Schuld leidt tot gedwongen verkoop aan PEC: ‘Je moet je schikken in je lot’

Vrijdag, 13 juli 2018 om

PEC Zwolle pakte vrijdagochtend uit met het nieuws dat zowel Clint Leemans als Vito van Crooij zijn overgenomen van VVV-Venlo. De middenvelder en aanvaller, beiden 22 jaar, kijken uit naar hun avontuur bij de Blauwvingers, zo laten ze weten bij RTV Oost. Dat ze gezamenlijk de stap naar de club uit Overijssel maken, is alleen maar goed, stellen ze.

"Het is altijd lekker dat je elkaar al even kent. We zijn kampioen geworden met Venlo en erin gebleven. Dus de doelstelling daar gehaald. Allebei waren we wel klaar voor een stap hogerop. Dat je dat samen kunt doen bij dezelfde club is alleen maar mooi. Ook gelijk dat je iemand heel goed kent, dat is wel lekker om binnen te komen", zegt Leemans.

Transfers! ?? PEC Zwolle versterkt zich met twee spelers van VVV-Venlo: Clint Leemans en Vito van Crooij #vvvvenlo #peczwolle #leemans #vancrooij #eredivisie

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Van Crooij vult aan: "Ik denk dat het zeker gaat helpen. Als ik alleen moest gaan, dan was het net zo goed geweest. Alleen nu is wat makkelijker als je samen gaat en samen alles kan verkennen, denk ik." Maurice Steijn, trainer van VVV, laat aan FOX Sports weten te balen van het vertrek van het duo: "Ze hebben heel veel waarde voor de club gehad."

"De verkoop was nodig om een bepaalde schuld uit het verleden af te lossen. Dat is soms lastig, maar je moet je schikken in je lot. Ik wilde Leemans en Van Crooij niet kwijt", treurt de oefenmeester, die niet bang is dat er nog meer belangrijke krachten weggaan: "Ik ga er vanuit dat alles blijft en er nog twee of drie nieuwe spelers bijkomen. Maar tot 31 augustus is het lastig om er iets over te zeggen."


Poll

Een goede zet van PEC Zwolle?


Gerelateerd

9 reacties (laatste reactie door mexicanooo)

Ik snap dat het Honda tijdperk al even geleden is, alleen vanuit een paar goede verkopen met Honda en Musa waar ze echt gigantisch aan hebben verdiend, voor VVV begrippen, toch hoge schulden heeft om deze twee te moeten verkopen. Volgens mij was de verkoop van die twee al gelijk aan 1.5 keer de begroting van VVV normaliter. Apart beleid van de bestuurders, aangezien de schulden al uit het verleden kampen.

13 juli 2018 om 16:05

Misschien is het probleem juist die soort spelers. Spelers van buiten de EU moet je namelijk veel meer salaris bieden.

14 juli 2018 om 13:09

Die miljoenen opbrengsten zijn al lang verdampt aan dure nutteloze spelers tijdens de Lokhoff periode. Daarnaast ging een groot gedeelte naar de investeerders die de salarissen toendertijd van deze spelers hebben meebetaalt. Dus dat geld is op. Een aantal jaren terug had VVV geen geld om noodzakelijk stadiononderhoud te kunnen uitvoeren. De club is toen weer geholpen door een aantal investeerders dmv investeringsfonds. De gemeente wilde toen geen lening verstrekken. Ook nu weer worden de opbrengsten gebruikt om die "schuld" af te lossen. Er blijft dus niet veel over om spelers te halen. Maar met een lege portemonnee heeft Valckx wel bezig toch te kunnen shoppen.

14 juli 2018 om 13:11

Aanvulling. Gemeente wilde toen wel een lening verstrekken alleen tegen zeer nadelige voorwaarden. Dit ging om 2,5 ton dacht ik. Wat toen ook zeer dubieus was is dat de gemeente eigenaar was van het stadion en VVV huurder. Maar het onderhoud kon VVV lekker zelf betalen.

Wat een topaankoop van Pec, let op die worden binnen twee jaar voor een behoorlijke winst doorverkocht.

13 juli 2018 om 15:08

@xajacfa: denk je? Alhoewel ik een enorme fan ben van V. Crooij zie ik hem al twee jaar stilstaan in zijn ontwikkeling. Ik hoop het bij hem echt, want voor een buitenspeler is hij een bijtertje en blijft hij maar gaan.

Leemans heeft een fantastische traptechniek. Alleen is hij niet een van de snelste. Dat zie je vaak terug bij dergelijke spelers, zoals wij V. Nieff hebben. Ik denk dat het gebrek aan snelheid hem ervan weerhoudt om op een hoger niveau - laten we zeggen: topclub in Nederland - mee te kunnen. Uiteindelijk schat ik hem qua potentie in als een waardevolle speler voor FC Utrecht/vitesse. AZ noem ik expres niet, omdat zij enorm jonge talenten op het middenveld hebben lopen.

Top verkoop van VVV. Waren beide redelijk, maar niet echt top. Leemans had ik graag nog een jaar gezien bij ons ivm z'n vrije trappen, maar van Crooy gaan we niet missen. En wua schuld, dit lijkt meer dan dat het is

Ken van Crooij niet echt, maar Leemans is een top aankoop. Goede voetballer en iemand met potentieel om iig een niveau van PSV te halen. Zie hem, als hij zich goed ontwikkeld, dan over een jaar of 2/3 graag terug komen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.VVV-Venlo32-12
12.PEC Zwolle29-11
14.ADO Den Haag28-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dirk MarcellisVerdediger11
Philippe SandlerVerdediger10
Bram van PolenVerdediger11
Tijani ReijndersMiddenvelder10
Mustafa SaymakMiddenvelder11
Erik IsraelssonMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

5 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
In navolging van Eintracht Frankfurt en Leeds United heeft nu ook AS Roma interesse in Justin Lonwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren