Spelers België gefileerd: ‘Domme reacties, getuigt van weinig fair play’

Donderdag, 12 juli 2018 om

België verloor dinsdagavond de halve finale op het WK van Frankrijk door een treffer van Samuel Umtiti: 1-0. Nadien waren verschillende spelers van de Rode Duivels kritisch op de speelwijze van de tegenstander, zoals Eden Hazard en Thibaut Courtois. De doelman van België sprak zelfs over ‘anti-voetbal’. Raymond Domenech hekelt de uitspraken van ‘de verliezers’.

“Het zijn de typisch domme reacties van spelers die verloren hebben. Omdat ze niet gedaan hebben wat ze moesten doen om het Franse blok te ontregelen”, zegt Domenech, voormalig bondscoach van les Bleus, bij Europe 1. “Ze konden toch niet verwachten dat wij open huis gingen houden zodat zij veel doelpunten zouden kunnen maken? Ik begrijp die houding niet.”

“Iedereen roeit met de riemen die men heeft, ook met de kwaliteiten van de tegenstander in het achterhoofd. Het getuigt van weinig fair play om de tegenstander zo af te vallen wanneer je verloren hebt. Als je verliest, is dat omdat je niet goed uitgevoerd hebt wat je moest doen. Terwijl Frankrijk dat net wél goed gedaan heeft. Zij bespeelden deze Belgische ploeg perfect.”

"In de eerste twintig minuten hebben ze ons voor enkele problemen gesteld, maar daar zijn we uiteindelijk goed mee omgegaan en naar verloop van tijd heeft de bondscoach bijgesteld”, aldus Domenech, die stelt dat sterspeler Hazard goed is bestreden. “Dat hebben we prima gedaan. Met als resultaat dat zij straks voor de derde plaats spelen. En wij in de finale zitten.”


Poll

Ben jij het eens met Raymond Domenech?


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door ahmedhossam)
12 juli 2018 om 15:32

Tis sowieso een interessante wedstrijd. Vind Frankrijk overall sterker.. maar Kroatië lijkt mentaal uiterst sterk t3 zijn. En da's misschien nog t allebelangrijkt. Denk, maar hoop niet, dat Frankrijk de vallende ziekte heeft zondag. Snel liggen bij t fysieke vd Kroaten. Heb geen voorkeur.. hoop gewoon dat t een mooie westrijd wordt met strijd en mooi voetbal. Dat hebben ze beide in huis.. nu de uitvoering nog!

12 juli 2018 om 15:42

Frankrijk overal sterker?

Nou in de spitspositie 1000 procent zeker van niet.
Mandzukic is echt wel beter dan Giroud.

Op het middenveld doen ze echt niet voor elkaar onder hoor. Rakitic en Modric vs Kante en Pogba... Dan kies ik denk ik toch voor de heren van Kroatiã£â« (al hoewel Kante wel een hele fijne opruimer is).

Laten we hopen op een mooie pot, met Kroatiã£â« als winnaar

12 juli 2018 om 15:52

Vind ik persoonlijk hoor.. mag jij anders vinden😉 ik hoop met je mee op een mooie pot!

12 juli 2018 om 15:53

Indien Kush geen typfout heeft gemaakt doelt die op het Engelse woord "overall".

Wat mijn inziens wel klopt, buiten Vrsjalko is de achterlijn van Frankrijk beter. Middenveld is wel degelijk 50/50, al is Kanté geen box-to-box.

Vooraan heeft Frankrijk toch ook meer klasse, Giroud scoort dan wel niet, hij is wel zeer belangrijk voor hen.

Maar, die mentaliteit van de Kroaten is bewonderenswaardig. Alhoewel dat ik het de knipoogkroaat niet gun

Dat de beste mag winnen.

12 juli 2018 om 16:08

Haha overall kan inderdaad ook anders opgepakt worden

Bedoelde met Box-to-box speler Modric, maar ik typte de verkeerde naam. Kante is echt een hele fijne stofzuiger op het middenveld zeg.

Over Giroud ben ik het echt niet met je eens. Wat is die man slecht zeg dit WK. Echt geen schim van wat hij aan toegevoegde waarde was op het EK 2016. Nee dan is Mandzukic echt beter en belangrijker.

De mentaliteit van de Kroaten is inderdaad schitterend om te zien.

Zondag lekker met een biertje erbij (hopelijk) een mooie pot zien!

12 juli 2018 om 18:00

Ik snap nog steeds niet waarom geen Benzema ipv gekke Giroud ? Alleen daarom wil ik al dat ze verliezen

Zo groot was de kleinzerigheid nou ook weer niet, je moet ook begrip hebben voor teleurstelling van de ander. Die Domenech komt lekker achteraf z'n gram halen, maar toen hij verantwoordelijk was heeft z'n team geen 1x gedaan wat nodig was om te winnen en nu gaat ie mensen heel wijs de les lezen. Waanzinnig figuur deze Domenech, ondanks dat ik het wel met hem eens ben dat het Belgische gehuil onterecht is.

12 juli 2018 om 18:38

Belgie doet op dit moment wel alsof ze het mooiste voetbal hebben laten zien van de afgelopen 40 jaar. Tegen Japan had het al klaar kunnen zijn. Het geluk zat hem in het feit dat de belgen toevallig gemiddeld 70 cm langer zijn dan die japanners. Ik begrijp de teleurstelling, maar mis de hype.

12 juli 2018 om 19:34

Helemaal gelijk. In de poule 2 wedstrijdjes gespeeld tegen veredelde amateurs en en de zege tegen Engeland kado gekregen. Daarna had het al klaar moeten zijn tegen het sterkere Japan en tegen Brazilie ook alle mazzel gehad. Stelt weinig voor dat Belgisch elftal. Frankrijk ook gewoon 70 min veel beter en dan over antivoetbal praten omdat ze een beetje deden tijdrekken.

Als Belg volledig akkoord dat het domme uitspraken waren. Ze waren gewoon gefrustreerd na die match.

Maar die Domenech, man man man. "iedereen roeit met de riemen die men heeft...". Kijk, Frankrijk heeft natuurlijk volledig het recht om te spelen hoe ze willen, en ze halen er de finale mee dus... Maar dat is niet roeien met de riemen die je hebt, ze kunnen gvd 3 wk waardige ploegen opstellen.

Zweden ofzo, die roeien met de riemen die ze hebben.

En voor alle duidelijkheid: ik vond Frankrijk niet per se 'lelijk' spelen tegen ons. Wel in de andere matchen.

12 juli 2018 om 15:48

Frankrijk komt weinig tot niet in de problemen, en als ze dan toch in de problemen komen gaan ze op het gaspedaal staan, zie Argentiniã«.

Ze hebben weinig weg gegeven tegen Belgiã« en zelf de beste kansen nog gehad. Ten minste uitgespeelde kansen.

Iedereen hier in Belgiã« was laaiend enthousiast over de wedstrijd tegen Braziliã« maar Belgiã« heeft toen minder laten zien dan Frankrijk dinsdag. Al lag dat ook wel aan de sterkte van Braziliã«, zeker in de tweede helft.

Belgiã« had zelf beter vanuit de omschakeling gespeeld, dan zijn ze namelijk op hun best. Ze hebben tot nu toe 1x gewonnen van een topland (braziliã«) en dat was vanuit de omschakeling. Gelet op de leeftijden van de verdedigers lijkt het me daarom ook slim om tegen 2020 en 2022 gewoon van uit de omschakeling te spelen.

Het is niet zo dat de Fransen lelijk spelen, die combinaties tussen Pogba, Griezmann, Mbappã© en Giroud zijn om van te genieten imo.

Dat moet Belgiã« ook kunnen met De Bruyne, Hazard en Lukaku.

12 juli 2018 om 15:57

3 WK waardige ploegen, maar niet om dominant aanvallend voetbal te spelen zoals Brazilië of Spanje. Dan is het roeien met de riemen die je hebt om je eigen tactiek te ontwikkelen ja. Hoe is Mbappe op zijn best? Als hij veel ruimte voor zich heeft. Hoe is Griezmann op zijn best? Als hij veel ruimte voor zich heeft. Hoe is Pogba op zijn best? Als hij de ruimte heeft om te lopen. Waarom zou je dan in godsnaam proberen op de helft van de tegenstander te spelen? Je moet de kwaliteiten van je eigen ploeg kennen en die optimaal tot uiting brengen. Dat gaat het best gepaard met deze tactiek, uitstekende keuze dus.

12 juli 2018 om 16:20

Roeien met de riemen die je hebt is ook kijken naar de vorm van je ploeg op dit moment. Natuurlijk: in potentie moet je toch meer voetbal kunnen laten zien met dit Frankrijk dan het nu doet, maar Deschamps krijgt dat waarschijnlijk niet voor elkaar. 't Is geen wondercoach. Dus kiest hij eieren voor zijn geld, want hij wil resultaat. Van Marwijk deed het in 2010 ook. Na dat WK bleek in de kwalificatie dat dat Oranje (en in de voorbereiding op Zuid-Afrika ook trouwens) toch stukken beter kon voetballen dan het op dat WK had laten zien, maar het kwam er op het WK gewoon niet uit. Dan omarm je om resultaat te halen de dingen die wél werken.

Domenech heeft hier gewoon gelijk. Wat dachten die Belgen inderdaad dan? Dat frankrijk wel even met heel veel ruimte in de rug gaat vooruit voetballen? Die hebben die uitbraken van Belgie ook wel gezien de voorgaande wedstrijden. Frankrijk heeft, net als Belgie, de spelers die individueel het verschil kunnen maken zonder dat er geweldig voetbal aan te pas komt. Dit WK is niet het WK van de schitterend voetballende ploegen of de ploegen die het spel willen proberen te maken (spanje/brazilie). Nee het komt neer op standaardsituaties en defensief controle hebben, met dan vooral verdedigende middenvelders. Het doel heiligt de middelen, zou onze courtious toch wel moeten snappen .

12 juli 2018 om 16:18

Ach ja Courtois is gewoon een arrogante kwal die bij een verliespartij altijd alles en iedereen begint af te branden behalve zichzelf. Die reacties waren gewoon erg kinderachtig maar wat verwacht je anders, die jongens hebben net de belangrijkste wedstrijd uit hun carrière verloren.

Het is logisch dat ze zo aangeslagen en gefrustreerd zijn. Frankrijk heeft gewoon hun tactisch plan tot in de perfectie uitgevoerd, het was niet oogstrelend en sprankelend voetbal maar het was wel efficient en ze staan nu in de finale.

Defensief voetbal is ook gewoon populairder en populairder aan het worden. Je ziet dat vertrekken vanuit de defensieve organisatie echt de nieuwe trend is geworden in het voetbal. ‘Guardiola’-voetbal is aan het uitsterven, een defensief blok zetten en de tegenstander wegcounteren is de nieuwe manier. Het is efficient en je hebt er weinig talent voor nodig maar wel veel inzet en werklust.

Dat zulke zaken worden gezegd tot daaraan toe maar dat ze uit de woorden van een persoon als Domenech komen, die man heeft Frakrijk persoonlijk de afgrond in geholpen in 2010. Vond ik echt een verschrikkelijke bondscoach die ook nog eigenwijs is.

Hahah zei dit al direct in een vz draadje na de match.
Vond die reacties ook nonsense. En ik heb echt totaal niks met frankrijk, sterker nog van mij mochten ze er al in de voorronde uit
Maar je kan gewoon simpel stellen dat Belgie er gewoonweg niet door heen kwam. Dat is dan eerder onkunde van de belgen.dan komt er nog bij dat Frankrijk nieteens perse gas hoefde te geven
Belgie zou pas zien wat Frankrijk echt in hun mars had als Frankrijk achter stond, dit was echter niet het geval.

Echt veel afbraakvoetbal heb ik niet gezien. In de eerste held probeerden beide elftallen het combineren, na het doelpunt ging Frankrijk meer verdedigen. Maar Belgie duwde Frankrijk ook helemaal terug, wat verwacht je dan? Welkom bij de club van teams die dit wekelijks moeten doen, Bayern en Barca

12 juli 2018 om 16:48

Bayern en Barca spelen veel mooier voetbal naar mijn mening maargoed.

12 juli 2018 om 20:44

Ja, ik bedoelde druk zetten op de helft van je tegenstander. Ze doen alsof ze de enigste zijn op deze planeet

Krijg je een keer geen politiek correct “mediacursus” antwoord, is het weer niet goed. Laat ze lekker ongenuanceerd reageren. Geeft de pers ook eens wat kleur

Ophef vanwege domme reacties op domme reacties.

Media anno 2018.

Nu de feiten:

1) Geen land beschikt over zo veel kwaliteit en kwantiteit als Frankrijk. Ze hebben niet één maar drie azenmachines in hun mouw.

2) Nooit was de tegenstand zo zwak. Traditionele rivalen als Duitsland, Argentinië en Spanje hebben het dit WK keihard laten afweten, om over Nederland en Italië niet te spreken.

3) In het licht van deze feiten, levert Frankrijk met hun laffe tactiek wel echt heel weinig spektakel. Verdedigend spelen is niet verboden, maar met een Ferrari op de Autobahn 40 km/u karren heeft toch iets treurigs. Frankrijk had dit zwakke WK op kunnen lichten met memorabel aanvallend spel. Nu gaat dit WK de boeken in als totaal vergetelijk.

Kroatië wordt nu de hemel ingeprezen, maar dit is dezelfde ploeg die in 240 minuten dus niet kon winnen van Denemarken en Rusland. Als Nederland in 1974, 1978 en 2010 in dezelfde luxe positie had verkeerd als Frankrijk nu waren we al drievoudig wereldkampioen geweest.

12 juli 2018 om 17:25

Precies dit. Ik hoop oprecht dat Kroatië wint. Als je met zulke spelers nog steeds niet durft aan te vallen ben je wereldkampioen onwaardig. Met als dieptepunt de salonremise tegen Denemarken

12 juli 2018 om 17:32

Toch is het volgens mij niet goed als traditionele landen als Italie en Nederland niet meedoen met zo'n toernooi. Dat scheelt al weer 6 wedstrijden met bekende namen, mits ze niet bij elkaar in de poule zouden zitten natuurlijk (dan zou het 5 zijn). Om van de USA nog maar te zwijgen verder, Panama was leuk zullen we maar zeggen.

Bij het voetbalgekletter van Tunesie tot Japan hadden deze teams natuurlijk prima mee kunnen komen, sterker met een beetje geluk zou je met een gunstige loting nog ver kunnen komen ook (zie Engeland). Uiteindelijk zijn we natuurlijk terecht niet gekwalificeerd (net zoals Italie) maar ik denk dat het voor het toernooi niet zo goed was.

Krijg je een keer geen politiek correct “mediacursus” antwoord, is het weer niet goed. Laat ze lekker ongenuanceerd reageren. Geeft de pers ook eens wat kleur

Ik snapte die reacties van die Belgen echt niet en vooral niet van Courtois die bij anti-voetbal Chelsea speelt. Hij heeft meegedaan in wedstrijden waar zijn eigen spits als linksback speelde. Dan nu durven te janken omdat Frankrijk naar hun krachten speelt en geen gratis ruimte vrijgeeft en de krachten van Belgie gaat voeden.

Ik was voor Belgie, maar deze reacties hebben mij wel een nare smaak in mijn mond gegeven. Nu vind ik het wel goed dat Belgie eruit ligt.

Het is een beetje zoals Oranje wanneer wij uitgeschakeld worden. Wij janken ook altijd dat wij zo goed stonden, speelden en dat de tegenstander maar verdedigde. Breaking news: verdedigen en goede tactiek hoort er ook bij.

Helaas pindakaas als je zelf niet tactisch slim genoeg bent om een antwoord te verzinnen tegen de Fransen.

Je roeit met de riemen die je hebt. Nee, dat doet Fra juist niet. Iedereen verwacht veel meer van deze bijzonder getalenteerde groep. Vandaar juist de shitstorm.

Het Franse team dat wereldkampioen en Europees kampioen werd was een team dat voetbalde op een positief ingesteld tactisch systeem...... Het Huidige Franse tactisch concept is net het tegenovergestelde.... Weliswaar hebben ze fantastische spelers maar dat neemt niet weg dat Dechamps geen dappere coach is die de Franse aanvallende ideologie , eer aan doet...... Spijtig. Ik denk dat Frankrijk wel de wereldtitel kan binnen halen maar door deze negatieve instelling zullen ze nooit de evenknie worden van die heel succesvolle selectie die alle titels kon winnen !

12 juli 2018 om 19:14

Over twintig jaar geldt alleen nog de statistiek, de beker in de kast en het tweede sterretje op de borst. Jammer dat wij nooit een finale hebben gewonnen met afbraakvoetbal.

12 juli 2018 om 21:28

Juist niet, daarom haalt hij de ploeg van Frankrijk van 20 jaar geleden erbij

Hier zie je het verschil, de Fransen zijn leep, slim.. Wij Belgen daarin tegen, missen dat nog steeds. Naïef, braaf.... Op het veld bedoel ik dan.. Ik word er onozel van..

Hmmm... ik ben niet voor Frankrijk maar Domenech heeft hier wel gelijk. Ik had liever gezien dat de Belgen waardige verliezers waren geweest. Voor de finale hoop ik op Kroatië

Gaat het niet om de acties die gemaakt werden om tijd te rekken. Zoals bijvoorbeeld die van Mpabbe, weg dribbelen met de bal als het een ingooi is voor België, want dan snap ik de uitspraken van België wel. Die acties getuigden niet van veel Fair-Play aan Franse kant.

De reacties van de spelers waren misschien die van slechte verliezers, maar ik denk dat ze wel zeiden wat veel (neutrale) kijkers ook dachten.

Het is gewoon jammer dat Frankrijk zo'n laf voetbal speelt. Wat dit extra jammer maakt is dat Frankrijk zoveel goede spelers heeft dat je weet dat ze gewoon wel mooi en attractief voetbal kunnen spelen. Dat Zweden zo speelt is te verklaren; niemand rekende hen tot de favorieten; dan moet je soms doen wat nodig is. Maar van Frankrijk hoopte ik toch op meer. Indien ze nu winnen vind ik toch dat er weinig glans aan de titel zit. Zal een andere titel zijn dan die van 1998.

Natuurlijk, Frankrijk heeft terecht gewonnen. Maar voor de neutrale fan was dit toch ook gewoon een enorme teleurstelling dat Frankrijk totaal niet probeerde te voetballen.

Bij Engeland zag ik overigens hetzelfde. Die hebben na de 1-0 ook geprobeerd de wedstrijd om zeep te helpen. Gelukkig kwam de Kroaten er wel doorheen, of waren de Engelsen minder bedreven in het 'anti-voetbal'.

Natuurlijk hadden de Belgen zich als waardig verliezer op moeten stellen; maar aan de andere kant vind ik dat het ook wel eens gezegd mag worden. We hebben echt gigantisch veel saaie slechte potten gezien dit toernooi; omdat het anti-voetbal regeerde. Buiten het niet willen voetballen, regeerde de schwalbes, kaarten aannaaien, doorrollen, tijdrekken, zeuren bij de scheids. Misschien is dit realisme en de beste manier om te winnen; maar als het voetbal zo doorgaat, gaat het straks aan populariteit verliezen ten opzichte van andere sporten.

Dan was Brazilië - België een van de weinige uitzonderingen. 1 van de weinige potjes waarin beide ploegen wilde voetballen. Natuurlijk zag je daar ook wel mindere momenten, maar ik denk de enige echt mooie pot van de knock-out fase.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
112 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jan VertonghenVerdediger60
Axel WitselMiddenvelder61
Toby AlderweireldVerdediger51
Romelu LukakuAanvaller56
Dries MertensAanvaller54
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

744 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Chelsea 25 12 2 0
2017/2018 Chelsea 34 12 2 0
2016/2017 Chelsea 36 16 3 0
2015/2016 Chelsea 31 4 2 0
2014/2015 Chelsea 38 14 2 0

In de wandelgangen

Dinsdag 19 februari
Justin Kluivert heeft AS Roma nog niet overtuigd van zijn kwaliteiten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren