Ten Hag: ‘Hij laat zich eigenlijk al vanaf januari vorig seizoen zien'

Vrijdag, 20 juli 2018 om

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen hebben bij Ajax de talenten Noa Lang en Ryan Gravenberch de kans gekregen om zich te laten zien aan trainer Erik ten Hag. Beide spelers hebben indruk gemaakt op de coach en Lang kreeg zelfs een basisplaats in de oefenwedstrijden tegen FCSB en Wolverhampton Wanderers. “Noa laat zich eigenlijk al vanaf januari vorig seizoen zien.”

Ajax gaf miljoenen uit aan spelers als Dusan Tadic, Zakaria Labyad en Daley Blind, maar ook eigen talent krijgt de kans. Lang, een negentienjarige buitenspeler, verscheen vorig seizoen al op de radar van Ten Hag. “We staan open voor wat er zich vanuit de eigen jeugd aandient, en die hebben we in de voorbije weken ook nadrukkelijk kansen geboden”, zegt Ten Hag in gesprek met Voetbal International.

Ten Hag benadrukt dat Lang vorig seizoen bij Jong Ajax al een uitstekende indruk maakte. Door een operatie aan zijn knie stond het talent echter een periode aan de kant. “Toen we een maand geleden de voorbereiding begonnen, was hij nog niet helemaal klaar met zijn revalidatieproces, maar in de afgelopen weken maakt hij een goede indruk”, aldus Ten Hag, die Lang kwijt kan als middenvelder en linksbuiten. “Het is te hopen dat hij dit de komende tijd kan voortzetten.”

Ajax is deze week op trainingskamp in Engeland en de selectie vliegt vrijdagmiddag weer terug naar Amsterdam. De komende dagen gaat bij de nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen het vizier op de wedstrijd van woensdag in de tweede voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz. Een week later volgt de return in Oostenrijk.


Poll

Verwacht jij dat Noa Lang komend seizoen doorbreekt in Ajax 1?


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ik denk niet dat deze speler uit gaat groeien tot basismateriaal voor Ajax.
Die Gravenberch is een ander verhaal. Eiting zie ik ook nog wel slagen. Mazroui zal veel kansen krijgen onder Ten Hag maar ik denk dat hij ook niet tot basisspeler uit zal groeien. Bakker zie ik wel slagen, Tagliafico gaat normaal gesproken na dit seizoen ook weg dus dan is er daar wat meer ruimte.

20 juli 2018 om 13:07

Wat een pessimisme toch ten opzichte van talenten die Ajax de laatste jaren omhoog hebben geholpen. Tuurlijk zijn talenten geen garantie, maar dat zijn aankopen ook niet en dan zijn talenten toch een stuk goedkoper en meer gewend aan Ajax.

Wat mij betreft moet Labyad nog maar laten zien dat hij beter dan Lang is, ben ik ook niet van overtuigd.

20 juli 2018 om 13:20

Dit is toch niet pessimistisch? Van de 5 jeugdspeler die ik opnoem zeg ik dat ik er 3 zie slagen, dat is gewoon heel veel hoor. Ik snap ook niet waarom je het ineens met Labyad of met 'aankopen' gaat vergelijken, daar heb ik het niet eens over joh.

20 juli 2018 om 14:07

Is niet specifiek alleen jouw reactie, maar vind het sentiment rondom jeugdspelers negatief. Vergelijk omdat Labyad het ook eerst nog moet laten zien, hopelijk krijgt Lang die kans ook.

20 juli 2018 om 17:43

Waarom zouden Labyad en Lang dezelfde kansen moeten krijgen? Labyad heeft zich al lang en breed bewezen in de Eredivisie en zelf daarbuiten. Hij heeft daarnaast ook goed samengewerkt bij Utrecht met Ten Hag, dus ze weten bij Ajax precies wat ze aan Labyad hebben. Lang heeft nog niks laten zien in het voetbal en moet maar tonen beduidend beter te zijn dan zijn concurrenten om te mogen spelen.

20 juli 2018 om 13:18

Tagliafico is volgend jaar alweer 26, dus dat zou betekenen dat er geen extreme bedragen op tafel worden gegooid zoals bij de jonge spelers nog wel is gebeurd. Ajax heeft nu (eindelijk) gewoon een zeer sterke linksback in huis met een killer mentaliteit die ook de talenten wat kan leren. Volgens mij heeft hij zelf ook prima naar zijn zin bij Ajax, dus ik heb echt de hoop dat Nico lekker bij Ajax blijft.

20 juli 2018 om 13:25

Tagliafico heeft op het WK denk ik wel laten zien dat hij een niveau hoger dan Eredivisie aan kan. Ik zou het ook van harte toejuichen als hij bij Ajax zou blijven, maar zie hem eerder volgend jaar naar een subtopper in Italie of Spanje gaan, als hij tenminste dit niveau vasthoudt.
Denk ook niet dat er dan een extreem bedrag op tafel komt hoor, maar dat betekent niet dat Ajax hem dan maar kan houden als hij een stap wil maken. Denk wel dat zijn waarde inmiddels ongeveer verdriedubbeld is (ajax heeft hem dacht ik gekocht voor 5 miljoen). Geweldige aankoop is dit geweest.

20 juli 2018 om 13:30

Hopen dat ie niet van de suptop houd en liever voor 1.5 miljoen wil ballen in de top van NL

20 juli 2018 om 14:18

Wat is een extreem bedrag? Ik denk als je voor hemtussen de 15 en 22 miljoen kan vangen het voor hem heel hoog is

20 juli 2018 om 19:20

Hoogindeconcentratie

"tagliafico heeft op het WK denk ik wel laten zien dat hij een niveau hoger dan Eredivisie aan kan."

Dat denk ik niet nee. Althans, niet dat hij het niveau WK aankon, dus een niveau hoger dan de eredivisie??? Ik betwijfel dat.

20 juli 2018 om 13:18

Ik deel zijn mening over Lang wel. Het ontbreekt aan (voetbal) intelligentie, ben bang dat het hem zal opbreken. Vind niet dat hij bovenmatige specifieke kwaliteiten laat zien. Hij is snel, vaardig en voetbaltechnisch prima, maar ben bang dat zijn mentaliteit en beperkte voetbal intelligentie hem op gaat breken. Gravenberch, Mazraoui en Eiting gaan het denk ik wel redden.

20 juli 2018 om 14:04

Snel, vaardig en voetbaltechnisch prima. Dan kan je een heel eind komen al heh. We spelen niet voor cl winst hierzo. Iemand die 90 minuten lang vol gas gaat en zijn actie maakt, die maakt gewoon heel veel fouten. Kluivert maakte ook ontiegelijk veel domme keuzes in het spel. Alleen al met in de bal komen en diepgaan koos hij heel vaak de foute optie. Als die veel voetbal intelligentie had gehad, dan had die Bale geheten en bij real gezeten (bij wijze van). Iemand kan je de basiskeuzes in het voetbal aanleren. Leer hem de simpele tactische keuzes te maken en hij kan levensgevaarlijk zijn dan al toch.

20 juli 2018 om 13:51

Lang is een gewoon een groot talent , die jongen komt net terug van een zware knie blessure en word beoordeeld op basis van 1 wedstrijd tegen een PL club waarbij hij ook nog eens de enige assist op zijn naam had. Eiting zie je wel slagen terwijl die gister verzoop en dat bijna altijd doet als het tempo en niveau omhoog gaan. Lang komt er wel , zie er uiteindelijk wel meer een middenvelder in dan een buitenspeler.

Leuk talent, die ik best de stap zie maken naar Ajax 1. Ben wel erg onder de indruk van Gravenberch, denk dat hij net als de Ligt en Kluivert op zijn 17de al doorbreekt

20 juli 2018 om 18:23

Gaat aansluiten bij Jong Ajax, zoals de Ligt bijvoorbeeld ook deed in begin alleen is Gravenberch jaartje jonger, en zal als iedereen in eerste ronde van beker rust krijgt waarschijnlijk wel debuut pakken. Denk dat hij jongste in clubgeschiedenis gaat worden (heeft nog +/- 175 dagen voor hij zo oud is als Seedorf was)

Ja allemaal prima dat eigen jeugd als Lang e.d. een kans krijgen, maar mag dat tegen (met alle respect) Emmen thuis en NAC uit a.u.b.? Ter voorbereiding op Sturm Graz zie ik toch liever ervaren mannen weer in hun ritme komen dan deze jonkies ‘een kans geven’...

20 juli 2018 om 14:17

Het was een oefenwedstrijd en verschillende spelers van het eerste elftal kampten met pijntjes of gebrek aan ritme. Dan begrijp ik wel dat Ten Hag ze liet spelen.

20 juli 2018 om 14:42

Als ze een gebrek aan ritme hebben, moeten ze dan niet juist spelen om ritme op te doen zodat ze er volgende week iets fitter en iets meer ingespeeld staan tegen Graz?

20 juli 2018 om 15:48

Ritme bouw je op. Je kan niet die gasten ineens 90 minuten laten spelen zonder extra risico op blessures.

20 juli 2018 om 19:23

Caas

Jij kunt er 100% vanuit gaan dat Ten Hag echt no way de belangrijkste wedstrijd in zijn carriere bij Ajax gaat gebruiken om Noa Lang en Gravenberch 'kansen' te geven. Uiteraard gaat hij voor de sterkst mogelijke opstelling en daar horen deze tieners op dit moment uiteraard nog niet bij.

Sowieso heeft deze jongen de voetballende kwaliteiten, maar ook veel gif in z'n spel. Het is een 'klootzak' in het veld en dat kan Ajax vaak goed gebruiken.

20 juli 2018 om 13:27

Helemaal eens ! Word vooral veroordeeld op zijn gedrag door mensen die hem nooit zien trainen. Is misschien geen ideale schoonzoon als Schuurs en Eiting maar dat vind ik juist wel mooi , Edgar Davids was ook geen ideale schoonzoon best een leuke carriere gehad.

Van Gravenberch ben ik erg gecharmeerd en is ook een groot talent. Is pas 16-jaar, maar heeft een groot gedeelte van de jeugdopleiding sneller doorlopen en traint eigenlijk al sinds het begin van de voorbereiding mee met het eerste van Ajax.

Een paar weken geleden heeft Gravenberch ook zijn eerste contract ondertekend bij Ajax en ik sluit niet uit dat hij dit seizoen zijn debuut in de Eredivisie zal maken bij Ajax en ik verwacht eigenlijk ook wel dat Gravenberch minuten in de Knvb Beker zal maken met Ajax 1.

Bij Lang heb ik eigenlijk wel een beetje mijn twijfels. Ten eerste vind ik hem meer een middenvelder dan een vleugelaanvaller, maar op het middenveld heeft Ajax al aardig wat keus en hij heeft weleens wat goede dingen laten zien bij onder andere Jong Ajax, maar toch denk ik dat hij net tekort zal komen voor Ajax 1 en dat is natuurlijk geen schande.

Want ik denk dat hij voor clubs als FC Groningen, PEC Zwolle, Heracles Almelo, etc. een prima aanwinst kan zijn, maar dat hij nu dus (nog) niet goed genoeg voor Ajax is.

20 juli 2018 om 14:32

Best als hij zin debuut in de beker mag maken maar hopelijk zien we nu de beker ook als een echte prijs en dat we niet de A1 weer laten spelen en het mis gaat

20 juli 2018 om 15:55

De beker is alleen een echte prijs wanneer we geen Europees spelen of de titel uit zicht is. Staat gewoon terecht op de derde plek qua prioriteiten.

On: Kan me nog niet echt overtuigen. Hopelijk word het wat beter met meer wedstrijdritme en kan hij toch van waarde zijn.

Groeicurves zijn zelden lineair. Hij zou zomaar onverwachts goed kunnen gaan presteren, maar ik denk dat hij tekort komt.

"ajax gaf miljoenen uit aan spelers als Dusan Tadic, Zakaria Labyad en Daley Blind, maar ook eigen talent krijgt de kans. "

Dat klopt op zich wel. In deze oefenperiode mogen veel spelers ruiken aan speeltijd.

Maar ik kan mij eerlijk gezegd niet voorstellen dat Lang, Gravenberch, Bijleveld en zelfs Eiting straks als he om het echie gaat echt nog op veel kansen en speeltijd kunnen rekenen. Integendeel. Zeker op het middenveld is het te druk en worden de posities straks natuurlijk weer ingenomen door Frenkie, Donny en al die aankopen. Het zullen vooral de tien minuutjes aan het einde van de wedstrijd en bekerwedstrijden worden. Misschien volgend seizoen zou ik zeggen, dit seizoen gaat dat niet gebeuren.

20 juli 2018 om 13:31

Haha 'al die aankopen'? Ik denk dat alleen Labyad is gehaald voor het middenveld (tadic zal linksbuiten spelen en Blind centraal achterin), dat is dus één speler joh. En dat nog met het idee dat Ziyech weg zou gaan (wat misschien ook nog gebeurt).
Als Ziyech inderdaad weggaat dan zullen Frenkie en Donny op het middenveld spelen en kunnen Schöne en Eiting op 6. Dat betekent dat Eiting echt wel speeltijd gaat krijgen, zeker als hij laat zien dat hij beter is dan Schöne.
Van die anderen denk ik inderdaad niet dat ze nu veel speeltijd gaan krijgen, en dat is maar goed ook, want met name Donny en Frenkie zijn veel verder

20 juli 2018 om 14:01

Ajax heeft voor het middenveld nu Donny, Frenkie, Siem, Lasse, Labyad, Mazraoui, Ziyech en Eiting. Dat betekent dat Eiting, voor de positie CVM derde keuze is op zijn meest, achter Frenkie en Schone (maar eigenlijk ook achter Blind, als die daar gaat spelen in bepaalde wedstrijden). Dat betekent dat hij, zoals jij zegt, echt wel speeltijd gaat krijgen ja. Maar heel veel gaat dat, tenzij er één of twee spelers langdurig geblesseerd raken, uiteraard niet zijn. Althans, niet realistisch gezien.

Verder doelde ik met de opmerking 'al die aankopen' vooral op Labyad, Blind en Tadic (die inderdaad in mijn ogen het beste tot zijn recht gaat komen als linksbuiten, maar die vast ook in bepaalde wedstrijden op het middenveld geposteerd gaat worden).

Maar we zijn het wel eens dat die anderen dus al helemaal geen uitzicht meer hebben op speeltijd. Matusiwa en zo. Althans, niet dit seizoen. Die komen pas volgend seizoen weer aan bod. Voor Gravenberch trouwens vroeg genoeg, die is net 16. Waarom zou je een jeugdspeler gaan forceren? In de praktijk blijkt dat maar een fractie van de spelers die echt heel erg jong debuteren uiteindelijk een hele lange en goede carriere hebben.

Overigens, ik wil wel benadrukken dat dit natuurlijk allemaal geen 'probleem' is voor Ajax. Ajax is eindelijk afgestapt van dat waanidee dat je ongestraft elk seizoen een tienerbrigade de wei in kunt sturen en verwachten dat die over een heel seizoen constant presteren. Dat is schier onmogelijk. Ajax ging vaak kopje onder als het echt moeilijk werd. Met het aantrekken van de ervaren spelers als Labyad, Tadic en Blind wordt dat pad verlaten en worden spelers gehaald die juist de jongere spelers naar een hoger plan kunnen tillen. Zodat potjes tegen Celtic, Steau Boekarest en Rosenborg niet worden verloren, maar gewonnen. Ik voorspel een mooi seizoen voor Ajax daardoor.

Maar tegelijkertijd vind ik wel dat de realiteit onder ogen gezien moet worden, Ajax had tot voor kort een basis met acht jeugdspelrs en drie gekochte spelers. Die verhouding is nu exact omgedraaid, er staan nog drie jeugdspelers in de basis, de rest is aangekocht. Als dat resultaat oplevert, dan is dat natuurlijk prima. Alleen, erken dat gewoon! Niet dat jij dat niet doet, maar ik zie in zijn algemeenheid wel dat veel Ajaxfans denken dat je zowel al je gekochte spelers kunt opstellen om het niveau te verhogen én dat je daarnaast echte kansen aan je jeugdspelers kunt geven. Maar dat is niet zo. Je kunt er echt maar elf opstellen per keer.

20 juli 2018 om 14:09

We zijn het grotendeels eens.
Maar eh, als jij zegt:
'ajax had tot voor kort een basis met acht jeugdspelrs en drie gekochte spelers. Die verhouding is nu exact omgedraaid, er staan nog drie jeugdspelers in de basis, de rest is aangekocht.'

Wanneer bedoel jij dan precies met 'tot voor kort', en welke spelers ging het dan om? - want ik vind 8 wel heel erg veel.
Verder is er goede kans dat volgend seizoen Mazroui (rechtsback), de Ligt, Blind, Donny en Frenkie gewoon basis spelen, dat zijn er al 5. En 5 is veel hoor, noem mij nog eens twee clubs die in de top van hun competitie spelen en 5 spelers uit eigen jeugd in hun basis hebben.

Nog over Eiting: ik denk dat Ziyech nog wel weggaat en Frenkie op de plek van Ziyech gaat spelen, zodat Eiting alleen met Schöne concurreert en niet met Frenkie.

20 juli 2018 om 14:13

Klopt maar verloop gaat ook hard. Kluivert is bv maar 1 seizoen gebleven. De Ligt gaat ook echt max nog maar 1 seizoen blijven. Dus in dat opzicht kan je prima veel aankopen + veel jeugd inpassen. Bijleveld zie ik sws niet aan bod komen, Lang wel, Gravenberch zie ik miss nog wel meer speeltijd krijgen dan Eiting.

20 juli 2018 om 19:28

Ik ben ook erg benieuwd inderdaad, kan me eerlijk gezegd niet herinneren dat Ajax met 8 jeugdspelers in de basis stond. Dikke kans dat we volgend jaar met Mazraoui, De Ligt, Donny en Blind 4 jeugdspelers in de basis staan. Verder aangevuld met Frenkie, Onana en Dolberg die in de jeugd zijn aangetrokken en doorgestroomd zijn naar het eerste. Dit lijkt me een gezond aantal jeugdspelers eerlijk gezegd. Het kan niet altijd 6-7 man zijn die vanaf de onderbouw bij Ajax speelt he, niet iedere lichting is even sterk.

Ach, het maakt allemaal weinig uit, zolang dat ten Hag er zit gaat alles toch fout. Geef hem Barcelona, en nog zou hij moeite hebben met Graz.

Het enige wat hij doet is verliezen van mindere tegenstanders, zelfs met alle versterkingen. Echt een tactisch onbenul deze man.

Het enige goede nieuws zou zijn dat hij snel moet opkrassen, zo een onverstaanbare man had nooit voor deze groep moeten komen.

Wordt tijd dat Ajax eens de knip trekt voor een goede trainer, die weet wat er nodig is om Ajax weer om de prijzen mee te laten doen. Met hem heb je alweer een grote achterstand. Ik ga nog bijna verlangen naar de Boer, waarvan het voetbal ook niet aan te zien was, maar de resultaten nog okay waren.

Man man, wat een droeve ellende is het daar toch zeg. Weg met die Tukkers, laat ze lekker Twente verder naar de klote helpen, en weg van ons mooie Ajax!

20 juli 2018 om 13:35

Je kan zeggen wat je wilt, maar Ten Hag zit deze voorbereiding wel hoog in de concentratie.

20 juli 2018 om 14:10

myajaxforever

Zo zeg, wat een negativisme! Nog geen bal getrapt, in welke competitie ook, en jij hebt al bepaald dat het niks gaat worden, met die Ten Hag. Wat een onzin!

Het tegendeel van wat je zegt is namelijk waar. Ten Hag is een opbouwtrainer. Die heeft nu pas een hele voorbereiding mee kunnen maken en nu pas echt zijn stempel op deze groep kunnen drukken. Pas nu kun je Ten Hag, als Ajax coach, beoordelen en niet al vooraf lijkt mij. Dat je daarnaast enige waarde hecht aan oefenpotjes waarin je speelt met spelers die misschien niet eens een basisplaats gaan krijgen in jong Ajax, zegt wat dat betreft al voldoende.

20 juli 2018 om 14:24

PS ik lees ook net dat Ten Hag nog maar over 5 posities twijfelt voor de wedstrijd tegen Storm in een Glas water. Dat betekent dat hij nu al de helft van zijn team weet, met nog bijna een week te gaan. Als je dan niet hoog in de concentratie zit...
Wzawzdb

20 juli 2018 om 15:38

Ik denk dat hij over minder posities twijfelt, maar we gaan het wel zien.

Dit is een speler van Jupiler niveau maximaal. Snap niet dat Ten Hag wat in hem ziet. Krijg steeds meer het gevoel dat Ten Hag niet bij Ajax past. Leuk dat hij het goed met Utrecht deed in een 4-4-2 systeem maar zo speelt Ajax helemaal niet. Ik zie geen enkele lijn in het spel van Ajax.

Ajax heeft op de RB toch echt wel een probleem. Die Mazouri is een middenvelder en die Kristensen heeft vorig jaar alleen maar laten zien dat hij er niet klaar voor is. Ben benieuwd hoe zich dit ontwikkeld.

20 juli 2018 om 14:11

Veltman komt na de winterstop ook nog terug.
Ben het wel met je eens dat geen van die opties daverend is, maar zie ze ook geen nieuwe rechtsback halen. Ze hebben toch in korte tijd al Orejuela en Kristensen gehaald.
Ik wil die Kristensen trouwens nog wel even zien de komende tijd, dat zie ik nog wel wat worden.

20 juli 2018 om 14:29

Klopt maar Veltman is er pas na de winterstop. Ik denk echt dat het de zwakste plek van Ajax is. Ook Veltman is van origine geen back. Kristensen kan wel wat worden, maar tot nu ote heeft die het niet gebracht ook Orejuela niet. Misschien met 3 centralen gaan voetballen?

20 juli 2018 om 14:31

Als je met drie cv's gaat voetballen dan heb je juist een speler nodig, rechts en links, die de hele flank kan bestrijken. Dus dan hou je hetzelfde probleem.
Ik denk ook dat het de zwakste positie is, maar heb de hoop nog niet opgegeven met Kristensen. Wat ik van die Orejuela moet maken weet ik niet, heb ik nog nooit zien spelen, maar als hij na al deze tijd nog geen kans heeft gekregen zal hij er wel niet veel van kunnen.

Zijn beide prima spelers om betrokken te houden bij het eerste elftal. Voor Ryan Gravenberch zie ik wel een rol bij de wissels dit seizoen en wellicht doorpakken naar een basisplaats volgend seizoen. Ajax heeft al vaker bewezen dat leeftijd niet doorslaggevend hoeft te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 19 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 maart
PSV dreigt op korte termijn afscheid te moeten nemen van Hériter Deyonge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren