Bandé valt uit en is mogelijk ‘meer dan twee maanden uitgeschakeld’

Vrijdag, 13 juli 2018 om

Hassane Bandé is vrijdagmiddag geblesseerd geraakt tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen RSC Anderlecht (3-5 nederlaag). De aankoop van ruim acht miljoen euro is volgens een aanwezige journalist van Het Nieuwsblad en Het Gazet van Antwerpen mogelijk ‘meer dan twee maanden’ uitgeschakeld. Ajax laat niets los over de ernst van de kwetsuur en eventuele herstelperiode, en spreekt van een 'ogenschijnlijk zware blessure'.

Bandé verliet het veld per brancard nadat hij een harde tackle te vewerken kreeg. Op de foto die de journalist op Twitter plaatst is te zien hoe de Ajacied op een brancard ligt. “Brute pech voor Ajax en Bandé. De ex-spits van KV Mechelen blesseerde zich in een oefenpot tegen Anderlecht. Hij is mogelijk meer dan twee maanden out”, schrijft de journalist.


Ajax en Anderlecht spelen vanavond een oefenwedstrijd tegen elkaar in het Olympisch Stadion. Spelers die niet negentig minuten zouden spelen, kwamen vrijdagmiddag al in actie op De Toekomst. De wedstrijd tussen Ajax en de Belgische topclub start vrijdag om 19.30 uur.

Bandé sloot eind vorig seizoen al aan bij de selectie van Erik ten Hag. “Dat was mijn wens, toen de competitie daar was afgelopen. Toen heb ik gelijk gevraagd om hem zo snel mogelijk naar Amsterdam te laten komen. Hij kan nu al wennen. Binnen Ajax, maar ook binnen Nederland, met de taal. Dat is alleen maar winst richting volgend seizoen”, zei Ten Hag toen.Gerelateerd

77 reacties (laatste reactie door xajacfa)
13 juli 2018 om 17:48

Die 8 Mio was toch al veel te veel maar zorgde er wel voor dat Overmars de portemonnee niet wilde trekken. Nu moet hij wel.....

Geluk bij een ongeluk want een topper is dit niet. Wat een onhandige houten klaas is dit zeg. Nu heb je Johnsen , Tadic en Labyad voor die positie maar niet een lefgozertje zoals Kluivert dat wel was. Maar ja wie moet en kun je halen voor die positie. Misschien poging wagen bij iets of iemand wat niemand verwacht? Lens? Bergwijn? Locadia? moeten allemaal wel voor 10 Mio te halen zijn. en staan er denk ik wel direct

13 juli 2018 om 18:20

Kom op zeg. Locadia en Bergwijn zijn niet te halen. Locadia is net een half jaar geleden gekocht voor 10 miljoen door BHA. Die gaan hem nu echt niet voor bedrag verkopen. En psv vraagt natuurlijk veel meer voor een van hun grootste talenten. En Lens hoef ik niet te zien als ajax supporter. Vind dat een beperkte speler, zeker op linksbuiten.

13 juli 2018 om 19:07

Sterker nog, Locadia is voor 17 miljoen verkocht en niet 10 miljoen. Bijna het dubbele bedrag dus. Waarom zou Locadia in hemelsnaam nu al terug willen keren naar de top van de Eredivisie terwijl hij pas een half jaar geleden is vertrokken vanuit de top van Nederland? Bergwijn is al helemaal niet haalbaar. Waarom zou PSV de directe concurrent versterken?

13 juli 2018 om 22:05

oh begrijp me goed Marc heeft genoeg krediet met aankopen opgebouwd wat mij betreft dus een uitglijder kan een keer al is deze wel een beetje prijzig want die 8 Mio ga je hier nooit voor vangen als je hem over twee jaar van de hand doet of eerder

De lengte van de blessure lijkt me erg voorbarig. Maar het is natuurlijk vervelend, zeker voor een nieuwe speler. Mocht het straks lopen met Neres rechts en Tadic links (mocht 'ie daar terecht komt), komt 'ie er niet zo snel meer in natuurlijk..

13 juli 2018 om 22:07

Voorbarig? hij heeft zijn been gebroken hoor. Dan ben je zeker er wel 2 a 3 maanden uit en dan nog herstel

Had al een moeilijke start qua spel en nu ook nog een langdurige blessure. Moeilijk voor die jongen. Lijkt me wel dat Overmars nog een buitenspeler gaat halen om eerlijk te zijn, zijkanten worden nu vooral door jonge jongens uit de jeugd bezet.

13 juli 2018 om 15:58

Neres,tadic en labyad?

13 juli 2018 om 16:10

@topossnick

Zie jij Labyad echt als een buitenspeler? Lijkt me eerder dat hij, net als Ziyech vanuit de 10 positie de flanken opzoekt. Niet dat je hem vast moet zetten aan de zijlijn, in ieder geval niet als Ziyech vertrekt toch?
Edit: typfout.

13 juli 2018 om 18:29

Maar Tadic, van de Beek, Labyad, de Jong, en de Jong kunnen niet allemaal op 10 – of als aanvallende middenvelder spelen toch?
Met dat lijstje word hij al snel buitenspeler of een vaste wissel.

13 juli 2018 om 18:55

Labyad heeft vaak genoeg links buiten gespeeld, lijkt me niet dat hij voor de 10 positie is gehaald.

13 juli 2018 om 22:16

Ik vind labyad op linksbuiten nog niet veel. Geen diepgang en snelheid:/

13 juli 2018 om 16:00

Bandé is een overschatte speler. Speelde 8à10 wedstrijden redelijk tot zeer goed bij KV Mechelen. Jammer voor Ajax dat ze zoveel geld hebben neergelegd voor hem. Hadden ze een andere leuke speler mee kunnen kopen.

13 juli 2018 om 16:02

Hij kan natuurlijk nog sterk groeien, maar dan zal hij grote stappen moeten zetten. Speelt teveel op de Afrikaanse manier nog. Ik hoop wel het beste voor deze jongen. Techniek en snelheid zijn al aanwezig.

13 juli 2018 om 16:13

Veel geld ? voor zo een talent is 8 miljoen een schijntje. natuurlijk speelt hij nog geen seizoen constant maar talent is er. De nieuwe mane

13 juli 2018 om 17:08

Gaan we nieuwe spelers al na 3 a 4 oefenwedstrijden veroordelen? Geef die jongen nou even de tijd. Kan me nog wel herrineren dat Neres in zijn beginperiode ook werd bestempeld als miskoop en we weten allemaal hoe hij er nu voor staat.

13 juli 2018 om 17:12

Gaat indeze toch om zijn blessure ? Beoordelen kan pas na een periode spelen

13 juli 2018 om 16:48

Wat is er mis met een paar jonge jongens? Nunnely is ook rijp voor speeltijd. Johnsen, Cerny, Neres, Tadic, Labyad en dan Nunnely heb je alweer 6 opties.

13 juli 2018 om 17:10

Ik vind Nunnely echt geen Ajax 1 materiaal om eerlijk te zijn en Cerny heeft tot dusver ook bar weinig gepresteerd voor z'n blessure. Verder wel aardig wat opties om te schuiven binnen de opstelling en dus lijkt het me inderdaad niet echt nodig nog een buitenspeler aan te trekken.

13 juli 2018 om 16:56

Bande zat al niet meer bij de selectie, terwijl er nog spelers op vakantie zijn en niet fit. Hij zat bij deze wedstrijd bij Jong Ajax tegen Jong Anderlecht en vorige week tegen Nordsjaelland zelfs bij de C groep, de reserves van Jong Ajax en de jeugdspelers. Ik denk daarom dat deze blessure geen invloed gaat hebben op een eventuele aankoop.

Ajax heeft nu Tadic, Labyad, Lang, Johnson en Cerny voor die positie. Dat lijkt me meer dan voldoende. En over een maand of twee is Bande waarschijnlijk weer terug.

13 juli 2018 om 19:30

Moeilijke start qua spel? Dat viel reuze mee, maar natuurlijk is daar niets over te zeggen na een paar oefenwedstrijdjes.

Vervelend, maar zie hem niet als basisspeler dit seizoen. Voorhoede zal bestaan uit Labyad/ tadic - Huntelaar/dolberg - Neres. Labyad en tadic zullen beide spelen. 1tje op de 10 positie en 1 als hangende buitenspeler.

Grappig bericht weer! Er is net bekend gemaakt dat de clubs vanwege de aangepaste privacywetgeving geen berichten meer naar buiten brengen over geblesseerde spelers en deze meneer weet alweer te vertellen dat de speler er twee maanden uitligt.

13 juli 2018 om 16:06

Tegen journalisten die dingen uit hun duim zuigen valt niks te beginnen. Een club zegt nooit iets over de aard van blessures zo snel na een wedstrijd. Dus die 2 maanden heeft ie in elk geval niet van de club.

13 juli 2018 om 17:07

Het officiele Ajaxblog zegt het volgende: "voor Hassane Bandã© was het een middag om snel te vergeten. De aanvaller uit Burkina Faso viel al na 10 minuten uit, met een op het oog zware blessure. De aard van de blessure is nog onbekend."

Dit is overigens geen officieel statement, want het is een blog

Jammer voor de speler, maar an sich missen ze er niks aan. Het is niet voor niets dat hij totaal niet in beeld is om bij de beste 22 spelers te mogen meedoen. Vrees dat we dit seizoen heel weinig van deze jongen gaan zien.

13 juli 2018 om 16:09

De beste 22 spelers? Dat staat er toch niet. Er staat dat jongens die vanavond niet 90 minuten zouden spelen, oftewel iedereen die niet basis zou starten, die speelden nu. Oftewel, hij zat niet bij de eerste 11 spelers van vanavond. Verwacht hem niet in de basis meteen, maar om nu al te zeggen dat je heel weinig van hem gaat zien is wel snel geoordeeld puur op basis van dit stukje. Ajax speelt al over 2 weken voorronde cl, dus die zullen zo snel mogelijk met de “basis” willen gaan spelen.

13 juli 2018 om 17:07

Ik kijk niet alleen naar dit stukje. Ik kijk naar de voorbereiding. Afgelopen zaterdag speelde de eerste 11 spelers tegen Fcsb. Bande mocht niet meedoen en speelde tegen FC Norsjaelland. Weet je wie wel bij de eerst 11 spelers op de positie van bande speelde? Noa Lang. Als je nu al achter Noa Lang in de pikorde staat dan behoor je niet tot de 22 beste spelers. Op dat moment waren Tadic, Frenkie de Jong, Siem de Jong, Ziyech en Dolberg immers afwezig. Als die er wel zijn raakt hij nog verder uit beeld, want Tadic en Labyad kun je ook op linksbuiten parkeren.

Dit valt prima op te vangen met Tadic, Labyad, Johnsen, Lang die als linksbuiten kunnen spelen. Bande zal niet gemist worden. Ajax had hem eigenlijk niet eens moeten aantrekken gezien zijn dramatische kwaliteiten tot dus ver. Dit zou wel weer eens een dure miskoop kunnen worden.

13 juli 2018 om 16:20

Heb je Johnsen zien spelen? Waardeloze speler die hopelijk voor Ajax niet eens bij de eerste selectie zou zitten. Mee eens over Bandé, heeft niks goeds laten zien in de voorbereiding, niet eens een sprankeltje talent.

13 juli 2018 om 17:04

Waardeloze speler ? Ik heb Johnsen goals zien maken die 95% van de Eredivisiespelers nooit in hun leven zullen maken. Die jongen heeft heel erg veel talent, het is alleen even wachten tot het eruit komt.

13 juli 2018 om 17:06

Hopelijk kan Johnsen dit seizoen wel laten zien waarom Ajax hem gehaald heeft. Bij Heereveen waren ze lyrisch over hem.

13 juli 2018 om 17:10

Johnsen heeft inderdaad wel mooie dingen laten zien. Echter wel een stuk te weinig vind ik. Is erg wisselvallig, hopelijk dat hij met wat meer speeltijd en ervaring wat constanter kan worden.

13 juli 2018 om 19:09

Hij doet me een beetje denken aan Andersen, veel talent, doet zo nu en dan fantastische dingen, maar hij is ook heel wisselvallig en teert te veel op momenten.

Lekker dan, speler van 8 of 9 miljoen nu al twee maanden kwijt

Nog voordat hij begonnen is was hij al omstreden

Gelukkig geen hoofdrolspeler (nog) maar wel zonde

Als hij weer aansluit heeft hij de hele voorbereiding en de opbouw van een basiselftal al gemist

Slecht nieuws dus...

13 juli 2018 om 16:13

Bij Mechelen zullen ze waarschijnlijk nog lachen dat ze dat bedrag voor Bande hebben gekregen.

13 juli 2018 om 16:20

hij beleefde een heel goed eerste half jaar. dan moet je als Nederlandse club soms een risico nemen als je het in zo een speler ziet zitten want speelt hij heel het seizoen goed word hij onhaalbaar voor een club uit de Eredivisie.

wie weet komt zijn talent nog bovendrijven. hij speelde als linksbuiten heel goed bij Mechelen maar later werd hij in de spits gezet en toen kwam de klad een beetje in zijn spel

13 juli 2018 om 16:51

Niet mee eens, dan kun je dus beter voor een speler uit de eigen opleiding gaan. Daar weet je precies hoe het ervoor staat, die hoef je de speeltijd niet uit te leggen en hoef je ook niet aan Ajax te laten wennen. Voor 8 miljoen moet je er gewoon staan en moet het geen gokje zijn, dan kun je beter voor spelers als Johnsen of Cerny gaan en ze wat eerder halen.

13 juli 2018 om 17:12

Denk dat Marc nog met de situatie Bailey in zijn achterhoofd zat. Echter lijkt het er sterk op dat Bailey wel aanzienlijk meer talent heeft dan deze jongen.

13 juli 2018 om 17:13

@lausho

blijkbaar vond Ajax die jongens niet goed genoeg anders hadden ze geen nieuwe flankspelers aangetrokken

Ik vind het trouwens wel dubieus dat iemand roept "twee maanden uit"

Volgens mij heb ik nergens kunnen lezen wat de blessure nu eigenlijk is: spierblessure? knie? kuit?

Wel erg voorbarig dit inderdaad

13 juli 2018 om 17:47

Als ik het zo zie op de foto is de enkel het probleem..

Ajax gaat hem denk ik toch niet missen, want wat valt hij toch een partij tegen. Heb hem in de oefenduels ook maar weinig goeds zien doen. Ik ben vaak kritisch op jonge talenten, ik schreef Neres ook af en had gelukkig ongelijk. Maar deze jongen heeft niet eens echt dat sprankeltje talent wat ik verwacht van een aankoop van 8 miljoen.

13 juli 2018 om 16:50

Daar zie je al een beetje dat ze de opleiding teveel los laten en plan Cruijff ontbreekt. Bande moet je zelf opleiden, of twee jaar eerder kopen voor 1-2 miljoen en dan doorschuiven, dan is hij ook veel beter geacclimatiseerd. Kristensen en Orejuela hoef je ook niet te kopen, Mazraoui is minstens zo goed net als Zeefuik die helaas vertrokken is.

Bespaar je je een miljoen of 18 waar je dan een speler van kan kopen, die echt wat toevoegt wat er uit de opleiding niet komt.

13 juli 2018 om 17:03

Deze onnodige aankopen waren wellicht niet gebeurd als Jonk nog een lepel in de pap had als hoofd van de jeugdopleiding. Maar dan was ook de vraag geweest of spelers als Tagliafico, Sanchez, Neres, Ziyech en Tadic wel voor Ajax hadden gespeeld.

13 juli 2018 om 17:18

Met Jonk waren Tadic, Blind en Labyad ook niet gehaald. Ik zie je dagelijks roepen om meer versterkingen dus kan me haast niet voorstellen dat het aanblijven van Jonk jou tevreden had gestemd.

Niet alle aankopen kunnen toppers zijn. Die Orejuela is echt grappig slecht, dat je je echt afvraagt hoeveel die scout gezopen had toen hij dat rapport schreef. Echter komt Davinson waarschijnlijk van diezelfde scout vandaan.

Kristensen zie ik het nog wel maken met een beetje geluk. Is pas 2 dagen 21 en kwam een half jaar geleden over uit een ander land. Is atletisch gebouwd en zit volgens mij ook een goede kop op. Zou prima kunnen rouleren met Mazraoui.

13 juli 2018 om 17:30

Jonk kreeg ook niet echt de kans bij Ajax. Hij zei wel dat hij niet tegen aankopen was maar wel dat die echt wat zouden moeten toevoegen bij Ajax. Spelers als Sanchez, Ziyech, Neres, Tadic vallen wel in die categorie waar Jonk het over had. Dus misschien waren die ook met Jonk gehaald.

Ajax met 3-5 verloren van Anderlecht met een Jong Ajax elftal. Echt waardeloos dat het beoogde basiselftal nog helemaal niet samen heeft geoefend in de voorbereiding. En het is ook niet goed voor het imago van Ten Hag dat hij weer een oefenduel heeft verloren...

13 juli 2018 om 17:14

Zet om half 8 je tv aan vanavond

13 juli 2018 om 17:17

Welke wedstrijd op welk net?

13 juli 2018 om 17:28

Ajax tegen Anderlecht, de a selecties. Op fox sports neem ik aan

13 juli 2018 om 17:29

Ziggo sport lees ik net op Ajax showtime

13 juli 2018 om 17:33

Leuk, als ik weer thuis ben ga ik zeker kijken. Wordt wel eens tijd voor een overwinning voor het vertrouwen.

13 juli 2018 om 17:52

Ik hoop er ook op, heb zelf nog geen minuut van Ajax kunnen zien maar hoef vanavond gelukkig een keer niet te werken en kan deze wedstrijd dus mooi volgen.

13 juli 2018 om 17:24

De oefenwedstrijden gaan nog niet bepaald goed nee. Nou kan dat gebeuren tijdens de voorbereiding, maar zoals dit heb ik dat toch niet vaak gezien. Ik zie echt alleen maar nederlagen voorbij komen voor m'n gevoel.

13 juli 2018 om 17:33

Hopelijk vanavond dan maar weer eens een overwinning voor de A selectie.

13 juli 2018 om 21:36

Helaas weer niet. Manmanman het was echt niet best.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger305
D. van de BeekMiddenvelder308
D. TadićAanvaller3022
David NeresAanvaller278
H. ZiyechMiddenvelder2515
K. HuntelaarAanvaller2514
A. OnanaDoelman290
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 april
Tottenham Hotspur heeft zich teruggetrokken uit de strijd om Matthijs de Ligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren