Chelsea zet Conte op straat en wacht op duur tweetal uit Napels

Vrijdag, 13 juli 2018 om

Antonio Conte is niet langer de manager van Chelsea. De Engelse topclub laat via de officiële kanalen weten dat de 48-jarige trainer, die sinds medio 2016 aan het roer stond bij the Blues, niet meer voor de groep gaat staan bij de Londense club. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Conte opgevolgd door Maurizio Sarri, die overkomt van Napoli.

Het vertrek van Conte komt niet als een verrassing, want afgelopen seizoen verliep het moeizaam bij Chelsea, dat als vijfde eindigde in de Premier League. Spelers van the Blues zoals Thibaut Courtois en Eden Hazard hadden regelmatig kritiek op de gehanteerde speelwijze. Conte had naar verluidt ook steeds meer problemen met de clubleidig, waardoor hij nu het veld moet ruimen.

De Italiaan, die nog tot volgend jaar zomer onder contract stond op Stamford Bridge, werd in het seizoen 2016/17 kampioen met Chelsea. Afgelopen seizoen legden the Blues nog beslag op de FA Cup, maar dat heeft de clubleiding niet op andere gedachten doen brengen. Sarri moet zijn landgenoot gaan opvolgen bij de Engelse topclub.

Sarri was na afgelopen seizoen op non-actief gezet door Napoli, dat in zee is gegaan met Carlo Ancelotti. Sarri bleef echter onder contract staan bij i Partenopei, waardoor Chelsea een substantieel bedrag moet overmaken aan Napoli. Naast Sarri gaat ook Jorginho de overstap maken naar Chelsea. Het duo kost de Londenaren naar verluidt in totaal 65 miljoen euro.


Poll

Een goede zet van Chelsea om niet verder te gaan met Antonio Conte?


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door gooner4)

Nou moet Real snel handelen willen ze Hazard en Courtois nog binnen halen, Sarri is een coach dat heel graag aanvallend voetbal speelt en dat is nou wat Hazard vooral wilt.

13 juli 2018 om 13:09

Denk dat de spelers ondertussen weten dat sarri komt. Dus of real nu snel handelt of niet gaat niets veranderen.

13 juli 2018 om 13:15

In ieder geval speelt Chelsea geen Champions League, en wonen de kinderen van Courtois in Spanje. Zie deze transfers daarom nog steeds doorgaan.

13 juli 2018 om 13:20

Heb ook niet gezegd dat ze niet doorgaan. Courtois wilt naar spanje en hazard droomt van real dat is algemeen geweten. Ik reageerde gewoon op medal die beweerd dat als sarri tekent de spelers dan miss toch blijven.

13 juli 2018 om 13:37

Ja wij zijn het eens, ik reageerde ook op Medalofhonor.

Courtois zie ik in ieder geval vertrekken, Hazard is wel vaker trouw gebleven aan Chelsea na vele geruchten en heeft ook een veel hoger prijskaartje. Maar na de verkoop van Ronaldo betaalt Real dat zonder problemen denk ik.

Goede beslissing van Chelsea, dit is voor beide partijen de beste oplossing. Het klikte gewoon niet meer.

13 juli 2018 om 11:35

resultaat was niet goed genoeg. FA Cup ok ,maar 5e in PL en 1/8 in CL.

Bedankt Conte voor de landstitel die je ons hebt gegeven en de innoverende speelstijl die door heel Engeland werd overgenomen. Helaas was de liefde over en de chemie uitgewerkt. Het ga je goed, Mister!

13 juli 2018 om 12:23

Jaa letterlijk, hij heeft eerlijk is eerlijk wel voor een kleine revolutie gezorgd, zelfs engeland speelt nu soortvan in zijn systeem.

13 juli 2018 om 13:20

Welk systeem mag dat dan zijn?

13 juli 2018 om 13:51

3-5-2, maar of je kan stellen dat Conte dit in zijn eentje heeft geïntroduceerd betwijfel ik.hij was er met Juventus overigens ook al wel mee bezig volgens mij, dus hij was wel een voorloper wat dat betreft.
Overigens hebben veel clubs dan wel de formatie 'overgenomen' van Chelsea, er zijn er maar weinig die echt op dezelfde manier spelen, Chelsea speelde afgelopen seizoen wel heel sober met de gok op een bevlieging voorin.

13 juli 2018 om 14:48

Het systeem die door meerdere teams is overgenomen is niet 3-5-2 maar 3-4-3.. Het systeem 3-4-3 heeft Chelsea ook het kampioenschap bezorgt en het systeem 3-5-2 heeft er mede voor gezorgd dat we niet eens in de top 4 kwamen.

13 juli 2018 om 13:18

Ik betwijfel of er Engelse clubs zijn die zo verdedigend als Chelsea zijn gaan spelen hoor. De 3-5-2 werd door sommige clubs overgenomen maar geen van hen speelde met 3 brekers centraal op het middenveld.

Jorginho is wel een slag hoor, niet voor niets wou Pep hem zo graag hebben, enorm solide passer met veel techniek en het vermogen om een team te laten draaien, zowel defensief als aanvallend. Waarschijnlijk de beste cvm/cm in Italie afgelopen seizoen. Een echte strateeg van de oude stijl.

13 juli 2018 om 12:51

Heb hem eerlijk gezegd niet heel veel zien spelen maar ik ben best positief gestemd over de positieve verhalen die ik over hem hoor! Toch ook wel fijn dat ons middenveld gelijk getackeld word met zo’n aankoop vooral omdat afgelopen seizoen vaak leek alsof we niet eens een middenveld hadden..

Ideale trainer om een team uit de slop te halen (kijk maar naar Juve en Chelsea in zijn eerste jaar). Daarna lijken zijn methoden niet meer te werken. Bij Chelsea ging er in zijn tweede jaar vanalles mis. Wel knap dat ie alsnog een prijs had gewonnen. Hopelijk leert hij hiervan en kan hij zich ontwikkelen om vervolgens weer bij een grote team aan de slag te kunnen.

EIN-DE-LIJK! Hij is weg! Voor Chelsea is dit de beste dag van het vorige - en het nieuwe seizoen, want laten we eerlijk zijn: eigenlijk had dit in november 2017 al moeten gebeuren! Conte had er geen zin meer in, de spelers hadden er geen zin meer in, het bestuur kocht niet de spelers die hij wilde hebben en hechte geen waarde aan wie hij wel in de selectie wilde houden. Het was op!

In eerste instantie heb ik Conte verdedigd. Vooral vanwege de onwaarheden die verteld werden over hoe hij, Costa en Chelsea uiteindelijk uit elkaar zijn gegaan en omdat hij ons na een hopeloos seizoen kampioen maakte. Maar vanaf eind oktober was er geen verdedigen meer aan, Conte heeft zich onmogelijk gemaakt door vast te houden aan drie centrale verdedigers met daarvoor vijf middenvelders waardoor hij Hazard en Morata voorin langzaam weg heeft laten rotten. Hazard is wat dat betreft in mentaal opzicht een sterkere speler dan Morata, want hij liet zich niet kisten. Morata’s vorm is enorm verslechterd na een goed begin en dat reken ik Conte volledig aan! Die arme spits moest elke wedstrijd weer vanaf zijn eigen goal als een gek gaan sprinten, met of zonder bal, om richting de andere goal te komen!

Fabregas, Rudiger, Hazard, David Luiz, Courtois en Willian hebben zich allen uitgesproken tegen de overdreven verdedigende tactiek van Conte. Hij weigerde mee te werken en te denken met de spelers en aan hun kwaliteiten te denken, dat is een erg kwalijke zaak!

Vanaf het begin van dit kalenderjaar was het duidelijk dat we de CL plekken weleens niet zouden kunnen gaan halen, en Conte heeft dat laten gebeuren.

Ik vind het erg vervelend dat het bestuur iedereen zo lang in onzekerheid heeft gehouden, en Conte zelfs nog aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen laat starten! Ik snap niet dat ze niet gewoon Conte zijn “oprotpremie” hebben meegegeven, ondanks dat het natuurlijk veel geld is.

Ik ben nu vooral blij dat de blik op de toekomst gericht kan worden. Sarri gaat ons waarschijnlijk met veel aanvallender voetbal vermaken, Hazard zal bijtekenen als we ons echt versterken en we mogen hopen op een serieuze gooi naar de titel en de eerste vier plekken omdat we niet van te voren al capituleren als we tegen een team uit de top 8 spelen! Vier dingen die onder Conte niet meer mogelijk geweest zouden zijn!

13 juli 2018 om 11:37

Wat is dit voor onzin? Morata mistte zelf gewoon grote kansen hoe kun je Conte hier nou de schuld van geven? Voor de rest ben ik het met je eens maar dit is ver gezocht

13 juli 2018 om 11:43

Morata schoot in het begin van het seizoen de ene na de andere er in! Hij heeft gewoon een enorme vertrouwenscrisis gekregen.. Dat heeft alles met Conte en zijn achterlijke tactieken te maken! Hij heeft Morata en Hazard maanden met zn tweeën voorin laten staan.. Geen aansluiting, geen hulp en alles moet 50/60 meter tot ze bij de goal waren. Dat is niet lekker voor een spits, helemaal niet als er dan een tijd geen bal in gaat! Bij Spanje was de “echte” Morata te zien, daar was hij wél degene die de ballen er in schoot

13 juli 2018 om 14:50

Yoericfc for fuck sake man, kap eens met die Morata man.... Nee hij schoot ze er niet in en zeker niet de 1 na de andere. Hij had in het begin van het seizoen gewoon een aantal goede kopballen thats it. Jij bent niet blind en je ziet ook al die gemiste kansen wat waren het dit seizoen 20x 1op1 en 20x mis? Hou op zeg die man is gewoon geen absolute killer. Volgens mij stonden Costa en Drogba ook in de punt van de aanval en het is nu eenmaal zo bij Chelsea dat de kansen die je krijgt er niet zoveel zijn als bij Madrid maar hij is gewoon absoluut niet goed genoeg.

13 juli 2018 om 12:46

Ik was zelf ook een van de mensen Conte verdedigde voornamelijk omdat we nog gewoon zicht hadden op een Champions League plek en we net weer een goede periode hadden waardoor we zelfs een tijdje 2e stonden dit seizoen. Hoe hij echter de 2e seizoenshelft heeft aangepakt dat is echt schandalig tel alles bij elkaar op pakslaag gekregen van Watford, vernederd worden door Bournemouth, met 2 aanvallende spelers spelen, ontmanteld worden door Roma, de situatie met Diego Costa en David Luiz, openlijk kritiek uiten op het bestuur, veel eisen stellen wat betreft spelers, zijn mentaliteit richting de spelers, dreigen met een vertrek en zo zijn er nog wel een paar dingen die ik ben vergeten. Conte is een goede manager daar is geen enkele twijfel over alleen houd het een keertje op ik geef Conte trouwens niet alle schuld hoor het bestuur heeft ook de nodige fouten gemaakt er worden nu in ieder geval stappen in de juiste richting gezet.

Eindelijk een coach in Chelsea die houdt van aanvallend voetbal. Als zie ik nog steeds Hazard graag verkassen naar een Andere club. Zie vooral een Fabregas, Willian, Hazard en Luiz hier vooral baat bij hebben.

Blijf het bizar vinden dat je met 2 grote prijzen in 2 jaar tijd wordt ontslagen. En waarbij Chelsea op de site bij de tekst van het vertrek van Conte niet de moeite genomen heeft de woorden Thank You in op te nemen. En dan komt nu Sarri wat mij wel een goede trainer lijkt maar nog nooit wat gewonnen heeft. Ben benieuwd hoe hazard en courtois hier op reageren.

13 juli 2018 om 11:59

Bizar he.. Het zijn gewoon verwende kinderen daar bij Chelsea. Niet eens Conte bedanken voor de titels die hij heeft gegeven aan Chelsea. Dit zegt genoeg over hoe Chelsea om gaat met de trainers. Ik kan ook nog fout zitten als Chelsea later nog Conte bedankt.. Maar dan toch

13 juli 2018 om 12:35

Conte en Chelsea zitten momenteel nog in een juridisch conflict vandaar dat het bericht nu nog vrij kort is.

13 juli 2018 om 13:28

Voetbal was niet om aan te zien en als al je sterspelers dreigen met een vertrek dan moet je als club zijnde handelen. Nu wordt er met sarri een trainer aangetrokken die wel voetbal wilt spelen. Hopelijk kan hij dan ook is een 5 tal jaren aanblijven al is dat bij chelsea zeer onwaarschijnlijk.

13 juli 2018 om 13:37

Het is niet zozeer de prestaties, die zijn buitengewoon goed geweest, maar Conte liet zich in het openbaar negatief uit over het transferbeleid van de directie, dan kan je gewoon wachten op een ontslag. Trainers zijn bij Chelsea slechts passanten, wat ze ook presteren.

Lekker snel is men bij Chelsea. Dit had je maanden geleden ook al kunnen doen. Nee, dan ga je wachten totdat iedereen al met de voorbereiding is begonnen om een trainer te ontslaan, waar je al 6 maanden vanaf wilt. Van de beoogde opvolger weet je ook al 2 maanden dat hij voor dit seizoen nog geen club heeft, dus daar heb je ook niet op hoeven wachten.

13 juli 2018 om 12:32

In Mei werd het al duidelijk dat hij niet meer zou blijven. Zijn beoogde opvolger was Sarri, echter namen de onderhandelingen heel veel tijd in beslag. Het is ook een hele ingewikkelde deal die tot stand is gekomen die gewoon tijd nodig had. Chelsea heeft Conte gewoon aangehouden omdat het allerminst zeker was dat Sarri zou komen dan is het vrij dom om je huidige coach te ontslaan terwijl je niet eens een vervanger hebt.

Ik ben benieuwd hoe Chelsea er over een aantal jaar voorstaat. De voortekenen lijken niet gunstig moment omdat Courtois en Hazard binnen deze zomer en een aantal jaar zullen gaan vertrekken uit Londen. Als dan de sportieve prestaties ook achter uitgaan wordt de aantrekkingskracht van Chelsea alleen maar lager

13 juli 2018 om 13:19

Denk dat weinig Chelsea fans het als een drama zullen zien als Courtois vertrekt, het is een goeie keeper een niet meer. Stuurt Real een zak geld en Navas richting Londen ga je d'r i.m.o. op vooruit. Dat Hazard word gelinkt aan andere clubs hoeft niet per se te betekenen dat hij vertrekt. Lees al drie jaar dat hij naar Real vertrekt maar hij is er nog, heeft ook al aangegeven dat hij het niet erg vind om bij Chelsea te blijven en bereid te zijn een nieuwe contract te tekenen, mits Chelsea ook ambitie toont.

13 juli 2018 om 13:23

Inderdaad, die courtois speelt weer eens een prima pot en alle kranten schrijven dat real hem gaat kopen. Real heeft al jaren een van de beste keepers ter wereld in huis, Chelsea gaat er op vooruit

13 juli 2018 om 14:12

Ik denk niet dat je Navas en een zak geld krijgt voor Courtois, het zal eerder Courtois zijn die een zak geld mee moet nemen om Navas te krijgen.

Goede zet van Chelsea. Conte kon niet meer met deze spelersgroep. Nog 1 creatieve middenvelder erbij en de backs versterken en eigenlijk nog een topspits en je doet weer mee om alle prijzen maarja.. Heb niet het idee dat er heel veel geld is.

13 juli 2018 om 13:40

Chelsea geeft al jaren vrijwel niets uit aan transfers, alle inkomende transfers komen rechtstreeks uit de transferopbrengsten van de verkochte spelers. Zo zijn ze net 2x kampioen geworden, en zo gaan ze vrolijk door neem ik aan. Verkoop Kante voor 90m aan Barcelona of Hazard voor 150m aan Real, en je kan weer drie, vier nieuwe aankopen a la Willian/pedro/kante/etc doen waarmee je het elftal onderaan de streep versterkt.

13 juli 2018 om 13:47

Beetje onzin wat je nu zegt. Alsof Chelsea haar toppers verkoopt en om andere spelers te halen. Hoeveel toppers kan je noemen die Chelsea heeft laten gaan?

13 juli 2018 om 14:04

Diego Costa en Matic?

13 juli 2018 om 14:24

I.m.o. alleen Matic, die plaats mest maken voor een andere aankoop. Bij Costa was enkel Conte die hem weg wilde, die moest niet weg zodat met zijn geld Morata gehaald kon worden.

Zou heel goed nieuws zijn voor Chelsea. Sarri heeft het geweldig gedaan bij Napoli en Jorginho is natuurlijk een topper. Een nieuwe rechtsback en een goeie creatieve speler op het middenveld en je hebt een geweldige ploeg staan, waarbij je ook nog genoeg kwaliteiten hebt in de breedte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal5016
6.Chelsea5016
8.Watford370
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Antonio RüdigerVerdediger10
Gary CahillVerdediger10
César AzpilicuetaVerdediger10
David LuizVerdediger11
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

10 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Bayern München gaat de strijd met Barcelona inzake Luka Jovic aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren