Talent slaat bod Barça af en stapt over naar Arsenal: ‘Een lastige beslissing’

Woensdag, 18 juli 2018 om

Arsenal heeft zich verzekerd van de diensten van Joel Lopez, zo meldt de zestienjarige verdediger zelf woensdag via Instagram. Het talent verlaat Barcelona, dat graag wilde verlengen met de Spanjaard. Hij zal in maart, wanneer hij zeventien jaar wordt, een professioneel contract ondertekenen in Londen.

“De dag is aangebroken om gedag te zeggen tegen de plek dat zeven jaar mijn thuis was. Alle dank aan Barcelona, een club die ik altijd in mijn hart draag vanwege de geweldige momenten die ik heb beleefd met vrienden, trainers en officials. Sublieme mensen die mij vanaf de eerste dag welkom hebben laten voelen”, schrijft de verdediger op Instagram.

“Het was een lastige beslissing, maar na gesprekken met mijn familie heb ik het besluit genomen om te gaan en een nieuwe fase als voetballer in te gaan, met veel enthousiasme.” Sport melde eerder al dat de linksback een contract weigerde en op weg was naar Arsenal voor 'een erg aantrekkelijk project' en voor de mogelijkheid om zijn carrière als voetballer verder te ontwikkelen.Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Kan iemand meer vertellen over deze speler? La masia loopt echt leeg de laatste jaren zeg. Hoe komt het dat die jeugdspelers allemaal weggaan daar ?

18 juli 2018 om 13:43

Omdat ze geen kansen krijgen

18 juli 2018 om 13:44

Zemmel moet deze jongen nu al een kans krijgen..?

18 juli 2018 om 13:48

Hij zegt ze, en daarmee doelt hij vooral op zijn voorgangers. Hebben die een echte kans gekregen?

18 juli 2018 om 13:50

Ligt er aan in welk team. Er is wanbeleid geweest bij Barca B wat nog nadreunt.

18 juli 2018 om 13:44

Allemaal weg gaan niet. De grootste talenten tekenen bij. Talenten die het niet gaan maken gaan weg. Ik ken deze jongen zelf niet zo goed maar als je op 16de al weg gaat dan kan je natuurlijk niet zeggen dat hij weg is gegaan omdat ie geen kans krijgt.

18 juli 2018 om 13:45

Ik dacht dat het grootste talent naar AS Monaco was gegaan? Of was dat maar een klein talentje?

18 juli 2018 om 13:46

Heb je jou weer.. en die andere 3 grote talenten die wel hebben bij getekend... of zie je die over het hoofd

18 juli 2018 om 13:49

"Talenten die het niet gaan maken gaan weg". Dat glazenbol geneuzel komt echt me neus uit.

18 juli 2018 om 13:52

Barca lover heb je jou weer, zo'n vervelende 13 jarige snotaap die fan is geworden van een club omdat hij ze de CL heeft zien winnen maar er nog nooit geweest is. De kritiek richting Barcelona en La Masia is wel degelijk gegrond, sterker nog, binnen Barcelona zijn er genoeg stromingen die er ook kritiek op hebben. Kan je wel zo verongelijkt reageren omdat iemand iets zegt wat je niet leuk vindt om te horen, of je zou je eens echt kunnen verdiepen in de club die je beweert te supporten.

18 juli 2018 om 13:59

Shorty ik heb zeker niks tegen kritiek tegen barcelona. Ik zelf heb me ook mateloos lopen ergeren aan de transfer van paulinho naar china, het grootste talent dat weg is gegaan en de andere zaken die dit bestuur aan het verkloten is. Ik kan me echter ook irriteren aan mensen die verwachten dat barca elke jeugd speler maar in de basis moet zetten. Ik ga verder niet eens meer met jou in discussie aangezien jij zo zeker weet dat ik een vervelende 13 jarige snotaap ben.

18 juli 2018 om 14:11

Maar je discussieert in dit topic ook niet bepaald als iemand die weloverwogen een objectieve mening kan vormen. Het is namelijk wel degelijk zo dat het beleid van Barcelona nou niet bepaald geweldig is geweest (of nog steeds is). Dat in combinatie met een mindere generatie talenten zorgt er wel voor dat de nieuwe aanwas jonge talenten hun heil ergens anders zoeken.

Ook bij deze jongen staat er toch duidelijk dat Barcelona graag wou verlengen en hij zelf koos voor Arsenal. Vervolgens kom jij met het argument dat de talenten die het niet maken weg gaan. Jouw argument staat dus haaks op wat club en speler naar buiten hebben gebracht.

18 juli 2018 om 14:30

Sirius je hebt zeker ook gelijk over het feit dat barca bepaalde zaken niet goed aanpakt. Ook la masia word niet optimaal gebruikt maar je kan niet verwachten dat er elk jaar 3 nieuwe jeugd spelers in de basis zitten. Deze jongen kan gewoon een contract al tekenen bij Arsenal voor aardig zak centje. Dit is gewoon op dit moment niet mogelijk in barcelona en dan is zo'n jongen als snel weg helaas. Echter zijn er ook veel jongens die ook wel behouden worden. Denk aan Puig die de Spurs graag wilde hebben. Die heefr besloten op bij te tekenen. De zaak is om hem nu de kans te geven en minuten te geven.

18 juli 2018 om 15:22

Sinds de doorbraak van Messi zijn er geen spelers meer doorgebroken in het eerste vanuit la Masia. Het gat tussen het eerste en de juegdopleiding is zo groot geworden, dat valt bijna niet meer te overbruggen. Dus nemen spelers eerst een tussenstap en proberen ze eerst op een wat lager niveau door te breken.

18 juli 2018 om 15:37

Naja je hebt idd nog roberto gehad die toch een belangrijke schakel is geworden. Verder zijn er een aantal spelers nog opgeleid zoals Denis Suarez, munir, Samper en Alena. Deze jongens hebben echter nooit het niveau aangetikt (Alena is net Nieuw bij de groep die moet het nog laten zien). Het probleem is dat het verschil tussen de jeugd en de eerste gewoon veel te groot is. Denis speelde overal in spanje geweldig maar bij barca komt et er niet uit bijvoorbeeld

18 juli 2018 om 17:09

Volgens mij was de laatste echte grote doorbraak uit La Masia toch echt Sergio Busquets en in mindere Sergi Roberto. Maar door al dat geld wat er nu in het voetbal omgaat krijgen de jeugdspelers bij de absolute top niet 123 een kans op zich rustig te bewijzen helaas..

19 juli 2018 om 01:55

Thiago was ook oke

Barcelona is eenmaal geen club meer die talenten laat doorbreken zoals dat vroeger wel gebeurde.

18 juli 2018 om 13:44

Elke club laat talenten doorbreken zolang ze maar goed genoeg zijn. Je kan het ook anders stellen, leidt Barcelona de spelers nog wel goed genoeg op?

18 juli 2018 om 13:45

Vind ik wel. De afgelopen weken hebben er toch ook veel spelers besloten te blijven

18 juli 2018 om 13:52

Barcelona heeft de focus meer gelegd op kopen van topspelers die er direct staan in plaats van kansen geven aan jeugdspelers de afgelopen jaren. Niks mis mee natuurlijk, maar het gevolg is dan dag jeugdspelers elders hun kansen gaan zoeken.

18 juli 2018 om 13:51

Als ze goed genoeg zijn wel, maar je oogst natuurlijk niet om de 10 jaar een halve topploeg.

Nouja helaas. Succes met 4de worden en strijden in de Europa League

18 juli 2018 om 13:48

Je weet wel dat de nummer 4 van Engeland rechtstreeks de CL in gaat? Behalve dat je reactie enorm afgunstig is, is ie ook best wel dom.

18 juli 2018 om 13:50

Denk dat hij het heeft over het komend seizoen. Alsnog een kinderachtige cliche opmerking.

18 juli 2018 om 13:53

Dan is mijn reactie een beetje dom haha

18 juli 2018 om 13:50

Wauw wat een treurige comment gozer, daarnaast verzekert de 4e plek je van CL voetbal, dus misschien even wat onderzoek doen....

18 juli 2018 om 13:51

Ja maar Arsenal speelt wel EL dit seizoen, dus feitelijk heeft hij gelijk.

18 juli 2018 om 14:00

Maar feitelijk ook weer niet. Heb zo'n vermoeden dat deze speler nog niet de huidige verdedigers uit de basis zal spelen en überhaupt niet in het eerste komt aankomend seizoen.

18 juli 2018 om 14:04

Das feitelijk ook weer een feit.

18 juli 2018 om 13:59

Wordt liever 4e en dat ik in de Europa League speel, dan dat ik geen kansen krijgen bij Barca..

18 juli 2018 om 14:10

Ach, tenminste komt hij dan niet in dat belasting ontduikende carouseletje in Barcelona terecht.

Spelers gaan naar andere clubs omdat ze daar een proffesioneel contract kunnen tekenen terwijl dat op die leeftijd helemaal niet kan bij Barcelona (in Spanje). Heeft niks met ‘geen kansen’ te maken.

18 juli 2018 om 14:36

Heeft daar juist heel veel mee te maken. Als je nu ziet hoeveel jeugdspelers er de afgelopen jaren zijn doorgebroken bij Barcelona dan zou ik ook twee keer nadenken voordat ik teken. Kijk ook even verder: Sergi Gomez, toch echt wel een talent, vertrekt. Mboula vertrekt, Navarro vertrekt, Garcia vertrekt, Bernabe vertrekt, en toch niet naar kleine clubs, die gaan naar clubs als City, Monaco en Dortmund.

18 juli 2018 om 16:24

Ah kom, het is natuurlijk een combinatie van de twee. Het is duidelijk dat talenten de laatste jaren een stuk minder de kans krijgen toch? Dat zien deze jongens van 17 ook. Ze gaan dan niet allemaal naar Chelsea, city of united waar ze het meeste zouden kunnen verdienen maar naar Monaco en Arsenal oa. Teams die net wel veel kansen aan jeugd geven

18 juli 2018 om 17:11

Manchester united geeft misschien dan wel minder kansen aan de jeugd maar hebben wel veel meer kans op een carriere in een top5 competitie. Uiteindelijk maakt het niet uit of je doorbreekt waar je je jeugdopleiding hebt gehad maar waar je eindigd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9767
3.Chelsea7224
5.Arsenal7022
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. LacazetteAanvaller3513
D. WelbeckAanvaller81
P. ČechDoelman70
D. IlievDoelman
B. LenoDoelman320
BellerínVerdediger190
S. BouldVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

In de wandelgangen

Zondag 26 mei
Thomas Partey heeft een transferclausule van vijftig miljoen euro in zijn contract staan bij Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren