‘Ajax bereikt voor maximaal 21 miljoen akkoord in Manchester’

Zaterdag, 14 juli 2018 om

Daley Blind lijkt op korte termijn terug te keren bij Ajax. De Telegraaf pakt zaterdag uit met het nieuws dat de Amsterdamse club een akkoord heeft weten te bereiken met Manchester United over een terugkeer van de Oranje-international. Met een transfersom die door een aantal bonussen op kan lopen tot 21 miljoen euro, zou Blind ruimschoots de duurste aankoop ooit van de club worden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou jij Daley Blind voor dit bedrag een goede aankoop vinden voor Ajax?


Gerelateerd

346 reacties (laatste reactie door curtazimo)

Wat eem bedrag zeg...

14 juli 2018 om 07:39

Weet niet of hij zoveel waard is, zal zeker een hoop toevoegen aan de selectie maar 21 miljoen vind ik wel heel veel! Zouden Overmars en van der Sar paniek hebben gehad met het dichterbij komen van de wedstrijden tegen Sturm Graz?

14 juli 2018 om 08:17

Ik denk dat ze goed weten wat ze doen. Het is een hoog bedrag, maar je haalt een zekerheidje binnen die ook nog eens de jongeren op sleeptouw kan nemen. Daarnaast is het echt fijn om op in ieder geval twee linies ervaren krachten te hebben staan. Flink prijskaartje, maar ik ben tevreden met deze aankoop!

14 juli 2018 om 08:54

@ElCadejo: Ik denk dat wel degelijk paniek is. Er moest iets gebeuren nadat de prijzen uitbleven. Want dit is totaal niet de Ajax filosofie. Maar ik ben hier juist heel blij mee dat Ajax het roer omgooit. Ja het is heel veel geld en zeker voor Blind. Maar je haalt een stabiele kracht binnen. En dit soort gasten halen de druk weg bij de jonge gasten. En kunnen zich hopelijk beter ontwikkelen zelfs. Komt alleen wel heel veel druk op Blind zo. Duurste speler ooit in Nederland. En paar wedstrijden bagger dan ga je die druk wel voelen

14 juli 2018 om 08:55

Jij denk dat Van der Sar en Overmars goed weten wat ze doen ja?

14 juli 2018 om 09:04

Gewoon een prima aankoop. Die kan tot z'n 34e in Amsterdam blijven voetballen en heeft echt affiniteit met de voetbalclub Ajax. Dit kan De Ligt ook overtuigen om te blijven, en nu heb je met Blind en Tadic 2 ervaren spelers met daaromheen een perfect afgesteld jeugdig team en zo zullen Schone en Huntelaar ook hun ervaring gebruiken komend seizoen. Het is belangrijk om zulke spelers in je selectie te hebben, die de klappen van de zweep kennen.

Onana - Kristensen Deligt Blind Taglio - Frenkie Vdbeek Tadic - Labyad Dolberg Neres

Ik denk dat dit het elftal wordt straks, heel misschien dat Ajax nog de markt op gaat voor een linksbuiten maar Tadic zou daar ook kunnen spelen zodat er een plekje vrij komt op het middenveld. Persoonlijk hoop ik dat Ziyech nog blijft, dan kan Ajax echt hoge ogen gaan gooien.

14 juli 2018 om 09:33

Ik denk dat het geen 21 miljoen is maar bijvoorbeeld 12,5 + 8,5 variabelen. Die worden bijvoorbeeld pas betaald na een kampioensschap of iets dergelijks

14 juli 2018 om 09:36

Precies. Iedereen zit hier altijd te emmeren dat ze geld uit moeten geven en niet moeten leven met hun hand op de knip. Nu trekken ze de portemonnee voor een mega ervaren topper, is het weer niet goed

14 juli 2018 om 09:42

Wat een verschrikkelijk bedrag voor een 28 jarige voetballer, schreef al eerder dat ik bang was dat Ajax de hoofdprijs ging betalen voor Blind.

Is hij het waard, zal de toekomst moeten duiden maar ik houd mijn hart vast.

Velen zijn heel blij als hij weer terugkeert bij Ajax, onderschat ook niet het aantal Ajacieden die blij waren dat hij weg was bij Ajax.

Hoop dat Daley iedereen in positieve zin zal verbazen, is goed voor hem en voor Ajax.

14 juli 2018 om 09:52

Ik denk dat het aantal dat blij was dat hij wegging juist erg overschat wordt door je. Want ja, zijn begin periode was niet goed, maar toen hij weg ging was hij, in mijn optiek, 1 van de 3 beste spelers van de eredivisie. Hij heeft nog een goed wk gespeeld, heeft met de grote jongens van united meegedaan, geleerd van mourinho, el finale gespeeld en gewonnen waar hij heel goed was. Die jongen zal heel belangrijk kunnen worden. En tuurlijk is het een hoop geld, maar trek de verkoop van hem er vanaf en je betaald 4 miljoen voor 4 jaar ervaring die hij meeneemt. Ik snap dat het niet zo werkt, maar even kort door de bocht gezien natuurlijk.

14 juli 2018 om 10:37

In de tekst staat 16 miljoen + 5 aan bonussen. Alsnog een flinke kluif voor de basissom dus, maar ja, het was natuurlijk onvermijdelijk dat Ajax niet altijd zelf voor een dubbeltje op de eerste rang kan zitten.

14 juli 2018 om 10:41

@lavie, Van der Sar en Overmars weten inderdaad wat ze doen. Die twee hebben met hulp van o.m. Michael Kinsbergen de financiele huishouding van Ajax binnen 6 jaar volledig gesaneerd, waardoor Ajax financieel sterker is dan ooit. Nog nooit is een Nederlandse club zo goed gerund als nu.

De meeste mensen weten het niet of zijn het vergetem, maar Ajax had rond 2010 een begrotingstekort van 20 miljoen op een begroting van ca 60 miljoen. Ajax had in tegenstelling tot Psv, Feyenoord, AZ en Twente, die financieel ook jarenlang wanbeleid hadden gevoerd, nog een appeltje voor de dorst door de beursgang, waardoor Ajax' situatie minder nijpend leek en Ajax geen vrienden of een gemeentedeal nodig had, maar er moest wel wat gedaan worden, want de centen van de beursgang waren erdoorheen gejaagd.

Overmars is daarom goud waard gebleken. Ajax is in no time zo bizar rijk geworden, dat Tadic en Blind vastleggen voor zoveel geld ruim voordat de vCL begint, nu opeens mogelijk is. En dan hebben sommige mensen het over paniek... Heerlijk, he?

Overigens is dit een gerucht, maandag zullen we weten wat hiervan waar blijkt te zijn.

14 juli 2018 om 11:07

Als tadic op het middenveld gaat spelen heb je met Huntelaar in drie linies een ervaren kracht spelen die jongens op sleeptouw kunnen nemen.

14 juli 2018 om 11:48

Daarnaast verdient blind 4,5 milj euro bij United, Ajax gaat Blind veel tekengeld geven als compensatie.

14 juli 2018 om 12:45

Of 16+5 of 18+3 of 20+1... waar baseer jij op dat het 12,5+ 8,5 is? Als ajax met Blind erbij kampioen denkt te worden (en dat denken ze want anders betalen ze niet zoveel geld voor een speler die ze voor 4 miljoen minder verkocht hebben destijds), dan moet je er dus ook vanuit gaan dat de volledige 21 miljoen afgetikt moet worden.

14 juli 2018 om 12:56

Fijn dat jij exact weet wat die bonussen betreffen! En dat terwijl het nog maar een gerucht is. Kun je daar meer over vertellen? Ik ben zeer nieuwsgierig.

14 juli 2018 om 13:01

Precies. Gewoon kopen en niet zeiken! Hij is voor 17,5 verkocht destijds dus voor een schamele 3,5 miljoen koop je een rijpere, meer ervaren speler terug. Bijkomend kent hij de club goed. Ik zie het probleem niet.

14 juli 2018 om 13:05

Je moet niet meer willen spelen met Huntelaar. Die vent is echt niet goed genoeg meer

14 juli 2018 om 13:51

Rijpe en ervaren speler maar hij hij heeft wel nog maar contract voor 1 jaar. Dit is een heel flink bedrag hoor

14 juli 2018 om 07:45

En zeker gezien het feit dat Blind nog maar een eenjarig contract had daar. Blijf dan nog een jaartje en kom daarna gratis. Dan kon Ajax die 21 miljoen investeren in anderen.

14 juli 2018 om 07:49

We hebben hem nu nodig dus hoe bedoel je? Transfervrij tekent hij zo voor meer geld bij een andere bpl club of Italiaanse club of zo. Weet het zeker

14 juli 2018 om 07:54

Die 1 jarige contracten zeggen ook minder en minder. Waar je vroeger voor een speler een lagere prijs betaalde met een 1 jarig contract betaal je nu zijn marktwaarde. Kijk alleen maar naar de verkoop van Kluivert

14 juli 2018 om 08:48

Dat vind ik altijd zo'n dooddoener. Ja volgend jaar zou hij gratis zijn, maar dan zou hij ook al 2 seizoenen nagenoeg niet meer gespeeld hebben. In mijn ogen allerminst een zekerheid op directe kwaliteit dan. Kwaliteit die je nu direct nodig hebt, want na 4 seizoenen moet die schaal toch echt weer naar Amsterdam.

14 juli 2018 om 08:57

Ik bedoel precies wat ik schrijf. Dat ze voor 21 miljoen zeker 2 goede spelers met veel meer potentie binnen kunnen halen die er nu ook al zouden kunnen staan. En als Blind zo graag naar Ajax wilt, komt hij ook volgend seizoen wel, toch?

14 juli 2018 om 09:06

plus een optie voor MU voor nog een jaar lees ik in de tekst, dus potentieel 2 jaar.

14 juli 2018 om 09:07

1 jaar contract met een optie voor nog een jaar van de kant van united, zit je al op 2 jaar plus afgelopen seizoen, zou dus 3 seizoenen met nauwelijks voetbal voor blind zijn

14 juli 2018 om 09:09

Dan haal je 2 talenten ja. Maar echt geen 2 goede spelers. Potentie man voordat ze hun piek hebben bereikt zijn ze alweer weg. Hebben we dus niks aan. Hij wilt nu graag, omdat hij wilt spelen. Indien hij ook aan spelen toekomt bij een bpl club dan weet ik al waar hij transfervrij tekent.

14 juli 2018 om 10:15

Heb krijgt nu gewoon een middenveld met zwaargewichten met 1000 wedstrijden op het hoogste niveau, bij wijze van spreken. Potentials heeft Ajax genoeg en die maken het toch nooit waar. Je moet een goede mix hebben met 5 zwaargewichten en 5 potentials die met hun verkoop de kosten van de zwaargewichten kunnen dekken en onder die vleugels zich kunnen ontwikkelen. Blind en Tadic zijn er daar twee van en tagliafico was er al.

14 juli 2018 om 10:40

Ja dat is logisch, zeker als hij dat nu allang kan doen, qua salaris en competitie. Hij wil gewoon naar Ajax punt. Het is best vreemd dat er zo'n bedrag wordt betaald, terwijl je hem wel voor minder verkocht hebt aan Manutd 4 jaar terug. In de tijd was Blind op zijn top en had hij net een fantastisch WK achter de rug gehad. Nee dit is gewoon ondermaats uitonderhandeld.

Ajax heeft op veel plekken in de selectie nog voldoende zwaktes die opgevuld kunnen worden voor 21 mln. Weet niet of voor Blind 21 mln uitgeven logisch is.

14 juli 2018 om 11:01

@lee

Transfervrij tekent hij ergens anders, denk dat die kans eerder 50-50 is. Hij komt nu toch ook terug? Er zullen best wel andere PL teams zijn die hem willen en ook 10-15-20 miljoen hadden betaald.

Er is een reden dat hij terug komt en ik vermoed dat hij dit volgend jaar ook had gedaan.

Uiteindelijk moet het ons als fans weinig boeien wat een club doet met zijn geld, wat zij kennen de details en weten perfect wat mogelijk is. Dus daarom boeit het mij ook niet dat ze Tadic en Blind halen voor 30-40 miljoen euro. Zolang ze maar winnen.

Hopelijk komen er meer terug.

14 juli 2018 om 11:59

Weet niet of dat helemaal zo is dat het je als fans niks moet boeien wat je club met haar geld doet. Genoeg clubs die ten onder zijn gegaan aan financieel wanbeleid. Kritische houding van de achterban is denk ik nooit verkeerd, zo lang het ergens op gebaseerd is.

14 juli 2018 om 12:22

Tjaa de Blind van destijds zou nu ook voor meer weggaan dan het Ajax destijds opleverde.. Zo gaat dat nou eenmaal.. Zelfde als Suárez en Eriksen.

14 juli 2018 om 12:48

En jij denkt dat hij nog wordt opgesteld als hij transfervrij de deur uitloopt daar? Dan kan ie dus een jaar op de tribune gaan zitten. En daarbij: Ajax heeft hem toch nu nodig? Niet over een jaar.

14 juli 2018 om 12:57

@njfromvol Dat klopt niet. Zn contract liep deze zomer af. Voor de zomer is voor hem, en een paar anderen, die optie gelicht. Volgend seizoen zou hij dus idd wel transfervrij zijn.

14 juli 2018 om 07:46

Ja, zeg dat wel. Lijkt me slecht uitonderhandelt... 10-12 miljoen met evt bonussen was logisch geweest. Want buiten deze transfersom, heb je ook nog te maken met tekengeld/ salaris-compensatie.... On: wel blij met de terugkeer van Blind !!

14 juli 2018 om 07:59

Tekengeld bij een transfervrije speler is vele malen hoger dan bij een niet transfervrije speler.

14 juli 2018 om 08:15

Laten we ons niet druk maken om de som want er is momenteel genoeg in kas. Het is een directe versterking die Ajax goed kan gebruiken . Ik ben benieuwd wat het gaat worden dit seizoen!

14 juli 2018 om 08:21

@ferrybroh idd helemaal mee eens! Laten we dit seizoen een gokje nemen en eindelijk eens wat geld uitgeven en kwaliteit en ervaring binnen halen. laat het financiele gedeelte maar aan de directeuren daar! Wij willen resultaat zien dit seizoen!!

14 juli 2018 om 09:18

Tekengeld bij Blind is gewoon hoog hoor. Dat is in zijn geval een verkapte vorm van extra salaris bovenop de miljoen die hij krijgt. Ik schat tekengeld in dit geval ook op zo'n 4 a 5 miljoen.

14 juli 2018 om 10:19

Bij Tadic viel het ook opeens 6m lager uit dan de berichten. Ik geloof dat dit bij Blind ook het geval is.

14 juli 2018 om 10:38

Ja je hebt het ook wel over Van der Sar hé....

14 juli 2018 om 09:07

Bizar bedrag. Waarschijnlijk heb je vanmiddag het bericht dat ziyech voor 25 mio vertrokken is. Heb je 2 mooie deals gedaan,nog winst gemaakt ook, en nog steeds al die miljoenen op de bank. Prima manier van handelen.

14 juli 2018 om 09:18

Winst gemaakt? Zyiech heb je voor 11 miljoen binnen gehaald. Dus winst maken doe je niet op deze zaken.

14 juli 2018 om 09:25

Winst? Het is geen FIFA spel. Als ziyech voor 25 miljoen weg gaat, krijgt Ajax echt geen 25 miljoen op de bankrekening. Er zal zo'n 17 a 18 netto overblijven voor Ajax. En als je de berichten kan geloven gaan ze blind zijn salaris compenseren door een groot teken bedrag, betaal je veel meer voor blind dan dat je netto over houdt voor ziyech.

14 juli 2018 om 09:49

Gerwingw

Veel minder dan 17-18 netto natuurlijk. Ziyech kostte 11 miljoen, maar bij doorverkoop krijgt Twente nog 1,5 miljoen. Blijft dus over 12,5 miljoen. Nog even daargelaten de fees die Ajax heeft betaald aan de zaakwaarnemer van Ziyech en tekenbonus, houdt je dan in de verste verten geen 17-18 netto over.

14 juli 2018 om 10:10

Als je dan toch door gaat rekenen, verreken dan ook de afschrijving over de laatste twee jaar uiteraard heeft dat geen invloed op de "totale winst" maar wel voor de winst in dit boekjaar

14 juli 2018 om 10:23

Juist, het gaat om dit boekjaar. Ajax heeft nu een goede financiele buffer. Zeker met het Addidas contract. Als ze nu alle inkomsten uit transfers uitgeven aan verkopen is dit gewoon prima. Zolang de inkomsten hoger zijn dan de uitgaven.

14 juli 2018 om 10:28

Als je dan graag het aankoopbedrag van Ziyech mee wilt nemen in je berekening, neem dan ook even mee dat Blind is verkocht voor 17,5 miljoen..

14 juli 2018 om 10:35

Gerwingw. Kan jij mij wat bronnen geven over het grote tekenbedrag dat Blind gaat krijgen? Salaris van Ziyech valt ook weg he? Misschien is winst niet het juiste woord, maar deze “spelers wissels” kosten al met al niet zoveel als dat het lijkt. Met die enorme buffer op de bank, ben ik groot voorstander om vanaf nu alle inkomende transfergelden direct in te zetten op (dure) spelers.

14 juli 2018 om 10:43

Twente krijgt niks. Ajax had expres meer betaald voor Ziyech om zo geen doorverkooppercentage te bedingen

14 juli 2018 om 10:56

Lee112

Klopt, twente krijgt geen doorverkooppercentage. Ze krijgen, bij doorverkoop, een eenmalige bonus van 1,5 miljoen. Wat dus de prijs die Ajax voor Ziyech betaalde op 12,5 miljoen brengt. Heeft Jan van Halst destijds nog heel mooi geregeld.

Dus ja, Twente krijgt nog wel wat. Komt ze mooi uit, in deze tijden.

14 juli 2018 om 10:58

Feelingood

Nou ja, het gaat er niet zozeer om dat ik 'graag' dingen wil meenemen, maar meer om het feit dat er gesteld wordt dat Ajax aan deze transfer 'netto 17-18 miljoen' over zou houden. Dát is dus niet zo. Heeft niets met graag of niet graag te maken.

14 juli 2018 om 11:32

Ok dat wist ik niet. 1.5 miljoen dekt wel op de eventuele winst, maar mooi voor Twente

14 juli 2018 om 11:48

@kingb,

Je geeft aan dat het om het boekjaar gaat, en dan neem je vervolgens de deal van Adidas mee. Ajax vangt dit jaar echter slechts 1/6e van het bedrag. Of dacht je dat Ajax gewoon even 50 miljoen op de bank bijgeschreven kreeg?

14 juli 2018 om 12:07

Lee112

Heb het nog even gecheckt, maar het bedrag is niet 1,5 miljoen maar 1 miljoen, afgerond. Ik kwam diverse artikelen tegen waarin dit gemeld is, maar ik kan hier geen links plaatsen naar andere sites, uiteraard, hahaha. Ik vond wel deze van VZ zelf, waar het ook in staat.

https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=288366

15 juli 2018 om 07:49

Ik doelde op het te ontvangen transferbedrag wat Ajax op zijn rekening kan bij schrijven nu. Niet op het totale financiële plaatje ziyech.

14 juli 2018 om 09:07

Echt he, ongelofelijk. Denk echt wel dat Blind een heel belangrijke speler wordt bij Ajax, maar 21 miljoen is wel echt een astronomisch bedrag. Het is niet zo dat hij een speler is dat barst van het talent en voetballend zo enorm sterk is dat hij even Ajax kampioen maakt. Terwijl je natuurlijk voor 21 miljoen veruit de beste speler van de Eredivisie zou moeten halen, en dat moeten we nog maar zien bij Blind. Ben zelf echt nooit fan geweest van hem als voetballer, heeft toch wel heel veel te kort komingen vind ik.

14 juli 2018 om 09:15

Grappig hoe iedereen 21 miljoen benoemt alsof Ajax dat zelf heeft gecommuniceerd. Tadic was ook zogenaamd 17 miljoen .... Daarnaast is het 16 miljoen wat kan oplopen tot 21 (indien het klopt). Tegelijkertijd benoemt iedereen 17 opbrengst voor Kluivert en vergeten ze de 4-5 miljoen euro wat er bovenop kan komen. Kortom men wilt gewoon de opbrengsten zo min mogelijk benoemen, maar de kosten uiteraard de Max benoemen alsof we al in de cl staan. Toen blind werd verkocht was hij al verreweg de beste ed speler en hij is beter dan destijds.... tegelijkertijd is het niveau in de ed echt niet verhoogd

14 juli 2018 om 09:29

Nee, dat zie je echt verkeerd. Ik vind dat je deze transfer en het bedrag voor een speler los staan van de eventuele eerdere inkomsten, dat is gewoon een heel andere discussie waar ik eigenlijk ook helemaal geen mening over heb. Ik heb het gewoon over het bedrag voor de voetballer Blind. Wat er binnen is gekomen doet er voor mij niet zo toe aangezien ik het ook niet heb over de transferbalans van Ajax en heb het ook helemaal niet over Tadic. Die 21 miljoen gaat het natuurlijk waarschijnlijk wel worden aangezien we er best vanuit kunnen gaan dat Ajax gewoon kampioen maakt met een Blind die wekelijks gaat spelen... Maar oke, 16 miljoen dat dus waarschijnlijk oploopt tot 21 miljoen is nog steeds enorm veel geld voor Blind vind ik, als je dat graag hoort.

14 juli 2018 om 09:52

Lee112

" Kortom men wilt gewoon de opbrengsten zo min mogelijk benoemen, maar de kosten uiteraard de Max benoemen alsof we al in de cl staan. "

Oh ja, wil 'men' dat? Tja, de vraag is natuurlijk allereerst of de bedragen die jij nemt dan wel kloppen. Maar daarnaast wilde ik je wat anders voorleggen. In feite koopt Ajax dus nu een speler terug voor een hoger bedrag dan het bedrag waarvaoor ze hem, vier jaar geleden, aan diezelfde club verkocht hebben. Wat vind jij eigenlijk dáárvan?

14 juli 2018 om 13:02

Ik snap wat je bedoeld maar ik denk dat je de transfers van nu eigenlijk niet meer met 4 jaar geleden kan vergelijken, het heeft een vogelvlucht genomen.

14 juli 2018 om 13:03

@lee wat reageer je geïrriteerd. Mensen reageren op een artikel en de bedragen. Jij verdedigt het echt met hand en tand of iedereen ongelijk heeft en nu zeg je weer: grappig dat iedereen 21 mil benoemt. Ja vind je dat gek? Het staat in de tekst en daar wordt over gediscuseerd. Maar door deze zin ontkracht je wel waar je op andere plekken verdedigd dat 21 miljoen heel normaal is. Reageer eens niet zo geïrriteerd, mensen mogen toch best een andere mening hebben dan jij?

14 juli 2018 om 09:19

Laten we gewoon even rustig afwachten. Tadic zou zogenaamd ook ruim 17 miljoen kosten maar bleek een fors gedeelte minder te zijn. En al zou Blind wel 16-21 miljoen zijn.. Wat maakt het uit? Genoeg geld op de bank en in het vooruitzicht. Als je een speler als Blind terug kunt halen zou ik het altijd doen, no matter what.

14 juli 2018 om 10:24

Je kan niet voor een dubbeltje op de eerste rij blijven zitten om kwaliteit te halen. Blind is gewoon de kwalitatief sterke speler. Ik zie hem het liefst op de 6, maar kan samen met De Ligt centraal achterin spelen, waarbij ze beiden kunnen inschuiven. Dan heb je alleen backs nodig die knijpen en rugdekking verzorgen. Blind is een echte Ajacied!!!! Welkom terug!!!!!!!!

14 juli 2018 om 11:10

Zeker hoog voor een speler die vorig seizoen amper gespeeld heeft. Maar dat neemt niet weg dat Blind echt een versterking is voor Ajax. Bij Ajax hebben ze behoefte aan spelers in deze leeftijdscategorie.

14 juli 2018 om 12:53

echt he te veel voor zo n speler koop dan gelijk vertongen terug voor 30 ofzo. Dan heb je zkr werledtopper als je dan toch bezig bent of die mina van barca maar voor blind 21 mil sorry ik zou het nooit gedaan hebben. daartegen vraagt south voor clasie 15 en die is veeel minder

14 juli 2018 om 13:07

Voor 17,5 verkocht.. nu 18 plus variabelen.. goed gedaan denk ik.. heeft stuk meer ervaring en leiderschap dan toen hij wegging

14 juli 2018 om 14:50

Voor de mensen die dit veel vinden:
- hij is 4 jaar geleden voor 17,5 miljoen door Ajax verkocht
- hij kost nu minimaal 16 en maximaal 21 miljoen (we weten niet waar dat uitkomt), dus ongeveer hetzelfde bedrag
- hij is in de tussentijd vast international van het NL Elftal geworden en heeft bijna 100 wedstrijden BPL gespeeld (en daarnaast Europees en Cupwedstrijden; voor Mourinho speelde hij basis)
- je weet dat een speler uit de BPL meer kost dan eentje uit de Eredivisie; hij heeft laten zien dat hij mee kan in de Premier League terwijl hij 4 jaar geleden alleen nog Eredivisie had gespeeld en dat nog maar moest blijken.
- de transferbedragen zijn in de afgelopen 4 jaar gestegen.

Ik vind het dus onbegrijpelijk dat mensen dit veel vinden en ben wel benieuwd wat voor bedrag mensen dan redelijk zouden vinden voor Blind?
Ik zeg er ter vergelijking even bij dat Ajax bijvoorbeeld Riedewald voor 9 miljoen verkocht heeft, en bijvoorbeeld Bazoer voor 12 miljoen (twee spelers die ook alleen nog maar Eredivisie hadden gespeeld op dat moment).

Dat is wel erg veel geld. Moet Ajax niet uit gaan kijken dat ze niet te veel geld gaan uitgeven?

14 juli 2018 om 06:57

Verder geen uitgaande transfers dit jaar en tel daarbij op het niet kwalificeren voor de CL wat zal leiden tot een negatief boekjaar. Maar het reservepotje is groot.
Edit. Kans dat Ziyech nog vertrekt is erg groot natuurlijk.

14 juli 2018 om 07:21

Of Ziyech blijft maar spelers als Onana, De Ligt, Frenkie, Donny, Dolberg en Neres zijn het kapitaal straks.

14 juli 2018 om 07:35

Lekker negatief wakker worden met jou pik !!!! @ kom op Ajax nu het geld op het veld staat en er een kwaliteits injectie is in gepompt mogen we. Er toch wel wat van verwachtend komend seizoen

14 juli 2018 om 07:42

Negatief wakker worden was het moment dat ik de transfersom las. Wat sprengers schrijft is gewoon realistisch en begrijpelijk. We kunnen allemaal nog het Ajax van 10 jaar geleden herinneren en de voorbeelden van PSV en Feyenoord die door het oog van de naald kropen. Bovendien is CL voetbal bij een kampioenschap geen zekerheidje meer

14 juli 2018 om 07:46

Kluivert is al verkocht en Ziyech zal ook gaan uiteindelijk, er wprdt dus zelfs niets uit het reservepotje gesnoept.

14 juli 2018 om 08:25

@Cali88mero en iedereen wacht nou maar af. Tadic zo zogenaamd ook veer vele miljoenen meer komen dan daadwerkelijk het geval. Was ook de telegraaf die dat de wereld in hielp. De kans dat Ajax boven de 13 miljoen uitkomt is klein, anders hadden ze die 17 wel op tafel gelegd. Het is ook niet zo dat United blind nog graag erbij heeft en blind is 99% bereid om nog zeker een half jaar te wachten. Dus laten we ff afwachten totdat hij er echt is en de transfersom door Ajax bekend wordt gemaakt.

14 juli 2018 om 08:33

Ik vind ook dat we moeten afwachten maar het bedrag van Tadic viel lager uit door creatief boekhouden

14 juli 2018 om 09:08

Creatief boekhouden? Beetje onzin aangezien dat bedrag gewoon op de bankrekening van Tadic komt i.p.v. die van Southampton. Geld gaat er dus ‘gewoon’ uit.

14 juli 2018 om 07:00

Financieel zit het bij Ajax wel goed. Kluivert weg voor 17 mln, die nieuwe sponsordeal met Adidas en misschien dat Ziyech nog verkast. En al eerder gezegd, is er een behoorlijk spaarpotje.

14 juli 2018 om 07:20

Een toernooi waar Ajax zich aan meedoet in 2020 en 50 miljoen ontvangt. Het kapitaal moet op het veld klaar.

14 juli 2018 om 07:27

Dat toernooi is nog alles behalve zeker. Aardig wat ploegen nog niet akkoord als ik het goed begreep

14 juli 2018 om 07:38

Vind persoonlijk ook dat dat toernooi in het kader van fair play ook geen doorgang mag krijgen. Nog een kans voor de grote clubs om veel geld binnen te halen nog een grotere kloof tussen de overige. Ja leuk we mogen meedoen en kunnen geld binnen halen maar eerlijk vind ik het niet.

14 juli 2018 om 09:10

Ach, dat geld verdienen die clubs toch wel. De aansluiting met de absolute top gaat niet snel meer gemaakt worden, dus is het alleen maar fijn als je er zelf ook van kunt profiteren imo.

14 juli 2018 om 07:24

Jaar in jaar uit ontvangen ze meer dan wat ze uitgeven. Dus zo erg zullen ze het niet voelen. Verder zal Ziyech nu echt wel verkocht worden. Dan sta je break even, kortom momentopname

14 juli 2018 om 10:11

Precies. In 2016/2017 verkochten ze Milik, Cillessen, Bazoer, El Ghazi, Gudelj, etc. voor 80 miljoen. In 2017/2018 verkocht ze Sanchez, Klaassen, Riedewald, Tete, Bosz, etc. voor 90 miljoen. Dit seizoen Kluivert en waarschijnlijk Ziyech voor een miljoen of 50. Dit is bijna 220 miljoen aan transfer inkomsten. Als Ajax Blind haalt voor 16 (+5) dan zal Ajax ongeveer rond de 100 miljoen hebben uit gegeven aan transfers de afgelopen 3 jaar. Dan investeert Ajax rond de 45% van de transferinkomsten met een positieve balans van 120 miljoen. Lijkt me niet heel gek toch? Dan zal ik me eerder zorgen maken om een psv die deze zomer met romero, angelino en dumfries voor 20 miljoen gekocht heeft terwijl er nog niks binnen is gekomen aan transfers.

14 juli 2018 om 11:05

Zytto34

"dan zal ik me eerder zorgen maken om een psv"

Dank voor je goede zorgen. Maar je maakt een mooie rekensom, maar die is in de praktijk echt geen moer waard verder. Laat ik alleen dit zeggen daarover, kennelijk denk jij dat transfers in het voetbal een kwestie zijn van handjeklap, boter bij de vis en bijwerken van je administratie.

Oftewel, ik verkoop vandaag Klaassen voor 26 miljoen. Morgen staat dat bedrag op mijn rekening en overmorgen pak ik daarvan dan weer 11 miljoejn om een andere speler zelf te kopen. Dus, einde van de dag staat er een plus van 15 miljoen op mijn bank en ben ik 15 miljoen rijker dan de dag ervoor!

Wel Zytto, zo werkt het dus totaal niet! Transfers worden over termijnen uitgespreid. Ook als Ajax zaken doet ja. Daarnaast wordt er stevig afgeschreven op inkomende transfers, dat moet ook. En de ene transfer eventjes wegstrepen tegen de ander, dat is gewoon een totaal verkeerd beeld van hoe bedrijfseconomie werkt. Zoals het ook niet zo is dat Ajax haar transfers eventjes langs het eigen vermogen afwerkt, oftewel dat Ajax een soort vrij besteedbaar vermogen heeft van 150 miljoejn dat ze, als ze willen, zo eventjes kunnen pakken om welke speler ook te kopen.

Zolang dat waanidee blijft voortwoekeren kunnen we hier natuurlijk nauwelijks nog zinnige dingen zeggen over financiën en al helemaal niet over de staat van de clubs in financiële zin. En nee, ook niet over die van PSV dus.

14 juli 2018 om 13:02

@constant Kante

Klopt natuurlijk, in feite heeft Ajax aan kasmiddelen maar zo'n 47 miljoen te besteden (kan op dit moment iets hoger of lager liggen aangezien ik dat getal pak uit de halfjaarrekening van 31 december 2017). Natuurlijk heeft Ajax dan nog wel meer dan genoeg om de komende transfers te financieren en gezien de inkomsten aan Sanchez en Klaassen voor komende zomer (vanzelfsprekend meerdere betalingstermijnen) zullen ze wel weer positiever gaan uitkomen dan die 47 miljoen maar het is natuurlijk onzin dat ze die 120 miljoen van Zytto eventjes kunnen uitgeven.

14 juli 2018 om 13:29

Aan jouw constant kante. Geen afschrijvingen en inkomsten mengen. Afschrijvingen gebeuren indd volop, maar bij eventuele verkoop maak je boekhoudkundig dan ook veel meer winst. Ja je ontvangt het geld niet in 1 x, echter kun je het wel alvast besteden. Net als dat Ajax zoals jezelf ook aangeeft zelf ook niet in 1 Keer betaald. Op de balans dus misschien in 4 Keer geldbedragen eraf of erbij, maar in 1 keer de kosten of opbrengsten je winst en verlies.

14 juli 2018 om 14:26

consy

"natuurlijk heeft Ajax dan nog wel meer dan genoeg om de komende transfers te financieren "

Dat klopt natuurlijk als een bus. Uiteraard heeft Ajax de mogelijkheid om de transfers van de nu gehaalde spelers te financieren. Alleen, nogmaals, wat ik echt hier lees bij ongeveer 75% van de ajaxfans (er zijn er ook zat die wél weten dat het wat ingewikkelder in elkaar zit dan menigeen denkt) is de notie dat je gewoon vandaag een speler kunt verkopen en met de opbrengst van die speler dezelfde dag weer iemand anders koopt. Én de notie dat Ajax een vrij besteedbaar vernogen van 150 miljoen heeft. Dat is, zoals jij zelf ook al stelt, absoluut niet zo.

Maar de financiële staat van Ajax momenteel geeft de club wel de mogelijkheid om via geldverstrekkers snel de liquiditeit te lenen om de spelers te halen die ze willen halen. Ook, meestal, gewoon in keurige termijnen trouwens.

14 juli 2018 om 14:29

Lee112

Ik meng geen afschrijvingen met inkomsten (ik kén het onderscheid tussen énerzijds uitgaven en kosten en anderzijds ontvangsten en opbrengsten...) ik geef enkel hiermee aan dat je, in het kader van je bedrijfsresultaat, en om de waarde van een transfer te bepalen, natuurlijk niet sec naar ransferbedragen moet kijken maar naar alle factoren die de resultaat bepaling beinvloeden. Feitelijk zou je wat dat betreft eigenlijk ook het betaalde salaris daarin mee moeten rekenen. Maar goed, dan wordt het wel een hele moeilijke berekening.

14 juli 2018 om 17:22

@ Consy en Constant Kante, Jullie kunnen gewoon de jaarrekening downloaden hoor en daar kun je lezen dat Ajax 49.5 miljoen netto winst heeft gemaakt en een los van deze winst heeft Ajax een direct beschikbaar eigen vermogen van 158 miljoen (leesirect beschikbaar) Dus ja ze kunnen 120 miljoen aan spelers uitgeven. Nogmaals. lees: direct beschikbaar. Het klopt dat transfers veelal in termijnen worden betaald en daarom moet je de winst op papier niet verwarren met wat er naast het bedrijfsresultaat op de spaarrekening (158 miljoen) staat. Dus ja, Ajax kan los van een deel van de winsten 158 miljoen direct u uitgeven op de transfermarkt, t'is alleen niet verstandig.

14 juli 2018 om 07:28

Je betaald voor een speler die er meteen staat het zelfde geld als dat je krijgt voor Kluivert die waarschijnlijk over 3 jaar in Turkije,china of dat soort landen voetbalt.
Iedereen vond 17 miljoen voor Kluivert weinig maar nu is dat bedrag voor een ervaren speler ineens te veel??

14 juli 2018 om 08:20

De heersende gedachte hier is zeker niet dat 17 miljoen voor Kluivert weinig is.

14 juli 2018 om 08:44

Het is nooit goed. Het wordt tijd dat er geld van de bank op het veld staat!

14 juli 2018 om 08:58

Eerst word er gejankt met wij zijn ajax wij zijn de rijkste. Nu geven ze geld uit aan ervaren spelers waar de supporters ook al om liepen te zeiken en dan is het nog niet goed. Ik ben blij met de spelers ajax heeft genoeg reserves op de bank staan en wie weet wie er nog kan vertrekken. Ik zie iedergeval een leuk seizoen op het veld staan voor 18/19.

14 juli 2018 om 12:54

@Rico
Er is niets mis met geld uitgeven, gericht en aan kwaliteit. Ongetwijfeld heeft Ajax de indruk dit te doen door het aan Blind uit te geven. En daar is het mis. Het is wel gericht, maar Blind is echt geen kwaliteit waar je als Akax-zijnde zo een bedrag voor moet neerzetten. Dit is niet te geloven. Was de nood nu? Dan had Ajax zelfs Guardado nog eens voor 1 jaar naar Ned kunnen halen. Voor 5 miljoen was je klaar, en hadden ze een gentlemens agreement met de familie Blind kunnen doen (tegen een mooi tekengeldbedrag). Als zij dat hiervoor niet overhebben (De Blinds), hoe Ajax-verbonden zijn zij dan?

Ik vind Blind zeker een nuttige speler, maar met een jaar contract voor hem meer dan 10 miljoen dokken, is gewoon stupide. Hij heeft helemaal niets extra's waardoor je net die aansluiting met de middenmoot van Europa kunt maken.

Blind is een goede speler begrijp me niet verkeerd maar voor 21 miljoen kan je wel iets beters voor halen, rare aankoop voor dit bedrag. PSV betaalde voor Moreno en Guardado samen nog niet eens zoveel en die waren allebei beter.

14 juli 2018 om 07:06

Jaar in jaar uit zie ik jou afgeven op de aankopen van ajax. Wat heeft Moreno en Guardado nou te maken met de aankoop van ajax? De tijd van dubbeltje op de eerste rang is voorbij, ajax verkoopt haar spelers voor veel geld, dan kan je niet verwachten dat er kleingeld voor terugkomt op het veld. Daadkrachtig gehandeld door van de sar en overmars, eindelijk het kapitaal op het veld ipv op de bank. Zeer blij met deze aankoop

14 juli 2018 om 07:18

Wat het ermee te maken heeft? Dat Blind voor Ajax zo'n gearriveerde en waardevolle speler is als een Moreno en Guardado voor PSV, echter waren zij veel goedkoper en - daarbij moet goed gezegd worden - wel mooie buitenkansjes. Maar omdat hij voor PSV is kan hij dat als vergelijkingsmateriaal aanhalen. Maar afijn; Blind is een geweldige speler voor Ajax en ze hebben het geld er inderdaad voor, dus moet en kan je het gebruiken ook.

14 juli 2018 om 07:24

Oh zo werkt het dus. Want iedereen kende Guardado als gearriveerde topper toch. Nu wordt blind gehaald en is het teveel naar maten zijn kwaliteiten. Heb je hem zien spelen het afgelopen jaren? Echt waar meer dan een gewaarde kracht bij Manchester. Iedereen was gister als de kippen erbij om Ajax neer te sabelen na de nederlaag tegen Anderlecht. De verdediging was slecht en niet compact en nu dit.

14 juli 2018 om 07:26

Een kinder hand is al gauw gevuld. Dat is niet het niveau wat ajax na streeft. Als het zo doorgaat word ajax in lengte van jaren kampioen gewoonweg door het kapitaal op het veld te zetten. Ajax gaat een nieuwe weg in en die bevalt mij wel!

14 juli 2018 om 07:29

Als Ajax kampioen wordt horen we weer mensen zeggen, ja met zoveel geld moet je wel. Het is pure jaloezie op een paar die wel juist onderbouwen.

14 juli 2018 om 07:34

Als je nu toppers goede spelers met ervaring van topclubs wilt kopen zul je dik moeten betalen. Zo simpel is het. Talenten hebben we zat dus daar zit ik niet op te wachten. Blind daarentegen wel. Haal direct zijn shirtje uit de kast. Welcome home.

14 juli 2018 om 07:59

helemaal met je eens, maar de tijd zal het leren. ben er echt van overtuigd dat we Bayern taffarelen gaan krijgen met ajax in Nederland. dat kan niet meer lang duren !

14 juli 2018 om 09:07

Jasonrhijn, Hoe kom je erbij dat Blind afgelopen jaar een meer dan gewaardeerde kracht was bij Man United? Hij heeft 7 wedstrijden in de PL gespeeld met in totaal 360 minuten... Dat is iets meer dan een helft per keer. Goede speler voor Ajax hoor, maar hij was verre van een basiskracht bij United natuurlijk. Verder eens met Panerai dat het wel een hele hoop geld is voor zo'n speler. Mag toch gezegd worden?

14 juli 2018 om 09:13

Slede kijk eens verder man. Ja afgelopen kaar geblesseerd maar over al die jaren bij united. Een prima speler geweest nu beter?

14 juli 2018 om 09:21

Niet zo nors Jason, het is weekend. Ik las 'het afgelopen jaar' in je post. Dus betrok het op het laatste seizoen. Daarvoor heeft hij inderdaad meer gespeeld, dat klopt.

14 juli 2018 om 09:33

Precies maar Blind brengt ervaring mee en dat heeft Ajax nodig.

14 juli 2018 om 09:35

JasonRhijn, niet echt waar, volgens transfermarkt was de duur van de blessure van Blind 15 wedstrijden lang. Aangezien Manchester United 55 wedstrijden speelde kunnen dus wel stellen dat Blind eigenlijk op iedere positie derde of vierde keus was in de overige 40 wedstrijden.

14 juli 2018 om 10:01

Afgelopen seizoen was hij niet de Blind die we bij United kende. Maar waar wil je heen? Prijs kan een beetje te hoog liggen dat klopt. Maar dan nog? Ajax koopt wat ze willen. Of zijn ineens clubs banger geworden dat Ajax een geld uitgeeft. In plaats van Duarte haalt of Zimling of Sana?

14 juli 2018 om 13:02

@iemandniemand
Hier geeft hij helemaal niet in op Ajax. Ik lees zelfs een oprechte meeleving en constructief meedenken.

Hij stelt - en volledig terecht - dat Ajax voor 20 miljoen wat beters op de markt kan krijgen. Blind is niet een investering die je over 2 jaar voor 50 miljoen ziet vertrekken. En naar mijn mening, en hierin steun ik Penerai, zijn er oo de markt veel spelers voor rond de 10 miljoen te koop die 20 of 30 miljoen waard zijn. En, zijn er goede spelers te halen, 30ers, die Ajax de nodige ervaring en kwaliteit kunnen bieden (meer dan Blind -zelfs de huidige Guardado) om dit contractjaar te overbruggen. Volgend jaar zou je met een paar miljoen tekengeld Blind er gratis bij krijgen.

14 juli 2018 om 13:11

Er zijn ervaren en betere spelers dan Blind op de markt te halen. Toen Man Utd Blind kocht, voor 17,5 miljoen, lachten jullie je allemaal kapot om dat hoge bedrag. Het is geen Pogba-tje (want om een speler die gratis de deur uitloopt voor meer dan 100 miljoen trug te kopen is vele malen erger), maar Blind (bij wie Utd de optie in zijn contract net 2 mnd geleden heeft omgezet) met een jaarcontract voor 21 miljoen is komisch. Het komt erop neer dat Ajax weer niet durft te investeren. Ze kiezen voor een bekende, dat voelt veilig. Echt eennkwaliteitsinjectie voor Europa is Blind niet, en dat stuk had Ajax net nodig.

15 juli 2018 om 00:32

Ik zeg dat Blind een goede speler is.

Ik stel slechts dat 21 miljoen erg veel is voor een speler die straks (qua transfersom) niks meer oplevert. Jij stelt dat tijden van een dubbeltje op de eerste rij voorbij zijn maar voor minder dan 21 miljoen kan je een hele hoop spelers halen die ook goed zijn neem dat maar van mij aan.

Daarnaast denk ik dat dit sportief gezien een goede zet is alleen is 21 miljoen voor een speler als Blind nogmaals een hoop geld.

14 juli 2018 om 07:14

Ja ja, achteraf gepraat. Als blind straks goed speelt dan is het ineens geweldig. Kwalificeert Ajax zich voor de CL haal je het er al uit. Maat buiten dit investeert Ajax komen we ineens op teveel geld? Wat is veel? Wie hadden ze anders moeten halen dan?

14 juli 2018 om 07:15

Jij weer met je PSV en wat zogenaamd wel of niet beter is in jouw ogen, dit is een topic die over Ajax gaat. Lekker boeiend en totaal niet relevant om spelers uit het verleden van een andere club hier bij te betrekken.

14 juli 2018 om 07:19

Hoe weet je of ze beter waren? Obv prestaties in het buitenland deed blind het beter. Daarnaast werd blind in nl al de beste speler voordat hij naar de bpl vertrok. Kortom valt mee he. Verder vind ik het ook veel geld, maar van tadic werd ook eerst 17 miljoen gezegd. Ik wacht op een statement van Ajax zelf

14 juli 2018 om 13:12

@Lee De uitgekleede Ned competitie is ook simpelweg zijn plafond. Je had een speler nodig die de aansluiting met de subtoppers in Europa mogelijk maakt.

14 juli 2018 om 07:21

Moreno en Guardado beter? Hahaha, dank je ik begin mijn dag in ieder geval met een lach, dankzij je onzinnige en offtopic comment. Moreno is nooit van het niveau Blind geweest maar deed leuk mee, Guardado was nuttig maar allang over zijn top heen toen hij naar PSV kwam (op een doodspoor in de spaanse middemoot). Blind komt op het beste moment en van een topclub. Zit nogal een verschil in (niet te vergelijken).

14 juli 2018 om 07:27

Moreno is toch die speler overal de beste speler bij zijn team was en naar Eindhoven ging ter sportieve avontuur? Kon overal tekenen en doen maar wou liever naar PSV. We doen echt of blind er helemaal niks van kan. Puur geluk dat hij ooit 132 basis wedstrijden bij united speelde.

14 juli 2018 om 09:31

Nou jij helpt mij ook aan een lach. Moreno staat in de belangstelling van o.a. Atletico Madrid en Guardado wordt door zijn trainer de beste speler genoemd met wie hij ooit gewerkt heeft. Bovendien bizar veel interlands en aanvoerder van een van de sterkste lichtingen in Mexico in jaren. Ik snap dat je een punt wil maken maar je overdrijft gigantisch.

14 juli 2018 om 09:34

Maar ik heb het over het moment dat hij naar PSV ging. De status van nu heeft niks met de PSV periode te maken. Suarez ging ook naar Liverpool en toen naar Barcelona in die tussen tijd is hij niet teruggegaan toch?

14 juli 2018 om 09:45

Leuk voor moreno dat hij bij Atletico genoemd wordt, maar bij Roma komt hij niet aan de bank, dus Atletico ziet hem waarschijnlijk ook als 4de/5de CV als hij komt.

14 juli 2018 om 13:19

@Jason
Het is echt waanzin dat hier mensen zijn die werkelijk waar beweren dat Blind veel heeft gespeeld omdat hij de beste op zijn positie was. Blind heeft eerst onder de hoede van Van gaal alle kansen gekregen, terwijl zijn concurrenten 1 voor 1 zware blessures kregen. Hij heeft zeker enkele goede wedstrijden gespeeld (wie niet als je er 132 speelt). Maar dat was het ook. Op het moment dat de kreupele en de blinde (verwarrend weet ik) met een stok zijn weg begon te vinden, kwam Blind niet meer van de bank af. Mourinho heeft in zijn periode een gruwelijke hekel gehad aan de prestaties van zijn back en verdediging, vanwege de blessures en de zwakke mentaliteit, en zelfs dan stelde hij deze spelers direct op wanneer ze maar even konden sprinten. Niet omdat ze per se beter kunnen voetballen, maar er is zoveel meer power en explosiviteit nodig dan wat Blind te bieden heeft op dat niveau, waardoor je gewoon heel we8nig aan hem hebt.

14 juli 2018 om 07:28

Moreno en guardado beter...😂😂 het moment dat Blind naar ManU ging was hij by far de beste speler van de ere divisie dat jaar, spelend op nummer 6. Ik hoop stiekem ook dat ie vooral gebruikt gaat worden als nummer 6, omdat het nu lijkt alsof ie als cv gehaald is. Verder heeft Blind in Engeland natuurlijk alleen maar meer kwaliteit gekregen, plus een berg aan ervaring. 21 miljoen is een hoop geld, maar in een tijd dat Justin voor 17 miljoen weggaat, en Frenkie mis wel voor minimaal het dubbele, is dit gewoon een prima bedrag. Vergeet niet Blind een echte Ajacied is en precies weet hoe het allemaal werkt in Mokum, dus hij zal er gelijk staan! Dit alles in combi met de hoop dat, op Ziyech misschien na, iedereen blijft en natuurlijk de hele mooie komst van tasic, verwacht ik een mooi seizoen voor ons Amsterdammers!!! Laat het maar weer beginnen!!

14 juli 2018 om 07:42

Mag je vinden dat ze beter zijn. Vind ik niet. Hebben leuk gepresteerd maar nooit op top niveau.

14 juli 2018 om 13:20

In de CL hebben zij zeer zeker op topniveau gepresteerd.

14 juli 2018 om 13:25

Maar niet bij een topclub en nooit om de prijzen zelf. United wel met blind.

14 juli 2018 om 13:39

Blind is gehaald door Van Gaal die de Ned competitie even op de kaart wilde zetten met Depay en Blind. Van Gaal heeft het heel lang met die 2 geprobeerd, dat heeft hem zijn baan gekost. Mourinho was verder gedwongen het te doen met wat Van Gaal voor hem heeft achtergelaten. Andere posities moesten versterkt worden en Blind's concurrenten waren continu geblesseerd. Heeft zelden een goed niveau gehaald, maar voor de lappenmand (15e, 16e 17e speler) was die oke. Maar echt verder kwam je niet met Blind. Dus neen, Blind is gewoon een mazzelaar met een vader die alles op de een of andere manier sneaky weet te regisseren waardoor het met zijn zoon altijd goed komt. Niet te geloven dat zo een middelmatige speler zoveel kansen heeft gekregen aan de top. Echt ongelofelijk en ongehoord.

14 juli 2018 om 08:22

Andere tijden kerel. Toen Guardado in 2014 door PSV werd gekocht waren het hele andere tijden. Daarbij weet jij ook wel dat niet alleen de kwaliteit van de speler leidend is voor de prijs maar dat er veel factoren zijn die een rol spelen. Andersom kun je net zo beredeneren dat Guardado voor veel te weinig is weggegaan bij PSV als je vergelijkt wat Ajax voor Klaassen heeft gekregen.

14 juli 2018 om 08:37

Mooi leeg argument zonder enige onderbouwing. Ook best knap! Transfersommen met 4/5 jaar geleden zijn natuurlijk niet meer te vergelijken als je die explosie bekijkt.

14 juli 2018 om 08:48

Trek je niets van die andere reacties aan, je hebt volkomen gelijk. Maar oh wee als je het een keer waagt een kritische kanttekening bij het beleid van Ajax te zetten... Natuurlijk is Blind een goeie speler, maar 21 miljoen is gewoon heel erg fors voor een Nederlandse club, voor een wisselspeler van Manchester United.

14 juli 2018 om 09:14

Hij komt helemaal niet voor 21 miljoen maximaal. Wacht maar af tot het officieel is.

14 juli 2018 om 09:32

En hoe weet jij dat dan? Huiskrant Telegraaf meldt het, dan is dat toch niet gek dat mensen dat geloven? Of weet insider JasonRhijn het beter?

14 juli 2018 om 09:36

Wellicht weet ik het wel beter ja. Maar de Telegraaf heeft niet aan die tafel gezeten en ik ook niet. Maar bedragen en transfersommen is een kwestie van afwachten. Ik vermoed dat hij voor minder komt. Maar middel bonussen kan oplopen.

14 juli 2018 om 09:37

Nouja, de Telegraaf had het ook bij het verkeerde eind wat betreft Tadic. Ik wacht eerst de officiële berichtgeving af alvorens ik Overmars afbrandt op het bedrag.

14 juli 2018 om 09:47

Hoezo komt Blind opeens voor 21 miljoen en ging Kluivert voor 17 miljoen? Volgens mij komt Blind voor 16 miljoen.

14 juli 2018 om 13:25

@Jason
De hele kritiek die er is, gaat over de hoogte vh bedrag. Komt die voor 10 miljoen, dan hoor je niemand klagen.

Als je eerst allemaal mensen afzeikt omdat ze het teveel geld vinden, en daarna stelt dat hij niet voor dat bedrag komt.. dan zeg je hetzelde.

Geef even toe wat je ervan vindt als Blind voor 21 miljoen komt. Vind je dit een mooi bedrag? Vind je dit goedkoop? Of is dit gewoon te duur? Man, geen een club uit de PL is geinteresseerd in hem, terwijl ze allemaal middenvelders voor de 6 aan het zoeken zijn. Zowel City, Arsenal, Liv en West Ham hebben nog zo een speler nodig. Er wordt niet nr Blind omgekeken. Waar heb je het over.

14 juli 2018 om 13:55

Blind komt niet voor 21 miljoen. Als je de geruchten moet geloven komt hij voor 16 miljoen. PSV haalt een speler die alleen maar ervaring bij Heerenveen heeft voor 5 miljoen en Ajax haalt een international die een bak aan ervaring in de PL heeft voor 16 miljoen. In mijn ogen heeft Ajax de betere deal gemaakt.

14 juli 2018 om 13:55

En in de winter wilde Napoli hem hebben.

15 juli 2018 om 12:15

Kyle66

Apart vergelijk. Is het niet zuiverder om het halen van Kristensen (5,5 miljoen) te vergelijken met Dumfries (vijf miljoen)? Zelfde positie namelijk...???!

En wat is dan 'de betere deal', want als ik zelfs Ajaxfans al overal zie beweren dat die Kristensen er geen pepernoot van kan, wat was dan het goede aan die deal van Ajax?

Vergelijk dan het halen van Blind met het halen van Guardado (hoewel ik dat in feite ook al geen goed vergelijk vindt, Guardado is van een andere orde dan Blind). Guardado kostte PSV drie miljoen. Blind zestien. Is het dus puur een betere deal omdat Ajax zoveel meer geld uitgeeft? Vind ik geen sterk argument.

14 juli 2018 om 08:50

Haha, man, man, de jaloezie spat er van af. Dit ga je trouwens ontkennen, maar doe geen moeite slechts het lezen van je reactie bevestigt dit. Guardado een betere ballen noemer dan Blind. Schaamteloos.

14 juli 2018 om 09:21

Totale onnozele reactie van hem. Elke speler is uniek in zijn doen en laten. We moeten ook bepaald soort spelers benoemen die het zelfde zijn in de vorm waar ze in zitten. Guardado was min of meer totaal niet meer interessant bij ze vorige club. Via een goede scout heeft PSV hem kunnen halen. Dat geldt ook voor Moreno. Maar Blind zou in principe naar vele betere clubs op papier kunnen als Ajax. Maar Daley gaat terug omdat hij gelooft in Ajax en er gelukkig van wordt. Ajax wilt naar iets toegroeien een club die Europees iets kan afdwingen. Belangrijk worden in de prijzenkast. Maar ook Europees je niet onder laat sneeuwen door een gekke club uit Finland in een kwalificatie. Dat seizoen onder Bosz was mooi. Met een leuke brutale manier jezelf Europees neerzetten. Geweldig.

14 juli 2018 om 10:21

Jason

"guardado was min of meer totaal niet meer interessant bij ze vorige club. Via een goede scout heeft PSV hem kunnen halen."

Klopt totaal niet wat je zegt. PSV was al in 2007 rond met Guardado, maar die koos toen op het allerlaatste moment toch voor een contract bij Deportivo La Coruna. Dus er is geen 'goede scout' verder aan te pas gekomen, er was al eerder contact met hem geweest en hij stond dus op een lijstje.

Overigens, hij was in die zomer niet eens eerste keus. Dat was Steven Defour. Daar is PSV echt maanden mee bezig geweest maar uiteindelijk ging Defour naar Anderlecht. Daarop schakelde PSV door naar optie 2: Andres Guardado.

By the way, ik snap de vergelijkingen tussen Blind en Guardado niet zo heel goed. Guardado is een speler die vroeger gewoon als een soort linkshalf/linskbuiten speelde, terwijl hij de gehele linkerkant bestreek. Later pas is hij omgeturnd tot middenvelder en centrale verdedigende middenvelder (bij Psv). Blind was ooit linksback en is omgeturnd via CVM naar een CV. Dus beide spelers hebben echt hele andere kwaliteiten.

Daarbij vind ik het op zich wel weer geestig dat er mensen zelfs gaan lachen om de suggestie dat Guardado 'beter is dan' Blind. Waar lachen die mensen eigenlijk precies om? En dan ook nog de aanvulling dat Blind de beste speler van de eredivisie was in 2014, okay, toen speelde Guardado nog niet bij Psv, en dat Guardado 'internationaal niets gepresteerd' zou hebben. Klopt niet. Je kunt best wat zeggen over de carriere van Guardado in Spanje, niet heel spectaculair inderdad. Maar als international van Mexico heeft Guardado, 149 interlands, Mexico wel ongeveer in zijn eentje naar de winst van de Gold Cup geleid. Ik weet niet in welk toernooi Daley Blind oranje bij de hand heeft genomen naar de winst, of dat Blind in oranje sowieso ooit dé sterkhouder en steunpilaar was, maar ik kan mij dát niet voor de geest halen. Dus ja, het is maar hoeveel feiten je wilt betrekken in je analyse denk ik. Hoe dan ook, ik zou weleens willen zien in hoeverre Daley Blind, zoals Guardado dat deed bij Psv, in staat zal zijn zijn stempel op het spel van het huidige Ajax te drukken en daarin iedere wedstrijd weer op de voorgrond te staan. Guardado heeft dat dus wel al gedaan. Ben benieuwd hoe Blind die rol gaat invullen. Want persoonlijk weet ik nog niet zo zeker of Blind wel als CVM gaat spelen en niet 'gewoon' als CV of zelfs als linksback. Ik denk namelijk nog steeds dat Ten Hag met Frenkie de Jong als CVM wil spelen en ik zou dat een verstandige zet vinden van Ten Hag.

14 juli 2018 om 13:29

@Constante
Helemaal met jou eens.

Voor voetbalkenners was Guadrado geen onbekende. Zijn internationale doorbraak was tegelijk met die van Masherano op de Copa America in 2005 (geloof ik). Zij hadden beide een weergaloos toernooi gespeeld.

Blind heeft nooit wedstrijden op topniveau zo naar zijn hand gekregen zoals Guadrado dit kan. Het is echt niet te geloven dat er uberhaupt mensen zijn die dat verschil in kwaliteit niet zien. Ongelofelijk.

15 juli 2018 om 12:17

"blind heeft nooit wedstrijden op topniveau zo naar zijn hand gekregen zoals Guadrado dit kan. Het is echt niet te geloven dat er uberhaupt mensen zijn die dat verschil in kwaliteit niet zien. Ongelofelijk."

Keuriger dan dit kan ik het zelf niet omschrijven. Blind is noch bij Ajax, noch in oranje en ook niet bij United (wat geen schande is trouwens) echt een speler geweest die het allemaal bepaalde. Guardado wél. Dát is echt een groot verschil tussen beide spelers.

14 juli 2018 om 12:44

Moreno en Guardado zijn al weer even geleden gekocht, je kunt de markt van nu niet meer vergelijken met de markt van toen.

14 juli 2018 om 12:47

Voetbel

De verkoop van Guardado en Moreno heeft helemaal niets met de markt te maken. Er is met die spelers voor hun komst duidelijke afspraken gemaakt over de medewerking die zij zouden krijgen als ze na een jaar of twee drie weer naar een grote competitie zouden kunnen. Aan die afspraak heeft PSV zich gehouden. De prijzen waren namelijk totaal niet marktconform, ze waren allebei verreweg de beste op hun positie in de eredivisie.

15 juli 2018 om 11:49

Dat bewijst mijn punt toch? Je kunt het niet vergelijken. Het gaat mij trouwens om de koop van beide spelers, niet het verkopen.

Daarnaast vond ik Moreno niet verreweg de beste op zijn positie, maar dat is een andere discussie.

Lekker dan! Met Blind en Tadic heb je echte ervaren spelers die ook zeker nog iets toevoegen. Daar was vroeger gezeik over en nu zeiken mensen weer. Overmars doet het gewoon uitstekend. Blind kan op links, centraal, en op 6 heel bruikbaar en zo heeft Ajax in een klap 2 gearriveerde toppers gehaald. Als je behalve Ziyech nu iedereen behoud heb je gewoon een veel sterkere selectie dan Psv, bedoel ik niet om te provoceren, maar je kan het je niet veroorloven om geen kampioen te worden.

14 juli 2018 om 09:23

Hopen dat Ziyech blijft en heb je in elke linie een ervaren speler die er staat.

14 juli 2018 om 10:08

Ik vind een opmerking dat een speler zo multifunctioneel zo Nederlands en zo slecht. Waarom leveren wij zo weinig echte toppers af ? Heel veel van onze spelers zijn te allround. Ze kunnen alles een beetje en blinken nergens in uit.
Want wat is Blind ? Een back ? Nee is hij te langzaam voor. Is het een centrale verdediger ? Nee, heeft hij het postuur niet voor. Is het een centrale middenvelder ? Eigenlijk is hij hier niet dynamisch genoeg voor. Eigenlijk heeft hij geen enkele echte kwaliteit.

14 juli 2018 om 10:24

binny

"als je behalve Ziyech nu iedereen behoud heb je gewoon een veel sterkere selectie dan Psv, bedoel ik niet om te provoceren, maar je kan het je niet veroorloven om geen kampioen te worden."

Ik vind de oppmerking dat Ajax, verreweg, de beste selectie heeft op dit moment echt totaal geen provocatie, maar gewoon de keiharde realiteit.

Maar dat Ajax zich inderdaad nu echt niet meer kan veroorloven geen kampioen te worden, daar ben ik het volledig mee eens. Ajax moet sowieso al elk seizoen meedoen om de prijzen, maar aangezien ze dit seizoen wel heel erg veel geld uitgeven is het echt een must geworden.

14 juli 2018 om 13:58

Ja inderdaad wat ik gewoon bedoel. Mensen hier zijn alleen snel op hun tenen getrapt, maar als je kijkt qua posities heeft Ajax stuk voor stuk betere spelers en meer talent. Natuurlijk moeten we die Argentijn nog zien spelen en is Lozano er ook nog, maar het is gewoon een fijt dat het materiaal in Amsterdam op dit moment aanzienlijk beter is dan in de rest van het land

14 juli 2018 om 14:31

binny

Zelfs al zou Lozano blijven en Romero een succes bljiken, dan nog heeft Ajax op dit moment (mogelijk haalt PSV nog wel een speler of twee met kwaliteit) gewoon op elk denkbare positie echt veel en veel betere spelers rondlopen. Kunnen mensen moeite mee hebben, ik vind dat gewoon een gegeven.

Een bult met centjes richting manutd. Maar in een markt waar Ajax 60 mil vraagt voor de ligt is het ook vrij logisch dat je zelf ook flink moet betalen voor aankopen. Ik zie dit geld als 10 miljoen 5 jaar geleden waar Ajax z'n beste spelers verkocht voor 20 mil

14 juli 2018 om 09:52

En zo is het. Door de inflatie van de transfersommen betaal je nu eenmaal meer voor spelers. En dat werkt overal door.

Dat is wel heeeeel dik betaald zeg. In mijn ogen te veel. Heeft United goed gedaan. McGuire is ook veel te duur maar goed, Engels international.

Zo zeg, dag vind ik wel een bedrag. Anderzijds: al jaren klagen we dat we zo zuinig zijn op de knip, en dat het geld op het veld moet staan. De hele transferwereld staat natuurlijk op z’n kop met de bedragen op dit moment. Ben blij hem weer te zien. Lekker centraal naast De Ligt, inschuivend naar de “6” van 4-3-3 naar 3-4-3, en een jongen van de club. Welkom terug Daley!

Klinkt als teveel geld maar dat is het niet natuurlijk als je kijkt naar wat voor bedragen er rond gaan voor spelers.

Misschien iets aan de dure kant (had max. 17 mln wel okee gevonden), maar je haalt wel iemand binnen die er meteen staat, geen last heeft van gewenningperiode/taalbarriere en een dosis ervaring achterin. Na gister is het wel te zien dat we achterin veel problemen hebben. Ajax lijkt eindelijk het licht te hebben gezien door gevestigde ervaren krachten binnen te halen, en niet schuwt om geld uit te geven. Iets wat misschien 5 jaar geleden al had moeten gebeuren.

WoW dit zou echt een absurd bedrag zijn!! Met Blind haal je uiteraard een goede speler binnen, maar dit is hij in mijn ogen niet waard. Dit is ook gewoon een bedrag wat je vervolgens moet gaan afboeken omdat je hem niet meer zult terugkrijgen op hem. Het is goed dat Ajax de knip trekt, maar ik zou dit meer doen bij aankopen als Neres etc. Dus enkel op grote talenten. Ben benieuwd of deze bedragen echt kloppen.

14 juli 2018 om 07:27

Als alles op zijn plek valt hoef je ook geen winst te maken op Blind. 1 keer de CL.halen en je hebt het geld weer terug.

14 juli 2018 om 07:28

Neres die kritiek kreeg in het begin? Van een talent kun je niet op voorhand zeggen dat het goed gaat uitpakken. Blind daarentegen, van hem verwacht je minimaal een 6 wekelijks. Daarnaast is het maar de vraag hoeveel Ajax echt heeft betaald en wat de bonussen zijn. Zal me niet verbazen als men eerst cl moet halen en kampioen moet worden voor 7 miljoen extra bij wijze van. Kortom geen prestaties = geen 21 miljoen. Maar we zullen het zien

14 juli 2018 om 09:32

Mee eens, er meld ook nog geen 1 Engelse bron over deze transfer! En dan leest ik dat de Telegraaf zijn lijntjes heeft binnen een club als Manchester United. Ff afwachten denk ik wat het echte bedrag gaat zijn. Want de Telegraaf zit er wel vaker naast. Soms lijkt het wel een een tweetje met Ajax : uitgaande transfers zetten ze vaak te laag in, en als Ajax dan met een statement komt blijkt dat veel hoger te wezen! Nu ben ik dus benieuwd hoe dat anders om is! Want kan me bijna niet voorstellen dat Man U 21 miljoen vraagt voor Daley, waar zou dat in vredesnaam op gebaseerd zijn? Een bankzitter die geen uitzicht meer heeft op speel tijd!

14 juli 2018 om 11:08

Gunnerfan

De Telegraaf heeft 'lijntjes binnen Manchester United'?? Zouden The Sun, The Mirror, The Telegraph en The Star niet veel betere lijntjes hebben binnen United dan De Telegraaf? Dus als die niets melden inderdaad....?!

14 juli 2018 om 11:18

Ik las op AjaxShowtime dat dit gerucht gebaseerd was op iemand die ' schijnbaar ' lijntjes heeft lopen bij Man U. Wat ik dus ook in twijfel trek! Heb ff online gezocht en niemand meld iets, tenminste ik kon niets in de Engelse media vinden!

14 juli 2018 om 12:10

Gunnerfan

In GB zijn ze op dit moment alleen maar bezig met ene meneer Trump volgens mij. Al is het maar om de kater van het WK weg te spoelen,... Dus nieuws rond Daley Blind zal momenteel even niet heel veel prioriteit hebben daar. Wel lekker voor Ajax en United om lekker deze deal in alle rust af te ronden dan!


14 juli 2018 om 09:50

Jij zou 21 miljoen betalen als Ajax zijnde, voor iemand als neres die nog geen enkele staat van dienst had.en dan vind je het voor blind absurd.domme reactie imo.

14 juli 2018 om 12:33

Dat kan je dom vinden, maar ik geef aan dat je die 21 miljoen gewoon kan afschrijven over 4 a 5 jaar nu. En bij een talent krijg je er met geluk meer voor terug. En dus is blind veel duurder dan die talent is. Was dit zo moeilijk te begrijpen in jouw ogen?

14 juli 2018 om 13:02

Met geluk ja.die gok ga je voor 21 miljoen toch niet nemen als Ajax zijnde .zeker niet met iemand die niks heeft laten zien.

Poeh poeh ze gaan het eindelijk leren bij Ajax.
Als alleen nu Ziyech nog maar weg gaat staat er echt een top elftal.
En als die verkocht word zal er nog wel een dikke aankoop komen. Prachtig elftal dit.
Als je nu geen kampioen word kunnen ze er beter mee ophouden.

14 juli 2018 om 10:28

Saraha

"en als die verkocht word zal er nog wel een dikke aankoop komen. Prachtig elftal dit."

De vraag is hoe de jeugdspelers van Ajax, die hun kansen en speeltijd in rook op zien gaan, hierover denken. Ik denk dat ze wat teleurgesteld zijn, want ze waren nou net naar Ajax gegaan omdat die club de jeugd kansen geeft. Blijkt dat in de praktijk toch behoorlijk tegen te vallen. Misschien kunnen die spelers verhuurd worden.

14 juli 2018 om 14:34

Welke creatieve middenvelder vanuit de jeugd klopt er op de deur dan ?

Dit seizoen zullen Sierhuis, Eiting, Mazraoui en Bakker als jeugdige selectiespelers de nodige kansen krijgen. Gravenberch komt er met rasse schreden aan. Maar geen nummer 10, Dani de Wit komt te kort en Pasquali moet ook heel wat stappen gaan maken. Achter deze spelers komen er vanuit de A en B wel hele leuke talenten aan, maar dat duurt nog even.

15 juli 2018 om 11:22

Fcbogarde

"dit seizoen zullen Sierhuis, Eiting, Mazraoui en Bakker als jeugdige selectiespelers de nodige kansen krijgen."

Mazraoui mag inderdaad een paar maadjes Veltman vervangen, maar als die terug is dan verdwijnt Mazraoui weer uit de basis natuurlijk. En als jij het hebt over 'de nodige kansen' voor Sierhuis, Eiting en Bakker (over Matusiwa wordt al niet meer gesproken, dus die is al helemaal uit beeld kennelijk??), heb je het dan over in totaal 50-60 minuten in het gehele seizoen? Want wie moet er anders dan op de bank van die zeven middenvelders die er al zijn en die ook veel speeltijd moeten hebben (frenkie, Donny, Labyad, etc. etc.)?

Ajax haalt momenteel meer spelers dan ooit. De realiteit is dat dit ten koste gaat van de ontwikkeling van de jeugd, dat kan echt niet anders. Daarnaast staat ook Ten Hag niet bekend om het feit dat hij altijd zoveel jeugdspelers 'de nodige kansen' geeft. Komt nog bij dat hij zich wel realiseert dat zijn baan op het spel staat. Dus die gaat echt geen risico's nemen met jeugdspelers. Die zullen misschien tien minuutjes krijgen aan het einde van een wedstrijd als het al 4-0 is. En bekerwedstrijden misschien. Maar echt heel veel speeltijd voor die spelers is niet realistisch.

Los van dit bedrag ben ik ook nog wel benieuwdnaar het salaris / tekengeld dat blind krijgt. Want het het salaris plafond van 1 miljoen verdiende hij bij mu in 1 jaar net zoveel als 5 jaar bij Ajax.

14 juli 2018 om 07:14

Met tekengeld erbij om het lagere salaris te compenseren is Blind een hele dure jongen. Maar Ajax heeft het geld, dus waarom niet.

14 juli 2018 om 10:29

Kohaku

Wist jij dat Ajax van iedere 100 euro die ze per jaar binnenhalen 65 euro aan salaris betaalt om het huidige salarisgebouw overeind te houden?

Het bedrag is te hoog. Hij is niet meer waard geworden sinds hij bij United zit. Ik vond het een goede aankoop, maar niet voor dit bedrag. Dan maar een jaartje wachten en proberen Yerry Mina te huren ofzo.

14 juli 2018 om 07:23

Ja of Boateng, schijnt nieuwe club te zoeken. Aangezien Bande geblesseerd is, moeten we ook voorin maar opties kijken. Misschien kan Ajax Real dwarsbomen omtrent Neymar?

14 juli 2018 om 07:34

Voor Ajax is dit bedrag te hoog ja, nog maar een 1 jarig contract. Maar in deze markt is het zeker niet te hoog. Je koopt een speler van een Engelse topclub, als Ajax dit niet had neergelegd waren er nog 10 andere die dit wel hadden gedaan. En dat is ook wel een beetje het signaal dat Ajax op dit moment afgeeft met dit soort aankopen. Blind en Tadic hadden beide makkelijke bij de Europese subtop gespeeld. Normaal gesproken gaat een bankzitter van United zo naar een mooie club in Italie of Spanje en Tadic als topspeler van een PL team al helemaal.

14 juli 2018 om 10:36

surreal

"blind en Tadic hadden beide makkelijke bij de Europese subtop gespeeld. "

Dat denk ik dus niet nee. Anders hadden ze dar wel gezeten inmiddels.

Bekend is dat Tadic inderdaad andere aanbiedingen had. Hij koos voor Ajax. Dat betekent dus dat Everton, Dortmund, noem maar op, uit de 'europese subtop' allemaal geen interesse hebben getoond. En dat Tadic bij wijze van spreken Bournemouth, Fulham, Leicester en Hoffenheim links heeft laten liggen voor Ajax dat is mooi. Maar dat is wat anders dan 'de Europese subtop'.

14 juli 2018 om 11:39

Dat zijn aannames

14 juli 2018 om 12:13

Knowledge

Aangezien ik niet bij de onderhandelingen zat en niet alle aanbeidingen ken die Tadic wel, of niet gehad heeft, inderdaad, je hebt helemaal gelijk! Het zijn aanames.

Maar, ik neem aan dat toen jij het woord 'aannames' intypte, jij daarmee óók doelde op deze aanname:

blind en Tadic hadden beide makkelijke bij de Europese subtop gespeeld.

Toch? Dát is toch óók een aanname?

14 juli 2018 om 07:39

Blind transfervrij tekent blind bij veel betere clubs dan Ajax. Nu wilt hij terug en daar profiteerd Ajax van

14 juli 2018 om 09:37

Waarom een jaar wachten? Het is geen hypotheek die je neemt. Het is een club een voetbalclub. Waar prestaties vanaf de start van het seizoen beginnen. De beste moet je halen. Punt uit. Proficiat Overmars.

Het aankoop bedrag zal mij een zorg zijn, Ajax doet in mijn ogen wat nodig is, opnieuw een directe versterking binnen halen. Ik ben dan ook zeer blij met zijn komst. Welkom thuis Daley!

14 juli 2018 om 12:48

Ik ben er heilig van overtuigd dat het aankoopbedrag lager ligt.

Al.jaren vragen wij ons af wat Ajax met dat opgepotte geld wilt. Gaan ze de Arena kopen, een eigen stadion bouwen, van de beurs af. Maar nee. Blijkbaar is nu de tijd aangebroken om de selectie van een fikse kwaliteitsimpuls te voorzien, en daar is inderdaad geld voor nodig. Waar dit toe leidt gaan we vanzelf meemaken, maar ik ben enthousiast.

14 juli 2018 om 08:27

Ik verzeker je dat het en/en is. Ajax heeft inderdaad geld gereserveerd voor uitgaven in de toekomst, letterlijk en figuurlijk. Pas in 2020 zal dat echt vorm gaan krijgen ivm bureaucratie, maar de grove ontwerpen zijn al openbaar

14 juli 2018 om 12:16

Fraxz

De aankopen worden door Ajax uiteraard niet gefinancierd uit het 'opgepotte geld' (ik neem aan dat je met die term doelt op het eigen vermogen van Ajax...?), mocht je dat denken. Ajax financiert al haar inkomende transfers, zoals nagenoeg alle clubs, gewoon via gelverstrekkers en dus via het vreemd vermogen en niet via het eigen vermogen. Ze zouden oliedom en een dief van hun eigen portemonee zijn als ze dat wel zouden doen namelijk.

Onbegrijpelijk dat je zo'n bedrag uitgeeft aan een speler die jezelf hebt opgeleid. Als het nou nog een topspeler is die wedstrijden voor je beslist had ik het nog begrepen. We hebben het hier echter over Daley Blind. Een goede verdediger/verdedigende middenvelder die op alle niveaus nog weleens een foutje maakt. Natuurlijk wordt je hier sterker van. Maar niet van dien aard dat je 16 tot 21 miljoen ervoor moet stukslaan. Het is geen Tadic.

14 juli 2018 om 07:46

Blind besliste met zijn passing en overzicht zat wedstrijden voor Ajax... Hij is ook veel verder dan destijds. Daarnaast is het maar de vraag hoeveel Ajax echt betaald. Over tadic zei men ook zogenaamd 17 miljoen

14 juli 2018 om 07:46

Wat is onbegrijpelijk aan? Het is geen Tadic, dat klopt. Totaal andere spelers maar?

14 juli 2018 om 07:54

De ervaring en de wedstrijden die hij op hoog niveau heeft gespeeld kan Ajax niet zelf opleiden. Niet dat hij daardoor zoveel geld moet kosten ik vind het ook veel. Maar als supporter zijnde ben ik toch best wel enthousiast. Als Ajax finacieel gezond is en blijft zal me het verder een zorg zijn wie en hoeveel of ze er voor betalen. Als het voetbal maar weer is een keer ergens op gaat lijken en er prijzen worden gepakt.

14 juli 2018 om 08:19

Ja echt? Verkocht voor 15 miljoen geloof ik, dus effectief betaal je 6 miljoen voor een speler met bakken aan ervaring die op de top van zijn kunnen terug wil naar de eredivisie om Ajax naar een hoger plan te tillen. Welke andere speler zou je in jouw ogen kunnen halen voor zo'n bedrag?

14 juli 2018 om 12:50

Dit is wel een erg gekke manier van rekenen als je het mij vraagt. Zeker omdat het verkopen van jeugd essentieel is voor Nederlandse clubs.

14 juli 2018 om 09:19

Ajax heeft het geld (al jaren) en heeft nog wat in de pijpleiding. Dit is eindelijk eens een aankoop van Ajax die het collectief sterker maakt, ipv weet "een jongen met ppotentie" te kopen.

Ik denk dat Ajax dit nodig heeft, hoewel het inderdaad (te) duur is. Nou en?

Gewoon een marktconform bedrag. En deel is bonussen he. Als we die moeten uitbetalen is het ws al een goed jaar. Eindelijk halen we de ervaren krachten die we nodig hebben en dan is het weer teveel geld. Man man, wees blij: We halen toppers eens naar de Eredivisie ipv vice versa. Dat is voor de hele competitie goed!

Met Tadic en Blind heb je wel 2 spelers van uitstekend niveau waar je 4 jaar mee vooruit kan, die gaan niet zo snel meer weg. Zijn beide topfit en niet blessuregevoelig.

Ik mis nog steeds een CV met snelheid, je zou wel Tagliafico naast de Ligt kunnen zetten en Blind op LB als oplossing of zo gaan staan.

Financieel heb ik mijn twijfels, maar ik koop liever Blind dan Bande, Orejuela en Kristensen bij elkaar. Alleen nu kopen we ze allemaal achter elkaar.

Poeh. Ik was even bang dat Ajax met al dat geld verstandige dingen kon doen en flink kon uitlopen op Philips.

14 juli 2018 om 07:52

Newsflash: het geld is bij lange na niet op😂. Kortom geef het nog een tijdje...

14 juli 2018 om 07:54

Wat had je verwacht? Dat Ajax Dumfries en Viergever zouden halen? Blind kan echt helemaal niks. Deed maar wat bij Manchester.

14 juli 2018 om 11:12

Jason

"wat had je verwacht? Dat Ajax Dumfries en Viergever zouden halen?"

Nee, ik denk dat ze backs halen voor het bedrag van Dumfries (orajuela, Kristensen) om jong Ajax te vullen. Zoals ze ook al een linksbuiten hebben gehaald voor negen miljoen, die geloof ik na twee weken (naar wat er hier op VZ wordt gezegd) te licht is bevonden en die ook heel veel tijd zal moeten doorbrengen in jong Ajax om te concurreren met een speler van 2,5 miljoen die ook al niet aan de bak komt in het eerste (johnsen).

Waar ben je nou op uit Jason?

Begint zo wel een angstaanjagend team te worden, uitstekende aankoop! Kan me nu ook niet voorstellen dat Ziyech deze zomer blijft.
Hoop dat wij ook een aantal sterke spelers kunnen oppakken deze zomer; namen als Janmaat en Clasie komen al enkele weken voorbij, en die gaan zeker nodig zijn als we een rol van betekenis willen spelen.

14 juli 2018 om 07:55

Ik denk zelf dat Ajax en Ziyech nog een jaar samen zijn. Maar op dat moment op Roma was niemand concreet.

14 juli 2018 om 08:01

Hoe zou dat er op papier uitzien? 4-1-2-1-2 of 4-3-3? Lijkt me lastig ze allemáál te gelijk te laten spelen...

14 juli 2018 om 08:12

Blind naast De Ligt en Ziyech op het middenveld en Tadic linksbuiten.

Wt flower... voor dat bedrag had je geen sterkere speler kunnen halen voor de 6 of 4 posities? Leuk dat romantische geneuzel dat het een echte ajacied is met ervaring, maar vraag me af of dit hoge bedrag gerechtvaardigd wordt en hij binnen twee jaar niet is voorbij gestreefd door iemand anders. Als hij voor positie 4 komt, dan zal ajax door deze transfersom de komende jaren kampioen móéten worden anders gaan er koppen rollen. Dat er gespendeerd wordt ben ik zeker een voorstander van, en hoop dat daley zeker dat brengt voor die extra stap binnen dit team, maar ben hier wel wat sceptisch over

De drang om kampioen zit wel hoog in Amsterdam, na de miskoop van sulejmani zouden deze grote aankopen niet meer worden gedaan. Voor dit geld had je een veel jongere speler kunnen halen. En die levert ook nog eens wat op.

14 juli 2018 om 08:02

De markt is veranderd.

14 juli 2018 om 12:17

Klopt, die 16 miljoen stelt tegenwoordig niets meer voor.

14 juli 2018 om 08:02

Ja die levert altijd iets op? Je wil toch kampioen worden. Ervaring heb je nodig en dat is belangrijk.

14 juli 2018 om 08:05

Zoals neres, dolberg, Frenkie en zelfs layad en bande die er al zijn? We hebben behoefte aan ervaring geen talenten

14 juli 2018 om 08:46

Zou fijn zijn als hij voor 21 miljoen ook nog een beetje goed kan voetballen.

14 juli 2018 om 09:01

16 miljoen en ja dat kan hij. Hij won niks voor niks de gouden schoen en heeft meer dan100 wedstrijden gespeeld bij united. Maar hij zal er vast niks van bakken

14 juli 2018 om 12:53

Die gouden schoen dat jaar was echt een lachtertje. Laatste wedstrijd van het jaar stonden hij en immers nagenoeg gelijk. Immers speelde een waanzinnig wedstrijd met doelpunten en Blind speelde ruk. Toch gaf de Amsterdams telegraaf een hoger cijfer aan blind zodat hij nipt won. Wat een aanfluiting was dat.

Overigens vind ik Blind een goede aankoop hoor, naar als dit bedrag klopt zijn ze gek geworden in Amsterdam. Ik ben nog steeds van mening dat dit gerucht niet klopt en het max ergens rond de 15 zal uitpakken.

14 juli 2018 om 10:06

Ik vind de situatie niet te vergelijken met die van Sulejmani.

Sulejmani werd na een halfjaar goed spelen voor dat bedrag gehaald, Blind draait al een tijdje mee.

14 juli 2018 om 12:26

Ja de drang is altijd hoog bij Ajax. Ik denk dat het goed is dat we meer toewerken naar een mix van ervaring en jong talent, volgens mij staan er nog heel veel spelers op het veld die veel op kunnen brengen. Bovendien, door dit soort spelers te halen blijven de toptalenten wellicht nog een jaartje langer en kunnen ze ook leren van dit soort spelers.

Deze spelers kun je gewoon nog minimaal 4 jaar van genieten en geeft ook een stabiele basis bij Ajax. Ik hoop dat ze ook Siem de Jong en Veltman blijven behouden bijvoorbeeld, dan heb je een leuke kern van ervaren spelers. Als Labyad zich bewijst kan hij daar ook toe behoren.

Dit is toch top, was een vaster waarde voordat hij naar Manchester gin. Heeft ervaring op hoog niveau opgedaan en komt terug en op een leeftijd waarop hij nog steeds hartstikke fit is.

Niet naar het geld kijken, daar let Overmars wel op.

Let's go Ajax!

14 juli 2018 om 09:14

Eindelijk iemand die het begrijpt.
Blind en Tadic halen, twee spelers in hun beste jaren nu, uit de Bpl, die daar ook gewoon mee kunnen en veel meer verdienen - geweldige prestatie van Ajax.

Prima aankoop. Ervaring..prima opbouw en inzicht, nederlands en goed engelstalig.. prima communicatie met alle spelers. Kan op meerdere posities uit de voeten. Voor 16 miljoen kan je er wel wat mee.

14 juli 2018 om 08:45

Prima aankoop kan communiceren en praat Nederlands, haha voornaamste kwaliteiten voor iemand van 21 miljoen, fantastisch

WoW wat een geld voor dat bedrag hoeft Blind nu ook weer niet te komen. Had dan bv die Yerri Mina ofzo gehaald. Blind is goed maar 21 miljoen zou ik dus echt niet betalen maar goed misschien is een hoog bedrag bonussen. Ajax moet wel gaan oppassen dat ze niet met geld gaan smijten voor de net niet voetballers. Ze moeten wel goed blijven investeren in goede spelers a la een Basel of Leipzig.

14 juli 2018 om 08:37

Waarom denken veel mensen dat de voetbalwereld Fifa is? Even Mina halen die een goed Wk speelt en al bij Barcelona zit, wakker worden dat gaat niet gebeuren, als dat namelijk wel een optie voor dit bedrag dan had Ajax zo'n jongen wel gehaald

Pfff, ben blij dat hij terug komt, maar vind het bedrag wel erg hoog. Misschien zit er een gedeelte van het salaris bij in? Vanwege het salarisplafond.

Is aan de ene kant zeker veel geld, aan de andere kant relatief redelijk. In een periode waar men spreekt over transferbedragen van honderden miljoenen. In Engeland betalen ze voor mindere spelers gerust 40 miljoen.
Begrijp overigens niet waar mensen zich druk om maken. Ajax heeft dik 100 miljoen op de bankrekening. Wat maakt zo'n transfersom dan uit. Of een speler dat waard is weet je nooit vooraf. Dat moet zich uitwijzen. Maar dat heb je ook bij een aankoop van 1 miljoen.
Waar Ajax wel voor moet oppassen dat het salarishuis niet omver kiept. Wellicht is een deel van die 21 miljoen wel tekengeld voor Blind om het verschil in salaris iets te compenseren.

14 juli 2018 om 12:34

Ajax heeft wel geld, alleen je wilt ook een sluitende begroting waarmee je gewoon elk jaar een dergelijke investering kan doen en je wilt een goed salaris bieden. Persoonlijk ben ik voorstander van Tadic en Blind en natuurlijk moet je blijven zoeken naar bv. Tagliafico en jonge toptalenten als Schuurs voor een laag bedrag.

Dat staat mij dan ook een beetje tegen bij Bande, Kristensen en Orejuela. Daar is mijn inziens (te) veel voor betaald en daar moeten we iets meer naar de opleiding kijken, ik zie dan liever Blind en Tadic komen.

Contract voor 1 jaar en dan meer gaan betalen dan dat ze hebben ontvangen n aantal jaren geleden... zonde van t geld.

Is Overmars met zijn hoofd tegen een betonnen paaltje aangevallen of zo? Ik weet niet wat ik lees! 21 miljoen....voor een dergelijk bedrag haal je een veelscorende spits op, die al naam en faam heeft gemaakt. Veel en veel te veel geld dit! Prima speler Blind, maar niet meer dan 10 miljoen waard.

14 juli 2018 om 09:11

10 miljoen? Haha Ajax heeft spelers als Riedewald en El Ghazi voor een kleine 10 miljoen verkocht.
En Blind overigens ook gewoon voor 17 miljoen 4 jaar geleden.
Ik weet niet of iedereen elkaar nu gewoon napraat maar dit lijkt me in de huidige markt een volkomen redelijk bedrag voor Blind.
Geweldige aankoop ook van Ajax natuurlijk.

Geweldige aankoop! We roepen met zijn allen al jaren dat het kapitaal op het veld moet staan. Nu is dat eindelijk het geval en is het weer niet goed... Ik kan hier weinig anders van maken dan pure jaloezie en afgunst.

14 juli 2018 om 08:45

Het is veel maar nu wordt er een keer wat gedaan is het weer niet goed. Te veel voor die, ik had die gekocht. Wat een stelletje azijnzijkers hier op het forum.

zzoals je al zegt kapitaal moet op het veld staan en niet op de bank. Ajax is een gezonde club die wel het een en ander kan permitteren.

Dat vind ik dan wel weer een beetje heel veel geld. Veel geld uitgeven voor een talent als Neres kan omdat je anders nooit aan dat soort talenten komt, veel geld aan Tadic uitgeven snap ik ook nog wel omdat hij echt een goede speler is maar dit gaat mij echt te ver. Zo goed is Blind niet. Hij is een maar dan prima eredivisie speler maar die 21 miljoen gaat hij nooit waard maken. Voor dit bedrag had je een ervaren man en een supertalent kunnen halen.

De toon aan de onderhandelingstafel tussen Ajax en ManU is gezet. Als ManU ooit wil shoppen bij Ajax...succes!

Jezus, veeeel te veel geld. Zijn honderden betere spelers voor minder in Europa. Zwaar overschatte speler, heeft destijds bij Groningen nog zijn beste jaar gekend. Veel te lage handelingsnelheid voor het middenveld en veel te weinig sprint snelheid om een goede CV te zijn. Prima dat Ajax zich zelf zo in de vingers snijdt.

Tikkie terug voor 16-21 miljoen. Ha wat een wereld aankoop. Er is voor dat geld echt wel wat beters te halen.

Wel erg veel geld voor Blind. Voor dit bedrag moet hij de komende seizoenen veruit de beste zijn op het veld. Gezien zijn leeftijd zou een stap naar een club in het buitenland logischer zijn.

Wat een gezeur weer,toch een geweldige aankoop,je ruilt hem om voor Justin,
wil je nog mooier hebben.?
En natuurlijk hopen op kampioen worden,maar om naar Ajax te kijken zal het
er een stuk beter op worden
ER loopt nu echt wel wat rond in Amsterdam zeg.
Hoop dat Ten Hag er een winnende machine van kan gaan maken.

Zou Ajax opleidingskosten krijgen ? En een eventueel vastgesteld percentage van aantal % wat mss destijds is afgesproken toen Daley aan manchester werd verkocht ? Dit zou kunnen wijzen op stuivertje wisselen betreft de 5 miljoen bonus

21 miljoen voor blind!?.waar is Ajax nou mee bezig,kom op zeg dat is toch veel te veel. Dit is echt kapitaalsvernietiging imo.zoveel klasse neemt hij echt niet mee.

Ik ben wel onder de indruk hoor, Ajax heeft met Blind en Tadic twee spelers binnengehaald die onbetwist buitencategorie zijn voor de Eredivisie en waarvan ik van te voren zou hebben gezegd dat ze niet haalbaar waren.
Goed dat het geld uitgegeven wordt, deze transferperiode bijna 50 miljoen, maar er moest ook iets gebeuren en we krijgen tegenwoordig ook geweldig veel transferinkomsten.
Ik vind 16 tot 21 miljoen voor Blind ook niet veel, hij ging vier jaar geleden voor 17 miljoen en heeft intussen een paar jaar bij Man Utd basis gespeeld (voordat Mourinho kwam) en is vaste basisspeler bij het NL-elftal geworden. Daarnaast zijn de prijzen in die tijd een hoop gestegen, lijkt me in de huidige markt gewoon een redelijk bedrag.

Kan mij niet voorstellen dat Blind zo duur is met een eenjarige contract

14 juli 2018 om 10:23

welkom in 2018 waar de bedragen anders zijn als in euhmm januari 2018

Snap alleen niet waar hij maar voor 4 jaar tekent als je zoveel geld uitgeeft teken dan gewoon voor 6 jaar stel je haalt wel de c.l en hij speelt daar opvallend en een andere club wil hem kan je in ieder geval meer vragen

Goede deal. wel veel geld maar als je weet dat je twee juweeltjes (de Ligt, de Jong) voor het veelvoud daarvan binnenkort kwijt raakt dan moet je ook investeren in behoud van kwaliteit

En als je ziet wat er tegenwoordig betaald wordt voor middelmaat, zomaar 30 - 40 miljoen voor spelers waarvan je de naam niet eens weet, dan is een investering van pakweg 20 miljoen voor Blind een goede deal

Je weet wat je aan hem hebt en zeker voor de eredivisie een top speler. En op deze leeftijd kun je verwachten dat hij in de voetsporen van zijn vader treedt en bij Ajax afsluit. Dat besluit heeft hij hiermee wel genomen

Opmerkelijk dat mensen zo sceptisch zijn. Blind is toch een geweldige aanwinst voor de Eredivisie?
En tussen de 16 en 21 miljoen vind ik echt niet zoveel hoor. Bedenk bijvoorbeeld dat een Bazoer een paar jaar terug voor 12 miljoen is verkocht, of Riedewald al voor 9 miljoen. Voor de mensen die 16 tot 21 miljoen voor Blind dan veel vinden: hoeveel vind je dan dat hij waard is?
Hij heeft er net 4 jaar bij United op zitten, als hij nog helemaal niet bekend was geweest in Europa, zoals een Tagliafico, dan had je hem vast goedkoper op kunnen halen, maar Blind heeft voordat Mourinho kwam gewoon basis gespeeld bij United en is vaste international bij het NL elftal. Ik vind het een geweldige transfer.

14 juli 2018 om 10:42

Hoogindeconcentratie

"opmerkelijk dat mensen zo sceptisch zijn. Blind is toch een geweldige aanwinst voor de Eredivisie? "

Ik kan alleen voor mijzelf spreken. Blind is inderdaad een geweldige aanwinst voor Ajax, dat staat buiten kijf. Maar blijf ook even naar de feiten kijken. Dit bedrag is meer dan het bedrag dat je vier jaar geleden voor hem ontvangen hebt toen hij wegging naar United. Is dát een goede zaak?

Verder, probeer je eens even in te denken wat voor spelers je in beginsel had kunnen kopen voor die slordige 20 miljoen (eigenlijk nog veel meer natuurlijk want de zaakwaarnemer moet nog betaald worden en Blind krijgt een forse tekenbonus)....?? En ook nog spelers die een restwaarde vertegenwoordigen, in tegenstelling tot Blind.

Dus ik zeg niet dat dit een slechte zaak is. Dat is het niet. Alleen is de scepcis eigenlijk best te begrijpen. Je had er een spits van naam en faam voor kunnen kopen, zeg maar!

14 juli 2018 om 11:42

Ja dat is een goede zaak. Hij is namelijk beter geworden. Verder is de 21 miljoen geen feit. Dus houd op met bashen.

14 juli 2018 om 12:00

knowledge

"dus houd op met bashen."

Bashen? Hoezo dat, waar heb jij het over? Jij zegt dat 21 miljoen 'geen feit' is. Ik zeg in mijn tekst nergens '21 miljoen'. Dus hoeveel planken sla je hier precies mis?

Slecht wakker geworden na een lange avond gisteren?

Wedervraag: wordt Blind nu wel of wordt Blind nu niet gehaald voor meer geld dan waarvoor hij verkocht is én waarom is de feiten benoemen 'bashen'?

14 juli 2018 om 12:32

Constant, hij kost geen 21 miljoen, maar 16. Bij Kluivert heeft ook iedereen het over 17 en niet over 21. En zullen we even de definitieve cijfers van Ajax afwachten?

14 juli 2018 om 12:44

Kyle

Nou, sterker nog, er is nog niet eens officieel een deal tussen Ajax en Man U.! Dus nhij 'kost' zelfs nog geen 16 miljoen....

Ik denk wel dat je snapt dat ik, om met de discussie mee te kunnen, even afga op de info in dit artikel. Met een wijde blik, in die zin dat ik me niet vastpin op deze bedragen die hier genoemd worden. En dus noemde ik zelf ook nergens die 21 miljoen, als je goed gelezen had.

Ik zei, je koopt hem voor meer dan waarvoor je hem kocht (uitgaande van wat hier genoemd is). Is dát een onredelijke stelling?

14 juli 2018 om 14:01

Blind heeft vier jaren aan ervaring in de PL opgedaan. Ajax betaalt praktisch hetzelfde als ze voor hem hebben gekregen (als de geruchten kloppen). Yep. Dat is vier jaar ervaring wel waard.

14 juli 2018 om 14:33

Kyle

Mij blijft het gevoel vastgrijpen dat je voor dat bedrag echt beter een echte kanjer kan halen, die gewoon je team écht direct beter maakt. Maar ik merk dat bijna alle Ajaxfans hem bewierroken en in hem dé man zien die Ajax verder omhoog gaat stuwen. Ik had vooraf zelf vooral het idee dat die taken voor Frenkie, Tadic en Labyad waren weggelegd, maar wie weet wordt Blind dé man daar. We zullen het wel zien.

14 juli 2018 om 14:43

@constant
Blind is een echte kanjer die het team echt direct beter maakt, ik denk dat je hem gewoon onderschat.

En over het bedrag: hij is voor 17,5 verkocht vier jaar geleden, en wordt nu voor tussen de 16 en 21 gehaald. Dat is ongeveer hetzelfde, en daarbij zijn de transferbedragen voor spelers in de afgelopen 4 jaar gestegen en weet je dat een speler uit de BPL en vaste international gewoon duurder is dan een speler uit de Eredivisie die het nog niet op hoger niveau heeft laten zien.

Ook zou ik dan weleens willen weten wat voor andere kanjer Ajax had moeten halen dan, en al helemaal waarom Ajax een spits 'van naam en faam' zou moeten halen terwijl die positie met o.a. Dolberg en Huntelaar gewoon uitstekend bezet is. Het is uitzonderlijk dat een speler van de statuur van Blind op zijn 28e terugkomt, ik zou niet weten wie ze beter hadden kunnen halen voor dit geld.

Blij dat eindelijk de portemonnee wordt getrokken, maar persoonlijk vind ik 16mln voor n 1-jarig contract teveel ervan uitgaande dat ie ook n aardig salaris krijgt. En met alle respect, als je voor Magallan of Balbuena gaat dan kun je toch niet Blind als alternatief hebben? Iets met appels en peren. Hopelijk bewijst ie mn ongelijk en is ie elke Euro waard...

14 juli 2018 om 10:36

Weet je wat ik raar vind?

Dat een speler met een contract voor nog een jaar laten we zeggen 10 miljoen waard is en dezelfde speler met een contract van 2 jaar 20 miljoen

Dan ga je blijkbaar alleen uit van de waarde voor de verkopende club

Dat zegt dan helemaal niets over de waarde van de speler

Dus daarmee maak je de club waarbij de speler onder contract staat dus een soort van lijfeigenaar van de speler, en als de speler er voor kiest zijn contract te laten uitlopen, al speelt hij niet, dan is de speler aan het eind van de rit transfervrij... weg miljoenen..

Dat is toch gek..

De waarde van een speler zou de echte waarde van die speler moeten zijn, een Modric kan 50 miljoen waard zijn maar als hij nog een contract heeft van 2 jaar is hij dan plotseling 100 miljoen waard?

Nu snap ik wel dat de bedragen de waanzin overstijgen, want als je dit in een willekeurig andere commerciële markt zou moeten uitleggen dan zou iedereen je voor gek verklaren

16 juli 2018 om 11:20

Ja, het is idd een rare markt... Is ook moeilijk om n bedrag aan n speler te hangen. Kluivert die voor 17 mln vertrekt had ikzelf ook nooit verwacht... Maar goed, er werd eerst ook gezegd dat Tadic 16 mln zou moeten kosten en uiteindelijk werd dat enkele miljoenen minder. Eerst maar kijken of Blind echt komt, Magallan zou ook op korte termijn worden gepresenteerd...

Wat een gezeur zeg. Als Ajaxfan ben ik maar in 1 ding geïnteresseerd: de titel. Kan mij dat geld nou schelen. Dat heeft Ajax zoveel. Als ze nou weinig geld hadden kan je hierover beginnen. Nu moeten we het alleen maar hebben over wat er op hert veld staat. En als je dan toch naar het geld wilt kijken: Tadic was heel goedkoop, Blimnd wat te duur misschien. Maar samen een prima bedrsag.

Veel geld voor een 28 jarige speler , tuurlijk heeft hij een schat aan ervaring opgedaan en kan hij de jeugd wat leren , alleen of er voor dat geen betere speler te vinden is dat vraag ik me echt af.. Je kan je als Ajax zijnde nu niet meer verstoppen als CL en het kampioenschap niet behaald wordt.

21 miljoen voor Daley Blind!? Watefuk.... waardeloze speler. Als Ajax geen kampioen wordt volgend jaar wil ik het wel eens meemaken. Haha het zal code rood zijn

14 juli 2018 om 10:54

Ok, en 30 - 40 miljoen of nog meer wordt genoemd voor de Ligt en de Jong

Daley heeft zich al lang en breed bewezen, ik heb de laatste jaren gekeken naar de wedstrijden van Man United en de forums gelezen en alleen maar lof en waardering van de meeste Man United supporters

Dat hij bij Parkeer-de-Bus meester Mourinho wat minder speelde kun je ook zien als een compliment, hij is nu eenmaal een vooral aanvallend denkende verdediger

Je betaalt voor een middelmatige speler, die alleen op de nummer 6 positie een bijdrage kan leveren, een bedrag aan veelvoud van zijn intrinsieke waarde. Hooguit 4 miljoen waard, en dan ben ik nog positief. Deze move bevestigt het onvermogen van Marc Overmars om ervaren, goede spelers voor een redelijk transferbedrag te halen. Om over het halen van die wereldwijze toptrainer maar te zwijgen. Gisteravond met gekromde tenen zitten kijken naar een ploeg waarvan je de gedachte kreeg dat de jongens elkaar voor het eerst op het veld tegenkwamen. Als je daarbij constateert dat de reservedefensie de dichtheid heeft van een door houtrot aangetast tuinhek, en het middenveld geen lopers heeft, die ook amper kunnen verdedigen, en tenslotte dat je voorin op de vleugels naast Neres en Tadic geen sterke opties achter de hand hebt en Dolberg nog steeds op zoek is naar zijn vorm van dik een jaar geleden, weet je nu al: dit wordt een verloren jaar. Zal dan (eindelijk) het zwaard van Damocles vallen voor Edje, Marc, en in het kielzog - liefst veel eerder - die halve Duitser die zichzelf toptrainer waant. Voor degenen die denken dat ik niet Ajax fan ben, fout. Maar het is daar in Amsterdam wel een zootje aan het worden. (mijn mening;-))).

14 juli 2018 om 12:41

pinko

Okay, eerlijk verslag vanuit jouw beleving, maar eerlijk gezegd snap ik niet zo goed dat je een oefenpot van niks als maatstaf gaat gebruiken voor een vaststelling dat het komende jaar weer een verloren jaar gaat worden. Want hoezo? Gisteren speelde toch niet de verwachte basiself? En zelfs dan nog, wat boeit het dat in een oefenpot de restedefensie, met Eiting, Nunnely, Sierhuis en Lang in het veld, niet op orde lijkt? Je kunt toch pas straks als Labyad, Tadic, Blind, Frenkie en consorten allemaal hun plek hebben gekregen echt beoordelen of deze selectie sterk genoeg is? En of de restdefensie met Labyad, Vdbeek en Frenkie op het middenveld op orde is dat moet toch eerst nog maar blijken? Ik vind je conclusie in ieder geval behoorlijk voorbarig.

Ik zou juist veel eerder zeggen dat de selectie van Ajax er gewoon puik uit ziet. En dat die 'wereldwijze toptrainer' er echt een hele klus van gaat krijgen om een opstelling te bedenken waarin Ajax niet heel erg ver gaat komen in de titelstrijd, of zeg maar gerust om die titelstrijd Niet te winnen. En tja, hoe beoordelen we in dát geval, als Ajax kampioen wordt, die wereldwijze toptrainer? Als toptrainer toch, denk ik?

14 juli 2018 om 13:44

Het was niet de eerste oefenwedstrijd van Ajax dit nieuwe seizoen. En ik kan op een paar redelijke aanvallen na, niet met een geruststellend gevoel naar het spel van Ajax kijken. Neem het elftal onder de loep en constateer dat er, ondanks alle aankopen, nog geen goede rechtsback voorradig is, een goede maat bij De Ligt ontbreekt (nee, daar is Blind niet geschikt voor), geen verdedigend sterke nummer 6 in de selectie zit (dat zal Blind dan moeten worden), en voorin je naast Tadic en Neres geen goede vleugelspelers hebt rondlopen. Labyad stelt steeds teleur en daarna komen er jeugdspelers in beeld. Daar is op zich niks verkeerd mee, maar die hebben nog niet het niveau. Wat me verbaast is dat Matusiwa niet vaker op de nummer 6 positie meedoet. Dat vind ik nou een jongen met potentie. Net als Mazraoui overigens. Maar in Ten Hag zie ik absoluut geen trainer die Ajax beter maakt, laat staan aantrekkelijk laat spelen. En dat wordt nu echt wel tijd.

14 juli 2018 om 14:09

pinko

Dit is de opstelling van gisteren:

Onana; Mazraoui, Schuurs, Bakker en Wöber;
Van de Beek, Eiting en Ziyech;
Neres, Dolberg en Labyad.

Helder is dat De Ligt, Tadic, Blind, Frenkie de Jong en Tagliafico normaal gesproken de basisspelers zijn en Mazraoui de standin totdat Veltman terug keert. Dus er staat, bij wijze van spreken, niet eens een team dat straks tegen Graz gaat spelen of in de competitie.

Dat team speelt toch anders dan dit team van gisteren, of niet soms? En dan nog, Ajax wint geloof ik nog geen pot nu van een fatsoenlijke tegenstander, maar waarom hecht jij enige waarde aan die resultaten? Dit zijn oefenwedstrijden. Er worden nieuwe dingen geprobeerd, er worden heel veel sopelers ingezet, op verschillende posities, nergens wordt er echt geslepen aan vaste patronen, waardes en ritmes. Kan ook niet, er zijn teveel spelers nog niet eens erbij.

Dus alle bespiegelingen over geen goede rechtsback (die Mazraoui is prima voor die plek, en over een paar maanden is Veltman terug, dus er is natuurlijk wél een rechtsback én daarnaast is die plek natuurlijk nooit zo belangrijk als het invullen van je middenveld en aanval), daarmee focus je echt op de verkeerde dingen. Da matusiwa trouwens niet zoveel speektijd krijgt is niet heel erg raar. Die jongen heeft door alle concurrentie op het middenveld natuurlijk bijzonder weinig uitzicht op speeltijd komend seizoen. Maar hoezo is dát erg? Wie heeft het nog over Matusiwa trouwens, je hebt met Labyad, Frenkie, Vdbeek al een ijzersterk middenrif, dat zijn gelijke niet kent in Nederland. Met nog Sinkgraven, Siem de Jong en Schone als backups, hallo zeg! Welke club gaat dit afstoppen dan, volgens jou??

Neh, wacht nou maar met je oordeel over Ten Hag, want ik denk dat die alles uit de kast zal moeten gaan halen om Ajax géén kampioen te maken. Als hij gewoon twaalf of dertien namen in een hoed flikkert op vrijdagavond en daar lukraak elf namen uit trekt en in de basis zet, dan wordt hij ook gewoon landskampioen! Al zal dat, denk ik, inderdaad niet per definitie met aantrekkelijk voetbal zijn. Maar goed, dát wist je natuurlijk allang toen je Ten Hag aanstelde. Maar wat wíl je nou? Wil je de fair play cup, of het landskampioenschap? Ik zou zeggen, dat laatste. Wat zeg jij?

Iedereen roept nu dat ie duur is, maar Ajax eeft het geld en kan hem goed gebruiken. Geld moet rollen om een kans te maken. Restwaarde en potentie is leuk, maar dit is gewoon een goede aankoop.

Zeker een goede speler voor ajax maar voor dit geld lijkt me wel heel veel. En dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn salaris. Hij zou toch een engels salaris gaan ontvangen. Het lijkt er wel een beetje op dat ajax in paniek is. Dat ze koste wat het kost Daley Blind willen halen.

Het lijkt of ajax nu wél begrijpt dat kwaliteit met ervaring de doorslag kan en zal geven in de vaderlandse competitie. Ze geven op deze manier de concurrentie een flinke tik. Benieuwd of dit zich ook daadwerkelijk gaat vertalen het komende seizoen. ‘Mijn’ PSV zal in ieder geval alle zeilen moeten bijtrekken om de titel te prolongeren. Dat moet altijd al wel, maar een aantal aankopen verder staat ajax er kwalitatief goed op.

Het is ook nooit goed he. Eerst moet Ajax meer spelers halen, vervolgens doen ze dat en dan is het weer te duur. Spelers gaan weg voor enorme bedragen, het gaat financieel goed met Ajax. Begrijp echt niet dat mensen dan nu weer kritiek hebben op deze aankoop. Je haalt een zekere versterking binnen met veel ervaring en het is ook nog is een jongen van de club. Het oneindige gezeur... Op deze manier gaan “nettomars” en van der sar het ook nooit goed doen mensen....

Papa Blind is én zaakwaarnemer van zoon Blind; én commissaris; én het grootste lek naar de Telegraaf. De avond voor de deal nog roepen dat zoonlief -hoewel hij snelheid, duelkracht en focus mist- ook elders terecht kan. Hoe Ajax zich voor 20 miljoen laat naaien ...

koekoek, dit is een 10 in het dozijn speler. Hiermee is het beleid van Cruijf officieel van boord gegooid.

14 juli 2018 om 10:27

en wat is het beleid dan volgens jou? zeker talenten laten doorstromen... dan heb je niet goed opgelet , ajax zou buiten de talenten om gerichte aankopen halen die er meteen staan. zie hier een blind en een tadic. het verschil met een paar jaar terug is dat ajax nu wel het geld heft om zulke spelers te kunnen halen. het plan cruijf begint zich nu echt te ontvouwen . Over een aantal jaar krijgen we Bayern taffarelen hier in NL ajax zou de voorsprong ten opzichten van psv alleen maar vergroten.

14 juli 2018 om 10:53

iemandniemand

"over een aantal jaar krijgen we Bayern taffarelen hier in Nl"

Voorsprong op Psv? Welke voorsprong bedoel je precies? PSV haalde drie titels in de laatste vier seizoenen, dus wie staat op achterstand en wie op voorsprong eigenlijk?

Maar als je bedoelt dat Ajax, zoals Bayern, straks eventjes álle beste spelers naar eigen dunk en wil van alle concurrenten kan gaan kopen en daarnaast bijna elk seizoen kampioen wordt, dan vrees ik dat je wel zult moeten accepteren dat daarvoor een verdubbeling van de huidige begroting niet toereikend zal zijn en dat Ajax dus zal moeten zorgen voor het op zijn minst verdubbelen van de structurele inkomsten, zonder daarbij de resultaten uit transferwinsten mee te tellen. En aangezien het nu al bijna niet te doen is om de exploitatie dekkend te krijgen (formeel geeft Ajax operationeel nog steeds meer uit dan er binnen komt) is je scenario zowel onrealistisch als onhaalbaar. Ajax zit nu eenmaal in een veel te kleine markt en dat gaat niet veranderen.

Overigens is je opmerking dat 'het plan Cruijff' zich nu net begint te ontvouwen echt het bewijs dat je een beeld hebt van het plan Cruijff dat haaks op dat plan staat. Het plan voorziet niet in het halen van een heleboel spelers en het steeds minder opstellen van jeugdspelers ten faveure van aankopen. Kijk maar eens goed naar de opstelling van Ajax van twee seizoenen geleden en naar de verwachte basisopstelling voor het komende seizoen. Je gaat van een team met 7-8 jeugdspelers en 3-4 aankopen naar een team met 3-4 jeugdspelers en 7-8 aankopen. Stond dát in het 'plan-Cruijff'? No way!

14 juli 2018 om 12:58

Blind is net als Veltman en Siem de Jong zwaar onderschat. Het zijn niet de spelers met mooie hakjes en scharen, maar maken een elftal beter. Blind werd eerst ook uitgekost en er waren twijfels bij veel Man Utd supporters, er zijn nu toch ook veel bij die het jammer vinden dat Blind vertrekt en Man Utd is absoluut topniveau.

Veelste veel geld voor een matige speler

Dan kan hij mooie verhalen vertellen in de kleedkamer. Hoe hij een europese titel heeft gewonnen

Ik vindt het een goede zet. Er wordt al jaren geklaagd dat er niets uit gegeeft wordt en nu wel en dan is het weer te duur. Het is ook nooit goed. Oké is misschien te duur maar er staat genoeg op de bank en oke Blind is geen topper maar voor Nederlandse begrippen vindt ik dat wel. Hij kan mooi naast de Ligt staan jeugd met ervaring goed koppel. Ik ben blij met de nieuwe aankopen en hoop dat Ten Hag er nu een goed team uit smeed. Ik ben hoopvol.

Bedragen veranderen! Dus ook voor Nederlandse clubs! 5 a 6 jaar geleden zou dit vergelijkbaar zijn met 11 a 12 mil. Je haalt nu een enorm ervaren kracht binnen die nog heel wat jaren mee kan. En een rasajacied is. Ik blij er blij mee... Die 21 mil valt zelfs bij Ajax al niet meer op van de rekening. Nu nog een extra buitenspeler en eventuele buitenkansjes

Echt veel te veel geld voor een back als Blind. In de Eredivisie prima speler maar zeker geen topspeler. Alleen omdat hij bij United zat is hij 21 miljoen. Had hem overgenomen van bijvoorbeeld een Brighton dan haal je hem voor 10 miljoen op.

21 miljoen voor Blind?! Ik het gevoel dat dit bedrag komend seizoen nog vaak genoemd gaat worden in de media...

Ik zie Blind ook graag terugkeren naar Ajax, alleen niet voor 20+ miljoen.

21 miljoen is wel erg veel. Laten we maar hopen dat het bedrag lager uitvalt en dat de telegraaf onelijk heeft net als bij de transfersom van Tadic.

Wel veel geld. Denk dat ze voor veel minder geld een alternatief konden halen. Maar aan de andere kant wel ervaring in huis gehaald.

Dit is een vrij riant bedrag voor een speler die, mijn inziens, geen zichtbare meerwaarde gaat hebben centraal achterin.

Het is natuurlijk een goede speler voor de Eredivisie. Echter is het al niet de allersnelste verdediger, want al een klein gevaar is. Daarnaast heb je Veltman (nog steeds), Wöber, De Ligt en Schuurs voor centraal achterin. Voor dit bedrag ga je Blind niet laten banken. De Ligt staat er ook altijd in. Dus zowel Schuurs als Wöber zullen grotendeels (praktisch alles) op de bank zitten. Hierdoor zit je hun ontwikkeling in de weg en ik betwijfel oprecht of Blind wel een verbetering is ten opzichte van Wöber. Dit is enkel een onderbuikgevoel, maar ik denk dat als Wöber de kans krijgt, hij hem ook pakken gaat. Mooie speler.

Dus natuurlijk, Ajax wordt niet minder van Blind. Maar ik vind 21 miljoen (of laten we voor Lee 16 miljoen zeggen) heel erg veel voor zo'n speler.

Anderzijds is het wel mooi om te zien dat Ajax een andere weg ingeslagen is. Het probeert in ieder geval echt kwaliteit binnen te halen. Mooi om te zien.

21 miljoen lijkt mij een telegraafbedrag... denk zelf aan 13 miljoen wat kan oplopen tot 16 miljoen.... en ja dat is ook veel geld maar denk dat hij de mentor van de groep ga dat worden... net zoals zijn vader..

Voor dat bedrag zouden ze vorig jaar de strijd om Richarlison hebben gewonnen... wat een belachelijk bedrag voor Blind. Weliswaar ervaren, maar geen leider en evenmin een steunpilaar. Verbaast me dat Ajax zo met de centen smijt. Ik kan het niet los zien van de kritiek op de eerdere zuinigheid en de tegenvallende kwaliteit in de selecties eerdere jaren. Nu komt zon megatransfer erg geforceerd over. Alsof je op een feest bent dat gaat afsluiten en je wilt je munten nog op maken aan maakt niet uit wat...

14 juli 2018 om 12:30

Met het grote verschil dat je met Blind weet wat je koopt. Hij heeft zich namelijk bewezen op een heel hoog niveau in de PL, geen vaste basisspeler bij United maar als hij speelde deed hij het toch altijd prima tot goed. Richarlison is een Braziliaans talent waarvan je niet wist hoe hij zich gaat ontwikkelen in Europa, Ajax kon ook niet weten dat hij zich zo goed staande zou houden bij Watford vorig seizoen toch? Van Blind weet je dat hij voor de komende jaren veel brengt: ervaring, goede opbouw, multi functioneel en het is een jongen van de club. 20 miljoen is veel maar het is wel eens tijd dat Ajax gewoon het geld begint uit te geven voor kwaliteit op het veld, Blind is zeer zeker kwaliteit.

Het is veel geld, maar je weet wel wat je krijgt

Ondanks veel critici heeft hij zich prima staande gehouden in de PL, en heeft gewoon goed meegedraaid, voordat Mourinho kwam

Dat in tegenstelling tot een hoop andere ex Eredivisie spelers die verzopen in de Pl

Niets dan waardering voor deze veelzijdige, nooit zeurende, altijd gefocusde speler, en een echte Ajacied

Welkom terug Daley!

Hoop geld, maar tof voor de Eredivisie dat Ajax momenteel wat gevestigde spelers haalt! De druk zit er vol op in Amsterdam en dat is te merken. Maar in de uitgeklede Eredivisie vind ik het mooi dat er weer eens wat leuk spelersmateriaal binnenkomt ipv er alleen maar spelers vertrekken. Ik ga er vanuit dat de club weet waar ze me bezig zijn qua financien.

Best bedrag, maar ervaring, Ajacied en een rustige , degelijke persoonlijkheid in de kracht van z'n leven!!! Wat kan mij die 21 miljoen nou schelen, met geld op de bank word je geen kampioen!! ❌❌❌

14 juli 2018 om 11:54

Precies zeg je goed. Veel lopen te mekkeren dat het teveel is maar ervaring is echt nodig

Snap dat dit een goede aankoop is maar toch niet voor 21 miljoen??? Dat is meer dan waar ze hem voor kochten. Er wordt nou net gedaan of Blind een fantastische speler is alleen hij maakt echt niet het verschil, voetbalt vaak alleen leuk mee. Seri ging voor 20 miljoen naar Fulham, hadden ze hem beter op kunnen halen. Sokratis naar Arsenal voor 17 miljoen vind ik ook stukken beter dan Blind op CV (had waarschijnlijk niet naar Ajax willen komen alleen is ff om het bedrag te relativeren). Heeft daarnaast ook maar een 1-jarig contract dus vind voor een van de eerste keren dat Overmars niet goed onderhandeld heeft..

14 juli 2018 om 12:36

Als de cijfers kloppen, is het 16 miljoen. Bij Kluivert wordt er toch ook niet gezegd dat hij 21 miljoen heeft opgeleverd?

We weten wat Blind kan en hij kan meerdere jaren nog mee. Kan op verschillende plekken uit de voeten. Waarom zouden we zeuren over het bedrag? We lopen toch al jaren te roepen dat ze de portemonnee moeten trekken. Ik vind het prima. Van mij part kopen ze nog een speler voor 20 miljoen kan mij het verrotten. Als we maar weer kampioen worden en Europees wat laten zien.

Ajax is raar bezig . Er zijn nog meer ex ajaxcieden de zich gratis hebben aangeboden, en die hebben ze geweigerd . En nu zoveel uitgeven voor daley is echt zonde

14 juli 2018 om 12:25

Het gaat om kwaliteit. En zou niet weten welke ex ajacieden zich hebben aangeboden. Als je het over Van der Vaart hebt die is niet goed genoeg meer. Een Nigel de Jong was ook wel voor de zandbak gegaan en is in principe ook bank materiaal bij Ajax.
Blind kan nog lang mee en een leider van Ajax worden.

Geweldige aankoop voor Ajax en de Eredivisie! Met dit beleid is het een kwestie van tijd voordat daar weer wat gewonnen wordt Het enige waar ik het nog fout kan zien gaan is bij de trainer die er geen elftal van weet te maken. Ik heb het vermoeden dat de top 3 in NL steeds beter wordt in het samenstellen van representatieve elftallen. Er wordt niet meer blind ingezet op eigen jeugd maar wordt er gekeken naar de beste optie. Dat was ook wel nodig na al die afgangen in Europa van de laatste 10-15 jaar.( alle top 3 clubs ) Natuurlijk moet dit financieel ook mogelijk zijn.

14 juli 2018 om 12:36

Ajax doet het niet zo slecht in Europa, nog geen jaar geleden een finale gehaald.

Jeetje wat een bedrag voor iemand van zijn leeftijd. Goede speler,maar voor dat geld is er toch wel iets anders te krijgen?

14 juli 2018 om 12:43

28 jaar noem ik allesbehalve oud voor een verdediger wat mij betreft. De markt is nu anders, als je kijkt dat Jaap Stam slechts voor 14 miljoen euro naar manchester united ging.

14 juli 2018 om 13:04

voetbalfreak

16 miljoen (35 miljoen gulden omgerekend).

Maar als je zegt dat hij voor 'slechts' dat bedrag vertrok, dan misken je natuurlijk wel het feit dat dit bedrag nu weinig meer voorstelt maar toen in de categorie 'buitensporig' viel. Hier een quote uit een artikel uit het NRC uit die tijd:

"psv is gezwicht voor het astronomische bedrag dat Manchester United overheeft voor Jaap Stam. De 25-jarige verdediger kreeg eind vorige week toestemming van het bestuur om te onderhandelen met de club van manager Alex Ferguson over een meerjarig contract. Dat gebeurde nadat voorzitter Harry van Raaij de zekerheid had gekregen dat hij een bedrag van circa 35 miljoen gulden tegemoet kan zien uit Engeland."

We praten wel over 1998, dus 20 jaar geleden. Destijds haalde PSV in die zomer ene Van Nistelrooij, die kostte PSV toen vijf miljoen euro, wat als een astronomisch bedrag werd gezien. En vergeet niet dat Stam zelf voor ruim drie miljoen gulden van Willem II naar PSV is gegaan. Om maar het astronomische van het bedrag van Stam destijds in een betere context te plaatsen, want vergelijken met tegenwoordig dat gaat echt niet. Hij zou, als hij nu verkocht zou worden, uiteraard makkelijk meer dan 50 miljoen Euro opbrengen, schat ik zo in.

14 juli 2018 om 13:15

Uiteraard moet je het wel in het juiste perspectief zien, ik kan mij herinneren dat Jaap zichzelf vergeleek met een nieuw te bouwen winkelcentrum voor het bedrag waar hij voor naar Engeland verkaste. Destijds de duurste verdediger nowadays weer een Nederlander. Maar voor hoe lang.

ze hadden hem beter een jaar later kunnen halen. jammer dit.

14 juli 2018 om 12:32

Had niet zoveel zin gehad aangezien Manchester United een optie voor nog een jaar heeft na komend seizoen.

Een terugkeer van Blind zou voor Ajax en de Nederlandse competitie een absolute aanwinst zijn.
Maar voor 16 miljoen wat kan oplopen naar 21 miljoen ? Dat vind ik een te absurd hoog bedrag, dat is meer dan wat Manchester United paar jaar geleden voor hem betaalde.
Er lopen toch genoeg gelijkwaardige goedkopere alternatieven rond ? Goed dat Ajax het geld laat rollen maar doe het wel met beleid. 21 miljoen voor een eenjarig contract is geld weggooien.

Ik mag hopen dat de Telegraaf zich vergist en het werkelijke bedrag 10 miljoen lager ligt.

14 juli 2018 om 13:08

Noem die gelijkwaardige goedkopere alternatieven dan eens op? Ben nieuwsgierig.

14 juli 2018 om 18:03

Balbuena, die Ajax ook op het oog had en die naar verluid nu bij West Ham heeft getekend. Kostte 4 miljoen...
Natuurlijk is Blind een aanwinst maar niet voor 21 miljoen. Dan had je naar mijn mening beter een paar weken geleden West Ham (en andere clubs)kunnen aftroeven en 4 miljoen neerleggen voor deze Balbuena).
Was die niet geslaagd had je op een later moment, voor minder geld, alsnog Blind kunnen halen.

Het is natuurlijk wel mooi dat Sulejmani niet langer de duurste aankoop is. Ik denk dat dit een zeer goede aankoop is van Ajax en echt een voorschot is op het kampioenschap.

Ajax investeert binnen een jaar ongeveer 50 miljoen aan nieuwe spelers als dit door gaat. Klinkt als best veel maar als je kijkt naar wat er is binnengekomen de laatste jaren en wat er nog aan transferwaarde rondloopt bij Ajax dan is dit een verantwoord risico en logische investering. Ze geven de selectie een kwaliteitsimpuls wat zou moeten leiden tot een hoger niveau op de trainingen en betere prestaties op het veld. Met als gevolg dat jonge spelers zich beter kunnen ontwikkelen waardoor hun marktwaarde uiteindelijk ook zal gaan stijgen. Hogere marktwaarde betekent hogere transfersommen en dus meer inkomsten. Meer inkomsten kunnen er toe leiden dat de club zich ook verder kan ontwikkelen.

Dit alles is allemaal theorie, de tijd zal ons leren wat het allemaal gaat opleveren.

Ajax moet hierin mee gaan, tijden dat je 100 % kan leunen op je jeugd is voorbij. Een mix van ervaren en jonge spelers is perfect. Anders gaan ze in europa niks bereiken.

Uitstekende speler en verwachtte dat het een goede transfer zou zijn, echter vin ik 21 miljoen wel erg veel. Als de 5 miljoen teambonussen zijn (2,5 voor kampioen, 2 voor Europa en 0,5 voor de beker bij wijze van), dan snap ik de transfer wel weer. 16 miljoen is veel geld voor een ED club, masr Blind is dat wel waard. Als de bonussen dan vervolgens idd zoals bovenstaand verdeeld zijn (oid), kan ik er ook wel inkomen, daar ze dan "alleen" een deel van het prijzengeld apart moeten houden

Ik denk dat Ajax met zulke bedragen een signaal wil afgeven.

Aan talenten als de Ligt, de Jong, vd Beek etc dat ze serieus willen investeren in beter elftal en dat het goed is om nog een jaar te blijven, omdat ze kunnen leren van deze jongens en spelen voor prijzen.

Maar ook aan het buitenland. Wanneer je zelf zulke bedragen uitgeeft; weten ze dat ze zelf niet met een bod van 15 miljoen moeten komen op een basisspeler.

Verder zullen Blind en Ajax vermoedelijk de intentie hebben om nu lang samen te werken. Blind zal niet na 1 goed seizoen weg willen. Hetzelfde geld voor Tadic. Hier kun je een solide basis mee opbouwen voor de komende 3/4 jaar. Dat maakt het later ook makkelijker om wel toptalenten te vervangen wanneer ze weg gaan.

Dat kun je geen vriendenprijsje noemen zo op het eerste gezicht. Had toch wel verwacht da Van der Sar zijn contacten had gebruikt en het een mooi prijsje zou worden voor een eenjarig contract. Of wellicht had pappa Blind wat aan kunnen sporen tot vervelend gedrag om de prijs wat te drukken.

Dit afzetten tegen de transfer van Sanchez vorig jaar... hmmm… wellicht had Sanchez nog wel wat langer willen blijven voor Blind salarissen.

Ajax levert dus hetzelfde bedrag weer in wat ze maximaal voor Justin kunnen krijgen voor Blind. Ik kan daar wel mee leven al hoop ik dat het bedrag nog wel wat lager gaat uitvallen dan dat de Telegraaf meldt.
Maar bovenal laten we een keer blij zijn dat een eredivisie club twee spelers uit de PL kan halen!!! Dat is een ongekende luxe voor het Nederlands voetbal. Hopelijk inspireert het andere Nederlandse clubs ook tot meer ambitie zodat het Nederlandse clubvoetbal weer een boost kan krijgen.
Dit soort aankopen moeten we als een positieve boost zien voor het Nederlandse clubvoetbal.
Blind mag dan niet de meest getalenteerde voetballer zijn hij kan nog zeker wel 1 van de uitblinkers zijn in de eredivisie.

Ed Woodward leert eindelijk ook te verkopen voor mooie bedragen. Iets dat United echt heel zelden doet. Nooit eigenlijk, op misschien Ronaldo na. Al was dat achteraf ook een koopje xD

Het is toch wat. Eerst Blind verkopen naar United. En dan terug willen halen met zo'n prijs.

Daarnaast vind ik het niet echt een exceptionele speler die een wedstrijd voor je zou kunnen beslissen. Tadic wel, mits hij op zijn meest effectieve positie wordt gezet (wat vaak niet gebeurt bij Ajax omdat er een systeem is waar iedereen zich aan moet passen ook al passen ze er niet in).

Het zou wat zijn als Tadic ineens op het middenveld staat in plaats van hangend links. De positie waar hij meer excelleert.

En voor welke positie haal je Blind? De verdediging? Als back? Middenvveld?

Maximaal, je gebruikt het om aan te geven dat het een koopje is. Aparte woordkeus in dit geval want het is nog steeds een hoop geld.

Hoewel ik Daley geen slechte speler vind, is hij toch niet de versterking waar we op wachten vrees ik, zeker niet voor dat geld.

Hij is geen leider. Heeft natuurlijk wel ervaring, maar is gewoon nooit onomstreden. Als je dan naar Tadic kijkt is dat een veel betere aankoop denk ik.

Zoveel geld is eigenlijk wel gek, en vrees ik onverstandig. Waar moet hij komen te staan? LB? daar komt hij altijd te kort. Middenveld is hij niet geweldig, maar mogelijk wel beter geworden.

Voor mij ook geen Oranje klant, en enkel door gebrek aan beter. We gaan het zien. Misschien is de ervaring toch wel goed, en doet hij het beter dan verwacht, maar voorlopig ben ik er niet kapot van.

Ryan Babel was maar 7 miljoen die voegt toch veel meer toe dan Blind
Dat wordt een kwetsbare verdediging met veel tegendoelpunten
Begrijp niet waarom ze zoveel moeite doen voor Blind.
Zoveel heeft hij niet laten zien.
In zijn Ajax tijd vond ik hem ronduit slecht
Jammer van het bedrag

21 miljoen voor een huis, tuin en keukenvoetballer als Blind vind ik erg veel geld

Dat Blind terug komt Okay, voor 21 mln Nee!

Ik deel de mening als mijn voorganger hier. 21 mln voor huis-tuin-en keukenvoetballer. Daarnaast had Blind een aflopend contract en was in feite uitgerangeerd bij Manu. Daarnaast was het niet zo dat de clubs voor hem in de rij stonden.

Een bedrag max tussen 5-8 mln.

Een veel te hoge prijs betaald dus wat ze beter hadden kunnen steken in talenten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

330 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 26 4 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
2014/2015 Manchester United 25 2 4 0

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
In navolging van Eintracht Frankfurt en Leeds United heeft nu ook AS Roma interesse in Justin Lonwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren