Courtois maakt droomtransfer naar Real: transfersom, salaris, contract

Woensdag, 8 augustus 2018 om 21:05Yanick Vos • Laatste update: 21:17

Real Madrid heeft zich versterkt met Thibaut Courtois. De 26-jarige doelman annex 65-voudig international van België heeft zoals verwacht Chelsea verlaten voor een dienstverband in de Spaanse hoofdstad. De winnaar van de Gouden Handschoen op het WK in Rusland wilde graag naar Madrid verkassen, aangezien zijn kinderen daar wonen.

Transfersom Thibaut Courtois

De transfer komt niet geheel uit de lucht vallen, aangezien al weken de geruchten de ronde doen dat Courtois zou verkassen naar de Koninklijke. Courtois brak door bij Racing Genk en werd in de zomer van 2011 voor 8,95 miljoen euro aangetrokken door Chelsea. Op zijn debuut voor the Blues moest hij lang wachten, want hij werd op huurbasis gestald bij Atlético Madrid.

Later groeide hij in Londen uit tot een vaste waarde en een van de beste keepers ter wereld. Courtois, die 126 keer het doel van Chelsea verdedigde en tweemaal kampioen werd met de Engelse topclub, kost Real Madrid naar verluidt veertig miljoen euro. Bij de Champions League-winnaar moet Courtois onder meer de concurrentie aangaan met Keylor Navas.

Contract Thibaut Courtois bij Real Madrid

Het relatief lage bedrag dat Real Madrid overmaakt naar de Londenaren heeft te maken met het contract van de Belg in Engeland. De verbintenis van Courtois liep namelijk medio 2019 af, waardoor Chelsea zich genoodzaakt voelde om de sluitpost van de hand te doen. Bij Real Madrid heeft Courtois zijn krabbel gezet onder een contract dat hem tot medio 2024 in Spanje houdt.

Salaris Thibaut Courtois bij Real Madrid

De Belgisch international verdiende bij Chelsea ongeveer 110.000 euro per week. De Londenaren waren bereid om de sluitpost een fikse salarisverhoging te gunnen als hij zijn contract zou verlengen, maar Courtois besloot anders. Bij Real Madrid ligt naar verluidt een contract klaar die qua salariëring minimaal gelijkwaardig is aan die van Chelsea.


Poll

Een goede aankoop van Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

167 reacties (laatste reactie door porque)

Deze man had gewoon nog een jaar op de bank moeten zitten bij Chelsea...

8 augustus 2018 om 21:11

Ja ff 40 miljoen weg doen en scheelt jaar salaris.

8 augustus 2018 om 21:36

Op lange termijn kun je er wat aan hebben hoor. Als Chelsea, Courtios nu een jaar lang op de tribune zet, geef je als club een duidelijk signaal af naar je toekomstige spelers om zoiets niet te flikken! Op lange termijn kun je er dus gewoon baat bij hebben dat zoiets dan niet gebeurd

8 augustus 2018 om 21:42

Wat niet te flikken? Een vertrekwens uiten? Misdadig!

8 augustus 2018 om 21:46

Beetje te simpel Bon Jovi. Zijn gedrag is natuurlijk alles behalve netjes. Misdadig niet, maar je lacht het nu wat weg.

8 augustus 2018 om 21:49

Ik denk juist andersom als je dit als team doet zal je minder aantrekkelijk zinn voor topspelers en uiteindelijk zal het juist negatief uitpakken. Dit is gewoon een win win voor iedereen. Als een club van een speler af wilt zeuren we ook nergens om.

8 augustus 2018 om 21:53

Hij bleef weg van training omdat de transfer al voor 99 prpcent rond was. Allesbehalve netjes, tja.

8 augustus 2018 om 22:43

Net zoals de clubs schijt hebben aan de spelers, maar dan hoor je de moraalridders niet. Hoe vaak gebeurt het niet dat spelers een 5- of 6-jarig contract voorgeschoteld krijgen, na een jaar of maximaal twee jaar niet presteren en weggepest worden? Dan praat ik over apart of met het tweede trainen, in een andere kleedkamer moeten plaatsnemen, etc., maar als de speler iets verkeerd doet.. Dan zijn de rapen gaar! Zo werkt het natuurlijk niet. Clubs zijn niet heilig, spelers zijn niet heilig en mogen elkaar af en toe best even tegenwerken. Zo gaat het nou eenmaal in de voetballerij. Mensen die dit met de normale businesswereld vergelijken, snappen er overigens geen pepernoot van. Als je in de echte zakenwereld namelijk een bod hebt van een beter bedrijf met een veel hoger loon, heb je ook een pressiemiddel voor je huidige werkgever en zal je dit ook benutten om salarisverhoging te krijgen. Dit is gewoon een normale gang van zaken.

8 augustus 2018 om 23:08

Je geeft er mooi een eigen draai aan Bon Jovi. Chelsea was op dat moment helemaal niet aan het onderhandelen met Real madrid Sarri wilde namelijk eerst graag in gesprek met Courtois. Waar jij al die onzin vaandaan haalt vraag ik me af.

8 augustus 2018 om 23:34

lekker signaal. En je denkt dat ze daar profijt aan hebben? Wat die beoogde versterkingen dan zien is dat Chelsea een onmogelijke club is waar je je laatste contractjaar wordt gepest omdat je een vertrekwens uit en niet wil verlengen ook al doet de club waar je heen wil een heel genereus bod...

Nou niet bepaald het soort club waar je wil tekenen indien je meer ambitie hebt en misschien ooit nog een trapje hoger wil.

9 augustus 2018 om 02:32

Jij zit niet in de zakenwereld neem ik aan...

9 augustus 2018 om 07:40

je gaat van het sportieve af en niet wanneer contract afloopt dat is een domme regel..net als net f de boer..je stelt de sterkste op om te winnen..niet als iemand niet wilt tekenen zomaar op de bank zet. net als tete die niet wilt tekenen en die halve gare veltman speelt en dan zie je wat een matige speler je hebt..dus iemand op de bank zetten ivm geen contract verlengen is DOM!!!;

8 augustus 2018 om 21:12

40 miljoen door de wc drukken? Echt niet. Nu kost die Kepa nog maar 30mil simpel gezegd. 40 miljoen ben ik blij mee

8 augustus 2018 om 21:12

En daarom ben jij een geirriteerde fan die thuis op de bank zit en zitten er gelukkig wel zakenmannen bij Chelsea.

8 augustus 2018 om 21:14

Waarom? Geloofden er echt zoveel mensen dat hij weigerde terug te komen of trainen bij Chelsea? Allemaal schapen voor de media zijn dat, hij hoefde niet terug te komen omdat ze volop in onderhandeling waren. Maar goed, zo worden mensen door de media zwart gemaakt en het wordt geslikt als zoete koek omdat iedereen het zo graag wil geloven.

8 augustus 2018 om 21:20

Ik ben blij dat jij aan de onderhandeltafel hebt gezeten en nooit je kennis uit de media haalt.

8 augustus 2018 om 21:21

@samcro

Dan vertel je mij wel iets nieuws. Ik ben overigens ook benieuwd waar jij je informatie vandaan haalt. Want als een Sky Sports dit ook meldt dan neem ik het veel serieuzer dan bij voorbeeld een Daily Mail of The Sun.

(spaties verwijderen)

http ://www . skysports . com/football/news/11668/11463704/chelsea-goalkeepe...

8 augustus 2018 om 21:22

Als je Daily’s gaat geloven kan je net zo goed stoppen. Dit is toch niet zo moeilijk te beredeneren? Of denk je dat Chelsea hem toch maar verkocht heeft omdat hij niet terug wilde komen?

8 augustus 2018 om 21:23

Jordan, dit zie je toch veel vaker gebeuren? Ik vind het iig logischer klinken dan dat wat ik hierboven suggereer (verkocht vanwege weigering). Sky is betrouwbaar maar neemt ook best regelmatig dingen over van de bekende rioolblaadjes.

8 augustus 2018 om 21:24

*voor het grootste gedeelte betrouwbaar

8 augustus 2018 om 21:30

Je hebt wel gelijk denk ik. Dit was al in kannen en kruiken. Eigenlijk al van net na het WK. Courtois kon in Londen niets meer gaan doen. Het was gewoon wachten tot Chelsea de opvolger binnen had.

8 augustus 2018 om 21:33

@samcro

Dat Sky Sports niet altijd geweldig is klopt. Maar het is algemeen bekend dat je een Sky sneller serieus neemt dan die andere bladen. Maar jij komt nu met een zelfverzonnen verhaal die gebaseerd is op lucht zonder bronvermelding. Want was jij erbij toen zij met elkaar aan het onderhandelen waren?

Chelsea had allang al rekening gehouden met eventuele moeilijkheden. Het is geen lastig schaakspel. Sarri heeft duidelijk aangegeven alleen met gemotiveerde mensen te willen werken. Neemt nog steeds niet weg dat je gewoon moet melden als men dat van je verlangd zolang je nog onder contract zit bij een club.

8 augustus 2018 om 21:44

Niet met dooddoeners komen als dat ik erbij was, laat dat aub aan de mensen over die grappig willen doen voor likes. Ik heb jou hoger zitten

Ik kom met een verzonnen verhaal, maar ik zou het liever een educated guess noemen. Courtois gaat echt niet vrolijk met mensen op de foto als hij daarmee zijn transfer op het spel zet. Ander voorbeeld is Bale, er werden al 10 spelers gekocht door Spurs terwijl die verkoop nog niet officieel was en in de media kwam naar buiten dat Spurs de selectie zodanig ging versterken om Bale te kunnen behouden. Er worden echt grote onzinverhalen verzonnen om de mensen te beïnvloeden, dat weten we hier allemaal toch wel?

8 augustus 2018 om 22:03

Ik neem jouw reacties ook serieuzer dan de gemiddelde voetbalzone lid, daarom was ik verrast met wat je zei omdat ik heel iets anders mee heb gekregen. Dat er veel onzin verhalen worden verkondigd in de media zal ik ook niet ontkennen. Echter met Courtois, ik heb hem altijd een naar mannetje gevonden met een vervelend karakter.(ook al ken ik hem niet serieus, 'laughing out loud`.

Kan toch best zijn dat je bij die onderhandelingen aanwezig was? Er zal vast wel een speler, trainer of andere bekend gezicht af en toe undercover hier op voetbalzone inloggen

8 augustus 2018 om 22:11

Hahaha, dus jij kent Courtois persoonlijk? 😉

Ik zal een geheim verklappen, ik ben de aangetrouwde achterneef van Raiola.

8 augustus 2018 om 22:13

Ik vond de voorgeschiedenis al bizar. Hem halen en zonder aarzeling hem gelijk voor twee jaar aan AM verhuren. Ik snap dan al heel goed dat je weinig binding hebt met Chelsea.

8 augustus 2018 om 22:18

Handelshuis Chelsea. Laatst toch die speler die het langst onder contract stond maar geen minuut voor ze gespeeld had, toen hij verkocht werd.

8 augustus 2018 om 23:13

Samcro je noemt logische argumenten m.b.t. Courtois niet blij terug naar de club gaat terwijl de transfer al bijna compleet was. Echter heeft Courtois gewoon een nare persoonlijkheid en dat is in het verleden door zijn interviews en acties wel gebleken. Kijk eens hoe Hazard zich heeft opgesteld en als Real echt concreet was dan had Chelsea echt wel mee gewerkt. Kijk hoe we Cech naar een rivaal hebben laten gaan. Geef je respect, dan ontvang je het ook. Dat is iets wat duidelijk bij Courtois ontbreekt.

9 augustus 2018 om 00:06

Ik geef ook geen waardeoordeel over de persoon Courtois of de manier hoe hij het aangepakt heeft. Ik zou het zelf ook anders doen.

9 augustus 2018 om 00:07

@samcro

Ik geloof maar weinig van wat er gezegd wordt, in transferperiodes in elk geval. Maar bij Courtois lazen we ook berichten over de boetes die hem opgelegd zouden worden. Zou dat dan ook allemaal verzonnen zijn? Dat is allemaal zo specifiek, dan maak je je als medium echt belachelijk.

Hoe dan ook was het duidelijk dat die transfer er zou komen. Gelukkig is het nu zover, zijn we daar van af.

8 augustus 2018 om 21:21

Totaal geen medeleven en begrip voor Courtois, tsja jammer hoor. Deze jongen wilde graag terug naar Madrid, om weer bij z'n familie te zijn. Hij had het verlangen al langer, nu was er de kans maar Chelsea deed moeilijk, dus misschien moet je kritiek leveren aan Chelsea ipv Courtois. Daarnaast wat heeft het voor de club voor nut om hem nog een jaar te houden als hij graag weg wil en later voor gratis de deur uit kan.

8 augustus 2018 om 21:33

Zo logisch als wat uiteindelijk. Anders vang je niets meer voor hem binnen een jaar. Nu heb je toch 40 miljoen binnen. Blijft uiteindelijk nog een smak geld hoor. Maar met die gekke bedragen tegenwoordig zijn dit bijna peanuts.

8 augustus 2018 om 21:43

Op lange termijn kan het nut hebben. Als je Courtios een jaar behoudt en op de tribune plaatst, geef je je toekomste spelers een duidelijk signaal dat ze dit niet moeten flikken. Op lange termijn heb je er baat bij

8 augustus 2018 om 21:57

Dat is de theorie, in de praktijk snij je alleen jezelf in de vingers doordat spelers vertrekclausules gaan eisen bij een club die nooit meewerkt. Je ziet dat bij Spurs nu (ook een club die notoir hoog in de boom gaat zitten qua eisen), daar onderhandelt Alderweireld dan ook een afkoopsom in zijn contract.

8 augustus 2018 om 22:11

Chelsea deed moeilijk? Is het dan zo raar dat je liever eerst een vervanger strikt dan dat je het risico loopt om in de PL met Robert Green aan te komen zetten? Als Courtois zn familie nog in Belgie zou zitten, had ie nu echt geen haast om naar Anderlecht te verkassen. Hij wilt gewoon naar Real omdat die nu beter zijn dan Chelsea, maar heeft gewoon de noten niet om dat hardop te zeggen. Tuurlijk spelen kinderen mee, maar om je achter hun te verschuilen omdat je een stap hogerop wilt? Zeker nadat je zelf degene bent geweest die uberhaupt een potje van je gezin heeft gemaakt? Mazzel Thibaut, veel plezier in Madrid. Toch 32 miljoen winst op gemaakt.

8 augustus 2018 om 22:11

Kritiek op Chelsea hebben? Courtois heeft zelf zijn handtekening gezet op een contract die in 2019 af zou lopen.

8 augustus 2018 om 23:02

Hij wilde niet per se naar Real, hij wilde terug naar Spanje en dan het liefst Madrid. Als Atletico had aangeklopt omdat Oblak was vertrokken, had hij ook gegaan. Waarom trekt men toch altijd de redenen in twijfel? Met betrekking tot een transfer naar China waar men over een ‘leuk project’ in plaats van geld spreekt, kan ik dat begrijpen. Courtois geeft echter al heel lang aan dat hij terug wilt naar zijn familie. Niets aan gelogen dus.

9 augustus 2018 om 00:04

@RomanEmpire010 Hij had ook een jaar kunnen wachten en transfervrij naar Rayo Vallecano kunnen gaan, ook lekker dichtbij de familie. Zoals @John Terry terecht aangeeft, als zijn familie in Belgie zou wonen was de haast om naar Anderlecht te vertrekken echt niet zo groot geweest.

9 augustus 2018 om 00:14

Wat is dit nou weer? Als je een van de beste keepers dan moet je naar een derderangsclub omdat ramondiaz anders vindt dat je het hogerop zoekt. Ik ben echt met stomheid geslagen sorry

8 augustus 2018 om 22:13

Voor zijn familie en carrière gekozen. Goede zet van Courtois. Had hetzelfde gedaan.

Je moet je eens realiseren dat spelers tegenwoordig geen liefde meer hebben voor een club. Daarom boos worden dat zij dat niet hebben is naief. Er zijn geen Totti's meer.

9 augustus 2018 om 01:44

En ze moeten realiseren dat ze een contract hebben getekend met hun volle verstand.

9 augustus 2018 om 19:01

Je kunt altijd uit een contract stappen wanneer er een andere club komt. Er staat nergens in dat het een voor het leven verbonden overeenkomst is waar nooit en ten nimmer van mag worden afgeweken.

9 augustus 2018 om 02:32

Waar zit de logica in jouw comment? Kan je dat eens uitleggen?

9 augustus 2018 om 02:51

Hij heeft met het volle verstand een contract tot 2019 getekend toendertijd en hij is ookniet verplichr om deze te verlengen.

40 miljoen, dat is een prima deal

Verrassend zeg.. desondanks een mooie deal voor Real! Waar gaat Keylor Navas naar toe, toch ook geen slechte keeper gebleken de laatste jaren

8 augustus 2018 om 21:09

Navas als eerste keeper, Courtois voor de bank?

8 augustus 2018 om 21:11

Haha dat zou best grappig zijn. Ik vind Courtois niet eens zoveel beter trouwens Navas begon lastig maar is gewoon een zeer goede keeper gebleken.

8 augustus 2018 om 21:17

Courtois wordt gewoon de eerste keeper. Navas begint gewoon als back-up of kan nog vertrekken.

8 augustus 2018 om 21:47

Misschien keept Navas hem er zelfs wel uit

9 augustus 2018 om 01:36

Kreeg een trofee op het WK en jij durft te beweren dat hij niet veel beter is? Zijn probleem bij Chelsea was om nog de motivatie te vinden. Denk sowieso dat hij dat bij Real gaat terug hebben. Zijn familie, het betere leven in Madrid en natuurlijk speelt hij nu voor de beste club van de wereld. Denk genoeg motivatie om nr één te willen zijn in de wereld.

ZO, die zag ik niet aankomen, jezus, wat een gedurfte overstap. Topkeeper voor Real

8 augustus 2018 om 21:10

Ow, wacht, ik dacht dat hij nog bij Atletico speelde😂

8 augustus 2018 om 21:13

Meen je dit?? Haha volg je enkel de Serie A?

8 augustus 2018 om 21:15

Begrijp ik volkomen, aangezien de laatste keren dat Chelsea landskampioen geworden is dat met een andere keeper was, laat staan de campagne in de CL 😏

8 augustus 2018 om 21:16

Dan snap ik dat je hem niet zag aankomen, maar zal dan wel bij meer transfers dan het geval zijn :P

8 augustus 2018 om 21:17

Je dacht dat hij bij Atletico speelde? Heb je de afgelopen jaren lopen slapen of zo?

8 augustus 2018 om 21:26

Haha, nee, was gewoon even niet scherp xd

8 augustus 2018 om 22:45

De laatste keer was in 2017 en toen was Courtois al eerste keeper van Chelsea. Hij heeft zelfs 2 keer de premier league gewonnen met Chelsea dus snap ni waar jij je info haalt.

8 augustus 2018 om 21:46

Ik vind jou een rare kerel. Die indruk is versterkt door deze enorm rare reactie. Die gast speelt al 4 jaar niet meer bij Atleti.

Eindelijk. Beste keeper ter wereld op dit moment samen met Oblak. Toch beter dan Navas. Geweldig nieuws. Nu doorpakken en hopen op twee extra middenvelders als Kova en Modric weggaan

8 augustus 2018 om 21:11

De Gea?

8 augustus 2018 om 21:12

En Neuer uiteraard.

8 augustus 2018 om 21:32

Op basis van de vorm van De Gea en Neuer afgelopen wk zijn ze op dit moment niet de beste. Alle twee vielen zeer erg tegen en vooral bij Neuer moeten we zien hoe hij terugkomt na zijn langdurige blessure.

8 augustus 2018 om 21:35

De Gea was idd onherkenbaar slecht bij Spanje. Maar blijft een topper natuurlijk.

8 augustus 2018 om 21:45

Ja en op basis van het gehele afgelopen seizoen in plaats van een paar potjes op het WK is Courtois niet eens top tien. Lekker naar Real gaan, terwijl je zelf debet bent aan het mislopen van CL. Misschien is Kepa niet de betere keeper, maar zal in ieder geval qua mentaliteit een stap vooruit zijn voor Chelsea.

8 augustus 2018 om 22:04

Die jongen was al 2jr bezig met een terugkeer naar Spanje (kids blabla). Dat rechtvaardigt het onderpresteren absoluut niet, maar toch is ie nog kampioen geworden en heeft ie afgelopen seizoen een zwak seizoen gehad, maar hij was ook niet de enige. De groep was al niet meer volledig op 1 lijn met Conte. Als Courtois blij is weer bij zijn kids te zijn en dus ook gelukkiger wordt zal hij ook gemotiveerd raken om zijn best te doen. Tikt hij dan de vorm aan die hij bij Atletico had, dan is hij onbetwist nr 1.

8 augustus 2018 om 21:11

Vlak Ederson en Allison ook niet uit. Ederson is de best meevoetballende keeper. Die man is ongelooflijk.

8 augustus 2018 om 21:22

Neuer is altijd nog beter in meevoetballen dan Ederson vind ik. Ook duidelijk de beste keer per ter wereld naar mijn mening. Maar afgelopen 1 á 2 jaar zijn er wel een hoop goede keepers opgestaan, mooi om te zien.

8 augustus 2018 om 21:13

Ter stegen

8 augustus 2018 om 21:20

Ja precies zeker niet minder

8 augustus 2018 om 21:15

Beste keeper van de wereld😂😂

8 augustus 2018 om 21:18

Op dit moment, zijnde het WK dan? Want vorig seizoen was het niets speciaals.

8 augustus 2018 om 21:18

Modric gaat niet weg, no way. Kova gaat wel verhuurd worden ja, aan Chelsea.

8 augustus 2018 om 21:23

Hangt van zijn gesprek met Perez vandaag/ morgen af. Modric is blijkbaar toe aan een nieuwe uitdaging en wilt Real dus wel verlaten. Maar wie weet kan Perez hem op andere gedachten brengen met een nieuw en verbeterd contract.

8 augustus 2018 om 21:27

Gaag Modric dan zeker weg? Voorlopig toch enkel vage geruchten van onbetrouwbare bronnen?

8 augustus 2018 om 21:44

Njaaa ik weet het niet. Vind het hele gebeuren rond Modric toch een beetje "waar rook is, is vuur". Ik ga er momenteel nog steeds van uit dat hij niet naar Inter komt, maar dat er iets gaande is kan je niet meer omheen en gaat verder dan vage geruchten. Ik denk dat Modric zelf weg wil en alles hiermee begonnen is. Heeft met Real alles gewonnen wat er te winnen valt, is ondertussen 32 en kan nog een laatste mooie uitdaging aangaan op topniveau... en dan is Inter een erg mooie ploeg voor Modric, ook wetende dat hij er 3 Kroatische teamgenoten tegenkomt. dit is natuurlijk "giswerk" van mijn kant, maar onlogisch is het niet. Het zou zomaar kunnen. Maar zoals gezegd, ik vestig er momenteel niet teveel hoop op. Niet vergeten dag Real natuurlijk ook een partij is in dit verhaal, en die zullen hem niet zomaar laten gaan.

8 augustus 2018 om 21:55

Er lijkt inderdaad iets te spelen maar ik zou er mn geld niet op durven inzetten. Het lijkt me sterk dat Real na Kovacic ook Modric laat gaan. Dan hadden ze Kovacic wel gehouden, denk ik.

8 augustus 2018 om 21:30

Ter stegen?

Ik snap niet waarom Real Madrid Navas wilt vervangen, hij doet het toch uitstekend.

8 augustus 2018 om 21:53

Mee eens

8 augustus 2018 om 22:38

Higuain deed het ook uitstekend. Maar je wilt je altijd verbeteren.

9 augustus 2018 om 00:55

Higuain deed het anders niet uitstekend op cruciale momenten, daarom is Ronaldo gekocht. Navas was gewoon consequent in zijn prestaties.

9 augustus 2018 om 01:54

Navas is niet consistent.

9 augustus 2018 om 00:01

UH nou Navas wordt straks 32 jaar. Hij is zeker top, maar laat soms toch steekjes vallen. Courtois daarentegen is 26 jaar en al wereldtop. Hij zal straks weer bij z'n familie in Madrid zijn en dat zal hem weer de focus geven om nog beter te worden. Dan heeft Real zo even voor een spotje 1 vd beste keepers in het team zitten die nog maar 26 jaar is, wat voor een keeper erg jong is. Nee, ik snap het zeker wel.

9 augustus 2018 om 00:56

Navas kan nog zeker 5 jaar mee als keeper. Ik vind het gewoon raar dat Real Madrid zomaar even een belangrijke puntenpakker zo makkelijk wegzet.

9 augustus 2018 om 04:04

Nou denk het niet hoor. Navas is een keeper in de categorie Casillas, Ter Stegen, Valdes e.d. Keepers met geweldige reflexes maar klein in lengte voor een keeper. Zulke keepers verliezen snel hun kwaliteit wanneer ze ouder worden en hun lengte hebben ze dan ook al niet mee. Keepers die wel lang mee gaan zijn vaak keepers die lang zijn. Cech, Buffon, van der Sar, allemaal keepers waar de kwaliteit ook in hun lengte zit, waardoor ze lang mee konden/kunnen.

En uiteindelijk kan je deze kans om Courtois te halen gewoon niet laten gaan, als Real zijnde. Dus het is een begrijpelijke transfer.

Goede aankoop! Misschien kan Courtois ervoor zorgen dat er een keeperstrijd ontstaat bij Real

Mooi, zal niet gemist worden!

Waarom worden bepaalde transfers zo aangekondigd? Ik vind het persoonlijk niet echt een meerwaarde to be honest en eerder wat irritant, maargoed dat is mijn mening.

Anyway, deze transfer hing al een tijdje in de lucht natuurlijk. Misschien dat Navas nog wel vertrekt nu, aangezien ik niet verwacht dat ze Courtois voor de bank hebben gehaald.

9 augustus 2018 om 00:43

Ja ik vind het ook maar raar op deze manier, nu moet je in het artikel gaan zoeken naar de belangrijke informatie als afkoopsom etc.

Jammer voor Real dat ze een top keeper kunnen strikken.

Ze hebben een topkeeper en die heeft dat de laatste jaren wel bewezen. Als navas word gepasseerd kan hij overal heen alleen snap ik deze aankoop totaal niet?

8 augustus 2018 om 21:11

Idd belachelijke aankoop

8 augustus 2018 om 21:16

Net zeg je nog dat het een topkeeper is...

8 augustus 2018 om 21:23

Geen topkeeper.

8 augustus 2018 om 21:24

Ohw haha ik zie zie het😂. Moet "geen" staan

8 augustus 2018 om 21:22

Ben het geheel eens dat het een topkeeper is real heeft niet voor niks 3 cl gepakt met die mant Ik heb dan persoonlijk ook nooit begrepen hoe media etc zo laagdunkend over hem doen.

Maar die topkeeper begint ouder te worden met gevolgen van dien..

Real kijkt vooruit en is maar goed ook.
Alle andere keepers die ook goed zijn die ze hebben dat zijn helaas geen keepers nog die er direct kunnen staan, een courtois wel.

Nou eerste grote aankoop is binnen. Hopelijk gaat Courtois het goed doen! Een lange keeper is ook wel lekker.

8 augustus 2018 om 22:16

Laat imo wel veel ballen glippen die dicht langs hem heen schieten, daar vind ik eigenlijk dan Navas sterk in. Gun Real wel een goede keeper, maar de persoon Courtois mag van mij lekker floppen. Altijd zeiken terwijl hij Chelsea op meerdere cruciale momenten heeft laten vallen. Succes ermee.

8 augustus 2018 om 22:17

Madrid moet aankopen doen waar het nodig is. Een goede spits of flankspeler. Ze hebben al een topkeeper.

Tweehonderdtwintigduizend euro per week... Dat zijn toch geen bedragen meer..

8 augustus 2018 om 21:15

Inderdaad weggegooid geld met een topper als navas op doel! Een jong talent als 2e keeper voor minder had een slimmere set geweest

8 augustus 2018 om 22:48

je kan ook gewoon cijfers gebruiken

9 augustus 2018 om 00:12

Of leestekens.

Zo dat is inderdaad een verrassende aankoop. Super keeper die zelfs nog beter kan worden (keepers pieken vaak pas na hun dertigste zie bijvoorbeeld van de sar).
Bedrag is ook relatief laag door korte contract termijn. En ik neem aan dat het genoemde salaris gelijk is aan het salaris van het verbeterde bod van Chelsea

Hij had allang aangegeven te willen vertrekken en ze krijgen gewoon 40 miljoen voor een eenjarig contract , ik begrijp de woede van de chelsea fans niet

Heerlijk.

Welkom Thibaut. Topvorm Courtouis, of topvorm Navas? Geef mij maar Courtouis.

Ben wel benieuwd wat er nu gaat gebeuren qua keepers. Blijft Casilla als tweede keus? Of gaat Navas ergens anders eerste keeper zijn? Courtouis komt echt niet voor de bank.

8 augustus 2018 om 21:17

Precies, als Courtois zijn topvorm van Atletico kan hervinden is hij sws eerste keus.

8 augustus 2018 om 23:41

navas zei dat hij hoe dan ook wou blijven en de concurrentiestrijd aan wil gaan. Dus zal ofwel Kiko vertrekken ofwel Lunin uitgeleend worden. Wellicht beide nu en dan een jeugdkeeper doorschuiven als derde

Van Lopetegui is bekend dat hij graag mooi verzorgd voetbal speelt. Een sleutelrol in dat soort voetbal is een keeper. Als er iets is wat Courtois niet kan, dan is het wel uitvoetballen en dat is echt niet iets wat je in 1,2,3 leert. Een Ter-Stegen en Neuer hebben dat in hun DNA en ik zie zelfs Navas beter uit de voeten komen in dat soort spel dan Courtois, die echt twee scheve voeten heeft. Daarom is het zeker geen uitgemaakte zaak dat Courtois incontournable gaat zijn. Waarschijnlijk zal hij wel eerst starten, omwille van zijn prijskaartje. Maar Navas heeft veel krediet in Madrid. Vraag me af wat er nu gaat gebeuren. Buiten 7 degelijke wedstrijden op het WK, met een uitschieter tegen Brazilië, is hij de laatste paar jaar zwaar gestagneerd in zijn ontwikkeling sinds zijn vertrek bij Atletico. Ben niet helemaal overuigd van hem, dat is zeker.

40 miljoen voor een van de beste keepers en hij is nog jong. Prima gedaan door Real!

8 augustus 2018 om 21:24

Heeft te maken met het feit dat hij een aflopend contract heeft. Anders had die sowieso veel meer gekost.

Welkom Courtois!
Zat er al aan te komen zeker nadat Oblak was verkast.
Maar dit is een beste aankoop van Real en het wilt wel erg raar lopen lijkt me als hij niet langer dan een jr of 4 minimaal daar blijft in Madrid.

Als Real hem niet nu haalde zou dat voor problemen kunnen zorgen in de nabije toekomst. (wil je mee blijven spelen voor Cl).
Een Degea zag ik sws al niet komen (en wilde ik ook niet eens meer zien) nadat het amateuristisch afketste. Verder is een Oblak al weg en ja er zijn zeer weinig keepers van dergelijk niveau.
Enige waar ik bang voor ben is dat het chelsea is gelukt om Kova te huren met optie tot koop.

Ik hoop zo dat Kova gewoon normaal verhuurd is en terugkomt naar Real Madrid maar ben bang dat dat sprookje er niet in zit meer na dit. (heb nog nergens info over koopclausule gezien trouwens is meer mijn gevoel, want chelsea kon dat makkelijk afdwingen aangezien courtois gewoon bijna een must is)..

Dit is een kans dat Real en Perez wel moesten grijpen. Ja Navas is goed, maar deze kans om Courtois te halen konden ze niet laten gaan. Hij is nog maar 26 jaar, zal straks met vertrouwen en een goed gevoel, wetende dat hij terug in Madrid is bij z'n familie, weer met de volle focus er tegen aan gaan. Dan zal hij weer werelds gaan keepen en heeft Real de nr 1 keeper in zijn gelederen. Ben wel benieuwd wat er nu met Navas gaat gebeuren, want dat is hoe je het went of keert ook een baas. Wil hij op de bank plaats nemen of gaat hij toch nog vertrekken.

8 augustus 2018 om 22:28

Oblak, Buffon, De Gea, Ter Stegen, Navas, Allisson. Namen waar Courtois niet per se bovenstaat. Vooral keepers als Ter Stegen en Allisson die geweldig keepen maar ook met hun voeten prima kunnen meespelen hebben toch wel een streepje voor op Courtois. Desalniettemin is Courtois zeker en vast een geweldige keeper, geen twijfel, maar de beste ter wereld?

9 augustus 2018 om 00:10

Uh ja Courtois keept al jaren geweldig vanaf een jonge leeftijd, in het seizoen dat heel Chelsea bagger was, had Courtois misschien een mindere periode gehad ja en daarbij dat hij graag terug wilde naar z'n familie heeft zeker ook invloed gehad op zijn spel. Dat alles zal nu verbeterd zijn en dan kan ik je garanderen dat Courtois snel weer top3 beste keepers van de wereld zal zijn.

Topaankoop Goede keeper voor best weinig geld en ook beter dan navas, hopelijkt komt er nog een topaanvaller bij.

Onzin aankoop qua verbetering van het team, pure aankoop om de galaticos weer een extra nationaliteit te geven.

8 augustus 2018 om 22:25

Akkoord! Is tegenover Navas niet een al te grote verbetering. Als ze Navas niet verkocht krijgen mag die Lunin dit seizoen al meteen op z'n buik schrijven. De arme man zal geen kansen krijgen met Navas en Courtois voor zich.

Proficiat courtois!! Nog eens een belg in de basiself van madrid, hoelang is dat niet geleden haha

Hij wou zelf naar Madrid gaan, omdat hij zijn familie miste en het is hem gegund. Ik wens heel veel succes bij Real Madrid en hopen dat hij veel prijzen gaat pakken.

Verdiende transfer, wel jammer dat hij Real op deze manier heeft verlaten.

8 augustus 2018 om 22:16

Chelsea*

Mooie transfer voor hem om het hoogste te gaan winnen. Bij Chelsea gaat dat niet lukken. Veel te zwak team.

Ondanks velen het tegengestelde denken, is dit een prima transfer voor Chelsea (ik praat niet over het financiële aspect, want daar hebben ze gefaald). Met Kepa die naar London komt heeft Sarri er een keeper bij die een stuk beter bij zijn stijl past dan Courtois. De Belgische sluitpost hoort bij de top 10 beste doelmannen (als het alleen om ballen redden gaat) maar met zijn voeten is hij gewoon pakken minder. Wanneer ie onder druk komt te staan trapt die de bal 8 van de 10 keer gewoon naar voren. Daarbij vraag ik me ook af of deze transfer echt nodig was voor Madrid. Ze hadden beter een echte doelpuntenmaker gekocht in plaats van een keeper terwijl ze trouwens al een prima doelman hebben.

Ben echt geen fan van deze keeper. Liet een verwarde zwakke indruk achter het voorbije PL en CL seizoen en vind hem echt niet beter dan Navas. Doch een ijzersterke WK, waarbij hij terecht tot beste keeper van het wk werd benoemd. Ben benieuwd naar de classico's gezien de laatste vernedering van Messi tegen Chelsea, waarbij hij zeker wel 1 van de mindere was. Doch voor die prijs ergens een ok aanwinst van Real en mag concurreren tegen Navas. Doch had ik persoonlijk stiekem gehoopt op De Gea al mocht hij 3x zoveel gekost hebben.

8 augustus 2018 om 22:52

Valt wel mee die zogenaamde Messihysterie rond Courtois. Tot voor die confrontaties had hij uitstekende stats tegen Messi, voornamelijk te danken aan zijn Atletico periode.

8 augustus 2018 om 23:03

Wel zijn transfer is van Chelsea naar Real. En hij kon idd een slechte dag hebben gehad tegen Messi bij Chelsea. Maar ik vond dat hij in 2017/2018 bij Chelsea toch wel 1 van zijn slechtste seizoen had. Alhoewel Chelsea in het algemeen een slechte seizoen had. Das het verschil met De Gea. MU had ondanks ze een slecht seizoen draaiden in 2016/2017, De Gea dat seizoen toch tot de beste of een van de beste Keeper ter wereld was.

Mooi koopje voor Real. Liverpool geeft 70 miljoen uit aan een keeper en Chelsea 80. Terwijl courtois beter dan die keepers is. Op de een of andere manier geeft real niet superveel uit aan hun aankopen. Laatste grote aankoop is bale geweest en dat is alweer 4 of 5 jaar geleden als ik het goed heb. Kan niet anders zijn dat real nog een superaankoop gaat doen deze zomer.

8 augustus 2018 om 22:43

Dat is het nadeel als je nog een 1 jarig contract hebt. Of je neemt genoegen met een mindere prijs of hij loopt een jaar later gratis de deur uit.

Ergens snap ik het niet. Ofwel haal je Galactico versterking voor Cristiano en misschien Modric ofwel zeg je "Real gaat de jeugd kansen geven en voor het team gaan met mooi samenspel". Lopetegui ging toch voor het tweede scenario maar Courtouis is eerder een Galactico-type (fantastische keeper maar totaal geen teamplayer). Als Chelsea won met 2-1 was hij misnoegd dat hij geen clean sheet had en als hij wel een clean sheet haalde maar Chelsea liet punten liggen had hij een smile van hier tot Tokio. En meevoetballen kan hij ook niet. Welk signaal stuur je nu naar Navas? Dag Navas - je mag gaan banken. Courtouis is geen teamplayer en verziekt de teamsfeer altijd. Vraag maar aan Kevin De Bruyne. Als je gaat voor teamplay dit seizoen was De Gea een betere keuze. Als je gaat voor Galactico haal dan Courtois maar dan ook Mbappe of Neymar. Galacticos hebben geen teamsfeer nodig maar Lopetegui wel. Verkeerde keuze

8 augustus 2018 om 22:52

teamplayer? een keeper moet de bal proberen te redden en dan zo snel mogelijk de bal inleveren. Navas is trouwens ook niet heel goed met de voeten, casillas was dit paar jaar geleden ook niet. dus wat maakt het uit?

Eindelijk terug een topkeeper bij Real, na Casilias!!! Schitterende transfer. Hij gaat punten pakken voor Real, daar ben ik zeker van. Navas heeft zijn verdienste gehad, maar persoonlijk vond ik he echt niet constant genoeg voor een topclub als Real!! Nu heeft Real 1 van de beste keepers ter wereld aangekocht, en ik kan dit alleen maar toejuichen.

Die Andrey Lunin mag zijn carrière ook al vergeten.

Als real fan zet ik vraagtekens bij de persoon Courtois. Lijkt me een irritante jongen binnen een groep. Hoop dat Navas eerste keus blijft. Courtois goode keeper, maar kan niet voetballen.

8 augustus 2018 om 23:24

Meeste keepers kunnen niet voetballen. Daarom eindigen ze dan ook vaak in het doel....

8 augustus 2018 om 23:39

Onzin. Op het hoogste niveau is meevoetballen van een keeper een vereiste. Zeker bij een club als Real. Overigens de meeste topkeepers beginnen met keepen al in de jeugdelftallen, echt niet dat ze altijd als keeper 'eindigen' nadat ze eerst veldspeler wilden worden

Had gehoopt dat Lunin vertrouwen zou krijgen. Enorm talent en een - zover ik op afstand kan beoordelen - veel fijnere persoon. Ja, Courtois is wereldklasse, maar ik vind hem absoluut niet passen bij de club. Zal heel vreemd worden om hem jn een shirt van Madrid te zien.

Benieuwd of Navas nog een transfer gaat maken, of dat hij bekerwedstrijden gaat keepen. Lunin nu sowieso verhuren. Echter wordt het voor hem nu ook wel heel lastig dan wel onmogelijk om nog voor Real te spelen gezien Courtois pas mid twintig is.

40 mill voelt bijna gratis voor een keeper van zo een niveau en leeftijd

Heel mooi dat wordt elke Clasico poorten voor Messi ;D

Financieel een mooie stap voor Courtois. Past alleen niet bij deze club. Wel bij bijv. Barcelona... symphatieke kerel hoort bij een symphatieke club...

9 augustus 2018 om 00:51

Wat is er dan sympathiek aan Courtois? Ik vind hem juist onsympathiek, hoe hij zich liet gaan na Belgie- Frankrijk. Erg onsportief.

Wat een onnodige aankoop real kan beter de aanval versterken , Navas is goed genoeg

Geweldige transfer. Een van de beste keeper ter wereld. Hoort gewoon bij een topclub te spelen en heeft nu een transfer verdiend naar de absolute wereldtop! Wat een legende is dit!

Real wilde eerst De Gea of Kepa halen wat mislukte omdat zei niet een transfer wilde forceren uit respect. Courtois is een goeie keeper maar had liever een dramaloze transfer. Nu denkt zo'n beetje iedereen dat het een onbeschofte hond is. Wat ook wel een beetje zo is, maar dat staat buiten zijn kwaliteit als voetballer. Kepa is uiteindelijk naar Chelsea en Courtois naar Madrid en alsnog zijn de meeste boos. Uiteindelijk was het de beste oplossing voor alle partijen. Persoonlijk had ik liever Kepa zien komen maar toen die afketste wist ik dat het Courtois ging worden. Was kwestie van geduld en tijd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4274 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller2117
T. CourtoisKeeper220
Vinícius JúniorAanvaller2112
CasemiroMiddenvelder200
F. ValverdeMiddenvelder170
Lucas VázquezMiddenvelder171
AsensioAanvaller175
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

253 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Real Madrid 22 0 1 0
2020/2021 Real Madrid 38 0 0 0
2019/2020 Real Madrid 34 0 1 0
2018/2019 Real Madrid 27 0 2 0
2017/2018 Chelsea 35 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Vrije trap tegen Real Madrid krijgt mogelijk gouden randje voor Schöne

De UEFA heeft de vrije trap van Lasse Schöne tegen Real Madrid genomineerd voor de mooiste vrije trap ooit in de geschiedenis van de Champions League. De Europese voetbalbond heeft in...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren