Mourinho: ‘Ze mogen huilen, maar ze kunnen ook optimistisch zijn’

Donderdag, 12 juli 2018 om 09:55Robin Bruggeman • Laatste update: 09:59

De verwachtingen in Engeland over de prestaties van the Three Lions waren voorafgaand aan het WK niet al te hoog gespannen, maar het team van Gareth Southgate wist het toch tot de halve finales te schoppen. Woensdagavond was Kroatië na verlenging echter te sterk voor de Engelsen, waardoor op zaterdag nog de troostfinale tegen België wacht. José Mourinho vindt dat de spelers met opgeheven hoofd weer huiswaarts kunnen keren.

“Engeland mag huilen omdat ze er zo dichtbij waren, maar ze kunnen ook optimistisch zijn. Het team heeft het veel beter gedaan dan tijdens de afgelopen toernooien. Het is een jong elftal, de meerderheid van de spelers zal er volgend WK weer bij zijn en dan over nog meer ervaring op clubniveau beschikken”, steekt de trainer van Manchester United van wel tegenover Russia Today.

“Als ik de baas van de Engelse voetbalbond was, zou ik er niet over twijfelen om Gareth Southgate en Steve Holland (assistent-bondscoach, red.) door te laten gaan richting het EK en het volgende WK. De spelers en iedereen die bij dit WK betrokken is geweest, hebben het land trots gemaakt en kunnen ook met trots terugkijken op het toernooi.”

Mourinho was daarnaast onder de indruk van de Kroaten, die voor de eerste keer in een finale van een mondiaal eindtoernooi staan: “Het is een geweldige prestatie voor een land waarin de competitie klein is en de meerderheid van de spelers in het buitenland speelt. Zoals ik ook heb meegemaakt, heb je andere gevoelens voor je land als je in het buitenland werkt. Dat zij teruggegaan zijn en een land als Kroatië naar de finale hebben geleid, is iets ongelooflijks.”


Poll

Zie jij Engeland als een kanshebber voor het EK over twee jaar?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door millonario)

De selectie is nog jong dus zit inderdaad wel toekomst in. Toch moeten ze echt nog wel wat stappen maken om serieus met landen als Brazilië , Frankrijk , Spanje , België te concurreren . Dit verschil is nog groter dan zo’n halve finale , met behoorlijk wat geluk bereikt , zou doen denken. Ze missen vooral creativiteit . Momenteel leunen ze op een redelijk gedegen verdediging en standaard situaties.

12 juli 2018 om 10:15

Klopt zeker, al zit er daar ook potentie, Rashford en Ruben Loftus-Cheek zijn creatieve spelers die wat kunnen forceren en zullen over een aantal jaar wellicht nog stappen gezet hebben. Zelfde geldt voor iemand als Mason Mount en Phil Foden die er nu nog niet bij waren maar ook no waarschijnlijk naar het Nationale Team zullen groeien.

12 juli 2018 om 10:36

Ze leunen vooral op snelheid, en bijna elke ploeg (zeker ervaren rotten als Kroatie) reageert daarop door in te zakken en geen ruimte weg te geven. Er is verder geen Plan B, behalve standaardsituaties.

Met creatieve middenvelders als Wilshere (mits fit) en Barkley erbij zou je een goed alternatief kunnen hebben waarbij je wat meer een creatief passing spel kan spelen, als het op snelheid niet lukt.

Maar goed er zijn weinig teams die echt die 2 speltypes, zowel hoge-snelheid voetbal als geduldig passing goed beheersen, zoals bv Belgie.

Op papier waren ze dichtbij ja, maar ze hebben nooit kans gemaakt. Het niveau van de ploeg is simpelweg te laag, ondanks dat ze een paar aardige spelers hebben. Allemaal goed, maar niet top. Alleen Kane is een echte topspeler, maar voor de rest is het best matig.

12 juli 2018 om 10:12

Als enige topspeler liet hij het anders flink afweten gisteren. Als je er op de beslissende momenten niet staan ben je mijn inziens nog geen topspeler. Kane moet eerst maar eens een prijs gaan winnen, momenteel is het een hoop talent, maar nog geen absolute top.

12 juli 2018 om 12:23

dan is Messi ook geen topspeler als we jouw theorie serieus gaan nemen. Kane kan het ook niet in zijn eentje maar heeft allang bewezen dat hij een absolute topspeler is

12 juli 2018 om 10:31

Ik vind Alli, sterling en Dier anders ook topspelers hoor...ik weet niet wat jou definitie van een topspeler is maar deze 3 presteren al jaren op enorm hoog niveau.

12 juli 2018 om 10:42

Sterling vind ik beetje overschat. Kan super snel rennen en acties maken, maar het viel me dit seizoen bij city erg op dat hij super veel kansen mist. Gister ook weer een paar acties waar hij af moest spelen of een slecht pass op Kane toen, die dik buitenspel stond.

12 juli 2018 om 12:56

Het zal je verbazen hoeveel kansen de absolute topspitsen missen, alleen kan je ze niet allemaal in de gaten houden. Nou zeg ik niet dat Sterling een topspits is, maar laat staan hoe hij het doet qua kansen missen. Het is ook niet zo dat hij alle kansen op een bordje krijgt.

12 juli 2018 om 17:00

Alli is goed, maar ook flink gehyped. Sterling is gewoon een matige speler met soms opvliegingen. Dier is vrij stabiel in zijn prestaties inderdaad. Het zijn goede spelers, maar nog niet top.

12 juli 2018 om 10:58

Als team staan ze er echter wel. Iets wat minstens zo belangrijk is. Met allemaal topspelers zonder teamspirit kom je er ook niet.

12 juli 2018 om 16:04

Op papier hebben ze een beter team als Kroatië, en Frankrijk had ook een beter team als Kroatië zeker op papier maar elke wedstrijd is opzich zelf 1. Als je in de halve finale zit maak je veel kans om winnaar te worden als je beetje geluk heb

12 juli 2018 om 16:58

Op papier vind ik Kroatie gelijkwaardig als Engeland. In de praktijk zijn ze veel verder.

Mourinho heeft hierbij volkomen gelijk in mijn ogen. Ze kunnen trots zijn, alzeker met zo'n jong team. Je zag gisteren duidelijk dat heel veel spelers nog jong zijn. Spelers als Rashford en Sterling moeten echt gaan leren dat blind naar voren rennen niet het geheim is voor succes. Mogelijk komt dit besef naarmate ze ouder worden

Zie veel zure reacties over de manier waarop ze zo ver zijn gekomen. Gek dat je die twee jaar geleden amper las toen het matig spelende Portugal het zover schopte en het toernooi zelfs won. Ook Kroatië is (niet dat ik dat erg vind) niet bepaald overtuigend tot de finale doorgestoten. Ze hadden telkens een verlenging en/of penaliteit nodig. Engeland is in mijn ogen terecht zo ver gekomen. Hadden andere landen het maar beter moeten doen. Mourinho heeft verder gelijk, ze kunnen trots zijn op hunzelf en met goede moed naar de toekomst kijken.

Verder vind ik die onvoorspelbaarheid dit toernooi fantastisch. Erg mooi dat een klein land als Kroatië in de finale zit en dat grote landen zo vroeg zijn uitgeschakeld. Met een WK kun je simpelweg geen kampioensteam kopen en dat vind ik zo mooi aan het toernooi. Voetbal in zijn puurste vorm.

12 juli 2018 om 10:39

Dat is toch altijd weer typisch dat mensen weer gaan roepen over iets anders. Natuurlijk kreeg Portugal ook kritiek, waar heb jij gezeten dan? Ik geef je wel gelijk dat er te veel kritiek wordt gegeven. Maar ik begrijp het wel. Het voetbal lijkt nergens naar tegenwoordig. Ik heb een leeg gevoel gehad bij dit wk, niet echt iets bijzonder gezien. Het draait om winnen uiteindelijk en dat snap ik wel.

12 juli 2018 om 18:10

Ik was op planeet Mars toevallig. Pfff wat denk jij dan? Portugal kreeg kritiek, maar lang niet zoveel als Engeland momenteel. Vond het twee jaar geleden ook wel meevallen. Ging vooral om Ronaldo dat moment en hoe mooi het wel niet voor hem was. Maar dat is natuurlijk mijn beleving, dat kan voor jou weer anders zijn.

12 juli 2018 om 20:45

Tuuuurlijk wel, bakken met kritiek zelfs. Het is twee jaar geleden dus de meeste mensen zijn het al ondertussen vergeten, maar op het moment zelf was niemand te spreken over de spelwijze van de Portugezen.

12 juli 2018 om 10:42

Ik vind het zo jammer altijd, dat mensen gewoon onzin verkondigen, om maar hun punt te maken.

Als jij serieus "amper" iets las over de kritiek op Portugal toen, ligt dat vooral aan jou..

Verder vind ik het ook onzin dat er zoveel leedvermaak om de Engelsen is. Heeft wss te maken met die it's coming home grapjes

12 juli 2018 om 18:12

Ik vind het altijd zo jammer als mensen gelijk de onzinkaart trekken als ze het ergens niet mee eens zijn. Zoals ik hierboven al zei, ik vind het reuze meevallen vergeleken met twee jaar geleden. Komt vooral omdat veel Nederlanders het vooral Ronaldo erg gunden.

Dit is een jonge ploeg die gewoon heel erg ver is gekomen. Dat heeft die gouden generatie nooit gekund, mogen we niet vergeten natuurlijk. Het is gewoon knap gedaan van ze, klaar. En ze kunnen nog derde worden.

Pfff wat vind ik die sterling slecht zeg. Dat hij zo veel vertouwen krijgt snap ik niks van.

Een rashford hoort gewoon standaard te spelen. Hij is en snel en heeft een schot en acties en werkt hard. Je kunt hem eigenlijk vergelijken bijna met mbape. Maar mbape krijgt zoveel vertrouwen dat hij daardoor veel vrijer speelt. Een rashford moet zich zogenaamd steeds bewijzen terwijl je ziet dat hij genoeg klasse bezit.

Maar dat is mijn mening...

12 juli 2018 om 10:53

Ik denk dat zelfs de meest fanatieke United fan zal toegeven dat Mbappe op het moment een veel betere voetballer is dan Rashford, dat is niet helemaal een eerlijke vergelijking. Met enkel meer vertrouwen en meer basisplaatsen maak je van Rashford geen Mbappe.

Los daarvan, Sterling heeft inderdaad een zaadtoernooi gespeeld, dat is echt tegenvallend.

12 juli 2018 om 12:54

Mbape zal zeker wel wat beter zijn.. maar hangt ook van t type spel dat een team moet spelen..rashford móet voornamelijk verdedigen wat een mbape minder hoeft te doen. Hier bespaar je krachten mee..wat ten goed komt bij t aanvallen.
Een rashford bij een City had denk ik veel anders uitgepakt.

12 juli 2018 om 14:59

Mbappe speelt nu bij Frankrijk exact dezelfde rol en tactiek als Rashford vaak bij United, die van snelle buitenspeler in een tactisch sterke counterploeg. Zelfs met precies dezelfde spelverdeler achter ‘m, Pogba. Alsnog ziet Mbappe er een stuk beter uit.

Toch zonde dat de Belgen die laatste poulewedstrijd niet weg hebben gegeven zoals Engeland deed. Die hadden de finale lijkt me gehaald en dan had je een finale België Frankrijk. Maar goed, als als als. Leuk voor Kroatië dat ze in de finale staan.

12 juli 2018 om 12:38

Vind het ook een zonde, maar we mogen trots zijn dat we niet als lafaards de makkelijke route hebben genomen. Spelers van België komen als helden naar huis en dat zal voor altijd herinnerd worden. We hebben Brazilië eruit gespeeld, dat alleen al is een mooi prestatie.

Kroatië verdiend naar finale! Enige ploeg die kan opstaan wanneer het moet. Ze kwamen vaak 0-1 achter en toch nog weten ze een niveau hoger te vinden en wedstrijd winnen.

Frankrijk zal het moeilijk krijgen!

Baal als een stekker, ik zei al een jaar voor het WK begon tegen iedereen die mij er naar vroeg dat ik vermoed dat Modric gaat slopen met Kroatie en minimaal de halve finale zal halen en mits ze dat halen die finale sowieso ook zouden halen, en ik heb gewoon geen unibet gegooid man man!!!

Maar zonder dollen vele vinden het verassend ik vind het echt niet, en wat engeland betreft je kon al gewoon raden dat ze er uit zouden vliegen ze zijn altijd zo vol lof over zich zelf, zelfde met hun Pl.
Hun arrogantie heeft ze de das om gedaan.
Ik ben blij dat ze eruit zijn Kroatie verdiend in de finale .

Ze kunnen idd wel trots zijn maar ze hebben direct gefaald in hun eerste echte test lol./
Engeland maakte imo geen schijn van kans dit wk maar ze zijn aardig ver gekozen, mogen ze best koesteren .

Wat een waardeloos team dit, snap die hele trotsheid van de engelse media niet zo eigenlijk.

Makkelijkste poulefase ooit gehad om vervolgens met penalty's tegen een matig Columbia door te gaan. Daarna treffen ze de zwakste Europese WK deelnemer ooit met Zweden. Kroatië het eerste team dat een beetje kan voetballen en ze liggen er weer uit hoor. Nou, heel knap England. Vergeet ik die verloren vriendschappelijke poulewedstrijd tegen België B nog even. Ik heb in ieder geval geen seconde gedacht dat dit England kans had op de titel.

Engeland verdiende het zelfs niet om zo ver te komen. Ze namen bewust de makkelijkste route door te verliezen van België.

Voetballend was Engeland 1 van de mindere ploegen deze WK. Hun goals kwamen vooral vanuit corners, vrijetappen en penalty's. Wat eigenlijk redelijk saai was om te zien, vooral op deze niveau.. Zag liever Colombia ipv Engeland doorgaan.

Maar Southgate heeft 1 fout gemaakt.. Wilshere thuis laten! Deze jongen presteert altijd goed voor nationale ploeg en hij is fit. Iedereen kent Wilshere zijn kwaliteiten en dat ontbrak deze WK. Delli Alli en Henderson konden geen 1 keer Sterling deftig lanceren of bal aan de voeten van Kane voor doel klaarleggen.

Engeland had geen plan B.. ze konden geen niveau hoger spelen zoals Kroatië dat deed 2de helft.
Kroatië kwam er voetballend mooi uit en Engeland kon dit niet doen zonder Wilshere.

12 juli 2018 om 12:58

Word je niet moe van jezelf en dat eerste te herhalen. Waarom zou Kroatie het wel verdienen dan, net zo een makkelijke route alleen niet zogenaamd zelf voor gekozen. Je kan voor alles wel wat verzinnen.

Volledig mee eens. Het kan alleen maar beter gaan en ze hebben echt een uitstekende prestatie geleverd.

Laten we ff eerlijk zijn. Engeland heeft tegen Tunisie, Panama en Zweden gewonnen. Zweden hebben boven hun kunnen gespeeld, Panama was matig en Tunisie knokte zich terug en verloor in de laatste minuut. De wedstrijd tegen Belgie hebben ze laten lopen. Columbia miste een cruciale penalty en Kroatie weigerde gewoon weg te capituleren en knokte zich terug.
Een ding is me aan de Engelse ploeg opgevallen. Ze beginnen vaak goed aan de wedstrijd maar kunnen het niveau niet vasthouden, daarnaast laten ze Ali en Lindgard te veel verdedigen.
Als je Engeland analyseerd kom je er gewoon achter dat het een ploeg is met veel mankementen metname op het middenveld (gebrek aan creativiteit), verdedigend is het okay, zolang de tegenstander niet al te hoog druk zet want dan komen ze ook in de problemen.
Op dit WK hebben ze eigenlijk in de eerste echte wedstrijd laten zien dat ze zowel kwaliteit, ervaring en mentaliteit te kort komen. Simpel als dat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
105 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. KaneAanvaller74
B. SakaAanvaller40
G. JonesUnknown
S. JohnstoneKeeper00
J. PickfordKeeper70
A. RamsdaleKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.

850 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren