‘Raiola biedt Pogba aan tijdens gesprek op Ciutat Esportiva’

Zaterdag, 14 juli 2018 om

Mino Raiola was onlangs op bezoek bij Barcelona en waar zijn reden voor bezoek in eerste instantie onduidelijk was, heeft Mundo Deportivo er een vinger achter kunnen krijgen waarom de zaakwaarnemer naar Catalonië afreisde. Volgens de Spaanse krant heeft hij Paul Pogba aangeboden bij de Spaanse grootmacht. De Frans international staat naar verluidt open voor een vertrek na een wisselvallig seizoen op Old Trafford onder manager José Mourinho.

Raiola sprak op Ciutat Esportiva Joan Gamper, het sportcomplex van de Spaanse topclub, met de clubleiding van Barcelona over een aantal van zijn spelers, onder wie het Nederlandse talent Xavi Simons. Ook Pogba kwam ter sprake, daar de 25-jarige middenvelder een overstap naar het Camp Nou ziet zitten. Vorig seizoen kwamen de geruchten over de vertrekwens van Pogba al op gang en Raiola heeft er nu bij Barça op aangedrongen dat zijn cliënt welwillend tegenover een overstap staat.

Het is echter de vraag of Manchester United wil meewerken aan een vertrek van de Frans international, die komende zondag de WK-finale speelt tegen Kroatië. Op jonge leeftijd lieten the Red Devils hem naar Juventus gaan, om hem twee jaar geleden voor liefst 105 miljoen euro terug naar Engeland te halen. Hij wordt bij zijn werkgever gezien als een van de grote sterren uit de selectie en uithangbord van de club.

In zijn eerste seizoen na zijn terugkeer kwam hij in de Premier League tot 5 doelpunten in 30 competitiewedstrijden, terwijl hij vorig seizoen in 27 competitiewedstrijden 6 keer trefzeker was. Zijn contract in Engeland loopt door tot de zomer van 2021. In de verbintenis is een optie voor nog een jaar opgenomen.


Poll

Denk jij dat Paul Pogba komend seizoen voor Barcelona speelt?


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door lanjouwer)

Geen barca speler eerder real na mijn mening

14 juli 2018 om 10:59

En dan banken bij Real, zonder gekheid, ik denk niet dat hij iemand uit de basis speelt op dit moment bij Real

14 juli 2018 om 11:12

Zeker geen Barca-speler. Sergio Busquets speelt hij er niet uit, met geen mogelijkheid. Dus controlerend gaat hij daar geen minuut maken.

Het is ook geen werker a la Rakitic. Iets wat Barcelona ook nodig heeft met al die sprankelende spelers. Het is ook geen flamboyante middenvelder zoals een Coutinho zijn kan.

Kortom, op de positie waar ik hem het sterkst vind (zeg maar neutrale middenvelder) heeft hij één van de beste, dan wel niet de beste, voor zich. Busquets speel je er niet uit. Op andere posities heeft hij weinig te zoeken. Ik vrees dan voor een nieuwe André Gomes ofwel Denis Suarez. En een middenveld met Busquets, Pogba én Rakitic heeft mijn inziens te weinig kwaliteit.

Dus nee, lijkt mij geen verstandige aankoop. Ondanks dat hij het momenteel in Frankrijk wel weer erg prima doet overigens.

14 juli 2018 om 11:44

Geen werker en niet flamboyant? Haha hou maar op hoor. Pogba speelt Rakitic er zo uit.

14 juli 2018 om 12:00

Barcelona heeft geen werkers nodig maar goede voetballers. Wie was de werker op het middenveld Iniesta - Xavi - Busquets?

Rakitic vind ik zelf ook niet goed genoeg. Maar goed, het gouden tijdperk is afgelopen, en de beleidsbepalers hebben geen visie, dus die tijd komt ook niet meer terug. Zou me niets verbazen als Barça echt besluit om Pogba te halen.

14 juli 2018 om 12:18

Xyzz

Pogba is een combinatie van een goede werker en een goede goede voetballer.

14 juli 2018 om 12:23

Niet voor het voetbal dat Barcelona speelt. Heeft te veel ruimte nodig.

14 juli 2018 om 12:58

Niet flamboyant a la Coutinho, Eriksen, De Bruyne. Zulke verfijnde spelers. Dat is Pogba in de verste verte niet. Anders was hij bij United vast wel wekelijks basis en immens belangrijk. Dit was hij allerminst.

En geen werker a la Rakitic, Kanté. Spelers die overal zijn. Hij is mijn inziens dus nergens top in. En zeker niet goed genoeg voor de basis van Barca. Het is wel een mooiere speler dan bijvoorbeeld Rakitic, dus als dat dan al flamboyant is, oké.

14 juli 2018 om 13:30

Pogba geen werker noemen doe je hem echt te kort, stamina ongekend.

14 juli 2018 om 13:57

Laat ik het maar zo stellen: Bij United heb ik dat niet veel gezien, in clubverband dus. Althans, springt hij er voor mij niet bovenuit. Als ik hem bij Frankrijk bezig zie, dan denk ik inderdaad iets anders. Echter is zo'n WK (mijn inziens) een momentopname en laat je in een seizoen (of 2) je echte kunnen meer zien.

Maar als ik er echt naast zit met United en hoe hij daar speelt, dan mijn fout. Ik moet bekennen dat ik dan ook niet specifiek op hem let, maar ik heb het nooit een keiharde werker gevonden, maar lijkt daar meer iemand die 'gewoon zijn taak uitvoert'

14 juli 2018 om 13:59

Jij verward fijnbesnaard met flamboyant, twee totaal verschillende begrippen. Pogba is dus wel een werker, Pogba werkt zich elke wedstrijd de benen onder zijn lijf uit. Hij heeft gewoon zijn lichaamstaal en houding niet mee, hij is top in recuperatie, omschakelen, fysiek sterk staan, en technisch meer dan capabel.

14 juli 2018 om 15:50

Flamboyant, als in prachtig. Stralend. Maar je hebt gelijk, fijnbesnaard is beter begrip. Totaal verschillend is natuurlijk nonsens.

I stand corrected. Want zoals gezegd, ik heb er nooit bewust op gelet, maar het is mij nooit opgevallen, tot aan dit WK, hoe hard hij werkt. Ik dacht dat dit een uitschieter was.

14 juli 2018 om 11:43

Inderdaad, maar die gaat echt niet nu al weg bij United. Lees ook niks over een eventuele vervanger.

Ik denk dat hij in de Spaanse competitie nog wel eens wat potten zou kunnen breken, en eerder bij Real dan bij Barca. Engelse competitie lijkt hem gewoon niet zo te liggen.

14 juli 2018 om 09:23

En waarom ligt PL hem niet als ik mag vragen? De PL zit hem als gegoten, al kan Paul overal schitteren, en dat doet ie ook, alleen verwachten mensen door de hype destijds dat Pogba op deze leeftijd rond de 15 afstandsschoten per seizoen maakt of concurreert voor de gouden bal, wat voor middenvelders praktisch onmogelijk is geworden.

14 juli 2018 om 13:29

Nou ik keek elke week naar Pogba en het is zo frustrerend om naar hem te kijken. Af en toe zie je dat hij echt goed kan voetballen, maar de simpelste passes kan hij verpesten, lijkt zelden geconcentreerd te spelen, vertraagd het spel altijd onnodig als hij aan de bal is en lijdt enorm vaak onnodig balverlies. Volgend seizoen moet het echt gaan gebeuren voor Pogba, want afgelopen seizoen was hij over een heel seizoen gemeten gewoon zwak. En dit alles is des te frustrerender om aan te zien als hij ook regelmatig een cross pass over 50 meter precies bij een medespeler in de voeten legt.

14 juli 2018 om 09:25

Pogba zou voor Barca een droomaanwinst zijn, zoals Pogba speelt op het WK kunnen jullie hem best gebruiken. Die jongen pakt zoveel ballen af, kan meters maken en de bal razendsnel bij jullie voorhoede krijgen. Pogba zou voor jullie de perfecte middenvelder zijn.

14 juli 2018 om 09:38

Nee dat zou hij niet zijn. Dit zijn dezelfde mensen die dachten dat Ibrahimovic bij Barcelona paste. Pogba wandelt graag met de bal, denkt dat hij de man is en speelt al jaren niet meer zoals bij Juventus. Pogba is de laatste speler die Barcelona nodig heeft. Misschien ben je fan van hem, maar ik vind hem waardeloos dit WK.

14 juli 2018 om 09:45

Neen hierin staan we dan lijnrecht tegenover elkaar vrees ik, Pogba loopt inderdaad graag met de bal, maar dat doet een Rakitic toch ook bij momenten? Als je Pogba kan halen moet je dat doen, die kan alles wat Rakitic kan maar is veel sterker defensief en sterker aan de bal, bovendien speelt Pogba een bazen wk. de kenners hebben dit ook al erkend, hij is constant in beweging, verovert enorm veel ballen ( 10 tegen Belgie alleen al ) en speelt als het moet sneller zijn bal af. Pogba is veel volwassener geworden en weet nu betere keuzes te maken. Hij zou voor Barcelona perfect zijn.

Ter Stegen
Semedo
Pique
Umtiti
Alba
Pogba
Busquets
Rakitic
Messi
Suarez
Coutinho
14 juli 2018 om 09:47

Ben ik wel met Horwi eens. Vind hem dit Wk helemaal niet goed Kante is de beste middenvelder (die pas echt ballen afpakt.). Matiudi vind ik zelfs beter spelen dit Wk. Ook bij United laat hij gewoon veel te weinig zien! Uitzondering zo pot tegen City stond hij ineens op met goals. En dit Wk gaf hij ook een pass over 60 meter waar klasse vanaf druipt..hij heeft momenten dat je zijn klasse ziet maar vind hem geen schim van bij Juve en daar speelde hij ook in dienst van een elftal en bij United loopt hij meer als een verwende vedette rond.

14 juli 2018 om 09:48

Waardeloos? Kijk jij me oogkleppen of zo? Hij speelt een prima WK..

14 juli 2018 om 09:55

Rakitic loopt amper met de bal, maakt vrijwel altijd de goede keuze en maakt zich ondergeschikt aan het team. De Pogba van Man Utd moest het team dragen, zo'n speler is hij minder. Dit WK speelt hij prima, maar is het niet de Pogba waarvan de kenners dachten dat zijn potentie was. Dat gezegd hebbende is het nog steeds een top 10 middenvelder in de wereld. Bij Barcelona wordt niet van hem verwacht dat hij het team draagt, maar zou hij wel uitblinker kunnen zijn. Het zou best eens een verrassend goede match kunnen zijn. Barcelona moet bij hun identiteit blijven, maar moet niet op zoek gaan naar de "nieuwe" Xavi of Iniesta. Die ga je niet vinden, en als je al een kloon vind is dat altijd een mindere kloon.

14 juli 2018 om 09:55

Pogba speelt een prima wk maar vind de rollen van Kante en Matuidi wel belangrijker en vind ze beter spelen. Sterker nog, ik had liever gezien dat Frankrijk met Matuidi, Kante en Fekir op het middenveld had gespeeld, zodat Griezman niet al de ballen hoeft komen op te halen en zijn eigen spel kan spelen. Matuidi was juist diegene die de Bruyne neutraliseerde.

14 juli 2018 om 10:00

Fcknudde

Pogba speelt een ijzersterk WK, zien jullie dat dan niet? Hij gaf de assist op Griezmann over 35 meter waar de penalty tegen Asutralie van verder kwam, hij zorgde met zijn afgeweken schot voor de zege op Australie, en hij maakte tegen Peru de sleutel interceptie die Mbappe toeliet de winnende te maken. Hij gaf de pre assist op de belangrijke goal via Lucas Hernandez en Mbappe tegen Argentinie. Tegen Belgie speelde hij ijzersterk, hij neutraliseerde een op dit WK sterke Fellaini defensief, onderschepte een record van 10 ballen, en won al zijn persoonlijke duels. Pogba speelt all round een ijzersterk WK, is crucuaal in zowel verdedigen als aanvallen, maakt enorme meters, en hij mag dan profiteren van Kante en Matuidi, maar dat werkt andersom ook e dat beseffen jullie toch. Ook die twee profiteren van het spel van Pogba.

14 juli 2018 om 10:05

Doe niet teveel moeite Del Piero, Pogba zal nooit meer echt gewaardeerd worden sinds hij bij United zit.

14 juli 2018 om 10:11

Ajaxcunian

Ik merk dat ja, weinigen kunnen hem nog erkennen, raar en zonde want het is een topper, ook bij United. Maar ze kijken allemaal puur naar goals en assists, bij Juve speelde hij zijn laatste en beste seizoen als 10, toen liep hij ook dubbele cijfers, bij United heeft hij een geheel andere rol. Hij heeft bij Juve bewezen als 10 te kunnen, maar hij is het beste als box to box, daar liggen zijn krachten, hij is zo polyvalent waardoor de ene hem zo gebruikt en de andere nog anders. Hij kan sterk zijn in beide rollen, dat is een ongelooflijk talent.

14 juli 2018 om 10:39

AjaxCunian en AlexDelPiero10 Mensen hebben gewoon geen voetbalverstand en praten de kudde na. Doen alsof zij weten wat ze zeggen. Las zelfs ergens dat Grizi niet te zien was tegen Begië. Wat een gekkigheid

14 juli 2018 om 11:08

Weinig mensen zullen ontkennen dat Pogba een hele goede speler is. Maar hij past totaal niet in de speelstijl van Barcelona. En dat is vrij duidelijk. Hij functioneert beter met grotere ruimtes, niet in het korte positiespel van Barcelona.

14 juli 2018 om 12:20

Kom uit 2010, Barcelona speelt dat korte positiespel niet meer. Spelers als Rakitic, Paulinho zijn daar testament van.

14 juli 2018 om 12:25

@alexdelpiero10 welk WK kijk jij eigenlijk? Pogba struikelt nog over zijn eigen veters man. Niet om aan te zien. Als je een willekeurig iemand verteld wat zijn transferwaarde was dan geloofd niemand dat hahaha. Moet bekennen dat zijn laatste seizoen bij Juve prima tot goed was, maar voornamelijk op zijn fysiek. Echt de meest overschatte voetballer van de eeuw!

14 juli 2018 om 12:25

Dat is wel het spel dat ze willen spelen. Dat ze daar de verkeerde spelers voor halen is een probleem.

14 juli 2018 om 16:20

Denk je dat het bestuur zo stom is? Zonder absolute spelers van wereldformaat is dat spel gewoon niet te onderhouden. Het middenveld en Messi van 2010 zal Barça nooit meer krijgen en nooit meer in de buurt van komen.

14 juli 2018 om 09:27

Zou niet weten wat Barã§a met die heerschap zou moeten aanvangen. Vriendelijk "houdoe en bedankt" volstaat in mijn optiek..

Iedereen die denkt dat hij goed bij barca zal passen speelt teveel fifa denk ik.. Haal iemand die fatsoenlijk kan passen en zijn eigen ego aan de kant zet in het belang van de team... Ik zie veel liever een eriksen. Een echte teamplayer en volgens mij ook goedkoper.

Man United kan beter de trainer ontslaan en voor een aanvallender speelstijl kiezen. Mourinho is een trainer die alle aanvallers slechter laat spelen als hij binnen komt.

14 juli 2018 om 11:04

Higuain, Benzema, Ronaldo, Ozil, Diego Costa, Hazard, Milito, Eto'o, Sneijder, Drogba zeggen hoi.

14 juli 2018 om 11:16

Pogba is geen aanvaller. En Ajaxcunian noemt terecht een mooi lijstje met namen op.

Zijn speelstijl is natuurlijk wel verschrikkelijk, dus in dat opzicht heb je gelijk. Wat betreft amusementswaarde is Manutd gezakt naar een uitermate droevig niveau. Maar je kan niet zeggen dat Mourinho nooit spelers beter maakte. Alleen de één rendeert wel onder een trainer en een ander niet. Bij alle trainer heb je zulke gevallen beide kanten op.

Raiola heeft er alle belang bij zijn spelers zoveel mogelijk te laten circuleren. Bij elke transfer krijgt hij een bonus.

Pogba is mij na Juventus eigenlijk alleen maar tegengevallen. De verwachtingen waren natuurlijk immens hoog na de transfer, maar hij is achteraf gewoon dat bedrag echt niet waard geweest. Tuurlijk alsnog een goede allround speler, maar niet voor de absolute top. Voor creativiteit hoef je hem niet te hebben, dan zijn er 100 betere en voor ballen afpakken zijn er ook betere alternatieven. Misschien is het allround zijn van hem ook zijn pijnpunt. Blinkt nergens echt in uit, maar is wel gewoon erg nuttig. Ik zou hem wel bij een Arsenal of Dortmund willen zien.

14 juli 2018 om 13:00

Maar bij Juventus was hij natuurlijk wel heel goed. Die kwaliteiten is hij heus niet kwijt. Het komt er alleen niet uit bij Man United.

Ik denk ook niet dat het een ideale speler is voor Barcelona.
Pogba moet de bal krijgen van de verdediging en dan 40 meter lopen met de bal. Dat past niet bij de gewenste tikki-takka speelstijl van Barcelona. Pogba is een meer een box-to-box speler, ideaal voor het Engelse voetbal; maar op een of andere manier komt dat er bij Manu niet helemaal uit. Liverpool of inderdaad Arsenal zouden mooie clubs voor hem zijn; maar die gaan geen 100 miljoen betalen, en voor minder laat Manu hem niet gaan, zeker niet binnen de Premier League. Of terug naar Italiã«/juventus.

Dit zou zo'n enorme dikke natte miskoop zijn, niet normaal. Ik had ditzelfde gezegd zelfs toen hij bij Juve schitterde. Hij past echt niet bij het Barca voetbal.

Een Busquets stond er ipv Yahya Toure omdat hij het spel versnelde, aan 1 keer raken genoeg had en mee kon in het tikken. Toure was toentertijd ook van wereldklasse, echt een top speler die bij iedere topclub in de basis had gestaan, maar hij paste gewoon niet in het systeem dat Barca nastreefde. Ik zie geen enkele versie van Pogba daarin slagen. Niet de Pogba van nu en niet de Pogba van Juve.

Als ik Pogba was zou ik gewoon lekker terug gaan naar Juve. Of als je out of the box wil zijn ga dan naar Liverpool. Ik zie hem daar 100% schitteren in het systeem van Klopp.

Pogba is naar mijn mening niet eens zo goed als Toure bij Barca en City. Pogba heeft gewoon te veel hype en zal vast een duur prijskaartje hebben. Kante, KDB Eriksen Rakitic zijn de toppers (bovendien zijn ook de middenvelders van Real een stuk beter).

Ook heeft Barca Arthur (wat een topper kan worden) en Coutinho. Voor de breedte zou ik Ramsey van Arsenal oppikken heeft een aflopende contract en qua kwaliteit doet hij niet zoveel onder Pogba en beter dan Paulinho.

Ik vind dat Pogba echt een goed WK speelt en gewoon een hele goede voetballer is. Paar jaar geleden dacht ik dat het de beste van de wereld zou worden, maar dat weet ik niet. Ook is het lekker om naast Kante te voetballen, die ruimt alles op. Wat is dat een werled gozer trouwens, altijd blijven lachen, kan het waarschijnlijk zelf nauwelijks geloven. Paar jaar terug in de 2de divisie van Frankrijk en nu al 2 keer kampioen van Engeland en dan morgen de grootste wedstrijd in de sport wereld spelen. Nice!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4877 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5438
4.Sevilla3710
5.Getafe369
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

447 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Manchester United 23 11 3 0
2017/2018 Manchester United 27 6 5 1
2016/2017 Manchester United 30 5 7 0
2016/2017 Juventus 0 0 0 0
2015/2016 Juventus 35 8 10 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik denk dat er momenteel geen betere voetballer in de Premier League is’

Paul Pogba speelde maandagavond een doorslaggevende rol in de overwinning van Manchester United op Chelsea (0-2), in de vijfde ronde van de FA Cup. De middenvelder, volledig opgeleefd sinds de trainerswissel...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Bayern München gaat de strijd met Barcelona inzake Luka Jovic aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren