‘Barcelona overweegt overbodige spelers aan te bieden aan Ajax’

Dinsdag, 17 juli 2018 om 08:37Tim Siekman • Laatste update: 08:51

Frenkie de Jong blijft nadrukkelijk in het vizier van Barcelona en de Catalaanse grootmacht overweegt verschillende spelers aan te bieden in ruil voor de verdediger annex middenvelder, zo meldt Mundo Deportivo dinsdagochtend. Sport meldde al dat Barcelona binnenkort een delegatie stuurt naar Amsterdam in een poging De Jong te strikken.

Beide kranten berichten veelvuldig over de perikelen rond het 21-jarige talent van Ajax en Mundo Deportivo brengt dinsdag een nieuwe twist in de transfersoap. Volgens de Catalaanse sportkrant zouden Marlon Santos, Munir El Haddadi en Sergi Samper de omgekeerde weg kunnen bewandelen als men een bepaalde vorm van een ruildeal bewerkstelligt.

De genoemde spelers zouden zich goed kunnen aanpassen aan de speelstijl van Ajax, waardoor een transfer realistisch zou zijn. Marlon werd medio 2017 definitief overgenomen van Fluminense voor vijf miljoen euro. De 22-jarige Braziliaanse verdediger, die tot medio 2020 vastligt in het Camp Nou, speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor OGC Nice.

El Haddadi en Samper werden in het verleden al eens in verband gebracht met een (tijdelijke) overstap naar de Amsterdammers. De aanvaller en middenvelder, die beiden tot volgend jaar zomer onder contract staan bij de landskampioen van Spanje, werden vorig seizoen eveneens verhuurd, namelijk aan respectievelijk Deportivo Alavés en Las Palmas.


Poll

Verwacht jij dat Frenkie de Jong deze zomer een transfer gaat maken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door hakkie2)

Ruilen voor Marlon Santos! Blind op cvm en Santos met de Ligt centraal. Of Blind cv en Samper cvm, maar dan mogen er nog wat miljoenen bij 😋

17 juli 2018 om 09:12

Zou inderdaad geen slechte deal zijn, 15 miljoen Marlon, Samper en Munir. Als je Marlon aantrekt heeft dat als voordeel dat je Blind CVM kan zetten. Samper zou je dan als back-up hebben. Dit zou wel een geniale opstelling zijn hoor...

Onana
Mazraoui
de Ligt
MarlonSantos
Tagliafico
Donny
Blind
Tadic
Neres
Dolberg
Munir
17 juli 2018 om 09:29

Met deze opstelling ben je geen opleidingsclub van jezelf meer.
Het beleid wat er jaren geleden is ingeslagen is dan wel teniet.

Blind, de ligt en donny zijn dan je enige eigen jeugdspelers volgens mij?

Waarvan Blind jaren is weggeweest. Denk dat je met dezse opstelling het beleid van cruyff teniet doet

17 juli 2018 om 09:35

Mazraoui, en in bepaalde mate Dolberg en Onana ook. Dan heb je ook nog een hele bende jeugdspelers op de bank zitten. Bovendien is Frenkie de Jong ook niet opgeleid door Ajax, dus dat maakt dan weinig verschil.

17 juli 2018 om 09:47

Onana, mazraoui, dolberg zijn ook gewoon spelers uit de jeugd. Weliswaar geen eigen jeugd, maar wel jeugd. Ook dat was visie Cruijff. Het ging echt wel verder dan alleen boys uit NL hoor. Verder zal ik deze deal per direct doen. Je hebt dan een concurrent voor neres en blind binnen evenals een verdediger erbij. Daarnaast vertegenwoordigen die spelers ook veel waarde. Misschien 10 miljoen erbij betalen aangezien barca zeer wanhopig lijkt.

17 juli 2018 om 10:11

laten we eens stoppen met het gezeur over cruyff . dat tijdperk is gesloten en we moeten door . we hebben gezien wat het de laatste 2 jaar gebracht heeft . streep er onder en door

17 juli 2018 om 10:17

Doe voor Mazroui dan ook maar een Spanjaard, die ging tegen Anderlecht aardig af..

17 juli 2018 om 11:33

@bliek,

I couldn't care less!! Opleidingsclub zijnde heeft ons de laatste jaren 0 prijzen opgeleverd. Door star vasthouden aan dat concept blijven we hangen in nostalgie zonder prijzen. Mij niet gezien.

De tijd van een elftal vol echte Amsterdammers binnen Ajax is ook al heeeeeeel lang geleden, dit is niks anders dan dat.

17 juli 2018 om 11:59

Nou en? Het gaat erom datje beter wordt. Met eigen jongens of met aankopen is ondergeschikt. De Jog is trouwens van Willem 2 gekomen.
Het doel moet toch niet zijn het beleid van Cruijff ten koste van alles uit te voeren. Het doel is prijzen pakken met als het kan mooi voetbal. Als dat kan met eigen spelers is dat prima maar is geen must.
Je moet ook reëel zijn. Krijg je een enorme transfersom of een andere prima aanbod moet je dat niet afwijzen. Je moet doen wat het beste voor de club is in de toekomst.

17 juli 2018 om 12:29

Wat mij betreft een ruildeal waarbij Ajax Yerry Mina en Marlon Santos ontvangt, plus 10 miljoen.

Die 10 miljoen zijn dan weer tekengeld voor beide heren.
Daarna kan volgend seizoen, of winterstop de Ligt voor 70 miljoen vertrekken, dan blijft voorlopig je verdediging op peil.

17 juli 2018 om 14:22

Bliek, volgens mij heeft Ajax er met Onana, Mazraoui en Dolberg er dan ook nog 3. En kijkend naar de visie van Cruijff, zou je zelfs Neres daar onder kunnen scharen, omdat deze ook op jonge leeftijd gehaald is. Cruijff wilde namelijk dat men jonge spelers van buitenaf zou halen als de eigen jeugd op een bepaalde positie niet voldoet. Of dat dan in de selectie van het eerste zou zijn of bij Jong of zelfs al eerder, dat maakte niet zozeer uit, zolang dat gat maar gedicht zou worden. Velen vergeten echter dat dit ook de visie van Cruijff was.

17 juli 2018 om 14:50

@bliek

Ajax heeft een andere visie, spelers worden bij Ajax opgeleid maar hoeven niet perse voor hun zestiende al bij Ajax te spelen. Juist aankopen voor de A1 en jong Ajax zijn de laatste jaren zeer populair geworden.

Zo zijn Onana, Dolberg en Cerny niet bij het eerste eftal ingestroomd.

Overigens is de gebleseerde Veltman ook gewoon een eigen speler. Verder zijn Eiting en Mazraoui dit jaar toegevoegd aan de seelctie.

17 juli 2018 om 09:16

Ruilen voor Yerry Mina en een bedrag aan geld. Riep ik al als vervanger van Sanchez toen die vertrok. Dan kan blind op zes en creeer je een prima body in de as van je team.

17 juli 2018 om 09:20

Denk dat ze na dit wk hem niet voor frenkie weg willen doen. Al zie ik Mina heel graag komen, maar dan niet op huurbasis. Marlon Santos + 10/20 miljoen moet je ook gewoon accepteren.

17 juli 2018 om 09:37

Yerry Mina verdient ruim 4 miljoen per jaar. Die gaat echt niet 75% van zijn salaris inleveren om bij Ajax te voetballen. Na dit WK zijn er sowieso clubs uit grote competities die hem een vergelijkbaar of hoger salaris bieden.

17 juli 2018 om 09:37

Iemand die op het WK sowieso 1 of meer keer in de schijnwerpers heeft gestaan is vrijwel altijd voor de hele Eredivisie onhaalbaar. Ik denk dat alleen al de complete subtop van Engeland, en misschien zelfs de top van Engeland in de rij staat mocht Barcelona van Mina af willen.

17 juli 2018 om 09:58

Tadic en Blind verdiende ook meer dan 4 miljoen per jaar. Dat heeft Ajax met tekengeld gecompenseerd.

17 juli 2018 om 10:09

@gaalmeister

Hij hoeft ook niet 75 procent in te leveren. Je weet denk ik zelf ook wel hoe dat tegenwoordig gaat?

Blind en Tadic verdiende ook het veelvoudige van wat ze nu betaald krijgen. Ze zouden gek zijn als ze bij Ajax gingen spelen.. Die spelen nu dan ook bij Ajax. Ik zou dus niet weten waarom dat niet zou kunnen. Dat is nu wel gebleken. Bij Barcelona overbodig en heb van horen zeggen dat hij mag vertrekken. Persoonlijk denk ik dat hij een speler is die Ajax harder nodig heeft dan de Jong momenteel. Wie niet waagt wie niet wint. Desnoods 2jaar huren. Dan heb je direct een fantastische atleet voor twee jaar erbij.

17 juli 2018 om 10:16

@afcaeric Dat heeft natuurlijk puur met geld te maken en niet met de competitie zelf. Wanneer clubs met geld gaan wapperen wordt de competitie gek genoeg vanzelf interessant. En Ajax wappert momenteel met geld dus ik denk dat die horde momenteel wel genomen kan worden.

17 juli 2018 om 10:21

Toen Mina bij Palmeiras speelde was hij eigenlijk al onhaalbaar voor Ajax, helaas.

17 juli 2018 om 10:26

Caps, elninoo: Blind is een echte Ajacied, terwijl Tadic graag in de herfst van zijn carriere nog een prijs wil pakken (zijn prijzenkast is leeg). Beiden hebben binding met Nederland. Ze krijgen een deel gecompenseerd via tekengeld, maar het sportieve /club aspect is veel belangrijker voor hen. Yerry Mina is 5 jaar jonger dan deze spelers en staat aan het begin van zijn carriere. De clubs staan voor hem in de rij. Ik zie echt geen enkele reden waarom hij voor Ajax zou kiezen en lekker met de bus naar Venlo zou gaan om een potje op kunstgras te spelen.

17 juli 2018 om 10:46

Alsof een voetballer uit Colombia zich inleest dat er in Nederland kunstgrasvelden liggen? Hebben die jongens niet iets beters te doen op die iPhone? Wanneer je met geld
Begint te wapperen wordt alles interessant. Indien je maar genoeg betaald zijn 90 procent van de voetballers haalbaar. Zit mina bij die andere 10 procent heb je pech. Maar competities als China hebben toch wel Bewezen dat als je maar genoeg betaald er een hele hoop mogelijk is.

Ik snap je argumenten betreft Tadics en blind hoor maar een voetballer komt ook gewoon op geld af. En Ajax wappert er momenteel Mee. En speel je een goed jaar bij Ajax dan pikken grote clubs je toch wel op. Dat heeft zijn maatje Sanchez wel laten zien. Hij heeft een paar leuke potten op het wk gespeeld maar we moeten ook niet doen alsof het een ongenaakbare basisspeler bij Barcelona is. Dat is hij namelijk niet. Dus ik zou als Ajax zijnde in ieder geval informeren naar zijn beschikbaarheid. Wellicht is er iets te regelen? En zo niet dan niet. Maar het is het proberen waard. Ik heb in mijn leven wel gekkere transfers tot stand zien komen..

17 juli 2018 om 11:43

Dan nog elninoo. Ajax heeft een salarisplafond van 1 miljoen. Dan kun je heel stoer 5 miljoen tekengeld bieden (lijkt me al aan de heeele hoge kant maar goed), maar dan val je nog in het niets bij zijn huidige salaris van 4 miljoen per jaar. Bij Ajax zou je dan in 2 jaar 6 miljoen verdienen, bij een andere club 8 miljoen (ex tekengeld, dus reken op 10 miljoen) Na 3 jaar: Ajax 7 miljoen, andere club 12 miljoen + tekengeld. Voor spelers die echt graag naar Ajax willen zoals Tadic en Blind is er wel een mouw aan te passen met tekengeld. Maar voor een jonge broodvoetballer die minstens 10 andere opties heeft in aantrekkelijkere competities is Ajax gewoon geen optie. Natuurlijk kun je het proberen maar we moeten niet doen alsof het aantrekken van spelers uit topcompetities het nieuwe normaal is.

17 juli 2018 om 12:02

Zijn huidige salaris vangt hij bij een club waar hij in principe overbodig is. Tekengeld is niet alles. Je kunt ook regelen dat deze jongen bonussen krijgt bij behaalde doelen van de club, zoals kampioenschap, championsleague of bekerwinst. Je kunt onderling afspreken dat hij voor 5 jaar tekent maar na 2 jaar voor een x bedrag weg mag. Je kunt hem ook een deel van de opbrengst van de transfersom beloven of een opwaardering van het contract wanneer hij iets behaald. Ook is een gelimiteerde transfersom met een x bedrag af te spreken of een terugkoopoptie naar barcelona. Dat geld kan ook achteraf betaald worden nadat hij op een minder podium zijn doelen heeft verwezenlijkt.

Het is ook niet het nieuwe normaal en zo stel ik het ook niet. Maar je kunt het toch altijd proberen? Als ik op jou manier af moet gaan moet je er niet eens tijd in stoppen omdat de dooddoener "hij komt toch niet voor dat geld" weer eens naar voren komt. Maar ken jij de motieven van Yerry Mina? Nee, en ik ook niet. Hij speelt nu een seizoen in Europa en heeft een handjevol wedstrijden gespeeld. Veel vertrouwen zal hij dan ook niet hebben in zijn kunnen omdat hij niet echt onderdeel uitmaakt van de basiself van Barcelona. Sterker nog hij speelde vaak bij het tweede elftal. De spelers die er nu in het eerste staan gaat hij er niet uitspelen en dat weet hij zelf ook wel. Dus zit hij momenteel klem. Vertrekken is dan de beste optie of zichzelf laten verhuren. Stel dan dat Ajax met een goed verhaal komt en eventueel championsleague voetbal speelt. Dan is dat toch een prima uitweg gezien het beleid van de club met het kansen bieden aan jonge spelers en het veelal gunnen van een mooie vervolgstap? Jij noemt 10 betere opties? Ik heb er nog niets van gehoord. En als Ajax dan de jong kwijtraakt en toch al in gesprek is met Barcelona dan kun je het balletje toch altijd een keer opgooien? Natuurlijk gaat Ajax nooit het salaris bieden dat barca doet. Maar de randvoorwaarden van de club zijn toch vele malen beter dan in de subtop van Engeland als jij Mina als een broodvoetballer omschrijft? Spelen in het eerste, kans op prijzen, in de gaten worden gehouden door topclubs en een club die investeerd in goede jonge voetballers en vrijwel altijd Europees voetbal. Daarnaast komt het geld van de jong dus vrij voor eventueel transfergeld en is er dus geld in de kassa om een constructie te bedenken. Gemakkelijk is het niet maar als Ajax zoals jou altijd maar had gesteld dat een voetballer toch niet komt voor dat geld waren blind en Tadic er ook niet geweest. Mina zit nu bij een club waar hij niet goed genoeg is. Dat zal hij zelf beseffen en als hij geloofd in het verhaal van Ajax waar hij aan Europa kan wennen als basisspeler dan moet het mogelijk zijn. En zo niet, dan niet. Maar proberen kan altijd. De absolute top is voor hem denk ik ook uitgesloten momenteel.

Zo, die willen wel heeel ver gaan voor De Jong. Moet Overmars niet gewoon ja zeggen, 50 miljoen innen en er vanuit gaan dat Eiting ook doorbreekt? Munir zou overigens prima zijn om er extra bij te hebben op de flanken toch?

17 juli 2018 om 09:10

F de Jong wordt zo zwaar onderschat in NL. Heb je het verschil gezien Ajax voor de winterstop (mã©t fitte Fdj) en Ajax na de winterstop (zonder geblesseerde Fdj). Die jongen heeft zoveel potentie omdat hij hele slimme Iniesta achtige dribbels heeft en daarbij ook veel snelheid. Daarnaast lijd hij nooit balverlies omdat hij de juiste keuzes maakt (uitzonderingen daargelaten)
Ik denk dat dit echt een pareltje is die je volgend seizoen voor het dubbele kan slijten. Volgens mij denkt Overmars er hetzelfde over.

17 juli 2018 om 10:07

Eindelijk nog iemand die het ziet! En dan speelde hij ook nog eens op een positie die niet zijn natuurlijke was. Daarnaast werd hij nog weleens afgekraakt om zijn zogenaamd beperkte verdedigende vermogen, maar toen hij naast De Ligt speelde stond de verdediging gewoon een stuk beter.

17 juli 2018 om 10:53

Ik sluit mij ook aan bij jouw verhaal. In Barcelona zijn ze ook niet gek. Waarom +-€50 miljoen bieden op een talent met handjevol wedstrijden? Omdat Frenkie de natuurlijke opvolger is van Iniesta. Geen kopie, maar wel een speler die tussen de linies speelt, die een gigantisch goed natuurlijk overzicht heeft en die in een ondersteunende rol uitblinkt. Nooit zekerheid, maar Frenkie heeft de potentie om binnen 2-3 jaar de beste middenvelder van de wereld te zijn. Gelukkig kan Overmars dat inschatten, hoewel geen enkele speler houdbaar is.

17 juli 2018 om 09:17

Denk dat je gewoon moet afspreken dat Frenkie bij Ajax blijft voor voorronde CL. Volgens mij mag hij bij Barca dan nog gewoon meedoen in reguliere CL (nieuwe regels).

Als Ajax zicht kwalificeert dan het Duo Munir en Santos met bijbetaling van 20 Mio voor Frenkie, ze willen hem toch wel erg graag. Spreek dan gelijk een terugkoopbedrag van 50 Mio af (iets wat niet verwacht wordt dat Ajax het ooit doet maar in uitzondering wel haalbaar. En zonder die terugkoop is het bijbetalingsbedrag 30 Mio

17 juli 2018 om 09:38

Terugkoopbedrag heb je weinig aan want waarom zou Frenkie teruggaan naar Ajax als hij 50 miljoen waard is? Ajax kan dan sowieso zijn salaris ook niet meer betalen. Zou eerder een doorverkooppercentage van 30% afspreken.

17 juli 2018 om 09:45

Inderdaad, ik begin echt kotsmisselijk te worden van de manier van handelen betreft Barca. Altijd maar doen alsof het liefste kindje zijn van de klas, maar ondertussen zitten ze Ajax gewoon te stalken.

Gewoon een prijskaartje van 60 miljoen aanhangen, als Martial dit al bijna waard kan zijn in deze gekke markt moet Ajax hier van profiteren.

Als Frenkie nu gaat, dan is het echt een dwijl. Waarom zou je nu al we willen gaan bij Ajax? Nee lekker naar Barca, daar krijgen de talenten momenteel een kans.. Not.

17 juli 2018 om 14:52

Nee dat moet Overmars niet doen. Eigen jeugd moet altijd bij Ajax doorbreken, anders kan je net zo goed stoppen met de opleiding.

Dat Barcelona bang is dat er volgend jaar meer kapers op de kust zijn, is niet Ajax
s probleem.

Ben fan van Frenkie hoor, maar ik snap echt niet wat Barca op dit moment met hem moet. Daarnaast komen ruildeals zelden voor en kunnen dat soort geruchten de prullebak in.

Het is al bijna 9 uur, dus ik was al bang dat er vandaag geen bericht meer zou komen over deze soap!

On: ik weet niet of die spelers Ajax beter kunnen maken. In het verleden is dat ook niet altijd goed gegaan, maar dat biedt natuurlijk geen garantie, dat weet ik ook wel. Het beste voor Ajax imo is dat Frenkie nog gewoon blijft. Die jongen heeft toch veel meer wedstrijden nodig in de ED. Buiten dat heeft hij bijna geen wedstrijden gespeeld op zijn eigen positie. Wat moet hij in vredes naam in Barça gaan doen? De ballen oppompen en de schoenen poetsen? Die gast is daar toch helemaal niet klaar voor. Ik vind het raar dat Barça (als je alles gelooft) zo diep wilt gaan voor Frenkie.

17 juli 2018 om 09:12

Is het nou zo goed voor Ajax als Frenkie blijft? Ik vrees dat hij dan blijft als bankzitter, aangezien het ideale middenveld toch Blind, Van de Beek, Ziyech/tadic is. Ik denk dat het het beste is voor Ajax als hij gaat, omdat ik anders bang ben dat ze gaan schuiven met Blind terwijl Blind gewoon een perfecte 6 is. En dat is bij Ajax misschien wel de belangrijkste positie.

17 juli 2018 om 09:40

Grote kans dat Ziyech nog vertrekt, plus Blind gaat inde verdediging spelen omdat daar simpelweg geen alternatief is op het moment (wober en Schuurs hebben (nog) niet het niveau). Dus Frenkie gaat zeker wel in de basis spelen dit seizoen. Tadic gaat overigens linksbuiten spelen, dat is zijn beste positie en daar hebben we nu ook geen alternatief.

17 juli 2018 om 09:57

Dus jij denkt dat Frenkie bij Ajax bankzitter wordt maar dat ie wel bij Barca kan spelen. Volgens mij is ergens de realiteit weg. Barca is op het moment toch echt een paar klasse beter/hoger als Ajax.
Als Frenkie zo goed is speelt hij dus zo ie zo en wei er dan plaats moet maken is een luze probleem.

17 juli 2018 om 19:28

Ook bij Barca wordt hij denk ik bank of zelfs tribunezitter.

17 juli 2018 om 09:13

Waarom zou hij daar niet klaar voor zijn? Als hij zijn spel een klein beetje aanpast, dus minder loopt met de bal kan hij nu al mee bij Barca. Daar ben ik 100% van overtuigd, je kan dat gewoon zien aan zijn dribbels, overzicht, pass, techniek, hij kan ook gewoon slidings leggen en kopduels winnen. Het ziet er allemaal zo makkelijk uit bij hem. Alleen zijn schot kan beter, maar bij Barca mag je toch niet schieten van buiten de 16.

17 juli 2018 om 11:16

Dan zal ik het vertalen voor jullie Ajacieden: Hij wordt gekocht als een investering. Nederland heeft geen top dribbbelaars geproduceerd, voor het hoogste niveau, op zijn minst sinds 2000. Hij zal gekocht worden voor de reservebank, of als het erg meezit als een lucky charm, zoals van Bommel de Champions League won met Barcelona. De waarde van de Jong kan alleen maar stijgen of hetzelfde blijven, in verband met zijn jonge leeftijd, dus Barcelona heeft gewoon weinig te verliezen zelfs als ze er 40-50 milioen voor betalen.

17 juli 2018 om 12:53

Ik ga geen rijtje opzoeken. Maar Dennis Bergkamp kon dus in jouw optiek niet dribbelen?

17 juli 2018 om 13:31

Ik heb het over middenvelders en top niveau, niet Arsenal..

DIt lijkt me voor Ajax een win-win situatie. Een speler als Samper is een heerlijke voetballer, mede door blessures en beleid is het er niet uitgekomen bij Barca, maar die zou zonder problemen mee kunnen bij Ajax. Past ook erg goed bij het spel. Munir heb je minder aan, fantastische speler, maar voorin is alles wel goed bezet bij de Amsterdammers.

17 juli 2018 om 12:01

Voorin zijn er juist problemen. Neres is prima, Dolberg speelt na zijn sterke eerste seizoen bagger., Huntelaar komt gewoon tekort, Labyad is geen buitenspeler. De rest is er sowieso nog niet klaar voor het eerste. Een linksbuiten is eigenlijk een must.

17 juli 2018 om 12:57

Dat wordt toch Tadic?

Beetje een dubbel gevoel bij. Ik vind Samper bijvoorbeeld echt een heerlijk talent. Maar een Bojan was geen heel groot succes bijvoorbeeld. Oleguer was ook niet super, Gabri dan weer wel. Niet elke Spanjaard aard lekker in Nederland. Met Frenkie weet je gewoon dat je een klasse speler hebt.

Ik zou het wel toejuichen.. Frenkie de Jong top talent, staat buitenkijf. De vraag is echter nog wel of dat hij het daadwerkelijk ook gaat maken. Als je als club als Ajax bijv €15mln kan vangen én Munir l, (die door de moordende concurrentie bij Barca nooit echt een kans heeft gehad maar zeker op Eredivisie niveau waanzinnig is) kan je voor dat geld nog een topverdediger halen die je naast De Ligt zet. Blind als cvm en je hebt een waanzinnig elftal... mijn mening

Nou 25 miljoen plus Marlon en El Haddadi lijkt me een prima deal.

Sergi Samper is niet nodig; Ajax beschikt al over genoeg andere en eveneens goede middenvelders !

17 juli 2018 om 09:07

Als Frenkie en Ziyech vertrekken heb je aan Samper best een leuke vervanger...

17 juli 2018 om 09:25

Eiting zou dat ook op kunnen vangen en ik ben onder de indruk van Matusiwa op 6. Alleen zijn dat bij lange na geen zekerheidjes en heb je niemand om op terug te vallen mochten hun beide door de mand vallen.

Frenkie is een leuke dribbelaar maar moet aan ontzettend veel punten werken. Rendement , basisplaats op zijn favoriete positie , constant zijn en zijn handeling snelheid kunnen beter.

17 juli 2018 om 10:22

Als dat zo was had Barcelona allang de pogingen gestaakt, als ze er al aan waren begonnen..

Frenkie moet gewoon nog minstens een seizoen bij Ajax blijven. Die spelers lijken me niet echt directe versterkingen voor Ajax. Een terugkeer van Suárez zou wel mooi zijn😊

Tsja, Ajax heeft natuurlijk nogal slechte ervaringen met de eerdere Barca afdankertjes Bojan en Cuenca (waarvan op voorhand werd geroepen dat ze de Eredivisie met gemak aan flarden zouden spelen), maar op zich is elke voetballer uniek.

Yerry Mina! Als ze dan toch een overbodige speler willen sturen. Met Mina heb je een beest in huis . Mocht de Ligt volgend jaar vertrekken heb je gelijk zijn vervanger in huis.

Mina mocht toch weg bij barca, dat lijkt me ook geen verkeerde optie :-)
Stel nou dat je Mina en Aleña of Mina en Samper krijgt voor Frenkie, dat is toch wel prima.

Aan de andere kant, Wat Hangover96 zegt, die verhuur spelers Bojan en Cuenca waren niks eigenlijk. Het is nou niet zo dat de verhuurde spelers van barça bij Alaves en Las Palmas zo enorm goed waren, anders hadden ze wel in de belangstelling van wat leuks clubs gestaan of had barça ze willen houden. Misschien dat Mina en Aleña daarom niet genoemd worden en juist een lager kaliber spelers wel.

Als El Haddadi en Samper daadwerkelijk geinterresseerd zouden zijn in Ajax - poot stijf houden, De Jong nog een seizoen houden en dan El Haddadi en Samper gewoon transfervrij ophalen..
Wat heb je aan 'wisselgeld' als je ten eerste De Jong minimaal nog een jaar wilt houden en ten tweede dat wisselgeld volgend jaar gewoon gratis kan ophalen...

Of een andere optie....

Frenkie naar Barca,
Munir, Sergi en Santos naar Ajax en bijbetaling van 20 Mio (ze willen toch erg graag)
Barca neemt deel komende 3 jaar aan Amsterdam toernooi (vanaf 2019)
Ajax neemt komende 3 jaar deel aan Barca toernooi (vanaf 2019)
Cake on the icing..... Xavi Simons naar Ajax

17 juli 2018 om 09:30

jezus wat ben jij onrealistisch zeg

17 juli 2018 om 09:33

Het is graag of niet!

17 juli 2018 om 11:09

Zit niet te dromen jongen, eet je..

Als Ajax nu even regelt dat Ziyech een jaar blijft dan kan je Frenkie de Jong nu verkopen aan Barca en dan met die Yeri Mina in de deal plus 25 miljoen dan heeft Barca hun speler en Ajax heeft een absolute versterking voor Ajax die na 1/2 jaar voor heel veel meer verkocht kan worden en dan heb je een geweldig blok van de Ligt en Mina staan kan je Blind op 6 zetten en daarvoor Ziyech en van de Beek en dan heb je echt een geweldig team.

Dit verhaal wordt steeds ongeloofwaardiger. Wat moet Barca op dit moment met Frenkie? Die kan echt niet direct mee doen. Waarom zou een Barca dan vele miljoenen willen betalen met spelers en weet ik het wel allemaal niet voor een speler die ze eerst 2 jaar in Barca B gooien of verhuren.
Als Frenkie dat echt wil zeggen ze toch, jonge voetbal eerst eens een heel seizoen bij Ajax in de basis en dan komen wij volgend jaar terug. Kosten zijn lager en risico minder.

Maar als we dan toch aan het uitdelen zijn doe maar Suarez terug + zijn salaris voor de komende 3 jaar.

17 juli 2018 om 10:25

Barcelona is bang dat hij straks niet meer te betalen is..
Dat zegt ook alles over de potentie van dit talent.

De berichtgeving over FdJ wordt steeds ongeloofwaardiger. Je begint je zo langzamerhand af te vragen of Spaanse (sport) journalisten getroffen zijn door een collectief writer's block, het lijkt wel of ze nergens ander meer over weten te schrijven. Als ik adviseur zou zijn van Frenkie de Jong, zou ik hem adviseren om in geen geval naar Barca te gaan omdat je gezien de enorme publiciteit die zijn mogelijke transfer genereert, kunt opmaken dan de verwachtingen die men kennelijk van hem heeft, buitenproportioneel en volstrekt onrealistisch zijn en dat een speler met nauwelijks 20 eredivisie wedstrijden achter zijn naam die nooit waar zal kunnen maken, hoe getalenteerd hij ook is. De kans is levensgroot aanwezig dat hij onder de druk zal bezwijken, ook al is hij nog zo een nuchtere jongen. Barcelona zal als dat gebeurt, de schouders ophalen en op jacht gaan naar een nieuw talent, maar voor NL zou dat kunnen betekenen dat ons land een talent verliest, waar men nog vele jaren plezier aan zou kunnen beleven. Laat Frenkie dus maar lekker nog een paar jaar bij Ajax blijven en daarna naar een club en land gaan waar niet de gekte, maar het verstand regeert.

Wat moet barca met frenkie en vooral: wat moet frenkie daar? Even clubs als Valencia, villareal en beide madrids wegtikken op het middenveld? Veel te hoog gegrepen. Ik snap niet dat Barcelona niet gewoon voor eriksen gaat. Dat is gewoon een betere, ervarene uitvoering van frenkie.

Is dit als huur of echt overnemen? Drie talenten in ruil voor een lijkt mij dan een no-brainer. Zeker omdat de Jong zich nog maar moet bewijzen. Meteen tekenen als Ajax zijnde.

17 juli 2018 om 10:05

Alleen moeten die talenten zelf ook willen, wat het verhaal nogal ongeloofwaardig maakt voor mij. (daarnaast: 2 van hen lopen volgend jaar sowieso gratis de deur uit als ze willen)

We willen in Amsterdam niet jullie afdankertjes! We willen ook Frenkie njet kwijt. Suarez, Mina en Cillisen zijn welkom, iedere andere speler is niet realistisch of niet goed genoeg. Ze hebben ons niet eens een schadevergoeding geboden voor miskoop Cuenca en miskoop Krkic.

17 juli 2018 om 10:30

Dat zou wat worden, als elke miskoop een schadevergoeding tot gevolg zou hebben...

Vorig seizoen zou ik zeer blij geweest zijn met een Munir el Haddadi of Marlon. Echter zijn beide spelers dit seizoen gewoon onnodig (ondanks de kwaliteiten die deze spelers bezitten). Je hebt al Tadic die linksbuiten kan spelen. Je hebt al Neres die rechtsbuiten kan spelen en je hebt Huntelaar en Dolberg voor in de spits. Dat maakt de komst van Munir al onnodig. Marlon zou er opzich wel bij kunnen, maar dan moet Blind doorschuiven naar de cvmpositie.

Mensen praten over het tijdperk Cruyff wat verloren gaat, maar het voetbal verandert en die exacte manier handhaven is niet mogelijk. Het pad wat nu ingeslagen wordt heeft genoeg overeenkomsten met Cruyffs visie en is prima. Tijd voor tijdperk Overmars want dat is echt een Wereldgozer met de in- en verkopen de laatste jaren. On: Marlon en een miljoentje of 30 erbij en Overmars mag gaan praten over een eventuele transfer.

17 juli 2018 om 11:36

Wereldgozer? Cassiera, 2 misluikte rechtsbacks, Kluivertje niet binnen kunnen houden, Viergever transfervrij weg laten gaan terwijl jaar daarvoor nog minimaal 8 mln voor kon vangen. Youness waar Ajax vorig jaar 15 mln voor kon krijgen transfervrij laten vertrekken. Ik schat dat afgelopen jaren door Overmars minimaal 30 mln verloren is gegaan. Terwijl Sanchez voor maar 40 mln verkocht is, terwijl er nooit echt over onderhandeld is door Overmars omdat er een bod kwam van 40 mln als openingsbod en hij dat gelijk heeft geaccepteerd. Verder is het een topgozer hoor. Koopt de juiste spelers dat we al 4 jaar niet meer kampioen zijn geworden, stelt een kut trainer aan, laat Bosz vertrekken. Onder een steen geleefd?

Lijkt mij een prima ruil Frenkie voor munir el haddadi, marlon santos en sergi samper. Lijkt mij dat er zeker wel 1 of 2 moeten slagen en je ze voor een leuke prijs kunt verkopen.

Als FC Barcelona deze spelers in een ruildeal wilt betrekken, dan zou ik het alleen doen als Barcelona ze ook echt verkoopt en dus niet verhuurd en dan zou ik persoonlijk voor Munir el Haddadi en Marlon Santos gaan.

De afgelopen dagen/weken heb ik voorbijzien komen dat Barcelona 40 miljoen (en zelfs meer) voor de Jong wilt betalen en talent heeft de Jong echt wel en ik zie ook echt een hele goede speler in hem, maar hij heeft tot dusver nog niet echt een basisplaats gehad (op het middenveld) bij Ajax en een bod van minimaal 40 miljoen en Marlon en el Haddadi die je ervoor terug kan krijgen, zou ik echt wel overwegen te accepteren (alleen dan wel als Barcelona ze dus echt verkoopt, en niet verhuurd).

Persoonlijk denk ik dat Ajax nog wel een centrale verdediger en een vleugelaanvaller kan gebruiken, want als Marlon wordt aangetrokken kan Blind gewoon op het middenveld spelen en Marlon dus samen met de Ligt het centrale duo vormen, terwijl Bandé afgelopen week dus aardig zwaar geblesseerd is geraakt en er tot de winterstop uitlicht en Cerny komt nu dus terug van een zware blessure, maar het is de vraag hoe hij terugkomt van z'n blessure en voor z'n zware blessure vond ik Cerny ook al stil staan in z'n ontwikkeling.

Dan heb je buiten Bandé en Cerny ook nog Tadic, Labyad en Neres die op de vleugels (kunnen) spelen en in Jong Ajax heb je Johnson en Nunnely nog rondlopen, maar toch vind ik het wat magertjes en daarom zie ik dus nog graag een vleugelaanvaller komen als el Haddadi komt, dan zou ik met Neres en el Haddadi op de vleugels spelen en dan een middenveld met van de Beek, Blind en Tadic en ik verwacht eigenlijk dat ook Ziyech nog wel verkocht zal worden voor 31 augustus en dan heb je voor dit seizoen dus deze selectie (zou ook overwegen om spelers als Owusu, el Azzouzi, Sinkgraven, Siem de Jong en Orejuala te verkopen):

GK: André Onana - Benjamin van Leer - Kostas Lamprou.
RV: Rasmus Kristensen - Noussair Mazraoui - Joël Veltman.
CV: Matthijs de Ligt - Perr Schuurs - Marlon Santos - Maximilian Wöber.
LV: Nicolas Tagliafico - Mitchell Bakker.
CM: Daley Blind - Donny van de Beek - Carel Eiting - Azor Matusiwa.
AM: Dusan Tadic - Zakaria Labyad - Lasse Schöne - Jurgen Ekkelenkamp.
RB: David Neres - Vaclav Cerny.
CA: Kasper Dolberg - Klaas Jan Huntelaar - Kaj Sierhuis.
LB: Munir el Haddadi - Hassane Bandé.

Dan is de selectie van Ajax in mijn ogen echt wel helemaal rond als er buiten Frenkie en Ziyech niemand meer vertrekt en dan zou ik dus in deze opstelling gaan spelen (zie opstelling).

Tadic staat in mijn opstelling centraal op het middenveld en mocht el Haddadi (en Marlon) daadwerkelijk komen, dan zou ik dus met Tadic op het middenveld spelen en dan op de 10-positie, met van de Beek en Blind als controleurs achter Tadic.

Onana
Kristensen
de Ligt
Marlon
Tagliafico
vd.Beek
Tadic
Blind
Neres
Dolberg
el Haddadi
17 juli 2018 om 11:13

Ik snap echt niet hoe jij er bij komt dat Tadic een speler is voor de nummer 10 positie hoor. Heel veel mensen komen daarmee maar het klopt totaal niet. Tadic speelt zijn hele leven al op de flanken. Bij Groningen als linksbuiten gescout en opgesteld, vervolgens bij Twente en Southampton meer vanaf rechts in eigenlijk dezelfde rol als Ziyech vaak invult bij Ajax (uitweiken naar rechts om ruimte te creëren voor zichzelf, vervolgens naar binnen komen voor de combinatie of het schot)

17 juli 2018 om 11:23

Ik ben juist degene die al sinds de komst van Tadic naar Ajax heeft zitten roepen dat ik hoop dat hij als linksbuiten moet spelen, alleen nu als el Haddadi komt dan zou ik Tadic als nummer 10 gebruiken en ik kan me nog herinneren dat Tadic in zijn eerste seizoen bij Southampton als nummer 10 speelde, achter Graziano Pelle en dat ging toen ook prima. Ik denk dat Tadic zowel als nummer 10 en als vleugelaanvaller een prima speler voor Ajax zal zijn, zeker in de Eredivisie. Maar Tadic op 10 zou ik dus alleen doen als Frenkie (en Ziyech) vertrokken zijn en Ajax daadwerkelijk el Haddadi en Marlon ervoor terug krijgt.

Zou een top deal zijn. Maar ik zou ze niet waarderen wat Barca er eerst voor betaald had of wat ze eerder voor deze spelers vroeg. Marlon 4.5 mln waard, munir 15 mln, samper ?. Nou Dan zou de volgende constructie wel kunnen: 3 spelers krijgt ajax en Barca betaalt 15 mln extra en neemt salaris van die Munir voor 1 jaar over.

Zelfs voor Barca lijkt me 50 miljoen een pittig bedrag voor een speler waarvan je weinig zekerheid hebt of het iets wordt. Het is een jonge met een bijzondere kwaliteit maar zijn fysieke gesteldheid geeft toch de nodige twijfels. Zelfs met een transferbudget van ruim 200 miljoen lijkt me dit erg veel. Maar goed als Barca hem echt wil dan laat ze ook maar flink diep in die dikke geldbuidel van ze graaien.

Barcelona mag Frenkie zelfs gratis hebben als ze Rafinha, Yerry Mina, Marlon Santos, Vidal, Gomes, Samper en Munir allemaal naar Amsterdam sturen.
Zieke selectie krijgt Ajax dan!!! :

Onana
Rafinha Mina De Ligt Blind
Gomes Samper Ziyech
Neres Dolberg Tadic

Reserves:

Kotarski
Mazraoui Marlon Wober Tagliafico
Vd.Beek Schone Vidal
Munir Huntelaar Labyad

Zelfs het B elftal is dan Ajax 1 waardig

Tja, met de uitgaven deze zomer zijn de euro's op dit moment iets harder nodig dan 3 extra spelers. Al is een extra verdediger niet verkeerd.

Niet vergeten dat je dan ook 3x salaris erbij krijgt, hoogstwaarschijnlijk van minimaal 1 mil netto per jaar.. En aanvallers/middenvelders hebben we echt niet nodig op dit moment. Zelfs niet wanneer Ziyech nog vertrekt.

De gedachte van Barcelona is net zo logisch als dat die doorzichtig is. Frenkie de Jong is een speler met heel veel potentie, maar hij is nog maar net aan de oppervlakte in de vijver van Ajax. Daar tegenover stelt Barcelona spelers zoals Munir. Spelers die eigenlijk al nagenoeg afgeschreven zijn in de opleiding van Barcelona en straks alleen nog een waarde op de transfermarkt vertegenwoordigen. Eerder kreeg Ajax op deze wijze spelers als Bojan Krkic en Cuenca.
Ajax had er niets aan en gaat ook niks hebben aan deals met min of meer afgeschreven andere spelers uit de groep 15 t/m 30 van de selectie van Barca .geef dan maar weer de voorkeur aan je eigen rechtsback of linksbuiten van de Toekomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.AZ6729
3.PSV6535
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3114
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

242 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 35 3 4 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren