‘Mensen moeten erkennen dat ik een van beste verdedigers ter wereld ben’

Donderdag, 12 juli 2018 om

Dejan Lovren plaatste zich woensdag met Kroatië ten koste van Engeland voor de finale van het WK en voor de verdediger wordt het na de verloren Champions League-finale zijn tweede eindstrijd in een paar maanden tijd. De 29-jarige stopper kreeg de afgelopen seizoenen veel commentaar te verwerken, maar vindt nu dat hij met zijn optredens in de afgelopen tijd het ongelijk van zijn criticasters heeft bewezen.

“Mensen zeggen dat ik een moeizaam seizoen heb gedraaid, maar daar ben ik het niet mee eens. Ik heb laten zien waarom ik met Liverpool de finale van de Champions League heb bereikt en nu sta ik met de nationale ploeg in de WK-finale. Ik denk dat mensen moeten erkennen dat ik een van de beste verdedigers ter wereld ben”, reageerde hij na de halve eindstrijd tegenover beIN Sports.

“Het was een moeilijke eerste helft, wij kregen de bal niet onder controle en zij kregen goede kansen. In de tweede helft waren we veel beter, vonden we de ruimte op de flanken en lukte het ons om goede voorzetten te geven. Daarna hebben we in de verlenging laten zien dat we nog steeds de energie hadden om door te gaan”, analyseerde hij de wedstrijd tegen the Three Lions.

“Dit is iets dat we nooit meer zullen vergeten. Dit is historisch. Mensen thuis huilen om onze prestatie”, ging Lovren verder, voordat hij terugblikte op de door Kroatië verloren halve finale op het WK van 1998 tegen Frankrijk. “Dat gewicht drukt al twintig jaar op onze schouders. Nu krijgen we de kans om zondag iets beters neer te zetten.”


Poll

Vind jij dat Dejan Lovren bij de beste verdedigers van dit moment hoort?


Gerelateerd

69 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Hij heeft wel 2 hele goede argumenten. 2 van de belangrijkste finales van het voetbal halen in 1 seizoen!

12 juli 2018 om 11:27

In het geval van Varane en Modric heb je gelijk als je dit argument gebruikt. Lovren zet ik eerder in een rijtje met Di Maria en Khedira (2014): knap gedaan, prima spelers, maar niet de absolute top op die positie.

En oh ja, laat hem dan wel 1 van die finales ook winnen.

12 juli 2018 om 11:30

Di Maria was dat toen zeker wel.

12 juli 2018 om 12:25

Di Maria was dat seizoen de belangrijkste speler van Real. Geen Cristiano, geen Ramos, maar gewoon Di Maria.

Deze dingen zeg je niet over jezelf lijkt me. Hoop voor de Kroaten niet dat richting de finale de oude Joegoslavische ziekte weer naar boven komt.

12 juli 2018 om 11:44

Wat bedoel je met: "Hoop voor de Kroaten niet dat richting de finale de oude Joegoslavische ziekte weer naar boven komt." ??

12 juli 2018 om 11:54

Finales verliezen, omgang met druk etc..

12 juli 2018 om 12:12

Dat wanneer men grote dingen kan bereiken en men van underdog opeens als grote ploeg beschouwd wordt ego's uiteindelijk toch weer gaan opspelen.

12 juli 2018 om 12:44

@falcao: maar ze zijn toch de duidelijke underdog t.o.v. Frankrijk? Kroatie weet best dat tegen een van de favorieten, zij niet de grote ploeg hebben. Omgaan met druk kunnen ze inderdaad niet. De druk is alleen wel een stuk minder wanneer er niet van je verwacht wordt dat je wint.

12 juli 2018 om 13:18

Ze zijn nu druk bezig zichzelf die druk juist onnodig op te leggen omdat diverse spelers blijkbaar extreem hunkeren naar erkenning en nu hun kans schoon zien. Dan komen er nog hoogmoedige opmerkingen bij van types als Prosinecki, die daar als schoolvoorbeeld overigens altijd een handje van gehad heeft en mede daardoor is blijven steken in zijn loopbaan.

En ze beide verloren door een verdediger als jij. Speelde gewoon een drama pot, overal te laat, continue overtredingen nodig. Het is dat Vida alle gaten dichtloopt.

12 juli 2018 om 10:58

Hij heeft de WK finale nog niet gespeeld maar hij heeft wel verloren? Denken we nog steeds zo makkelijk na dit toernooi? Zuid Korea Duitsland vergeten? Het is echt niet uitgesloten dat kroatie gewoon wint zondag.

12 juli 2018 om 11:01

De WK finale is nog niet gespeeld, dus wacht maar even voordat je direct je mening geeft

12 juli 2018 om 11:04

Heb je de CL finale wel gezien? Lovren speelde daar gewoon een heel goede wedstrijd.

12 juli 2018 om 11:07

Een drama pot? De taakverdeling is toch gewoon duidelijk bij Kroatië. Lovren moet proberen het eerste duel te pakken en de bal verdedigen, terwijl Vida de gaten dichtloopt en doorschietende ballen moet opvangen. Blijkbaar werkt het prima gezien de weinige tegendoelpunten en het feit dat Engeland gisteren ook maar één echte kans heeft gecreëerd. Kane is er dan ook totaal niet aan te pas gekomen tegen Lovren.

Verder beide verloren door een verdediger als jij? De ene moet hij nog spelen en verlies in de CL-finale was hij absoluut niet debet aan.

12 juli 2018 om 12:03

Maar is Kroatië nou al wel echt getest dit toernooi?! Vind zelf van niet. Maar we zullen zien zondag. Hoop op een leuke wedstrijd. On: wel enigszins sneu en een soort smeekbede om erkenning. Ik zou gewoon stilletjes lachen en die finale zien te gaan winnen. Wie het laatst lacht.....

12 juli 2018 om 12:13

Jaaa dagg niet weer dit soort vragen. Finale is finale, ze hebben dat met meer dan genoeg moeite bereikt.

12 juli 2018 om 12:16

Wel echt getest? ze hebben 3 keer een verlenging overleefd waarvan er 2 met penalties zijn beslist. Ook Argentinië van de mat gespeeld. Als je dan niet getest bent in een toernooi van 7 wedstrijden weet ik het ook niet meer.

12 juli 2018 om 12:47

Hoezo, hij was mogelijk de beste speler aan de kant van Liverpool tijdens de finale, en de WK finale is nog niet eens gespeeld. Vraag me af wanneer VZ eens op gaat treden tegen zulke flauwekul.

Zeker succesvol dit jaar, maar natuurlijk niet een van de beste verdedigers ter wereld. Liverpool's zwakte is juist de poreuze defensie en de grootste boosdoener daarvan is deze meneer.

12 juli 2018 om 11:02

Sinds Van Dijk bij Liverpool is gekomen heeft Lovren geen enkele fout met gevolgen gemaakt. In een interview heeft Lovren ook gezegd dat hij veel meer zelfvertrouwen heeft wanneer Virgil naast hem staat opgesteld

12 juli 2018 om 11:15

Hij is beter geworden sinds van Dijk bij Liverpool speelt. Hij kan zeggen dat hij Wk finale wedstrijd heeft gespeeld en championsleague finale

12 juli 2018 om 11:18

Lovren staat vaak wel beter dan Van Dijk, die persoonlijk al wat punten verspeeld heeft in een half seizoen (ironisch want net zijn aanwezigheid geeft de verdediging meer zekerheid).

12 juli 2018 om 11:27

Doklape02

Fout in de halve finale tegen Roma vergeten?

12 juli 2018 om 11:36

Je doelt op de diepe hoge steekpass op Anfield ? Waarom is dat een fout ? Hij kon er gewoon niet bij, je kan er vrij weinig aan doen dat je niet langer bent lijkt me.

12 juli 2018 om 12:04

Maar hij had dan niet moeten proberen te gaan koppen (als ik me goed herinner)

12 juli 2018 om 12:25

Je moet zo'n bal gewoon kunnen inschatten of je er wel of niet bij komt.
Het is heel simpel , kan je hem op die situatie niet met je voorhoofd raken laat hem dan gaan en dek de man.

Corners zijn andere situaties dus dat zou ik nog begrijpen , maar dit was gewoon fout.

12 juli 2018 om 18:03

Nee hij is best degelijk sinds de winterstop. Maar best degelijk en een van de beste ter wereld is nogal een verschil. Zelfs als je de beste bent, vind ik dat je het aan anderen moet laten het te zeggen, maar bij Lovren os het gewoon oenig.

Het is eerder die geweldige mentaliteit dat ervoor gezorgd heeft dat de Kroaten in de finale staan. Nu helpt het ook wel als je 2 geweldige middenvelders als Rakitic en Modric hebt en een ongelofelijke stoorzenders en doelpuntenmakers als Mandzukic en Perisic. Hulde voor de Kroaten. Hopelijk kunnen ze die lakse en alles maar op 60 procentmentaliteit van de Fransen afstraffen, maar ik vrees ervoor.

Als je zelf toch al om herkenning moet vragen, dan weet je eigenlijk de waarheid al.

Vooral een ietwat overdreven reactie op de vele critici van hem, maar de feiten laten inderdaad zien dat hij een goed seizoen heeft gedraaid. Heeft na de wedstrijd uit tegen Spurs zichzelf enorm goed herpakt en enkel nog een foutje tegen AS Roma in de halve finale en staat na de belangrijkste clubfinale nu in de finale van het belangrijkste landentoernooi. Maar goed dit is wel erg overdreven van hem en natuurlijk is hij niet een van de beste verdedigers ter wereld.

12 juli 2018 om 11:15

@ Lfc11

Ik quote : '' Lovren laat weer zien dat daar toch echt een versterking moet komen of Gomez moet de rol als verdediger naast VAn Dijk volgend seizoen op kunnen pakken.''

Dit heb jij gezegd na de 5-2 gewonnen wedstrijd tegen Roma.
Waarom ik deze quote aanhaal is omdat alle Liverpool fans helemaal lyrisch zijn na een paar leuke wedstrijden van deze man.
Er werd eerst gesmeekt om een vervanger van Lovren , maar na de CL was ie ineens erg goed en is er geen cv meer nodig.
Liverpool fans leven in de waan vd dag.
Ook gister speelde meneer helemaal niet sterk , gelukkig had ie de ijzersterke Vida naast zich die de gaten dicht liep.

12 juli 2018 om 12:05

Klopt, niet voor niets dat ik aan die fout refereer, want stond me nog wel bij dat ik daar toen als iets over gezegd had. Verder schets jij een prachtig zwart-wit beeld en generaliseer je even alle Liverpool fans.

Is hij een topverdediger die Liverpool aan prijzen gaat helpen? Ik denk nog steeds van niet en daarom moet er een versterking komen. Is hij zo dramatisch als mensen hem soms schetsen? Ook niet. Het is een prima verdediger, zeker voor in de breedte, maar met een upgrade op Lovren en Karius, zet Liverpool simpelweg een volgende stap terug naar de top en vergroot het de kans op prijzen. Dat maakt niet dat Lovren dramatisch is en er niks van kan.

Hij verdient simpelweg de credits voor zijn laatste maanden, dat maakt hem niet per definitie foutloos of een wereldverdediger. En als jij, en vele anderen, niet zien hoe Vida en Lovren elkaar aanvullen in plaats van alle lof aan Vida te geven, dan zou je beter de verdediging van Kroatië moeten analyseren.

12 juli 2018 om 12:22

Lfc11

Excuus , bedoelde eigenlijk 95% van de Liverpool fans hier op vz , niet alle Liverpool fans.
Voor de rest ben ik het helemaal met je eens.
Lovren vind ik een sterk Wk spelen muv gister , toen vond ik hem gewoon erg zwak.

Vind trouwens Lovren in vorm niet slecht , maar hij is gewoon niet constant genoeg , daar veranderd een leuk half jaartje niks aan.
Kan hij dit 1 a 2 seizoenen door trekken dan is het een prima verdediger.
Vandaar dat ik nog niet overtuigd ben van hem.

Een van de beste verdedigers is hij niet en dit moeten anderen mensen over je zeggen en niet jezelf. Dit komt gewoon heel triest over.

Wat wel is, is dat hij de potentie had om de beste verdediger te worden. Bij Lyon en Southampton speelde hij echt heel sterk. Bij Lyon kon hij echter geen onbetwiste basisspeler worden omdat hij vaak geblesseerd was. Maar hij heeft zijn niveau nooit door weten te stoten bij Liverpool en hij is zelfs minder gaan spelen daar. Wel zonde, want hij had alles wat een centrale verdediger hoort te hebben.

Ja eigenlijk verdient Lovren wel een gouden bal voor die prestaties...

Is zeker een degelijke verdediger maar om hem bij 1 van de beste te scharen gaat net iets te ver. Als je een Varane en Umtiti bezig ziet, die 2 beheersen nagenoeg elk aspect. Lovren heeft meestal concentratieproblemen, valt altijd wel op een foutje te betrappen. Maar speelt zeker een goed WK en is niet zo slecht zoals hij inderdaad vaak wordt bestempeld in de media.

12 juli 2018 om 12:52

Hou rekening ook dat jongens als Varane en Umtiti bij hun ploegen de allerbeste spelers voor en achter zich hebben. Waardoor ze hun werk beter kunnen doen.
Zelfs bij Franse elftal hebben ze Lioris achter zich en een Kante voor zich en iedereen met voetbalverstand weet dat Kante 1 van beste is op zijn positie die al heel veel verdedigend werk doet..

Als we naar lovren kijken heeft hij een blunder keeper achter zich Karius en oncreatieve, stijve en saaie speler als Henderson voor zich. Alleen zijn partner v.dijk is van niveau.

Toch een beetje het probleem van de huidige voetbalgeneraties, een gebrek aan zelfreflectie. Ik moet zeggen dat Lovren een prima WK speelt en in de tweede helft van het seizoen bij Liverpool beter begon te spelen, maar Lovren staat nog ver weg van de betere verdedigers op deze wereld.

Collectieve successen kun je niet spiegelen aan individuele successen. Zonder de drie voorin bij Liverpool was de CL finale niets meer dan een utopie geweest en zonder Modric en Rakitic kon Kroatie de boel in de groepsfase al inpakken. Dat zijn de jongens die het verschil maken, niet een niet meer dan redelijke verdediger als Dejan Lovren.

12 juli 2018 om 11:20

Je geeft eerst aan collectieve successen kun je niet spiegelen aan individuele successen, vervolgens doe je precies hetzelfde.

12 juli 2018 om 11:24

Daar heb je inderdaad gelijk in, maar dat maakt het niet minder waar. Jongens als Lovren kun je heel makkelijk vervangen, terwijl die andere spelers min of meer onvervangbaar zijn voor hun ploegen. Ik had het inderdaad anders moeten verwoorden; de individuele successen van Lovren kun je niet spiegelen aan de successen van het collectief. Zo geweldig goed speelt hij namelijk nou ook weer niet.

Nee, dat is hij niet. Wel krijgt hij te vaak kritiek voor mijn gevoel en wordt hij slechter afgeschilderd dan hij is.

12 juli 2018 om 12:53

@dejan: precies. Hij is een beetje het Manolevje van Liverpool. Wordt vaak onterecht aangekeken op een paar momenten waarin hij niet sterk speelt. Over het algemeen een hele behoorlijke verdediger. Wereldtop? Dat wordt hij nooit. Daarvoor mist hij een paar elementen. Zijn grootste minpunten zijn: hij maakt geen slimme overtredingen en hij schat af en toe een balletje verkeerd in. Op het vlak van positie kiezen en passing vind ik hem wel wereldtop, maar dat maakt hem in het algemeen geen wereldtopper. Helaas zijn de genoemde minpunten statistisch niet meetbaar, enkel visueel waarneembaar. Daardoor hoort hij waarschijnlijk vaak dat hij niet over minpunten beschikt. Wat overduidelijk niet de waarheid is.

ik erken helemaal niks Lovren is een degelijke verdediger maar ook niet meer dan dat naar mijn mening

12 juli 2018 om 12:44

Het mooie aan Kroatië is dat er niemand uitblinkt.. Iedereen speelt op niveau en werken allemaal even hard als een team.
Deze WK heeft Lovren hem niet echt bewezen dat hij de allerbeste is, want zijn partner Vida speelde even goed en op sommige momenten was Vida zelfs belangrijker dan Lovren met zijn tussenkomsten.

Lovren alsjeblieft komop zeg, ik snap dat je trainer jou dat wijs maakt om je te motiveren of dat ploeggenoten dat roepen maar komop man. Je moet de trainer en ploeggenoten eens vragen hoe vaak ze hun billen knijpen als de bal bij jou in de buurt is, dan zal je van je uitspraken schamen.

Lovren is een uitstekende verdediger, hij heeft alleen soms wat concentratieproblemen. Dat lijkt nu beter te gaan. Samen met van Dijk speelde hij een uitstekende CL finale. Hopelijk speelt hij zondag ook zo...

12 juli 2018 om 12:15

Tegen Rusland gaf hij bijvoorbeeld ook een keer een werkelijk dramatische bal die bijna een tegengoal inluidde.

Lovren is gewoon een hele degelijke verdediger die dit seizoen inderdaad een van de betere is, maar op dit WK vind ik zijn maatje Vida de beste verdediger op dit WK, wat een inzet en laat zich niet gek maken.

12 juli 2018 om 12:17

Vida is misschien niet de beste clubspeler, maar qua passie, uitstraling en inzet voor zijn land is hij voor het team ontzettend belangrijk. Een echte patriot, ook met zijn controversiële uitspraken.

Echt waar Lovren?

Ik keek de verlenging niet, dus wie weet wat ik heb gemist.

Wat ik van jou zag: Overtreding overtreding overtreding.

Zeer agressief tegen de scheidsrechter wanneer je Overduidelijk een overtreding maakt, dan durf je dit te beweren?

Alsjeblieft zeg.

Prima verdediger, alleen wel erg afhankelijk van de partner met wie hij speelt. Bij LFC met Van Dijk geweldig, maar gekoppeld aan Matip of Klavan uiterst onzeker.
Om bij de besten ter wereld te behoren denk ik dat jij juist degene moet zijn waardoor anderen beter gaan spelen en niet andersom. Desalnietemin mag hij wat mij betreft blijven, samen met Van Dijk wellicht het beste CB duo wat LFC in jaren heeft gehad (sinds Hyypia/carragher) en misschien zelfs van de hele PL.

Vrijwel gegarandeerd dat Lovren nu een blunder gaat maken in de finale. Hoogmoed komt voor de val.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Kroatië

FIFA ranking: 4
30 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Domagoj VidaVerdediger61
Milan BadeljMiddenvelder60
Marcelo BrozovicMiddenvelder62
Mario MandzukicAanvaller64
Josip PivaricVerdediger50
Ivan PerisicMiddenvelder51
Mateo KovacicMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Kroatië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Kroatië.

11 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
In navolging van Eintracht Frankfurt en Leeds United heeft nu ook AS Roma interesse in Justin Lonwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren