NAC Breda verwelkomt met ‘zeer talentvolle speler’ tweede huurling van City

Donderdag, 12 juli 2018 om

NAC Breda heeft ook komend seizoen de beschikking over Paolo Fernandes, zo maakt de club via officiële kanalen bekend. De negentienjarige vleugelaanvaller wordt, evenals afgelopen seizoen, gehuurd van Manchester City. Na Erik Palmer-Brown is Fernandes de tweede speler die gehuurd wordt van the Citizens.

Afgelopen seizoen kwam de Spaanse vleugelaanvaller tot 25 wedstrijden in het shirt van NAC Breda, waarin hij tweemaal wist te scoren. Zijn contract bij Manchester City loopt nog tot medio 2021. Fernandes speelt sinds 2013 in de jeugdopleiding van the Citizens, die hem destijds wegkaapten bij Real Zaragoza.

“Ik ben natuurlijk heel erg blij. Ik wil hier meer spelen en proberen het verschil te maken. Vorig jaar ging het richting het einde van het seizoen steeds beter. Hopelijk kan ik die vorm doortrekken naar het komende seizoen”, zegt Fernandes op de website van NAC Breda. “Toen ik hier wegging aan het einde van het afgelopen seizoen, had ik gelijk het gevoel dat ik terug moest komen. Zeker ook omdat ik iedereen hier nu ken, erg fijne mensen, en natuurlijk voor mijn ploeggenoten. Ik ga dit seizoen weer alles geven.”

Technisch directeur Hans Smulders spreekt van ‘goed nieuws’. “Hij is een zeer talentvolle speler die met zijn aanvallende impulsen een waardige toevoeging is”, stelt Smulders over Fernandes. “Het komende jaar krijgt hij bij ons de kans om zijn kwaliteiten nog verder te ontwikkelen en is het zaak dat hij deze weer optimaal in gaat zetten. Een bijkomend voordeel is dat hij ook andere, nieuwe spelers vanuit Manchester City wegwijs kan maken bij NAC.”


Poll

Goede aanwinst voor NAC Breda?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door nac bal!)

Dit vind ik competitie vervalsen. Een club zoals Pec Zwolle koopt bijna alles en NAC en Vitesse huren ontzettend veel spelers van Man City en Chelsea

12 juli 2018 om 11:50

Hahaha en dit is competitie vervalsen omdat? Nac zal weinig geld hebben om daadwerkelijk spelers te kopen. Dan is dit een prima alternatief.

12 juli 2018 om 13:28

Daarnaast deed PEC exact hetzelfde toen ze net promoveerden, door spelers als Lukoki, Becker, Menig, Veldwijk enzo te huren. Toen ze eenmaal een paar jaar in de eredivisie zaten en daarmee zowel hun status als hun banksaldo hadden verhoogd, konden ze spelers langer binden. Dit is gewoon een heel natuurlijk proces voor een promovendus.

12 juli 2018 om 13:36

Ik vind kunstgras competitie vervalsen. Echt gras is stukken duurder.

NAC heeft echt gras, in Zwolle ballen ze op plasitc..

12 juli 2018 om 13:51

Niet helemaal toch? NAC heeft toch deels kunststof gras door het echte gras heen?

12 juli 2018 om 14:01

Nee hoor. Natuur zuiver.

Gemaakt door moeder natuur

12 juli 2018 om 11:54

Ugh , hoe durven jullie Vitesse nog te noemen? Zijn er net zoals het afgelopen jaar weer 2 , wordt steeds minder ....

12 juli 2018 om 12:08

Ach, tot nu toe ja. Transferperiode is nog niet afgelopen. Blijft een club zonder identiteit en afhankelijk van Chelsea. Je zou er maar fan van zijn..

12 juli 2018 om 12:28

Lol, umad? Vitesse heeft de afgelopen seizoenen veel minder gehuurd ten opzichte van een aantal seizoenen geleden. Er zijn nu genoeg spelers gekocht die het basiselftal vullen, in plaats van de huurlingen. Dus doe rustig man en wees op de hoogte wat er afspeelt bij Vitesse, in plaats van onzin te verkondigen.

12 juli 2018 om 12:25

Was er eerst ook op tegen. Maar als je 2 jaar Jupiler league hebt mee gemaakt piep je wel anders. Vorig jaar mooi voetbal gezien mede door de inbreng van city. Angelino, Garcã­a, mari, ambrose en fernandez was 2 jaar geleden tot grootse talent verkozen bij city alleen brak vorig jaar niet echt door. Dit jaar komt die op positie van Garcã­a en moet het dit jaar laten zien. Heeft zeker potentie maar kreeg van vreven niet echt een kans.

12 juli 2018 om 12:28

Hoezo is dit competitievervalsing? Het mag allebei, alleen als je koopt moet je ten eerste het geld hebben en het grote voordeel is dat de spelers ook echt van de club zijn en dus eventueel een transfersom op kunnen brengen.

NAC bijvoorbeeld is nog steeds op de weg terug van nagenoeg faillissement en dan moet je voorzichtig opbouwen. Daarom is NAC de deal met City aangegaan, door het huren halen ze goede spelers die het niveau van de club constant houden en zodat NAC ondertussen eigen vermogen kan genereren zodat ze naar een eigen selectie zoals PEC toe kunnen werken.

Zo zijn: Van anholt, Kastaneer, Rosheuvel, Leigh, Carolina allemaal dit seizoen aangetrokken, deze spelers moeten er uiteindelijk voor zorgen dat NAC een eigen selectie heeft met maximaal 3 toptalenten van City, maar dat kan niet zomaar in 1 seizoen en dat moet langzaam gebeuren. Je kan niet direct een selectie hebben die eredivisieniveau heeft als je net gepromoveerd ben.

12 juli 2018 om 12:33

@hendry_nl

dat is geen competitievervalsing maar een beleidskeuze. PEC kan als ze willen ook spelers van buitenlandse topclub huren maar die kopen liever spelers aan. dat is hun goedrecht net zoals het het goedrecht is van NAC om liever spelers te huren

12 juli 2018 om 13:40

Sterker nog:

NAC huurt ze niet eens. Ze mogen ze gratis hebben en als City ze verkoopt of ze komen in het eerste van City, dan ontvangt NAC een vergoeding.

Is dat wat! Slimme mensen, he, hier in Breda?

12 juli 2018 om 13:53

En ondertussen eigen jeugdspelers naar Helmond sturen. Borent 2.0!

12 juli 2018 om 14:00

Dat heet: laten rijpen.

Die jongens komen (nu nog) te kort voor de eredivisie. Zijn erg jongen gasten, zoals Bart Meijers en ik meen Body Brusselers.

Die gaan dus 1 jaar 30 wedstrijden spelen, op een iets lager niveau, om als het goed is sterk genoeg terug te keren.

Zie wat het met Mounir El Allouchi heeft gedaan..

IS hetzelfde als wat jong AZ, jong PSV en Jong Ajax doen. Spelers laten rijpen in de Juup. Alleen heet NAC er niet genoeg om een heel elftal mee te alten doen.
En we zijn allang blij dat we er net weer uit zijn en ons hebben weten te handhaven.

Er moet echt een maximum komen op het aantal spelers per club dat gehuurd kan worden van buitenlandse clubs. Begrijp me niet verkeerd hoor spelers als Matic zijn ook ooit bij Vitesse gestald, maar de meeste blijken niet meer dan gemiddelde voetballers.
Waarom steken NAC en Vitesse om er twee te noemen niet gewoon geld in hun jeugdopleiding om zo zelf spelers op te leiden?

12 juli 2018 om 14:35

Dan moet er op meer dingen een maximum komen.

- Het aantal spelers dat je onder contract mag hebben. Nu kopen clubs als City en Chelsea alles op. Dei hebben 100-en spelers onder contract
- Top 3 mag niet geen spelers wegkapen bij andere clubs als ze jonger zijn dan 21. Als NAc ene keer een talent in de jeugdopleiding heeft, dan is hij al weggekaapt door PSV of Feyenoord voordat hij 16 of 17 is.
- Geen jong elftallen in prof competities. Nederlandse top clubs verhuren bijna geen talenten meer aan clubs als Nac, omdat die zelf in de KK divisie spelen.
- En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Overigens heeft NAC juist heel veel geld gestoken in de jeugd opleiding de laatste jaren. Het is dus een twee sporen beleid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. VenemaAanvaller134
H. VisserUnknown
H. DoganAanvaller123
S. van HooijdonkAanvaller128
N. OlijKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Genoa en Lasse Schöne willen in januari met wederzijds goedvinden uit elkaar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren