Update: Younes arriveert op krukken én met advocaten bij Napoli

Vrijdag, 13 juli 2018 om 13:28Robin Bruggeman • Laatste update: 13:07

Amin Younes kwam het afgelopen seizoen weinig in actie en de kans is groot dat de vijfvoudig Duits international ook een flink deel van de aankomende voetbaljaargang zal moeten laten schieten. Nadat Genoa-voorzitter Enrico Preziosi, die de aanvaller hoopte te huren van Napoli, enkele weken geleden al liet weten dat Younes een zware blessure heeft opgelopen, meldt donderdag ook Tuttosport dat de dribbelaar waarschijnlijk lang aan de kant zal staan.

Younes vertrok eerder deze zomer transfervrij bij Ajax en staat nu, hoewel hij eerder anders beweerde, na het zetten van handtekeningen in januari onder contract bij Napoli. I Partenopei twijfelden echter of de vleugelspits de benodigde kwaliteiten heeft en hebben onlangs een poging gedaan om Younes op huurbasis naar Genoa te sturen.

Een gescheurde achillespees gooide toen roet in het eten: “Ik had Younes al binnen, maar toen kwamen er problemen met de contracten die eerder waren getekend. En nu heeft hij zich geblesseerd aan zijn achillespees, waardoor hij zeven tot acht maanden aan de kant zal staan”, verduidelijkte Preziosi eind vorige maand.

Tuttosport onderschrijft nu de geruchten dat Younes inderdaad een forse blessure heeft opgelopen en schrijft dat hij vrijdag in Napels wordt verwacht voor het begin van zijn revalidatie. Over de duur van de aanwezigheid van zijn aanwinst heeft Napoli vooralsnog geen uitspraken gedaan, maar de kans is groot dat Younes pas tegen het einde van het seizoen weer inzetbaar is.

Update 13 juli 13.28 uur – Younes arriveert op krukken én met advocaten bij Napoli
Amin Younes heeft zich vrijdagochtend gemeld bij het trainingskamp van Napoli. De voormalig Ajacied arriveerde op krukken vanwege een achillespeesblessure die hem vermoedelijk tot januari aan de kant houdt. "Younes was in gezelschap van zijn advocaten", wordt journalist Ciro Troise geciteerd door de NOS. "Die advocaten gaan later vandaag om de tafel met het bestuur van de club en Younes zal bij de clubartsen langsgaan om zijn situatie te bespreken."


Poll

Denk jij dat Amin Younes ooit een wedstrijd voor de hoofdmacht van Napoli zal spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door furrr)

Klinkt wel een beetje als einde carrière voor hem. Zonde dat alles zo gelopen is. Had tie misschien ook maar een andere instelling moeten hebben

12 juli 2018 om 11:59

Jee wat overdreven. Die jongen is langdurig geblesseerd, meer niet. Die kan altijd nog wel ergens terecht hoor. Napoli is dan ook te hoog gegrepen, maar kan altijd nog in de Bundesliga terecht hoor. Daarbij begrijp ik niet wat je bedoelt met een andere instelling, want volgens mij is hij vrijwel altijd correct geweest en heeft nooit gezeik gehad. Of je bedoelt misschien die invalbeurt van 3 minuten als ‘beloning’, vindt niet dat je hem daarop mag beoordelen...

12 juli 2018 om 13:19

@nec waarom mag je hem daarop niet beoordelen? Dat de trainer dat lomp aanpakte is een ding. Maar een speler die weigert in te vallen hoeft van mij nooit meer terug te komen. Absurd gedrag.

Daarnaast heeft hij zich herhaaldelijk ronduit vreemd gedragen in de richting van Napoli. Daar is hij ook zelf gewoon verantwoordelijk voor.

12 juli 2018 om 14:13

De instelling van hem gaat niet alleen over die ene invalbeurt. Meneer heeft ook nog even een blessure gefaked zodat Ajax de optie op nog een jaar niet kon lichten. Daarmee heeft hij Ajax genaaid. Dit mannetje heeft zichzelf in de voet geschoten en mag nu lekker op de blaren (tribune) zitten. Met deze instelling mag hij blij zijn als hij bij een degradatiekandidaat komt te spelen...

13 juli 2018 om 14:03

Precies, het gaat niet om die 3 minuten maar om het feit dat hij Ajax ook nog eens 5 miljoen door de neus heeft geboord door niet in januari over te stappen maar zijn contract af te laten lopen. Dit begint zo wel heel erg een "karma is a bitch" verhaal te worden!

13 juli 2018 om 14:38

NEC, Younes heeft een vies spelletje gespeeld en gebruik gemaakt van de goed gelovigheid van keizer en later ten hag! Meerdere weken gewoon volledig mee trainen en einde week ineens weer last en afmelden heeft hij meerdere keren gedaan om onder de automatische verlenging uit te komen. Later toen hij zn contract getekend had in Napels en hij schrok van de faciliteiten aldaar probeerde hij daar ook nog eens onder dat contract uit te komen.. hij heeft gegokt en poen gepakt maar sportief verloren en ik hoop dat hij nooit meer aan de bak komt want de geintjes die hij heeft geflikt in het jaar waarin alles al moeizaam verliep ook door de gebeurtenissen omtrent nourie heeft hij een hele slechte kant van zich zelf laten zien!

12 juli 2018 om 12:20

Hoezo einde carriere?
Kom op hoor, die jonge is nog jong en gaat echt wel een club krijgen weer.

voetballen kan hij gewoon, en met zijn instelling is verder ook niks mis. Weigerde 1x om 1 minuut in te vallen, vind ik niet eens heel gek..

12 juli 2018 om 13:58

@capis

Dat is gewoon werk weigering, of wordt het bij jou op je werk wel geaccepteerd als je
niet wil doen wat je gevraagd wordt?

12 juli 2018 om 14:26

Pffff weten er ook wel een drama van te maken.
Als mijn baad vraagt of ik een onzinnig rot klusje wil doen en ik weiger dat is dat echt geen werkweigering...

Hij wil niet 1 minuut invallen phoe hoe.. Geef hem een boete voor het beeld en klaar.

12 juli 2018 om 15:23

Vindt ook dat er geen ding van moest komen. Tis niet t einde vd wereld. Echter.. vind ik een geldboete niet afdoende. Een geldboete betalen ze allemaal lachend en de volgende keer maakt ie t weer. Bedoel.. blessure faken ging m ook af. Gewoon duidelijke regels. Je wil niet invallen om je ego? Ga dan maar twee weken voor Jong ballen. Kam dat niet ivm leeftijd? Speel je twee weken niet. Klaar. Denk dat je op die manier de keuze duidelijker maakt. Is gewoon een zwakke move geweest van hem en een botte ten Hag die erop reageerde.


Ik kan iig niet zeggen tegen mn baas dat ik vlak voor einde werk ik iets weiger te doen.
Én dan nog he.. tis de manier waarop.. Younes had t "moeten" doen en dan achteraf Hag apart erover spreken. Maar niet met een toeter van 'Je bekijkt t maar' en dan weigeren. Als ik zo kijk en weiger op mn werk dan wordt dat me ook niet in dank afgenomen.

13 juli 2018 om 14:39

Lees mijn verhaal hierboven hij weigerde heel het seizoen al te spelen

13 juli 2018 om 17:50

Ramon Dore leuk zo'n verhaal, maar wat is je bron. Ik volg Ajax best intensief maar ik heb nergens gelezen dat hij het hele seizoen weigerde te spelen?

Zou hem niet eens mee laten trainen nadat die weigerde uit te komen voor Napoli. Hypocriet ventje, wanneer het slecht gaat wilt ie opeens wel meetrainen met Napoli hé?

12 juli 2018 om 11:44

Hij zou verhuurd worden, dat gaat dus niet door door zijn blessure, volgende keer het artikel even doornemen he.

12 juli 2018 om 12:37

Jouw reactie heeft niets te maken met wat ik heb gereageerd aangezien hij niet verhuurt word en zal revalideren bij Napoli, ik als Napoli zijnde zou hem dat niet eens gunnen. Even een tekst leren interpreteren

12 juli 2018 om 13:37

Gelukkig denken de weldenkende mensen daar anders over. Als Napoli ooit nog eens geld aan hem zal willen verdienen, zal hij -na herstel- eerst moeten trainen.

12 juli 2018 om 13:48

Waarom zou Napoli geld aan hem willen verdienen + imagoschade lijden? Ze hebben hem transfervrij binnengehaald, het enige wat ze verliezen is zijn salaris, meer dan 5 miljoen krijg je er toch niet voor als je rekening houdt met de situatie.

12 juli 2018 om 16:31

Niet mee trainen? Hij is een contract speler van Napoli, er zijn stapels documenten ondertekend door Napoli, dat heeft napoli diverse ekren in demedia bevestigd en dan zou hij niet mogen trainen? Dat kan Napoli dan wel eens heel erg veel geld gaan kosten aan schadevergoeding.

13 juli 2018 om 14:25

Schweinsteiger mocht bij United ook niet meetrainen met de eerste ploeg, bovendien zijn er nog genoeg andere voorbeelden die niet mee mochten trainen. Dus het zal ze helemaal niets kosten

13 juli 2018 om 14:40

ja echt he, Hoe durft hij te herstellen bij de club waar die onder contract staat.

Dat er überhaupt clubs zijn die nog geïnteresseerd in hem zijn. Zeer blessure gevoelig, weigert in te vallen en wil voordat hik überhaupt een wedstrijd gespeeld heeft bij zijn nieuwe club al weer weg. Lijkt me echt de ideale speler om er bij te hebben.

Hij is in ieder geval financieel binnen, en mocht zijn carriere inderdaad voorbij zijn, dan vind ik toch dat hij er alles uit gehaald heeft. Leuke dribbelaar, maar een waanzinnig slechte afmaker. Desondanks toch mooi Duits international geworden en een EL finale gespeeld.

12 juli 2018 om 11:57

Hoe kan je nou stoppen op je 24e en toch het maximale eruit hebben gehaald (zonder dat je nooit meer kan voetballen door een blessure oid)?

12 juli 2018 om 12:26

Eerst en vooral, de kans dat hij weer opgeroepen zal worden voor Duitsland lijkt toch echt wel miniem. Hij heeft amper bij Ajax gespeeld en heeft ook nu weer een zware blessure opgelopen. Ook een Europese finale zie ik niet snel meer voor hem gebeuren. Daarnaast wat zal hij nu nog aan Napoli toevoegen?

13 juli 2018 om 14:12

Hij is nog erg jong. Dat je niet in hem geloofd prima. Maar zijn carrière is zeker nog niet voorbij. Dat is nog te vroeg om te zeggen.

Schatte zichzelf na een 'redelijk' seizoen is als de nieuwe Neymar en dacht mooi even de clubs tegen elkaar uit te kunnen spelen. Nee, Amin heeft zijn eigen ruiten volledig ingegooid.

Zou natuurlijk leuk zijn als hij na zijn blessure nog op een redelijk niveau mag gaan spelen.

12 juli 2018 om 16:32

Sollen? Hij stond gewoon onder contract bij Ajax en meldt zich nu na zijn vakantie bij zijn nieuwe werkgever om aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Contractontbinding zal een flinke bom duiten kosten, denk niet dat Napoli dat overweegt.

13 juli 2018 om 13:54

Volgens mij heeft Napoli hem aan het contract gehouden. En nu hij die dan toch maar na komt ga jij lopen balken en hem de schuld geven dat hij op zijn afspraak met Napoli komt... beetje krom...

13 juli 2018 om 13:52

Helemaal eens, maar ben bang dat er genoeg clubs zijn die hem, ondanks zijn blessure, onder contract willen hebben. Daarom zou ik hem eerder aan zijn contract houden en lekker op een bijveldje laten revalideren en uiteindelijk ook trainen, dan volgend jaar na de zomer weer verder kijken.

Prima. Had een hoop aan Ajax te danken maar dacht aan het einde een hele meneer te zijn. Jammer joh, Ajax gaat je niet missen en bij Napoli zitten ze ook niet op je te wachten. Had je maar gedragen bij Ajax

13 juli 2018 om 14:18

Want dat hij een keer geen minuut wilde invallen, telt natuurlijk veel zwaarder dan dat hij bijv eerder terugkwam van zijn vakantie om betrokkenen te ondersteunen na het Nouri drama. Doe nou toch eens normaal met je prima. Gewoon hartstikke klote voor die gozer.

Dat die gozer weet waar hij zich moet melden. Al een hele stap voorwaarts.

Wow nooit geweten dat een gescheurde achillespees zo hardnekkkig was. 8 maanden is wel erg lang, hopen dat hij er goes bovenop komt.

12 juli 2018 om 13:11

Schijnt 1 van de pijnlijkste blessures te zijn ook. Iemand die weet hoe hij deze heeft opgelopen?

12 juli 2018 om 13:22

Heb eens iemand zijn achillespees zien afscheuren tijdens een wedstrijd waar ik zelf op het veld stond. Super veel pijn, maar er stond iemand bij die er verstand van had, en die zei dat het in een paar minuten voorbij was. En ja hoor, na 2-3 minuten was de ergste pijn voorbij en kon die gast weer een beetje normaal doen. Heel raar om te zien. Hoe het daarna verder verliep weet ik niet, het was een tegenstander.

13 juli 2018 om 16:39

Weet je zeker dat het afgescheurd was?

Heb zelf eens tijdens een wedstrijd een scheurtje opgelopen, deed enorm veel pijn maar kon inderdaad na paar minuten weer verder. Dag erna was daarom een compleet ander verhaal. Moest paar weken met tape lopen en toen was het weer genezen.

Lijkt me vreselijk pijnlijk als je hem compleet afscheurt.

13 juli 2018 om 13:36

Ja pezen herstellen heel moeilijk doordat er weinig doorbloeding is. De achillespees is ook nog eens een behoorlijk dikke en daardoor hersteld deze nog langzamer. Peesblessures zijn hierdoor echt hele nare blessures.

Jammer dat younes opgeofferd is voor kluivert(laatstgenoemde heeft Ajax uiteindelijk in de rug gestoken. Van 2 geweldige buitenspelers naar johnsen... triest dit. Younes , Ziyech , kluivert , cassiera, oreluela, sinkgraven een greep uit de catogorie “mislukt bij Ajax”

Younes gaat een zware tijd tegemoet. Maar hij zat al in een zware periode. Hoe zwaardere de periode hoe gekker die ging doen, dus ben benieuwd naar de kerst. Denk dat die moet hopen om in januari verhuurd te worden want anders zit die een jaar op de tribune.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Napoli

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Napoli7039
3.Atalanta6939
4.Juventus6936
5.AC Milan6921
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. PolitanoAanvaller349
L. RiccioUnknown
P. ZielińskiMiddenvelder337
L. InsigneAanvaller3217
Fabián RuizMiddenvelder302
H. LozanoAanvaller2910
D. MertensAanvaller269
Voor de complete selectie: Clubpagina Napoli.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Napoli.

36 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren