AZ reageert: ‘Zoveel heeft ADO nog nooit gekregen voor een speler’

Dinsdag, 17 juli 2018 om

AZ nam onlangs afscheid van Wout Weghorst, die voor ruim tien miljoen euro naar VfL Wolfsburg vertrok, en heeft zijn oog laten vallen op Björn Johnsen als vervanger van de spits. De Alkmaarders zijn inmiddels in gesprek met ADO Den Haag over een transfer van de Amerikaanse Noor, maar vooralsnog lijken de partijen een eind uit elkaar te liggen.

Alfons Groenendijk, trainer van de Hofstedelingen, liet eind vorige week nog aan Omroep West weten niet onder de indruk te zijn van de eerste poging van AZ: “Er wordt aan hem getrokken, maar wij vinden wel dat we als ADO het recht hebben om hem voor een prijs te laten gaan die bij hem past. Ik vind dat de situatie bij ADO ook veranderd is en we spelers niet voor een fooi de deur uit moeten laten lopen. Dan moet een club als AZ, dat alles voor de hoofdprijs wil verkopen, toch met een serieus bod komen. Of het bod serieus te nemen is? Wij vinden van niet”, was hij duidelijk.

De opmerkingen van de coach zijn ook in het AFAS Stadion aangekomen, aangezien directeur voetbalzaken Max Huiberts nu laat weten dat zijn club weldegelijk een serieus bod heeft uitgebracht: “Tsja, zo’n reactie kan ik op mijn beurt ook niet serieus nemen. We hebben namelijk een prima bod gedaan. Zoveel heeft ADO nog nooit gekregen voor een speler”, vertelt hij aan het Noordhollands Dagblad. De duurste uitgaande transfer van ADO aller tijden is vooralsnog Daryl Janmaat, die in 2008 voor 1,8 miljoen euro naar sc Heerenveen vertrok.

Naast een spits staan er ook een vleugelspits en een rechtsback op Huiberts’ verlanglijstje. De sportbestuurder gaat voorin echter geen actie ondernemen zolang Alireza Jahanbakhsh niet verkocht is: “En voorlopig is dat zo. Ik heb ook de verhalen gelezen dat Alireza naar Leicester City gaat en dat hij daar zelfs al gekeurd zou zijn. Maar ik weet daar niets van.”


Poll

Denk jij dat Björn Johnsen volgend seizoen voor AZ speelt?


Gerelateerd

64 reacties (laatste reactie door kaassie)

Inderdaad Max. Zo geweldig is die Johnson nou ook weer niet, geen zin om daar 5 miljoen of meer voor uit te trekken.

AZ voorheen ook niet, totdat Janssen werd verkocht. Momenteel wordt er veel betaald voor matige spelers!

17 juli 2018 om 13:04

10 mln voor weghorst is ook behoorlijk hoog, dus als ze nu voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten en zeggen dat ADO nog nooit zo veel heeft gekregen. Logisch aangezien alle prijzen stijgen.

17 juli 2018 om 13:31

Verschil is wel dat Weghorst verkocht is aan een Bundesliga club met begrotingen van 70 Miljoen en meer. AZ heeft 24 miljoen en ADO 16 miljoen, dus dat verschil is zo klein dat je wens en realistisch niet meer dan 3 miljoen kan vragen. Doe je dat wel, ook goed, dan zal AZ hen kennende verder kijken en zit ADO met een ongemotiveerde speler die graag bij AZ meer had willen kunnen verdienen en om de prijzen te kunnen gaan voetballen. Maar het is uiteraard ieders recht om te vragen en bieden wat je zelf wil, nee is ook een antwoord.

17 juli 2018 om 14:21

Dan nog is Weghorst geen 10 miljoen waard natuurlijk.

17 juli 2018 om 14:56

@ The-Jump, eindelijk een verstandige reactie. Er vindt een exponentiã«le inflatie plaats als het gaat om de transferwaarde van welke speler dan ook!
Ik vind hetgeen Max Huiberts beweert ook echt een non-argument, de prijzen stijgen nu eenmaal. Je doet mee of haakt af.

20 juli 2018 om 18:28

@erikk

Als het klopt dat Wolfsburg 10 miljoen voor Weghorst heeft betaald dan is hij dat blijkbaar toch waard ook al heb jij daar een heel andere mening over

17 juli 2018 om 13:18

AZ voorheen ook niet?! Haha.waar heb je het over? Onderbouwing graag.

17 juli 2018 om 13:36

Jansen 2 jaar terug 20 miljoen en Jahanbaksh gaat ook over de 20 miljoen. Het is het domste wat Huiberts kon roepen, aangezien er ook een tijd is geweest bij AZ waar 'nog nooit zoveel geboden is op een speler'.

17 juli 2018 om 13:36

Jansen 2 jaar terug 20 miljoen en Jahanbaksh gaat ook over de 20 miljoen. Het is het domste wat Huiberts kon roepen, aangezien er ook een tijd is geweest bij AZ waar 'nog nooit zoveel geboden is op een speler'.

17 juli 2018 om 14:09

Nouja: Henriksen voor 6 Altidore voor 10 Maher voor 8 Johannsson (spits)voor 4.5 Berghuis voor 6.5 El hamdaoui voor 6 De Zeeuw voor 6 Sigthorsson voor 4.5 Luckassen voor 6 Haps voor 6 Az krijgt al zo’n tien jaar hogere aanbiedingen binnen op hun spelers dan de aanbieding die ze naar ADO gestuurd hebben voor johnson

17 juli 2018 om 14:16

Ehm, AZ heeft vele spelers voor hogere bedragen dan 1.8 miljoen verkocht hoor...

Domme reactie van Huiberts. 2.5 miljoen is in deze tijd/markt een prima prijs voor Johnsen. Dus niet zo huilen. Betalen of verder kijken

17 juli 2018 om 15:35

Domme reactie van jou want misschien hebben ze wel 2,5 geboden? Meer dan die 1,8 in ieder geval als je de tekst goed leest. Kan niet anders of de vraagprijs van ADO ligt veel hoger. En dat is ze goed recht trouwens.

17 juli 2018 om 16:02

Waarom een domme reactie? Er is meer geboden dan 1,8 miljoen. ADO vindt het bod niet serieus, dat is hun goed recht maar het is nou niet zo dat AZ 5 ton geboden heeft of zo. AZ is altijd discreet met transfers, ik kan me best voorstellen dat Huiberts het onprofesioneel vindt overkomen dat er door ADO van de daken geschreeuwd wordt dat AZ geen serieus bod heeft gedaan, een prijs boven 1,8 miljoen is voor een ADO speler een serieus bod. Of dat hoog genoeg is is een heel ander verhaal. Reageer als ADO dan gewoon in de trant van ‘we hebben jullie bod in goede orde ontvangen maar vinden het een stuk te laag’.

Los daarvan... ik ben er als AZ supporter niet heel rouwig om indien dit afketst. Deze jongen is niet van het niveau Weghorst en een m.i. veel te dure gok.

Dan toch niet, vind die Johnson ook lang geen 1,8 miljoen waard. Zeer beperkt. Zie liever Myron een kans krijgen dan dat deze gast aangekocht word.

17 juli 2018 om 13:30

Maar Weghorst vond je dan zeker wel 10 miljoen waard? Terwijl Johnson helemaal niet zoveel onder deed voor Weghorst. Beiden zeer beperkte spitsen.

20 juli 2018 om 18:31

consy

Als er 10 miljoen voor Weghorst is betaald dan is hij vanaf nu 10 miljoen waard. Ik begrijp niet goed wat je daar tegen in wil brengen.

17 juli 2018 om 14:44

Grappig dit van al die AZ supporters. Roepen Ajacieden Alireza is geen 20 waard, max 10 miljoen ofzo dan is het wat, veel assists, topscoorder en international. Die is dat bedrag dubbel en dwars waard.

Vervolgens vind Ado 1,8 voor de nummer 2 van diezelfde topscoorderslijst lachwekkend en willen ze meer zit en dan is die speler zelfs die 1,8 miljoen niet waard (terwijl dat ook gewoon een international is en slechts twee goals minder maakte, terwijl die geen enkele pingel mocht nemen).

Dus maak een keuze of 20 mil voor alireza is echt veel teveel of 1,8 mil voor Björn Johnsen is echt veel te weinig. En ik ben toch echt geneigd om te zeggen dat, dat laatste het geval is.

Maar goed AZ zoekt maar lekker verder, denk dat Ado maar wat graag de clubtopscoorder van afgelopen seizoen wilt behouden.

17 juli 2018 om 14:56

Ja en 17 miljoen ofzo voor Kluivert is teveel en 16-20 miljoen voor blind is teveel .En zo kunnen we doorgaan..

17 juli 2018 om 15:40

Als Blind met een 1-jarig contract 21 miljoen waard is dan zou Jahanbakhsh 40 moeten kosten. Wie zegt dat er 1,8 is geboden? Niemand hoor, we weten alleen dat er meer dan 1,8 is geboden. ADO mag vragen wat het wil, net als AZ met Weghorst. Alleen gaat ADO nooit meer dan 3 miljoen voor Johnsen krijgen omdat hij simpelweg bij ADO speelt. Kluivert had bij een andere club ook nooit meer dan 3 miljoen opgeleverd, daar hoor ik je niet over.

17 juli 2018 om 17:25

Nou dit is toch precies wat ik bedoel. Blind 21 dan jahanbaksh 40 en hoeveel meer heeft jahanbaksh bewezen? Kluivert 17 is veel te veel zou niet meer waard zijn geweest dan 3 enz. Enz. Wordt dus vooral heel laag ingeschat bij andere clubs en vervolgens nog sneetjes uitdelen ook.

19 juli 2018 om 10:08

@ninjakai

"dan is die speler zelfs die 1,8 miljoen niet waard (terwijl dat ook gewoon een international is en slechts twee goals minder maakte, terwijl die geen enkele pingel mocht nemen)."

Wel de tekst lezen voordat je reageert. AZ heeft meer geboden dan die 1.8 mil, aangezien er staat dat ADO nog niet eerder een speler heeft verkocht, voor het bod dat AZ gedaan heeft. Neemt natuurlijk niet weg dat ADO dat natuurlijk gewoon kan afwijzen.

Het artikel gaat erom dat ADO stelt dat AZ een niet serieus bod heeft gedaan klopt dan natuurlijk niet helemaal. Het lijkt nu net alsof AZ maar 5 ton heeft geboden, wat dus niet waar is. Bedank dan gewoon vriendelijk. Dus ik snap dat AZ reageert op wat ADO de wereld in slingert.

Nogmaals, prima dat ADO zegt meer te willen vangen, hun goed recht en gelijk hebben ze.

19 juli 2018 om 10:08

Dubbel post, kan weg.

Heel goed fonsie...vast houden en brood kopers lekker laten gaan,de juiste prijs vragen voor een nog 2 of 3 jaar contract dat deze Johnson nog heeft in den haag!!! AZ wil vaak voor een dubbeltje op de 1 e rij zitten!!

17 juli 2018 om 13:13

Ik wil ook wel voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Jij niet? Is dat iets negatief voor een beleidsbepaler? Verder denk ik dat AZ beter nog een transfervrije spits bij jong Ajax kan ophalen als dit het kwaliteit is dat je nastreeft.

17 juli 2018 om 13:26

En ADO wil dat niet zeker!!

17 juli 2018 om 15:42

Een voetbalclub is een bedrijf. En een bedrijf wil winst maken. Dat doe je niet door overal de hoofdprijs voor te betalen.

19 goals in de eredivisie, lijkt mij dat je in het huidige tijdperk best 5 miljoen kwijt bent. Weghorst voor 10 miljoen + weg, dan kan de helft van dat bedrag zeker naar Johnson die in mijn ogen niet onder doet.

17 juli 2018 om 13:30

O ok, dan ben ik benieuwd welke buitenlandse club 10 miljoen over heeft voor Johnson. Als ze gelijkwaardig zijn.moet dat geen probleem worden.in de eredivisie gaat niemand 5 miljoen betalen iig.

Johnsen heeft het het afgelopen seizoen goed gedaan bij ADO Den Haag, maar toch denk ik dat AZ beter verder kan kijken naar andere opties.

Zelf denk ik dat Fran Sol echt een hele goede optie voor AZ zal zijn, maar schijnbaar wilt Sol zelf alleen naar het buitenland.

17 juli 2018 om 13:21

Ja ik vind dat niet zo gek hoor. Voor een Spanjaard die ook maar een beetje kan voetballen is de Eredivisie toch geen reet aan?

17 juli 2018 om 13:37

Wat een onzin. Die Spanjaard kan juist prima meedoen omdat hij in de eredivisie speelt. Denk je dat hij in de Primera division aan de bak komt? Lijkt me dat AZ en de (sub)top van de eredivisie hem juist genoeg uitdaging kunnen bieden!

18 juli 2018 om 12:59

Het gaat me niet alleen om het niveau. Maar ook om de cultuur, de sfeer, etc.

Het weer is hier guur, de helft van de ploegen speelt op kunstgras, er is altijd wel ergens gezeik over. Als je Spaans bent en in Spanje ergens in La Liga kan voetballen doe je dat toch gelijk?

20 juli 2018 om 18:39

"als je Spaans bent en in Spanje ergens in La Liga kan voetballen doe je dat toch gelijk?"

Misschien heb je gelijk, mij lijkt het ook wel wat in een land waar het vaak mooier weer is dan hier in ons kikkerlandje maar hij speelt nu ook niet in Spanje dus blijkbaar is het toch niet zo makkelijk als jij schetst

Tijden veranderen. Wie had gedacht dat ajax ooit 20 miljoen gaat betalen? Beetje zielige reactie van az, den haag bepaalt niet az.

17 juli 2018 om 13:21

En az bepaalt of het betaald.

17 juli 2018 om 13:26

Ja dat moeten zij zeker doen. Maar als den haag vind dat het niet genoeg is moet je verder kijken. En dan zo een zielig sneertje uitdelen slaat nergens op.

17 juli 2018 om 13:31

Volgens mij reageert hij gewoon, en kwam het sneertje eerst van de andere kant.

17 juli 2018 om 13:33

waarom zielig? AZ reageert juist op een reactie van Ado...pot verwijt de ketel

Hoop drukte om niets, hoort allemaal bij 't spel. Volgende week worden ze 't keurig eens voor een prijs waar ze allebei mee kunnen leven. Helaas zitten we dan wel een heel seizoen opgescheept met Vleminckx 2.0, maar dat moet dan maar

17 juli 2018 om 13:44

Prima toch een Vlemmincks 2.0? Een speler die 1 seizoen de pannen van het dak speelt topscoorder van Nederland wordt vervolgens voor een mooi bedrag verkocht wordt. Dat hij vervolgens geen deuk meer in een pakje boter schopt is natuurlijk van ondergeschikt belang.

17 juli 2018 om 14:43

Als dat dan het komende seizoen zou zijn, dan wel ja. Ik ben alleen bang dat Johnsen afgelopen seizoen al z'n Vleminckx-seizoen had

AZ begint een beetje op Ajax te lijken. Zelf flink vangen voor spelers (wat hun goed recht is) maar klagen als andere clubs ook een marktconforme prijs aan hen vragen.

17 juli 2018 om 13:33

Ja daarom hebben ze een paar uur geleden een speler van dik 20 miljoen gepresenteerd...

17 juli 2018 om 13:38

Tja zo werkt dat in de wereld waar gekocht en verkocht wordt.we kunnen niet allemaal teren op gehuurde afdankertjes van topclubs uit het buitenland.

17 juli 2018 om 13:53

Daarom heeft Vitesse natuurlijk betaalt voor Bero, Gong, Doekhi en Clark...

17 juli 2018 om 13:56

Zozo, 4 helemaal...

17 juli 2018 om 15:25

In deze transferperiode. Verder 2 huurlingen en 3 transfervrije spelers. Details...

17 juli 2018 om 14:57

Jij hebt Ajax horen klagen? Bij welke speler?

19 juli 2018 om 10:13

@yatsemata

AZ reageert op een sneer van Ado. ADO doet overkomen alsof AZ maar 5 ton (laag iig) heeft geboden, terwijl in werkelijkheid het bod boven hun duurst verkochte speler ligt. Dat je dat als ADO zijnde afwijst, prima en hun goed recht.

20 juli 2018 om 18:45

@badhabbit

Het is me al vaker opgevallen dat yatsemata op alles wat AZ doet of niet doet, uitsluitend negatief commentaar levert. Laat hem gewoon lekker in zijn sop gaar koken want met iemand die scheel kijkt van jaloezie is geen normaal gesprek te voeren

Hoop dat AZ afhaakt want Johnnson is waarschijnlijk niet wat we nodig hebben. Ik heb liever dat AZ dan Boadu of Druijf de kans geeft, zal niet veel in niveau ontlopen.

17 juli 2018 om 14:56

AZ begint arrogante trekjes te vertonen. Wat boeit het dat ADO ooit 1,8 miljoen heeft gevangen? Wanneer ADO Johnsen meer waard vind dan dat AZ heeft geboden, is dat hun goed recht. ADO maakt de prijs, AZ moet bepalen of ze dat willen betalen. Dom gelul vanuit Alkmaar, nergens voor nodig om zo neerbuigend te doen.

17 juli 2018 om 15:08

Als je leest zie je dat hij reageert op opmerkingen van ADO.of zijn die nu ook arrogant. Als ze ergens wel niet arrogant zijn is het wel in Alkmaar.gewoon nuchter en realistisch. Niks mis mee.

17 juli 2018 om 17:10

Is geweest.in Alkmaar is de arrogantie ook binnen geslopen. Dat blijkt wel hoe ze nu ADO benaderen, en de drogargumentatie die ze daarbij gebruiken.

Nuchter en realistisch, zo noemen fans dat. Buiten Alkmaar wordt de club gezien doe prima draait, maar pretenties heeft die helemaal niet bij de club passen. Jammer.

17 juli 2018 om 17:16

Lekker belangrijk hoe mensen buiten Alkmaar dat zien.ik denk dat de mensen in Alkmaar dat beter kunnen beoordelen. En dat jij Az arrogant noemt op basis van dit artikel zegt al genoeg.volgens mij weet je helemaal niks over die club.

17 juli 2018 om 17:17

En hoe beoordeel jij of iets bij de club past?

19 juli 2018 om 10:16

@sjaakc

AZ reageert op een sneer uit Den Haag, dus wie is er nou arrogant? Prima dat AZ daarop reageert.
Verder natuurlijk prima dat ADO het bod afwijst, hun goed recht.

Dat is AZ, voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Om bij verkoop de hoofdprijs te vragen. ADO trek ze het vel over de oren.

17 juli 2018 om 20:56

Idd.en zo doen clubs boven az dat ook bij az .met je dat is az haha

Prima, Johnson voor der bij altijd goed! Maar als hij daadwerkelijk 2.5 miljoen moet kosten doet Maxie er goed aan om af te haken. Max tovert wel iets anders en betere uit de hoge hoed!

Gewoon betalen. AZ acht zichzelf toch een topclub. Koop dan ook als een topclub en gun de kleintjes ook eens wat of ga lekker ergens anders shoppen.

17 juli 2018 om 20:45

Als je een topclub wilt zijn moet je vooral geen types als Johnsen gaan kopen natuurlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5658
2.Ajax5053
3.Feyenoord4220
4.AZ3717
5.Vitesse305
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

0 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 februari
Een mogelijke transfer van Matthijs de Ligt hangt af van de fysieke gesteldheid van Samuel Umtiti. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren