Van den Brom verrast met jonge aanvoerder: ‘Die opzet heb ik wel’

Vrijdag, 13 juli 2018 om

Guus Til wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe aanvoerder van AZ. De aanvallende middenvelder droeg de aanvoerdersband donderdagavond in Bruinisse, waar de ploeg van trainer John van den Brom met 1-8 won van het Zeeuwse Elftal. Helemaal definitief is het aanvoerderschap voor de twintigjarige middenvelder nog niet, maar Van den Brom laat weten dat de kans groot is.

Til kreeg de band al wel vaker om zijn arm geschoven, maar donderdag in de oefenwedstrijd voor het eerst als basisspeler. Of hij komend seizoen de vaste captain wordt? “Die opzet heb ik wel”, aldus Van den Brom. “Ik moet dat nog wel daadwerkelijk concreet bespreken met Guus en Ron, omdat hij natuurlijk aanvoerder is geweest. En vervolgens moeten we het uitspreken naar de jongens toe.”

“Omdat Guus vorig seizoen bewezen heeft een heel belangrijke speler in onze manier van spelen te zijn”, legt Van den Brom uit waarom zijn keuze valt op Til. “Hij is jong, fris en ik denk dat het hem kan gaan helpen. Je kan nooit zeggen dat hij altijd in de basis zal staan, maar in mijn optiek is hij wel een basisspeler waar je van op aan kan. En ik denk dat het voor zijn ontwikkeling goed is als hij deze stap erbij gaat doen.”

“Hij zat goed, prima”, reageert Til met een grote lach op zijn gezicht tegenover het clubkanaal van AZ. “Het is een hele grote eer natuurlijk. Na een jaar in het eerste gespeeld te hebben nu al aanvoerder. Vooralsnog ben ik aanvoerder, we gaan het erover hebben zoals de trainer heeft gezegd.”


Poll

Goede keuze?


Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door sirius)

Echt een goede middenvelder die maximaal nog een jaartje bij AZ blijft. Daarna is hij klaar voor de stap naar een topclub in de eredivisie. Enige minpuntje aan hem vind ik dat hij te aardig lijkt, terwijl je eigenlijk een killersmentaliteit moet hebben om hoge statistieken te behalen.

13 juli 2018 om 13:03

Hopelijk neemt een PSV of Feyenoord hem dan, want het merendeel van de AZ-spelers faalt wanneer ze het een niveau hoger proberen.

13 juli 2018 om 13:11

Hij is toch de aanvallende middenvelder maar heb meer het idee dat het een loper is ipv iemand met een geniale pass of techniek. Gewoon een mindere versie van davy klaassen

13 juli 2018 om 13:14

@mattereazzi. Er gaat geen enkele AZ speler volgend seizoen richting de top 3. Ze liggen bijna allemaal 4 a 5 jaar vast en de tijd dat je "gratis" kon shoppen bij Az is allang voorbij. Til als aanvoerder vind ik redelijk gewaagd, hij is daar nog iets te jong voor vind ik hoewel hij het uitstekend doet voor de camera en een echte motivator is.

13 juli 2018 om 13:17

Dat wil nog niet zeggen dat hij niet te koop is. 6-10 miljoen bieden en hij is weg bij AZ.

13 juli 2018 om 13:19

Zelfs die tijd van 6-10 miljoen is voorbij.

13 juli 2018 om 13:20

Haha jij leeft echt in een waan vriend. Als hij straks echt aanvoerder wordt en minstens net zo'n seizoen heeft als vorig jaar gaat hij net als Weghorst minimaal 10 miljoen opleveren. Tijden van uitverkoop is allang voorbij. Iedereen denkt nog steeds dat wij moeten verkopen. Ik kan wel stellen dat AZ naast Ajax, de gezondste club van Nederland is.

13 juli 2018 om 13:21

Til ligt vast tot 2023. Die gaat echt niet voor 6-10 miljoen weg hoor

13 juli 2018 om 13:24

Boven de 10 miljoen gaat geen eredivisie club voor hem neerleggen. Dan zal die naar een buitenlandse club moeten gaan.

13 juli 2018 om 13:27

En dat is ook exact het punt. Dat gaat ook gebeuren. Kijk maar Vincent Janssen, Weghorst, wellicht Alireza. Spelers hoeven ook niet meer die stap te maken aangezien AZ steeds meer de weg naar de top vindt.

13 juli 2018 om 13:32

Alleen die spelers haalden wel een hoog rendement. Dat moet Til nog maar zien te bereiken dit seizoen. Dat zie ik nog niet zo snel gebeuren want ik vind hem niet iemand met een killersmentaliteit. Ik zie Janssen en Jahanbaksh meer als uitzonderingen.

13 juli 2018 om 14:03

@mattereazzi.

Noem mij eens een speler van een willekeurige top-5 club op welk land dan ook waar spelers met een langdurig contract worden weggekocht voor weinig.

Mijn advies.....ga naar de winkel.....koop een stuk kaas en als je daar genoeg van gegeten hebt moet je nog maar eens reageren.

Edith, hij heeft er in zijn debuut seizoen gewoon 6 gemaakt en een x aantal assists gegeven.

13 juli 2018 om 14:35

@tinus Ik denk dat de tijden dat de top 3 bij AZ gaat shoppen idd voorbij is. Net zo goed dat AZ vind dat de spelers de stap naar de top 3 kunnen overslaan ook zo vind de top 3 de spelers van AZ van nauwelijks toegevoegde waarde. Kom op zeg de afgelopen. Jaren heeft de gehele top 3 spelers bij AZ gehaald en alleen haps is tot nu toe van enige toegevoegde waarde gebleken.

13 juli 2018 om 15:03

@ninjakai. Ik ben het wel met je eens hoor, maar Az heeft afgelopen jaren meer dan bruikbare spelers geleverd. Denk aan een Moisander,De Zeeuw,Landzaat, Koevermans, Viergever, Perez, El Hamdaoui etc... Nu zijn de spelers meer waard geworden omdat Az voorheen moest verkopen om gezond te worden maar inmiddels zijn we dat al jaren en hebben we nu spelers die "groot" willen worden bij Az en wat moois willen neerzetten. Az wil graag aansluiting vinden/houden en dat gaat op deze manier lukken ook met het geld dat buitenlandse transfers opleveren.

13 juli 2018 om 15:26

Dat zijn redelijke statistieken maar niet echt uitspringend. Monteiro van Heracles heeft wellicht dezelfde statistieken. Daar gaat ook geen club in NL meer dan 10 miljoen voor neerleggen.
Met slechts een paar uitzonderingen is die tijd nog niet voorbij hoor. Er kan nog steeds geshopt worden bij AZ door andere top 3 clubs in NL.

Ik vind Koopmeiners in alles een veel betere en completere speler dan Til, is in het veld ook veel meer aan het coachen. Bizot en Midtsjo zijn ook nog opties, maar John gunt het Guus gewoon. Sowieso prima interviews.

13 juli 2018 om 14:05

Mee eens als Van den Brom toch een jonge aanvoerder wil is Koopmeiners toch een betere keuze. Gigantisch talent zie hem samen met Frenke de Jong het middenveld domineren in Oranje in de toekomst

13 juli 2018 om 16:40

Een betere en completere speler wilt nog niet zeggen dat het ook een leider op het veld is.
Ik heb een collega hier op het werk die velen malen beter is dan onze chef, maar ze zal zelf nooit de leidinggevende rol willen ambiëren.

Lijkt een trend te worden om jonge spelers aanvoerder te maken om daarmee de transferwaarde op te krikken. Een aanvoerder zou een speler moeten zijn met ervaring waar jonge spelers tegenop kijken en zich aan op kunnen trekken.

13 juli 2018 om 15:21

Bij AZ spelen bijna alleen maar jonge spelers. En Til is international met Europese ervaring. Even los van het feit of ik hem geschikt vind want ik had dan eerder voor Koopmeiners gekozen.

13 juli 2018 om 15:35

Maar hoezo Vlaar dan niet? Is toch een speler die basisspeler is geweest op een WK. Of is hij niet verzekert van een basisplaats? Dan zouden Wuytens, Midtsjo of de keeper ook nog opties zijn.

14 juli 2018 om 09:43

Vlaar zal steeds minder gaan spelen en Midtsjo spreekt (nog) geen Nederlands. Wuytens had gekund maar ik denk dat die band vooral de jongeren moet stimuleren.

Ik begrijp de ophef rond Guus Til niet helemaal. Het is een leuk talent hoor, begrijp me niet verkeerd. Echter loopt men alweer in de polonaise en de naam Til zit wel heel vaak bij het groepje spelers waar ontzettend veel van verwacht word in de toekomst. Dat terwijl dit helemaal niet zo'n heel groot talent is. Ik vind het persoonlijk geen speler waarvan je denkt: "deze jongen gaat ooit belangrijk worden voor Oranje".

13 juli 2018 om 14:50

Hij heeft misschien niet het talent, wat bijvoorbeeld een frenkie de Jong heeft, die de wereld in word geprezen, maar tegenwoordig kom je er niet alleen met talent. Denk je dat een CR7 gekomen is waar hij nu is met talent. Dat is pure wilskracht en mentaliteit om iedere dag beter te worden en het maximale van jezelf te vragen. Koopmeiners en Til hebben dit allebei. Wellicht Koopmeiners meer aangezien hij lezingen geeft waar mcgregor een groot voorbeeld van hem is en dit meer uitstraalt. Til wordt gezien als de 'symphatieke' knul met zijn interviews. Maar kan nu laten zien dat hij in 't veld net zo'n vechtersbaas is. Persoonlijk had Koopmeiners het ook mogen worden, maar ik vindt het totaal geen vreemde keuze. Vorig jaar gebleken na Alireza en Wout, heel belangrijk te zijn voor het team.

13 juli 2018 om 18:24

Dat is niet waar, want Ronaldo had ook ontzettend veel talent. Dat is niet te vergelijken met jongens als De Jong, Til of Koopmeiners. Ik bedoel; het is leuk dat ze veel inzet hebben, maar met alleen inzet kom je er niet. Ik ken in ieder geval geen topspeler zonder veel talent.

Verder zijn Jahanbakhsh en Weghorst natuurlijk ook geen topspelers in de maak. Goed genoeg om leuke dingen te laten zien in de Eredivisie en de eerstgenoemde zal nog wel 1 of 2 stappen kunnen maken, maar toptalenten zijn het niet.

14 juli 2018 om 02:47

Ik zeg toch nergens dat hij geen talent heeft. Tuurlijk heeft Ronaldo meer dan gemiddeld talent. Laat ik het duidelijker maken: met talent alleen kom je er tegenwoordig niet. Behalve als je exceptionele kwaliteiten hebt alla Messi misschien. Ik snap ook wel dat een Wout en Alireza waarschijnlijk niet de absolute top halen. Maar dat suggereer ik toch ook nergens. Maar op basis van hun mentaliteit en inzet komen ze wel verder in hun carrière. Wie had ooit gedacht dat een Weghorst in de Bundesliga zou gaan spelen, ik ook niet iig. Ik was zelf ook sceptisch toen hij werd aangetrokken.

Ik snap al die ophef niet over Til. Het is veel belangrijker dat er een spits van formaat naar AZ komt. Friday dat is em niet. Over minder dan 14 dagen speelt AZ al voor de Euro League. Kom op Huiberts, zet er vaart achter!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

35 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2014- AZ
2012-2014 Anderlecht
2011-2012 Vitesse
2010-2011 ADO Den Haag
1995-1996 İstanbulspor
Laatste voetbalnieuws

Van den Brom: ‘Dat werd elke keer weer opgerakeld, ik werd er doodziek van’

AZ had voor zondagmiddag sinds januari 2016 geen competitiewedstrijd van een club uit de traditionele top drie meer gewonnen, maar in eigen huis kwam er uiteindelijk tegen Ajax een einde aan...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
In navolging van Eintracht Frankfurt en Leeds United heeft nu ook AS Roma interesse in Justin Lonwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren