‘Chelsea sluit herenakkoord en betaalt 65 miljoen euro voor duo uit Italië’

Donderdag, 12 juli 2018 om

In de Engelse media wordt er al maanden aan de stoelpoten van Antonio Conte gezaagd en donderdag zou weleens de beslissende dag kunnen worden voor de oefenmeester van Chelsea. La Repubblica meldt namelijk dat the Blues eindelijk een akkoord met Napoli hebben weten te sluiten over de komst van Maurizio Sarri.

De 59-jarige Italiaan werd aan het einde van het afgelopen seizoen door i Partenopei op non-actief gezet, maar doordat hij niet rechtstreeks werd ontslagen moet er wel een transfersom op tafel komen voor de trainer. Chelsea is al geruime tijd in onderhandeling met Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis en lijkt dicht bij een akkoord met de flamboyante preses.

Volgens bovenstaande Italiaanse krant betalen de Londenaren namelijk 65 miljoen euro om zowel Sarri als Jorginho op te pikken in Napels. De in Brazilië geboren Italiaans international leek in eerste instantie onderweg naar Manchester City, maar woensdag schepte De Laurentiis duidelijkheid door te stellen dat de keuze op een verhuizing naar Stamford Bridge is gevallen: “"Ik wil graag mijn excuses maken aan Manchester City. De speler wilde uiteindelijk liever in Londen wonen dan in Manchester. Ik snap dat wel. Als Chelsea hem meer geld biedt, zou ik dat nog meer begrijpen”, vertelde hij.

Sarri en Jorginho worden naar verluidt donderdag nog in Londen verwacht, waarbij ook een herenakkoord tussen Chelsea en Napoli zou worden bekrachtigd. De nummer twee van het afgelopen Serie A-seizoen wil namelijk na Jorginho niet nog meer spelers aan Chelsea verliezen en zal daarom met Sarri en zijn nieuwe werkgever afspreken dat de transferclausules van spelers als Elseid Hysaj en José Callejon niet worden gelicht door de Engelsen.

Uit Engeland komen daarnaast berichten dat Chelsea de hoop heeft gevestigd op Sarri om sterren als Eden Hazard, Willian en Thibaut Courtois aan boord te kunnen houden. De drie grote namen zijn volgens The Sun niet te spreken over de manier waarop Conte de afgelopen jaren zijn selectie runde en hebben de situatie in Londen tijdens het WK nauwlettend in de gaten gehouden. Voorzitter Roman Abramovich hoopt volgens de Engelse tabloid dat de komst van de meer diplomatieke Sarri het drietal van een vertrek af kan houden.


Poll

Een goede deal voor beide partijen?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door lampardcfc)

Het boeit niet wat Chelsea doet. Komende 5 jaar wordt weer een ramp....

12 juli 2018 om 09:45

Nou ook lekker voor vertrouwen in je cluppie.

12 juli 2018 om 09:47

Dat dachten mensen ook na het laatste rampseizoen in 15/16, maar ze werden direct kampioen met diezelfde ‘kwalitatief arme’ en ‘waardeloze mentaliteit’ voetballers. Er zit een hoop kwaliteit in de huidige selectie, als het klikt kunnen ze zomaar weer top 3 eindigen, of een flutseizoen draaien.

12 juli 2018 om 09:55

denk het niet.. ze moeten alleen een echte spits halen.. Morata is gewoon niet goed genoeg laten we eerlijk wezen.. daarbij dan nog een echt sterke middenvelder die naast Kante kan presteren en een Cb.. en ik denk dat je een top selectie hebt..

Daarbij spelen ze geen Cl.. en de EL is een B competitie voor veel grote clubs.. dus kunnen ze zich richten op de Pl.. we weten hoe het ging met Leister een paar jaar terug.. en die presteerden het jaar erop behoorlijk goed in de CL maar dit kosten zoveel kracht dat de competitie verloren ging (ondermaats)..

12 juli 2018 om 10:46

morata is nog jong en gaat 1 van allerbesten worden.Ik hoop dat hij past in het systeem van Sarri.

12 juli 2018 om 11:10

Denk dat het helemaal niets wordt met Morata

12 juli 2018 om 12:31

Hahahah beste ter wereld? Wat is die man slecht

12 juli 2018 om 12:49

Echte fans zijn ten aller tijden fans.

12 juli 2018 om 13:02

Heb ik dan gezegd dat ik geen fan meer ben?

12 juli 2018 om 13:25

Boeit niet wat Chelsea doet zeg je. Maar blijkbaar bedoel je het anders dan ik dacht.

"de in Brazilië geboren Italiaans international leek in eerste instantie onderweg naar Chelsea, maar woensdag schepte De Laurentiis duidelijkheid door te stellen dat de keuze op een verhuizing naar Stamford Bridge is gevallen"

Leek in eerste instantie onderweg naar Manchester City moet het zijn denk ik

12 juli 2018 om 10:24

Leek onderweg naar City staat er toch echt!

12 juli 2018 om 10:30

Ondertussen wel ja...

12 juli 2018 om 10:31

Ik denk niet dat ik in die gekopieerde tekst zelf Chelsea heb getypt of wel...

Hazard en Willian zullen wss behouden worden. Courtois moet ik het nog maar eens zien, verder las ik dat Chelsea Kante een contractverlenging gaat aanbieden met 200K pond per week. Chelsea heeft ook verregaande intresse in Higuain. Ze willen hem kopen voor 60 mil Euro. Ik hoop zelf nog op een creatieve middenvelder en een winger en liefst nog dat er een vervanger komt voor Moses, die wil ik geen rechtsachter zien spelen. Jay Dasilva mag ook wel aansluiten bii de eerste eveneens RLC en CHO. Zouma ook weer laten aansluiten en dan Luiz en Cahill wegdoen. Perdo mag ook verkocht worden. Hopen op Fekir.

12 juli 2018 om 13:23

Na dat ronaldo is vertrokken acht ik de kans zeer groot dat hazard in het madrileense wit te bewonderen zal zijn na de zomer.

12 juli 2018 om 14:06

Azpi zal gewoon de RA worden, Moses als back up denk ik. Verder hebben we ook 2 talentvolle rechtsbacks, Sterling en Reece James namelijk. Die creatieve middenvelder zal waarschijnlijk Golovin worden.

Wat is dat eigenlijk met dat op non actief zetten van Sarri? Je bent je trainer beu maar ontslaat hem niet en je verdient er nog op ook

12 juli 2018 om 10:11

Sarri zat te flirten met Chelsea en de voorzitter van Napoli wilde duidelijkheid en die kreeg hij maar niet. Uiteindelijk had hij een deadline voor Sarri om zijn beslissing te maken. Hij liet niets van zich horen. Daarna heeft de voorzitter heel knap Ancelotti binnen gehaald en aangezien Chelsea toch wel Sarri ging halen dacht de voorzitter eraan om ook niet gewoon te verdienen aan Sarri. Waarom een zak geld meegeven en hem gratis naar een andere club laten gaan, terwijl hij geen eens duidelijkheid gaf.

12 juli 2018 om 10:17

@Marc Bedankt voor de uitleg. Vraag me namelijk al weken hetzelfde af als Marre. Al blijft het evengoed bizar dat dit kan.

12 juli 2018 om 11:08

Marc Juventus

Okay, maar waarom is Sarri dan geen procedure begonnen om zijn baan terug te krijgen? Hij is trainer, je mag, zonder dat je daar gegronde redenen voor hebt, niet zomaar iemand zijn functie afpakken en op non-actief stellen? Ja, disciplinair mag uiteraard altijd. maar dan moet Sarri echt iets 'gedaan' hebben. Diefstal, geweld, in opspraak geraakt, etc. Niet ingaan op deadlines van de voorzitter?? Is dat een reden voor nonactiviteit? Ik ken het Italiaanse arbeidsrecht niet, dus misschien mag het in Italië wel, maar ik vind het apart. Want zoals je zelf aangeeft, in wezen ontsla je iemand maar je vangt, als klopt wat de kranten schrijven, er zo dus nog wel geld voor. Dat is toch vreemd?

12 juli 2018 om 12:27

Tja, ze kunnen natuurlijk altijd een reden verzinnen, zoals geen prijzen gepakt in zijn 3 jaar bij Napoli. Napoi betaald hem ook gewoon 'netjes' zijn salaris. Voor de rest is er geen sprake van een onveilige werksituatie. Ook wordt hij niet bedreigd of ergens tot aangezet. Ik denk dat hij niet zoveel heeft om echt een proces tegen Napoli te beginnen. Sowieso staan veel ontslagen trainers nog op non-actief als ze ontslagen worden.

Bij Milan bijvoorbeeld hadden zee een tijdje 2 trainers op non actief en nog een actieve coach. Je bent niet verplicht om een coach een oprotpremie te geven. Veel clubs betalen dan gewoon het salaris door, aangezien zo'n som geld in 1 keer erg veel is. Die trainers kunnen dan wel probleemloos onderhandelen met een andere club en de oude werkgever zal de coach dan ook gewoon laten gaan. Natuurlijk wel met de voorwaarde dat beide partijen het contract laten ontbinden, zodat de oude werkgever het salaris niet meer hoeft door te betalen.

vind het aan de ene kant wel erg jammer. Sarri won weliswaar geen prijzen met Napoli, maar wat was hij toch 2 keer dichtbij die Scudetto. Hij liet zijn team prachtig voetbal spelen (afgelopen seizoen alleen City mooier naar mijn mening) en liet Higuain floreren zoals nooit tevoren. Na 1 seizoen vertrok Higuain en herhaalde hij datzelfde kunstje met Mertens. Het is jammer om te zien dat hij dan zo gaat vertrekken.

12 juli 2018 om 13:17

Marc Juventus

" Ik denk dat hij niet zoveel heeft om echt een proces tegen Napoli te beginnen. Sowieso staan veel ontslagen trainers nog op non-actief als ze ontslagen worden. "

Maar dát is nou net het punt. Het is niet de trainer die iets moet hebben om een zaak te beginnen. Het is de werkgever die, als de trainer de nonactief stelling betwist, aan zal moeten tonen dat ze een valide reden hebben om de trainer op nonactief te stellen. Als die redenen er niet (b)lijken te zijn, dan kan een rechter de club veroordelen de trainer weer aan te stellen in zijn functie zoals die oveerengekomen was.

En in dit kader is 'hij wordt drie jaar geen kampioen' geen reden om iemand op nonactief te stellen. Althans, geen juridisch geldige. Zoals werkgevers ook vaak denken dat je, in Sales, een manager die zijn targets niet haalt zomaar zou mogen ontslaan, om die reden. Uit niets blijkt dat er een direct verband ligt tussen het functioneren van de trainer, sec, en het resultaat dat je daarme ehaalt. Tja, we zijn het wellicht gewend dat in kranten staat: Hij is de trainer en dus is hij verantwoordelijk' maar dat is het oordeel van het Volkstribunaal en niet een juridisch oordeel op basis van wet, Cao, recht en jurisprudentie, zeg maar. Resultaten, puur op zichzelf rechtvaardigen nooit een nonactiefstelling/ontslag. Daarnaast, door de ononactiefstelling ontloopt een werkgever ook bewust alle zaken die om de hoek komen kijken als ze een trainer ontslaan. Zoals je zelf ook al zegt, dan hoeven ze niet in een keer het resterende salaris af te tikken, wat normaal zou zijn, maar betalen ze gewoon door. Dat is dus een slimmigheidje.

Ik zeg niet dat het zo zwart-wit is als ik het hier stel, maar ik denk dat het vooral zo is dat die trainers zelf nooit echt actie ondernamen om de non-activiteit aan te vechten, om welke reden ook. En dat ze daarom rustig thuis gaan zitten met behoud van salaris. Maar ik geef een trainer, zeker als er geen geweld of andere dingen rond ontslag op staande voet aan de orde is, echt wel kans als die een procedure zou beginnen.

Enfin, we zullen het allicht nooit weten.

12 juli 2018 om 10:33

Ik denk dat dit de nieuwe trend gaat worden en dat er meer clubs dit voorbeeld zullen volgen om zo toch nog wat te verdienen aan een trainer in plaats van een zak geld mee te geven.

12 juli 2018 om 11:09

senorsam

Tenzij trainers naar rechters gaan stappen, denk ik. Non actief mag, vaak, op zich wel, maar alleen met een geldige reden. En ook in tijd beperkt. Benieuwd hoe dat in dit soort gevallen zou worden beoordeeld.

12 juli 2018 om 11:17

Zo lang ze het salaris maar doorbetalen mag de club een coach altijd op non actief zetten. Met Sarri is dit al helemaal slim gedaan omdat hij goed in de markt ligt. Dus het risico van het salaris voor lange tijd doorbetalen wordt daardoor minimaal, terwijl er wel een transfersom gevraagd kan worden. Volledig legaal en erg goed gehandeld van Napoli!

12 juli 2018 om 12:02

Bankverwarmer

"zo lang ze het salaris maar doorbetalen mag de club een coach altijd op non actief zetten. "

Naar Nederlands arbeidsrecht mag een werkgever, inderdaad, een werknemer op nonactief stellen. Maar, dat mag alleen als daar een geldige reden voor is. En alleen tijdelijk, niet oneindig en zeker niet als je daar geen valide reden voor blijkt te hebben. Dan kan je als werknemer gewoon de rechter vragen de werkgever, op straffe van een dwangsom, jou terug te laten op de werkvloer.

Bij voetballers is het ietsje anders, hun recht op arbeid strekt niet zover dat ze kunnen afdwongen dat ze bijvoorbeeld opgesteld moeten worden. Of zelfs met de selectie mee mogen trainen. Die mag je, legaal, met de jeugd mee laten trainen. Maar bijvoorbeeld nergens mee laten trainen, dát mag dus niet. Recht op arbeid!

Hoe dat in Italië werkt, dat weet ik niet. Als jij stelt dat dit legaal is, in Italië volgens hun arbeidsrecht, dan moet ik je geloven. Maar in Nederland zou dat uiteindelijk niet werken.

12 juli 2018 om 12:51

Ik denk in dit geval omdat Sarri inderdaad goed in de markt ligt hij nog even op de loonlijst is gehouden. Een geldige reden zou misschien kunnen zijn dat Sarri een afspraak omtrent onderhandelen met andere clubs heeft verbroken.

Ik denk ook dat als Chelsea niet serieus wordt, Sarri ergens in september/oktober toch nog ontslag zal krijgen. Dan is het seizoen al in gang en zullen clubs niet zo snel nog met Sarri in zee gaan.

12 juli 2018 om 13:18

senorsam

"een geldige reden zou misschien kunnen zijn dat Sarri een afspraak omtrent onderhandelen met andere clubs heeft verbroken. "

Ja, precies! Dat kan natuurlijk ook allemaal nog. Dat er in de burelen dingen zijn voorgevallen of afgesproken en dat de club daarom boos is. In dat geval zou nonactief stelling, onder dit motto, wellicht wél standhouden.

12 juli 2018 om 12:55

Gewoon dom van Chelsea dat ze doen wat die voorzitter van Napoli wil. Wat mij betreft den ze nu hetzelfde met conte en verdienen ze dat geld terug. Verder ook de clausule in het contract van Hysaj inlichten, met een zielig mannetje als De Laurentis moet je geen ''herenakkoord'' sluiten.

Met Sarri, zonder Sarri, Chelsea blijft niets. Conte is een wereldtrainer, hem vervangen door Sarri is typisch Chelsea. Volgend seizoen weer geen CL-voetbal

12 juli 2018 om 11:01

Ach lul toch niet zo dom! Sinds Abramovich is Chelsea 1 van de succesvolste club uit Engeland de afgelopen 15 jaar, miss wel meest succesvolle. Chelsea stond er voor Conte en zal blijven staan na Conte.

12 juli 2018 om 11:11

Outlawturk

Sterker nog, Chelsea is in Engeland, al heel lang voordat Abramovic ooit in Engeland was geweest, altijd al een hele grote club geweest. Nooit zo succesvol als sinds de overname van Abramovic, dat is juist, maar een grote club waren ze al heel lang.

12 juli 2018 om 11:20

Een grote subtopper* waren ze al heel lang, Chelsea teert op het succes van Mourinho in 2005, buiten die CL (die ze met veel geluk wonnen van Bayern) hebben ze niets noemenswaardig gepresteerd. Zoveel uitgeven om 1 jaar kampioen te spelen is natuurlijk mooi, maar niet als je het jaar daarna onder de top 5 eindigt en weer miljoenen moet uitgeven.

12 juli 2018 om 11:37

@lingardford, laatste 4 jaar tweemaal kampioen?
Hoezo is dat - zeker in de huidige, extreem competitieve PL - niet noemenswaardig? Dat het gaat als een rollercoaster doet niets af van de prestaties van Chelsea de afgelopen jaren (overigens ook de FA cup nog even gepakt tijdens het afgelopen, waardeloze seizoen)

12 juli 2018 om 12:38

Dat ze kampioen werden weet ik en ik zeg ook duidelijk dat kampioen worden mooi is, maar het is niet noemenswaardig als je het jaar daarop vijfde eindigt.

12 juli 2018 om 13:21

lingardford

"maar het is niet noemenswaardig als je het jaar daarop vijfde eindigt."

In mijn beleving, al win je na één kampioenschap daarna nooit meer een wedstrijd, uiteraard is iedere titel, eigenlijk per definitie, noemenswaardig. Overigens nogmaals, Chelsea was allang een hele grote club. Onder Abramovic alleen nog maar groter geworden.

12 juli 2018 om 14:20

@constant Kante, ja voor een leicester is 1 kampioenschap noemenswaardig, voor een ploeg die zich “de beste van Engeland” noemt is 1 kampioenschap niet noemenswaardig. De titel van City is noemenswaardig, omdat ze constant presteren. De era van United voor 2011 is noemenswaardig. Wat Chelsea deed is mooi, meer niet

12 juli 2018 om 16:12

@lingard, waarom ben jij degene die bepaalt wat constant presteren is?
City presteert constant, omdat 1) ze een seizoenlang geweldig gepresteerd hebben of 2) omdat ze al jaren goed voetbal spelen en meedoen om de titel.

Bij 1) heb je sowieso geen gelijk, want dat deed Chelsea ook toen zij voor 't laatst kampioen werden. Bij optie 2) vind ik het nogal wat om een team dat in 3 jaar tweemaal kampioen werd, niet te bestempelen als constant presteren.. Dan leg je namelijk wel erg veel nadruk op de 12 maanden die tussen de kampioenschappen in zat. Wellicht voor jou logisch, maar in dat geval ben jij dus degene die hier even bepaald wat de scope is om 'noemenswaardig' te worden..
Enige nuance met daarbij de note dat het heel subjectief is wat jij wilt bestempelen als noemenswaardig, lijkt mij daarom wel op z'n plek

Dit is zeer veelbelovend voor Chelsea! Al jaren wordt er gezocht naar een identiteit, een herkenbaar spel waar de club zich mee kan profileren en bij de top kan aansluiten. Het probleem is alleen dat de clubleiding nooit door heeft gehad dat ze er eigenlijk één eis aan hadden hangen: attractief voetbal.. Conte heeft zeker de kwaliteiten om een club naar de top te leiden met herkenbaar voetbal, maar doet dit op een niet attractieve manier, waardoor hij uiteindelijk toch niet aansluit bij hetgeen dat gezocht wordt.

Naar wat ik hoor & lees past Sarri hier wel bij. Hij zorgt voor aanvallend, verzorgd voetbal. Precies hetgeen waar topspelers als Hazard en Willian naar hunkeren.
Mijn hoop is dat het bestuur niet te laat is en de sterspelers kan overtuigen dat nu alles anders is en het de moeite waard is om te blijven.

Met Jorginho en Rugani lijken er voorlopig goede aankopen te komen. Zaak is nu om dit door te trekken. Ik verwacht 'gewoon' weer 4 verdedigers, dus hoop vooral op creativiteit op het middenveld, terwijl ik veel lees over Higuain (zou zelf gokken op Morata/batsman).
Overigens erg benieuwd of Kanté zal blijven.. Middenveld van Jorginho en Kanté lijkt mij te verdedigend voor Sarri, dus ik kan me een megatransfer voorstellen, zodat Chelsea kan herinvesteren in een speler als Isco (is zelf helaas onhaalbaar). Verder hoop ik dat RLC een echte kans krijgt en het mag uitvechten met Cesc voor een plek op het middenveld. Het is immers tijd om eindelijk eens te genieten van de geweldige jeugdopleiding!

Courtois
Azpiliqueta
Rugani
Christensen
Alonso/aanko
RLC
Jorginho
Aankoop
Hazard
Morata
Willian

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal5016
6.Chelsea5016
8.Watford370
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Antonio RüdigerVerdediger10
Gary CahillVerdediger10
César AzpilicuetaVerdediger10
David LuizVerdediger11
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

1 fan
Coach, 60 jaar
SeizoenClub
2018- Chelsea
2015-2018 Napoli
2012-2015 Empoli
2011-2011 Sorrento
2010-2011 Alessandria
Laatste voetbalnieuws

Keuze Sarri leidt tot onbegrip: ‘Ik had nog nooit van hem gehoord’

Chelsea verloor afgelopen zondag kansloos op bezoek bij Manchester City (6-0). Oud-speler Emmanuel Petit was getuige van deze afstraffing en was niet te spreken over het optreden van the Blues. Ook...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Voor Saúl Ñíguez is het Champions League-duel van Atlético Madrid met Juventus een kans om zichzelf in de kijker te spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren