Van der Vaart baalt van lage aanbieding: ‘Ik ga niet mijn bed uit voor niets’

Vrijdag, 13 juli 2018 om

Esbjerg fB heeft Rafael van der Vaart een contractvoorstel gedaan, zo vertelt de 109-voudig international van Oranje in gesprek met FOX Sports. De 35-jarige middenvelder, die de afgelopen tijd zijn conditie op peil hield bij PEC Zwolle, was echter niet onder de indruk van de aanbieding, zo vertelt hij vrijdag.

Van der Vaart zou graag bij Esbjerg willen voetballen, aangezien hij dan bij zijn vriendin, handbalster Estavana Polman, en zijn dochtertje kan zijn. "Esbjerg is het meest ideale, maar die hebben een contract aangeboden voor nul kronen", lacht Van der Vaart. "Ook bij mij gaat voor niets de zon op. Ik ga niet mijn bed uit voor niets. Dan snap je toch wel dat ik er even over wil nadenken? Het is niet makkelijk."

Volgende week gaat Van der Vaart meetrainen bij Esbjerg. "Ik ga rustig nadenken. Ik wil bij Esbjerg nog fitter worden, want het is natuurlijk nog steeds een heel lange weg. Maar ik kan niet ontkennen dat ik een heel erg lekker gevoel heb deze week. Dat zal voor Zwolle ook gelden, denk ik." Gerard Nijkamp liet al doorschemeren dat Van der Vaart mogelijk langer aan de slag gaat bij de Eredivisionist.

"Vanmiddag gaan we de twee weken evalueren met Rafael en John (van 't Schip, red.). Daarin gaan we zien hoe zijn gevoel is en hoe hij het heeft ervaren. En wat eventueel de toekomst voor Rafael zal brengen bij PEC, of niet", aldus de technisch directeur van Zwolle. "PEC is een club die zich graag wil onderscheiden, ook met dit soort buitenkansjes. Dat moet je goed onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Ik sluit niets uit."


Poll

Verwacht jij dat Rafael van der Vaart zijn carrière afsluit bij een Nederlandse club?


Gerelateerd

64 reacties (laatste reactie door falonso)

Haha ik dacht eerst bij de titel dat het om Pec ging. Maar je krijgt ook niet de hoofdprijs Raf.

13 juli 2018 om 15:10

Esberg dacht te profiteren van het feit dat hij bij Estavana wilde zijn en hebben hem een schandalig laag bod gedaan van 30K salaris en nog een prestatiebonus van 15K als hij meer dan 3/4e van de wedstrijden zou spelen. Nou ja die laatste bonus kunnen ze hem dan ook nog misgunnen door hem minder op te stellen.

Bij PEC is denk ik 100k wel mogelijk misschien nog iets meer denk dat dat een prima optie voor hem is er zullen zich geen ploegen meer melden die veel meer bieden.

13 juli 2018 om 16:04

Volgens Nijkamp is Van der Vaart verder qua fitheid dan verwacht. Qua kunnen en techniek zijn veel mensen die daadwerkelijk hem de afgelopen twee weken hebben gezien erg onder de indruk. Zelf zou ik het een stunt vinden als Zwolle hem weet vast te leggen het aankomende seizoen. Vanwaar de negatieve houding ten opzichte van deze man? Nederland heeft de algelopen 20 jaar niet veel voetballers gekend van zijn statuur. Dat hij als mens ook een keer toegeeft wel van een kroketje te kunnen genieten valt bij de schijnbaar ontzettend afgetrainde fora volgers in het verkeerde keelgat. Ik vind het wel stoer dat deze man zo'n loopbaan heeft terwijl hij daarnaast ook gewoon durft te leven!

13 juli 2018 om 16:53

109 interlands voor Nederland voor het gemak ook maar vergeten? Lekker respectvol, wat heb jij trouwens in je leven gepresteerd op het aanmaken van een extra accountje op VZ na?

Hoezo voor nul kronen? Bedoelt ie dan een prestatie contract? Want deze gozer mag uberhaupt nog blij zijn dat een profclub hem wilt hoor.

13 juli 2018 om 14:28

Ik denk dat hij dat met een knipoogje bedoelt, zal wel gewoon een voor voetbalbegrippen 'hongerloontje' zijn

13 juli 2018 om 15:50

Ik denk dat hij echt geen salaris krijgt... misschien inderdaad een wedstrijdbonus. Voor hem is het leuk, hoeft in ieder geval geen contributie te betalen om zichzelf fit te houden. Want echt iets toevoegen zal hij niet meer doen denk ik... wat voor budget zou zo'n tweedeklasser nou hebben? Zelfs al zou hij 30k krijgen zoals ergens werd gemeld in de comments, zou hij waarschijnlijk nog een goedbetaalde speler zijn binnen de selectie.

13 juli 2018 om 14:52

"Deze gozer" heeft wel 109 interlands gespeeld en bij Ajax, Real en Tottenham Hotspur gespeeld. Beetje respect is wel op z'n plaats.

13 juli 2018 om 15:04

Is mislukt bij Real bedoel je, bij Spurs heeft ie het aardig gedaan waarvan 1 jaar erg goed, daarna afgezakt. Hsv was zijn plafond en daar was hij het mannetje, in de subtop. Zwaar overschatte speler, niks meer niks minder.

13 juli 2018 om 15:30

En daarom moet je hem maar benaderen alsof je het hebt tegen iemand die jonger is dan jij en minder gepresteerd? Laat je niet zo kennen.

13 juli 2018 om 15:36

Bij Real was hij echt niet mislukt. Het was toen gewoon een moeilijke periode in Madrid en toen alle Nederlanders weg moesten bij Real en hij bleef, deed hij het gewoon prima. Bij de Spurs was hij gewoon geweldig. Dat hij vervolgens terugging naar HSV sloeg nergens op. Van der Vaart is absoluut niet overschat. Heeft een geweldige techniek, pass, overzicht, trap. Het is er gewoon niet helemaal uitgekomen overal, maar overschat zeker niet.

13 juli 2018 om 15:40

Selectief geheugen blijkbaar. De complete Nederlandse enclave plus nog veel meer spelers werden de deur gewezen na de komst van Florentino Perez. Robben maakte plaats voor Ronaldo, Huntelaar voor Benzema, Sneijder voor Alonso en Van der Vaart had plaats moeten maken voor Kaka. Hij vertrok echter niet, knokte voor zijn plaats en speelde het seizoen erop nog 26 wedstrijden in de competitie, 6 goals.

13 juli 2018 om 16:06

En als die ooit een Juventus shirt had aangehad dan had je hem waarschijnlijk opgehemeld dat "zijn techniek zo fabelachtig was alsof Picasso met een kwast aan het schilderen was". Van der Vaart heeft gewoon 2 seizoenen bijna alles gespeeld bij Real en was vervolgens de ster bij Spurs in een elftal met Modric en Bale. Daar is niks overschat aan. Zijn piek was misschien vroeg, maar voetballen kon hij zeer zeker.

13 juli 2018 om 16:38

Ik denk dat overschat misschien wel het meest misbruikte woord in Nederlandse taal is. Waarom is Van der Vaart overschat? Niemand zegt toch dat hij een wereldtopper is of was. Gewoon een goede voetballer met een mooi palmares. Kerlon, dat is nou iemand die is overschat.

Ik vind mislukt een groot woord overigens. Memphis Depay is mislukt bij United, Kevin de Bruyne is mislukt bij Chelsea. Van der Vaart speelde een bescheiden doch verdienstelijke rol bij Real Madrid, waar hij als enige de Nederlandse zuivering van de club overleefde.

Daarnaast heeft Van der Vaart er gewoon uitgehaald wat er voor hem in zat. Gezegend met heel veel talent, maar niet met de absolute wil de beste te zijn of een top fysiek.

13 juli 2018 om 19:20

Ach, Van der Vaart durft tenminste overal met zijn foto te komen. Jij durft dat niet eens bij je profiel. Over internethelden gesproken...

13 juli 2018 om 22:20

Alex. Normaliter deugen je reacties zeer zeker, maar hier sla je de plank toch aardig mis. Als hij (zoals hierboven ook is aangegeven) inderdaad ooit ook een Juve-shirt had gedragen, dan had je hem waarschijnlijk geweldig en onderschat gevonden. Want je kunt zeggen wat je wilt, maar VDV was echt voetbal pur sang. Zijn lichaam is niet voor het moderne voetbal gemaakt. Hij had 40 jaar geleden geboren moeten worden, toen het tempo een stuk lager lag. Kan weinig spelers herinneren die technisch verfijnder waren. Overschat is een heel verkeerd woord.

Ach, menig arbeider moet meer voor minder doen.je bent nou eenmaal geen sterspeler meer.op naar pec dan maar.

13 juli 2018 om 16:33

Dat soort opmerkingen moet echt stoppen. Besef je je nou echt niet dat je samen met tientallen anderen reageert op een site die maandelijks door miljoenen mensen bezocht wordt? Hoe zit dat op arbeiderszone.nl eigenlijk?

Ik snap de kritiek en het commentaar op Van Der Vaart nooit zo. Hij had waarschijnlijk meer uit z'n carriere kunnen halen, maar dat heeft hij zelf ook nooit ontkend. Bovendien vind ik het erg knap dat je met 35 jaar nog steeds zoveel plezier in het spelletje hebt na een carriere van ruim 18 jaar. Daar heb ik persoonlijk erg veel respect voor.

13 juli 2018 om 15:25

Hij heeft toch een hele mooie carriere gehad? Wat had hij er nog meer uit moeten halen? heeft bij mooie clubs gespeeld.

Heeft van 2000-2012 prima gepresteerd, los van zijn blessures. Ajax, Real, Hamburger SV een held en Tottenham ook redelijk gedaan. Dat het bij Real niet gelukt is, is jammer. Was op zijn 17e al belangrijk bij ajax 1. Na 12 jaar topvoetbal had ik liever gezien dat ie zou stoppen.

13 juli 2018 om 18:29

Van der Vaart was een speler met veel talent en heeft zijn gehele carriere ook alleen daarmee gespeeld. Met de mentaliteit en werkethiek van bijvoorbeeld Robben had hij kunnen slagen bij Real Madrid en het was hem dan waarschijnlijk ook gelukt. Dat is ook gelijk de reden waarom Sneijder en Robben belangrijker waren voor Oranje en bij clubs hebben geschitterd die de Champions League hebben gewonnen.

13 juli 2018 om 18:35

De kritiek gaat ook niet over de punten die jij noemt, tenminste, zo lees ik het niet. Mijn persoonlijke kritiek op Van der Vaart is dat hij het moderne voetbal niet snapt, of er in ieder geval niet in is meegegaan. Dat is prima, hij moet doen wat hij zelf wil. Maar daardoor is het bergafwaarts gegaan met hem.

Hij maakte toen die uitspraak, dat hij niet begreep dat hij op de training bij Betis nooit applaus kreeg als hij een speler vrij voor de keeper zette. Als hij dan een keer de bal veroverde met een tackle, kreeg hij wel applaus. Maar zo werkt het moderne voetbal in mijn ogen gewoon, je moet als middenvelder echt compleet zijn (er zijn natuurlijk enkele uitzonderingen). Een ploeg als Betis kan, of kon, ook gewoon niet spelen met een middenvelder die alleen aanvallend z'n mannetje staat.

Dat hij nog steeds het spelletje leuk vindt, is alleen maar mooi. Aan de ene kant vind ik het wel jammer dat zijn carriere bij topclubs was en nu niet meer, net als ik het jammer vind dat Sneijder in de zandbak speelt. Maar ik snap het wel; lekker dichtbij zijn vriendin en het zal prima leven zijn daar in Denemarken.

Hij kan beter stoppen want dit begint echt triest te worden. Je betaald hem om een tribuneplek warm te houden. Veel heeft hij ook niet uit zijn carrière gehaald. Typisch geval, right place, right time. Dat hij destijds de pop sylvie meis aan de haak sloeg heeft hem ook verder geholpen.

13 juli 2018 om 14:37

Waarom moet hij stoppen? Als hij er nog plezier in heeft en zich kan opladen om elke dag te trainen dan is het toch zijn goed recht om door te gaan? Ik vind er niks triests aan, eerder bewonderenswaardig.

13 juli 2018 om 14:40

Denk dat veel spelers toch zouden tekenen voor een carrière met clubs als Real Madrid en Tottenham, maar ik ben het met je eens dat als hij een betere mentaliteit had, hij langer op topniveau mee had kunnen doen.

13 juli 2018 om 14:45

Veel heeft hij niet uit zijn carrière gehaald? Niet heel veel voetballers hebben een wk finale gespeeld, zijn kampioen geworden, gespeeld bij real Madrid, bij Tottenham en HSV.

13 juli 2018 om 14:49

En wat was precies zijn toegevoegde waarde in die teams. HSV heeft hij zijn beste tijd gekend. Daarna was het allemaal pover en werd hij gehaald meer vanwege zijn marketingswaarde dan zijn spel. Genoeg spelers die de CL of WK hebben gewonnen zonder een minuut te spelen.

13 juli 2018 om 14:58

Heeft het bij Real verdienstelijk gedaan. Niet een van de sterren, maar was zeker geen onbelangrijke speler. Bij Tottenham was hij in het eerste seizoen geweldig. HSV noem je zelf al.

Natuurlijk had Vaart het talent om bij de allergrootsten te horen, maar niet de wil en dat hoort er ook gewoon bij. Voor wie en wat hij is, heeft hij een prima carrière gehad.

13 juli 2018 om 15:06

Van der Vaart behoorde in goede doen (zijn eerste Hamburg periode en begin bij Real) tot de Europese top, qua techniek en inzicht zeker. Hij mist inderdaad de wil en arbeidsethos, hij heeft zich nooit volledig weggecijferd voor zijn loopbaan. Ander puntje was zijn blessuregevoeligheid.

En hij had de pech dat het voetbal veranderde. Middenvelders als VdV zijn eigenlijk van een uitstervende soort. Het zijn tegenwoordig box to box krachtpatsers die het doen, dat is hij nooit geweest. Sneijder had dat probleem ook een beetje, kon na 2010 ook niet echt meer met de absolute top mee.

13 juli 2018 om 15:12

Achizozo // Je zet jezelf best wel voor schut met zulke reacties. Bij Real heeft hij het goed gedaan. Beter dan verwacht ook al zagen veel mensen binnen de club niks in hem. Wist toch een basisplaats af te dwingen. Dat hij is gehaald vanwege zijn marketingwaarde is helemaal niks van waar.

Bij Tottenham was hij belangrijk met doelpunten en assists in niet de kleinste wedstrijden. Is zelfs in die paar maanden speler van de maand geworden.

Als je dat geen toegevoegde waarde noemt..

13 juli 2018 om 19:00

Nou wat belangrijk was hij... Jullie weten het allemaal. Toegeven is moeilijk. Hij was gewoon te nep voor de echte top. Dat is geen schande.

Waarom moet hij eigenlijk zo zijn best doen om dit te worden? Had genoeg tijd om dat te worden de afgelopen tijd lijkt me, want veel wedstrijden heeft hij niet gespeeld.

blijf dan maar lekker liggen in je bed Raf, het is klaar met je carrière. Jaartje ertussenuit en dan kijken of je al trainer een nieuwe carrière kan starten

Hij zou het gratis moeten doen om na zijn complete valen van vorig jaar nog iets terug te doen.Wat een ongelovelijk clown is dat.

Esberg staat wel sterk nu, als ze er 10 kronen van maken is het een verhoging van 1000%. Dan moet je toch wel ff nadenken.

13 juli 2018 om 17:47

En jij moet opnieuw wiskundeles volgen. Een verhoging van 1000% van het aanbod betekend dat hij 0 euro gaat verdienen. 10x0 is nog steeds 0

‘Nog een lange weg te gaan’ Ik snap het niet helemaal.. Rafaël probeert al jaren zijn conditie op pijl te houden maar al jaren schiet hij te kort zelfs in de Deense competitie wist Rafaël geen basis plaats te veroveren.. Ik snap niet waarom Rafaël gewoon niet op pensioen gaat, ziet hij dan niet dat dit ten kosten van zijn na-latenschap gaat.. Ik begin ook steeds meer met kiespijn naar Rafaël te kijken.. Rafaël je was een geweldige voetballer maar het is je al geen jaren gelukt om fit te worden en nu je 35 bent denk je dat het wel gaat lukken? Ik heb respect voor je doorzettings vermogen maar 35 is niet niks en het lukte je al niet in je jongere jaren, zomenteen krijg je Mischien ook nog een blessure en dan is het helemaal einde verhaal.

Wat n vent joh Ooit was het mn idool Zag hem ooit live in de arena ..met jong oranje tegen jong engeland Was een geweldige middenvelder.. Maar nu Je hebt in seizoenen een wedstrijd of 5 gespeeld 7minuten t laatste seizoen en in die tijd 6miljoen euro verdiend En nu kom je niet voor niets je bed uit Wat denk jij wel niet man Wees blij dat een profclub nog serieus nadenkt over jou en dat doen ze alleen op basis van je verleden Ik vind je nu gewoon een uitgespeelde sukkel die totaal geen respect het voor ze ploeggenoten en de fans van de clubs waar je speelt en speelde of nog moet gaan spelen Bah bah bah

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Willem II25-8
13.PEC Zwolle25-9
14.Excelsior25-22
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dirk MarcellisVerdediger11
Philippe SandlerVerdediger10
Bram van PolenVerdediger11
Tijani ReijndersMiddenvelder10
Mustafa SaymakMiddenvelder11
Erik IsraelssonMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Bayern München gaat de strijd met Barcelona inzake Luka Jovic aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren