Update: Kalinic weigert zilveren medaille voor tweede plek op WK

Vrijdag, 20 juli 2018 om 19:22Tim Siekman • Laatste update: 19:22

Kroatië kan zondag ten koste van Frankrijk wereldkampioen worden. De manschappen van bondscoach Zlatko Dalic zullen hoe dan ook een medaille gaan ontvangen zondag, want ook de tweede plek is goed voor zilver. Het is echter de vraag of Nikola Kalinic, die korte tijd onderdeel uitmaakte van de selectie van Kroatië, eveneens een medaille ontvangt.

De aanvaller van AC Milan had rugklachten en weigerde in te vallen in de wedstrijd tegen Nigeria en daarom heeft Dalic besloten om hem weg te sturen. "Tijdens de wedstrijd liep Kalinic zich warm. Hij moest invallen in de tweede helft, maar gaf aan dat hij er vanwege een kwetsuur aan zijn rug niet klaar voor was", zei Dalic. "Hetzelfde gebeurde in onze oefenwedstrijd tegen Brazilië en tijdens de training op zondag.”

“Ik heb dit besluit genomen, omdat ik spelers nodig heb die fit zijn en klaar zijn om te spelen." De verbanning zorgde ervoor dat Kroatië het WK moest afmaken met 22 spelers. De reglementen van de FIFA maken niet duidelijk wie wel of geen medaille krijgen. “We gaan het zien”, aldus directeur communicatie Tomislav Pacak tegenover ESPN. “De spelers gaan dat bepalen.”

Update 19 juli 09.25 uur – Kalinic krijgt toch medaille ondanks uitsluiting van WK
Nikola Kalinic ontvangt toch een medaille. De Kroatische aanvaller van AC Milan werd tijdens het WK naar huis gestuurd, nadat hij weigerde in te vallen bij het duel met Nigeria. Directeur communicatie Tomislav Pacak zegt dat Kalinic alsnog de zilveren medaille krijgt. "Het team heeft besloten dat hij ook een medaille krijgt", zo wordt Pacak geciteerd door 24sata.

Update 20 juli 19.22 uur - Kalinic weigert zilveren medaille voor tweede plek op WK
Nikola Kalinic heeft een zilveren medaille voor de tweede plek van Kroatië op het WK geweigerd. De aavaller van AC Milan speelde geen minuut op het toernooi: hij werd naar huis gestuurd nadat hij weigerde in te vallen tegen Nigeria in het eerste groepsduel. Zijn ploeggenoten wilden hem desondanks een medaille geven. "Bedankt, maar ik heb niet gespeeld in Rusland", luidt de korte reactie van Kalinic in gesprek met Sportske Novosti.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door ajaxf1)

Echt een idioot, je zelf hoger en beter voelen dan de rest.. en nu zit je daar met schaamte op je kaken. Dont be like Kalinic

15 juli 2018 om 14:48

Met het totaal niet met je eens. Er zit wel degelijk verschil in weigeren omdat je niet fit bent, dan weigeren omdat je je te goed voelt om nog 5 minuten te spelen. Als hij rugklachten heeft en hij geeft aan dat het niet handig is om te spelen, moet de bondscoach hem ook niet dwingen.

15 juli 2018 om 14:52

Dan zit je toch niet op de bank als jij niet fit genoeg bent???

15 juli 2018 om 14:57

Daarom is hij daarna ook naar huis gegaan. Misschien wilde hij zo graag meedoen maar ging het toch niet, dus is dit besluit genomen.

15 juli 2018 om 14:58

Nee man, niets met fitheid te maken... was ook niet de eerste keer... En het waren zijn teamgenoten die besloten hebben dat het beter was dat hij de ploeg verliet... dus Kalinic heeft in zijn eigen voet geschoten en wss het beste dat hij in zijn carrière kon bereiken gewoonweg weggegooid...

15 juli 2018 om 15:22

Op de BBC (de coach): "tijdens de wedstrijd met Nigeria was Kalinic aan het warmlopen en zou er de 2e helft inkomen. Daarna kwam hij naar me toe met de mededeling dat hij rugklachten had en niet kon spelen. Hetzelfde gebeurde tijdens het oefeninterland tegen Engeland, maar ook voor de trainingpartij van zondag. Hierop heb ik besloten hem naar huis te sturen, aangezien ik alleen fitte spelers nodig heb". Het ging er dus niet eens zozeer om dat hij weigerde in te vallen, maar vooral dat hij gewoon al een tijd niet kon spelen (maar dat waarschijnlijk achterhield). Terecht dan toch?

19 juli 2018 om 09:47

Of dat waar is komen we nooit achter. Natuurlijk gaan ze hem niet voor de bus gooien en zeggen dat hij weigerde. Ik ga er nu vanuit dat hij echt rugklachten had en de hele boel is opgeblazen. De waarheid komt uiteindelijk toch wel boven water.

19 juli 2018 om 09:49

DavitDg Zuig je dat uit je duim, was je erbij of kan ik daar ergens een officiele statement over vinden?

19 juli 2018 om 09:51

Arsen(e)al Kijk dat is netjes, niet op basis van onderbuikgevoelens een conclusie trekken. De media heeft er een negatief verhaal van gemaakt en mensen zien dat onterecht als de absolute waarheid. Volgens mij heeft de coach nooit geroepen dat hij een stoorzender was of iets dergelijks. En blijkbaar zien de spelers dat ook niet zo.

19 juli 2018 om 09:49

Blijkbaar was dat dus niet zo en had hij echt rugklachten. Ik snap niet hoe je na dit bericht tot deze conclusie komt. Nergens staat wat er echt is gebeurt, maar gezien deze actie ga ik ervan uit dat hij echt last had.

Als hij echt rugklachten had gehad had de team dokter hem wel afgekeurd voor de wedstrijd. Hij weigerde gewoon in te vallen op het einde van de wedstrijd, ging tegen de teamgeest in en wilde het team niet helpen op een moment dat het hem nodig had. Al was het maar voor een seconde, je valt gewoon in.

Hij moet zich zelf nu vast in slaap huilen. Misschien wordt het zelfs een depressie wanneer Croatie zelfs het WK wint.

Misschien had hij in het verloop van het toernooi gewoon erin gestaan.

15 juli 2018 om 14:57

Dan is het geen depressie, dan is het verdriet.
Een depressie is heel wat anders en komt meestal niet door een gebeurtenis

15 juli 2018 om 15:51

Dus als jij naar de dokter gaat met pijn, en hij vindt niks, heb je geen pijn? Wat een onzin. Een dokter zal ook echt niet zien dat je hoofdpijn hebt of iets dergelijks.

Deze jongen gaat mee naar het WK, maar geeft tijdens wedstrijden, maar ook tijdens de training aan dat hij te veel last heeft om te spelen/ in te vallen. Denk je dat hij niet het liefst zichzelf wil laten zien op het WK? Alleen spelen met pijn is moet verantwoord, dus gaat hij naar huis. Niks raars aan.

20 juli 2018 om 20:10

Hoe vaak hoor je van mensen dat ze met pijnklachten naar arts gaan..Die vind niets..seconden opinion..third opinion.

Als die rugklachten er echt waren wel, zo niet, opzouten. Hij heeft een anders zijn kans ontnomen zo een WK mee te maken.

Wanneer je tot de selectie hebt behoord hoor je gewoon een medaille te krijgen ondanks wat de geschiedenis is. Anders wordt het in de toekomst steeds een issue.

15 juli 2018 om 17:01

Hij is eruit gezet, behoort dus niet meer tot de selectie.

Achteraf maakt het niet zoveel uit, het was wel een groot issue geweest als Kroatië wereldkampioen was geworden.

Niet willen invallen voor paar minuten/seconden bij je club kan ik me nog wel voorstellen. Ik vind ook niet elk werk leuk wat ik op mijn schoot geworpen krijg van de baas. Maar minuten weigeren voor land? Dat is absurd! Al sta je 20 seconden op het veld, in die 20 seconden represent jij je land! 20 sec Sta jij waar miljoenen andere hadden willen staan.....

19 juli 2018 om 09:35

En Rugklachten geloof ik niet zo

19 juli 2018 om 10:05

Er is geen reden om dat niet te geloven. Alle officiele berichtgevingen wijzen erop dat hij geblesseerd was. De roddelbladen gingen er mee aan de haal en brachten het naar buiten als iets negatiefs of werkweigering.

19 juli 2018 om 11:13

Maar als Bond, speler zelf of trainer zou je dat dan toch gelijk in de interviews na die desbetreffende wedstrijd duidelijk maken? Niet gebeurd...

Kalinic heeft überhaupt nog geluk dat hij een medaille krijgt. Hij zou zich kapot moeten schamen dat hij weigert om de kleuren van zijn land te verdedigen, ook al is het maar voor even. En ja ik weet dat het officiële statement is dat hij rugklachten had, maar daar geloof ik dus echt niks van.

19 juli 2018 om 13:34

Want daar zit je ook echt op te wachten hé, zo'n zilveren medaille waar je überhaupt niks voor hebt moeten doen.

19 juli 2018 om 19:24

Nog steeds is het een zilveren medaille die bewijst dat je tweede bent geworden op het WK voetbal, wat toch een prestatie is.

19 juli 2018 om 21:05

Zilver is een tweede plaats ja wat een geweldige prestatie is maar op die medaille zit niemand te wachten en al helemaal niet iemand die er geen aandeel in heeft gehad.

Zal aan mij liggen maar dit vind ik walgelijk. Je team regelt dit voor je en dan reageer je zo ondankbaar. Gadverdamme, ook een steek naar het team vind ik.

20 juli 2018 om 20:01

Ik kijk er anders tegenaan. Hij heeft geen bijdrage aan die tweede plaats gehad en wil daarom geen medaille. Kan me dat wel voorstellen.

20 juli 2018 om 20:48

Nico

Dat kan natuurlijk ook, ieder zijn perspectief en dat respecteer ik. Zelf vind ik het maar ondankbaar naar je team toe, die er voor verantwoordelijk zijn dat je uberhaubt wat krijgt.

Hopelijk transfereert atletico deze dwaas niet. Wat heb je aan zo een domme speler?

20 juli 2018 om 23:35

Gozer, heb je nog wat van dat spul dat jij neemt? Want dat moet echt heel sterk spul zijn als ik dit zo lees..

Terecht ondankbare nooit meer oproepen voor Kroatië die man denkt dat hij een super spits is snap niet dat A Madrid hem gaat halen veel betere spitsen lopen der rond vind hem meer caliber Cagliari/Torino enzo en dat zeg ik zelf als een Kroaat zijnde ik had het echt niet verwacht van hem maar voor mij hoeft hij niet meer te spelen voor Kroatië lopen nog genoeg talentjes die wel willen spelen voor hun vaderland als ik maar 1 seconden mocht spelen voor Kroatië had ik in gevallen ook al had ik last van me rug.

Terecht ondankbare nooit meer oproepen voor Kroatië die man denkt dat hij een super spits is snap niet dat A Madrid hem gaat halen veel betere spitsen lopen der rond vind hem meer caliber Cagliari/Torino enzo en dat zeg ik zelf als een Kroaat zijnde ik had het echt niet verwacht van hem maar voor mij hoeft hij niet meer te spelen voor Kroatië lopen nog genoeg talentjes die wel willen spelen voor hun vaderland als ik maar 1 seconden mocht spelen voor Kroatië had ik in gevallen ook al had ik last van me rug.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Kroatië

FIFA ranking: 11
30 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. OršićAanvaller11
Z. DalićUnknown
S. SlugaKeeper00
B. BarišićVerdediger10
D. Ćaleta-CarVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Kroatië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Kroatië.

1 fan
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren