‘FC Twente wil doorpakken met drietal en spelers van Sevilla’

Woensdag, 18 juli 2018 om

FC Twente is gered van de ondergang nadat er dinsdag een akkoord werd gesloten met de gemeente en een groep investeerders miljoenen in de club gaat pompen. Er komt geld vrij voor het aantrekken van nieuwe spelers en dat is hard nodig in Enschede, want trainer Marino Pusic gaf eerder deze week nog aan dat hij op trainingskamp was met slechts twaalf selectiespelers.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

129 reacties (laatste reactie door fctukkers)

Er moet wat gebeuren, simpel zat. Spelers als van Eijden en Rienstra zijn voor de KK-divisie zeker geen misselijke spelers. En een samenwerking aangaan met een grote club uit Spanje is ook niet verkeerd. Ik ben benieuwd wat er uiteindelijk allemaal bijkomt.

18 juli 2018 om 07:53

Twente heeft mazzel dat rienstra dichter bij zijn schoonvader in het oosten van het land wilt wonen anders was hij niet haalbaar. Blijft vreemd dat Twente nu weer met geld gaat strooien, investeer het in transfers a la chadli i.p.v. korte termijn huren of spelers met weinig restwaarde (eijden)

18 juli 2018 om 09:07

Twente wil nu een zo sterk mogelijke selectie neerzetten om volgend seizoen weer in de eredivisie te spelen.
Ze moeten alleen niet de fout maken om weer een buslading spelers binnen te halen die je vervolgens niet zal zien spelen.

18 juli 2018 om 09:46

Die fout heeft Van Halst inderdaad vorig jaar gemaakt decorner. Een ontzettend lange lijst met contractspelers, die niets toevoegen.
Een verschil met vorig jaar is dat we Bleuming als scout weer hebben aangetrokken, en gebruik gemaakt kan worden van het netwerk van Van Leeuwen die net als 2 jaar terug met een kleine portemonnee via zijn netwerk bij grote clubs iets los kan peuteren. Een nieuwe Unal of Uvini zou uiteraard heel erg welkom zijn (maar liever geen nieuwe Olaitan, Zawada, Ede of Agyepong)

18 juli 2018 om 14:39

jan1980, de transfers a la Chadli wil natuurlijk elke ploeg (goedkoop halen en van extreme meerwaarde). Soms moet je daar wat mazzel mee hebben. Wat decorner zegt vind ik veel belangrijker. Het is nu zaak niet te veel (net) niet-spelers te halen maar meer de diepte in te investeren. Er moet een balans komen van spelers, dat het niveau overal ongeveer hetzelfde kan zijn. Niet dat we weer naar een aardig middenveld moeten kijken met daar omheen niks aan verdediging/aanval.

18 juli 2018 om 17:03

Jongens als Chadli lopen niet altijd maar rond in de Keuken Kampioen Divisie. Dat zijn buitenkansjes die zich ineens snel ontwikkelen. Daar heb je geluk en een heel goed neusje voor talent voor nodig. Ik zie tot op heden nog geen nieuwe Chadli rondlopen in de Keuken Kampioen Divisie.

18 juli 2018 om 17:21

Janssen, Mertens, Chadli etc natuurlijk historisch maar die Vd water van Almere nu Heracles is ook een toppertje in spe. Overtoom (nu NEC) is een laatbloeier maar ook een ideale opbouw speler (jong, talent, potentie, goedkoop)

18 juli 2018 om 20:39

Overtoom en vd Water op dit moment bij Chadli in het rijtje scharen gaat me toch echt 10 bruggen te ver. Persoonlijk.

18 juli 2018 om 08:04

Jaja en dan wachten op gezeur over dat Twente Sevilla 2 is geworden, hihaaaaa. Maar zonder gekheid, wel vreemd dat er meteen weer geld gegooid wordt in bodemloze putten als Van Eijden en Reis. Of zijn de Twente-supporters er blij mee?

18 juli 2018 om 08:26

We hebben maar 13 selectie spelers, daar moet echt wat bij. Transfersommen kunnen we niet betalen, dus transfervrij en huur.

18 juli 2018 om 09:25

Maar Reis is een non-eu speler die moet dus een dik salaris krijgen, dat zijn toch wel punten waarop je denkt van kan je dat verantwoorden met gemeenschapsgeld zeker omdat je niet weet of het echt een meerwaarde gaat zijn t.o.v. Nederlandse spitsen met een minder salaris.

18 juli 2018 om 09:27

Moet heel eerlijk zeggen dat ik denk dat Van der Eijden voor de keuken kampioen divisie toch een erg goede verdediger is. Wat betreft Reis weet ik niet wat ik er van moet denken.

18 juli 2018 om 09:47

V-Watcher, die regel geldt in de Eredivisie. We spelen nu helaas in de eerste divisie..

18 juli 2018 om 10:15

Jansen, die regel geld ook in de 1e divisie.

18 juli 2018 om 10:34

Van Eijden is direct de beste verdediger van de Eerste Divisie hoor, die kan makkelijk mee in de middenmoot van de Eredivisie. Zou een topaankoop zijn voor Twente.

18 juli 2018 om 12:39

Kun je mij een link geven waaruit blijkt dat dit ook voor de Eerste Divisie geldt?
Naar mijn weten en wat ik lees is het een overeenkomst die geldt voor de Eredivisie.

18 juli 2018 om 15:31

@jansen Joenite;

Regeling uitvoering Wet arbeid vreemdelingen 2014; Bijlage 1- artikel 7.17

http://wetten.overheid.nl/BWBR0034945/2018-05-23 zoeken op "beroepsvoetballers"

18 juli 2018 om 16:18

Dank voor de link staanplaats! Over 7.17b valt dan nog te twisten, haha

18 juli 2018 om 18:32

Die regel geld bij Jonathan Reis helemaal niet omdat ie voetbal nederlander is, en al 5 jaar in Nederland gespeelt heeft, dus BS.

18 juli 2018 om 09:02

Twente heeft toch ook een jeugdopleiding. Het lijkt mij een beter idee om vol hier op in te zetten. Misschien promoveer je niet gelijk het eerste jaar, maar daarna zal het toch echt wel moeten lukken. Om nu met het beetje geld wat er is paniekaankopen als een dure Reis halen, lijkt mij echt het slechtste wat je kan doen. Daarbij voelt het ook niet helemaal eerlijk.

18 juli 2018 om 11:46

Ik verheug mij er nu al op over hoe 3 Spanjaarden de Keukenkampioen competitie gaan uitspreken.

18 juli 2018 om 12:27

Heb daar als Nederlander al moeite mee.

Een Rienstra gaat toch zeker niet in de eerste divisie spelen. Die kan makkelijk linker rijtje eredivisie aan.

18 juli 2018 om 07:55

Twente betaald meer en ivm zieke schoonvader wilt hij naar het oosten vh land met gezin.

18 juli 2018 om 07:55

Twente betaald meer dan een Zwolle of andere middenmoot/lage subtop

18 juli 2018 om 08:13

Als Twente die meer betaald dan hebben ze niks van het verleden geleerd.

18 juli 2018 om 08:53

Dat zou echt schandelijk zijn als Twente dit soort spelers meer betaalt dan bijvoorbeeld een Willem II , dat Hem graag had willen houden. Je bent dus met uit de shit geholpen door gemeente en gaat meteen weeer op de oude voet verder ?????

18 juli 2018 om 09:37

Zou schandalig zijn als Twente die gasten meer betaalt dan Willem II of PEC. Dat de KNVB daar niet tegen optreed. De firma list en bedrog draait weer op volle toeren. Ze zijn aan het speculeren want als ze niet promoveren, vallen ze weer een stuk terug in de begroting en heb je hetzelfde gezeik.

18 juli 2018 om 09:50

Volgens mij wordt er hier vooral gespeculeerd over wat Twente betaald. Ja.. Twente bood Schenk een hoger salaris dan Sparta. Is het echter exorbitant hoog en buitensporig voor een transfervrije speler die naar de eerste divisie verkast?

Zolang Heracles en PEC geen interesse tonen in Rienstra, dan is daarover speculeren zinloos.

18 juli 2018 om 10:17

Willem 2 wil Rienstra graag houden maar kan hem niet betalen. Dan kun je denk ik wel een aardige inschatting maken wat hij vraagt jansen, of niet? Twente betaald nog steeds relatief hoge salarissen aan nieuwkomers (ook Brama was niet haalbaar voor NAC maar wel voor Twente?). Het wachten is op het volgende moment waarop ze om geld gaan bedelen op deze manier...

18 juli 2018 om 11:58

Het verschil is alleen, wat je misschien niet weet, is dat Brama dolgraag terug naar Twente wilde, is een Twente fan en een hele grote meneer bij Twente, wilde de club graag uit de brand helpen. Dat kan ook een reden zijn dat Brama voor Twente koos en niet voor Nac. En wat Rienstra betreft, door familie omstandigheden wil hij graag weer terug naar het oosten van het land, Twente was de eerste die interesse toonde, PEC en Heracles hebben geen interesse getoond. Dat hoeft niks te maken te hebben met het salaris, maar aan het gebrek aan interesse.

18 juli 2018 om 12:41

Wat Fc_twente_65 zegt Yatsemata. Waar geeft Rienstra overigens zijn salariswensen weer?

18 juli 2018 om 18:40

@azalkmaar2,yatsema, e.a

Zoiets heet begroting,

en heeft niets te maken met de laatste ontwikkelingen, er is een salaris ruimte, waar buiten de top 5 in de eredivisie elke club de hik van krijgt, als je het niet snapt, verdiep je er eens wat meer in.

Twente heeft 20.000 jaarkaarten verkocht, dat is top 4 eredivisie, heeft nog steeds het stadion in eigen beheer, en alle catering, huur aan R.o.c. van Twente en de Johan Cruijff academie, en diverse andere bedrijven, vandaar dat Twente dus gewoon meer kan betalen dan bijvoorbeeld Sparta of andere clubs, hier word het alleen steeds gebashed, omdat ze dat leuk vinden, maar al dat bashen is nergens op gebaseerd.

Ik begrijp ook wel dat 12 selectiespelers erg weinig is, maar loopt er dan daadwerkelijk niets rond in die gezamelijke jeugdopleiding met Heracles dat van enige waarde kan zijn voor een Keuken Kampioen ploeg?

Daarnaast is de club gered met belastinggeld. Ben beniewd wat de opinie van de gemiddelde belastingbetaler is als er spelers als Reis worden betaald van dit belastinggeld. Reis heeft - voor zover ik weet- enkel een Braziliaans paspoort en zal dan ook een buiten-EU salaris moeten verdienen. Leuk man, in de jupiler league.

Ga gewoon terug naar je basis, haal jongens uit de buurt (of uit de jeugdopleiding) en neem gewoon genoegen met het feit dat je de komende 3 jaar in de KK-D speelt.

18 juli 2018 om 07:57

Juist in de KKD kan je een paar talenten met potentie toevoegen met toekomstige restwaarde. Aan de hand van eijden/schenk/brama is er routine voor de balans

18 juli 2018 om 08:09

Er gaat geen geld van de gemeente naar Twente dus die spelers worden niet met belastinggeld betaald maar door het geld dat investeerders inbrengen. Met de Gemeente is afgesproken dat er de komende twee jaar geen rente en aflossing op een lening betaald hoeft te worden. ‘gewoon’ een betalingsregeling over geld dat Twente moest betalen. Als gevolg daarvan zijn de investeerders ingestapt en heeft Twente geld beschikbaar.

18 juli 2018 om 08:15

Nu niet, maar in het verleden wel en daar hoeft voor mij uit geen rente en aflossing over betaald worden. En er is sowieso een grote kans dat dit geld niet terug betaalt gaat worden.

18 juli 2018 om 08:20

Er gaat wel geld van de gemeente naar Twente. Geen rente aflossing wil zeggen dat de gemeente afstand doet van enkele miljoenen. Toch vrij veel centen... om dan te zeggen dat er geen geld naar Twente gaat...

18 juli 2018 om 08:38

De komende twee jaar hoeft er geen rente en aflossing betaald te worden maar dat wil niet zeggen dat er een deel van de lening niet terug betaald hoeft te worden. Misschien moet Twente gewoon twee jaar aan de achterkant langer aflossen. De rente is geen belastinggeld maar geld dat Twente zou moeten betalen omdat het geld geleend heeft. Die rente is dus wat de Gemeente 'verdient' omdat het een lening gegeven heeft en is dus ook geen belastinggeld.

Het stellen dat er spelers van belastinggeld betaald worden of dat Twente door belastinggeld gered wordt is in dit geval feitelijk onjuist

18 juli 2018 om 08:43

Exact dit. Stel dat er slechts 3% rente betaald hoefde te worden (iets wat normaal gesproken bij een hypotheek, met een onderpand het geval is), dan zou 3% op 2 miljoen komen op 60.000 per jaar komen. Het kost de belastingbetaler dus 120.000 euro. Daar kun je als gemeente best leuke dingen van doen.

18 juli 2018 om 08:48

In Twente zijn ze echt oliedom hé! Met de gemeente afgesproken dat de komende 2 jaar geen aflossing van de lening hoeft te worden betaald. Het schuldbedrag blijft dus onveranderd de komende 2 jaar en het geld dat Twente nu krijgt van investeerders pompen ze gelijk in de selectie. Over 2 jaar moeten ze natuurlijk wel terug zijn in de eredivisie want daar is dit hele idee op gebaseerd, als we eredivisie spelen hebben we meer inkomsten en kunnen we weer schulden gaan afbetalen. Wat een bedrijfsvoering, hoop oprecht dat het faalt en ze er voor eens en altijd van leren! Maak die club gewoon gezond man.

18 juli 2018 om 08:58

Met de aflossing op de gigantische schuld en de rente had de gemeente de komende jaren leuke dingen kunnen doen. En dan ga je spelers halen en betalen die een gemiddelde club in de eredivisie niet eens lan betalen ???? Kom op zeg.

18 juli 2018 om 09:02

@ Davy de Pauw.

Het is uitstel van betaling. Dat houdt in dat de rente wat Twente moet betalen gewoon bij bovenop het schuldbedrag komt. Daarnaast betaald Twente echt een hele hoge rente aan de gemeente. Ik geloof dat het rond de 6 -7% ligt ivm risicoopslag.

Al dat gezeur dat er gemeenschapsgeld wordt ingepompt. Ze hebben een lening, krijgen geen euro cadeau, betalen in de toekomst netjes alles terug.

Waarom laat je zo'n club niet failliet gaan? Is nu eenmaal te groot waardoor er best veel banen vanaf hangen. Natuurlijk speelt het sentiment ook een rol.

En hou dat commentaar eens voor je. Maar liefst 12 teams uit de huidige eredivisie hebben wel eens aangeklopt bij de gemeente. En ja, ook voor vele miljoenen. Daarbij zijn er zelfs clubs die bezit met weinig waarde voor miljoenen aan de gemeente verkochten.

18 juli 2018 om 09:05

Je hoort mij niet zeggen dat het slim is wat er gebeurt maar het is feitelijk onjuist om te stellen dat Twente nu met belastingeld spelers gaat kopen. Dat gebeurt met geld van de investeerders aangezien er geen euro van de gemeente naar twente vloeit met deze afspraak. Twente hoeft enkel de komende twee jaar niet aan de gemeente te betalen.

Dat er een vleug van korte termijn visie hangt over deze actie ben ik volledig met jullie eens

18 juli 2018 om 09:40

Te groot vind ik zo'n non argument. Fokker was ook groot en leverde ook veel banen op, maar is uiteindelijk ook failliet gegaan. En het aantal banen zal ook wel meevallen, de spelers gaan naar andere clubs en een bvo draait ook op heel veel vrijwilligers.

18 juli 2018 om 10:01

Is er voor de gemeente geen andere bestemming voor de gemiste rente en aflossing van 2 jaar. Ik dacht het wel, want met 4 miljoen kan je heel veel andere dingen doen in de gemeente.

18 juli 2018 om 10:29

@dammie, de gemeente stelt een budget op, op basis van uitgaven en inkomsten. De gemeente had gerekend op inkomsten van fc Twente en krijgt dat nu niet, dat betekend dat of dat er minder kan worden uitgegeven. Dit gaan dus de inwoners van de regio allemaal voelen, omdat er nu minder wordt uitgegeven. Ik kan me voorstellen dat er genoeg mensen zijn die niets met voetbal hebben en dat geld liever aan het vernieuwen van speeltuinen, of parken, of wegen waren uitgegeven dan aan een bvo.
Daarnaast lijkt het nu weer of ze aan het gokken zijn door dure spelers aan te trekken om zo snel mogelijk maar naar de eredivisie terug te keren, er zijn legio voorbeelden waaruit blijkt dat dit geen goed idee is. Ze nemen onnodig risico en als het weer verkeerd gaat staan ze als eerste bij de gemeente voor een deal. Daarvoor hebben ze ook zo goed als gedreigd om de stekker er uit te trekken als ze niet over de brug zouden komen. Nu is het gesettled op 4 miljoen, maar ze hadden iets van 11 nodig. Er kloppen wel meer dingen niet en het is logisch dat iedereen er over valt en nee de lonen worden niet betaald door belastingcenten, maar indirect toch echt wel zeker. Zonder die lastenverlaging konden ze die lonen/transfersommen namelijk niet betalen en dat is geld van de gemeente wat ze nu dus niet kunnen uitgeven aan de bewoners van de regio.

18 juli 2018 om 11:21

Er wordt twee jaar niet afgelost op de lening en geen rente betaald over diezelfde lening. Dan is dat geld toch niet beschikbaar voor eventuele gemeentelijke uitgaven? Dus wordt er indirect wel door de belastingbetaler geld ingebracht. Trouwens, ik had niet anders verwacht, hoor. Dan nu maar weer met geld smijten, zou ik zeggen. En nooit achterom kijken;-)).

18 juli 2018 om 12:20

@bender
Allemaal waar maar dat maakt het nog geen belastinggeld dat Twente verkwanselt maar minder inkomsten voor de gemeente

18 juli 2018 om 14:11

@tukker1 Hebben die 12 clups ook het zooitje opgelicht of zwaar gefraudeerd dan? Dan erbij zeg je alles is geleend en ze krijgen allemaal netjes hun geld terug. Daarmee doel je ook op de gedupeerde clups waar ze hun geld aan terug hebben beloofd maar daarna spijkerhard zeggen van dat ze van Twente geen rode cent terug? Dat zijn gemaakte afspraken...dan kom je met het verhaal dat Twente geen euro kado krijgt? En de rente dan die ze nu kwijtgescholden krijgen? Dus ze betalen niet alle kosten terug dus graag hier je reactie op. En om nog even je tweede reactie te tackelen nu we toch over voetbal praten...is Twente te groot of voelt ze zich te groot dat is een groot verschil...Twente is net als wij maar een provincie clupje dat het stadion te groot heeft en waar zoals bij jullie het publiek zich te graag laat bedotten. Ze kopen nu al spelers in met de belofte meer loon te betalen dan Sparta en Willem 2. Waar halen ze de arrogantie vandaan dat te doen,maak een pas op de plaats en jij ook want die arrogantie is juist van jullie uit niet te begrijpen en totaal misplaatst...ja wij zijn ook geholpen en meerdere clups ook maar daarbij hebben we niets of niemand benadeeld of opgelicht en daar is bij Twente wel degelijk sprake van en daar kan jij je niet in vinden? Dan vraag ik me er of af of jij dan niet in het rvb van Twente thuis hoort want dan ben je geen steek beter.

18 juli 2018 om 15:16

@dammie

Het is afwachten of Twente belastinggeld verkwanseld of niet. Vooralsnog is Twente de gemeente meer dan 18 miljoen euro verschuldigd en kan Twente de aflossingen en rente niet meer betalen. Dat gaat niet in de eerste divisie, de inkomsten zijn daar te laag.

Om te voorkomen dat Twente nu alsnog failliet gaat en de gemeente tegen de 25 miljoen euro kwijt is aan leningen die niet terugbetaald kunnen worden en garantstellingen, ziet de gemeente twee jaar lang af van aflossingen en rente betalingen.

Als Twente de komende twee jaar niet weet te promoveren, volgens hun eigen berekening, dan verwacht Twente dat het alsnog niet in staat zal zijn de schulden af te betalen. Daarom wordt er nu ook gesproken over schuldsanering.

Uiteraard zijn de wonderen de wereld niet uit maar de kans dat de gemeente uiteindelijk geld verliest, is zeer reeel.

18 juli 2018 om 12:00

Die 12 selectie spelers is van de selectie van vorig jaar, die is al aardig opgevuld met spelers uit de jeugdopleiding (Trotman, George) bijvoorbeeld, en als je bepaalde spelers kan halen, waarom zou je dat niet doen? Waarom moet je maar accepteren dat je de komende 3 jaar in de KKD speelt, en mag je niemand gratis ophalen?

Het is toch eigenlijk te schandelijk voor woorden. De club is gisteren gered door de belastingcenten en nu zijn ze alweer bezig om nieuwe dure spelers (Reis, Rienstra) aan te trekken. Loopt er dan echt helemaal niks in de jeugd rond? Heracles kan toch ook teren op al die talenten uit de regio.

18 juli 2018 om 08:16

Denk eerst eens na voordat je een reactie geeft... Als je goed hebt gelezen, dan heb je ook gelezen dat de groep investeerders, nu miljoenen in Twente investeren om een fatsoenlijke selectie op de been te krijgen. Waarmee ze binnen 2 jaar weer kunnen promoveren naar de Eredivise en ze dus écht aan de wederopbouw van Twente kunnen beginnen door alles structureel te gaan verbeteren. Jij zegt dus, nu Twente dus eindelijk alles rond heeft, en een miljoeneninjectie heeft ontvangen van investeerders(voor de selectie!). Dat ze gewoon met eigen jeugd moeten doen en maar hopen dat deze goed genoeg zijn om binnen 2 jaar te promoveren? Deze gok gaan ze nu écht niet nemen.

18 juli 2018 om 08:26

Binnen 2 jaar? Eerst zien dan geloven! Dat hebben er vele eerder ook gedacht

18 juli 2018 om 08:28

Ik weet hoe de regeling in elkaar zit. Maar hoeveel gemeenschapsgeld zit er momenteel in? 15-20 miljoen, waarop ze weer rentevrij uitstel van betaling hebben gekregen, als ze het ooit al moeten terug betalen. Dat is de reden dat investeerders zijn ingestapt. Jij noemt jeugdspelers een gok, ik noem iemand als Reis een gok. Iemand die al jaren in Japan speelt en al meermaals heeft aangetoond dat hij 0 mentaliteit heeft. Ik denk dat het Twente alleen maar geld gaat kosten. Als ze een dergelijke injectie gebruiken om schulden af te lossen kunnen ze het mislopen van een evt promotie opvangen. Als ze nu investeren en promotie mislopen is het gegarandeerd klaar!

18 juli 2018 om 08:43

Zo zonde dat je opmerkingen als 'denk eerst eens na voordat je een reactie geeft...' plaatst, Fctukkers. Het is denigrerend. En daarbij ook nog eens arrogant. Als ergens de arrogantie nu eens mag verdwijnen is het wel bij FC Twente en aanhang. Reageer gewoon normaal met respect en laat in je reactie weten dat je er anders over denkt, het anders ziet of dat het niet klopt wat iemand zegt.

Het is namelijk tof, zo'n miljoeneninjectie, en natuurlijk is dat nodig om FC Twente weer op de rails te krijgen (en dus ook spelers te halen). Maar spelers halen van die miljoeneninjectie kan voor anderen nog steeds vaag en oneerlijk voelen, als je weet dat de club nog zo'n 17 miljoen euro schuld heeft bij de gemeente. En gemazzeld worden, nu ze daar geen rente en aflossing over hoeven te betalen de komende twee jaar. Je kan het niemand kwalijk nemen dat dat voor scheve gezichten zorgt.

18 juli 2018 om 09:01

Volgens mij 32 miljoen van vorig jaar en dan dit bedrag erbij.

18 juli 2018 om 09:02

Welk bedrag erbij beste theedge? Hoeveel belastinggeld gaat er precies naar Twente en in welke vorm?

18 juli 2018 om 09:09

Mijn haren gaan omhoog staan bij mensen die hun relaas beginnen met “denk eerst eens na voordat je een reactie geeft”. Dan weet je al dat je te maken hebt met een arrogant persoon. En Twente supporters mogen wel wat nederiger zijn. Ja wat is er mis met de komende 3 jaar leunen op spelers uit de regio. Zorg eerst maar eens dat de basis goed is. Je kunt wel weer exoten als Reis gaan aantrekken met een fors salaris. Daarmee is promotie ook allesbehalve zeker hoor. Wie zegt dat ze binnen 2 jaar moeten terugkeren. Laat ze eerst maar eens bouwen aan de basis. Twente heeft de mazzel dat het een hondstrouw publiek heeft , ook al omdat er weinig concurrentie in de regio heerst. Dat spastische “we moeten meteen weer terug” zou er Niet moeten zijn. En dat een club als Twente een Riemstra meer zou betalen als Willem II is voor een Willem II supporter moeilijk te verteren , omdat Willem II zich wel uitmuntend aan financiële logica houdt. En een Reis is toch gewoon weggegooid geld, dat soort risico-spelers kan Twente zich simpelweg niet veroorloven. Als je 1 dag nadat je weer door anderen uit de stront bent getrokken over Reis begint te praten , dan is dat gewoon schandelijk wamt dan heb je helemaal niks geleerd vam het verleden.

18 juli 2018 om 10:19

Oz81

Je kunt het inderdaad niemand kwalijk nemen dat er scheve gezichten zijn wanneer er veel spelers gehaald gaan worden, maar het is toch echt nodig. Er is in het kader van bezuinigingen nl. een groot deel van de jeugd wegbezuinigd. Maar ik weet hoe het werkt hier, bij iedere aankoop zal er hetzelfde gepraat worden. Begrijpelijk, maar begrijp dan ook dat er weleens terug-gesneerd wordt. Dat is toch niet zo gek?

Ik persoonlijk krijg zo langzamerhand een scheef gezicht van als ik weer eens voor arrogant uitgemaakt wordt. ik zie nl. dat je de gehele aanhang over een kam scheert.
Ik heb Munsterman praktisch altijd bekritiseerd toen hij er was en vooral nu hij weg is, nooit geroepen dat we groter worden dan bijv. Feyenoord, nooit AZ en Vitesse kapot gewenst, en met mij vele duizenden nuchtere medesupporters die echt wars zijn van dat geschreeuw. Jij en heel veel meer hier gaan af op wat door enkelen gezegd of geschreeuwd wordt, een spandoekje in ons stadion en bent dus gewoon weer lekker aan het stemmingmaken zonder de aard van de gemiddelde Twentesupporter te kennen.

Daarbij heb ik jou in het nabije verleden ook meermalen zeer denigrerend richting onze club en aanhang zien reageren en allesbehalve met respect. Pot verwijt de ketel.

18 juli 2018 om 11:27

Twente wil toch niet Heracles achterna? Zo te lezen wordt daar de neus voor opgehaald. (sub)top Eredivisie is het streven. Maar hoe je het ook wendt of keert, Heracles is door gezond (voetbal)verstand en zonder gekke uitgaven een voorbeeld hoe een relatief kleine club dient te worden gerund. En die eigenschappen ontbreken een paar kilometer verderop nog steeds. Of is de veronderstelde grootte van de club toch leidend in het hele handelen en denken? Je zou FC Twente er bijna van verdenken....

18 juli 2018 om 20:04

@pieterprins773

En mijn haren gaan overeind staan van mensen die zomaar wat neerkalken en zich niet verdiept hebben in de hele materie, en dan ook nog eens spelersnamen verkeerd typen, dus sja, vind je het gek dat de gemiddelde twente supporter zegt, dat je eerst na moet denken, heeft niks met arrogantie of wat te maken, alleen met complete ignorante onzin die hier soms gepost word, dat Fc Twente spelers meer kan betalen dan pak hem beet Willem 2 en bijvoorbeeld een Reis kan halen die al 2 jaar een aardig balletje trapt in de japanse Jleague, en voor dat je weer iets uitkraamt van weggegooit geld zou ik maar eens een paar doelpuntjes op youtube gaan kijken van afgelopen seizoen, of wou je soms zeggen dat hij voor de KK competitie het niveau niet heeft, kijk dat bedoelen de Fc Twente aanhangers nou, geblaat in de ruimte zonder ook maar 1 ding echt doorgrond of gezien te hebben.

19 juli 2018 om 10:26

We kennen allemaal de historie van Reis. Hij zal als
Speler van buiten de EU een fors salaris moeten verdienen . YouTube als bron gebruiken ???hahahahaha ja dan kun je van iedere spits een mooi filmpje maken. Sjonge jonge zeg. Reis os gewoon een speler die op zich heel redelijk kan ballen , niet meer dan dat. Maar draagt ook een heel groot risico van een totale flop met zich mee. Zeker in de eerste divisie waar het spel echt totaal
Anders is als in japan. Dat os hetzelfde ultiem domme praat
Als zeggen “ja die Groenewegen kan goed fietsen , die zienik wel
De etappe naar alpe d’huez Winnen. Een mening vormen op basis van een YouTube filmpje....dommer moet het niet worden hoor. Sorry maar een Twente dat keer op keer door de gemeente uit de brand geholpen moet worden moet zich diep schamen om zo’n naam
Überhaupt te noemen.

19 juli 2018 om 10:36

@pieterprins773; Oké goed verhaal, doen we helemaal niets mee. Prettige dag verder.

19 juli 2018 om 10:36

@pieterprins773; Oké goed verhaal, doen we helemaal niets mee. Prettige dag verder.

18 juli 2018 om 08:54

@lucas1234

Je schrijft: "het is toch eigenlijk te schandelijk voor woorden. De club is gisteren gered door de belastingcenten en nu zijn ze alweer bezig om nieuwe dure spelers (reis, Rienstra) aan te trekken. Loopt er dan echt helemaal niks in de jeugd rond? Heracles kan toch ook teren op al die talenten uit de regio".

De club is niet gered door belastingcenten, maar door steun van private investeerders. De bijdrage van de Gemeente bestaat er alleen maar uit dat de looptijd van de lening met twee jaar wordt verlengd en dat Twente de eerst twee jaar niet hoeft af te lossen. De gemeente geeft Twente derhalve geen geld, maar verleent de club uitsluitend uitstel van betaling. Niet in de laatste plaats omdat nog meer steun als onrechtmatige staatssteun zou kunnen worden aangemerkt. Dit is derhalve gewoon een soort Salomonsoordeel van de Gemeente. Uiteindelijk moet Twente net zoveel betalen, alleen wat later zodat de club twee jaar de tijd heeft om promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen. Als Twente er in slaagt om op korte termijn naar de eredivisie te promoveren, kan de begroting weer omhoog en wordt de club weer in staat gesteld om haar schulden af te betalen en gezond te worden. Aangezien de Gemeente de grootste schuldeiser is, trekt die daar uiteindelijk dus alleen maar profijt van. Ik zie dan ook niet in wat daar schandelijk aan zou zijn.

De regio Twente heeft een groot belang en grote voordelen van een eredivisieclub als Twente en hoe eerder Twente weer in de eredivisie speelt, hoe beter dat voor de regio is. En hoe betere spelers Twente weet te strikken, hoe groter de kans op promotie is. Twente heeft niet zulke goede jeugd als Ajax en PSV en gaat dat dus niet realiseren met een veredeld jeugdelftal. Het is dan ook niet alleen volstrekt logisch dat Twente in de selectie wil investeren, maar ook strikt noodzakelijk om het gestelde doel te bereiken. Kritiek daarop slaat dan ook werkelijk nergens op, al helemaal niet als de kosten die daarmee gemoeid zijn, worden gedragen door private investeerders. Twente is wat mij betreft genoeg gestraft voor haar frauduleuze handelen en het wordt tijd dat onder die periode een streep wordt gezegd. Het is te hopen dat Twente op termijn weer kan uitgroeien naar een stabiele subtopper. Dat is niet alleen goed voor Twente en haar supporters, maar voor het totale Nederlandse voetbal. Twente heeft nog steeds veel potentie en het Nederlandse voetbal heeft veel meer aan clubs met potentie dan aan clubs die nauwelijks zelfstandig de broek kunnen ophouden.

18 juli 2018 om 09:23

@Scepticus Prima verhaal maar zonder die nieuwe betalingsregeling met de gemeente zouden die investeerders niet in willen stappen. Indirect redt de gemeente FC Twente dus wel degelijk. En aangezien het budget bij de gemeente omlaag gaat vanwege de in de eerste plaats ingecalculeerde inkomensten uit die lening zie ik dit gewoon als verkapte staatssteun.

18 juli 2018 om 09:40

Alleen je vergeet het onderdeel dat Twente zwaar aan het speculeren is. Als ze nu weer niet promoveren vallen ze weer terug in de begroting en hebben ze hetzelfde probleem. Het gaat er bij veel mensen (terecht) niet in dat Twente fors gaan investeren terwijl het diep in de schulden zit, onder andere bij de gemeente. Dat is niet uit te leggen aan clubs die de broekriem wel aan moeten trekken en het doen met de (eigen) middelen die ze hebben.

18 juli 2018 om 09:43

Je denkt werkelijk dat het verlenen van een renteloos betalingsuitstel de gemeente geen geld kost? Ooit gehoord van opportuniteitskosten? Trouwens: “FC Twente hoeft de komende twee jaar geen rente en aflossing te betalen op een gemeentelijke lening, omgerekend vier miljoen euro.” Bron: nos.

18 juli 2018 om 09:43

Je denkt werkelijk dat het verlenen van een renteloos betalingsuitstel de gemeente geen geld kost? Ooit gehoord van opportuniteitskosten? Trouwens: “FC Twente hoeft de komende twee jaar geen rente en aflossing te betalen op een gemeentelijke lening, omgerekend vier miljoen euro.” Bron: nos.

18 juli 2018 om 09:56

Goed betoog Scepticus! Helaas waarschijnlijk tegen dovemansoren gericht..

Wat mij betreft mogen de groep sponsoren en investeerders een grote pluim krijgen. Ik ben trots op de regio en de liefhebbers die ons nu helpen het hoofd boven water te houden.
Zonder hen, heeft de gemeente een zeer groot probleem.

18 juli 2018 om 10:20

Heeft de gemeente een probleem? Zal niet eerst Fc Twente een probleem hebben?

Het is een beetje hetzelfde als wanneer jij je hypotheek niet betaald. Dan zal ook de hypotheekverstrekker om zijn geld vragen, desnoods via een deurwaarder. Lukt dat niet en betaal jij niet, dan sta je op straat en heft de hypotheekverstrekker inderdaad geen geld maar blijft de schuld open staan en zal men die via allerlei manieren beetje bij beetje innen.

Om dan te zeggen dat alleen de tegenpartij een probleem heeft...? Ik denk dat jij het grootste probleem hebt als je geen huis hebt toch?

Het feit dat de gemeente toe staat om de komende 2 jaar niets af te lossen doen ze deels voor hun zelf maar ook voor de regio. Fc Twente heeft veel supporters, de club zorgt voor banen en is belangrijk voor de uitstraling van de regio. Op den duur gaat de stekker er ook gewoon uit en is de gemeente het zat, ik kijk met veel belangstelling of de club gaat promoveren in 2 jaar tijd of dat men nu weer een lading spelers haalt met uiteindelijk nul resultaat.

18 juli 2018 om 10:26

En weer een ellenlang betoog van een Tukker dat exact aantoont wat er mis is bij Twente. Ik mis de zelfreflectie wederom volledig. Enige nederigheid zou Twente en haar supporters sieren. Jullie spelen in de 1e divisie! Jullie zijn geen subtop meer en waren dat alleen omdat ome Joop goed was in luchtkastelen in stand houden. Twente mag God op de blote knieën danken dat de gemeente nu weer toegegeven heegt aan chantage anders was het nu al einde oefening geweest. En met dit beleid zal dat alsnog gaan gebeuren als Twente niet direct promoveert...

18 juli 2018 om 10:30

@the Shins

Je schrijft: "je denkt werkelijk dat het verlenen van een renteloos betalingsuitstel de gemeente geen geld kost? Ooit gehoord van opportuniteitskosten? Trouwens: “FC Twente hoeft de komende twee jaar geen rente en aflossing te betalen op een gemeentelijke lening, omgerekend vier miljoen euro.”"

Als jij me 100 Euro schuldig bent en we komen overeen dat je die pas over 2 jaar hoeft terug te betalen, schiet ik daar uiteindelijk niets bij in. Ik krijg mijn geld alleen twee jaar later. Als de gemeente de looptijd met Twee jaar verlengt en Twente twee jaar uitstel geeft om af te lossen, blijft het eindbedrag per saldo uiteindelijk hetzelfde. Alleen krijgt de Gemeente het geld wat later. Bij een faillissement loopt de gemeente de kans dat ze helemaal niets van de investering terug krijgt, dus de keuze lijkt me in dat geval niet meer dan logisch.

18 juli 2018 om 10:36

@yatsemata

Je schrijft: "en weer een ellenlang betoog van een Tukker dat exact aantoont wat er mis is bij Twente. Ik mis de zelfreflectie wederom volledig. Enige nederigheid zou Twente en haar supporters sieren".

Ik woon in de Randstad en ben allesbehalve een Tukker en supporter van Twente.

18 juli 2018 om 10:40

@consy

Je schrijft: "en aangezien het budget bij de gemeente omlaag gaat vanwege de in de eerste plaats ingecalculeerde inkomensten uit die lening zie ik dit gewoon als verkapte staatssteun".

Een heel bijzondere redenatie. Ik vrees alleen voor je dat die niet aansluit bij de mening van de Eurocommissaris die daar over gaat.

18 juli 2018 om 11:00

@Scepticus De Eurocommissaris zal hier geen probleem van maken omdat de gemeente op deze manier het geld tenminste op termijn terug krijgt. Gingen ze niet akkoord met de vernieuwde voorwaarden dan zou Twente failliet gaan en konden ze het geld sws vergeten. Betekent nog niet dat ik het niet als verkapte staatssteun zie.

18 juli 2018 om 11:00

yatsemata

Haha mooi, Scepticus is geen Tukker.

We waren een subtopper omdat Joop en voorgangers onze club opgebouwd heeft, hij heeft niet alles verkeerd gedaan, na het kampioenschap is alles geklapt en kreeg hij grootheidswaanzin door o.a. met Doyen in zee te gaan. Die grootheidswaanzien keur ik nog steeds af en niet bij Twente vind passen, Ik hoef Munsterman niet meer te zien, maar voordat Munsterman aan de macht kwam waren we al afwisselend middenmoot / subtop getuige de ranglijsten, al vanaf de jaren 70. Allemaal te staven met cijfers. Je bent weer aan het lullen in de ruimte dus.

Verder ben ik zeer blij en dankbaar dat we uberhaupt nog leven en ben de gemeente dankbaar mee te helpen en niet te vergeten de sponsoren die ons nu letterlijk uit het slijk trekken. Ik heb ook niet de illusie dat we binnen een jaar terug zijn, maar wel hoop binnen 2 jaar terug te zijn. Anders zijn we denk ik ook kapot en is alles voor niets geweest. We zijn er nog lang niet. Bescheiden genoeg voor je?

18 juli 2018 om 11:10

Maar het is wel kiezen tussen twee kwaden: helemaal mijn geld nooit meer terugkrijgen, of de komende twee jaar niet kunnen beschikken over mijn geld. Als ik van plan was in de komende twee jaar een tv te kopen van 500 euro, dan kom ik door dit plan mooi wel 100 euro tekort. Bij keuze twee heeft de gemeente dus twee jaar minder te besteden. Een gemeente die al moet bezuinigen en het al moeilijk heeft. Dus ze kunnen minder uitgeven. Per saldo krijgen ze dus mogelijk wel alles terug. Maar hebben ze er twee jaar wel last van, net als de inwoners van Enschede die minder zorg krijgen, minder onderhoud aan groen, minder etc... Het kost dus wel iets, deze keuze wordt puur gemaakt omdat de optie om alles te verliezen nog minder leuk is. Het is een wurggreep!

18 juli 2018 om 11:44

@AFCA074 "Minder zorg, minder groen" Jammer dat je eindigt met populistische uitspraken. Een lening als deze gaat echt niet ten koste van de zorg in de regio hoor, daar zijn hele andere budgetten voor die allang vaststaan en die niet minder worden door een lening met een externe partij.

18 juli 2018 om 12:36

@consy: natuurlijk is 4 miljoen een schijntje op de gehele jaarbegroting van een gemeente zo groot als Enschede. En natuurlijk wordt het gras nog wel gemaaid. Maar dan misschien eens per maand ipv elke twee weken. Feit is dat een gemeente die moet bezuinigen nog weer een extra druppel op een gloeiend plaatje gooit en links- of rechtsom gewoon minder te besteden heeft. En wellicht het verlies nog verder vergroot in de toekomst.

18 juli 2018 om 14:24

@Jansen joenite Waar haal jij verdorie het lef vandaan om te zeggen dat de gemeente een mega groot probleem heeft? Steek de hand in de boezem van je eigen clup en niet die van de gemeente. Je eigen clup heeft alles verziekt en moet nu overal d e hand ophouden en gaan nu op hetzelfde systeem bezig met dure spelers in te slaan. Wat d e gemeente gedaan heeft is zijn goodwill laten zien door jullie te redden toen en nu een groep investeerders en dan de alles afschuiven op de gemeente? Jij moet wel helemaal in je bovenkamer een steekje los hebben dat niet te zien.

18 juli 2018 om 14:39

Vitessegek.. wil jij beweren dat het anders is dan?

De club heeft er inderdaad een grote bende van gemaakt, maar hoe graag ik het ook anders zou zien: de gemeente is de grootste dupe bij een faillissement omdat zij de uitgezette lening niet terugkrijgen (overigens zit er een dikke rente op die lening.. uit goodwill?). Erg genoeg dat de club dit niet meer in eigen hand heeft en afhankelijk is van externen.

Volgens mij heb je met jouw reactie zelf een steekje los in die bovenkamer, of je hebt een heel groot probleem met begrijpend lezen.

18 juli 2018 om 15:19

@azalkmaar2

"alleen je vergeet het onderdeel dat Twente zwaar aan het speculeren is." - Hier had je moeten stoppen, dan was het prima, het volgende stuk is dan weer speculatie van jouw kant

"als ze nu weer niet promoveren vallen ze weer terug in de begroting en hebben ze hetzelfde probleem. Het gaat er bij veel mensen (terecht) niet in dat Twente fors gaan investeren terwijl het diep in de schulden zit, onder andere bij de gemeente. Dat is niet uit te leggen aan clubs die de broekriem wel aan moeten trekken en het doen met de (eigen) middelen die ze hebben." - Ben jij op de hoogte van bezuinigingen die Twente ook dit jaar nog doorvoert? Hoe 'fors' zijn de investeringen van Twente? En was het niet juist een eis van de 30 bedrijven dat het geld in spelers (lees: toekomst) werd gestoken dan alleen in aflossing (lees: verleden)? Daar komt bij dat Twente voor 20 miljoen geleend heeft bij de gemeente voor de verbouwing van het stadion (je weet, waar dat dak van instortte). In Arnhem gebeurde dit ook (ca. 13mln), Amsterdam (ca. 20mln), In Utecht (25mln), Tilburg kocht voor 14mln het stadion van Willem 2, Breda die van NAC voor ca. 16mln, Nijmegen het Goffert voor ca. 12mln. Om maar te zwijgen over de toekomstige plannen van bijvoorbeeld een Feyenoord, en zo nog vele anderen. Kijk om je heen, de gemeentes lenen aan vrijwel alle profclubs geld, want het levert de gemeente in de meeste gevallen juist extra geld op (zowel de club als de lening op zich).

Toen in 2008 er voor bijna 12 miljoen werd kwijtgescholden door de gemeente Arnhem (vitesse dus), stond je toen ook zo op de achterste poten? Dat is namelijk een extremer geval dan een gemeente die 2 jaar rente opschuift, is het niet? Nog geen 3 jaar daarvoor was Aalbers nog veroordeeld vanwege fraude.

Wat betreft de herkomst van geld (bedrijven/gemeente), denk ik dat je vooral je eigen verleden ook niet mag vergeten. Alles onder aanvoering van de 'lieve man' van een woekerpolis Dirk. Kostte jullie ook bijna de kop toen hé. Goddank is AZ er bovenop gekomen, en zelfs sterker van geworden. Maar het had weinig gescheeld of jullie waren, net als wij, slecht een vermelding in de geschiedenisboeken geweest.

Mocht je trouwens willen weten welke clubs er allemaal veroordeeld zijn voor fraude en ontduiking, ik zal hieronder nog een link van NRC plaatsen. Kun je zien dat er meer dan alleen een handvol clubs naast Twente fout waren. Al deze clubs bestaan overigens nog..

Bronnen:
"hoeveel gemeenschapsgeld zit er in voetbalclubs en stadion", Business Insider (2010).
https://www.businessinsider.nl/hoeveel-gemeenschap... "clubs steeds inventiever in ontduiking", NRC (2000)
https://www.nrc.nl/nieuws/2000/11/23/clubs-steeds-...

18 juli 2018 om 16:20

Yatsemata.. lees je ook even mee met Tukkertje91?

18 juli 2018 om 20:05

Heeft niks te maken met begrijpend lezen want dat doe je zelf dus niet...de vorige lening heeft Twente uit goodwill gekregen van de gemeente...daar heeft de raad van bestuur dus dapper misbruik van gemaakt of niet soms want de teringzooi is bij Twente alleen maar groter geworden ipv kleiner en gemaakte afspraken worden niet nagekomen door Twente ten opzichte van de gedupeerde clups...daar gaat je pleidooi al af als een gieter. Ten tweede welke rente? Die is weggescholden dus hoeft Twente niet meer te betalen dus wel degelijk nu uit de knip can de burger die niks met voetbal te maken wilt hebben daar.

18 juli 2018 om 20:18

@yatsemata ,

Wat ben jij een zielepoot zeg,

jouw ellenlange betogen over wat er allemaal mis is bij Twente zegt meer over jou dan wat er werkelijk aan de hand is / was bij de club, en je mag inwrijven wat je wil over dat we nu in de 1ste divisie spelen en nu ff geen subtop meer zijn, maar dat we geen subtop meer zijn omdat ome Joop luchtkastelen bouwde is een giller, ik lach je dan ook recht in je face uit,

volgens mij was twente vanaf 1965 al subtop, en speelde het in 1974 al een uefacup finale, maar ach dat is allemaal ruim voor jouw geboorte denk ik dan, even ter verduidelijking Joop kwam in 2003 en heeft in 8 jaar tijd heel veel goeds gedaan kijk even wat een fatastisch stadion er staat, en kijk even de resultaten vanaf 2006 tot 2011, dat hij daarna is doorgedraaid sja, dat is het gegeven waardoor we nu de wonden moeten likken, maar please praat toch niet steeds van die onzin, dat je schijnbaar rancune hebt tegen de club okée, maar dat geld voor meerderen hier, maar vertel geen onzin.

18 juli 2018 om 20:45

Vitessegek,

Je staat nu onder ‘mijn lijntje’, dus ik haak even in. Het verkrijgen van de lening kan best onder de norm ‘goodwill’ vallen, echter is daar 0 bewijs voor (tenzij jij me andere stukken kunt laten inzien). Overigens krijgt de gemeente een rente op die lening die bepaald geen goodwill genoemd hoeft te worden, ook zij worden daar beter van. Er is tevens geen rente weggescholden (mij en raadsel hoe je die conclusie trekt), er is sprake van een verschuiving van de afgesproken betaling. Nu 2 jaar geen rente/aflossing, de twee jaar na de originele einddatum wel.

We zijn Nig niet zoals in Arnhem, 2008, dat de gemeente even 13mln kwijtscheld aan openstaande lening. In dit geval: Wijs je met 1 vinger naar een ander, dan wijzen er 3 naar jezelf.

Fijne dag verder.

19 juli 2018 om 07:56

@consy; Bronnen?! Jij maakt er een prima eigen verhaal van. Maar echt begrijpend lezen kun je blijkbaar niet. Mooi toch, zo'n eigen fantasie.

18 juli 2018 om 11:35

En wie zegt dat ze zo duur zijn.

18 juli 2018 om 12:40

Reis moet als speler van buiten de EU meer verdienen dan de 3 ton dacht ik.. Dat is een veelvoud van wat er in de 1e divisie wordt verdient. Daarnaast is Rienstra te duur voor Willem 2 dat wel in de eredivisie speelt. Twente moet hiervoor dus 2x een bovengemiddeld eredivisie salaris betalen terwijl dat gewoon niet hoort bij hun huidige situatie.

18 juli 2018 om 14:26

@Pascal van Est Dat zeggen ze zelf door al aangegeven te hebben da t ze d es spelers meer gaan betalen dan Sparta en Willem 2.

18 juli 2018 om 17:22

Jonathan Reis is in 2007 bij PSV gekomen en is in 2014 vertrokken bij Vitesse. Ik durf niet te zeggen dat hij gewoon een normaal salaris krijgt, maar het is dus wel mogelijk dat hij lang genoeg in Nederland heeft gewoond om een Europees paspoort te hebben. Ik weet niet of hij zo'n paspoort heeft aangevraagd, maar het lijkt me sterk dat de club zo dom is om hem een niet-EU salaris te geven.

18 juli 2018 om 17:13

Door welke belastingcenten? Weer iemand die zomaar wat roept zonder de feiten te kennen. Het is wel echt onvoorstelbaar hoeveel mensen zomaar iets roepen zonder ook maar enig idee te hebben waar men over praat. Er is genoeg kritiek te geven over de laatste jaren, maar zorg dan wel dat het kloppend is. Het feit dat je namelijk 81 duimpjes hebt voor een uitspraak dat feitelijk kant nog wal slaat, zegt wel iets over het vermogen van velen om met goede argumenten te komen. Men weet schijnbaar niet eens waar het allemaal over gaat en hoe de vork in de steel zit.

Ik zal het nog even snel uitleggen: De gemeente schort de aflossing en de rente daarover op voor de komende twee jaren. Dat betekent dus dat FC Twente dat bedrag wel terug dient te betalen, maar dat ze het voor de komende twee jaar even laten rusten om FC Twente meer ademruimte te geven. Het kapitaal komt uit het bedrijfsleven. Een lening van 14 miljoen euro dat kan worden omgezet in een aandelenverkoop. Daar heeft de gemeente financieel niets mee te maken.

Over de jeugd: Die is een aantal jaren geleden heel dom wegbezuinigd inclusief de scouting. Daardoor liep de jeugdopleiding zelf enorme schade op en was er geen netwerk meer. Nu Bleuming terug is en Ted van Leeuwen is aangesteld, word dat weer op orde gebracht. Echter heeft dat tijd nodig en heb je niet van de 1 op andere dag weer een aanwas van talenten.

Belachelijk dat gemeenschapsgeld (belastinggeld) deels wordt gebruikt om FC Twente te redden. Elk ander bedrijf met zoveel schuild, gaat gewoon failliet.mismanagement aan alle kanten. Je snapt niet dat dit door de gemeente Enschede wordt goedgekeurd. Kunstmatig in leven houden levert op de lange duur niets op. Gewoon straffen voor wanbeleid (meneer Munsterman en consorten) Dit had jaren geleden al moeten gebeuren. Misschien een optie voor de Knvb om ze met 12 of 15 punten in mindering aan de competitie te laten beginnen. En ze gan gewoon door met het aantrekken van ''dure'' spelers.

18 juli 2018 om 09:02

Welk belastinggeld is er dan gebruikt om Twente nu te redden? Er gaat werkelijk geen Euro van de gemeente naar Twente. Er is een betalingsregeling met de gemeente afgesproken waardoor Twente de gemeente de komende twee jaar niet hoeft te betalen. Dat is natuurlijk niet voordelig voor de gemeente maar is wat anders dan populistisch stellen dat 'twente gered is met belastinggeld'.

Dat soort regelingen kunnen gewone bedrijven overigens ook (proberen te) maken met hun schuldeisers.

18 juli 2018 om 09:15

Je reageert te veel vanuit onderbuik gevoelens. Als je iets meer leest over hoe het in elkaar zit is dit laatste reddingsplan niet zo verkeerd. Het is het bedrijfsleven die flink geld in Twente pompt nu. De gemeente is alleen akkoord gegaan met uitstel van betaling. Die krijgen hun geld dus gewoon terug, alleen dat duurt 2 jaar langer. Twente moet hoe dan ook spelers halen. Discussie vervolgens over prijs/kwaliteit van de betreffende spelers is een ander verhaal.

Ik heb toch zoveel meer respect voor hoe Feyenoord het gedaan heeft dan dit clubje die op dezelfde voet verder gaat.
"de vrienden van Feyenoord" stonden naar mijn weten garant voor de schulden en Feyenoord is er met een beetje extra hulp er zelf uitgekomen.
Dit Twente teert op de gemeente en de investeerders komen alleen nu om versterkingen mogelijk te maken.
Werkelijk waar het is dat de gemeente er veels te veel geld in heeft zitten om de stekker eruit te trekken, maar de gemeente had meteen moeten eisen dat Twente hun zooi op orde had moeten kirjgen zoals AZ het wel lukte.
Heel Twente is gewoon een bende van de organisatie tot op het veld en ik denk dat een heleboel mensen ze dit dus ook misgunnen.
Het word ook eens tijd dat de lakse Knvb wat harder ingrijpt.

18 juli 2018 om 09:10

De vrienden van Feyenoord hebben precies hetzelfde gaf aan als de investeerders bij Twente nu gaan doen. Schulden omzetten naar aandelen.

18 juli 2018 om 09:30

De vrienden hebben de schuld ook gewoon op zich genomen en dat doen deze investeerders dus niet.

18 juli 2018 om 09:33

Geld geven waarmee schulden mogelijk kunnen worden afbetaald of de schulden op je nemen? Wat is voor Twente het verschil? Met beide manieren ben je van de schulden af

18 juli 2018 om 12:48

@fctinsider: je zegt het zelf al, 'mogelijk'. Als de schulden waren overgenomen, dan hadden die 30 bedrijven de schuld overgenomen en hadden de schuldeisers hun geld terug gezien. Nu krijgt Twente dat geld en hebben ze zelf de keuze waar dat geld naartoe gaat. En oh verrassing, het gaat niet helemaal naar de schuldeisers. Dus voor Twente is de ruil tussen geld en aandelen in beide gevallen gelijk, voor de schuldeisers is het totaal niet hetzelfde! En zo wordt elk punt altijd vanuit Twente oogpunt bekeken, al die jaren al. En de rest kan stikken.

Enige positieve aan dit bericht is dat AZ een paar afdankertjes kwijt raakt. Verder kun je er geen respect voor hebben. Feyenoord en AZ konden hun problemen zelf oplossen door tijdelijk een jasje uit te doen en zich volledig op de jeugd te richten. En wat doet Twente? Om de haverklap de gemeente klem zetten die toch niets anders kan om het verlies te beperken. En dan komen er ineens bedrijven naar voren zodat ze zomaar weer spelers kunnen kopen met een behoorlijke salariswens. De Knvb heeft er een poppenkast van gemaakt door selectief te handelen bij hun lievelingskindje.

18 juli 2018 om 10:23

AZ heeft het inderdaad geweldig gedaan na de periode Scheringa. Daar mag Twente een voorbeeld aan nemen en ik hoop dat wanneer het ze lukt om weer gezond te worden ze ook weer stapsgewijs terecht kunnen komen waar ze horen: de subtop.

Feyenoord is toch een ander verhaal hoor. Problemen zelf oplossen, ahum. Ooit gehoord van de vrienden van Feyenoord? Misschien had de club het zonder die mensen niet gered, maar zeker is dat ze zonder die hulp vorig jaar geen kampioen waren geworden. Of de spelersfondsen die ze destijds gehad hebben. Niet bepaald problemen oplossen zonder hulp. Ze hadden wel het voordeel van de uitstekende jeugdopleiding die ze hebben, dat is nu het grote verschil met Twente nu. Die hebben de jeugdopleiding na bezuinigingen nagenoeg helemaal weg bezuinigd dus daar kunnen ze niet op terugvallen.
En dat nieuwe stadion, denk je dat die er komt als de gemeente Rotterdam er niet aanzienlijk in zou investeren? Het is geen lening maar feit is wel dat het project nooit van de grond zou komen als de gemeente niet investeert. Dan hebben we het over 135 miljoen euro, dat is een groot financieel risico. En zonder het nieuwe stadion (en dus zonder de gemeente) verliest Feyenoord de aansluiting met Ajax en Psv, simpel zat.

Oftewel ook Feyenoord heeft, net als veel andere voetbalclubs, in verschillende vormen hulp nodig gehad van buitenaf. En laten we vooral niet vooruit lopen op de kosten van de spelers die worden aangetrokken zonder dat we daar info over hebben. Heeft Reis nog wel een non-EU salaris na zijn jaren in Nederland? Als dat wel zo is dan is het inderdaad op zijn minst opmerkelijk, maar het kan ook zomaar een eis zijn van de geldschieters om deze speler te halen. Je weet het gewoon niet, maarja Twente heeft de schijn nogal tegen. En sommigen blijven de club haten, tja dat hou je toch.

Ik denk dat het voortbestaan van Twente, gebaseerd op het verleden, op de langere termijn positief is voor het voetbal in Nederland. Mits er gewoon gezond beleid gevoerd gaat worden. Je ziet aan alles nu dat Twente gewoon een grote club is, de bereidheid van sponsoren om het te redden en de verkoop van seizoenskaarten ondanks degradatie. Zou zonde zijn als dat verloren gaat. Voorlopig moet de club en alles er omheen op de blaren zitten.

Precies wat Consy zegt.

Al die kul verhalen dat de gemeente Fc twente niet heft gered?? De Gemeente heeft FC Twente WEL gered!

De gemeente staat toe dat er de komende 2 jaar niet hoeft te worden afgelost waardoor de investeerders geld beschikbaar stellen. Had de gemeente vast gehouden aan hun initiele oplossing, waarbij men de club ook al redde, waren de investeerders Niet ingestapt en had je geen spelers kunnen halen.

Net als de vorige keer Is de kogel nog geen 5 minuten door de kerk of men haalt al een groep dure spelers binnen....tis echt te gek voor woorden. Een beetje begrip bij de Fc twente supporters dat dit scheve gezichten geeft bij andere clbs zou wel mogen.

Maar nee, alle andere supporters begrijpen er niets van en men gaat vrolijk door met het goedpraten.

18 juli 2018 om 09:53

Ik denk dat de rest van Nederland niet zo goed begrijpt hoe dit nu werkt in de regio. +20.000 seizoenkaarten verkocht, miljoenen geïnvesteerd door Twentse bedrijven, een hoofdsponsor die rücksichtslos verlengd, Grolsch die er extra geld in pompt. Hoe harder de rest van Nederland schreeuwt dat Twente troep is, des te meer zal de trotse tukker achter haar club gaan staan.

Men maakt van Twente op deze manier een paria, en het zal alleen maar verder verharden in haar eigen strategie.

Overigens heb ik niets tegen andere supporters die een mening geven, echter is 99% van die personen onjuist geïnformeerd en blaat gewoon wat gebaseerd op onderbuik gevoelens.

18 juli 2018 om 10:13

Met je laatste opmerking sla je de spijker op zijn kop...maar dan wel precies waarom Fc Twente inmiddels zo veel kwaad bloed zet bij andere supporters.

Andere supporters begrijpen het niet, weten de feiten niet, oordelen onterecht etc etc. Precies dezelfde argumenten als een aantal jaar geleden, vlak voordat alle ellende naar buiten kwam.

1. Wat klopt er volgens jou niet aan mijn verhaal?

2. Al die mooie zaken die jij opnoemt waren echter niet genoeg om, wederom, zonder de gemeente overeind te blijven. Wat is er dan nog zo speciaal aan je club?

18 juli 2018 om 12:01

"had de gemeente vast gehouden aan hun initiele oplossing, waarbij men de club ook al redde, waren de investeerders Niet ingestapt en had je geen spelers kunnen halen."
Onjuist, inmiddels was de initiã«le eis van de additionele garantstelling vanuit de groep investeerders komen te vervallen. De toezegging van de investeerders was reeds enkele dagen binnen, het geld vanuit de gemeente was nodig om het laatste gat te kunnen dichten.

"net als de vorige keer Is de kogel nog geen 5 minuten door de kerk of men haalt al een groep dure spelers binnen"
Ojuiste bewering. Welke groep "dure" spelers is er binnen gehaald? Weet jij meer dan ik? Ik lees hierboven een aantal spelers die met Twente in verband gebracht worden. Die zijn nog niet binnen gehaald. Op basis waarvan concludeer jij dat deze spelers dan duur zijn? Aannemende dat de geruchten rondom Reis waarheid zijn: die Reis heeft vorig jaar geen wedstrijd gespeeld in China. Ik kan me voorstellen dat ie aankomt met een enorme achterstand in fitheid. Wellicht krijgt hij wel een prestatiecontract, ik weet het net zo min als dat jij dat doet.

2. Ik snap je opmerking niet. Ik kan wel degelijk erg trots zijn op een club die in leven gehouden wordt met staatssteun. Daarbij is de club Fc Twente voor mij en veel tukkers erg speciaal getuige de massale steun. 2 andere clubs met staatssteun die speciaal zijn in de ogen van hun supporters: Real Madrid, Barcelona.

Wat maken mensen zich toch opeens druk om wat de gemeente met zijn geld doet. Ten eerste, het is nog steeds een lening dus de gemeente krijgt het geld gewoon terug. Ten tweede ben ik erg benieuwd of dezelfde mensen zich ook zo druk maken om alle idiote en overbodige uitgaven waar alle gemeentes zich in Nederland schuldig aan maken buiten het voetbal. Van veel te dure bouwprojecten tot peperdure kunst, noem maar op. Bovendien zijn er talloze clubs gered door gemeentegeld afgelopen jaren. Moet de gemeente Rotterdam zich ook maar niet bemoeien met het nieuwe stadion dan? Over risicovolle uitgave gesproken... Het is toch echt vooral het bedrijfsleven die hier in de buidel tasten om Twente te helpen. Niks mis mee toch? Toont alleen maar aan dat de club zeker nog genoeg draagvlak heeft in de regio en wat mij betreft zeker ook bestaansrecht. Twente kapot laten gaan zou doodzonde zijn, daar is de club echt te groot voor. Natuurlijk is dit wel de laatste kans voor Twente. Als ze niet promoveren binnen 2 jaar is het klaar lijkt mij. Maar ik zie liever dat Twente zich over aantal jaar in de subtop van de eredivisie voegt.

18 juli 2018 om 09:48

"ten eerste, het is nog steeds een lening dus de gemeente krijgt het geld gewoon terug."

Ik denk dat iedereen die nu nog geld leent aan Twente en verwacht het ooit nog terug te zien heel naã¯ef is. Ik voorspel nu alvast dat er in de toekomst weer huilverhalen komen als "maar als we dat terug moeten betalen, dan gaan we echt failliet, hoor!".

18 juli 2018 om 10:47

Wil geen oude koeien uit de sloot halen maar de gemeente Eindhoven heeft volgens mij ook eens wat voor Psv gedaan toch? Was ook niet voor niets zoveel discussie over toen. Zo heeft de gemeente Amsterdam Ajax bij de bouw van de Arena geholpen, ga zo maar door. Selectieve verontwaardiging noemen ze dat

18 juli 2018 om 18:21

Totaal ander verhaal. PSV heeft geen cent geleend, maar eigen bezit (grond) verkocht. En het verkoopbedrag wordt netjes per jaar terugbetaald in de vorm van een huurprijs. Dat vind ik iets heel anders dan voortdurend bedelen om garantstellingen en kwijtscheldingen.

18 juli 2018 om 10:38

Ik denk als er een ander bedrijf bij de gemeente Enschede aanklopt om de lening die ze hadden even 2 jaar geen rente hoeven af te lossen dat die gewoon nee op rekest krijgen. Tuurlijk is de lening nog steeds en lening en moet nog terug betaald worden, maar als ik jou geld uit leen en ik ga er van uit dat ik naast dat bedrag nog iets krijg als vergoeding, betekend dat ik dat geld niet aan iemand anders kan uitlenen, waar ik misschien wel meer op had terug gekregen. Er gaat dus minder geld terug naar de gemeente.

Ik begrijp wel dat Reis terug wil naar Nederland. Ik zag dat hij afgelopen seizoen in Japan precies 74 minuten heeft mogen spelen.

18 juli 2018 om 10:22

Een beetje een El hamdaoui verhaal, het zou mij verbazen als hij van toegevoegde waarde is.

18 juli 2018 om 12:29

Mij ook, dat wordt helemaal niets.

Maar goed, Twente moet iets en een huis-tuin-en-keuken aanvaller met ervaring kan men niet betalen. Dan moet je maar iemand halen die in principe een goede voetballer is en hopen dat deze momenten van brilliant zijn etaleert.

Derhalve ga ik er vanuit dat Reis een zelfde soort contract krijgt als El Hamdaoui en dat is een prestatiecontract waarbij betaald wordt per minuut en doelpunt. Dat is uiteindelijk dus een zeer creatieve en low cost manier om een spits van naam aan je selectie te kunnen toevoegen.

18 juli 2018 om 19:01

Buiten eu salaris he dus die vlieger lijkt niet op te gaan

Volgens mij klinkt er volgend seizoen een nog harder gejuich door de Nederlandse stadions als Twente niet promoveert als toen Ajax geen kampioen werd.
Eerst huilen dat je bijna failliet bent, deal sluiten met de gemeente en vervolgens meteen nieuwe spelers aan trekken. Dit voelt bij iedereen die niet een Twente bril op heeft toch heel slecht.

18 juli 2018 om 11:42

Snap ik, en ook dat de sympathie weg is.
Maar wees ook eerlijk: sympathie redt onze club op het moment niet. Deze nieuwe sponsoren en gemeente en de 19.000 + 2.500 nieuwe supporters wel. Draagvlak voor redding lijkt er dus te zijn al is het in het geval van de gemeente ook een moetje, zo realistisch ben ik ook wel. Laat iedereen maar klappen als we geen kampioen worden, ik denk overigens ook niet dat we direct kampioen worden, maar laten we het in ieder geval proberen, dansen op ons graf gebeurd hoe dan ook wel.

Leuk, al het gezeur dat de redding van Twente schandlig is, niet mag kunnen etc.
Laten we het anders weer eens 'gewoon' over voetbal hebben!

Moet nog wel wat bij komen, vooral in de breedte, maar er staat denk ik wel een elftal wat moet kunnen promoveren. Er moet in ieder geval een buitenspeler met voorzet komen om Boere in stelling te kunnen brengen.

Drommel
V/D Lely
Bijen
Van Eijden
Maria
Brama
Vuckic
Rienstra
Aankoop
Boere
Assaidi

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

11 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren