Ajax moet miljoenenaankoop zeker tot winterstop missen

Vrijdag, 13 juli 2018 om

Ajax verzekerde zich in de winterstop voor ruim acht miljoen euro voor Hassane Bandé, die zich onlangs in de voorbereiding op het aankomende seizoen aansloot bij zijn nieuwe werkgever. Het zal echter even duren voordat de van KV Mechelen overgenomen aanvaller zijn debuut kan gaan maken voor de Amsterdammers, aangezien zij vrijdagavond via de officiële kanalen communiceren dat Bandé lange tijd aan de kant zal staan.

De Burkinees nam vrijdagmiddag met andere reserves deel aan een oefenwedstrijd tegen de reserves van Anderlecht, vanavond de oefentegenstander van Ajax in het Olympisch Stadion. Bandé haalde het einde van dat duel niet en moest na een stevige tackle met een brancard naar de kant. Nader onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de aanvaller flinke schade aan zijn linkerbeen heeft opgelopen.

De club laat weten dat Bandé in ieder geval zijn kuitbeen heeft gebroken en de binnenband van zijn enkel heeft gescheurd. De negentienjarige dribbelaar gaat spoedig onder het mes en de verwachting is dat hij voor de winterstop in ieder geval niet in actie zal komen voor zijn nieuwe club. De aanvaller kwam tot nu toe in zes oefenduels in actie en wist daarin eenmaal het net te vinden.

Naast Bandé zit overigens ook Matthijs de Ligt in de ziekenboeg. De jonge verdediger is vrijdag niet van de partij tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht doordat hij klachten over heeft gehouden aan een training eerder op de dag. De Ligt reist zaterdag naar verwachting echter wel gewoon mee naar Engeland, waar Ajax aankomende week een trainingskamp belegt.


Poll

Vind jij dat Ajax nu de transfermarkt op moet voor een nieuwe aanvaller?


Gerelateerd

59 reacties (laatste reactie door xajacfa)

Sterkte Bande maar oei die kan misschien nu al als miskoop worden beschouwd. Zal ook nog lang duren voordat hij topfit is en wedstrijdritme heeft. Zal ook geen makkie worden om zichzelf in de basis te spelen met de aanvallers die Ajax al heeft. Bande maakte ook al geen indruk meer na zijn eerste goede half jaar bij Mechelen en ook in de voorbereiding maakte hij allesbehalve indruk bij Ajax. Snap niet dat Ajax zoveel geld voor hem heeft neergelegd.
Misschien biedt dat een mogelijkheid om naast Blind nog een aankoop te doen bij Ajax.

13 juli 2018 om 19:35

Je zou hem ook even sterkte kunnen wensen....

13 juli 2018 om 19:35

Ajax wist natuurlijk al dat hij geblesseerd ging zijn... Totale miskoop echt ongelofelijk Ajax hoe kun je?

13 juli 2018 om 19:48

Wat een ongelofelijke domme reactie hij krijgt een grove tackle en jij bestempeld hem gelijk als miskoop .

13 juli 2018 om 19:49

Miskoop doe je denk ik nooit met voorbedachte rade. Als iemand om welke reden dan ook niet slaagt, dan lijkt me dat een miskoop. Overigens is dit hier natuurlijk veel te vroeg om te concluderen.

13 juli 2018 om 19:52

Ik zei misschien miskoop. Niet definitief dus.

13 juli 2018 om 20:26

Ik denk dat Mattereazzi bedoelt dat spelers die vaak geblesseerd raken bij hun nieuwe club in de voorbereiding over het algemeen een weinig succesvolle passage kennen bij hun nieuwe club. Je begint immers met een achterstand, en mogelijk staan er andere spelers op in zijn afwezigheid.

13 juli 2018 om 21:59

Ja dat bedoel ik.

13 juli 2018 om 19:35

Lekker makkelijk scoren dit... Veel te vroeg om daar iets van te vinden. Die jongen heeft nog niets kunnen laten zien in Ajax1 en de buitenwacht staat alweer trappelen om hem als miskoop te bestempelen. Iedereen kan geblesseerd raken, ook de groten der aarde.

13 juli 2018 om 19:38

Hij heeft zijn kuitbeen gebroken... dat komt door een grove tackle, niet door blessuregevoeligheid.

13 juli 2018 om 19:43

Blessuregevoeligheid kan ook ontstaan door een zware blessure die eerder is opgelopen.

13 juli 2018 om 19:50

Wat een onzin praat jij. Het Kuitbeen is gebroken na een zware tackle, niet door een verkeerde beweging. Alsof Bande al drie keer in zijn loopbaan zijn kuitbeen heeft gebroken.

13 juli 2018 om 20:02

Stel een speler scheurt kruisband van zijn knie dan zal die knie kwetsbaar blijven. En door die kwetsbare knie kan een speler dan weer andere blessures oplopen als hij probeert te forceren.

13 juli 2018 om 20:06

Ik denk dat het beste is dat je je eigen niet verdedigd en niet moet reageren. Ik snap wat je allemaal bedoeld, maar in dit specifieke geval zit je fout nu.

13 juli 2018 om 21:09

Een botbreuk is toch niet te vergelijken met een blessure aan knie- of enkelbanden? Je maakt jezelf belachelijk door je gelijk te willen halen.

13 juli 2018 om 22:03

Ook met een botbreuk kun je gaan willen forceren waardoor je ook andere blessures kan oplopen.

13 juli 2018 om 19:41

Zulke reacties irriteren mij persoonlijk heel erg. Hoe kan je iemand al afschrijven voor dat hij überhaupt zijn officiële debuut heeft gemaakt. Jij zat vorig seizoen zeker ook te zeiken op Neres dat hij een miskoop zou zijn? Bandé gaat je nog verrassen, vergeet niet dat hij nog maar 19 is en veel potentie heeft

13 juli 2018 om 19:44

Alleen Neres had niet te maken met spelers als Tadic en Labyad die ook op zijn positie speelden. Zou nog heel lastig worden voor Bande om zich in de basis te spelen de komende twee seizoenen. En dan is het nog maar de vraag welke spelers daarna nog haalt.

13 juli 2018 om 20:56

Nee, Neres had te maken met El Ghazi en Toure

13 juli 2018 om 21:20

Toure?

13 juli 2018 om 19:45

Je doet je naam eer aan Mattereazi! Ook die blesseerde nooit een tegenstander, lag zeker en vast aan de blessuregevoeligheid van de ander. Sterkte wensen is het minste wat je kan doen, voor zn jongen komt wellicht een droom uit om voor Ajax te spelen. Die ziet hij nu voorlopig in duigen vallen. En nog een extra aankoop is echt niet nodig, je kan zowel Tadic als Labyad daar neerzetten en met Johnson en Cerny heb je ook nog jeugdige alternatieve voor die positie. Wellicht toch Ziyech aan zijn contract houden tot aankomende winter? Is overigens sarcasme, zijn afspraken gemaakt, I know! Sterkte Bande, gun je niemand helemaal niet in een oefenpot

13 juli 2018 om 20:29

Ach die jongen heeft meerjarig contract getekend. Neres speelde ook pas na een half jaar en is nu toch wel een belangrijke speler voor Ajax. Het is een blessure waar hij heus wel weer helemaal bovenop komt. Geef die jongen wat tijd...

13 juli 2018 om 20:29

Noa Lang, grijp je kans

13 juli 2018 om 20:31

Ik heb nog nooit zoveel onzin gezien, iemand een miskoop vinden omdat hij geblesseerd raakt....

13 juli 2018 om 20:50

Miskoop, vanwege een blessure??? Ik heb nog nooit zo'n achterlijke beredenering gehoord.

13 juli 2018 om 22:02

Hoe lullig ook nu moet Overmars wel wat doen, deze speler kan er echt geen hout van beetje vergelijkbaar met Sanogo dat was ook zon topper. maar ja na al die goede aankopen kun je je ook wel eens een uitglijder permitteren. Geluk bij ongeluk dat je nu wel een excuus hebt om een nieuwe speler te halen Marc.

13 juli 2018 om 22:07

Inderdaad. Ik zou ook graag willen dat Marc nu op zoek gaat naar nog een nieuwe versterking.

13 juli 2018 om 22:23

Gelijk Kluivertje terughalen.. haha

Verschrikkelijk voor die jongen. Revalideren, hard werken en sterker terug komen, meer kan je niet doen.

Bah wat naar voor die jongen. Succes met je herstel!

Heel erg sneu voor hem. Focussen op het herstel en hopelijk tot gauw Hassane!

Gelukkig meerdere opties voorin, dus opzich geen probleem. Natuurlijk wel heel jammer voor hem om geblesseerd te raken.

13 juli 2018 om 19:38

Wel een probleem als Ziyech vertrekt hoor. Nu kunnen beiden Tadic en Labyad op linksbuiten spelen

13 juli 2018 om 19:49

Dan kan een van de twee op 10 spelen met van de Beek en F. de Jong erachter! Je hebt ook nog Schone, S. de Jong, Mazrouai, Eiting en nog Ekkelenkamp voor het middenveld, opties te over dus.

13 juli 2018 om 20:23

Ziyech zijn vertrekt zou totaal geen probleem mogen zijn. Ja we missen de beste speler van de eredivisie afgelopen seizoen maar we hebben een hoop kwalitatief goede middenvelders. Misschien kan f. De jong dan ook eens op zijn normale positie laten zien wat hij in huis heeft en je hebt Donny van de beek, tadic eventueel nog Siem de jong.

13 juli 2018 om 20:30

Noa Lang

13 juli 2018 om 21:26

Ik zie Ziyech meer als een middenvelder. Voor in kan Ajax met de spelers die nu bij de selectie zitten aardig variëren. Op de spits positie na zit het voorin wel gied

Had die Belgische journalist het dus wel bij het rechte eind.

13 juli 2018 om 19:52

Die voorspelde dat hij een vreselijke blessure kreeg?

13 juli 2018 om 20:06

Nee die berichtte hier direct na de blessure al redelijk accuraat over, blijkt nu. Was men, waaronder ik, wat sceptisch over.

Miskoop, blessuregevoelig? Wat een hoop onzin allemaal, die jongen heeft door een zware overtreding zijn kuitbeen gebroken.. op basis van enkele oefenpotjes iemand meteen weer afschrijven, dat sommige hier werkelijk een dagtaak van kunnen maken, grow up. Vreselijk voor die jongen, veel sterkte toegewenst.

13 juli 2018 om 20:00

Soms is het niveau hier echt om te janken. Alles aangrijpen om maar negatief te zijn en bij voorkeur over de andere club. Harstikke sneu voor die jongen en dit zegt natuurlijk niets over hoe goed hij wel of niet is. Hij moet zijn kans nog krijgen/pakken.

Wat een persoonlijk drama voor die jongen, pas bij de club en dan zo'n zware blessure oplopen in de voorbereiding. Ik wens hem veel sterkte met zijn herstel, echt heel vervelend voor hem. Laten we hopen dat hij goed terug komt van deze nare blessure.

Ajax moet nu echter wel kijken naar de bezetting in de selectie, want de vleugelbezetting was al niet geweldig. Na deze blessure valt er voorlopig weer een optie weg. Misschien toch nog de transfermarkt op voor een vleugelspeler.

Ai dat is vervelend nieuws. Misschien toch wat meer doorschuiven uit de jeugd of toch wat nieuws aantrekken om het gat op te vangen?

Echt balen voor die jongen, hoe je het went of keert. Het zit zijn ontwikkeling nu wel erg dwars... kan goedkomen maar zijn genoeg toptalenten die het niet hebben gered door een zware blessure op een cruciaal moment

Met dit team overleven ze de eerste voorronde niet eens. Wat verschrikkelijk slecht zeg. De aankopen komen weer te laat of niet vrees ik. De enige versterking is tadic,verder is het materiaal voor jong Ajax. Als er niet nog minstens 3 duidelijke versterkingen komen is het weer een verloren jaar.

Ik vind Johnsen persoonlijk een groter talent

Typisch vrijdag de 13e Erg jammer voor die jongen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Bayern München gaat de strijd met Barcelona inzake Luka Jovic aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren