Heracles ‘zeker een half jaar’ zonder middenvelder: ‘Ik voelde iets knappen’

Vrijdag, 13 juli 2018 om

Heracles Almelo moet het in de eerste seizoenshelft stellen zonder Sebastian Jakubiak. De 25-jarige middenvelder heeft op de training een zware knieblessure opgelopen. De club laat via de officiële kanalen weten dat hij ‘zeker een half jaar’ uitgeschakeld zal zijn.

Eerder deze week ging het mis tijdens de training. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij hoe dan ook zes maanden nodig heeft om volledig te herstellen. “Ik verdraaide mijn linkerknie tijdens een onschuldig moment op de training”, aldus Jakubiak op de clubwebsite.

“Ik voelde iets knappen, en gisteren bleek na onderzoek in het ziekenhuis dat het inderdaad helaas een zware knieblessure is”, vertelt de pechvogel, wiens contract in Almelo doorloopt tot de zomer van volgend jaar. “Een grote teleurstelling, maar vanaf nu ga ik hard werken aan mijn herstel en vooruit kijken.”

Jakubiak maakte een jaar geleden transfervrij de overstap van Rödinghausen naar Heracles Almelo. In zijn eerste seizoen kwam hij tot achttien competitiewedstrijden, waarvan elf als basisspeler. De middenvelder was eenmaal trefzeker, in de wedstrijd tegen Willem II (3-1 nederlaag)Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door mexicanooo)

Is wel een aderlating voor Heracles. Vind ik persoonlijk een van de betere middenvelders en aangezien Heracles al geen brede selectie heeft ben ik benieuwd hoe het opgevangen wordt. Wordt een lastig jaar denk ik de verdediging en keepers zijn een beetje beneden niveau en nu je Jakubiak ook nog mist zal het een lastig jaar worden. Heracles haakt altijd ergens een konijn uit de hoge hoed maar ze mogen zich nu wel serieus gaan versterken

13 juli 2018 om 11:57

Op basis waarvan vind je de keepers en verdedigers beneden niveau? Als we ergens versterkt zijn is het daar wel.

13 juli 2018 om 12:19

Brouwer en Zijnstra zijn nu niet bepaald keepers die beter zijn dan Castro. Blaswich ue nieuw maar keepte onlangs voor Hansa Rostock op het 4e niveau geloof ik. Wat ik eerder al zei tovert Heracles altijd ergens wel een goede speler weg dus misschien is Blaswich een schot in de roos ik laat me graag positief verrassen maar ik betwijfel het. Dan de verdediging? Droste Hardeveld van hintum propper breukers is gewoon ontzettend matig en de talenten op de bank kun je nog niet zoveel van verwachten. Nu Jakubiak lang geblesseerd is mis je op het middenveld ook de nodige kwaliteiten. Laten we hopen dat Kuwas blijft anders wordt het helemaal een zwaar seizoen.

13 juli 2018 om 12:24

Van den buys vergeet je,Duarte vergeet je bedankt voor de goede info elk jaar hetzelfde,nieuwe spits is blijkbaar ook niets je bent goed geïnformeerd

13 juli 2018 om 12:28

Vond in je eerste post al dat je maar wat riep, je 2de post bevestig je het eigenlijk zelf! Droste, Propper en een fitte Hardeveld zijn absoluut “prima” spelers voor Heracles en de rest van het rechter rijtje. Je gaat er maar vanuit dat iets niet goed is omdat het in uitkwam op het 4e niveau (wat 3de divisie is). Daarnaast heb je het over “geen brede selectie” we tikken bijna de 30 spelers aan? Maargoed, het praten om het praten.. ook belangrijk;-)

13 juli 2018 om 12:29

Brouwer en Zeinstra gebruik je (hopelijk) niet of amper. Ik denk dat een verdediging met Droste, Rossmann/Pröpper, van den Buys en Hardeveld/van Hintum prima op niveau is. Daarnaast hebben we weinig veranderingen, dus een team dat al redelijk op elkaar is ingespeeld.

13 juli 2018 om 13:18

@rob maas die 2 was ik niet vergeten hoor. Van den buys vind ik nu niet echt een grote toevoeging en Duarte kan als hij ooit weer op niveau komt. Maar na zijn blessure bij Ajax is het niet veel meer. Jakubiak is de bestr middenvelder maar helaas is hijber lang uit. @bte Droste vind ik een "prima" speler voor Heracles. Propper heeft mij nog nirt overtuigd en Hardeveld misschien xoals je zelf zegt als fit is. Ik zeg niet dat die keeper niet goed is? Vraag me alleen af of hij het aankan bij Rostock ook maar een handjevol wedstrijden gespeeld. En een brede selectie? Bij 1 blessure ga je er op kwaliteit behooorlijk opnachteruit. Kan je wel 30 contract spelers hebben maar als er maar een oaar goef genoeg zijn voor de eredivisie dan heb je er weinig aan wat er op de bank zit. Praten om het praten toch bte? Begrijpend lezen is ook een kunst

13 juli 2018 om 14:22

@corona: Blaswich is een keeper die het dusdanig goed deed bij Hansa Rostock (3. Liga, het op twee na hoogste niveau van Duitsland) dat hij in de belangstelling stond van vier of vijf clubs uit de 2. Bundesliga. De reden dat hij verhuurd werd was, zo zijn de geruchten, dat hij ergens eerste doelman wou zijn. Hij had bij Borussia Monchengladbach geen uitzicht op die positie, omdat hij eerst Ter Stegen (jawel, de onbetwiste eerste doelman van Barcelona) voor zich in de pikorde had staan en daarna Sommer (basisspeler bij Zwitserland).

Van Hintum, Droste, Hardeveld, V/d Buijs, Propper en ook Breukers (de laatste heeft zich goed herpakt na een mindere periode) zijn prima spelers voor onderkant linkerrijtje. Het enige probleem is dat Van Hintum en Hardeveld redelijk blessuregevoelig zijn, dus daarom wordt er nog naar een linksback gezocht. Rossmann is een sterke beer en kwam er via Scisports, het bekende databedrijf in het voetbal, uit als mogelijk buitenkansje. De blessure van Jakubiak is jammer, maar laten we niet vergeten dat hij van een niveau lager (regionalliga) dan de aankopen Rossmann en Blaswich komt. Hij heeft zich enorm snel aangepast aan ons spel en aan het niveau. Dat hoopt Heracles ook met Rossmann te bereiken. Blaswich heeft m.i. al een behoorlijk niveau. Felle keeper met goede reflexen. Niet bang voor het maken van overtredingen en daarom hoop ik op een heerser in het zestienmetergebied. Zijn uittrap is echter niet zo goed.

Het middenveld kan wat mij betreft inderdaad een boost gebruiken op de positie van aanvallende middenvelder. Ondanks dat Duarte fitter oogt dan ooit. Die heeft in de zomer niet stilgezeten. Voor Box-to-box heb je in mijn ogen: Osman en Monteiro. Defensieve middenvelder: Jakubiak en V. Nieff (overgekomen van Groningen, deed het goed op die positie bij FC Dordrecht toentertijd) en mogelijk Duarte (speelde op die positie uitstekend bij Ajax. O.a. tegen Barcelona). En dan heb je dus als aanvallende middenvelder 'alleen' Niemeijer (en eventueel Duarte).

De Spaanse spits, Dalmau, was het afgelopen seizoen de meest dreigende van alle spelers op het derde niveau. Van wat hij liet zien in die competitie zit hij op het niveau van middenmoot Segunda Division A (niveau onder La Liga) als je het mij vraagt. Het is iemand met een redelijke slaom, technisch en balvast. Bovendien beschikt hij over snelheid en behoorlijke looplijnen. Ook hij komt uit de hoge hoed van Scisports.

13 juli 2018 om 15:06

Wat zeg je nou eigenlijk? Blaswich heeft bij Rostock alles gespeeld, waarvan 16 wedstrijden (13 op rij) de nul gehouden. Lees je eerst eens wat beter in man.

13 juli 2018 om 12:17

Zeggen ze elk jaar en elk jaar geen nacompetitie dus waar haal jij deze wijsheid vandaag?Vooral dat je weet hoe onze keepers en verdedigers zijn,als je toch kijkt in je glazen bol welke plaats eindigd Heracles?

13 juli 2018 om 12:21

Ik zeg geen nacompetitie spelen alleen dat het een zwaar seizoen kan worden. Ze moeten toch voor de promovendi kunnen eindigen met deze selectie maar als.ik toch mijn glazenbol moet raadplegen zal ik gokken op een plekje 12-15

13 juli 2018 om 12:25

Ben ik tevreden mee plek 13 hoor,meer moet je ook niet verwachten,ten opzichte van vorig jaar 6 basisspelers kwijt dit jaar minder tot nu toe alleen van ooien.

Bovendien corona we doen het nu met nieuw bestuur,nieuwe trainer en dan word het afwachten we zullen zien ben alleen benieuwd ben je Heracles supporter of niet?

13 juli 2018 om 14:01

Klopt ben benieuwd wat het seizoem brengt denk eerlijk gezegt dat plek 10 zoals afgelopen 2 jaar niet haalbaar zal zijn. Ja geboren Almeloer dus zeker Heracles supporter echter meer Ajaxfan van familiekant

13 juli 2018 om 14:52

@robmaas: Volgens je post zijn we ten opzichte van vorig jaar 6 basisspelers kwijtgeraakt. Wie zijn die 6 basisspelers, als ik vragen mag? Volgens mij ontbreekt alleen Castro uit de vaste basisopstelling van afgelopen jaar. Je zou nog kunnen denken aan Pelupessy. Zijn vertrek werd goed opgevangen door Jakubiak. Verder Van Ooijen en Roland Baas, maar dat zijn nooit onbetwiste basisspelers geweest. Baas was derde keuze achter Van Hintum en Hardeveld. Van Ooijen speelde niet goed bij ons (op een paar postieve wedstrijden na, zoals tegen Willem 2) en volgens mij had Niemeijer vaak de voorkeur boven hem. Wuytens was geen basisspeler (meer), omdat hij bij ons een onzekere indruk achterliet.

NB: bij het vaste basiselftal onder Stegeman in het seizoen 2016-2017 ga ik uit van de volgende elf spelers: Castro; Breukers, Propper, V/d Buijs, V. Hintum; Jakubiak, Monteiro, Niemeijer; Kuwas, Vermeij, Peterson.

13 juli 2018 om 18:37

Sorry bedoelde het jaar ervoor,toen zijn we 6 basis spelers kwijt geraakt toen is het vorig seizoen ook goed gegaan.

Okay haha ik weet het niet dacht het vorig jaar vrij lastig zouden krijgen ivm met halve basis team weg was,dus de eerste wedstrijd voor Ajax?

Een ware aderlating voor ons. Hij heeft vorig jaar in een paar wedstrijden Pelupessy doen vergeten. Ik denk zelfs dat ik liever hem dan Pelupessy zie spelen. Ik hoop op een goed herstel en dat ie snel weer aansluit.

Heracles mag zich inderdaad nog gaan versterken. Als deze blessure er niet was geweest ook! Graag zie ik er nog een ervaren cv/Lb bijkomen. cvm is nu ook geen overbodige luxe. En uiteraard een spits...

13 juli 2018 om 12:32

Uiteraard een spits? We hebben er 3? LB komt er nog bij, CV’s hebben we genoeg (al verwacht ik dat Sama ook nog aan zal sluiten). CVM hebben we Osman klaar staan en eventueel Duarte of Monteiro.

13 juli 2018 om 12:44

Niet 1 van de drie kan mij bekoren. Monteiro zie ik nog wel een transfer maken.. en eens de LB gaat er nog wel komen

13 juli 2018 om 13:05

Dalmau heb je al aan het werk gezien?

13 juli 2018 om 13:47

Oh hoe doet dalmau het?

13 juli 2018 om 14:56

Ja 1 keer, hij moet wennen denk ik, en dat is begrijpelijk hopelijk zie ik hem morgen tegen FC Emmen. Erg benieuwd naar die pot! Kunnen wij aardig zien waar we nu staan.

13 juli 2018 om 15:29

Overtoom niet iets om die zes maanden te overbruggen? Zag laatst een interview met vice sports.

Heracles is nou een mooie club voor spelers zoals Carel Eiting om een jaar te spelen.

13 juli 2018 om 12:45

Helaas boor hem gaat dat ‘m niet worden. Hetacles huurt liever niet meer en Ajax verhuurd niet meer aan kunstgrasclubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Vitesse4011
9.Willem II34-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Bram CastroKeeper10
Bart van HintumVerdediger10
Jeff HardeveldVerdediger10
Tim BreukersVerdediger10
Wout DrosteVerdediger10
Robin PröpperVerdediger10
Reuven NiemeijerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

0 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
In navolging van Eintracht Frankfurt en Leeds United heeft nu ook AS Roma interesse in Justin Lonwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren