Reis staat open voor terugkeer in Nederland: ‘Er wordt nog onderhandeld’

Zaterdag, 14 juli 2018 om

Als het aan Jonathan Reis ligt, keert hij op korte termijn terug in Nederland. De voormalig spits van onder meer PSV en Vitesse speelt momenteel voor het Japanse Hokkaido Consadole Sapporo, maar staat in de belangstelling van FC Twente. De 29-jarige Braziliaan staat meer dan open voor een dienstverband in Enschede.

“Ik heb gehoord dat er een mogelijkheid is om terug te keren naar Nederland. FC Twente is nog steeds een geweldige club en ik hoef er geen twee keer over na te denken of ik wel voor FC Twente wil spelen”, zegt Reis in gesprek met Twente Insite. De Braziliaanse spits speelt sinds januari 2016 in de Japanse J-League, nadat hij het Turkse Boluspor had ingeruild voor Hokkaido Consadole Sapporo.

Namens de Japanse club speelde Reis 48 wedstrijden, waarin hij 16 keer wist te scoren. De spits speelde tussen 2007 en 2013 in Nederland voor PSV en Vitesse, maar raakte destijds in opspraak wegens zijn gedrag buiten het veld. Na zijn vertrek uit Arnhem keerde Reis in 2014 terug naar Brazilië, waar hij vervolgens voor Tombense, Campolina FC en Santa Cruz FC speelde.

Reis kent Ted van Leeuwen, technisch directeur bij FC Twente, nog van hun gezamenlijke tijd bij Vitesse. “Er wordt nog steeds onderhandeld”, benadrukt Reis. FC Twente versterkte zich tot dusver met Tim Hölscher (Esbjerg fB), Matt Smith (Manchester City), Ulrich Bapoh (VfL Bochum) en Wout Brama (Central Coast Mariners).


Poll

Zou Jonathan Reis een goede aanwinst zijn voor FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door laurens e)

Die jongen kon bij PSV echt geweldig voetballen, maar in zijn tijd bij Vitesse zag ik daar al niks meer van terug. Twente is natuurlijk een divisie lager, dus wellicht dat het nu toch een versterking is. Hij is pas 29 jaar, dus hij zou nog niet op zijn retour moeten zijn.

14 juli 2018 om 08:13

Niet gek als je ziet wat voor blessure hij toen opliep.

14 juli 2018 om 08:36

En door verkeerde keuzes.

14 juli 2018 om 12:25

Wouterke

Klopt. Was echt bezig voor PSV een revelatie te worden eind 2010. In elf duels acht keer gescoord, Koevermans én Berg uit de basis gespeeld, hij stond echt op het [punt te ontploffen. En toen knalde Tyton tegen hem aan en raakte zijn knie uit de kom en waren zijn voorste kruisband, achterste kruisband en mediale band gescheurd.

En in feite is zijn carriere daar geëindigd. Hij is nooit meer op zijn niveau terug gekomen daarna.
Eeuwig zonde. Had echt een legendarische speler voor PSV en Brazilië kunnen worden.

14 juli 2018 om 14:26

In zijn tijd bij Vitesse stond hij ook voornamelijk in de schaduw van Bony op dat moment.

Heeft hij een Europees paspoort? Want anders is dit toch een giga dure speler voor een club uit de Eerste Divisie?

14 juli 2018 om 08:24

Gaan ze helemaal failliet....

14 juli 2018 om 09:42

Failliet grappig gaan geen domme dingen lullen want fc twente is al bijna gezond door inversteerders ( niet door de gemeente )

14 juli 2018 om 10:50

Haha ga toch weg man. Vorige week waren ze zo goed als dood

14 juli 2018 om 11:15

Hij heeft wel gelijk. Er komt binnenkort goed nieuws van de sponsoren.

14 juli 2018 om 11:54

Hij noemt ze 'gezond', dat zal vast niet het geval zijn. Als die 18 miljoen van de investeerders er komt, dan staan ze niet meer op het randje van de afgrond maar net een stapje terug. Maar bij het kleinste duwtje komt de afgrond weer erg in de buurt. Gezond lijkt me het verkeerde woord, de acute nood is weer even weg en er komt weer een lening bij... Gezond worden lijkt me zo verder weg dan ooit.

14 juli 2018 om 09:06

Heeft meer dan 5 jaar in Nederland gespeeld dus dan vervalt het buiten EU-salaris

14 juli 2018 om 09:59

Nope, enkel als je na die 5 jaar een Europees paspoort aanvraagt.

Off topic: Keuken Divisie Kampioenschap, heb ik wat gemist? Is dit de nieuwe naam van de eredivisie lf wat..?

14 juli 2018 om 08:14

Dan heb je inderdaad wat gemist, Jupiler League is Keuken Kampioen divisie geworden.

14 juli 2018 om 08:32

Volgensmij heb je nog wat gemist, FC Twente speelt volgend seizoen in de keuken kampioen divisie! Niet de eredivisie

14 juli 2018 om 08:43

Hoe lang ben jij weg geweest ? FC Twente is gedegradeerd en de Jupiler League is de keuken kampioen divisie geworden. Verder was er trouwens ook nog best een leuk WK voetbal in de tussentijd. Hoop dat je nu weer voldoende bijgepraat bent 🤐

Reis was een goeie speler maar brengt een berg ellende in zijn koffer mee. Zou een club al wankelende als de Fc Twente daar wel tegen opgewassen zijn? En dan nog waar moet dat geld weer van daan komen? Reis bekijkt zich dat goed.. is overal uitgespeeld en probeerd nu ff te cashen bij een club waarvan ie denkt dat het een lopende geldkraan is maar komt toch bedrogen uit

14 juli 2018 om 08:19

Kan Twente überhaupt wel een speler kopen? Misschien eerst aflossen als prioriteit?

14 juli 2018 om 09:23

Je kan wel eerst gaan aflossen, maar als je geen selectie meer overhoudt is de kans nog groter dat je degradeert dan promoveert. Dan is het echt afgelopen.

14 juli 2018 om 09:29

We hebben 12 selectiespelers JasonRhijn. Ik weet niet hoe duur Reis is, maar er zal toch ergens wat bij moeten komen. Maar ik weet dat het erg populair is om zoiets dergelijks te roepen.

14 juli 2018 om 09:31

Dan ook niet gaan huilen, wanneer er geen dubbeltje overblijft na de zoveelste malaise en Twente alsnog ophoudt met bestaan.

14 juli 2018 om 09:47

MrCools ik zal niet gaan huilen dan, akkoord? Zal mijn tranen voor je bedwingen want jij bepaalt hoe ik mij mag voelen als ik niet met mijn zoon naar Twente kan in de toekomst omdat er wanbeleid door anderen is gevoerd. Echter: 12 spelers die we nu hebben is wel erg weinig om de competitie mee te starten en we kunnen niet overal huurspelers gebruiken. Verder hebben sponsoren 18 miljoen in Twente gestoken (nog niet in het nieuws geweest) waardoor het nu weer over voetbal kan gaan en we de selectie rond kunnen maken. Of denk je dat we het met 12 spelers maar moeten zien te doen?

14 juli 2018 om 15:43

Volgens mij zijn ze toch aardig bezig met hun schulden te betalen. Als ze van 96 miljoen naar 61 miljoen zijn gegaan in 2,5 jaar tijd. Dat is niet niks. Maar dit is 1 van de weinige positieve dingen te melden tegenwoordig...

Ze zullen zo snel mogelijk moeten terug keren.
Lang kunnen ze anders niet overbruggen.

Die interesse van Reis zelf zal wel snel verdwenen zijn als hij hoort dat Twente is gedegradeerd en welk salaris bij zal krijgen.

14 juli 2018 om 09:50

Zal hij inderdaad nog niet te horen hebben gekregen en zal vast compleet nieuw gegeven voor hem zijn. Waarschijnlijk zal hij er pas achter komen dat twente gedegradeerd is zodra hij in Twente arriveert.

14 juli 2018 om 12:29

Stond laatst nog een interview met hem. Hij volgt de Nederlandse competitie nog een beetje. Verder spreek hij ook nog "redelijk" Nederlands. Voor Twente zou het zeker mooi zijn en hij wou best terug naar Nederland.

Volgens mij slaat de paniek nu echt toe in Enschede. Dit is toch wel een heel groot risico wat Twente neemt. Zal Reis op de hoogte zijn hoe de vlag ervoor hangt bij Twente?

14 juli 2018 om 09:33

Nee, hij zal geen internet hebben en zal ook vast niet bijgepraat zijn door Van Leeuwen. Verder weten zowel jij als ik niet hoeveel hij moet kosten en hoe zijn leven er momenteel uitziet. Als hij fit en 'clean' is en bovenal niet te duur, dan is een aankoop als deze juist erg creatief en goed als je het mij vraagt. En ook precies de reden waarom Van Leeuwen als td terug is. Verder hebben we 12 selectiespelers dus er moet gewoon wat bij.

Mits fit zal Reis ongetwijfeld een meerwaarde zijn voor Twente in de KK-divisie. Hoe het financieel geregeld zal gaan worden, geen idee. Wel is Twente rond met sponsoren over een bedrag van 18 miljoen euro. Dit zal binnenkort bevestigd worden door de club. Een groot deel van dit geld moet worden gestopt in het voetbal. Dus de selectie versterken maar ook de accommodatie aanpakken. Dit is een 'eis' van de sponsoren. Dus geld is er straks wel.

14 juli 2018 om 10:02

Leuk dat de sponsoren dat willen maar hoe zit het dan met (kortlopende) schulden? Dat is toch juist het acute probleem in Enschede volgens Twente zelf?

Weer zo'n gevalletje "waar had die kunnen zijn zonder blessure". Hij was echt 1 van de grootste talenten die ik ooit in een PSV shirt heb gezien. Wat jammer dat het door verslavingen en die horror blessure er nooit is uitgekomen. Voor FC Twente zou het denk ik nu een prima spits zijn. Ik las laatst (volgens mij ook hier op voetbalzone?) dat hij nu een rustig gezinsleven heeft en zichzelf weer vol op het voetbal richt. Als dat het geval is dan is hij een prima speler om erbij te hebben. In zijn Vitesse tijd was hij namelijk ookal een goeie eredivisie spits.

Gezien zijn blessureverleden is een transfer naar de KK divisie - waar je 9 van de 10 uitwedstrijden op plastic speelt - niet verstandig. Ik neem aan dat hij dat zelf ook in zal zien.

Is iedereen vergeten dat hij liep te snuiven en daarop betrapt is? Dat moet je tich niet willen als "familieclub" zijnde?

14 juli 2018 om 13:02

Dat was in z'n eerste periode PSV. Hij heeft, met name gezien zijn uitzondeelijk talent, een herkansing gekregen en heeft zich werkelijk waar geweldig herpakt. Was zonder drugs misschien nog wel beter dan met, maar toen kwam die verachrikkelijke botsing met Tyton... Ik kan de schreeuw nog horen... Lang verhaal kort, die jongen is dus al jaren clean, over evt snuiven hoef je je echt, geen, zorgen meer te maken

14 juli 2018 om 13:18

Ik vond het ook een groot talent (met de nadruk op vond) en zijn blessure was natuurlijk erg ongelukkig maar drugsgebruik is gewoon illegaal en heeft geen plek in professionele sport. "Was zonder drugs misschien nog wel beter dan met" haha ja dat lijkt me logisch. Ik meen dat Reis zijn eigen toekomst heeft vergooid en vind hem een slecht voorbeeld voor de jeugd

14 juli 2018 om 13:55

Jeroenouwehand

Maar, wat is er gebeurd met 'iedereen heeft recht op een tweede kans'? Waarom mensen in een hoek flikkeren met 'eens een dief....'. Zo ga je toch niet met mensen om, waar is de barmhartigheid? Heb jij in jouw leven nog nooit een jeugdzonde begaan?

Daarbij, als je met een jongen aan de slag gaat (drugsgebruik is een symptoom, meestal voor onderliggende problematiek) en hem zelf zover brengt dat hij zijn leven betert en die drugs dus niet (meer) nodig heeft, dan is dat toch juist hét beste voorbeeld dat je aan de jeugd kunt geven?

16 juli 2018 om 02:07

Tuurlijk heeft deugsgebruik geen plek in professionele sport, maar het punt is dus juist dat hij al jaren clean is. Hij heeft een verleden, ja, maar zoals constant kante al aangeeft is het overkomen hier van niet juist noemens- (en belonings-)waardig?. Vrij vertaald: is het beter om goed geboren te worden, of om je natuurlijke slechte kant te overwinnen?

Hoe kan een club met zoveel schulden nog aan spelers als Reis denken .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

Brazilië
26 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren