Ten Hag: ‘Tegen Sturm Graz worden niet beste spelers bij elkaar gebracht’

Donderdag, 19 juli 2018 om

Voor Ajax staat er, voordat het reguliere seizoen ook maar begonnen is, woensdag al meteen een uiterst belangrijke wedstrijd op het programma. De Amsterdammers nemen het in de eigen Johan Cruijff ArenA in de voorrondes van de Champions League op tegen Sturm Graz en zullen een herhaling van het afgelopen seizoen, toen het Europese avontuur na een paar weken al ten einde kwam, hoe dan ook willen voorkomen.

Trainer Erik ten Hag heeft onder meer de beschikking over de miljoenenaankopen Daley Blind en Dusan Tadic, maar geeft voor de camera’s van Ajax TV aan dat hij nog niet weet of zij meteen in actie zullen komen: “In de opstelling tegen Sturm Graz worden niet direct de allerbeste spelers bij elkaar gebracht. We moeten kijken naar het beste team. Dat is altijd het geval, maar zal woensdag nog veel meer gelden”, legt hij uit.

Blind trainde tot nu toe slechts twee keer mee, terwijl Tadic zich zondag pas bij zijn nieuwe werkgever meldt. De Serviër kreeg extra vakantie na een lang Premier League-seizoen met Southampton en het WK waar hij namens Servië actief was. Achter de namen van Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en Donny van de Beek staat daarnaast wegens lichte blessures een vraagteken en Kasper Dolberg mist, doordat hij een groot deel van de afgelopen voetbaljaargang aan de kant stond, wedstrijdritme.

Ten Hag is wel te spreken over de komst van Blind en Tadic: “Voor ons was het zaak om een zo sterk mogelijke selectie te hebben en dat is gelukt. Dat is een compliment voor heel veel afdelingen binnen Ajax”, is hij duidelijk. Dat er door de komst van verder Perr Schuurs, Zakaria Labyad en, de inmiddels door een forse blessure uitgeschakelde, Hassane Bandé luxeproblemen zullen ontstaan, vreest hij echter niet: “Goede spelers kunnen altijd samenspelen als ze de bereidheid hebben om elkaar te steunen.”

“We moeten nu bouwen aan een sterk elftal dat dominant en attractief voetbal speelt en resultaten gaat halen”, gaat hij verder. De eerste stap richting die sterke basiself moet volgende week gezet worden, weet ook Ten Hag: “Tegen Sturm Graz moeten we er direct staan. Alles moet in elkaar vallen, zodat er een geoliede machine ontstaat. Daar zijn we mee bezig geweest en dat gaat steeds beter. We hebben goede stappen gezet.” Ajax speelt op 25 juli in eigen huis de heenwedstrijd tegen de Oostenrijkers. De return staat een week later, op 1 augustus, op het programma in de Merkur Arena.


Poll

Denk jij dat Ajax aanstaande woensdag gaat winnen van Sturm Graz?


Gerelateerd

80 reacties (laatste reactie door lausho)

Ik denk dat dit de opstelling wordt. Hoop trouwens niet voor het hele seizoen Mazraoui- De Ligt- Blind— Tagliafico Schöne F. De Jong. Ziyech Neres- Huntelaar- Labyad

19 juli 2018 om 11:19

Van de Beek heeft sowieso de voorkeur boven De Jong als Ziyech blijft. Zo iemand als van de Beek heb je nodig.

19 juli 2018 om 12:24

Van de Beek boven Schone: ja. Maar boven De Jong totaal niet mee eens.
Als we De Jong weten te behouden en hij fit blijft gaat hij echt de potten breken vanuit het middenveld. Zijn we Ziyech binnen no-time vergeten geloof mij!

Onana
Mazraoui
Ligt
Blind
Taglia
Beek
Tadic
De Jong
Neres
Dolberg
Labyad
19 juli 2018 om 12:38

Als de beste spelers samen niet het beste team kunnen vormen, zijn het ook niet je beste spelers. Goede spelers zijn er zich namelijk van bewust dat je het als team moet doen en niet alleen. Je hebt verdomme 1 kans in de voorrondes CL en dan gaat Dhr. ten Hag er weer een ingewikkelde filosofie op los laten. Je vraagt aan Tadic hoe hij zich voelt, voelt ie zich goed dan stel je hem altijd op. Ten Hag doet dit Ajax weer de das om. Functie van de trainer is de beste spelers op de juiste plaats zetten, niet meer en niet minder. Een Tadic is ook na een WK met een korte vakantie beter dan een fitte Labyad.

19 juli 2018 om 12:41

Sorry 1fan ik reageerde op jouw ipv Ajaxsupporter, die Tadic op de bank heeft zitten

19 juli 2018 om 12:41

Maar van de beek is nog geblesseerd en de jong heeft al een oefenwedstrijd gespeeld.

19 juli 2018 om 13:04

Dus jij laat een speler, die nog nooit met deze ploeg heeft getraind meespelen in een wedstrijd die al een van de belangrijkste van het seizoen kan zijn? Tadic is voor Nederlandse begrippen een goede voetballer, maar het is geen wereldtopper he. Ook geen speler daar net onder. Een Tadic, die geen enkele ploeg genoot kent, laat staan wat ze doen in bepaalde situaties, gaat echt het verschil niet maken.

19 juli 2018 om 13:55

Prutopstellingen allemaal hierboven, wil je Tadic als CVM gaan zetten? Dit moet hem worden.

Onana
Mazraoui
de Ligt
Blind
Tagliafico
van de Beek
F de Jong
Ziyech/Labya
Neres
Huntelaar
Tadic
19 juli 2018 om 14:19

@pukkiedukkie, ik denk dat jij beter niet op posts over Ajax kan reageren, want je weet altijd wel iets te bedenken waarom het slecht is. Als er A gezegd wordt, zeg jij B. Wordt er B gezegd, zeg jij A.

Inhoudelijk klets je. Met 11 Messi's win je geen prijzen. Je kan bv beter Karius die balen laat glippen(ik chargeer op doel zetten, dan Messi en dat geldt voor veel meer posities.

Daarnaast komt de wedstrijd tegen Graz te vroeg. Ajax had 2 weken geleden een elftal aan geblesseerden en WK gangers en daarom is niet iedereen fit. Dit waren ook de betere spelers. De ideale 11 kan daarom niet opgesteld worden; dat is wat EtH ook bedoelt. Alleen mag hij zich hier niet achter verschuilen dus zegt hij dat niet direct. Ajax moet er volgende week gewoon staan; mooi voetbal hoeft niet, winst moer er wel zijn.

Hoe het er nu voorstaat, denk ik dat Frenkie de Jong niet gaat spelen en dat Tadic niet gaat spelen. Ik vermoed dat Blind start of op de bank zal zitten. Donny v/d Beek kan waarschijnlijk spelen, ondanks een klein pijntje.

19 juli 2018 om 14:55

Ik geloof niet dat ik pukkiedukkie ooit iets positiefs over Ajax heb zien schrijven. Elk weldenkend mens weet dat je inderdaad geen 11 Messi's of 11 Ronaldo's op kan stellen.

19 juli 2018 om 11:20

Schone is geblesseerd en voor Daley ben ik bang dat het allemaal te vroeg komt.

19 juli 2018 om 13:23

Daley Blind te vroeg? omdat ze bij Manchester United geen voorbereiding doen? dus hij niet fit is? slaat toch nergens op. Tadic die komt terug van vakantie en die begint niet in de basis, logisch die mist wel aansluiting maar Blind kent het spel en is topfit.

19 juli 2018 om 13:37

Blind heeft bij Manchester paar keer getraind hooguit met Ajax 5 keer. En jij verwacht direct 90 minuten knallen?

19 juli 2018 om 11:21

Om nu met 1 man minder en zonder de keeper te spelen vind ik niet heel verstandig

19 juli 2018 om 12:43

Hahaha 😐 Onana is sws geen twijfel. Was vergeten om hem op te schrijven maar lijkt me logisch dat hij speelt toch?

19 juli 2018 om 11:21

Ik denk ziyech en schöne allebei niet, ivm met appart trainen van een blessure.

19 juli 2018 om 11:23

Ziyech is wel fit. Schone en Siem waren niet fit en trainde apart. De rest is wel tot zo ver fit. De ene speler wat meer ritme of meer fit.

19 juli 2018 om 11:21

Ik denk ziyech en schöne allebei niet, ivm met appart trainen van een blessure.

Ik ben er nog niet zo zeker van dat we dit gaan winnen. Laten we het hopen.

19 juli 2018 om 11:22

Ik ook nog niet we hebben nog niet veel gewonnen in de voorbereiding. Maar ik denk dat de oefenpotjes puur even ruiken en proeven is. Ook nadelig met blessures en missende aankopen die op vakantie zijn. Tadic verwacht ik snel in de basis. Heeft toch een WK achter de rug en even vakantie gehad.

19 juli 2018 om 11:32

Het voetbal leek ook helemaal nergens op, dat baart mij zorgen.

19 juli 2018 om 11:34

Dat klopt. Ik was in het olympisch stadion en de wedstrijd was niet goed. Maar ik zag genoeg positieve dingen. Laten we positief blijven.

19 juli 2018 om 12:26

Onder Bosz was de voorbereiding ook een drama. Dat zegt dus weinig.

19 juli 2018 om 12:05

Effe serieus, ik bekijk de selectie van n Sturm Graz en dat is toch echt heel zwak hoor. Een paar derderangs Nigerianen en war Oostenrijkers. De nr 3 van Oostenrijk ook, als we hier al niet van winnen....is het echt afgelopen met het Nlse voetbal.
Ajax heeft alleen maar internationals van ook grote voetballanden, 3,4 spelers die de Europese top zouden kunnen halen en 2 ex Premier League spelers.
Voorbereiding is nooit een voorbode van een seizoen. Zeker niet als je met veredelde jeugdelftallen speelt na en WK.

19 juli 2018 om 13:25

Goh, dat heb ik de afgelopen jaren vaker gehoord dat de tegenstander maar zwak is als het om Ajax gaat. Beloofd niet veel goeds.

22 juli 2018 om 01:20

Precies. Ik als fan ook. Slavia Praag, Kopenhagen, Rostov, Dinamo Zagreb, Rapid Wenen etc. Sturm Graz is waarschijnlijk net zo'n geslepen ploeg. Die weten denk ik goed wat ze kunnen, maar vooral ook wat ze niet kunnen. En daar spelen ze naar. Realistisch voetbal, iets wat bij NL ploegen nogal eens ontbreekt. Ajax doet het altijd beter tegen meer voetballende ploegen dan tegen dit soort stugge teams.

"tegen Sturm Graz worden niet direct de allerbeste spelers bij elkaar gebracht. We moeten kijken naar het beste team. "

En zó is het maar net! Altijd onzin dat 'de beste elf' zouden moeten spelen. Dat hoeft helemaal niet. Het beste team moet spelen.

19 juli 2018 om 11:19

Hier doelt hij op met de blessures. Verloop van tijd zal er een andere basis staan en terecht.

19 juli 2018 om 12:08

Blessures of niet, als je mentaal nog niet fit bent heb je ook maar even pas op de plaats te maken. Ik ben het volkomen met Constant eens. Ik wil elf spelers zien die met het mes tussen de tanden laten zien dat ze de Champions League willen halen, dat hoeven niet de beste elf zijn. Iedereen in de selectie (laten we voor het gemak zeggen, bij de eerste 18) zou de kwaliteit moeten hebben om van Sturm Graz te winnen. Laat dit maar aan Ten Hag over, zijn teksten in de voorbereiding klinken tot nu toe zeer verstandig en overtuigend, laat iedereen maar lullen over z'n accent.

19 juli 2018 om 12:51

Ten hag is een prima trainer/manager. Heeft bij utrecht iets moois opgezet. Alleen door zijn accent en het elke week nadruk leggen bij de heren van vi op zijn uitspraken wordt er door vele een mening gevormt dat hij er niks van snapt. Maar ten hag gaat dit jaar met deze selectie iets moois neerzetten, daar ben ik van overtuigd.

19 juli 2018 om 13:01

@topossnick, bij Utrecht heeft Ten Hag het inderdaad prima gedaan, maar na zijn vertrek deed De Jong het minimaal net zo goed dus dat zegt ook niet alles over de kwaliteiten van Ten Hag. Laten we concluderen dat Ten Hag inderdaad bij tijd en wijlen belachelijk wordt gemaakt door de heren van VI, maar de heren van VI leveren niet de prestaties op het veld, zij zijn niet verantwoordelijk voor de matige 2e seizoenshelft die Ajax heeft gedraaid onder Ten Hag. Ik hoop voor Ten Hag en Ajax dat ie een mooi draaiend elftal neer kan gaan zetten dit jaar, maar winnen van Sturm Graz is hierbij wel essentieel. Als alax eruit vliegt tegen Sturm Graz dan kan het wel eens een hele zware, zo niet onmogelijke opgave voor Ten Hag worden om te gaan slagen

19 juli 2018 om 12:04

Overmars over Blind in een artikel van een paar dagen geleden:

De voetbalbestuurder wilde per se dat Erik ten Hag voor de belangrijke duels in de voorronde van de Champions League met Sturm Graz over de Oranje-international kon beschikken: “als we nog zes weken hadden gewacht met Daley was het aankoopbedrag veel lager geweest. Maar dat wilden wij dus niet.”

Waarom geef je dan heel veel geld uit om Blind er nu bij te hebben als hij toch niet gaat spelen?

19 juli 2018 om 12:11

Omdat over 6 weken de 3e voorronde ook gespeeld is, reken maar dat hij die ronde meespeelt (en wellicht de uitwedstrijd in Oostenrijk ook al). Edit: sterker nog, dan is de play-off zelfs al gespeeld. I rest my case.

19 juli 2018 om 13:57

Hij zegt toch expliciet dat hij hem tegen Sturm Graz wil hebben? Niet pas in de derde voorronde?

19 juli 2018 om 14:10

Je kan ook denken dat Blind er sowieso bij is wanneer de return wordt gespeeld.

19 juli 2018 om 12:38

Co adriaanse riep het al een keer, 11 zevens winnen het van 2 negens en 9 vijfen. Het team is het belangrijkste.

19 juli 2018 om 12:55

Ben inderdaad gelukkig met deze uitspraak, begin mede dankzij de aankopen steeds meer het gevoel te krijgen dat Ten Hag er gewoon wat moois van gaat maken dit seizoen. Hopelijk zien we (met alle respect) Schöne niet meer starten op 6 en verder niemand meer vertrekken, dan kan het een mooi seizoen gaan worden!

Heel goed gezien Ten Hag. We moeten niet spelers forceren om geblesseerd te laten worden. Op dit moment is het belangrijk de beste en fit mogelijke spelers op te stellen. Wanneer we forceren hebben in het seizoen veel meer nadeel. Maar winnen is en blijft prioriteit 1. Ik heb geen idee wie vanaf minuut 1 fit is. Maar wellicht kan Blind of Tadic een klein half uur misschien spelen.

19 juli 2018 om 11:43

Tuurlijk, verlies is koffers klaar zetten, uitschakeling is wegwezen. Hij kijkt maar hoe hij het regelt, maar de versterkingen heeft die binnen, het vertrek binnen de selectie is uiterst minimaal. Had hij er maar voor moeten zorgen dat hij die machine vorig seizoen al had klaar gestoomd. Hij heeft immers al een half jaar voorbereiding gehad met nagenoeg dezelfde selectie minus de versterkingen.

19 juli 2018 om 11:48

Ik denk dat we of sommige zich te druk maken. Ik heb er echt alle vertrouwen in hoor.

19 juli 2018 om 11:59

Dan is het te hopen dat Bosz zijn koffer ook al ingepakt heeft om naar Amsterdam te reizen !

19 juli 2018 om 12:15

@ninjakai: ga je ergens heen dat je je koffers alvast klaar zet? Ten Hag - Overmars en v/d Sar gaan nergens heen namelijk. Misschien moet je je negatieve mindset even op non actief zetten

Weet je wat raar is, dat je niet voor 2 clubs in een Europees toernooi kan uitkomen, maar de transferwindow wel tot eind augustus open blijft... Voor een Ziyech is dit echt wel nadelig.

19 juli 2018 om 11:26

Is die regel niet geschrapt komend seizoen?

19 juli 2018 om 11:26

regels zijn toch iets aangepast? Voorrondes tellen niet meer altijd mee geloof ik

19 juli 2018 om 11:27

Daarom is die regel ook afgeschaft voor de voorrondes.

19 juli 2018 om 12:31

Voorrondes tellen al jaren niet meer mee

19 juli 2018 om 13:58

Voorrondes tellen sinds 2010 niet meer mee inderdaad... Dus voor Ziyech maakt het allemaal niks uit.

Goeie keuze, fitheid boven kwaliteit

Dat Blind en Tadic nog niet meespelen of geen 90 minuten kunnen maken begrijp ik, maar ik hoop toch echt wel dat Ziyech, van de beek en de jong mee kunnen doen, anders hebben we wel een heel erg verzwakt middenveld

Verwacht de volgende 11:
Onana
Mazraoui - De Ligt - Wober - Tagliafico
Vd Beek - Eiting ? - Ziyech
Neres - Huntelaar - Labyad

Eiting speelt vernoed ik omdat F. de Jong en Schone nog niet fit genoeg zijn.

19 juli 2018 om 11:37

Mooie opstelling trouwens. Dit moet te doen zijn tegen Sturm Grasz. Wellicht later de sterkere invallers laten spelen.

19 juli 2018 om 11:56

Vd beek heeft aangegeven fitter te willen worden dus ajax mid. ziyech eiting mazraoui en kristensen rechtsback of de wit

19 juli 2018 om 11:57

de wit voor midden veld

19 juli 2018 om 12:39

Geen Dolberg? Of meer vertrouwen in Huntelaar?

Dit worden meteen al 2 cruciale duels. De druk is nu groter dan voorgaande jaren omdat er, in tegenstelling tot het verleden, nu wel een complete selectie staat. Hier heeft Overmars erg zijn best voor gedaan. Ik begrijp daarom ook niet waarom Tadic en Blind niet spelen omdat andere jaren het verwijt altijd was dat het teajm nog niet klaar was.

19 juli 2018 om 11:35

Heel simpel. Dit is Blind zijn eerste trainings week en die van Tadic begint zondag.

19 juli 2018 om 11:44

Tadic heeft een WK gespeeld en zou snel fit moeten zijn. Ik mag toch aannemen dat Blind ook heeft door getraind. Overmars zegt dat Blind aan het einde van de transferwindow waarschijnlijk veel goedkoper zou zijn geweest, maar dat Ajax hem nu al heeft gehaald om hem z.s.m. te kunnen laten spelen. Onbegrijpelijk dat hij dan niet wordt opgesteld tegen Sturm Graz.

19 juli 2018 om 11:46

Maar begrijp je ook dat er een teamsport is? Tadic moet toch wennen en zal zo snel als het gezond kan spelen.

19 juli 2018 om 11:49

En Daley traint nu pas 3 dagen mee. Dan ben je nooit direct speel fit. Denk is na man, dit werkt helemaal niet zo.

19 juli 2018 om 11:54

Jasonrhijn, dat spelers fit zijn is inderdaad belangrijk. Wennen vind ik zeker voor Tadic geen argument. Ervaring houdt juist in dat je al met veel verschillende trainers, spelers en speelstijlen te maken hebt gehad. Dat wennen zou dus een stuk sneller moeten kunnen kunnen. Een paar splijten de passen en goede voorzetten krijgt hij heus wel bij de juiste kleur.

19 juli 2018 om 11:58

Waar heb je gelezen dat hij aan het eind van de transferwindow veel goedkoper zou zijn? En heeft dat niet meer te maken met het feit dat Manu hem graag kwijt wilde hebben en de kans dat er een andere club met hem aan de haal gaat veel groter is?

Het lijkt mij een stuk logischer dat ze hem om die reden snel hebben gehaald en niet zodat hij er tegen Sturm Graz in staat.

19 juli 2018 om 11:58

Dus hij moet toch wennen. Ja niet maanden wennen of wat dan ook. Maar wel met zijn teamgenoten en dat is normaal. Maar dat zal snel gaan.

19 juli 2018 om 13:59

Heeft Overmars meerdere keren aangegeven:

De voetbalbestuurder wilde per se dat Erik ten Hag voor de belangrijke duels in de voorronde van de Champions League met Sturm Graz over de Oranje-international kon beschikken: “als we nog zes weken hadden gewacht met Daley was het aankoopbedrag veel lager geweest. Maar dat wilden wij dus niet.”

19 juli 2018 om 11:52

''ik begrijp daarom ook niet waarom Tadic en Blind niet spelen omdat andere jaren het verwijt altijd was dat het teajm nog niet klaar was. ''

Je snap toch zeker wel een beetje hoe topsport in elkaar steekt?

De huidige selectie is alweer meer dan een maand aan het trainen, Blind heeft er net 4 trainingsdagen op zitten en Tadic moet überhaupt eerst nog wedstrijd fit worden aangezien die momenteel nog op vakantie is. Voor je dan wedstrijd fit bent, komt woensdag te vroeg, misschien een inval beurt mocht het nodig zijn.

19 juli 2018 om 12:03

Ik verwacht dat Blind binnen no time is ingepast binnen het team. De vraag is hoe (wedstrijd) fit hij is. Maar wellicht speelt hij de 1e helft om vervolgens plaats te maken als het nodig is

19 juli 2018 om 12:10

Anderhalve week zou voor Blind toch genoeg moeten zijn lijkt me. Automatismen zijn er sowieso nog weinig aangezien de helft geblesseerd is of ook 3weken van de voorbereiding heeft gemist

Ik heb er een hard hoofd in. De voorbereiding is verre van ideaal. Ik kan nog geen enkele lijn vinden in de spelopvatting van Ten Hag. Wat voor visie heeft deze man uberhaupt? De oefenwedstrijden die ik heb gezien lijken echt nergens op. Daarnaast is Sturm Graz aardig in vorm en die draaien wel een goede voorbereiding.

Straks een oefenwedstrijd tegen een Engelse tegenstander. Wie heeft dat verzonnen? Speel tegen een team met dezelfde opvatting als die van Sturm. Dit potje heeft geen enkele waarde en zal dan ook niet helpen in aanloop naar de nu al belangrijkste wedstrijd van het jaar.

Vooropgesteld ik hoop dat ik ongelijk krijg.

19 juli 2018 om 11:44

Wat is de spel opvatting ban Sturm en die van vanmiddag dan?

Ik hoop uiteraard van niet maar ik ben bang dat ten hag zich ten alle tijden gaat aanpassen aan de tegenstander. Dit heeft hij vorig seizoen ook al een aantal keer gedaan. Hij mag mij uiteraard het tegendeel bewijzen

19 juli 2018 om 11:57

Juist daarom heb ik wel vertrouwen in ten Hag. In de eredivisie met Utrecht deed hij het aardig. Zijn toegevoegde waarde zag ik juist bij Utrecht in de gewonnen playoffs en de voorrondes Europa League.

Weet iemand hoe het met Daley Sinkgraven gaat? Ik zag hem een tijdje terug voorbijkomen met een interview bij AT5 waarin hij aangaf niet direct met de groep te gaan trainen maar dit wel zsm weer wou oppakken. In dit artikel komt hij niet voorbij. Heb hem als selectie speler altijd op waarde geschat en kan dit seizoen, weliswaar als backup, nog van waarde zijn heb ik het idee.

19 juli 2018 om 11:50

Daley traint mee en zal zijn minuten mee pakken straks in een oefen wedstrijd. Maar ze doen voorzichtig bleek toch een heftigere blessure te zijn dan verwacht.

Waar ik me erg boos over maak is dat de UEFA totaal geen rekening houdt met het WK. Ze denken dat spelers robotten zijn of zo? We moeten dankbaar zijn dat Servië de tweede ronde niet haalde en Oranje niet eens meedeed anders had Tadic en Blind niet eens de wedstrijden tegen Graz gehaald. Met zo veel geld en prestige op het spel vind ik het schandalig dat men totaal geen rekening wil houden met het programma.

Overmars heeft Tadic en Blind zo vroeg gehaald met het oog op de voorronden CL. Lijk mij dat de bedoeling is dat ze meteen worden opgesteld. Sowieso het beste team zijn ook de beste spelers... Dus wil je het beste team opstellen zal je blind en Tadic moeten opstellen.

Het is en blijft een team sport, dus het team staat boven de spelers. Inderdaad wil het niet zeggen dat de beste spelers ook het beste team vormen. Er komt meer bij kijken om een goede team prestatie neer te zetten.
Hopelijk is er det jaar een goede team spirit waar goed presteren en prijzen pakken op de 1ste plaats komt

Ten Hag bedoelt dat we hem er niet op aan moeten kijken mocht Ajax zich niet via Sturm Graz plaatsen voor de volgende ronde. Oftewel, dan ligt het aan Overmars. Nee, Ten Hag, de helpers zijn weg, je moet het nu zelf doen. En afgaande op al jouw reacties heb ik daar een zwaar hoofd in. Ik zal het maar gewoon zeggen: Ajax en Ten Hag passen op geen enkel vlak bij elkaar. Stuur maar naar FC Twente, daar hoort hij thuis. En volgens mij stapt Bosz nog vrij ergens rond. Makkelijker kan het niet...

Ik hoop op de volgende opstelling, al blijf ik de rechtsbackpositie een beetje lastig vinden bij gebrek aan echt overtuigende opties.
Met dit elftal moet het te klaren zijn en moet je trouwens ook kampioen worden. Hoop dat Ziyech blijft.

Onana
Mazraoui
de Ligt
Blind
Tagliafico
v/d Beek
F. de Jong
Ziyech
Neres
Dolberg
Tadic

Ik vind de fitheid toch wel erg zorgelijk, Ajax kan verre van zijn sterkste opstelling neerzetten en het is eigenlijk meteen een van de belangrijkste wedstrijden. Spelers die qua fitheid in orde zijn: Onana, Mazraoui, de Ligt, Eiting, Neres, Huntelaar, Labyad, Wober. Tagliafico heeft wat vakantie gehad en leek ongeschonden uit het WK te zijn gekomen

Wober lijkt mij eigenlijk een goede keuze, kent de tegenstanders ook. Heeft Sturm Graz een snelle spits? Middenveld is qua fitheid drama, Siem, Frenkie, Donny, Hakim, Tadic, Sinkgraven, Blind allemaal vraagtekens. Siem leek toch fit tegen Anderlecht.

Ik denk: Onana - Mazraoui - de Ligt - Wober - Tagliafico - Siem de Jong - Blind - Ziyech - Neres - Huntelaar - Labyad. Eiting is als een van de weinige middenvelders echt fit, die komt er waarschijnlijk in, waarschijnlijk moet je alle drie de middenvelders al wisselen en hopen dat de rest fit blijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

20 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag baalt: ‘Hij was echt geschikt geweest voor ‘Europa-proof’ Ajax’

Ajax maakt dit seizoen een sterke indruk in de Champions League en de Amsterdammers slaagden er onlangs in om ten koste van Real Madrid door te stoten naar de kwartfinales van...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 maart
Real Madrid en Atlético Madrid hebben zich gemengd in de strijd om Julian Brandt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren