‘Woeste Conte schakelt advocaten in voor bittere juridische strijd’

Vrijdag, 13 juli 2018 om

Antonio Conte is nog niet vertrokken bij Chelsea. La Republicca meldde donderdagochtend dat de club uit Londen met Napoli een akkoord had bereikt over Maurizio Sarri en later op de dag berichtten Italiaanse en Engelse media dat Conte was ontslagen. De 48-jarige Conte laat zich echter niet zomaar wegsturen.

Sky Italia meldt dat de Italiaan normaliter elf miljoen euro moet meekrijgen, maar dat Chelsea zich beroept op ‘just cause’. Dit houdt in dat de club uit Londen een gerechtvaardigde reden denkt te hebben om het contract van Conte niet langer te respecteren. Dan zou men dus ook geen ‘oprotpremie’ aan de voormalig bondscoach van Italië hoeven te betalen. De arbitragecommissie van de Engelse voetbalbond moet de ‘just cause’ wel accepteren.

Het is onduidelijk waardoor Chelsea denkt een sterke zaak te hebben, maar Sky Italia vermoedt dat de Engelsen onder meer zullen wijzen op de manier waarop Conte Diego Costa heeft weggestuurd. De Braziliaanse Spanjaard kreeg in zijn vakantie per sms van de trainer te horen dat hij niet langer in de plannen voorkwam en mocht vertrekken. De 29-jarige Diego Costa keerde in januari van dit jaar terug bij Atlético Madrid.

Conte accepteert niet dat Chelsea hem wil wegsturen zonder hem een vergoeding mee te geven. De voormalig middenvelder is daarom bereid, zo klinkt het, om een ‘bittere juridische strijd’ te voeren en heeft zijn advocaten reeds aan het werk gezet. De training van vrijdag wordt waarschijnlijk geleid door Eddie Newton, terwijl Sarri binnen 24 moet arriveren, samen met de eveneens van Napoli afkomstige middenvelder Jorginho.


Poll

Is hier sprake van 'just cause' denk je?


Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door edo)

Als Chelsea het per sms op de hoogte brengen van Costa nu wil aangrijpen om Conte een flinke hak te zetten is en zwaar onfatsoenlijk en volstrekt ongeloofwaardig. Als Chelsea dit namelijk zo ziet hadden ze Conte in januari direct na dit sms gebeuren al moeten ontslaan. Ik ga er nu gemakshalve vanuit dat dit de reden dus ook is om Conte met lege handen te proberen achter te laten.

13 juli 2018 om 00:35

Conte was toen niet netjes, maar om hier een beroep op te doen is inderdaad echt lachwekkend. Dan moet je hem gewoon ook een sms sturen en hem die vergoeding meegeven als Chelsea er zo mee zat. Dit is gewoon echt onzin om die man niet zijn onslagvergoeding te laten betalen, daar heeft hij gewoon recht op.

13 juli 2018 om 00:36

Ja het is zowieso een smoes maar het zou heerlijk zijn als hij zonder geld weg gaat. Ik vind Conte's voetbal helemaal niks. Altijd met 8 verdedigers spelen en hopen dat Hazard en Giroud of Morata scoren.

13 juli 2018 om 00:39

Sinds wanneer heeft de wijze waarop een coach voetbalt en het aantal verdedigers dat hij opstelt enig invloed in het wel of niet mee krijgen van ontslagvergoeding..?

13 juli 2018 om 02:45

Heeft niks met elkaar te maken maar ik mag hem gewoon niet. Naast dat hij laf voetbal speelt staat hij ook de hele wedstrijd gek te doen.

13 juli 2018 om 09:34

Ja want fuck de rechstaat, “ik mag hem niet”....

Ben benieuwd in hoeverre dit allemaal waar blijkt te zijn. Begint toch wel op een gekke soap te lijken daar in London. Weet iemand toevallig of Sarri de Engelse taal machtig is?

13 juli 2018 om 00:47

Van de ene soap naar de andere soap. Zo gaat dat bij Chelsea. Vorige zomer ookal.
En Sarri was vroeger een bankier en moest daarvoor door europa reizen. Bijv. naar Londen dus ik denk van wel en anders zal die wel aan het leren zijn

Meneer conte bn j douglas costa vergete??? Dit noem men KARMA

13 juli 2018 om 02:59

Douglas Costa heeft nooit onder Conte gespeeld, jij bedoelt natuurlijk Diego Costa.

Ach dit is allemaal speculeren, Conte zal ontslagen worden, Conte krijgt zijn ontslagpremie en Chelsea krijgt zijn nieuwe manager.

Ik vind de timing bij dit soort dingen altijd lachwekkend. Het seizoen is al bijna 2 maanden afgelopen en je zit al in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Als je hem ontslaat, doe dat dan anderhalve maand eerder zodat je de nieuwe trainer de tijd geeft om een volledige voorbereiding te draaien. Het is niet dat in de afgelopen maanden er een nieuwe situatie is ontstaan waardoor je nu tot ontslag over gaat.

13 juli 2018 om 07:39

Tussen iemand willen ontstaan en iemand kunnen ontslaan zit natuurlijk ook wel een verschil. Ik kan me voorstellen dat je in dit soort gevallen, als je zo iemand wil ontslaan, eerst met je juristen een hele procedure moet voorbereiden. Ook zit je nog natuurlijk met het vraagstuk: kunnen we gedegen vervanging regelen? Soms haalt de tijd gewoon je procedure in.

13 juli 2018 om 07:59

Zo'n procedure bereid je in het bedrijfsleven wellicht voor, maar in de voetballerij zijn in het verleden honderden trainers ontslagen door clubs, zonder dat daar op voorhand een procedure was voorbereid. Zelfs bij Chelsea was is dit de afgelopen 10 jaar met enige regelmaat gebeurd. In het geval van Conte speelt het idee al het hele jaar om hem eruit te gooien, dan zou je verwachten dat ze de vervangers ook al geruime tijd geleden gepolst hebben.

Men denkt aan Sarri als opvolger. Daarvan weten we ook al bijna 2 maanden dat hij voor het seizoen 18/19 nog geen club heeft.

13 juli 2018 om 10:23

@scotsman

Hier hebben die juristen echt geen 2 maanden voor nodig hoor. Die weten al wat er wel en niet kan, en als je van die trainer af wil, dan zet je die juristen een paar dagen en nachten in hun kantoor, en dan ben je voorbereid. Happens all the time. Kost je in Londen ongeveer 1000 euro per advocaat per uur, maar dan heb je wel wat, namelijk een snel resultaat.

Als je twee maanden gaat wachten, zoals nu, breng je je primaire proces in gevaar. Anders gezegd: je verpest je seizoen al op voorhand, met dit soort amateuristisch gedoe. Deze handelwijze is alleen goed verklaarbaar als er in de tussentijd iets ernstigs is gebeurd. Anders is het gewoon oliedom van Chelsea (pun intended).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Arsenal6024
6.Chelsea5717
8.Watford43-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Antonio RüdigerVerdediger10
Gary CahillVerdediger10
César AzpilicuetaVerdediger10
David LuizVerdediger11
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

10 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 maart
Bayern München krijgt concurrentie in de strijd om Callum Hudson-Odoi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren