‘Grizi’ sneert: ‘Hij speelt voor Chelsea, denkt hij dat hij speelt zoals Barça?’

Vrijdag, 13 juli 2018 om

Het WK nadert de ontknoping met op zondag de finale tussen Frankrijk en Kroatië. Antoine Griezmann kijkt uit naar de eindstrijd tegen de ploeg van Zlatko Dalic. De spits van les Bleus benadrukt dat de teamprestatie vooropstaat, nu de aanvaller van Atlético Madrid wordt gelinkt met de mogelijke winst van de Ballon d'Or.

"Het is een kans om een WK te winnen, niet de Ballon d’Or", wordt Griezmann vrijdag op persconferentie geciteerd door onder meer Goal. "Het boeit mij niet of ik de Ballon d'Or win of niet: ik zou alles geven om wereldkampioen te worden", aldus de 27-jarige spits, die niet graag wordt vergeleken met landgenoot Zinédine Zidane.

De voormalig spelmaker van Frankrijk wist in 1998 twee keer te scoren in de WK-finale tegen Brazilië (0-3) en wellicht ligt een dergelijke rol voor Griezmann ook in het verschiet. "Ik houd er niet van om Grizou genoemd te worden, ik heb liever Grizi", aldus de aanvaller, die ook nog kort ingaat op de uitlatingen van Thibaut Courtois, die stelde dat Frankrijk in de halve finale 'anti-voetbal' etaleerde.

“Die uitlatingen van Courtois? Hij heeft gespeeld bij Atlético Madrid en hij werd kampioen", verwijst Griezmann naar het verdedigende spel van de Spaanse club. "Hij speelt voor Chelsea, maar hij denkt dat hij speelt zoals Barcelona? Als we wereldkampioen worden, dan zal het mij niet veel kunnen schelen dat de mensen zeggen dat ons voetbal niet om aan te zien was", citeert Het Laatste Nieuws.


Poll

Wie wint de WK-finale?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door nl_modric)

En zo is het maar net Antoine ! Maar als jullie geen kampioen worden moet jullie je diep en diep schamen. Deze selectie is met afstand het allersterkste wat ooit op een wereldkampioenschap is verschenen. Eigenlijk hadden ze iedere wedstrijd met 5 doelpunten verschil moeten winnen!

13 juli 2018 om 14:01

Ik moet meteen denken aan het Brazilië van 2002, wat in mijn ogen de beste selectie ooit was op een wk.

13 juli 2018 om 15:48

Beste selectie ooit?

Sorry hoor maar met Giroux in de basis heb je echt niet de beste selectie ooit. Daarbij staan er maar modale backs op het veld waarvan Pavart toevallig mooi scoort maar zeker geen topper is. Varane doet het dit toernooi goed maar Umtiti is erg slecht. Ook Lloris is geen absolute wereldtop. Keeper van Rusland, Belgie, Engeland hebben allemaal beter geprestreert dit toernooi

Wellicht bedoel je de beste selectie van Frankrijk ooit maar daar doe je de generatie descamps, Henry, Blanc, Boli, Papin, Angloma, Cantona, Amoruso, Petit, en Vahirua uit de jaren 90 erg mee te kort. Laat staan de elftallen van Platini.....

13 juli 2018 om 16:03

Dat was zeker geweldig, Met Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinho, Roberto Carlos en co. Maar ik ga liever voor het Brazilië van 1970, dat was in mijn ogen nog beter (in verhouding, want teams worden in principe steeds beter).

13 juli 2018 om 14:02

Het beste vd hele melkweg .. 10-15 vind ik eigenlijk!

13 juli 2018 om 14:16

Ach valt mee. Als je de selecties van Brazilië en Duitsland bekijkt hadden zij het net zo goed kunnen worden met die spelers. Brazilië heeft qua spelermateriaal een nog betere selectie vind ik.

13 juli 2018 om 14:25

Ik vind het vooral beschamend op basis van spel en selectie dat Brazilie de finale niet eens gehaald heeft.

13 juli 2018 om 14:26

Met twee povere backs en Giroud kan het nooit het beste team ooit op een WK zijn.

13 juli 2018 om 14:39

De backs zijn gewoon prima gebleken, ja er zijn betere meer pure backs, maar deze twee zijn niet pover. En Giroud past in dit systeem, hij zorgt met zijn kracht en aanspeelbaarheid voor variatie in de aanval, voetbal is een heel simpel spelletje, en Giroud balanceert de lichtgewichten Griezmann en Mbappe uit, zowel qua stijl als waar zijn krachten liggen. Als een type Giroud goed is voor het team, wat hij is, dan kan een team niet slecht zijn met Giroud.

13 juli 2018 om 16:53

Daar heb je helemaal gelijk in Alex. Giroud wordt daarom ook schromelijk onderschat. Mijn enige punt van kritiek op hem dit WK is dat hij echt helemaal niks raak schiet. Hij heeft echt grote kansen gemist, of zelfs niet eens op goal gekregen. Dat zou zeker beter moeten bij hem, want ondanks dat hij geen doelpuntenmaker a la Trezequet is, hoort hij wel een paar keer te scoren.

13 juli 2018 om 14:27

Spanje 2010 vond ik nog beter en er zijn zelfs in het recente verleden wel meer hele goede teams geweest, zoals Brazilië 2002, Frankrijk 1998

13 juli 2018 om 14:31

Ik denk dan eerder aan Brazilie 2002. Oh wat waren die goed zeg. Letterlijk alle wedstrijden gewonnen. Ze speelden voorin met een trio dat voor mij het beste trio allertijden is. RRR

13 juli 2018 om 14:36

Veel selecties die kans maken op deze titel. Brazilie van 1970, 1982 en 2002, Spanje van 2010 en zelfs het Oranje van 1998 waren verrekt sterke teams.

13 juli 2018 om 15:25

Is dit het eerste wk die je meemaakt?

Slaat de spijker op zijn kop natuurlijk, dit lijkt gewoon de tendens in het hedendaagse voetbal, wel jammer uiteraard zie ook liever aanvallend attractief voetbal.

Ach, Courtois en de andere Belgen hebben dat uit emotie gezegd, ze weten dondersgoed dat de manier van winnen niet uitmaakt. Ik ken dat gevoel heel erg (zonder mijn clubvoorkeur erbij te halen), maar het gaat toch om wie er aan het eind van de rit met de beker staat.

Wel opvallend inderdaad dat juist Hazard en courtois klagen over lelijk spel. Hun club staat juist algemeen bekend om lelijk voetbal. On: Frankrijk heeft echt zo’n goed elftal dat ze zich moeten schamen als ze geen kampioen worden

13 juli 2018 om 14:12

Tja, iedereen gebruikt dat argument, maar je moet ook beseffen dat het om het WK gaat. Dat speel je maar 1x in de 4 jaar als je je kwalificeert. Als je er dan uit gaat tegen een ploeg dat reactievoetbal speelt, is een dergelijke uitspraak vanwege frustratie best logisch. Courtois en Hazard weten zelf ook wel dat een dergelijk argument uit hun mond niet zo serieus genomen word.

13 juli 2018 om 14:21

Nou over dat laatste punt twijfel ik dus.. ik denk dat die gasten zich serieus voelen en ook serieus genomen willen worden.

13 juli 2018 om 14:47

Courtois is gewoon een slechte verliezer een zielig mannetje. Van Hazard verbaast het me wel eerlijk gezegd. Laat ze gewoon eerst naar hun zelf kijken naar hun verbeter punten.

13 juli 2018 om 14:40

Hazard en Courtois hebben vaak genoeg geklaagd over defensief park de bus voetbal.

13 juli 2018 om 16:14

Mss eens de media opvolgen? Hazard & Courtois zitten achter het ontslag van Conte... Ze hebben verschillende keren openlijk kritiek ge-uit op het spelsysteem!

Ik vind dat voetbal van Frankrijk ook wel meevallen, ze spelen voornamelijk reactievoetbal maar niet echt betonvoetbal zoals bijvoorbeeld een chelsea afgelopen seizoen of wat Mourinho vaak doet.

Het is mij te voorzichtig, maar je ziet dat als een tegenstander durft aan te vallen - zoals bijvoorbeeld Argentinië - dat je dan gewoon een leuke wedstrijd krijgt. Dat de wedstrijd tegen Belgie zo op slot zat had dan ook heel veel te maken met het feit dat België zelf ook totaal geen risico nam. Ja dan mag je ook niet zeuren dat de tegenstander verdedigt.

En zo is het. Om eerlijk te zijn heeft Frankrijk pas na het doelpunt de boel op slot gegooid, en terecht toch? Alsof Belgie dat niet zou doen. We hebben het toch tegen Brazilie gezien...tegen Japan begonnen ze pas na de 2-0 aan te vallen met de moed der wanhoop. Ze hebben geen enkele recht op arrogant en neerbuigend te doen tegenover een ander want ze hebben nog nooit iets gewonnen met hun elftal dat altijd zo de hemel wordt ingeprezen. Het is een knappe prestatie maar niet denken dat je nu zomaar ff moet gaan zeggen hoe het moet.

Ik zou het wel ernstig vinden als Griezmann de Ballon d'or zou winnen. Ik bedoel; zo indrukwekkend zijn z'n cijfers nou ook weer niet. Op het WK natuurlijk wel met 3 goals en 2 assists, maar daar staat hij ook voor en bovendien in een uiterst getalenteerde ploeg. Bij Atletico heeft hij het ook goed gedaan, maar niet uitzonderlijk goed in tegenstelling tot een aantal andere spelers.

13 juli 2018 om 14:48

Natuurlijk wint hij de Ballor D'or niet. Ik verwacht Messi, Ronaldo, Salah of Modric (wanneer hij het WK wint) Neymar heeft buiten de duikelingen ook een topseizoen gedraaid.

13 juli 2018 om 17:31

In 2018 heeft Neymar nauwelijks wedstrijden gespeeld, vooral Europees wegens blessure. En het wk is ook geen succes geworden. Dus die zal 50 goals en assists moeten maken van augustus tot december om kans te maken

13 juli 2018 om 20:24

17 Wedstrijden 15 goals, 5 assists in 2018. Maakt verder niet uit. Wanneer hij dit gemiddelde doortrekt, wordt het vanzelf een kanshebber.

13 juli 2018 om 17:02

Ik vind Griezmann in heel veel lijken op Mertens, net een tandje beter misschien. Echter vind ik Griezmann persoonlijk niet bij de allerbesten van deze wereld horen.

Uiteraard zal de Ballon D'or titel gaan naar waarschijnlijk Messi of Ronaldo, maar een verkiezing voor Griezmann of Mbappe lijkt ook niet onverdiend te zijn als Frankrijk wereldkampioen wordt. Zelfs de Ballon D'or titel voor 1 van de 2 Fransmannen kan ik meeleven mits Frankrijk dus wereldkampioen wordt

Hedendaags ben je verplicht om voor Belgie te zijn en moet je hun spel aantrekkelijk vinden: Panama, Tunesië, (een vriendschappelijke pot tegen) Engeland en Japan zijn wedstrijden geweest die bv een land als Oostenrijk ook had gewonnen hoor. Belgie dat tegen Brazilië en Frankrijk bij elkaar 3 (!!!) ballen tussen de palen wist te schieten in 180 minuten voetbal. Het zou ook de Belgen sieren om te beseffen dat het allemaal een beetje overtrokken is. Nu wordt vaak (vanuit Belgie en door de goed betaalde jan mulder, die daarvoor graag de Belg wilt imiteren) geroepen dat het Nederlands Elftal van 2014 veel meer geluk had. De waanzin ten top. Nederlanders zijn juist erg kritisch op oranje, meer dan wie dan ook. Maar de prestaties van oranje 2014 was echt veel grootser (zie ook de tegenstanders die oranje trof), maar helaas mag dit niet gezegd worden, anders ben je opeens "een belgenhater". Straks ben ik nog verplicht om die rechtsback Meunier de nieuwe Cafu te noemen. Laten we aub even normaal blijven doen

13 juli 2018 om 15:33

@diegordm

Iets met spijker en kop! Ben het helemaal met je eens, maar je mag niet te kritisch zijn natuurlijk op België maar wel lekker afgeven op het Nederlands elftal. Om te lachen gewoon en diep triest ook. Nederland heeft veel meer bereikt dan dit zogenaamde "wereld team" van België.

De spelers van België geven lekker af op Frankrijk, maar zelf hebben ze ook niet laten zien wat ze kunnen. Terwijl ze gewoon een heel goed team hebben, dat mogen ze zichzelf echt aanrekenen. Want ze kwamen uiteindelijk gewoon te kort. Tja het steeg natuurlijk naar de koppies want ze wonnen van Brazilië, maar wel met een hoop mazzel! Maar dat was natuurlijk werelds..

Natuurlijk heb je mazzel nodig om een WK door te komen, en daar mogen de belgen dan ook echt niet over klagen.

13 juli 2018 om 15:59

Costa Rica, Mexico, Chili, Australië zijn natuurlijk echte wereldteams en favoriet voor de titel.

13 juli 2018 om 16:16

Nee maar Panama, Tunesië en Japan wel zeker?

13 juli 2018 om 16:30

zielig... Als je statistieken gebruikt, zie dan dat ze juist zijn!
Het waren er dus 6 in die 180minuten!
Vergeet niet dat er verschillende schoten/kopballen net voorlangs gingen hé. & er waren 2 scherpe voorzetten vanop de achterlijn die Lukaku enkel moest binnenlopen, maar waar Varane 2x met z'n teen tussen zat (zeer goed verdedigd dus)! Dat zijn dingen die je niet in statistieken ziet, maar het zijn wel zeer gevaarlijke situaties! Tegenwoordig kijkt men enkel naar statistieken, maar statistieken zeggen lang niet alles!
Frankrijk had er 5 op doel (waaronder dus de goal), Belgie dus 3. Maar zoals ik al zei; Frankrijk verdiend gewonnen, ze scoorden er 1 meer. Teveel spelers waren niet op niveau bij België.

Ook lekker makkelijk om Tunesië af te breken... maar de Engelsen wonnen met wat geluk in de laatste minuut. Dan deden wij het toch veel overtuigender, met mooi voetbal! Hoeveel grotere ploegen faalden tegen de kleintjes?

Waarom haal je prestaties van Nederland erbij? Wat heeft Nederland hiermee te zoeken? Er wordt geen woord gerept over het Nederlands elftal op de Belgische tv...

oh & zoveel betaalt de VRT niet hoor (daarvoor moet je bij de BBC zijn )

13 juli 2018 om 17:27

2014 was gewoon een goede prestatie van het Nederlandse elftal. Daar had van Gaal het maximale uitgehaald.. België had gewoon geen goed antwoord op het voetbal van Frankrijk. Te weinig mensen die gemakkelijk in de kleine ruimte op het middenveld een mannetje voorbij kunnen, of met gevaarlijke afstandschoten de doelman van Frankrijk aan het werk konden zetten.

Spelen ook anti voetbal Frankrijk en ik vind het niet om aan te gluren, maar ja over 10 jaar hoor je niemand daar meer over! Alleen is Courtois nou net niet degene die deze opmerking moet maken, dan had hij Conte hier ook op moeten aanvallen, gedurende het afgelopen jaar, dan had hij nu recht van spreken!

Ik heb hier in jaren niet meer gereageerd, maar ik lees hier de laatste dagen zoveel zever dat het begint te jeuken, wat is het niveau hier achteruitgegaan... Een hoop geroep, maar (bijna) niemand kent de feiten...
& daarnaast zoveel afgunst? Laat ons kleine landje toch ook eens genieten nu we voor 1 keer een geweldige generatie hebben? Vanwaar die drang om dat af te breken?
Ben ik blij dat de Nederlanders die ik op de Belgische pleinen heb gesproken veel sympathieker waren & wel iets van voetbal kenden!

Frankrijk heeft enkel tegen Argentinië laten zien dat ze kunnen voetballen, omdat ze toen ff moesten... De andere matchen waren niet om aan te zien. & ja uiteraard kan je zeggen 'verdiend gewonnen' tegen de Belgen, ze scoorden 1 goal meer & stonden tactisch beter. Teveel Belgen waren niet op niveau & zonder Meunier zijn we aanvallend zoveel minder...
Daarnaast was het niet fluiten van die 'overduidelijke fout' op Hazard (op het halve maantje voor de 16) onvergeeflijk. Eén kans op 3 scoort Debruyne een vrije trap vanop die positie (zie City & Nationale ploeg). Spijtig dat die kans ons ontnomen is.
& uiteraard heeft Frankrijk het slim gespeeld & moet je daar achteraf niet teveel over klagen, maar de media verdraait ook veel woorden of zet ze in heel ander perspectief. Courtois heeft het hart op de tong & natuurlijk is die vlak na de match ontgoocheld & zeg je dan dingen uit emotie, als je daar als tegenstander dan op reageert ben je imo nog dommer.
Maar uiteindelijk speelde Frankrijk wel 'betonvoetbal', maar zo win je nu eenmaal...
Ook wij plooiden terug tegen Brazilië (vooral de verdienste van brazilië z'n hoge druk), het verschil was wel echter dat wij een mannetje aan de middenlijn hielden itt de Fransen & dat wij pas terug zakten toen Paulinho gewisseld werd (+- minuut 70?), ook door de zichtbare vermoeidheid. & kijk maar eens naar die laatste 20 minuten, we hebben mss 'geluk' gehad (of noem het kwaliteit) dat Courtois enkele reddingen doet. Maar zo zielig tijdrekken als oa Mbappe (stelde mij persoonlijk enorm teleur, een groot voetballer heeft zo'n maniertjes niet nodig) hebben we nooit of nooit gedaan! & daar ben ik wel trots op.

btw, zowel Courtois als Hazard hebben al Vaak openlijk kritiek gehad op de speelstijl van Chelsea (zie link hieronder). Waarom denk je dat Conte moet vertrekken bij Chelsea?

https://www.express.co.uk/sport/football/925070/ch...
ps Grizi hoort imo zelfs niet in een top 5 voor de ballon d'or. Ook dit WK nog niet veel laten zien. Statistieken zeggen niet alles 3 goals & 2 assists?, 1 lucky afstandsschot (flater van de keeper), 2 penalty's & al z'n assists op stilstaande fase. Zegt weinig over z'n allround game hé. topvoetballer is ie zeker, maar zo zijn er wel meerdere, maar dat kinderachtige dansje is toch echt te belachelijk voor woorden als je serieus genomen wilt worden? Ben al blij dat ie nu een normaal kapsel heeft
De vergelijking met Zizou is ook belachelijk vind ik. Die was toch van een ander niveau hoor!
Ik verwacht ook niet dat Grizi ooit voor in aanmerking zal komen voor de ballon d'or.
Mbappe voorlopig ook nog niet. Fe-no-me-na-le snelheid gecombineerd met techniek is een dodelijk wapen, maar hij is nog niet klinisch genoeg vind ik. Bij PSG toch veel kansen gemist & ook dit WK had hij meer kunnen laten zien. Ik hoop dat de Fransen in de finale wel laten zien dat ze super kunnen voetballen! Met Varane, Umititi & Lloris in je rug moet je toch van niemand schrik hebben?
Uiteindelijk kijken we toch voor de schoonheid van het spelletje?!

13 juli 2018 om 16:27

Het gezever komt van twee kanten tbh; genoeg Belgen die op deze Nederlandse voetbalsite komen afgeven op Nederlandse voetballers en Nederlandse teams. En dan mogen Nederlandse bezoekers van deze website niet kritisch zijn naar de Belgische spelers en wat zij te zeggen hebben? Als buurlanden bestaat er vaak een rivaliteit, tussen NL en BE niet anders. Kortom, als je gebruik wilt maken van deze site als Belg, prima, maar realiseer je dan wel wat de herkomst is van het merendeel van de bezoekers. Verongelijkt reageren is in zo'n geval nogal kinderachtig.

13 juli 2018 om 16:43

Ok, dan zijn tijden veranderd blijkbaar, vroeger spraken de Belgen hier met respect over de nederlanders...
Kritisch zijn mag zeker, maar het punt is dat de kritiek in de meeste gevallen helemaal misplaatst is... Hetgeen wat me vooral stoort is dat men komt met feiten die Totaal niet kloppen, men doet zelfs niet de moeite om ze te staven...
Als de kritiek gefundeerd zou zijn heb ik daar geen probleem mee.
Ik zie niet in wat hier kinderachtig aan is, maar goed...

14 juli 2018 om 00:33

Ach je laat je toch niet op de kast jagen door een paar Nederlanders. Iedere blinde (ook de niet blinde) ziet dat Belgie een zeer sterke opmars heeft gemaakt ten opzichte van Nederland. Of het door de opleiding komt of omdat je toevallig een extreem goede lichting hebt, merken we pas over 5-10 jaar. Wel kan ik ondertussen enorm genieten van spelers als de Bruyne en (dit toernooi buiten beschouwing gelaten) Dembele. Dat zijn werkelijk waar 2 alleskunners. Dan heb je nog die kleine Mertens die het hier in Nederland redelijk tot goed heeft gedaan en in Italie ineens alles aan flarden schiet. Hazard vind ik persoonlijk geen wereldtop, of mischien toch wel. (Alleen laat hij het veel te weinig zien) Daarvoor zal hij wel de stap moeten maken naar de absolute top. Dat gezegd hebbende denk ik dat de Nederlandse competitie nog steeds sterker is dan de Belgische. Dat zegt overigens alleen mijn gevoel, daar de Belgische topploegen het Europees vaak erg goed doen. Terwijl wij vorig jaar een absoluut dieptepunt hebben gekend.

Ik vind het altijd zo stom om te klagen over de manier van spelen van de tegenstander. Wie kampioen wil worden moet kunnen overal mee kunnen dealen. Lukt dat niet, ben je gewoon niet goed genoeg en moet je niet zeuren.

Overigens vind ik dat je kan twisten over de manier van spelen van Frankrijk. Ze verdedigden misschien met 11 man, maar aanvallen deden ze ook regelmatig met grote getalen. Ze hadden met 4-0 kunnen winnen als ze zorgvuldiger waren geweest in de afronding. Als je alleen verdedigt zou je nooit zoveel grote kansen creã«ren.

Toch is het jammer, want je verwacht zoveel meer van een selectie als deze. Als ze aanvallend voetballen, zoals in de kwalificatie, zouden ze waarschijnlijk nog van iedereen winnen. Hoop dat Kroatië wint.

14 juli 2018 om 00:41

Ik denk dat ze juist geleerd hebben van de kwalificatiewedstrijden. Dat ze (hoe goed ze ook spelen) altijd wel tegen een zeperd aan kunnen lopen. Nu minimaliseren ze de kansen van de tegenstander, terwijl ze voorin altijd wel een doelpuntje kunnen maken. Het is tot nu toe een uiterst goede afweging gebleken welke de coach heeft doorgevoerd. Wij als voetballiefhebbers zien het graag anders en hopen op spektakel. Met de kanttekening dat wij in zijn schoenen mischien wel hetzelfde hadden gedaan.

14 juli 2018 om 09:41

Dat laatste is dan totaal niet waar. Je kunt ook solide achterin staan en frivool aanvallend voetbal spelen. Dat is iets wat mensen nogal vergeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
98 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Djibril SidibéVerdediger60
Laurent KoscielnyVerdediger60
Dimitri PayetMiddenvelder62
Hugo LlorisKeeper50
Raphaël VaraneVerdediger50
Moussa SissokoMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Frankrijk.

186 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Atlético Madrid 24 12 4 0
2017/2018 Atlético Madrid 32 19 7 1
2016/2017 Atlético Madrid 36 16 3 0
2015/2016 Atlético Madrid 38 22 5 0
2014/2015 Atlético Madrid 37 22 6 0

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Bayern München gaat de strijd met Barcelona inzake Luka Jovic aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren