‘Die bieden spelers aan waarbij PSV zich twee keer achter de oren krabt’

Woensdag, 18 juli 2018 om

Dinsdag werd bekend dat FC Twente steun krijgt van de gemeente met de afspraak dat de Tukkers twee jaar lang geen rente en aflossing hoeven te betalen op een lening. Ook biedt een groep investeerders de helpende hand met een naar aandelen converteerbare lening voor een bedrag tot maximaal veertien miljoen euro. FC Twente kan zich daarmee ook weer melden op de spelersmarkt.

De roodhemden beschikken over een spelersbudget van naar verluidt vierenhalf miljoen euro en daarmee moet Ted van Leeuwen een selectie smeden die om promotie kan strijden. De technisch directeur geeft in een interview met FOX Sports aan dat hij acht tot negen nieuwe spelers nodig denkt te hebben.

“We moeten nog een heel elftal vullen. Het goede nieuws is dat we na de bekendmaking zo’n 450 nieuwe vrienden erbij hebben die allemaal makelaar van beroep zijn”, aldus Van Leeuwen. “Die bieden ons spelers aan waarbij PSV zich twee keer achter de oren zou krabben of ze het wel konden betalen.”

“Men denkt dat we nu schatrijk zijn. Wat er werkelijk is, is dat we niet meer geld hebben dan dat we dachten. We moeten nog steeds zuinig aan doen.” Het FC Twente van trainer Marino Pusic versterkte zich tot dusverre met Matt Smith (Manchester City), Ulrich Bapoh (VfL Bochum), Wout Brama (Central Coast Mariners) en Xandro Schenk (Go Ahead Eagles).Gerelateerd

74 reacties (laatste reactie door constant kante)

Wat ik me afvraag als het financieel zo heeel slecht gaat, waarom moet je dan gelijk weer 4,5 miljoen voor spelers neerleggen? Er zijn zo gigantisch veel clubs die het met zoveel minder doen? Nu weer volop “dure” spelers halen, straks promoveer je niet binnen 2 jaar, en dan? Handje weer ophouden?

18 juli 2018 om 22:48

4,5 miljoen is het totale spelersbudget he. Niet voor 1 speler.

18 juli 2018 om 22:51

Joh, €4,5 miljoen is veel voor de Jupiler League.

18 juli 2018 om 22:57

Ja dat meen je.... dat begrijpt Mn schoonmoeder ook

18 juli 2018 om 23:09

Nouja je zegt zelf : waarom gaat Twente 4,5 miljoen voor spelers neerleggen. Dat impliceert dergelijke bedragen voor 1 speler.. Slimme vrouw is je schoonmoeder in ieder geval

18 juli 2018 om 23:15

KK divisie nu hè

18 juli 2018 om 23:18

NEC werkte vorig jaar met 2.2 (en dit jaar richting 1.5), Roda gaat werken met 2.5, Sparta onbekend maar in de Eredivisie 3M dus dat zal nu wel 2M zijn ofzo. De rest zit daar nog ruim onder, dus 4,5M is behoorlijk veel voor ‘een club in nood’

18 juli 2018 om 23:19

Ik heb het over spelerS, jij of 1 speler.. er lijkt wat mis te gaan hier.

18 juli 2018 om 23:42

4,5 miljoen voor spelers wil zeggen: spelers van om en nabij 4,5 miljoen. Er gaan dus twee dingen mis vermoed ik: jouw woordkeuze en mijn interpretatie.

19 juli 2018 om 01:40

Het kan beide dingen betekenen. Als je bij de snackbar voor 4 euro friet haalt krijg je in totaal friet voor 4 euro, en niet een aantal keer friet voor 4 euro.

19 juli 2018 om 09:13

Klopt Maykel, het is veel voor een club in nood. Het is de voorwaarde geweest van de sponsoren en investeerders om het geld niet in het verleden (belastingdienst, Bunge) te gooien, maar in de toekomst.
Ik zou het graag anders zien, maar Twente Moet zsm terugkeren naar de Eredivisie om te overleven. Daar is het geld van deze bedrijven dan ook op gericht.

19 juli 2018 om 14:33

Op zich logisch dat ze snel terug willen, maar het lijkt me complete verspilling om daar 4,5 miljoen voor stuk te gooien. Dan geef je meer uit aan spelers dan de meeste clubs in het rechterrijtje van de eredivisie.

Ik snap dat je als Twente zijnde direct terug wil, maar niet dat je 4,5 miljoen stuk gaat gooien aan spelerssalarissen. Twente speelt enkel en alleen om promotie naar de eredivisie. Geen Europees of wat dan ook, dus waarom zou je zó veel meer uit moeten geven dan de andere clubs?
Met 3 miljoen euro zou je de andere clubs al moeten verpletteren, aangezien je de helft meer uit geeft dan de andere titel kandidaten. Dan kun je toch veel meer doen met die 1,5 miljoen dan puur stuk gooien op spelers die je niet nodig gaat hebben?

19 juli 2018 om 12:53

Joh kerel dit is bij elkaar gebracht door sponsors zoals ook feyenoord in het verleden deed. Dus ga niet zeggen met handje ophouden elke keer en zorg dat je eerst goed geïnformeerd bent ipv zomaar wat te roepen. Maar jou naam zegt al genoeg dat je niet na kan denken. Twente kan nu werken ja me 4.5 maar er moeten ook minimaal 8 spelers bij in mijn ogen daar heb je geld voor nodig

Erg jammer om te lezen dat Twente telkens de hand boven het hoofd wordt gehouden. Deze club heeft de afgelopen jaren schijt gehad aan de regels en moet daarvoor nu op de blaren zitten.

18 juli 2018 om 23:26

naïeve jongen

18 juli 2018 om 23:36

https://www.businessinsider.nl/hoeveel-gemeenschapsgeld-zit-er-in-voetbalclubs-en-stadions/

19 juli 2018 om 00:22

Dit topic gaat over Twente! Het is natuurlijk niet de bedoeling andere clubs in diskrediet te brengen door deze finaciële cijfers te delen. Alleen twente maakt gebruik van gemeenschapsgeld, ok!

19 juli 2018 om 00:28

Dat artikel komt uit 2010.

19 juli 2018 om 07:27

En dus klopt de inhoud niet? Het totaalbedrag dat de gemeenschap in bvo's heeft gestopt is na 2010 (o.a. bij Twente) nog veel verder opgelopen!

19 juli 2018 om 09:21

Appels met peren vergelijken. Beredenering m.b.t. Groningen is volkomen foutief in dit artikel bijvoorbeeld. Gemeente heeft namelijk geen geld aan Groningen geleend. De gemeente heeft geïnvesteerd in een stadion waar de club dikke huur voor betaalt. Twente moet direct bij de gemeente lenen om de rekeningen te kunnen betalen die zijn ontstaan door wanbeleid. Dat is een wezenlijk verschil met de situaties van veel andere clubs.

19 juli 2018 om 19:05

FCG-TvhN

"gemeente heeft namelijk geen geld aan Groningen geleend. De gemeente heeft geïnvesteerd in een stadion waar de club dikke huur voor betaalt. "

Aha! Dat is dus vergelijkbaar met de constructie van PSV en de gemeente Eindhoven, met de gronddeal. Daar heeft de gemeente aan PSV óók geen geld geleend en PSV betaalt een vette erfpacht aan de gemeente.

19 juli 2018 om 00:27

Daarom is het goed dat ze nu uiteindelijk wel gedegradeerd zijn.

We zagen het vorig seizoen aan NEC hoe moeilijk het direct promoveren is...

19 juli 2018 om 00:59

Degenen die Twente financieel naar de afgrond hebben gebracht zijn weg. De supporters konden daar weinig aan doen. Dus je haat richting Twente is overtrokken. Juist een club als Twente is een voorbeeld voor veel clubs hoe je veel meer kunt zijn dan alleen entertainment in de regio. Twente is al jaren sociaal betrokken en bezig met heel veel maatschappelijke zaken buiten het voetbal. Ik begrijp wel dat de gemeente dat waardevol vindt en er dus geld in wil steken. Andere oplossingen zijn namelijk een stuk duurder dan die paar miljoen die ze er nu in steken.

Twente zit sowieso al zwaar op de blaren voor het financieel wanbeleid. Ze zijn van (sub)top club in Nederland afgegleden naar de Jupiler league. Die val proberen ze nu met goed beleid weer om te draaien. Dat vind ik bewonderenswaardig, want ze hadden ook de handdoek in de ring kunnen gooien, failliet gaan en dan een doorstart maken. Dan waren ze uit de financiele problemen, maar waren andere clubs zwaarder de dupe. Dus ik kan goed leven met deze oplossing.

19 juli 2018 om 06:29

Die maatschappelijke zaken moet je niet overdrijven. Is veel symboolpolitiek waar ze subsidie voor krijgen.

19 juli 2018 om 09:33

falcao

Heb jij zicht op wat ze allemaal ondernemen met Scoren in de Wijk?
Ik nl. wel en ik kan je vertellen dat er nog steeds heel veel activiteiten ondernomen worden door en voor kansarme jongeren/kinderen in de regio (niet alleen in Enschede). Is overigens ook allemaal te vinden op internet.

Maar ik weet dat je ieder positieve wat er te vermelden is over Twente graag de kop indrukt. Je bent er maar druk mee.

19 juli 2018 om 09:06

Het oude bestuur is inderdaad meerdere keren buiten het boekje gegaan. Maar he.. er is daar niemand meer van over, en we leven in 2018! We gaan ook Merkel niet aansprakelijk houden voor wat in de 2de wereldoorlog is gebeurd.

Ik vind het geweldig om te zien dat de regio op staat voor de club. Sponsoren, investeerders, supporters, gemeente. Allemaal zijn we bezig om af te werken met dit zwarte verleden en te kijken naar de toekomst. We zijn vele malen gestraft, gedegradeerd, gecompenseerd en gaan al een paar jaar diep door het stof. Een keer is het genoeg, en moet weer vooruit gekeken worden.

Trots op onze regio, bedrijven, gemeente... onze Noabers!
En 't maakt ons niet uut, wat ie dervan vindt

19 juli 2018 om 10:43

@dekaleneus

Ik snap wat je bedoeld en snap de frustratie. Maar je moet ergens ook een streep onder kunnen trekken.

De verantwoordelijk zitten niet meer bij de club. De spelers, de fans en de mensen die de club nu besturen kan je niet van de dingen in het verleden verwijten. Ik vind het op zich wel mooi om te zien dat ondernemers in de omgeving de club steunen.

Wat afwachten is hoe het nieuwe bestuur Twente uit de stront gaat halen. Alles staat of valt met hoe het de aankomende periode gaat.

19 juli 2018 om 18:57

Dkn

"deze club heeft de afgelopen jaren schijt gehad aan de regels en moet daarvoor nu op de blaren zitten."

Deze club heeft voor het schijt aan de regels de straffen gekregen die daar volgens het reglement voor stonden. Kennelijk vind jij dat mensen meer dan één keer gestraft zouden moeten en mogen worden, hele gevaarlijke gedachte trouwens, maar dat Twente echt helemaal nergens voor op de blaren gaat zitten verder, dat staat wel vast.

Dus deze makelaars bieden spelers bij FC Twente, een club uit de Keuken Kampioen Divisie, aan van 10 miljoen+? Dan zijn het ofwel hele, hele slechte makelaars, ofwel de verkopende clubs denken een zakcentje te verdienen.

18 juli 2018 om 23:06

Als je als leek hier de reacties op de berichtgeving over twente leest zou je denken dat het de eerste club is waarbij de gemeente een lening heeft verstrekt.. De eerste die mij vijf bvo's kan noemen zonder dat er op enige wijze financiele steun door de gemeente geleverd, mag hier morgen een kratje bier komen ophalen.

18 juli 2018 om 23:11

Wageningen,Vlissingen,RBC,AGOVV en veendam. Is toch wel grolsch wat je hebt? Warsteiner mag ook

18 juli 2018 om 23:13

In 2011 is er een onderzoek uitgevoerd door de groene amsterdammer waaruit blijkt dat er voor meer dan een miljard aan gemeenschapsgeld aan bvo's is verstrekt. Twente komt hierbij niet eens terug in de top 10.(let wel een onderzoek uit 2011) Menigeen hier heeft kilo's boter op zijn hoofd!

18 juli 2018 om 23:14

Kleine kanttekening.. bestaande BVO's!🤔 Enkel Grolsch!

19 juli 2018 om 00:23

Tooch hebben ook deze clubs stuk voor stuk op welke wijze en omvang dan ook financiele steun vanuit de gemeente gehad!

18 juli 2018 om 23:10

Met dat van PSV kan goed begrijpen, maar van die oplichters uit Enschede niet.

18 juli 2018 om 23:37

https://www.businessinsider.nl/hoeveel-gemeenschapsgeld-zit-er-in-voetbalclubs-en-stadions/

19 juli 2018 om 03:06

We hebben nu wel genoeg artikels uit 2010 gezien Twente-watcher. Feit is en blijft dat de gemeente Enschede al 10 jaar geld geeft aan FC Twente, en dat kan je niet ontkennen. PSV heeft het op een nette manier gedaan, ook al hebben ze waarschijnlijk wat miljoentjes extra gekregen, maar hetzelfde geldt voor Ajax en Feyenoord. 14 miljoen is wel heel veel voor een KKD club en ook totaal niet verantwoord, terwijl ze net uit een rechtszaak komen die ook om dit soort praktijken ging.

19 juli 2018 om 07:42

Wat een onzin. Als de overheid morgen besluit al het gemeenschapsgeld per direct teruv te vorderen komen veel clubs in de problemen. Niet alleen Twente. De overheid zou er goed aan doen te stoppen met deze onzin en niet continu moeten fungeren als een bank die maar leningen verstrekt. Voor de duidelijkheid Twente heeft het geld niet gekregen, dit betreft een lening!

21 juli 2018 om 10:36

@armanxxx Leg eens uit wat (buiten de perceptie van supporters) het verschil is tussen een Gemeente die geld leent aan een club om een stadion te bouwen en een gemeente die het stadion rechtstreeks financiert en vervolgens huur ontvangt?

Een budget van 4,5 miljoen euro.... Dat is zo ongeveer de gehele begroting van Excelsior, als ze daar geen fatsoenlijk elftal mee op de been kunnen brengen, dan moet je je echt gaan schamen zeg.

Voor 4.5mln koop je een kampioensteam in de jl. Bovendien hebben ze die samenwerking met man. City nog waardoor ze goedkoop spelers kunnen huren.

19 juli 2018 om 09:10

Ted heeft contacten daar, maar de goede spelers van City zullen toch naar NAC gaan, aangezien zij een overeenkomst hebben en Eredivisie spelen. We hebben er nu 1 vanuit City, maar ik verwacht eerlijk gezegd niet veel meer.

Geld kan helpen bij een kampioensteam, maar helaas is dat geen een tweetje. Ajax is ook een tijdje geen kampioen meer geweest.

Fc twente pakt dat helemaal verkeerd aan..hadden ze santos en Askovski transfervrij van Fortuna overgenomen..en Braun voor een klein bedrag erbij..had je voor weinig geld een prima basis kunnen leggen

19 juli 2018 om 00:18

Waarom heb je FC Twente dan niet ff getipt?

Bizar dat je 4,5 miljoen kunt gaan uitgeven aan je selectie, terwijl ze volgens mij nog een behoorlijke schuld hebben openstaan bij de andere eredivisieclubs. Zouden ze die niet eerst eens moeten aflossen?!

Het is toch schandalig dat Twente aangeeft de schulden niet te kunnen betalen en daardoor financiële steun van gemeente en bedrijfsleven nodig heeft. En nu met deze steun de schulden niet aflost maar massaal spelers gaat aantrekken. Terwijl alle andere clubs er alles aan doen zich netjes aan de regels te houden. Wat een verschrikkelijke club is dat Twente geworden. Niet voor niks de meest gehate club van Nederland geworden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 21 maart
Paris Saint-Germain is bereid om honderd miljoen euro op tafel te leggen voor Raphaël Varane. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren