Marca pakt uit met vertrekwens Rodríguez: ‘James wil terug’

Donderdag, 12 juli 2018 om

Marca opent de editie van vrijdag met de kop ‘James quiere volver’, oftewel ‘James wil terug’. De aanvallende middenvelder van Bayern München heeft volgens de sportkrant zijn zinnen gezet op een rentree in het Santiago Bernabéu van Real Madrid.

De 27-jarige Rodríguez maakte in juli vorig jaar de overstap voor een huurperiode van twee seizoenen. Bayern betaalde, zo meldde Spiegel later, dertien miljoen en zou Rodríguez tegen een som van 42 miljoen definitief kunnen inlijven. Marca meldde in april dat Bayern van plan was om de optie tot koop te lichten, maar dat is nog altijd niet gebeurd.

Een van de redenen daarvoor is naar verluidt dat Zinédine Zidane vertrokken is en Julen Lopetegui aanmerkelijk meer toekomst voor Rodríguez zou zien bij Real. Hoewel de Colombiaan het naar zijn zin heeft in Beieren, zou hij een terugkeer naar Real daarom zien zitten. Zijn contract loopt daar nog tot de zomer van 2021 door.

De 66-voudig international, die vanwege blessureleed slechts drie keer meedeed op het WK, kwam in dienst van der Rekordmeister tot acht doelpunten en veertien assists in 39 officiële wedstrijden. Hij verdient bij Bayern naar verluidt zesenhalf miljoen euro per jaar; tweeënhalf miljoen meer dan bij zijn eigenlijke werkgever in LaLiga.


Poll

Denk jij dat James Rodríguez deze zomer terugkeert bij Real Madrid?


Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door tobyjapie)

Oh alsjeblieft laat dit waar zijn. James zou erg welkom zijn. Hij is fantastisch en onder Lopetegui krijgt hij sowieso weer een kans.

13 juli 2018 om 00:05

@modrigmagic: Marca staat bij mij te boek als een krant met betrouwbare informatie over Real, maar je kan je afvragen hoe betrouwbaar dit bericht nu is. James verdient op dit moment al 2,5 miljoen meer dan bij Real op basis van dit artikel. Laat staan wat hij gaat verdienen wanneer hij de definitieve overstap maakt. Momenteel heeft Real Madrid een bulk geld, met de verkoop van Ronaldo (en misschien Marcelo, ook al acht ik die kans ook redelijk groot sinds Real wil vernieuwen).

Enkel, dient er veel geld over de balk gesmeten te worden voor vervangers. Voordat Neymar maar enigszins aan tafel verschijnt moet er al snel 250 miljoen euro aan transferkosten, 40 miljoen aan tekengeld en 65 miljoen aan jaarsalaris (vergelijk: PSG betaalde 222 miljoen voor het afkopen van het contract, 60 miljoen jaarsalaris en 36 miljoen tekengeld) onder het bureau geschoven worden. Dat is ongelooflijk veel geld. Zelfs voor Real.

13 juli 2018 om 00:16

James komt enkel terug als die weet dat die minuten gaat maken want bij Bayern is hij nu de vedette en de eerste met Lewandowski die worden worden opgesteld. Bale gaat wss weg dus de rechterkant is vrij. Ik ga er vanuit dat James die positie gaat vervullen en concurreren met Asensio. Mbappe/Icardi als spits. Links is het dan toch Hazard/Neymar/Isco.

13 juli 2018 om 09:19

James speelt bij Bayern voornamelijk als CM of CAM, waarom zou je hem dan weer gaan misbruiken als vleugelspeler terwijl dat juist ‘mislukt’ is in zijn eerdere periode bij Real?

Hij ruikt natuurlijk nu zijn kansen nu de spoeling voorin wat dunner geworden is en Zidane ook weg is.

Ik zou dit wel toejuichen, beter dan die ineffectieve spelvertragende Isco, Hoop dat ie z'n vorm van die eerste seizoen meeneemt (uiteraard zonder teveel blessures)

13 juli 2018 om 00:13

"Ineffectieve spelvertragende" Isco. Volgens mij ben jij geen voetballiefhebber ofwel? James hoeft isco helemaal niet te vervangen ik denk dat ze samen juist heel goed kunnen functioneren in 1 elftal.

13 juli 2018 om 00:39

Lekker Isco, James, Modric, Kroos en Casemiro fuseren en opstellen.

13 juli 2018 om 09:30

hahah isco afkraken, mooi

Laat dit gebeuren alsjeblieft!!!

Moet real niet eens over nadenken, gelijk terughalen. Mis hem echt in de Spaanse competitie en tegen barca vond ik hem altijd sterk spelen ook.

13 juli 2018 om 00:19

Inderdaad. Dit was de persoon die een lange tijd met Neymar streed om plek drie in La Liga, niet Bale.

13 juli 2018 om 09:34

In dat kampioensjaar waren het juist James, Morata, Vazquez die iedere keer vanaf de bank het verschil maakten. Dat was imo ook het verschil met afgelopen seizoen, waar dit zeker niet het geval was. Er kon niks geforceerd worden met marcos llorente, borja mayoral etc. Anyway, hoop echt dat ie terug komt. Alleen al met zn schot, voorzetten en corners een enorme impuls voor Madrid

Qua techniek en visie echt een van de betere middenvelders. Het enige wat me altijd tegenzit bij hem is zijn fitheid. Valt me op dat hij best vaak kleine blessures hebt en dan weer 2/3 weer niet kan spelen. Als hij fit blijft is het echt een van de betere die je kunt hebben.

13 juli 2018 om 00:10

@pasa11: klopt. Vooral hele zwakke kuiten. Heeft vaak pijntjes en milde spierblessures. Ook al wil iedere ploeg hem aan zijn selectie toevoegen. Gok ik.

Ja graag! Fenomenale speler, prachtig om te zien ook. 442 met Kroos, Modric, Casemiro, James en dan Bale/Benz of aankoop voorin

13 juli 2018 om 00:11

Klinkt mij goed in de oren in ieder geval

Poeh, laat het alsjeblieft waar zijn zeg. Nooit begrepen waarom we hem voor zo'n lullig bedragje wegdeden. Zou echt geweldig nieuws zijn mocht dit kloppen. Al zit ik er nog steeds mee hoe je dan een eventuele opstelling gaat vormgeven.

Kunnen Isco en James in een zwervende rol spelen, backs die het veld breed houden. Modric en Kroos die het spel maken en Casemiro als slot op de deur.

Dan nog graag Mbappe in de spits en ik heb er wel vertrouwen in. Heerlijke ploeg hebben we dan.

Navas
Carvajal
Varane
Ramos
Marcelo
Modric
Casemiro
Kroos
James
Isco
Benzema
13 juli 2018 om 00:15

Zeker een heerlijke ploeg al denk ik dat het wegvallen van Cristiano wel een probleem is, zeker als je kijkt naar het aantal doelpunten want wat dat betreft is hij niet te vervangen.

13 juli 2018 om 00:17

Schat jij die speler die jij als gebruikersnaam hebt niet hoger in dan James? Ik denk namelijk dat Asensio zeker gezien zijn potentie op den duur meer kan bieden dan James. En Mbappe in de spits is natuurlijk de ultieme droom.

13 juli 2018 om 00:23

Momenteel zeker nog niet. James legt echt betere cijfers neer. Maar er zal inderdaad volop gerouleerd worden. Zoiets zou je bijvoorbeeld kunnen spelen tegen de 'wat mindere' tegenstanders.

Daar ga ik van watertanden hoor.

Navas
Carvajal
Varane
Ramos
Marcelo
Modric
Kroos
James
Isco
Asensio
Mbappe
13 juli 2018 om 00:25

Dit is geen team dat veel potten gaat breken denk tegen de grootste topclubs. Bale moet sowieso blijven en een seizoen fit zijn. En er moet een top van de top aanvaller komen ter vervanging van Cristiano. Mbappe of Neymar zal onhaalbaar zijn denk voor Real. Tegen de 300 miljoen vragen ze sowieso. Dan een Hazard of iemand anders. Het is geen grote vijver momenteel van absolute supersterren.

13 juli 2018 om 00:28

Waarom denk je dat niet?

Ik verwacht ook niet dat dit gaat gebeuren hoor. Bale zal naar hoogstwaarschijnlijk naar links verschuiven. Maar op die man kun je simpelweg niet bouwen is gebleken.

13 juli 2018 om 00:40

Als Ronaldo niet mee deed bij Real dan hadden ze gelijk een groot probleem. Nu is dat permanent dus ze hebben een nieuwe absolute superster voorin nodig. Bale werd een beetje ondergesneeuwd door Ronaldo en denk dat je hem nu de kans moet geven om de ster van Real te worden. Ze hebben echt een Mbappe of Neymar nog nodig. Al het andere is een downgrade van Ronaldo. Maar zie het somber in m.b.t. de haalbaarheid van hun. Dus denk dat Real het heel erg zwaar gaat krijgen zonder Ronaldo.

13 juli 2018 om 00:47

Daar zijn we het over eens. Hoe dan ook gaat het zwaar worden zijn doelpuntenproductie op te vangen. Wat mij betreft is Mbappe echt een must om die reden.

We gaan het zien, het wordt een spannende zomer.

James teken pls we hebben je nodig

Alsjeblieft laat dit waar zijn! Ik heb hem 3 of 4 jaar geleden al eens de opvolger van Ronaldo genoemd. Deze man kan de grote ster worden van dit nieuwe Madrid imo. Geen enkele andere middenvelder ter wereld is zo productief. Zet hem dicht bij de spitsen en hij maakt er zo 15 op een jaar en geeft 15 assists. Bovendien is hij nog steeds een fan favorite in het Bernabeu.

Asensio-Isco-James. Wat een heerlijke linie zou dat zijn. Deze man kost je geen geld en wie weet is er dan genoeg geld om daadwerkelijk serieus te worden voor Mbappe en 300 miljoen op tafel te leggen.

13 juli 2018 om 00:24

James opvolger van Ronaldo Haha, iets te enthousiast en een rare vergelijking. James is meer een spelmaker en iemand die kansen creëert, Ronaldo is een echte afmaker, het is zeker wel waar dat James heel productief is voor een middenvelder.

13 juli 2018 om 00:43

en toen kreeg ik exact dezelfde reactie.

Je moet het niet zo in hokjes plaatsen, uiteraard zijn ze compleet andere spelers. Het gaat om het scorend vermogen en de présence. James kan het nieuwe gezicht van de club worden.

13 juli 2018 om 01:44

Ik denk eerder aan Isco of Asensio als nieuwe gezicht van de club. James heeft de concurrentiestrijd verloren van Isco. Denk niet dat hij terug zal keren. Real Madrid zal een spits en een vervanger voor Ronaldo halen.

13 juli 2018 om 01:20

James Rodriguez. Ik riep het eigenlijk vrij snel na het vertrek van Zidane en eigenlijk begreep ik ook niet waarom Zidane het niet zo zag zitten in hem. Zie graag dan maar een boete van 5 miljoen om hem voortijdig terug te halen dan het kopen van SMS van Lazio.

Bale en Casilla nu nog alleen weg en hopen dat het lukt om Mbappé binnen te halen. Persoonlijk hoop ik na dit wk dat Neymar niet langer komt of als het toch lukt dat hij per direct stopt met zijn vallende shows. Je moet er toch niet aan denken dat je een kaart van 100-200 euro koopt en 15 minuten lang zijn show moet aanzien. Alsof het WWE worstelen.

Zie graag Ceballos, Llorente en Mayoral nog verhuurd worden. James terug. Kante en Mbappé erbij. Kovacic uithuren 2 jaar (zonder optie koop) aan Bayern Munchen (thiago mag naar Barca). Benzema als backup voor Mbappé.

Bank:
Loenin
Nacho
Odriozola
Casemiro
Isco
Lucas
Benzema

Tribune:
Theo Hernandez
Vallejo
Vinicius
de Tomas

Navas
Carvajal
Varane
Ramos
Marcelo
Kanté
Kroos
Rodriguez
Modric
Asensio
Mbappé
13 juli 2018 om 01:40

Ik ben het niet helemaal eens met je opstelling maar wel min of meer met je selectie. Alleen zou ik nooit 120 miljoen voor Kante uittrekken. Ik persoonlijk vind Casemiro gewoon beter. Zelfs al is hij dat niet, het verschil in kwaliteit is miniem. Waarom dan zoveel geld uitgeven?

Verder denk ik niet dat Bayern Kova wil huren als ze geen optie tot koop krijgen. Dan halen die natuurlijk veel liever iemand anders waar ze in de toekomst ook wat aan hebben. Sowieso denk ik niet dat Kova uitgeleend wil worden. Die wil nu zekerheid en ergens spelen waar hij (vaak genoeg) in de basis staat en perspectief heeft. Ik hoop dat Madrid hem dat kan bieden.

Dit zou mijn gedroomde opstelling zijn. (modric kan je dan sparen voor de belangrijke wedstrijden)

Een andere optie is een 4-3-3 met hetzelfde middenveld, James en Asensio/bale op de vleugels en Mbappe of Icardi in de spits.

navas
carvajal
Varane
ramos
Marcelo
isco
casemiro
kroos
james
Mbappe
icardi
13 juli 2018 om 09:29

Modric sparen? waarvoor? Volgens mij is hij zo fit als een hoentje. Alleen kijkend naar dit WK heeft hij sinds de groepfase's elke keer meer dan 120 minuten gespeeld en zelfs in de verlenging was hij grandioos met zoveel minuten in de benen.

Isco en zijn eindeloze inefficiënte dribbels. Nee doe mij maar Modric ten allen tijden.

Hopelijk keert James terug, Zidane had het mis door hem te laten gaan. Met James terug en hopelijk Mbappe of Hazard erbij en Real kan weer strijden voor de landstitel. Graag meer speeltijd voor Kovavic ook zodat hij blijft.

13 juli 2018 om 01:46

Denk dat Kovacic weg is helaas. Hopelijk komt James terug, hele mooie speler om erbij te hebben.

13 juli 2018 om 02:46

Denk dat het meer te maken heeft met de speeltijd die hij op dit WK krijgt dan zijn speeltijd bij Real. Hij verdient het om meer minuten te maken maar die bondscoach geeft de voorkeur aan Brozovic.

13 juli 2018 om 07:31

En terecht, sorry maar Kovacic laat een heel slecht indruk achter de laatste maanden. Het is een heerlijk speler om naar te kijken maar hij oogt altijd zo onrustig aan de bal en probeert altijd met een dribbel voorbij de tegenstander te komen, Brozovic is veel volwassener.

Kleine hartverzakking, Ik zou het heel erg jammer vinden als James terug gaat. Na dat hij sportief geweldig is, is ook hij marktconform belangrijk voor Bayern. Na Neymar, Messi en Ronaldo is hij ontzettend populair.

13 juli 2018 om 01:01

Volgens Marca (Engelse online-versie) bestaat er geen mogelijkheid uit de koopoptie van Bayern te ontsnappen. Bayern zou dus moeten meewerken. En toevallig heeft vanmorgen nog het voor marketing verantwoordelijke bestuurslid van Bayern in een interview gezegd dat James ook marketing-technisch heel belangrijk voor Bayern is. Het James-shirt is het meest verkochte en zijn populariteit in Zuid-Amerika helpt Bayern daar stappen te maken. Sportief was hij ook enorm belangrijk. Ik denk men zou eerder Thiago laten gaan.

13 juli 2018 om 01:22

Inderdaad heb ze beide gelezen. Het klopt dat het onmogelijk is voor Real Madrid maar die kunnen altijd met James gaan praten, het is eigenlijk illegaal maar probeer dat maar te controleren of is het zo dat wanneer Bayern het toelicht dat het automatisch een contract wordt?

13 juli 2018 om 01:32

“...purchase-option and no possible escape for his return.” Bayern, Real en James hebben een huurcontract met koopoptie ondertekend. Het zou ook gek zijn als zo’n koopoptie zomaar teniet zou kunnen gemaakt worden (weet niet of dat wel goed Nederlands is). Wat is dan zo’n optie nog waard?

13 juli 2018 om 01:46

Zo gek is dat niet. James heeft immers geen contract getekend bij Bayern. Hij wordt voorlopig gehuurd en staat onder contract bij Madrid. Zodra Bayern de koopoptie licht gaat men om de tafel met James. Niemand kan hem dwingen een contractaanbieding van Bayern te accepteren. Doet hij dat niet dan keert hij terug bij Madrid.

Wat wel zo is is dat Madrid zijn huurcontract niet kan annuleren, daar doel jij ook op maar dat interpreteer je niet helemaal juist. Bayern kan James niet dwingen te tekenen maar Madrid kan James neit dwingen terug te keren. Zelfs als James dat wil dan heeft Bayern deze zomer het laatste woord. Als zij nee zeggen dan moet James dus nog tot de zomer van 2019 in Munchen blijven totdat het huurcontract verloopt en James de keuze heeft om bij Bayern te tekenen of in Madrid terug te keren. Als Madrid hem echt nu terug wil halen en James dat zelf ook wil dan zal men met Bayern rond de tafel moeten en Bayern een afkoopsom moeten bieden.

13 juli 2018 om 07:19

Normaal gesproken moet de speler toch ook akkoord gaan als een optie tussen de clubs gelicht wordt?

13 juli 2018 om 10:29

De clubs kunnen niet zonder toestemming van de speler een huurcontract (met of zonder koopoptie) afsluiten. Dus heeft James ook getekend. Rummenigge heeft altijd gezegd dat Bayern betreffend de koopoptie het heft in handen heeft. Ook de meeste media hier in Duitsland wijzen erop dat zonder toestemming van Bayern zowel een terugkeer naar Madrid in 2018 als ook de opheffing van de koopoptie niet mogelijk is.

13 juli 2018 om 12:50

Hij heeft ingestemd met een mogelijke koopoptie. Hij heeft nog niet getekend. Daarin us het verschillend met psg en mbappe waar het een verplichte koopoptie was en Mbappe meteen een contract tekende. James heeft een huurcontract getekend maar nog geen definitief contract. Dat zou behoorlijk eenzijdig zijn hè, kan de club na 2 jaar kiezen om ermee door te gaan ofniet en de speler heeft geen keuze. Dat is niet eens toegestaan door de FIFA. Als James zegt: ik teken niet, dan tekent hij niet. Zo simpel is het hoor. Hem deze zomer reeds terughalen is een lastiger dossier, daar heeft bayern immers wel de volle zeggenschap in

13 juli 2018 om 07:36

Dit zou heel zuur zijn voor Bayern, hij was/is zo geliefd bij jullie en tegelijk is hij een echte leider geworden, een harde werker is hij geworden bij jullie, een volwassen voetballer is hij echt geworden in Duitsland. Ik hoop dat dit niet enkel geruchten zijn en dat Real hem terug kan halen.

Wat zal ik dit toejuichen zeg, ik hoop dan dat Real werk gaat maken van Gabriel Jesus (mbappe acht ik onhaalbaar) en eventueel Hazard. Met deze opstelling kan Real ideaal (op zijn Spaans) combineren voorin en mochten de ruimtes te klein zijn kunnen Marcelo en Carvajal altijd via de flanken komen. Zo kan Real gebruik maken van alle top middenvelders die ze hebben en krijgen ze allemaal veel speel tijd. Nu ga ik er wel van uit dat Bale vertrekt naar Manchester United.

Navas/Nieuw
Carvajal
Varane
Ramos
Marcelo
Modric
Casemiro
James
Kroos/Isco
Asensio/Eden
Jesus/Benz

Mits hij zelf echt terug wilt, waarom niet?
Ik juich het toe en hiermee hield ik zelf wel rekening mee dat nog kan gebeuren deze transferperiode.
Zeker nu.. nieuwe coach, CR weg, (wellicht nog enkele andere weg)
Maar again, enkel als hij zelf wilt want volgensmij heeft hij het prima naar zijn zin?
En Bayern wilt hem volgensmij echt wel behouden, en dus kopen, en is hij aardig geliefd daar.

James hangend op rechts Bale als een valse spits en Isco/Asensio op rechts (Y)

13 juli 2018 om 01:22

Wie zet je nu links dan?

Dit zou wel typisch Lopetegui zijn, heel veel middenvelders opstellen. Vraag me dan af wie in de spits komt staan, ik geloof niet dat Bale zal blijven nu de coach Spaans is en Bale geen Spaans spreekt en dus de communcatie nog moeilijker word.

Dit zou super zijn. Langs de andere kant waar ge je hel zetten? Asensio en Isco zijn 'lievelingetjes ' van Lopetegui. En ik zie ze Hazard en/of Mbappe nog wel halen om Ronaldo te vervangen. En Bale zie ik nu ook niet vertrekken, na Ronaldo's vertrek. Maar James is een speler voor Real. Van mij mag hij altijd terug komen.

James en Isco samen gaat gewoon niet. En als het aan mij ligt dan zie ik liever James dan Isco. Leuk hoor die dribbels maar totaal niet efficiã«nt als je het mij vraagt. Daarnaast wil Isco zich ook profileren als een productieve middenvelder waardoor hij egoã¯stisch is in sommige situaties. Om maar te zwijgen aan gebrek van diepgang met zo'n middenveld. Al die spelers willen de bal in de voeten om vandaar uit te voetballen. Nee, voor mij is het James of Isco en niet beide.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4230 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona6646
4.Getafe4612
5.Alavés440
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

328 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Bayern München 17 7 2 0
2017/2018 Bayern München 23 7 2 0
2016/2017 Real Madrid 22 8 1 0
2015/2016 Real Madrid 26 7 1 0
2014/2015 Real Madrid 29 13 5 0
Laatste voetbalnieuws

Bayern spoelt Champions League-kater weg dankzij hattrick van Rodríguez

Met een ijzersterk optreden tegen 1.FSV Mainz 05 heeft Bayern München de kater van de Champions League-uitschakeling enigszins weggespoeld. Der Rekordmeister was in eigen stadion met 6-0 te sterk voor de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 maart
Bayern München krijgt concurrentie in de strijd om Callum Hudson-Odoi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren