Van der Sar opgetogen: ‘Dat is het beste nieuws voor Ajax van deze week’

Zaterdag, 14 juli 2018 om

Ajax verbond zich een aantal jaar geleden aan Adidas en de samenwerking tussen beide partijen zou volgens de oorspronkelijke afspraak nog tot volgend jaar doorlopen. Eerder deze week maakten de Amsterdammers echter bekend dat het contract met het sportmerk is opengebroken en verlengd tot de zomer van 2025, wat de club naar verluidt een kleine vijftig miljoen euro oplevert. Algemeen directeur Edwin van der Sar is opgetogen door de hernieuwde samenwerking.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ajax aankomend seizoen kampioen zal worden?


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Dit is zeker een hele goede deal van Ajax. Op deze manier hebben ze Tadic en Blind van dat geld al binnen en houden ze zelfs nog wat over. Het geld van Kluivert (en Ziyech straks) kan zelfs nog geinvesteerd worden.

14 juli 2018 om 09:52

Zo werkt dat niet; dat geld wordt pas in de komende 7 jaar verdiend.

Ajax had nog wat geld op de plank dus de financiering komt best goed.

14 juli 2018 om 14:13

@tact

"dit is zeker een hele goede deal van Ajax. Op deze manier hebben ze Tadic en Blind van dat geld al binnen en houden ze zelfs nog wat over. Het geld van Kluivert (en Ziyech straks) kan zelfs nog geinvesteerd worden".

Volslagen onzin. Het geld dat Kluivert heeft opgebracht komt nog ten bate van het vorige boekjaar. Het huidige boekjaar is op 1 juli begonnen en dat betekent dat Ajax in de min staat omdat er in het nieuwe boekjaar nog niemand is verkocht. Ajax kan Blind kopen omdat het huidige boekjaar op 30 juni 2019 afloopt en er volgend jaar een grote uittocht van spelers verwacht wordt. En dus hoge transferinkomsten. De Ligt moet Ajax sowieso verkopen omdat diens contract volgend jaar nog maar 2 jaar doorloopt en het niet in de lijn der verwachting ligt dat hij bij gaat tekenen. Terwijl hij met een contract dat nog twee jaar doorloopt een veelvoud kan gaan opbrengen van het bedrag dat hij waard is bij een aflopend contract. En dat zelfde geldt waarschijnlijk ook voor David Neres, wiens contract ook in 2021 afloopt.

Idd een mooie deal voor Nederlandse maatstaven. Met de aankopen moeten ze nu ook wel kampioen worden, anders staat niet alleen ten hag op straat maar zal het ook bestuurlijke chaos worden. Zin in het nieuwe seizoen. Kom op Ajax!

Op veel vlakken is Ajax op een goede manier bezig. De financiële inkomsten uitzondering zijn top, zo ook de inkomende transfers als het behouden van bepaalde sterkhouders. Ik hoop echter wel dat nu ook het belangrijkste onderdeel voor mij als supporter ook echt gaat verbeteren: het sportieve, voetbaltechnische gedeelte van de sport. Prijzen winnen, dat wil ik namelijk. Daarnaast zoals het bij Ajax hoort, met aantrekkelijk voetbal. Ten Het laat je kunsten maar eens zien, want het materiaal is er grotendeels.

14 juli 2018 om 09:55

Wat ik wil zien is plezier in het stadion. Her weer uitkijken naar een wedstrijd. Samen juichen en serieus titelkandidaat zijn en niet je potjes verliezen tegen een Heracles of ADO waardoor de titel verspild wordt.

14 juli 2018 om 11:39

Jasonrhijn

Dus, plezier is in jouw geval gekoppeld aan niet verliezen en titelkandidaat zijn? Waar is het plezier om naar mooi ,dominant én aantractief voetbal te kijken gebleven?? Is dat dus even naar de achtergrond verdwenen nu, aangezien er al zo lang niets is gewonnen?

14 juli 2018 om 12:56

Plezier is voor iedereen wat anders. Dus je kan nooit aan iedereens maatstaven kunnen voldoen

14 juli 2018 om 13:06

Ja, klopt. Maar ik was nou juist daárom zo benieuwd hoe dat dan voor Jason was.

14 juli 2018 om 13:28

Als je dominant en attractief voetbal speelt verlies je niet van ADO en Heracles, Constant Kante. Dus eigenlijk komt het enigszins op hetzelfde neer. Tuurlijk wil iedereen mooi voetbal zien, in het jaar onder Bosz zagen we bij vlagen dat voetbal. Dat willen we zo vaak mogelijk zien, dan zullen de resultaten ook niet uitblijven.

Ajax doet het fantastisch. Dan hoor je en zie je kritiek. Op basis van wat? Ajax heeft ervaring nodig en kan ervaring halen met de kwaliteit keer prijs verhouding ervan. Blind kent de club, kan op meerdere posities. Oranje speler en overigens veel bagage. Tadic een stabiele middenvelder en kan ook op de buitenkant. Men kijkt heel kritisch hiernaar maar vergeet dat Blind en Tadic van spelers uit Emmen of Groningen echt niet bang zijn. Die hebben al zoveel toppers gespeeld in de Premier League. Dit is toch geweldig voor het Nederlandse voetbal. Ik vind het echt heel mooi.

14 juli 2018 om 10:01

Hoge bomen vangen veel wind schijnt een gezegde te zijn. Kritiek hoort er ook gewoon bij en ik denk gezien het uitblijven van sportieve successen dat het ook grotendeels terecht is. Ajax is gewoon aan zijn stand verplicht om te heersen op een manier zoals Juventus en Bayern het doen. Ajax behoort gewoon op elke positie de beste speler uit de ED te hebben. Alle randvoorwaarden zijn zover ik weet hiervoor aanwezig. Als de sportieve prestaties uitblijven zullen ook merken als Adidas Ajax als B-garnituur gaan beschouwen.

14 juli 2018 om 10:06

Je vergeet geschiedenis wat belangrijk is. Even voor de gein. Clasie kost 10 miljoen euro en Blind 16 miljoen euro. Dit zijn Premier League bedragen en daar koop je kwaliteit voor. Ajax had het afgelopen seizoen op persoonlijk en sportief vlak niet makkelijk. Dit seizoen moet het anders en gaat het anders worden. Ik was gister in het stadion en zag veel positieve dingen in het veld.

14 juli 2018 om 10:13

Je kan niet blijven teren op de geschiedenis. Er is een heden en een toekomst. PSV is de laatste 20 jaar het meest succesvol geweest in de ED. Dat mag en kan gewoon niet. Sportief gezien mag je dat gewoon niet accepteren. Ajax behoort gewoon de 4e en 5e ster te behalen alvorens PSV nummer 3 behaalt. Fier bovenaan willen en moeten staan.

14 juli 2018 om 10:15

Jason, een ietwat vertejkenend beeld wat je geeft.

Ajax betaalt 16 mln en dat kan oplopen tot 21

Voor Clasie wordt 10 gevraagd , maar kan waarschijnlijk gewoon gehuurd worden.

Befaamde appelen en peren vergelijking.

14 juli 2018 om 10:20

RyanBabel, PSV heeft Umbro en geen nike meer. In die tijd wonnen ze wel meer prijzen. Waar ligt het denk je aan? Ajax? Amsterdam? Cruijff? Even heel kort hoor maar er zijn zoveel factoren. Op instagram is Ajax heel populair hoe vaak komt Adidas daar tussen door? Elke dag en heel volgers zien dat.

14 juli 2018 om 10:26

Klopt Ajax krijgt gewoon standaard veel meer inkomsten dan PSV. Dat heeft te maken met Internationale naam, reputatie, fanbase etc. Maar als ze 21 mil voor middelmaat als Blind gaan uittrekken komen wij de komende jaren zeker nog mee

14 juli 2018 om 10:35

Blind is geen middelmaat. Het probleem is vaak dat we onze gekleurde bril niet kunnen afzetten. Blind is op zijn positie voor Ajax, maar ook voor de gehele Europese subtop een zeer goede en bruikbare speler. Iemand die andere spelers beter kan laten renderen.

14 juli 2018 om 10:39

Dat komt nog door de wijze waar Ajax naar streeft binnen de beleidsmatige tak. Daarom zeg ik ook: die randvoorwaarden zijn top, nu het sportieve nog. Want je kan miljoenen hebben, maar als je ze niet op de juiste wijze uitgeeft, dan heeft het geen zin. Dat geldt eveneens voor de spelers, ze kunnen nog zo talentvol zijn, maar ze hebben de juiste leiding nodig. Als dat er niet is dan kan je het vergeten. Blind en Tadic zijn prima versterkingen. Nu prijzen binnenhalen, zo blijf je op alle fronten aantrekkelijk.

14 juli 2018 om 13:00

Blind is op zijn positie voor Ajax een goede en bruikbare speler omdat Ajax opereert in een competitie met weinig intensiteit en snelheid. Blind komt tekort voor Europese subtop uit de top competities omdat hij het tempo gewoon weg niet aan kan.

14 juli 2018 om 13:23

Blind is leuk voor de eredivisie. Maar ook niet meer dan dat. 21 miljoen is echter veel te veel om iemand terug te halen. Is paniek nu al. Druk om iets te doen om supporters voorlopig tevreden te stellen. Ik vind 21 miljoen voor een nog 1 jarig contract veel te veel. Wacht dan maar een jaar. Denk dat manchester hem dan wel veel de helft laat gaan.

14 juli 2018 om 15:12

@gloryunited

Je schrijft: "blind is op zijn positie voor Ajax een goede en bruikbare speler omdat Ajax opereert in een competitie met weinig intensiteit en snelheid. Blind komt tekort voor Europese subtop uit de top competities omdat hij het tempo gewoon weg niet aan kan".

Het is typisch Nederlands om de nadruk te leggen op iemands minpunten en zijn pluspunten onbenoemd te laten. Frank de Boer, Ronald Koeman, Andrea Pirlo, Willem van Hanegem, Jan Wouters zijn allemaal spelers die niet de snelsten waren, maar toch op een hoog niveau gespeeld hebben. Ik weet niet of je het WK gezien hebt, maar daar spelen de beste spelers ter wereld en met het snelle voetbal viel het reuze mee. Zelfs bij een ploeg als Spanje. De intensiteit waar je het over hebt, zie je voornamelijk in Engeland. In andere landen ligt het tempo een stuk lager terwijl ook daar op topniveau wordt gespeeld. Koeman, Frank de Boer en Van Hanegem konden ondanks hun gebrek aan snelheid meekomen op het hoogste niveau omdat ze een buitengewoon gevoel hadden voor de positie en vaak al van tevoren wisten waar de bal terecht zou komen. Daardoor waren ze vaak al op de plaats waar een gevaarlijke situatie dreigde te ontstaan voor die situatie daadwerkelijk ontstond en hadden ze die snelheid helemaal niet nodig. En Daley Blind heeft dat spelinzicht en dat gevoel voor positie van nature ook. Hij heeft in zijn eerste drie seizoenen in totaal resp. 29, 56 en 39 wedstrijden voor Manu gespeeld. En dat was hem natuurlijk nooit gelukt als hij zo slecht zou zijn als jij ons probeert voor te spiegelen.

14 juli 2018 om 11:51

Jason

"ajax doet het fantastisch. Dan hoor je en zie je kritiek. Op basis van wat? "

Tja, goede vraag. Ik denk dat het antwoord is dat topclubs, en Ajax zéker, nu eenmaal kritiek krijgen. Dat is niet vreemd, dat is niet onredelijk, dat is niet gemeen, dat is gewoon de realiteit. Jij vindt toch ook dat Ajax de beste, grootste, etc. is? Nou, die krijgen nu eenmaal kritiek, zo gaat dat. Ik zou dat aanvaarden als bewijs van je excellentie, in plaats van je daartegen af te zetten.

Maar, er is ook een andere kant. Draai het maar eens om wat jij stelt. Ajax doet het fantastisch, zeg jij. Oh ja? Op basis waarvan kom jij tot die conclusie eigenlijk? Omdat er heel veel geld is uitgegeven voor spelers die in competitieverband nog geen goal gemaakt en nog geen punt gepakt hebben? Dát lijkt me dus pas echt een frivool standpunt, want jij zult het volledig met mij eens zijn hoop ik dat we het over voetbal hebben. En in voetbal kan dus werkelijk alles. Voetbal is onvoorspelbaar en onverwacht. Altijd. Is dat, in wezen, nou net dé reden waarom we eigenljik allemaal juist zoveel van voetbal houden? Dat het immers nooit te voorspellen is?!

Enfin, hoe dan ook, niemand die er een klein beetje nuchter naar kijkt kan stellendat Ajax niet goed bezig is. Eindelijk na al die jaren en al die fiasco's is het besef er dat de altijd talentvolle tieners gewoon steun nodig hebben van stevige ervaren en slimme spelers, om ervoor te zorgen dat die tieners niet kopje onder gaan als er echt met forse tegenwind en in de regen onder moeilijke omstandigheden resultaten geboekt moeten gaan worden. En dus is het halen van ervarener spelers natuurlijk een goede zet. Of het ook als team allemaal inderdaad werkt en of er resultaat behaalt zal gaan worden, dat moeten we natuurlijk nog wel afwachten. Ook jij. En om nu al te zgegen dat het fantastisch is, is hetzelfde verhaal in de winterstop toen Overmars ook al een serie spelers ophaalde en iedereen riep, 'ja nou is die echt goed bezig, we gaan PSV inhalen en verslaan!, dus Overmars voert goed beleid!'. Nou ja, PSV werd dus helemaal niet ingehaald, de aankopen bleken ook niet die directe versterkingen die ze beloofden te zijn en de titel werd alweer aan PSV gelaten. Dus wat was er dan allemaal zo goed aan dat beleid van Overmars? Zelfde geldt nu weer. Als Ajax kampioen wordt, dan klopt het beleid. Wordt Ajax komend seizoen wéér geen kampioen, dan was het beleid dus slecht en was het niet fantastisch maar gewoon kut. Zó werken die dingen in voetbal. En niet andersom.

Dus niet getreurd, als Ajax kampioen wordt, ja dan kunnen de standbeelden voor Overmars en Ten Hag wel gemaakt worden. Bijkomend voordeel, in dat geval is wel weer aangetoond dat het beleid van Gerbrands in Eindhoven, dus, weer compleet niet deugt en waardeloos is, en dan is Gerbrands opeens weer gewoon een prutser met bril en snor, die uit zijn nek lult, geen uitstraling heeft én zich beter met het volleyballen kan bemoeien. Het zijn net communicerende vaten.

14 juli 2018 om 13:03

Bij Ajax hoort ook, het kan altijd beter. Je moet wel kritisch kijken naar de kosten op dit moment en je kunt je vraagtekens zetten bij Orejuela, Kristensen en Bande. En je moet de opleiding kansen blijven geven. Ik had liever Zeefuik zien blijven, samen met Veltman en Mazraoui had je dan voldoende opties gehad op Rb.

Maar ben wel heel blij met Tadic en Blind, daar kun je gewoon 4 jaar mee vooruit en ben je jaren verzekerd van een 2 tal stabiele spelers met goed niveau.

Zou als ik Ajax was direct een nieuwe rechtsback aantrekken en die twee miskopen van de hand doen. Een back van 27/28 jaar met ervaring moet te vinden zijn binnen Europa en anders betaal je maar de hoofdprijs want met dit materiaal op rechts kom je Europees niet ver

14 juli 2018 om 10:51

Ajax heeft met Noussair Mazraoui een talentvolle speler in huis, die zich heel goed zou kunnen ontwikkelen tot een uitstekende rechtsback. Die jongen is een nuchtere en bescheiden alleskunner met de nodige potentie als back.

Daarnaast is Joël Veltman momenteel geblesseerd maar zal na de winterstop zijn opwachting weer kunnen maken. Hij staat in ieder geval nog komend seizoen onder contract.

Voor Kristensen is het in mijn ogen nog te vroeg om al een eindoordeel klaar te hebben. Hij is net een half seizoen in Amsterdam. In de winterstop gehaald worden is ook nooit ideaal. Komende seizoen kan hij het laten zien.

Orejuela is nog relatief jong en speelt alsof hij nog in Zuid-Amerika voetbalt. Hij heeft duidelijk moeite om zich tactisch aan te passen en is verdedigend veel te laconiek soms. Die slordigheden moeten er echt bij hem uit, wil hij op korte termijn nog door breken.

14 juli 2018 om 13:06

Mazraoui is van prima niveau. Sommigen lijken wel vergeten dat we achtereenvolgens met Van der Wiel, van Rhijn (twijfelachtig) en Tete al jaren prima backs uit de opleiding halen. Mazraoui past helemaal in dat plaatje en heeft ook nog de gevraagde aanvallende kwaliteiten.

Je moet ook jeugd kansen blijven geven anders schiet je weer door in de mix en een back moet je echt wel uit de opleiding kunnen halen. Ik denk dat Zeefuik ook absoluut van meerwaarde was geweest.

We hadden die andere twee backs niet moeten kopen als je het mij vraagt maar meer naar de opleiding moeten kijken.

Ik heb het in het verleden al vaker aangegeven: er is vaak kritiek op van der Sar (ook van mij), maar de afgelopen jaren heeft van der Sar toch echt wel meerdere mooie (sponsor)deals voor Ajax gesloten en ook deze deal met Adidas is (voor Nederlandse-begrippen) een schitterende deal voor Ajax.

Als je gewoon puur kijkt naar de deals die van der Sar de afgelopen maanden/jaren binnen heeft gehaald, dan vind ik dat hij op dat gebied echt wel goed werk levert. Op de een of andere manier denk ik ook dat van der Sar zich eigenlijk minder met de spelersgroep, technische staf, etc. van Ajax moet bemoeien en zich vooral moet focussen op het binnenhalen van mooie deals voor Ajax, want dat is iets wat hij in mijn ogen echt prima doet.

Van der Sar heeft dus dit sponsorcontract met Adidas afgesloten, met ABN Amro, Ziggo (betalen minimaal 8 miljoen per jaar), Mercedes (iedereen bij Ajax krijgt een Mercedes van de club) en een aantal deals in China met o.a LE Sports, Sengled, Cst, Huawei en Kb88.

14 juli 2018 om 10:10

Precies qua sponsor inkomsten doen we het uitstekend. Hij moet net als Overmars ook veel leren. Maar ik zie meer positieve dingen als negatief. Het gaat goed komen met Ajax. Niet of Ajax uit een dal komt. Maar Ajax heeft genoeg middelen en de talenten om een leuk seizoen ervan te maken. Kampioen worden is magisch en dat wordt tijd.

14 juli 2018 om 11:56

Rochester

Goed punt dat je aanroert. Die deals, waarvan ik begreep dat die van twee jaar terug nog vooral door Kinsbergen waren gemaakt, die nu worden afgesloten zijn de verdienste van Sar. Hij heeft kennelijk wel gevoel voor dit soort zaken en de contracten die je noemt met grote en mooie bedrijven zijn uitzonderlijk belangrijk voor Ajax, misschien zelfs nog wel belangrijker dan de incidentele verkopen van spelers.

Maar waar we dus in feite over praten is dat Sar, kennelijk, een uitstekende manager Marketing en Sales is. Het enige dat ik me dan afvraag is waarom hij niet op die functie is benoemd dan, want daar ligt duidelijk zijn kracht. Als algemeen directeur én boegbeeld, waarin hij dus toespraken moet houden, Ajax moet vertegenwoordigen en waarbij hij midden in de aandacht en publiciteit moet staan, is hij overduidelijk minder geschikt. Of zelfs, maar dat is slechts mijn mening, ongeschikt. Iemand die met trillende stem een stadion toespreekt, bij een club als Ajax, dat kan dus écht niet.

14 juli 2018 om 14:49

@rochester

Je schrijft: "ik heb het in het verleden al vaker aangegeven: er is vaak kritiek op van der Sar (ook van mij), maar de afgelopen jaren heeft van der Sar toch echt wel meerdere mooie (sponsor)deals voor Ajax gesloten en ook deze deal met Adidas is (voor Nederlandse-begrippen) een schitterende deal voor Ajax".

Van der Sar is een uitstekende AD, maar sponsorcontracten regelen is niet de taak van de Algemeen Directeur, maar van de Commercieel Directeur, Menno Geelen. Ik weet niet of je wel eens een interview van Van der Sar hebt gezien, maar de communicatieve vaardigheden van Van der Sar zijn volgens mij niet van dien aard dat hij een gelouterde sponsor eventjes miljoenen uit de zak praat. Van der Sar heeft alleen maar zijn handtekening onder het contract gezet, de onderhandelingen zijn gedaan door professionals die daar voor hebben doorgeleerd. Van der Sar houdt zich naast het voorzitterschap van de Directie, hoofdzakelijk bezig met voetbal gerelateerde zaken, voor de overige taken heeft de club een operationeel directeur (rutger Arisz) aangesteld. Die is ook verantwoordelijk de contacten in China, daar houdt Van der Sar zich al helemaal niet persoonlijk mee bezig, anders dat hij als het gezicht van Ajax er af en toe naar toe vliegt.

Ajax buffer op de bank is nu hoog genoeg, zeker met dit extra geld. Ik zou het fantastisch vinden als ze vanaf nu elk jaar al hun inkomsten uit uitgaande transfers op spelers gaan inzetten.

14 juli 2018 om 11:57

Kingb

Maar hoe gaan ze dan op de jeugdspelers inzetten? Want al die gehaalde spelers die gaan wel spelen natuurlijk. Dat gaat onherroepelijk ten koste van de jeugdspelers, toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
242 fans
48 jaar
SeizoenClubW
2010/2011 Manchester United 33 0 1 0
2009/2010 Manchester United 21 0 0 0
2008/2009 Manchester United 33 0 1 0
2007/2008 Manchester United 29 0 2 0
2006/2007 Manchester United 32 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Update: FIFA gaat akkoord met WK voor clubteams vanaf zomer 2021

Clubs uit Europa zien de plannen van de FIFA voor een nieuw toernooi ter vervanging van het WK voor clubteams niet zitten. De European Club Association (ECA) heeft een protestbrief gestuurd...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
In navolging van Eintracht Frankfurt en Leeds United heeft nu ook AS Roma interesse in Justin Lonwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren