Lovende Gerrard ‘neemt hoed af’: ‘Beter dan wat ik ooit gepresteerd heb’

Vrijdag, 13 juli 2018 om

Engeland presteerde op het WK verrassend goed, maar strandde afgelopen week in de halve finale van het mondiale eindtoernooi. Kroatië was na verlenging met 2-1 te sterk voor the Three Lions. Desondanks is Steven Gerrard trots op de prestatie van de Engelsen, die volgens hem het maximale hebben gepresteerd op het toernooi in Rusland.

“Ik vind het uiteraard jammer voor Gareth (Southgate, red.) en de spelers, omdat dit een unieke kans was om de WK-finale te halen. Maar als je alles 24 uur later reflecteert, kan je alleen maar trots zijn op het team en de staf. Ze hebben het veel beter gedaan dan ik ooit heb gepresteerd op een WK”, zo wordt Gerrard geciteerd door de Daily Mail.

“Het enige dat ik kan doen, is mijn hoed afnemen voor deze prestaties. Ze verdienen een groots onthaal als ze terug naar Engeland komen en ik hoop dat dit de start van iets nog groters is. Ik ben enorm onder de indruk van de prestaties op dit WK”, vervolgt de manager van Rangers FC. Gerrard begon met de Schotse topclub reeds aan het seizoen in de Europa League, waarin werd begonnen met een 2-0 overwinning op FK Shkupi in de eerste voorronde.

“Natuurlijk kwam er een beetje geluk kijken bij de loting, maar we hebben bewezen beter te zijn dan bepaalde landen. Uiteindelijk was Kroatië iets beter, maar ik vind dat we geen kritiek kunnen leveren. Dit was een geweldige prestatie”, besluit Gerrard. Voor Engeland wacht zaterdagmiddag nog de troostfinale, waarin the Three Lions het in Sint-Petersburg opnemen tegen België.


Poll

Wie wordt derde op het WK?


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door blieke)

Tegen Colombia met penalties en tegen Zweden, Panama en Tunesië gewonnen. Wat een wereldprestatie!

13 juli 2018 om 19:24

Snap je, ik vind het ook allemaal maar magertjes. Tegen Colombia hadden ze al moeite en dit Kroatie was gewoon sterker. Het is allemaal gewoon gunstig verlopen voor de Engelsen waardoor ze zover konden komen. Aan de andere kant van de schema hadden ze nooit kans gemaakt. Ik vond het dan ook minder hoe de indeling van de schema werd geregeld. De de laatste poules die hun laatste wedstrijden speelden hadden zo gewoon een voordeel, omdat de teams uit de eerste poules al werden ingedeeld in de schema. Met een loting waarbij de nrs 1 vs de nrs 2 gingen had je dat kunnen voorkomen. Bedoel hoe kan verliezen en 2e worden nou voordeel opleveren dan de nr 1. Belgie had zo ook gemakkelijk de finale gehaald als zij Engeland lieten winnen, maar zo'n scenario moet je helemaal niet willen hebben.

13 juli 2018 om 19:51

@Sociofan
Ik snap niet hoe je het wil indelen. Dit was nr 1vs nr2. Alleen kun je nooit alle wedstrijden tegelijk spelen. De rechter schema is plots slapper omdat er teams daar zijn weggevallen die er normaliter niet weggevallen zouden zijn. Duitsland hader kunnen staan ipv Zweden. Colombia was niets mis mee.. alleen James raakte geblesseerd, daar kan Engeland ook niets aan doen. Een zeer moeilijke tegenstander en het is maar de vraag of de Belgen Colombia en Zweden hadden verslagen. Niet omdat ze niet meer kwaliteit hebben, maar dit zijn gewoon 2 veldslagen tegen fysiek hele sterke tegenstanders.

Ook de kant van Kroatie, daar doet iedereen laconiek over. Maar de Denen waren gewoon sterk, het is een moeilijk te bespelen ploeg en er zitten een paar spelers bij die een wedstrijd in een moment kunenn beslissen. Voor de Russen geldt dat je tegen de conditioneel sterkste ploeg van het WK moest strijden. Zij hebben ongelofelijke cijfers neegezet en speelden met hun ziel en zaligheid. Spanje is er niet voor niets uitgevlogen.. De rechter kant was helemaal niet makkelijker dan de linker kant. Ik vind dit echt de groots mogelijke onzin. Wij moeten gewoon doorkrijgen dat dit niet het WK vd favorieten was, maar meer van de stille harde werkers.

13 juli 2018 om 20:12

Gewoon zoals in de CL dat gebeurd, ...loten. Maar ik zal het even verduidelijken voor je. Nu stond het vast wie waar terecht komt. De eerste poules speelden hun laatste wedstrijden en werden meteen in de schema ingedeeld. Deze teams hadden geen kans om te kijken waar de landen in de laatste poules terecht zouden komen. Dus ze hadden in principe een nadeel hierin. De landen in de laatste poules speelden hun laatste wedstrijden en wisten juist wel waar de andere landen van de eerste poules terecht kwamen en toen duidelijk werd dat er een mindere kant van de schema was, konden zij daarop inspelen en dat gaf hun een voordeel tov de landen in de eerste poules. Wat kreeg je dus, ...belgie tegen Engeland bijv. werd een vreemde wedstrijd waarin de verliezer beter af was door 2e te worden en zo aan de makkelijke kant te komen.

En ja uiteindelijk had je alsnog de nrs 1 v nrs 2 maar door te loten had je dit allemaal kunnen voorkomen en had geen enkel land een voordeel of nadeel zoals ik hierboven beschreven heb en dan had je tijdens Belgie en Engeland een wedstrijd dat er nog toe deed. Nu lieten zij die match gewoon lopen en was het voordelig als je die zou verliezen en dat moet je niet willen hebben. Hopelijk snap je me punt nu.

Maar goed, dat je de rechter kant al niet makkelijker vond en dat het onzin is, zegt dan al genoeg. Kom nou, landen als Uruguay, Frankrijk, Belgie, Brazilie, Portugal e.d. zaten aan de ene kant en jij wil roepen dat deze kant niet sterker was dan de rechterkant met Zweden, Rusland, Denemarken e.d.? Ah please hou op hoor. Engeland noch Zweden waren niet zover gekomen als zij tegen de bovengenoemde landen hadden gespeeld (van de linkerkant). En weetje, het zou me niks verbazen als Frankrijk simpel met een 2-0 of 3-0 van Kroatie zal winnen. Dan is het meteen ook duidelijk hoe makkelijk de rechterkant was.

13 juli 2018 om 20:16

Je kunt niet tijdens een Wk gaan loten. Er moet veel te veel vooraf geregeld worden.

13 juli 2018 om 19:24

Tja, en als ze die niet hadden gewonnen dan hadden ze ook de lachers op hun hand gehad. Feit is wel dat ze de laatste 4 bereikt hebben en daar kunnen veel landen alleen maar van dromen.

Ja, Gerard, ze zijn uiteindelijk veel verder gekomen dan jou Engelse teams, maar ik keek veel liever naar de oude Engelse teams, dan naar dit team , die oude teams waren niet de meest succesvolle, maar die hadden veel meer uitstraling, cohesie en teamspirit. Voetbal met nobele ideeën, moed en strijd. Daar steekt dit huidige team bleek bij af. Het is pure ergernis en frustratie om naar dit Engeland te kijken.

13 juli 2018 om 19:37

Gerrard jij kon ook in de halve finale zitten in 2010, maar ja toen was er nog geen VAR of goalline technologie. Als die goal van Lampard gewoon werd geteld dan was het een hele andere wedstrijd geworden. Maar goed dit Engeland heeft heel veel geluk gehad, zo mogen Pickford echt wel bedanken dat hij zo goed speelde tegen Zweden. Overigens speelde ze expres slecht tegen Belgie in die laatste wedstrijd, want anders lagen zij der al uit in de eerste knockout wedstrijd. Stelletje clowns die Engelsen. #ItsNotComingHome

13 juli 2018 om 19:42

Absoluut, maar wat me t meeste stoort aan dit team is dat ze gewoon niet durven te voetballen. Waarom niet bv een Rooney of Wilshire meenemen om de 3 voorin te bedienen, dan kan je nog steeds je kick en rush spelen met het voordeel van een 10? Waarom geen Rashford? Lijkt wel of Southgate alle creativiteit/spontaniteit uit het team wilde hebben. Eeuwig zonde.

Ik snap het niet. Ze doen alsof dit een Wereld prestatie is.
Ze zouden met deze route zo naar de finale gaan aldus de Engelsen. Nu gebeurt het niet en doen de Engelsen of ze een wereldprestatie hebben geleverd. Zelfs de Engelse tabloids doen mee alsof dit een geweldige sensatie is. Vond het dan ook mooi dat Keane ze fel bekritiseerd en de woorden terugkaatsten. (overigens ben ik geen fan van keane, maar hier kon ik wel van genieten).
Nee het Engeland van Gerrard was veel mooier.

13 juli 2018 om 19:53

Echt he, ze zijn gauw tevreden daar. Kritiek is juist belangrijk voor de zelfreflectie en om beter te spelen en te evolueren. Als ze zo blijven voetballen gaan ze niet ver komen, dit was een zeldzame vorm van geluk, dat overkomt je niet nogmaals. Kan je me trouwens linken naar de kritiek van Keane? Ik kan deze niet gauw vinden.

13 juli 2018 om 20:06

Het zei genoeg over de andere aanwezige pundits dat Wright met een zielig Iers accent de terechte kritiek van Keane probeerde te pareren. Pijnlijk moment in de studio en toongevend voor het gebrek aan objectieve kritiek bij de Engelse analytici.

13 juli 2018 om 23:24

Heb je een punt, maar dit gebeurd in elk land toch? Ik heb ook naar de analysten zitten kijken op tv in Belgie, en die deden ook net alsof Belgie in de finale had moeten staan. Overaal wordt een beetje doorgeslagen als het succes zo dichtbij is denk ik! Persoonlijk vond ik Engeland echt een matige ploeg die fantastisch voorbereid waren op het WK in mijn ogen. De volledige focus op dode spelmomenten vond ik indrukwekkend, maar google maar op Henderson vs Croatia (Pirlo reincarnated) dan zie je gelijk waarom ze never nooit verder hadden kunnen komen. Heb oprecht nog nooit een middenvelder in een Wk halve finale zo slecht zien spelen.

13 juli 2018 om 23:56

Uiteraard gebeurt dit in elk land. Sommige analisten bij sporza waren er ook niet vies van, opgezweept door Van Nieuwkercke en Mulder. Als Nederland een toernooi speelt zijn ze bij voorbaat ook al gewonnen etc. Bij Belgiã« kan je het nog wel volgen omdat ze bij de smaakmakers horen van het toernooi en goed voetbal op de mat leggen, maar de arrogantie bij de Engelsen was wel stuitend dit jaar. Ik vond het dan ook vrij vies dat Keane persoonlijk werd aangepakt op dergelijke wijze net omdat hij gelijk had.

Dat middenveld van Engeland was overigens gedoemd om te mislukken tegen Kroatie, dat kon een blinde zien aankomen

Wk finaleplaats verspeelt in de eerste helft tegen de kroaten .. ze hadden nooit meer het idee mogen krijgen dat zij konden gaan winnen De commentator zag het al na 25 minuten heel goed ... De Engelsen gaan dit helemaal eigenhandig verspelen En dat deden ze Ik vind het jammer dat ze er niet helemaal kapot van zijn ... dat zou k wel zijn

Snap hier weinig van. Natuurlijk is een halve finale mooi, maar kijk eens naar de tegenstand.. Zoveel moois hebben ze ook echt niet laten zien.

Man man man, wat ik niet snap is dat er hier in de comment sectie zoveel azijnzeikers vertoeven. Nee, de tegenstand was niet de sterkste. Maar dan nog, dat zegt uiteindelijk echt niet alles, en daarnaast blijft het nog steeds een prima prestatie. Iets wat in Engeland al tijden niet meer voorgekomen is. Probeer in ieder geval eens voor te stellen dat er eindelijk weer eens een enigszins gezonde relatie met de pers is, al is het voor even.

En zij die reageren met: "ze speelden expres slecht in de wedstrijd tegen België", alsjeblieft zeg, laat jezelf nakijken. Dat is zo een ongegronde niet-logische hypothese, je laat je puur door emotie en tunnelvisie leiden.

Vind het jammer dat de Engelse het niet gered hebben, iedereen gunt het de Engelse eigenlijk altijd wel maar het lukt ze maar niet. Toch het grootste voetballand van de wereld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 5
105 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Joe HartKeeper60
Kyle WalkerVerdediger60
John StonesVerdediger50
Gary CahillVerdediger51
Dele AlliMiddenvelder51
Eric DierMiddenvelder50
Adam LallanaMiddenvelder42
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.

687 fans
Coach, 38 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Bayern München gaat de strijd met Barcelona inzake Luka Jovic aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren