Teleurstellend Ajax incasseert wondergoal in Olympisch Stadion

Vrijdag, 13 juli 2018 om

Ajax is er, nadat de reserves van de Amsterdammers eerder op de vrijdag met 3-5 verloren van de B-keus van Anderlecht, vrijdagavond met de hoofdmacht ook niet in geslaagd om een overwinning te boeken. In het Olympisch Stadion in Amsterdam was de Belgische bezoeker ondanks een treffer van David Neres met 1-3 te sterk voor de Eredivisioninst, waarbij Ivan Santini met een heerlijke goal in de tweede helft vooral bewondering oogstte. Ajax vertrekt zaterdag op trainingskamp naar Engeland als laatste voorbereiding op het duel in de voorrondes van de Champions League tegen Sturm Graz dat over twaalf dagen op het programma staat.

Ajax begon zonder de licht geblesseerde Matthijs de Ligt, maar met de teruggekeerde WK-gangers Kasper Dolberg en Hakim Ziyech in de basis aan het duel met de Belgische topclub en had in de openingsfase het merendeel van het balbezit. Op een aardige kans voor Dolberg na leidde dit echter nauwelijks tot gevaar en het waren de Belgen die via de counter op voorsprong kwamen. André Onana kon een eerste inzet van Landry Dimata nog net pareren, maar moest toekijken hoe Santini in de rebound wel raak schoot.

Ajax ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en kreeg die bijna via Ziyech. Een schot van de middenvelder werd echter gekeerd door Thomas Didillon, die even later wel moest capituleren. Neres ontving de bal namelijk na een aanval over een aantal schijven op het randje van buitenspel en schoot beheerst raak. Daar bleef het ondanks een goede mogelijkheid voor Dimata op slag van rust bij, aangezien de spits na een snelle uitbraak naast het doel van Onana vuurde.

In de tweede helft bracht Erik ten Hag Luis Orejuela, Frenkie de Jong en Siem de Jong in het veld voor Noussair Mazraoui, Donny van de Beek en Ziyech. De wissels slaagden er niet in om het tij te doen keren, aangezien Anderlecht de gevaarlijkste ploeg bleef en een dik halfuur voor tijd van elf meter mocht aanleggen na een overtreding van de ingevallen Orejuela. Onana dook in de goede hoek bij de strafschop van Dimata, maar slaagde er niet meer in om een hand achter de bal te krijgen.

Een paar minuten later ging het van kwaad tot erger voor de ploeg van Ten Hag, aangezien de Belgen via een fraaie treffer van Santini nog verder uitliepen. De Kroatische spits werd met een voorzet vanaf links bediend, waarna hij knap achter zijn standbeen langs afrondde. In de absolute slotfase kwam Ajax via de in de ploeg gekomen Klaas-Jan Huntelaar nog tot een kans, maar de spits schoot hard naast de goal.


Poll

Vind jij dat Ajax meer verdiende?


Gerelateerd

131 reacties (laatste reactie door rolo1984)

De eerste helft vond ik nog redelijk maar de tweede helft was echt een stuk minder helaas. In de eerste helft lukte het combineren nog goed, waren er kansen en ging het pressen goed. Tweede helft helaas niet veel terug gezien. Anderlecht was helemaal niet zo heel sterk maar kon Ajax toch aardig wegtikken in het verloop van de wedstrijd.

Verdedigend was het vooral matig. Laten we niet vergeten dat er waarschijnlijk niemand van deze spelers basis gaat spelen maar ik hoop dat de basis het beter gaat doen.

Onana
Kristenssen Matta Blind Nico
Frenkie
Beek / Ziyech (en anders Labyad)
Neres Dolberg Tadic

Zou ik spelen. Daarin meegenomen dat Ziyech blijft (wat ik eigenlijk niet verwacht) en dat Blind aangekocht wordt.

13 juli 2018 om 21:32

Ik hoop met je mee! Ik denk alleen dat Huntelaar uit eindelijk toch spits gaat spelen ipv dolberg.. Veltman vind ik beter dan kristenssen dus hoop na de winterstop op ons voormalig aanvoerder en mazra vond ik ook niet slecht op rb.. kan ook bij mindere tegenstanders goed inschuiven naar middenveld!

13 juli 2018 om 21:38

Ik zou toch kijken naar een snellere linker centrale verdediger. Ik had liever Kristensen en Labyad niet gekocht dan had je Blind en een snelle CV kunnen halen.

Onana - Mazraoui - de Ligt - Blind/snelle CV - Tagliafico - Donny - Frenkie - Siem - Neres - Dolberg - Tadic.

Ziyech zie ik liever vertrekken, denk ik niet de echte motivatie om te slagen, dan heb je aan hem een hele slechte. Dan kunnen Frenkie en Donny ook wat dominanter zijn.

13 juli 2018 om 21:42

Serieus siem de jong in de basis

13 juli 2018 om 22:32

Waarom zou je Siemens in de basis zetten boven Labyad? Of überhaupt bij de eerste 18 zetten? Zelden zo een matige aanvallende middenvelder gezien bij een topclub en dan zijn er kennelijk ook nog mensen zie hem in de basis willen als Ziyech vertrekt

13 juli 2018 om 23:11

Nee hij kwam erin in de 2de helft

13 juli 2018 om 23:55

Je hebt meer dan alleen scharen en trucjes nodig. Ajax heeft ook een stabiele speler nodig. Duelkracht, loopvermogen en positiespel (diepgang). Denk dat de spits beter rendeert en Ajax gevaarlijker is bij voorzetten met Siem de Jong. Als team wordt je sterker met Siem.

13 juli 2018 om 22:01

Ik snap nog steeds niet waarom mensen labyad op de 10 willen en tadic op linksbuiten lijkt mij een stuk beter om die 2 om te draaien. Ik denk dat ze zo beiden een grotere impact hebben op het spel.

13 juli 2018 om 22:21

Alleen zonde dat Tqdic op rechts het beste is. Maar goed, gewoon als spelmaker op de flank moet kunnen

13 juli 2018 om 22:39

Tadic is beter op links. Heeft daar zn eerste seizoen bij soton gespeeld, daarna op rechts gespeeld en nooit meer dat niveau gehaald. Vraag een willekeurige Southampton supporter waar ie tadic wilde hebben en hij zegt op links.

13 juli 2018 om 22:35

Dit inderdaad. Zat van de week ook al te puzzelen, en het lekkere van Daley naast Matthijs, is dat je heel makkelijk naar 3-4-3 kan schuiven met Daley naar een ruit op het middenveld. Als Ziyech blijft, met de punt naar voren achter de spitsen en Tadic op links. Vertrekt hij toch? Lekker Tadic met de punt naar voren en Labyad vanaf links. Je krijgt zo heerlijk veel voetbal in eens.

Het zijn maar oefenpotjes maar toch krijg ik niet het idee dat het komend seizoen beter zal gaan dan afgelopen jaar.

14 juli 2018 om 00:24

Als er niet snel wat versterkingen komen in de defensie dan wordt het europees sowieso een hopeloos verhaal. In de ED zal Ajax er nog wel mee wegkomen. Maar de zwakste linie is nog steeds niet versterkt

Hoop niet dat dit het voorbode is van de competitie. Wat waren ze de 2de helft slecht zeg. Schuurs speelden ook niet al te best vanavond.

13 juli 2018 om 21:44

Vorige week ook al niet in Hattem. Waarschijnlijk iets te hoog ingezet door Overmars. Maar wat kan je ook verwachten van een ex-Fortuna speler

13 juli 2018 om 21:51

Van een ex Fortuna speler kan je een carrière verwachten die leidt langs een topclub in Spanje Italië en Duitsland

13 juli 2018 om 22:08

Maar die speler ging eerst nog naar Eindhoven en dat doet Schuurs niet.

Maar effe serieus, Schuurs maakt wel een flinke stap voorwaarts. Laat m eerst eens aan het tempo wennen dan komt de rest waarschijnlijk vanzelf.

13 juli 2018 om 22:26

Ga je hem nu al afschrijven? Onana begon ook slecht in Amsterdam.

13 juli 2018 om 22:33

En maar zeiken op Overmars he. Als iemans 2 wedstrijden zijn draai moet vinden in een nieuwe stad. Nieuwe omgeving, nieuw team en alles. Dan kan je er niks van en moet je weg. Ben blij met deze successupporters.

13 juli 2018 om 23:40

Onana begon als 2e keeper en heeft zich razendsnel omhooggewerkt

14 juli 2018 om 00:28

Schuurs hoort nog bij jong te spelen. Hier had een directe versterking moeten staan. Overmars leert niet van eerdere fouten

14 juli 2018 om 05:13

Hansje, wat ben je toch altijd negatief, de Ligt speelde niet mee, Blind is er nog niet dus moet Schuurs spelen, Blind is gewoon een directe versterking die straks komt, het valt me echt op dat al zou Ajax Messi halen dat er alsnog wel iets te zeuren valt bij je, misschien moet je eens accepteren dat we niet meer het hele grote Ajax van vroeger zijn, dan heb je een hoop irritatie minder en hoef je niet zoveel azijn te drinken

14 juli 2018 om 12:23

Wat gisteren speelde is duidelijk nog niet klaar voor het eerste. Dus ook niet als back-up. Of wil je dezelfde fout blijven maken die we als jaren maken?

Ik heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien.. zijn er nog spelers van Ajax positief opgevallen? Begrijp dat de verdediging gaten kaas was?? Hoe speelde de aanwinsten zoals labyad en schuurs??

13 juli 2018 om 21:29

Als je een Per Schuurs moet kopen kun je net zo goed de jeugd opdoeken

13 juli 2018 om 22:00

Wat een onzin bericht. Schuurs is gehaald als talent en als je dat niet ziet. Maar punten scoor je wel. Ajax verliest en dus de inkoppers zijn makkelijk. Als we wonnen en hij speelde goed zal je deze exacte reactie ook geven?

13 juli 2018 om 22:06

Als je in Ajax 1 speelt word je op dat niveau beoordeeld , en het valt tot nu toe niet mee. Maar is nog jong en moet ook gewoon in Jong Ajax ervaring op gaan doen.

13 juli 2018 om 22:28

Nee dat wordt je niet klaar. Je wordt beoordeeld op je leeftijd en op dat moment je potentie. Als jij iedereen door de naald haalt als dat wat een onzin. Schuur is een potentiële toekomst speler klaar. Dat weet iedereen en dat zie je ook aan hem. Dit is zijn 2e oefen wedstrijd met een team die hij niet kent. Dus laten we hem keihard naar beneden halen. En als hij 3 wedstrijden goed speelt weer omhoog praten dat de Nederlandse competitie geen reet voorstelt.

13 juli 2018 om 21:30

Labyad matig, Schuurs slecht.

13 juli 2018 om 22:29

Totaal niet matig. Ontzettend veel goede acties gezien. Even zoekende in het team en de kwaliteiten om zich heen. Schuurs niet goed maar karig wat je schrijft.

13 juli 2018 om 21:31

Lichtpuntjes Neres en Bakker. Johnson ook heel balvaardig, maar dat komt omdat ik fan ben.

13 juli 2018 om 22:17

Johnson is wel zo verschrikkelijk matig in zijn passing en keuzes , zeldzaam domme voetballer . Wat erg jammer is want qua snelheid is het exceptioneel.

Die geïmproviseerde achterhoede pakte verkeerd uit. Bakker speelde prima, maar de rest achterin speelde ondermaats. Maar ik maak mij geen zorgen, er zal geen enkele speler achterin in de basis staan als het er echt omgaat.

14 juli 2018 om 00:31

Maar moet je je geen zorgen maken is dit je back-up is?

Orejuela, Bakker, s de Jong, Eiting, Schuurs en Wober (vergeet er vast een paar) zijn geen namen die je over 11 dagen aan de aftrap wil zien. Wat een armoede...

13 juli 2018 om 21:35

Wat deed Bakker dan fout? Die speelde gewoon een prima pot. Maakt foutjes, zeker, maar zeker in vergelijking met Orejuela, Siem en Wöber speelde hij goed.

Dat gezegd hebbende, denk ik dat geen van de namen die je noemt in de basis zullen staan. Dus da's goed nieuws voor jou dan

13 juli 2018 om 21:40

Ook Bakker is er nu nog niet klaar voor. Dat hij er nog redelijk uitzag zegt helaas ook veel over de rest vandaag ben ik bang.

13 juli 2018 om 21:53

Oh, maar dat ben ik wel met je eens, alleen ik vind het gewoon heel erg negatief, net alsof hij er niks van kan.

Bakker is wel klaar voor minuten in het eerste, maar liever niet in de belangrijkste potjes.

13 juli 2018 om 21:57

Precies. Ondanks dat Bakker prima speelde zie je vaak dat zijn handelingssnelheid in de omschakeling omhoog moet. In balbezit is hij prima en vond vaak de goede oplossing. Bij balverlies moet hij meteen doorschakelen en niet eerst 3 seconden nadenken wat de bedoeling is. Maar dat hoort ook een beetje bij de leeftijd denk ik.

13 juli 2018 om 21:56

Liever 'armoede' in dit soort oefenwedstrijden die er toch niet toe doen (of in ieder geval, mij doen oefenwedstrijden niet echt veel), dan in officiële wedstrijden. Ongeveer de halve opstelling van vandaag, zal waarschijnlijk (nog) geen basisplaats hebben dit seizoen en spelers als Tadic, Tagliafico (al speelde Bakker vandaag als 1 van de weinige Ajacieden goed), Frenkie en misschien Blind zullen nog aansluiten of basisspelers worden dit seizoen.

13 juli 2018 om 23:17

Dat je deze jongens over 11 dagen niet aan de aftrap wil zien is begrijpelijk. Zijn ook 12 dagen volgens mij 😂😂😂. Maar wat een armoede gaat naar mijn mening te ver bakker,eiting,schuurs en wober zijn wat mij betreft geen armoede maar spelers met een grote potentie. Orejuela heeft mij ook nog nooit kunnen overtuigen en tja siem de jong eerlijk gezegd ook niet.

Sorry, maar dit was toch wel echt heel bagger van Ajax (ook al is het een oefenpot), terwijl er toch wel een goed team de wei in werd gestuurd.

Ik zie geen enkele vooruitgang tov vorig seizoen onder Ten Hag. Op het eerste kwartier na misten ze snelheid, vlotte combinaties en werd er alleen maar breed getikt. Verdediging stond ook voor geen meter, hoewel het natuurlijk niet de vaste verdediging is.

En dan te bedenken dat Sturm Graz wacht over 12 dagen...

De verdediging die speelde was weliswaar geen basismateriaal, maar zelfs als ze het C-garnituur waren zou ik me ernstig zorgen maken. Orejuela deed niks goed, en Wober is de basisregel van het verdedigen blijkbaar gewoon vergeten. Hoop dat Blind snel gehaald wordt en De Ligt nog blijft. Bakker, Eiting, Neres en Frenkie een voldoende.

Deze week bestempelde ik Wober op VZ als, zeg maar, een nog niet veel laten ziende speler. Vandaag maar eens goed op hem gelet. Mijn God wat was die man slecht. Dat gaat 'm echt niet worden.

13 juli 2018 om 21:31

Dit vind ik zonde. Zo'n reactie is vreselijk overdreven. Hij was zeker niet goed (zeg maar gewoon heel slecht) vandaag, maar hij heeft echt wel talent. Speelde vorig jaar voor de winter wel goed.

13 juli 2018 om 21:37

Idd kan me nog aantal wedstrijden voor de blessure herrineren waarin hij overtuigde.. was volgens mij ook nog onder Marcel Keizer wellicht dat dit een rol speelt? Tactiek van ten hag sluit niet aan op zijn kwaliteiten plus de verhalen dat het moraal van team niet heel best was..

13 juli 2018 om 21:37

De Wober van voor zijn blessure en na zijn blessure lijken wel 2 verschillende mensen. Ik hoop oprecht dat dit de welbekende dip is waar ieder talent doorheen moet. Behalve dat hij voor zijn blessure een goed niveau haalde is het ook een bijzonder positieve, grappige jongen met een goede mentaliteit.

13 juli 2018 om 21:37

Idd kan me nog aantal wedstrijden voor de blessure herrineren waarin hij overtuigde.. was volgens mij ook nog onder Marcel Keizer wellicht dat dit een rol speelt? Tactiek van ten hag sluit niet aan op zijn kwaliteiten plus de verhalen dat het moraal van team niet heel best was..

Eerste 30 minuten was het nog wel goed, maar daar na werd het slechter en slechter. Zonder Ziyech was het eigenlijk helemaal niks. Ben benieuwd hoe het gaat als iedereen er bij is.

Het is zonde dat je 0-1 achter komt door een persoonlijke fout van Wöber en later de 1-2 door een persoonlijke fout van Orejuela. Dat drukt toch een stempel op zo'n wedstrijd en leidt af van waar het nog om gaat nu.

Van Wöber schrik ik wel. Ik vond hem heel slecht spelen, terwijl ik hem vorig jaar voor de winter echt goed vond spelen. Na de winter kwamen er steeds meer foutjes en die werden soms ook heel duur. Dat doet hij nu dus weer en ik vond hem ook buiten zijn fout heel erg slecht spelen.

Siem vond ik ook weer ontzettend slecht. Aan de bal beperkt en ik mis de slimme loopacties, loopacties die Klaassen wel maakte bijvoorbeeld.

13 juli 2018 om 21:36

Wat liet Ziyech zien dan?
Als vanouds veel balverlies en een redelijk afstandsschotje, ik wordt er niet verdrietig van als hij toch nog vertrekt.

13 juli 2018 om 21:56

Creativiteit. Beweging. En als je Ziyech's kwaliteiten niet ziet, tja, daar kan ik ook niks aan doen. Hij doet natuurlijk lang niet alles goed en er zijn echt nog wel verbeterpunten, maar Ajax gaat hem echt wel missen. Ook na het aantrekken van Tadic.

13 juli 2018 om 22:09

Klopt, ik heb het niet gezien en zal ook niet weten wat jij er aan zou moeten doen..
Maar kijk eens naar zijn rendement en je zal begrijpen dat zijn kwaliteiten schromelijk worden overdreven..

13 juli 2018 om 22:23

Rendement qua goals, ja, maar qua assists? Dat ligt aan anderen. Hij heeft vorig seizoen ook vaak zat een speler een geweldige kans gegeven, die er gewoon in moest, en dan miste die speler...

Dus zijn kwaliteiten worden niet overdreven, zeker niet. Als je enkel op teletekst kijkt wie het doelpuntje heeft gemaakt, dan wel. Als je alleen zijn afstandschoten bekijkt, dan ook. Maar wie de totale wedstrijd van Ziyech kijkt, ziet echt zijn kwaliteiten wel en die worden echt niet overdreven.

Zoals ik zeg, er is zeker ruimte voor verbetering, maar Ziyech was gewoon de beste speler die Ajax had. Nu zou ik zeggen dat dat Tadic is, Ziyech op 2.

13 juli 2018 om 22:34

Heb ik het niet eens over, kijk naar het aantal passes die niet aankomen, solo's die stranden, vrije trappen die nergens op lijken enz enz.
En beste speler..
Deze jongen gaat enorm falen en vooral omdat hij geen topsport mentaliteit heeft.
Wat vond je trouwens van zijn Wk?

13 juli 2018 om 23:04

Er zijn veel passes die niet aankomen, maar dat komt mede door het risico wat hij neemt. En ja, er gaan ook simpele ballen fout. Dat is een verbeterpunt, maar dat soort dingen gaan ook fout bij Modric of Isco. Alleen veel minder vaak.

Solo's zijn wel een flink min punt, daar gaat hij vaak heel makkelijk in. Alsof hij soms dwars door iemand heen wil gaan. Als het lukt ziet het er fantastisch uit, maar het lukt vaker niet dan wel. Vrije trappen zijn duidelijk, gewoon echt niet goed.

Hij gaat denk ik niet falen. Stel dat hij naar Lyon zou gaan, denk ik dat hij wel mee kan. Hij is niet gemaakt voor de absolute top, maar ik denk dat alles (net) daaronder wel kan.

Zijn WK, ja, lastig. Op momenten zag je zijn kwaliteiten, maar op de beslissende momenten toch weer niet. Net zoals die corner waar hij compleet misschiet. Op zo'n moment moet het raak zijn, blijkt achteraf ook een dure misser. Op andere momenten had hij juist weer wel goede acties. Als ik het zelf moet zeggen, denk ik dat hij minder waard is geworden na het WK. Ik denk dus ook niet dat hij de gewenste 30/35 miljoen op gaat brengen, tenminste niet in een keer. Misschien met bonussen.

Als ik moet kiezen tussen Ziyech bij Ajax (er van uitgaande dat hij wel gemotiveerd is) en Ziyech die vertrekt, kies ik voor Ziyech bij Ajax. Ik begrijp hoe de voetbalwereld in elkaar zit en dus begrijp ik ook dat de kans groot is dat hij vertrekt. Daar kan ik ook wel mee leven, maar ik zou hem wel missen.

Wat een verschrikkelijke verdedigers had Ajax vandaag. Orejuela, Kristensen, Mazraoui, Schuurs, Wober komen allemaal tekort voor het niveau wat Ajax zou moeten nastreven. Ik keeg zelfs heimwee naar Veltman tijdens het zien van deze oefenpot en dat zegt wel genoeg. Ook Siem De Jong kan echt niet meer. Het lijkt net hotsenknots begonia voetbal waar hij mee bezig is. En zelfs Frenkie ging delen in de malaise door de ballen slordig te verspelen.

13 juli 2018 om 21:33

En gasten hier maar beweren dat Blind achterin niets kan toevoegen. Die verdedigd een heel stuk beter dan deze knuppels.

13 juli 2018 om 21:36

Te weinig snelheid, meer van nut voor de verdediging, of centraal tegen een mindere tegenstander, dat kan prima.

13 juli 2018 om 21:41

Ten Hag moet gewoon eens kappen met zijn verdediging zo hoog te zetten met zo'n trage achterhoede, wat een tactisch onbenul.

13 juli 2018 om 21:41

Vandaag lieten ze allemaal zien minder snelheid te hebben dan Blind dus je gaat er alleen maar op vooruit.

13 juli 2018 om 21:47

Haha precies. Bovendien is Blind een meer dan prima speler die ik op zowel 6 als centrale verdediger een enorme verbetering vind ten opzichte van zijn concurrentie. Toegegeven dat ik hem fenomenaal vind als 6, helaas lijkt dat hem toch niet te gaan worden.

13 juli 2018 om 22:36

@tubes Zeg je nou knuppels? Respect hoor en jij bent of aan het provoceren of Ajax keihard aan het afzeiken en je voor doen als Ajax supporter. Beetje respect graag aan het einde van het seizoen lopen we polonaise en jij bent er bij toch? Wij zijn Ajax en wij zijn de beste zeker schreeuwen. Lekker gek doen op het Leidse en het Rembrandt. Lekker gek doen vooral asociaal schreeuwen als het in Amsterdam is. Het is toch niet je stad toch?

14 juli 2018 om 12:55

@jason: hij is niet de enige. Hij is toch wel symptomatisch voor veel Ajax-supporters. Helaas. Mensen, die alleen maar kunnen zeiken op alles. Diezelfde club vind het ook normaal om zijn eigen spelers uit te fluiten als ze het niet goed genoeg doen.

Voor deze mensen is het glas niet halfleeg maar altijd 90% leeg. Ben ik blij met de 1-3 gister? Nee. Is dat zorgelijk? Ja. Maar ik kan nu wel heel negatief gaan doen maar daar schieten we niets mee op en over 1.5 week zit ik gewoon in de Arena met goede moed ook al verliezen ze direct 2 potten in Engeland

Dit doet me ook erg herinneren aan seizoen Bosz. Daar waren de oefenresultaten ook drama. En deze azijnpissers halen dan terug hoe geweldig het onder Bosz was. Nou dat was helemaal niet zo geweldig. Verschil met 2 jaar geleden is wel dat Ajax wat kwaliteit heeft gehaald met een Tadic en Zyech zal de CL waarschijnlijk nog wel spelen

13 juli 2018 om 21:33

Weer zo'n overdreven reactie... het was zeker niet goed vandaag, maar ik wil het nog wel zien in officiële wedstrijden.

13 juli 2018 om 21:36

Praat toch niet alles goed. Straks is het weer te laat. En dan zijn de rapen gaar. Verliezen kan, maar weggespeeld worden op een gênante manier kan en mag niet. Dat moet je niet bagatelliseren.

13 juli 2018 om 21:44

Of ze winnen dadelijk met 3-0 van sturm graz en iedereen loopt weer de polonaise...... dit is het hedendaagse voetbal

13 juli 2018 om 21:57

Volgens mij praat ik niets goed, alleen ze worden al weer afgeschreven, wat natuurlijk nergens op slaat. Kijk nou gewoon hoe ze het doen straks in de competitie. Gaat het dan nog steeds zo slecht? Nou, misschien moet je dan inderdaad verder gaan kijken. Misschien kun je de slechte punten er uithalen. En misschien loopt het wel lekker. Maar nee, ze spelen slecht in een oefenpot, dus ze zijn allemaal weer slecht...

13 juli 2018 om 22:13

Maar ja de hele voorbereiding is al prut bij Ajax. En vorig seizoen was al teleurstellend met Ten Hag. Logisch dat mensen zich zorgen gaan maken over Ajax.

13 juli 2018 om 21:35

Mazraoui, die speelde eigenlijk wel prima. Toen hij eruit ging werd het was echt een gatenkaas aan de rechterkant. Schuurs, daar moet je gewoon meer geduld mee hebben.

13 juli 2018 om 21:38

Vond ik niet, hij kwam veel te kort tegen Dimata.

13 juli 2018 om 21:55

Valt REUZE mee, 2e helft was pas slecht! Rara mazraoui was Al gewisseld!!!

13 juli 2018 om 22:12

Hij mocht blij zijn dat hij geen rood kreeg, daar bij is het ook niet vreemd dat hij zo snel gewisseld werd..

Hopelijk gaat Orejuela snel bij de stal van Raiola. Dan kan hij hem mooi naar Italie loodsen, werkelijk waar nog nooit op een fatsoenlijke wedstrijd kunnen betrappen met vandaag als dieptepunt. De scout die hem aanbevolen heeft is zo scheel als een otter of een alcoholist.

Eerste helft ging nog redelijk, eerste 30 minuten wat aardige combinaties gezien en leuk spel. De rest valt makkelijk samen te vatten, 1 grote zaadpartij.

Je staat tegen een team met Usain Bolt voorin, hoe dom moet je dan zijn om met je verdediging op de middenlijn te gaan staan heel de wedstrijd. Die arme trage Wober en Schuurs werden aan alle kanten voorbij gesprint en zullen vannacht nog wel eens wakker schrikken van die spits.

Ondanks dat dit maar een oefenwedstrijd is baart het me flinke zorgen dat een voormalig trainer van het jaar in Nederland tactisch zo kwetsbaar is. Hopelijk gaat het beter wanneer Tadic, Blind, De Ligt en Nico erbij zijn want anders word het weer net zo'n kudtseizoen als vorig jaar.

Eerste half uur redelijk, laatste uur tenenkrommend slecht. Zijn weggespeeld. Alleen Neres, Mazraoui en Bakker speelden redelijk tot goed. de rest speelde tussen heel matig en comedycapers. Dat centrum is een lachertje.jl niveau, niks meer niks minder. labyad voegt helemaal niks toe. Is geen linksbuiten.
Het gelul van het is maar een oefenwedstrijd doet ons straks de das om. Dat bagatelliseren is funest. Je moet keihard met de vuist op tafel slaan. Dit kan niet. Een het publiek? Makke schapen. Zij moeten de boel wakker schudden als de club het zelf niet doet.

Dat je verliest, dat kan, maar wat was dit erg. Labyad, wat moet je ermee? Orejuela, echt dramatisch samen met Wober en ook Schuurs deelde mee in de malaise. Het is in ieder geval pijnlijk duidelijk geworden dat Ajax een snelle CV nodig heeft, als je hoog verdedigd en tegen een snelle spits speelt kun je gewoon elke wedstrijd verliezen.

Eiting en Neres vond ik nog wel prima spelen en was blij om weer een vlaag van de oude Siem de Jong te zien. Ik denk voor de stabiliteit in het elftal goed om hem in de basis te zetten. Ziyech vertrekt nog wel verwacht ik, dus samen met Frenkie en Donny (ook matig vandaag) op het middenveld en Tadic naar LA.

13 juli 2018 om 21:42

Dat Labyad een minder oefenpotje speelt vind ik persoonlijk niet zo erg. In het geval van Orejuela is het geduld toch eigenlijk wel een beetje op. Vorig seizoen bij Jong Ajax ook verdedigend regelmatig heel erg zwak. In Ajax 1 deed hij het in die enkele potjes die hij mocht spelen overigens wel aardig. Maar over de hele linie genomen de minste rechtsback van de 3 opties die we hebben. Wober vond ik vorig jaar in de eerste seizoenshelft echt uitstekend. Vanavond was het echt een drama, terwijl ook Schuurs geen sterke indruk maakte. Bakker maakte wel een positieve indruk op mij tijdens de voorbereidingen.

Als we trouwens een snelle CV nodig hebben moet je afvragen of Daley Blind wel de juiste oplossing is. Helemaal als je leest voor welk bedrag hij moet komen. Als 6 zie ik hem zeker graag terug komen, maar als centrale verdediger heb ik mijn twijfels.

Siem de Jong maakte trouwens op mij ook een positieve indruk, wat sommige supporter toch tegen hem hebben is mij een raadsel.als hij slecht speelt mag dat gerust gemeld worden, maar als hij goed speelt (zeker als je weet dat hij net terug is na een blessure) dan moet dat ook benoemd worden.

13 juli 2018 om 23:42

Blind is snel genoeg voor de treuredivisie. Jorgensen en Luuk de Jong kan hij wel hebben, dit is geen PL

14 juli 2018 om 00:04

Labyad heeft inderdaad wel wat meer krediet, aan de andere kant is er aardig voor hem betaald. Maargoed niet echt flitsend begonnen.

Ik twijfel daarom ook aan Blind, had liever gehad dat we die RBs en Bande niet hadden gekocht en daarvoor Blind en bv. van Drongelen.

Ben blij dat ik niet de enige ben die het in Siem zit zitten, denk dat we dankbaar mogen zijn dat hij terug is. Meer dan nuttige teamspeler die anderen beter laat renderen, Ajax was vorig jaar te weinig een team. Het lijkt allemaal zo simpel, maar Siem zie je wel telkens gaten trekken voor de spits, Dolberg begon ook meteen beter te draaien.

Dat we dit oefenpotje ook verliezen doet me vrij weinig, maar we zitten 12 dagen voor de eerste wedstrijd tegen Sturm Graz en veel dingen die ik zie stellen me weinig gerust. Dit potje was het meest serieuze potje in de hele oefenreeks tot dusver. Dat we verliezen van Preusen Munster, Nordsjaelland of Anderlecht met een elftal wat praktisch Jong Ajax is daar lig ik niet wakker van, ook niet dat er niet gewonnen kan worden van Steaua of dat we vandaag met 1-3 verliezen van Anderlecht. Het gaat puur om wat ik die oefenwedstrijden zie waar ik me zorgen over maak. De invulling van de rechtsback positie vandaag bijvoorbeeld, het feit dat Wober en Schuur back-up worden komend seizoen als centrale verdedigers maar de meest simpele fouten maken. Vooral van Wober, die vorig jaar in de eerst seizoenshelft een uitstekende indruk achter liet. Druk zetten gaat vaak niet goed, de balrondspelen al helemaal niet. Zeker de tweede helft oogde Anderlecht veel fitter en energieker.

Laten we hopen dat tijdens het trainingskamp in Engeland er tekenen komen dat Ajax wel naar een goed niveau aan het groeien is. Want daarna is het gedaan met de vrijblijvendheid van dit soort uitslagen. Ten Hag kan zich geen uitschakeling tegen Sturm Graz veroorloven, dan zitten we al na een paar weken van het seizoen in een nieuwe crisis.

Ik schrok nogal van de eerste helft van Ajax. Maar die was nog een heiligheid in vergelijking met de tweede. Even een resumã© van de oefenwedstrijden van Ajax (oefenwedstrijden van Jong Ajax trekken bijna een parallel): 3-1 verlies tegen Duitse derde klasser, 1-1 tegen Roemeens voorheen Steau Boekarest en nu 3-1 verlies tegen Anderlecht. Maar het zijn maar oefenpotjes, toch??? Misschien toch maar als de bliksem afscheid nemen van die halve Duitser Ten Hag? Het spel is al tijden niet om aan te zien en de resultaten zijn navenant. Daarnaast moet Marc Overmars echt nog een paar ervaren verdedigers halen en een verdedigende nummer 6 (in beide gevallen Niet Blind). Dit alles gebeurt niet, en ik voorspel directe uitschakeling tegen Sturm Graz en, afhankelijk van de tegenstander in de voorronde EL, ook uitschakeling. Over een kampioenschap zou ik helemaal maar niet beginnen, want dat zit er niet in met deze selectie. En geschikt voor verkoop of verhuur: Kristensen, Orejuela, Wober, Eiting, Siem de Jong (manman), Huntelaar en Labyad. En dit was nog niet de fijne stofkam. Bye the way: Feijenoord staat met 5-0 voor tegen Basel - gerenomeerd CL deelnemer. Maar het is maar een oefenpotje, toch??

13 juli 2018 om 22:29

Het zijn maar oefenpotjes ja, klopt. Kijk even naar wie we allemaal nog missen. Dat is al een deel van het antwoord. Een paar ervaren verdedigers? Moeten we er straks 15 in de selectie hebben dan? Sowieso moet er wel een verdediger bij, maar een paar....

Leuke voorspelling verder, hebben we helemaal niks aan. Met deze selectie zit het kampioenschap er niet in? Juist. Op papier de sterkste selectie van de competitie, dus het zit er met deze selectie echt wil in. Of het dan niet lukt is een heel ander verhaal.

Huntelaar verkopen? Juist. Daar heb ik een woordje voor: onzin! Wöber verkopen? Ken je het volgende woord: potentie? Lekker kortzichtige conclusie trouwens, Wöber speelde gewoon goed vorig seizoen voor de winter.

Feyenoord staat voor? Leuk, dit is een topic over Ajax-Anderlecht. Knap van Feyenoord, weet niet welke spelers op het veld stonden (aan beide kanten). En ja, ook dat is maar een oefenpotje. Zou Feyenoord ook met 5-0 winnen als het voorronde CL was? Nee, dat denk ik niet. Net als dat ik niet denk dat Ajax-Anderlecht zo zou zijn gegaan als dit voorronde CL of EL was. Want dit waren oefenpotjes.

Geschrokken van de eerste helft? Oké. Waarom? Laatste kwartier was stukken minder, maar het eerste half uur was Ajax eigenlijk goed aan de bal, alleen ze drukte nog niet écht door. Maar als je daar al van schrikt... Verdedigend stond het slecht, daar kun je van schrikken, maar dan schrik je nog niet van heel Ajax.

14 juli 2018 om 00:57

@fernandoalonso
Maar even waar we het ook gisteren al over hadden. Deze verdediging kan toch niet man. Er moeten echt jongens bij die klaar zijn. Bakker en schuurs moeten gewoon rijpen in jong. Geef ze een keer een wedstrijd in de ED als je 3-0 voorstaat. Maar hier wil je echt niet als backup mee europa in. Ik hoef het rijtje voorbeelden niet weer te noemen.
Wöber vind ik ook een slappe dweil. Zakte vorig jaar diverse malen door het ijs. Bij psv zullen ze er nog versteld van staan.
Orejuela is gewoon een miskoop. Klaar, kan je kort of lang over praten. Kan gebeuren. Evalueren hoe dit kon gebeuren en leren van je fouten en nu een directe versterking halen

14 juli 2018 om 12:07

Dit was dan ook de B-verdediging, dus het zal echt nog wel beter gaan als iedereen er bij is. Schuurs zal misschien ook beter spelen met Blind of De Ligt ernaast dan met Wöber. Hetzelfde geldt voor Wöber. Samen spelen lijkt in ieder geval geen optie, tenzij ze dat in Jong doen. Om dan nu te zeggen dat ze beide als back-up niet goed genoeg zijn, vind ik dan ook voorbarig.

Ik blijf ook Orejuela nog niet afschrijven, maar hij moet wel snel verbeteren. Gisteren maakte hij weer een dure fout en ook daarbuiten waren er veel fouten. Ik wil eerst zien hoe ze het in officiële wedstrijden doen voordat ik echt een zo'n stempel als miskoop ga geven.

14 juli 2018 om 12:29

Voor de officiële wedstrijden moet je gewoon klaar zijn. Anders ga je weer achter de feiten aan lopen. Het rijtje dat ik hier vaak opnoem, zal ik je besparen.
Van Schuurs mag je ook nog niet al te veel verwachten. Is pas 18. Laat hem lekker opgroeien in Jong en lekker zijn minuten maken.
Wöber moet nu gewoon klaar zijn, maar blijkt dat gewoon nog niet. Je bent toch wel met me eens dat hij vorig jaar op de belangrijke momenten zwaar door het ijs zakte?
Ik zie Blind graag op 6 en als back-up voor de links back Een CV is dus lijkt me geen overdreven luxe

14 juli 2018 om 12:40

Wöber vond ik vorig seizoen voor de winter sterk spelen, maar daarna was het veel minder. En gisteren al helemaal. Ik denk dat ik het rijtje wel ken, gebruik het zelf ook; Rostov, Rapid, etc.

Blind wordt gehaald als CV en dan heb je met De Ligt, Blind, Wöber en Schuurs al 4 Cv's in je selectie. Dus elke positie dubbel bezet. Ik denk zelf ook dat Blind beter is op 6, maar ik denk dat hij als CV gaat spelen.

Je moet voor de officiële wedstrijden klaar zijn inderdaad, maar ik denk gewoon dat het duo Schuurs-Wöber nog niet werkt. Wellicht werkt het duo De Ligt-Wöber wel. Dat weten we nog niet. Niet dat je daarmee wil gaan experimenteren in de CL, alleen ik bedoel daar alleen maar mee te zeggen dat het nog niet per se zo is dat ze allebei in Jong thuishoren. Schuurs zal daar wel de meeste minuten gaan maken denk ik.

14 juli 2018 om 13:00

@hansje: schuurs is niet voor de basis gehaald en dat weet je. Er is gezegd dat ie mag knokken voor een plek maar dat hij zijn potten in jong ajax zal spelen. Hij kan echter wel elke dag trainen op dit niveau. Het zou heel raar zijn als je van Fortuna ëven" meedoet bij Ajax. Dan moet Ajax zich echt zorgen maken, als spelers van Fortuna aanhaken alsof het niets is.

Wober valt me nu even tegen en is sinds zijn blessure niet top. Ik zie Blind ook veel liever op 6 want hij is wel echt te traag als CV. Vooral voor 20 mln vind ik dat wel echt veel te veel. Volgens mij moet je dat betalen voor aanvallers en niet voor verdedigers. Al is Blind een prima aanvulling ook qua ervaring

Die orejuela heb ik wel afgeschreven, die heb ik nu best wat keren zien spelen maar dat is wel echt slechte scouting. Speelde bij Jong ajax ook RB volgens mij vooral om die verdedigend er niets van kan.

al snel Europese voorrondes dus je had gehoopt dat ze wat verder waren. Maar goed er is nog tijd.

Jeetje, de voorbereiding dit jaar is wel heel erg slecht qua resultaten. Er kan alleen maar gewonnen worden van amateurteams. Al kan ik me herinneren dat dat ook zo was toen Bosz aan z'n eerste voorbereiding begon. Hopelijk een voorbode voor mooi voetbal wanneer het er echt om gaat, al ben ik sceptisch over het aankomende seizoen. Ik denk dat er goede spelers worden aangekocht, maar ben benieuwd of het allemaal gaat werken.

Veel slechte aankoop in de achterste linie. Hoeveel geld heeft dat allemaal gekost? Ongelooflijk. Verkoop wober, orejuela en kristensen. Neem je verlies. Koop nieuwe verdedigers voordat je het moet bekopen met nog een jaar zonder prijzen. En ook al is het een oefenpotje, man man... Ik heb echt niet het idee dat dit jaar beter zal gaan onder ten hag.

13 juli 2018 om 21:39

Jeugdspelers zijn zeker niet minder, misschien wel beter met meer potentie. Zeefuik bijvoorbeeld, wat is daar mis mee ten opzichte van Orejuela die 5 miljoen moet kosten?

13 juli 2018 om 21:44

Toch blijven mensen overmars verheerlijken. Maak niet uit hoeveel hij verkoopt, zijn voornaamste taak is een gebalanceerde selectie samen te stellen die kampioen hoort te worden om het jaar. Sinds die beste man volledig de selectie naar zijn hand heeft gezet, hebben wij nog steeds geen prijs gewonnen. Schalen onder de boer tellen niet mee, zeker niet de eerste 3 schalen. Waar overmars geen bal mee te maken had gehad. Bij 4e schaal had ie nog een beetje zijn eigen flavor

13 juli 2018 om 21:50

Zeefuik is enorm lomp en voegt weinig toe. We kunnen iedereen wel gaan vergelijken met die Orejuela maar dat lijkt me geen goede graadmeter. De scout die hem heeft aanbevolen mag wel een tik op de vingers krijgen.

13 juli 2018 om 21:55

Overmars is een goede verkoper, maar dat kunnen er heel veel anderen ook. Maar een bar slechte inkoper, en die kunst (goed inkopen) beheersen maar weinig. Zeker Marc niet, maar Ajax koestert de NV, en laat de AFC maar wat aanmodderen.

13 juli 2018 om 21:42

Heb je gelijk in, dat zijn drie zeer matige aankopen.
Eigenlijk moet je die zo snel mogelijk kwijt.
Al leek Wober het leuk te doen..

14 juli 2018 om 00:06

Ga nou eerst leren van je fouten, Mazraoui is een prima RB en Zeefuik had ook meer kansen verdiend. Laat die middelmaat zitten en laat ze vooral niet de minstens gelijkwaardige jeugd in de weg zitten.

Zonder Ziyech gaat het er somber uitzien voor ons. man man wat was Wober slecht. Dacht eerst dat het een a1 speler was...

Die Labyad leek wel een paar kilo's te zwaar te zijn. En Schuurs laat zich wel heel vaak het bos in sturen door de aanvallers. Hij viel me echt tegen.

13 juli 2018 om 21:44

Ik heb schuurs vorig jaar vaker zien spelen en ik verwacht dat hij minimaal een jaar nodig heeft om aan te haken, als hij het niveau al haalt.

13 juli 2018 om 21:51

Nou ik heb zijn zus gisteren ook zien dubbelen op Wimbledon en die was 1 en al ergenis. Ze stapelde domme fout op domme fout. Hopelijk heeft hij niet hetzelfde als zijn zus maar voorlopig lijkt het er wel op in de voorbereiding.

13 juli 2018 om 21:44

Eens, hopelijk waren het de zenuwen..

Maar hoe was Dolberg? De verdediging wordt er hier flink door gehaald maar hoe speelde hij ? Wordt ook door niemand genoemd.

13 juli 2018 om 21:43

Dolberg heeft weinig laten zien maar hij stond dan ook op een eiland..

13 juli 2018 om 21:43

Dat hij niet genoemd wordt moet toch een teken aan de wand zijn voor je.

13 juli 2018 om 21:47

Dolberg zit nog steeds in zijn talentendip. Speelde niks klaar vandaag. Alleen Onana, Frenkie, Eiting, Neres en Huntelaar waren nog redelijk

14 juli 2018 om 00:09

Beter toen hij steun kreeg van Siem de Jong, die jongen staat ook altijd tegen 4-5 verdedigers omdat er vanuit het middenveld te weinig diepgang is (Deden Siem en Klaassen, voorgaande jaren wel).

Siem de Jong moet na een jaar zijn ritme ook nog steeds vinden hè. Man man wat zit daar weinig in zeg. Alleen al zijn motoriek en uitstraling blijven mij verbazen. Ooit had hij toch wel techniek en een neusje voor de goal?

Je oefent om dingen uit te proberen en te zien. Duidelijk vanavond dat een centrum Schuurs / Wöber niet wenselijk is voor komend seizoen. Zou Schuurs een jaartje verhuren aan een andere eredivisie club om zich te ontwikkelen.

ten eerste is het maar een oefenwedstrijd. ten tweede kan je van Anderlecht verliezen, dat is gewoon een Belgische topclub en die hadden hier ook gewoon meegedaan om het kampioenschap

13 juli 2018 om 21:53

Beiden absoluut waar. De eindstand is dan ook totaal niet belangrijk. Wat wel belangrijk is is dat je vooruitgang ziet, wat automatismen inslijpt etc etc, het enige positieve wat ik ervan kan maken is dat er op het eerste oog geen blessures zijn. Wat een zaadpartij

13 juli 2018 om 22:21

Helaas speelde Anderlecht ook met zijn reserves, het enige lichtpuntje was Bakker bij Ajax.
Grootste zorg de vorm van Onana..

13 juli 2018 om 22:31

"grootste zorg de vorm van Onana.."

Mis ik weer eens het sarcasme?

13 juli 2018 om 22:36

Nee, kijk op het spelletje.
Jij was waarschijnlijk wel tevreden met de wedstrijd van Onana..

13 juli 2018 om 23:06

Komt er ook nog enige onderbouwing?

"nee, kijk op het spelletje." Waar dit dan weer vandaan komt. Normale discussie te moeilijk voor je?

Geen zorgen PSV had vorige week ook voetballes van Anderlecht gehad. Verbazend hoe ver die al staan na al die aankopen...

Pff tis tot nu toe nog een zeer teleurstellende voorbereiding en over 12 dagen is de belangrijke pot al tegen Sturm Graz.... Het MOET gauw beter...

13 juli 2018 om 22:28

De volgende twee potjes staat er waarschijnlijk een kompleet andere verdediging, en hopelijk doet Tadic dan ook mee.maar blij wordt je hier niet van..
Je verwacht toch veel meer van deze spelers.

Moet ik nou lachen of huilen om het merendeel van de reacties? Man man man wat een gezeik. Het was misschien slecht, maar Ajax zal geen enkele officiële wedstrijd spelen in de samenstelling van vandaag, zeker die van de tweede helft. Volgens mij werd er tegen Steaua en in het eerste half uur tegen Anderlecht vrij aardig gevoetbald. Twee jaar geleden was de voorbereiding onder Bosz ook ruk en dat seizoen leidde uiteindelijk tot een EL-finale. Daarnaast kan ik me in de afgelopen acht jaar geen enkele oefencampagne herinneren waarin de resultaten en het voetbal al van een topniveau was. Is het slecht tegen Sturm Graz, dan hebben jullie meer reden tot klagen. Maar goed, Ajax is een topclub geworden mede door de uitermate kritische houding van de achterban, dus misschien zijn jullie wel goed bezig

Spelers als Lamprou, Kristensen, Orejuela, Schuurs, Wober, Siem De Jong, Labyad, Bande zijn geen spelers van het niveau wat Ajax eigenlijk zou moeten nastreven. Ik snap echt niet hoe ze die hebben kunnen binnenhalen. Verkoop, verhuur ze, zet ze op de bank of zet ze bij Jong Ajax. En haal Ajax waardige versterkingen binnen. Haal bijvoorbeeld Fosu Mensah, Blind en Mount binnen. En ook in Ten Hag heb ik geen vertrouwen. Zet Reiziger maar voor de groep zodra de prestaties van Ten Hag teveel tegenvallen. Met Reiziger is er dan eindelijk weer een ex Ajacied als trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

219 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 19 12 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Bayern München gaat de strijd met Barcelona inzake Luka Jovic aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren