijft missen win je ook niets.

20 juli 2018 om 18:52

Waarom kunnen mensen niet gewoon toegeven dat de Messi van Barcelona gewoon een betere speler is (lees betere spelers om zich heen, dus makkelijker) dan de Messi van Argentinië? Is toch niks mis mee, feit is gewoon dat Messi bij het nationale team ook minder is, of ben ik de enige die Messi alleen maar heeft zien wandelen het afgelopen Wk, een echte leider

20 juli 2018 om 18:54

Dat zegt hij toch niet, hij zegt nergens dat messi een perfect wk heeft gespeeld. Maar die team was los zand, teveel ondermaatse spelers. Als messi op zijn absolute top had gespeeld, was er misschien meer uitgekomen, maar het wk winnen was vrij kansloos geweest dan nog. Nee messi speelde geen fantastisch wk, maar een beetje ondersteuning in tactiek en opstelling had wel een verschil kunnen maken om bepaalde mensen in hun kracht te gebruiken.

20 juli 2018 om 19:11

Kokkie, zo te zien heb je hebt echt een iq van een Tokkie. Kan je wel begrijpend lezen? Dit is zoals JDG aangeeft los zand, het is aan de trainer om Messi het beste te laten renderen. Met bijvoorbeeld Mascherano als cvm met een creatieveling zoals Banega of Lo Celso ernaast en niet een Perez die al jaren niet op niveau voetbalt. En als kers op de taart Meza ipv Dybala. 1x oke, 2x hmm maar 3 en 4x Dybala over het hoofd zien en Meza erin brengen die letterijk geen pepernoot raakte dit WK, dan ga je mij niet wijsmaken dat hij geen stuiterbal is

20 juli 2018 om 19:37

Haha wel origineel dat rijmpje van je, ik kan gewoon lezen maar mag toch een andere mening hebben of is jullie mening waarheid? Leuk dat je over IQ begint, dat zegt weer genoeg over jou, ga je nu ook rollen net als je vieze held NeymarJr? Over IQ gesproken, man man

20 juli 2018 om 19:44

@kokkieafca0341

Ik haat het oprecht als mensen of zogenaamde fans van Messi het wandelen aanhalen. Dit doet hij al jaren (ook bij Barcelona) + het wandelen is ook iets tactisch na mijn mening. (maargoed dat ga ik niet uitleggen hoe ik erover denk)

Het feit dat je hem sarcastisch een echte leider noemt is ook iets waaruit blijkt dat je Messi niet mag, en nooit ziet spelen...een echte leider volgens jou natuurlijk iemand die zijn team motiveert, schreeuwt....mensen op zijn plek zet en veel rent...wat een kansloze reactie...het is ook namelijk een stuk karakter wat voor een leider iemand is...hij is gewoon uit zichzelf al ingetogen dus waarom zo hatelijk?

Ik noem even een voorbeeld om je hele kut argument onderuit te halen dat hij niet rent want dat is precies wat er mis is met het Argentijnse team...ze staan 3-2 achter vs Frankrijk ze moeten scoren en Messi gaat druk zetten samen met Aguero (4 ballen later ligt de bal in het net bij Argentinië) want als die rent en als die druk zet moet de rest ook meedoen...

Je domme argumenten over Messi is niet de Messi bij Barcelona dat ziet iedereen toch dat is trouwens al zijn gehele carriere bij het Nationale elftal zo...ik snap niet dat mensen dit aanhalen om hem te bekritiseren....hij kan dit niet hij kan dat niet...hij bereikt 4 finales met 2 domoren als Coaches en verliest ze allemaal...hij kan zich niet aanpassen aan een ander elftal dan Barcelona (hahahahhahaha)

20 juli 2018 om 20:15

Als je wil meepraten kom dan met echte feiten. Dybala heeft wel een paar minuten gemaakt namelijk. Maar sampaoli had gewoon zn beste 11 op moeten stellen en geen b garnituur.

21 juli 2018 om 00:23

Bedankt man

Vind Sampaolo echt gigantisch gefaald hebben dit WK. Hij wilde maar niet in zien dat "alle ballen op Messi" geen legitieme tactiek is. Hoe zullen toppers als Aguero, Dybala, Higuain en Di Maria zich hebben gevoeld als tijdens de bespreking hen wordt verteld dat alles maar op Messi moet en hen dan maar moeten kijken? Een grove belediging. Zelfs na de uitschakeling kwam Sampaoli nog met "we zijn niet in staat geweest Messi te voeden met de juiste ballen". Hoe was je dan ooit van plan een toernooi te winnen...

20 juli 2018 om 21:27

Komt omdat heel Argentinie zit te wachten tot Messi Maradona overtreft en in elke wedstrijd tot en met de finale 3x scoort, waarvan 4 met de handen van God, 26 assists geeft, minstens 3x op het toernooi een slalom maakt waarvan minstens twee van 1500 meter, elke wedstrijd Motm, speler en topscorer van het toernooi.

Inclusief die bondscoaches. Dus alle ballen op Messi en dan komt dat dik voor mekaar voor heel het hevig smachtende Argentijnse volk.
Alle roem heeft een schaduwzijde en dit is de tragiek van Messi.

Als dit Argentinie de andere kant van het speelschema was ingedoken hadden ze waarschijnlijk gewoon de finale gehaald.
Zo slecht ben je als ploeg niet hoor als je in een wedstrijd met 2-1 voorkomt tegen de fransen en je maar met 4-3 verliest.

Diego Simeone of Pochettino (parttime) benoemen voor minimaal 4 jaar.. Dan komt het goed.. Ze moeten weer terug naar de Redondo's Verons..Batistuta's.. Fysiek sterke spelers.. Nu is het net kabouterland..

Als dit echt zo is gegaan is het echt superzwak. Dat je zoiets pas aangeeft in de rust van een wedstrijd terwijl het blijkbaar al maanden speelt? Zwak man

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 10
123 fans
Stand
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...

3693 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 7 8 1 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
Laatste voetbalnieuws

Messi en Cavani moeten uit elkaar gehouden worden: ‘Wil je vechten?’

Argentinië en Uruguay troffen elkaar maandagavond in Israël voor een oefeninterland, maar op het veld ging het er niet altijd even vriendschappelijk aan toe. Vlak voor rust was er namelijk een...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
Paul Pogba weet wel waar hij in de toekomst wil spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren