‘Transfer Ajax nabij na afwezigheid van Blind bij Manchester United’

Zondag, 15 juli 2018 om

Daley Blind reist niet met Manchester United af naar de Verenigde Staten, waar de Engelse grootmacht de komende tijd zich gaat voorbereiden op het komende seizoen. Manchester Evening News meldt dat de Oranje-international zich aan het voorbereiden is op zijn transfer naar Ajax, dat hengelt naar de diensten van de verdediger annex defensieve middenvelder.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Ajax komend seizoen kampioen wordt in de Eredivisie?


Gerelateerd

81 reacties (laatste reactie door london calling)

Heeft Ajax bij de transfer van Blind naar United geen doorverkooppercentage bedongen? 😉

15 juli 2018 om 21:59

Goede vraag... Zou die doorverkoop ook gelden bij een terugkeer? Dat zou voor Ajax een opsteker zijn. Of juist niet om het feit dat Man Utd daardoor een hogere som zal vragen. Voor Ajax is Blind i.i.g. een goede versterking. Daley Blind kun je het beste als nummer 6 gebruiken. Dan is hij op z'n best in mijn ogen. Zeker in de Eredivisie. Een twee mans blok met Donny en Blind zou perfect zijn. Tadic kan dan op 10, Labyad linksbuiten, Neres rechtsbuiten en Dolberg in de spits. Frenkie de Jong zou ik verkopen als Ajax zijnde. Als je 50 miljoen voor hem kan krijgen is het voor beide partijen het beste om uit elkaar te gaan denk ik. Als Blind op het middenveld wordt gebruikt zie ik niet veel perspectief voor Frenkie.

15 juli 2018 om 22:14

Blind wordt gehaald als CV. Daarom was het ook of Blind of Magallan. Dus perspectief genoeg voor Frenkie.

15 juli 2018 om 22:17

Waarom zou je een middelmatige aankoop als Labyad de voorkeur geven boven je eigen talent Frenkie de Jong? Laat Tadic maar op linksbuiten spelen, komt hij veel meer tot zijn recht. Ajax speelt ook met de punt naar achteren dus wat je voorstelt gaat hem sowieso niet worden. Blind op 6 en Frenkie en Donny daarvoor, dat lijkt me veel beter. Moet er alleen nog wel een verdediger bij want Schuurs en Wober zijn nog niet goed en stabiel genoeg.

15 juli 2018 om 22:34

Ze proberen echt alles aan te doen om kampioen te worden dit jaar! En ik zie dat gewoon weeer niet gebeuren!

15 juli 2018 om 22:37

Klinkt allemaal prima alleen het punt dat je noemt over Frenkie en Labyad slaat nergens op natuurlijk. Frenkie is ook geen eigen jeugd en gwn een aankoop... Een aankoop die wss na dit seizoen weer vertrokken is

15 juli 2018 om 22:45

Goh. Een recordkampioen die probeert kampioen te worden. Wat raar, Weiss85. Ik ben erg benieuwd op basis waarvan jij dat kan uitsluiten.

15 juli 2018 om 23:23

@Weiss, in welke glazen bol zie jij dat?

16 juli 2018 om 08:45

Ik snap niet helemaal de gedachte gang bij iedereen dat Tadic op 10 moet spelen. Tadic is al zijn hele carrière een buitenspeler, en komt daar ook het beste tot zijn recht. Tadic is dan ook een totaal andere speler dan Ziyech, hier komen jullie vanzelf wel achter. Het is ook geen 'klassieke' buitenspeler zoals wij deze in Nederland kennen. Hij gebruikt meer zijn kracht en fysiek om er voorbij te komen of een pass te geven waardoor de verdediging uit elkaar valt. Hij zal dan ook totaal niet tot zijn recht komen als hij op 10 wordt opgesteld. Het zou belangrijk zijn, als Tadic linksbuiten wordt opgesteld, door dan met middenvelders te spelen die wel voor het doel komen. Een Klaassen of Siem de Jong had hier dit jaar perfect bij gepast. Met Ziyech en van de Beek op het middenveld is dit gewoon veel te weinig, en dan heb je alleen Dolberg voor het doel als afmaker.

Onana
?
de Ligt
Blind
Tagliafico
van de Beek
Frenkie
(afmaker)
Neres
Dolberg
Tadic
16 juli 2018 om 11:07

Exact. En Frenkie heeft bewezen ook in het centrum te kunnen spelen van de verdediging

15 juli 2018 om 22:20

laat ze dan Chong er bij bedingen prijs is hoog zat

15 juli 2018 om 23:30

Haha grapjas, Chong wordt gezien als een van de grootste talenten van United. Is zelfs een van de 7 jonge spelers die mee is op tour naar de VS. Die kost misschien nog wel meer dan Blind 😂

15 juli 2018 om 22:42

@Formus.. Dit is wel intressant want dan krijgt Ajax ook een opleidingsvergoeding van een paar procent wat de transfer netto goedkoper zou maken.

Ajax is na alle aankopen verplicht om de komende jaren te heersen in de Nederlandse competitie. Blind zal de nodige ervaring meebrengen die nodig is voor een goede balans in de ploeg.

15 juli 2018 om 21:58

Dat is te vroeg om te zeggen. Het zou nog kunnen dat Ziyech, De Ligt, Frenkie gaan vertrekken dat zouden allemaal aderlatingen zijn voor Ajax. Gaat Ajax dan nog wel een vervanger voor hun halen? Aangezien ze al heel veel geld hebben geïnvesteerd in aankopen voor dit seizoen. En voorlopig loopt het nog voor geen meter met Ten Hag als trainer. Te prematuur dus om dit te zeggen. En het moet ook nog definitief zien te worden met Daley.

16 juli 2018 om 10:15

@mattereazzi
laten we hopen dat Ziyech voor een mooi prijsje vertrekt.
Wordt hoog tijd dat er een plek op het middenveld vrijkomt voor Frenkie de Jong.

16 juli 2018 om 12:33

Dat hoop ik niet. Het is geen zekerheidje dat Frenkie dezelfde statistieken kan behalen als Ziyech.

15 juli 2018 om 21:58

Omdat we twee goede spelers en een paar talenten halen, moeten we meteen jaren heersen? Zo werkt het helemaal niet in het voetbal. Was het allemaal maar zo simpel.

16 juli 2018 om 00:26

Het is wel simpel gezegd inderdaad. Maar ik vind dat Ajax aankopen kan doen waar de rest niet eens over na kan denken. Daarnaast hebben ze veel jongens weten te behouden van vorig jaar die samen met de aankopen in mijn ogen verplicht zijn om kampioen te worden(mochten ze allema blijven natuurlijk).

15 juli 2018 om 22:20

Siem de Jong brengt ook ervaring... Wie zegt dat Blind het beter gaat doen dan Siem? Laten we eerst nou maar afwachten hoe iedereen het straks gaat doen voordat er dit soort conclusies getrokken worden.

15 juli 2018 om 22:24

Tja, die vraag kan je je bij elke aankoop stellen. Wie zegt dat Ronaldo het goed gaat doen bij Juve? Wie zegt dat Bandé wat wordt bij Ajax? Wie zei dat Lozano het goed zou doen bij Psv? Beetje loze opmerking dus, wat mij betreft.

Siem heeft natuurlijk slechte seizoenen gekend sinds hij is vertrokken, terwijl Blind toch heel veel heeft gespeeld. Er zijn nooit garanties, maar de kans dat Blind faalt bij Ajax is kleiner dan dat Siem faalt. Overigens heb ik Siem nog niet afgeschreven, in de juiste rol kan hij hopelijk nog steeds nuttig zijn.

15 juli 2018 om 22:30

Ajax is niks verplichting. Aankopen geven geen garantie.

16 juli 2018 om 17:44

Dit jaar zijn ze, op dit moment, duidelijk de favoriet, maar de komende jaren is wat voorbarig niet?
komende zomer zullen ze (als ze nu blijven) waarschijnlijk De Ligt, de Jong, van de Beek, Neres, veltman en Onana kwijtraken terwijl Huntelaar mogelijk met pensioen gaat.

Blij mee! Goed van Ajax om de talenten te omringen met ervaren spelers met voor eredivisie begrippen veel kwaliteit. De transfersom is mij allermeest wat aan de hoge kant maar ben benieuwd wat de officiële lezing zal zijn als het rond is. Nu is het de vraag of Ten Hag ze ook echt aan het voetballen krijgt. Alle voorwaarde zijn er nu is het aan jou Eric.

Ik zou het fantastisch vinden. Werd in het begin van zijn carrière afgekraakt, daarna uitgeleend en toen terug kwam groeide hij uit tot een zeer goede kracht, het was een gemis toen hij vertrok, mooie passes, ziet het spelletje goed. Ik zou hem naast de Ligt zetten je bent welkom

Hopelijk staat er nu weer eens een echt team. Mooie namen op papier, maar hopelijk nu ook in de praktijk.
Ik ben een voorstander om ervaren spelers aan te trekken en daar mag best wat geld tegen overstaan. Blind en Tadic hebben een mooie leeftijd en hebben allebei veel ervaring. De ingrediënten zijn aan wezig nu nog de uitvoering

15 juli 2018 om 22:08

Toch een beetje clubliefde dat hij teruggaat toch? Ik vind het mooi voor Ajax.

15 juli 2018 om 22:30

16 miljoen wat kan oplopen tot 21 miljoen voor een beperkte speler als Blind vind ik wel aardig wat veel hoor. Daarbij had je met een fatsoenlijke trainer alleen al aan Tadic genoeg gehad om kampioen te worden. Aangezien Psv echt vanaf 0 zal beginnen met Van Bommel. En Feyenoord heeft nou ook niet een heel denderend elftal. 8 mijloen voor Labyrad , 11 miljoen voor Tadic , 16 mijloen voor Blind , 6? miljoen voor Bande. Als Ajax nu geen kampioen meer word dan zal het wel een absolute wanprestatie worden. Aangezien ze nu al voor bijna 40 miljoen aan aankopen hebben gedaan!

15 juli 2018 om 22:40

Als zoon speler met een ajax verleden op die leeftijd naar ajax wil komen dan moet je die kans niet laten schieten klaar uit.

15 juli 2018 om 22:47

Psv vanaf 0? Zijn nog nauwelijks wijzigingen. Alleen nieuwe staf. Had Ajax vorig jaar Zelfs 2X in één seizoen. Tel daarop de verkoop van Sanchez, Klaassen en Traoré oa en toch was het een schande dat Ajax geen kampioen werd. Maar psv start met een nieuwe trainer en ze beginnen vanaf 0.. oké...

15 juli 2018 om 23:39

Dan betaal je toch geen 16 miljoen voor Blind? Alsjeblieft zeg. Ja hij kan prima de bal van A naar B krijgen. Maar wat voegt hij nou werkelijk toe? Voor dat geld had Ajax echt wel iets beters kunnen halen.

16 juli 2018 om 00:35

Ik snap niet dat iedereen maar aan het roepen is dat 16 miljoen zoveel is blind, je koopt hem nu terug voor ongeveer hetzelfde bedrag dat je hem verkocht, wel heeft hij veel meer ervaring en de transfermarkt is intussen ook flink omhoog gegaan. Ik vind het bedrag nog wel meevallen

16 juli 2018 om 00:35

Ik snap niet dat iedereen maar aan het roepen is dat 16 miljoen zoveel is blind, je koopt hem nu terug voor ongeveer hetzelfde bedrag dat je hem verkocht, wel heeft hij veel meer ervaring en de transfermarkt is intussen ook flink omhoog gegaan. Ik vind het bedrag nog wel meevallen

16 juli 2018 om 06:57

Het is wel een speler die er meteen staat. Hij zal weinig aanpassingsproblemen hebben. En toch zeker voor de eredivisie een goede speler. En het is zeker geen speler die op zijn retour is. Mocht Ajax zich plaatsen voor de CL en /of ze worden kampioen is al dit geld zo weer terug verdiend. Men zei toen ook de gene die Ziyech koopt wordt kampioen...... Het zegt nog niet alles als je zoveel uitgeeft. J e moet er een team van maken. Er moet een bepaalde chemie zijn tussen de spelers onderling en de trainer.

Heel blij met de selectie voor komend seizoen. Niet om arrogant te zijn maar met deze selectie moeten we makkelijk kampioen worden

15 juli 2018 om 22:14

Laten we eerst afwachten of spelers als De Ligt, Ziyech, Frenkie wel bij Ajax blijven voordat we dit gaan zeggen. En laten we eerst afwachten of Ten Hag wel voor langere tijd Ajax top kan laten presteren voordat we zoiets gaan zeggen.

15 juli 2018 om 22:23

Makkelijk nooit we hebben al honderd jaar moeite met Utrecht uit. Waarom? We kennen hun tactiek toch?

15 juli 2018 om 22:35

De selectie is goed genoeg en kampioenswaardig. Nu afwachten of de Technische Staf goed genoeg is....

Ja ja Daley kom naar vlug naar Amsterdam. Je wordt met open armen ontvangen.

15 juli 2018 om 22:31

Birmingham denk?

15 juli 2018 om 23:31

Wallsall toch?

15 juli 2018 om 22:31

Birmingham denk?

Persoonlijk ben ik wel blij met de terugkeer van Blind. Heb de afgelopen dagen veel reacties gelezen en gehoord dat Ajax dan het geld dat ze voor Blind betalen, 'een betere speler' en 'misschien zelfs wel 2 spelers die beter zijn' halen en natuurlijk is het veel geld (zeker voor Nederlandse-begrippen), maar desondanks denk ik echt wel dat Blind een hele goede versterking voor Ajax zal zijn.

Hij zal dus waarschijnlijk centraal in de verdediging naast de Ligt komen te spelen en moet wel zeggen dat ik Blind eigenlijk liever op het middenveld zie, maar ik verwacht wel dat Blind ook als centrale verdediger een aanwinst voor Ajax zal zijn en zeker in de Eredivisie.

Waarschijnlijk zal Blind op papier als centrale verdediger opgesteld staan, maar in praktijk zal hij denk ik als een soort 4de/inschuivende middenvelder fungeren, waardoor Ajax dus een soort overtal situatie op het middenveld zal hebben.

In mijn ogen is de selectie van Ajax voor het grootste gedeelte dan wel rond en ik verwacht eigenlijk dat alleen Ziyech voor 31 augustus vertrokken zal zijn en dan heeft Ajax voor dit seizoen dus deze selectie:

GK: André Onana - Benjamin van Leer - Kostas Lamprou.
RV: Rasmus Kristensen - Noussair Mazraoui - Joël Veltman.
CV: Matthijs de Ligt - Perr Schuurs - Maximilian Wöber - Daley Blind.
LV: Nicolas Tagliafico - Mitchell Bakker.
CM: Donny van de Beek - Carel Eiting - Azor Matusiwa.
AM: Zakaria Labyad - Frenkie de Jong - Lasse Schöne - Jurgen Ekkelenkamp.
RB: David Neres - Vaclav Cerny.
CA: Kasper Dolberg - Klaas Jan Huntelaar - Kaj Sierhuis.
LB: Dusan Tadic - Hassane Bandé.

Spelers als Siem de Jong, Orejuala en Sinkgraven zou ik proberen te verkopen. De Jong gaat 'm gewoon niet meer worden, Orejuala komt gewoon tekort en Sinkgraven is (nu Blind zo goed als zeker terugkomt) niet echt meer nodig in mijn ogen, want Blind kan eventueel als linksback uit de voeten, terwijl Wöber dat ook kan en Ajax Bakker ook nog heeft en ook op het middenveld heeft Sinkgraven in mijn ogen weinig toekomst, plus het feit dat Sinkgraven nog maar een contract tot de zomer van 2019 heeft (weliswaar met 'n optie voor nog 1-jaar) en best blessuregevoelig is.

Voor de rest is Bandé natuurlijk aardig zwaar geblesseerd geraakt en hij kan pas weer na de winterstop spelen, terwijl Cerny nu juist terugkomt van een zware blessure en ik weet dat Ajax Labyad ook nog heeft voor op de vleugels en dat in Jong Ajax Johnson en Nunnely rondlopen, maar desondanks zou ik toch overwegen om nog een extra vleugelaanvaller aan te trekken, want mochten Neres, Tadic (die ik als vleugelaanvaller zou gebruiken) en/of Labyad geblesseerd/geschorst of wat dan ook raken, dan vind ik het persoonlijk toch wel wat magertjes wat betreft de vleugelaanvallers van Ajax.

Overigens verwacht ik dus dat Ziyech nog zal vertrekken.

Onana
Kristensen
de Ligt
Blind
Tagliafico
F.de Jong
vd.Beek
Labyad
Neres
Dolberg
Tadic
15 juli 2018 om 22:19

Frenkie zie ik absoluut niet als aanvallende middenvelder. Als je met een 10 zou spelen, zou ik Tadic daar zetten. Die is ook gehaald als vervanger van Ziyech, dus dat lijkt mij ook het meest logisch. Linksbuiten verwacht ik Labyad.

Ik verwacht zelf dat Ajax met een 6 blijft spelen, waar ik dan Frenkie weg zou zetten. Eigenlijk Blind, maar die wordt gehaald als CV. Donny en Tadic daarvoor.

Sinkgraven kan je best gebruiken, die kan op linksback en het middenveld. Linksvoor heeft hij ook wel eens gedaan. Het aantrekken van nog een goede vleugelaanvaller wordt lastig. Je kunt hem, zeker in jouw verhaal met Neres en Tadic, geen basisplaats beloven, maar hij moet wel goed genoeg zijn. Ik denk dat er maar weinig spelers aan dat profiel voldoen die bereid zijn die rol op zich te nemen.

15 juli 2018 om 22:26

Waarom zie je hem niet als aanvallende middenvelder? Denk dat hij dat juist goed tot zijn recht zou komen. En Tadic als 10? Daar speelt hij toch zelden? Hij is ook als vervanger van Kluivert gehaald, Ziyech is nog niet eens weg. Labyad zie ik als een breedteaankoop.

15 juli 2018 om 22:36

@ Falonso,

Als Frenkie en van de Beek samen spelen op het middenveld, dan speelt Frenkie meestal als nummer 6 en van de Beek als nummer 8 en net wat meer aanvallend maar ik heb al vaker aangegeven dat ik dat liever andersom zie: dus van de Beek als nummer 6 en Frenkie dan rechts op het middenveld.

Van de Beek heeft dan afgelopen seizoen 11 goals in de Eredivisie gemaakt, maar toch mist hij in mijn ogen net dat laatste 'zetje' in aanvallend opzicht en wat van de Beek in mijn ogen in aanvallend opzicht mist, heeft Frenkie juist wel weer en andersom is dat in mijn ogen ook zo: wat Frenkie in verdedigend opzicht mist, heeft van de Beek in mijn ogen wel weer.

Ook had ik het afgelopen seizoen weleens het gevoel dat het middenveld van Ajax niet echt in balans was en persoonlijk denk ik dat een middenveld met Frenkie als rechtermiddenvelder, van de Beek centraal/als nummer 6 en Labyad (en anders Ziyech als hij onverwacht toch blijft) links op het middenveld gewoon het perfecte middenveld is dat ook gewoon heel goed in balans is.

15 juli 2018 om 22:44

@gaalmeister
In een 10 zie ik eerder een speler met meer scorend vermogen of een creatieve spelverdeler. Frenkie vind ik geen van beide. Frenkie zou ik eigenlijk op 6 willen zien, als verbinding tussen de verdediging en het middenveld. Verdedigend komt hij Europees wel tekort als 6.

Tadic heeft 62 wedstrijden als 10 gespeeld. Hiervan waren er 19 in het vorige seizoen, 19 in het seizoen daarvoor en 7 in het seizoen daarvoor. De overige potjes waren bij Twente. Als linksbuiten heeft hij vaker gespeeld (114 keer). Maar afgelopen seizoen deed hij dit slechts 5 keer, het seizoen daarvoor 7 en het seizoen daarvoor 23. Dus toch vaker dan je dacht, maar het is inderdaad niet zijn meest gespeelde positie. Rechtsbuiten heeft hij 89 wedstrijden gespeeld.

Het is nooit gecommuniceerd of gespeculeerd dat hij als vervanger van Kluivert is gehaald volgens mij. Ik heb het niet gelezen tenminste. Terwijl het wel is gespeculeerd dat hij als vervanger van Ziyech werd gehaald. Niet door Ajax zelf natuurlijk, dat zou ook raar zijn omdat Ziyech er nog is.

Als Ziyech blijft, zou ik Tadic wel naar de flank schuiven en Labyad als wisselspeler gebruiken.

@rochester
Maar wat zie jij aanvallend dan meer in Frenkie dan in Donny? De cijfers van Donny zijn in aanvallend opzicht natuurlijk goed genoeg. Ik zei eerst ook steeds dat ik Donny op 6 zou willen en Frenkie daar voor, maar Donny scoort toch best vaak en ik weet niet of Frenkie dat ook zou doen. En of hij dat opvangt door meer (voor)assists, weet ik ook niet.

ik zou zelf nooit zoveel geld neerleggen voor een simpele voetballer als Blind. voor bedragen rond de 18 miljoen kan je waarschijnlijk veel betere voetballers vinden. ik vond dat United al teveel geld voor hem betaalde destijds

15 juli 2018 om 22:21

Soms is een simpele voetballer precies wat je nodig hebt. Blind biedt veel voordelen die andere spelers niet bieden. Geen problemen met de taal, jongen van de club, ervaring in de PL, ervaring bij oranje, kan op meerdere posities uit de voeten. Ik vind het ook wel heel veel geld hoor, had gehoopt dat hij goedkoper zou zijn, maar ik denk dat het niet zo simpel is om zo veel betere spelers te halen. Ook omdat de Eredivisie helemaal niet aantrekkelijk is voor veel voetballers.

16 juli 2018 om 00:48

@falonso

dat de Eredivisie niet aantrekkelijk is voor veel buitenlandse voetballers is het salarisplafond. als je dat verhoogd heb je echt wel kans dat goede buitenlandse voetballers hier naartoe willen komen aangezien er ook genoeg kiezen om te gaan spelen in Rusland, de Oekraine en China. ook niet echt competities die tot de verbeelding spreken

wij kunnen misschien niet de salarissen evenaren die dat soort landen betalen maar een salarisplafond van 1 miljoen euro geloof ik is wel erg karig als je goede buitenlandse voetballers wil aantrekken

16 juli 2018 om 12:41

Het salarisplafond verhogen gaat niet zomaar. Ik denk dat alleen Ajax dat structureel kan doen en PSV incidenteel. Dan ga ik uit van een plafond van 1 miljoen, ik denk dat andere clubs daar niet eens aan komen.

Ik denk dat de Russische competitie veel interessanter is, ook wanneer je niet kijkt naar het salaris. Je hebt meer topclubs en inmiddels zijn de clubs daar zo veel beter geworden dan hier, dat de competitie in zijn geheel sterker is. Dat haal je niet zomaar in, dat kost jaren.

Ik ben benieuwd of Ajax dit door gaat zetten. Nu doen ze het voor Tadic en Blind, zouden ze het ook doen volgend jaar?

15 juli 2018 om 22:23

Voor ongeveer 21 miljoen had Ajax ook Balbuena en Mount kunnen halen inderdaad. Maar goed misschien is Blind wel van heel veel waarde de komende jaren.

16 juli 2018 om 11:19

Waarom vergelijk je een aanvallende speler als Mount met Daley Blind? Dat slaat nergens op, overigens heeft Ajax aanvallend al genoeg opties voor het komende seizoen.

15 juli 2018 om 22:24

Ik zou dit meteen neerleggen voor Blind. Het jaar dat hij vertrok bij Ajax was hij al de beste ED speler en na jaren ervaring opdoen in de PL en met fantastische spelers om hem.heen bij Unitednis hij alleen maat beter geworden. Hii kent de club en is een jongen van de club. Een betere speler vind je niet zomaar en zitten alleen maar risico's aanvast rn bij Blind koop je.meteen een zekerheidje. Beste transfer in tijden.

15 juli 2018 om 22:29

Jouw verhaal zou je ook over Siem de Jong kunnen schrijven... Maar hopelijk was dat dan een negatieve uitzondering...

15 juli 2018 om 23:08

Heeft Siem de jong dan bij een topclub in de PL gezeten dan? Lijkt mij toch echt een ander verhaal.

15 juli 2018 om 23:26

Heeft Siem de Jong zoveel wedstrijden gespeeld in de PL?

16 juli 2018 om 10:31

Inderdaad.
Plus Blind is vele malen fitter en minder blessuregevoelig.

Onana
Veltman
de Ligt
Wober
Tagliafico
van de Beek
Blind
F. de Jong
Neres
Dolberg
Tadic

21 miljoen? Ik vind dat echt belachelijk hoog. Hij is goed, en prima voor eredivisie, maar dit is echt veel te veel geld.

15 juli 2018 om 22:31

16 Miljoen, bonussen zullen voornamelijk kampioenschappen en CL halen behelzen en dan betaalt dat zichzelf ruimschoots uit.

15 juli 2018 om 22:32

16 miljoen betalen ze.

Ik vind 21 miljoen voor Blind vind ik toch wel echt heel erg veel. Al helemaal als je hem een paar jaar geleden voor minder hebt verkocht. Ik heb m’n twijfels.

15 juli 2018 om 22:44

Als je paar titels/bekers pakt en Europees goed doet verdien je dat zo terug

16 juli 2018 om 00:53

@jan1980

probleem is alleen dat Blind een dienende speler is en geen bepalende speler. hij speelt in dienst van je vedetten maar het is niet de man die je kampioen maakt

15 juli 2018 om 23:27

Er wordt volgens de geruchten 16 miljoen voor hem betaald.

Te groot voor het servet (Ajax) te klein voor het tafellaken (united) al met al dus een fikse opsteker voor Ajax/eredivisie dat hij relatief jong terugkomt i.p.v. helemaal uitgerangeerd a la Stam, Bommeltje ed

15 juli 2018 om 22:58

Wel een grote verrassing dat een eredivisieclub twee spelers uit de PL kan halen. Dat is al een enorme stunt op zich.

15 juli 2018 om 23:05

Niemand is te groot voor Ajax. Ik begrijp heus wel dat tijden financieel gezien veranderd zijn maar Ajax is de club waar de grootsten der aarden speelden. Cruijff, Van Basten, Bergkamp, Kluivert, Suarez. Dan ga je niet zeggen dat bij een comeback van Blind hij te groot is. Ajax moet die ambitie houden om Europees mee te tellen en ieder jaar kampioen te worden. Ajax is al jaren een voorbeeld vind ik qua hoe ze het financieel oplossen. Ze hoeven geen half miljard schuld te hebben zoals dat bij Spaanse clubs het geval is, ze krijgen niet de tv gelden van een Engelse degredatiekandidaat en ze verkopen hun ziel niet aan een sjeik. Dat is groots. Grootser dan welke speler dan ook en geloof me: Blind zal trots zijn weer voor Ajax te mogen spelen.

15 juli 2018 om 23:46

@myvision hulde aan jou

Als Blind komt en de selectie intact blijft zijn er geen excuses meer en moet Ajax gewoon kampioen worden dit jaar, Overmars is goed bezig, enige fout die hij gemaakt heeft is Bosz weg laten gaan. Die was sowieso kampioen geworden met dit Ajax.

15 juli 2018 om 23:07

Overmars wilde Bosz dan ook niet laten gaan. Dat was dus ook niet de fout van Overmars. Ajax mag Overmars erg dankbaar zijn.

21 miljoen is een hoop geld voor een simpele tikkie breed voetballer. Van dit geld kan je toch betere spelers halen dan Daley Blind.

15 juli 2018 om 23:10

Iemand die zegt dat Daley alleen een tikkie breed voetballet is heeft hem niet gevolgd maar alleen Derksen gevolgd.

16 juli 2018 om 06:38

Dat was een aardig tikkie breed dan op Van Persie tijdens het WK!

16 juli 2018 om 10:37

Blind is, ook bij United, een speler die juist heel vaak diepte in zijn passing legt.
En dan ook nog heel vaak het juiste kleur shirtje vind.
Blind is voor eredivisie-begrippen van zeer grote klasse, heeft het ook de laatste jaren in Oranje prima gedaan.
Iedereen die Blind afdoet als een simpele, tikkie breed voetballer moet eens wat vaker gras ruiken en wedstrijden kijken.

Helemaal prima dit. Een overbodige speler kwijt voor een voor de verandering eens een prima bedrag. Nu Darmian nog lozen en zo snel mogelijk een linksback halen. Nog mooier vind ik het nieuws dat Chong mee mag op tour. Hopelijk grijpt hij zijn kans met beide handen aan.

Aangezien Ajax beursgenoteerd is zal morgen of dinsdag het verlossende woord eruit komen. Voordeeltje van de beursgang, net als bij Tadic zal Ajax communiceren om wat voor een bedrag het gaat. Door de hoogte is Ajax waarschijnlijk verplicht dat te vermelden. Dan weten we tenminste waar we precies over praten.

De bedragen die momenteel genoemd worden vind ik persoonlijk te hoog. Maar goed, met Tadic zagen we ook dat ze er 5 miljoen naast zaten.

16 juli 2018 om 06:42

Denk persoonlijk dat het bij 15 miljoen blijft en dan heeft Ajax het gewoon heel goed gedaan. Ze gaan nog een heel aantal jaren veel plezier beleven aan Blind. Sympathieke jongen met een Ajax hart en een hoop ervaring op hoog niveau. Ik snap de commotie om het bedrag ook niet zo. Het is ons alle bekend dat Ajax genoeg knaken op de bank heeft. Als die dan een keer worden een uitgegeven aan iemand die de ploeg zeker versterkt, is het weer te veel. Ik ben in ieder geval blij met z’n komst. Is voor de Nederlandse competitie ook goed!

Super aankoop zou hem naast de ligt zetten en gelijk tot aanvoerder maken middeveld met van de beek schone tadic en voorin neres dolberg en labiyat ik zou tevens nog wel een rechts back Halen

Qua spelers heeft Ajax een prima selectie. Ik heb echter nog steeds mijn twijfels of Erik ten Hag de juiste trainer is voor Ajax. Laat ik hopen dat hij er een team van weet te maken, want staat die in december met deze spelers al 8 punten achter op PSV dan is het over en uit voor Ten Hag.

Hoop wel dat Blind naar Ajax gaat, ook voor Oranje is dit een ideale situatie. Hij zal in de eerste plaats veel gaan spelen en daarbij ook nog eens met spelers als De Ligt en vd Beek waarmee hij straks ook in Oranje mee moet gaan samenspelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool6544
5.Arsenal5016
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

330 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 22 3 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
2014/2015 Manchester United 25 2 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘‘Logische’ belangstelling van Ajax voor Timothy Fosu-Mensah’

Ajax denkt bij een eventueel zomers vertrek van Matthijs de Ligt aan de komst van Timothy Fosu-Mensah, zo schrijft De Telegraaf vrijdag. Volgens het dagblad is de 21-jarige verdediger annex Oranje-international,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren