Marcelo neemt afscheid: ‘Ik ga je niet alleen missen omdat je de beste bent’

Donderdag, 12 juli 2018 om

Cristiano Ronaldo maakte afgelopen dinsdag voor een bedrag dat op kan lopen tot 112 miljoen euro de overstap van Real Madrid naar Juventus, waardoor er na negen jaar een einde komt aan de periode van de Portugees bij de Koninklijke. In al die jaren speelde hij samen met Marcelo en de Braziliaan heeft nu via een emotionele boodschap op social media afscheid genomen van zijn voormalige ploeggenoot.

“Wat kan ik zeggen Cris? Ik had nooit verwacht dat deze dag zou komen. Maar niets in dit leven is voor eeuwig en ik hoop dat je nieuwe pad je erg gelukkig zal maken. We hebben bijna tien jaar samengespeeld, tien jaar plezier, goed voetbal, overwinningen, nederlagen en prachtige momenten”, begint de linksback in een open brief.

“Ik heb veel van je geleerd, jouw toewijding is het meest bizarre dat ik ooit heb gezien bij een atleet. Ik wens jou en je prachtige familie het beste! Ik zal onze gesprekken voor de wedstrijden missen en hoe je ons voor finales geruststelde door je ervaring en je liefde voor de jongere spelers. Ik ben er trots op dat ik samen met je heb mogen spelen, niet alleen omdat je de beste bent, maar ook vanwege de persoon die je bent.”

“Als ik ooit stop met voetballen, ga ik aan de bar zitten om bier te drinken en onze verhalen en foto’s te delen. We zullen elkaar weer tegenkomen”, sluit hij af. De kans voor Marcelo om weer samen te spelen met Ronaldo komt mogelijk overigens sneller dan verwacht, aangezien de aanvaller er volgens Italiaanse media bij Juventus op aan zou hebben gedrongen zich nogmaals in Madrid te melden. La Vecchia Signora zou in de back van Real de ideale opvolger zien van landgenoot Alex Sandro.


Poll

Denk jij dat Marcelo volgend seizoen voor Juventus speelt?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door geert vs)

Beter dat hij deze ‘afscheid’ neemt, Juve moet niet proberen om ook Marcelo af te pakken..

12 juli 2018 om 10:39

Af te pakken..

Het is Real Madrid die al de sterspelers uit ploegen wegplukt. Dan vergeet je de transfers van Zidane en Cannavaro naar Madrid. Uit eigen opleiding hebben ze nog maar weinig gehaald.

12 juli 2018 om 10:42

Wel weinig ja, maar dat is tegenwoordig ook veel minder, volgens mij is alleen Carvajal ook echt wekelijks basis bij Real. De rest roteert. Alhoewel Juve ook niet veel spelers uit eigen opleiding heeft die basis staan. Marchisio volgens mij.

12 juli 2018 om 10:52

Klopt wat je zegt, maar Juventus koopt veel talenten die ze zelf opleiden, zoals een Dybala, Pogba, Bonucci, Coman... om later dan door te verkopen met een gigantische meerwaarde en enkel als de speler er om vraagt. Real Madrid in tegendeel koopt in 90 procent van de gevallen een speler die op zijn top is. Dit is nu wel rustig aan, aan het veranderen met spelers als Varane, Assensio, Vazquez.. Uit eigen opleiding heb je bij Juventus nu Moise Kean rond lopen, Caldara, Spinnazola, Marchisio en Chiellini noem ik er gerust ook bij.

12 juli 2018 om 11:34

Wat wil je daarmee zeggen? En ik snap niet wat je bedoelt met dat opleiden. Als je bedoelt in de jeugd opleiden is dat niet waar, Pogba komt uit de jeugd van man u, dybala heeft 4 seizoenen senioren gespeeld bij onder andere parma en toen gekocht door Juventus. Bonnuci was al oud toen hij kwam.

12 juli 2018 om 11:57

Als je dit zelf opgeleide talenten noemt ... Pogba opgeleid door Man u Dybala gekocht van Palermo Coman van Psg dacht ik .... Dan heeft real meer 'opgeleide' spelers Marcelo, Carvajal,varane,Isco, assensio, ramos,... zijn volgens uw logica dan zelf opgeleide spelers

12 juli 2018 om 11:59

Bonucci was 22 jaar oud toen hij bij Bari werdt weggeplukt voor een kleine 15 miljoen euro. Dybala voor 40 miljoen en wordt na 3 jaar al op een slordige 150 miljoen geschat. Wat ik hiermee wil zeggen is dat de scoutingcel van Juventus wss de beste van de wereld is. Vergeleken met een Real en Barca die meestal spelers op hun top kopen, spelen de spelers bij Juventus naar hun top toe.

12 juli 2018 om 13:17

varane isco ronaldo ramos modric etc zelfe verhaal

12 juli 2018 om 15:58

Dat komt omdat real een grote club is, dus gaan er alleen spelers weg als er minder vertrouwen in die spelers zijn. Ik bedoel ze hadden Ronaldo, garage, Ramos, asensio, marcelo, modric, kroos, ect ect allemaal voor veel meer geld kunnen verkopen als dat ze betaald hebben. Maar de spelers willen bij Madrid blijven omdat ze daar prijzen kunnen pakken inplaats van geld in bijv, Engeland

12 juli 2018 om 10:45

En wat gaat er dan gebeuren als Juve Marcelo wel haalt? Ga jij dat tegenhouden?
Ronaldo geeft het aan dat Marcelo ook moet komen,moet Fiat nog maar een paar miljoen spenderen. Benieuwd wie er nog naar Real gaan.

12 juli 2018 om 10:47

Als Marcelo dit seizoen ook nog een weg gaat dan ga ik echter ergens in een hoekje liggen janken. Het is wel verdomd stil rondom inkomende transferverhalen. De geruchten van Mbappe en Neymar werden officieel ontkend door Real Madrid. Dit hebben zij nooit eerder gedaan, ik bedoel het zijn geruchten waarom dan zo'n officiële statement maken. Om de onderlinge relatie tussen de 2 clubs niet slechter te maken? Of omdat er wel degelijk onderhandelingen hebben plaats gevonden. Ik vraag het mij echt af.

12 juli 2018 om 11:05

Mbappe en Neymar zijn niet te koop.. nog niet als alle supporters hun spaargeld richting olie land sturen.. dus hou daar over op man..

12 juli 2018 om 11:06

Ik snap je wel haha maar dit is natuurlijk niet te stoppen. Ze moeten wel weg.
En Real gaat heus niet kapot door hun vertrek.
Als CR dit seizoen niet weg ging was het wel volgend jaar geweest.
En mensen als Modric Marcelo Benz en nog aardig wat andere gaan ook binnen een best korte tijd weg moeten.
Tijd breekt aan voor de Kova's en de Asensios etc.. en ik heb mij zeer vermaakt met al die spelers die nu wat ouder zijn.. maar ik verhueg mij ook zeer op het komend tijdperk van Real zonder CR . Het zal anders zijn maar het hoeft niet per definitie slechter te zijn/worden.. Ik zelf zie het allemaal positief tegemoet al ga ik een Marcelo etc natuurlijk wel missen .
Verder ben ik blij dat ze het ontkrachten want die Ney hoef ik echt totaal niet bij Real te zien.
Mba is een ander verhaal echter zal PSG hem echt niet nu al laten gaan.
Ik geloof wel oprecht dat Mba ooit bij Real zal spelen maar dit seizoen lijkt me zeer sterk. Psg heeft hem pas binnen en ze zullen helemaal gestoord zijn als ze hem nu al verkopen.

12 juli 2018 om 11:42

Natuurlijk Duke, ik snap dat ook wel en ik ben ook enthousiast over de toekomst alleen zijn spelers zoals Ronaldo, Ramos Marcelo het interieur van de club Real Madrid. Inmiddels zitten/zaten zij er zo lang dat het gek is als zij er opeens niet meer zijn. Na Zidane en Ronaldo is het wel even goed voor dit seizoen met de verrekkende spelers

12 juli 2018 om 12:12

Haha ja het gaat wennen worden ongetwijfeld!
Is te hopen dat Real goed inkoopt. Ze hebben al leuke aankopen gedaan.. enkel zijn dat wel zeer jonge gasten nog..vind het wel oprecht jammer dat Zidane geen enkel moment bijna sinds hij daar zat aankopen heeft gedaan ik had mij zo verheugd er op dat hij dat eindelijk mocht gaan doen na 3jr maar hij heeft vervolgens een beslissing genomen die ook best begrijpelijk en zelfs zeer slim is.
(maar daarom vind ik het ook erg knap wat hij hgeeft gedaan met Real, zonder echte aankopen even 3x cl winne n ..prachtig!)

Enfin.. kijken wat de huidige coach gaat doen want er is toch echt een Raul typetje nodig.
En keeper.. en misschien nog wat qua backs.. gaan we binnenkort zien hoe het allemaal zonder CR gaart :D

12 juli 2018 om 10:47

Dit zijn 2 bazen. Marcelo en Cristie samen. Wat heb ik genoten van deze mannen en wat een tandem vormde ze aan de linkerkant. We hebben het allemaal kunnen meemaken. Real rijgt prijs na prijs met deze twee en als Marcelo het zelf zegt. De allerbeste, terwijl die ook met Neymar aan de linkerkant speelt in de Seleceao dan beaamt hij wat ik altijd al zei. CR7 is Onvervangbaar. Alleen Neymar is niet genoeg om dit verlies op te vangen. En als Marcelo ook nog eens weggaat dan heeft Real gewoon een probleem.

12 juli 2018 om 10:48

Prachtige woorden trouwens van Marcelo. Krijgt er bijna tranen in de ogen van. Heil Madrid. Heil Marcelo...

12 juli 2018 om 11:06

En dan te bedenken dat Ronaldo Marcelo bij de keel greep toen ze elkaar ontmoeten met Portugal en Brazilie... het kan verkeren.

12 juli 2018 om 11:03

Idd.. Marcelo was een van de beste spelers de afgelopen 2 seizoenen (zie mijn comments van gisteren).. die man rende van voor naar achter.. en zijn voorzetten dribbels en schoten waren van onvergelijkbare klasse.. daarbij verdedigde hij sterk (wat voorheen wel eens te wensen over liet als je het mij vraagt)..

Voor mij (en ja vele zullen lachen en Carlos noemen) is dit de beste LB allertijden!! Als Real hem laat gaan.. onacceptabel.. maar wat zou ik hem graag eens als LM of LVV in een 3-5-2 of 5-3-2 zien spelen.. een beetje zoals Louitje ons liet voetballen..

12 juli 2018 om 11:04

Af pakken? Er wordt netjes betaald.. we zijn geen piratenwereld.. daarbij heeft Real ook vaak dit soort zaken geflikt door spelers niet bij te laten tekenen of een transfer te laten forceren.. dit hoort een beetje erbij tegenwoordig.. het is een vies wereldje..

12 juli 2018 om 11:32

Netjes betaald ja? Via Fiat die zijn geld pompt in de transfer van Ronaldo ipv naar zijn harde medewerkers die al 10 jaar geen loonsverhoging hebben gekregen? Ben benieuwd over hoeveel arbeider ruggetjes dit dan gaat, want Marcelo is I.m.o. meer waard dan Ronaldo, aangezien 30 jaar is en nog een aantal jaar mee kan.

Als Higuain al voor 100 mil wordt gekocht, dan is Marcelo meer waard.

Voor mij was Marcelo de enigste Braziliaan die ik de wereldtitel gun.
Uit filmpjes is wel gebleken dat CR7 en Marcelo dikke maatjes waren, samen lol maken op het trainingsveld etc.

Hopelijk dat Juventus niet Marcelo haalt want die is onmisbaar bij Real.

12 juli 2018 om 11:06

Een van de weinige.. hij compenseerde het misgunnen van Neymar.. deze vent heeft jaren bij Real in ed basis gestaan.. dat zegt genoeg.. onomstreden.. nooit geblesseerd of gekke dingen.. gewoon een van de beste ooit..

Ik zie trouwens dat hij in 10/11 seizoenen maar 3x rood of 2x geel gepakt heeft.. men dat is wel heel weinig!!

12 juli 2018 om 11:10

3 rood en 55 geel in 10 jaar dat is zeker niet veel voor die periode

12 juli 2018 om 11:57

Dat pakt Ramos in één seizoen

Die 2 hebben nog steeds een hele grote band ook buiten het veld maar binnen het veld zag je al hoeveel lol ze maakten. Samen hebben ze zelfs een eigen celebration. Ik zal die 2 missen aan de linkerkant.

12 juli 2018 om 10:56

Die 2 voelen elkaar ook perfect aan.
Je ziet duidelijk het verschil tussen het tandem Marcelo - Ronaldo en Marcelo - Asensio bijvoorbeeld.

Ben superfan van CR7 en heb zeg maar n zware antipathie tov Juventus en Italiaanse competitie . Wat n straf voor mij echter als Marcelo ook naar Juventus gaat verzacht dit de pijn aanzienlijk.

Eerlijk is eerlijk, die 2 aan de linkerkant was echt een hele goede combinatie. Tijdens de celebrations en wedstrijden merkte je ook wel dat ze een goede band met elkaar hebben, wat ook mooi is om te zien.

Marcelo zou ook aangegeven hebben naar Juve te willen, zou waanzinnig zijn, wat een transferzomer, nu al. En Emre Can is ook een topper, die heeft alles, kracht, uithouding, dynamiek, techniek, een goed schot, kan zowel verdedigen als aanvallen. Daar gaan we ook nog erg veel plezier aan beleven.

12 juli 2018 om 11:41

Hahahaha ... ik begin al met dromen naar Marcelo... dat zou echt geweldig zijn, mij idool 😊

12 juli 2018 om 12:09

Marcelo is daarnaast verder en beter dan Alex Sandro, die weliswaar het seizoen hiervoor goed speelde maar afgelopen seizoen erg matig was. Een ruil deal met Real zou kunnen zij Alex Sandro wij Marcelo.

12 juli 2018 om 12:43

Marcelo heeft dat niet aangegeven? Waar lees je dat? Eerlijk gezegd zal ik Juventus beginnen ‘haten’ als ze nu ook Marcelo ‘afpakken’

12 juli 2018 om 12:59

Euhm heb jij dat laatst zelf niet tegen mij gezegd?

12 juli 2018 om 13:03

Hij zei iets met : als Ronaldo vertrekt, maak ik mijn koffers en ga ik achter hem. Ik weet niet hoe serieus hij daarover was maar als je zo een afscheid neemt zie ik ze niet snel weer samen met elkaar spelen. Zeker nu Juventus heel veel geld heeft betaald voor Ronaldo, ook is Marcelo de vice capitain van Real..

12 juli 2018 om 17:33

Marcelo heeft in 2014 gezegd dat hij later graag voor Juve zou willen spelen en dat zijn idool Lilian Thuram was in zijn Juve tijd.

Marcelo kan toch alleen maar blijven genieten van zijn carrière bij Real? Nog steeds slechts 30 jaar dus kan nog wel even mee. Zo belangrijk, hij moet blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4231 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona6646
4.Getafe4612
5.Alavés440
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

314 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Real Madrid 15 2 4 0
2017/2018 Real Madrid 28 2 3 1
2016/2017 Real Madrid 30 2 2 0
2015/2016 Real Madrid 30 2 2 0
2014/2015 Real Madrid 34 2 9 0
Laatste voetbalnieuws

Zidane juicht: ‘Niemand kan de impact van deze spelers uitwissen’

Zinédine Zidane kijkt tevreden terug op zijn rentree bij Real Madrid. De opvolger van Santiago Solari begon zijn tweede dienstverband als trainer met een 2-0 overwinning op Celta de Vigo. De...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
In navolging van Eintracht Frankfurt en Leeds United heeft nu ook AS Roma interesse in Justin Lonwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren