Jeugdig Feyenoord krijgt pak slaag van Zwitserse kampioen

Woensdag, 11 juli 2018 om 19:44Demen Bulbul

Feyenoord heeft zijn eerste oefennederlaag van de voorbereiding op het nieuwe seizoen geleden. De formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst verloor woensdagavond in Zwitserland, waar de Rotterdammers op trainingskamp zijn, met 3-0 van de Zwitserse landskampioen Young Boys. Vrijdag wacht Feyenoord een oefenwedstrijd tegen FC Basel.

Van Bronckhorst greep het oefenduel met Young Boys aan om diverse jongelingen de kans te geven zich te bewijzen. Zo konden onder anderen doelman Ramón ten Hove, verdediger Lutsharel Geertruida en middenvelders Achraf El Bouchataoui en Orkun Kökçü rekenen op basisplaatsen. De Colombiaanse zomeraanwinst Luis Sinisterra trainde vanochtend al wel mee met Feyenoord, maar behoorde nog niet tot de wedstrijdselectie.

Zonder zijn grote namen had Feyenoord het lastig met Young Boys. De Zwitsers waren de bovenliggende partij in de eerste helft en namen na een half uur voetballen verdiend de leiding. Guillaume Hoarau passeerde Ten Hove na goed voorbereidend werk van Kevin Mbabu. In de tweede helft dwong Jens Toornstra David von Ballmoos van afstand tot een redding, kopte Eric Botteghin naast en werkte Cheikh Toure de bal met een omhaal over, maar een gelijkmaker zat er uiteindelijk niet in voor Feyenoord.

Sterker nog: in het laatste kwartier liep Young Boys uit naar een ruime zege. Jean-Pierre Nsame werkte eerst uit een vrije trap de 2-0 binnen via het hoofd van Botteghin, waarna de eindstand werd bepaald door Gregory Wüthrich. Laatstgenoemde kopte binnen na een hoekschop.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door droppie)

Voordat hier iedereen excuses gaat zoeken over het jeugdige elftal van Feyenoord.
In de 2e helft speelde Feyenoord met een geheel (potentieel) basisteam en krijgen ze 2 doelpunten tegen, tegen een net zo goed jeugdig Young Boys...
Naar mijn mening een schandelijke nederlaag en ik blijf herhalen dat ik Feyenoord onder van Bronckhorst geen stappen omhoog ga zien maken.

11 juli 2018 om 19:57

Potentieel basisteam met Ten Hove op doel en verder Burger, Wehrman, Geertruida, Toure zou ik toch niet echt al basismateriaal willen noemen. Speelden wel wat grotere namen mee, maar niet overdrijven.

11 juli 2018 om 20:21

2 tegendoelpunten vielen toen, volgens velen, het beste verdedigend duo van de eredivisie in de basis stond: Botteghin en van der Heijden....

11 juli 2018 om 20:42

Eind vorig seizoen werd al duidelijk, zelfs tegen Excelsior 2, dat Botteghin en vd Heijden niet meer kunnen.

11 juli 2018 om 20:48

Raubaht hoeven we niet zo serieus te nemen hoor, reageert altijd een beetje extreem om reacties te ontlokken. Stoere internethooligan ben je dan 😊

11 juli 2018 om 20:53

Hahaha precies shorty!!!

11 juli 2018 om 19:59

In de tweede helft basisteam? Geertruida, Kokcu en Toure speelden en zijn alledrie 17. Verder speelden toen ten Hove (4e keeper),verdonk en Wehrmann.

11 juli 2018 om 20:07

Young Boys begint over 10 dagen met de competitie en zijn al klaar met hun voorbereiding he

11 juli 2018 om 20:10

Hou eens op.. Feyenoord speelde met de helft van het team van de Youth League.. De WK gangers zijn er nog niet bij, El Ahmadi is natuurlijk net vertrokken en Ayoub was ziek. Met Ten Hove op doel en alle jonkies kan je moeilijk spreken over het eerste elftal beetje stemmingmakerij dit!

11 juli 2018 om 20:44

Pas nou op wat je zegt. Heb je z'n logo wel gezien?

12 juli 2018 om 11:31

Oooh shit.. Bedankt voor de tip profoff! Haha

11 juli 2018 om 20:52

Joiiiii Haagseneesje
of die nou wel een stap heb gemaakt of nie... hy heb 4 prijze gepakt !!

11 juli 2018 om 21:13

Feyenoord is in het begin van hun voorbereiding, YB begint over een kleine week al. Niet te zwaar aan tillen dus. De JC schaal over een aantal weken is wel een mooi meetmoment

11 juli 2018 om 21:30

@rauhabt

het is maar een oefenwedstrijd. de bedoeling daarvan is dingen uitproberen want er staat toch helemaal niks op het spel

Het zegt natuurlijk niet zoveel, maar het is wel zo zonde!

Het zegt natuurlijk niet zoveel, maar het is wel zo zonde!

11 juli 2018 om 22:18

Na 2 keer hetzelfde zeg je anders wel veel

11 juli 2018 om 20:49

Ach wij verloren ook van een duitse derdeklasser. Zegt niks dit.

11 juli 2018 om 22:40

SV Meppen (ik neem aan dat je deze club bedoeld) heeft anders een stadion waar 16.000 mensen in kunnen. Er zijn Nederlandse eredivisieclubs die qua stadioncapaciteit dit niet hebben. Ik zal niet beweren dat ze hier bij de top van de eredivisie zouden aanhaken, wel denk ik dat de verhoudingen een beetje anders liggen dan bijvoorbeeld de hoofdklasse van de amateurs.

Feyenoord zal nog heel wat moeten doen.

Beetje een saaie pot van de Zwitser kampioen die op volle kracht begon tegen een jeugdig Feyenoord met enkel spelers uit eigen jeugd. De Zwitsers waren de bovenliggende partij en Feyenoord lukte het niet om een vuist te maken.

Problemen liggen vooral op de vleugels en in het centum bij dit Feyenoord. Een nieuwe linksbuiten (of Larsson?), rechtsback en CV dienen prioriteit te zijn. El Bouchattoui maakte trouwens een sterke indruk en kan El Ahmadi vervangen.

11 juli 2018 om 20:21

El Bouchattoui maakt op mij geen indruk. Ook op het middenveld maakte we totaal geen vuist en veel onnauwkeurige ballen.

11 juli 2018 om 20:31

Die Zwitsers beginnen over 10 dagen met de competitie en wij zij nog niet eens compleet, houd dat ik je achterhoofd hé .

Vond Boucha veel in beweging, wilde graag de bal en verdeelde het spel goed.

Ik vind wel dat er nog wat versterkingen mogen komen want met dit alleen wordt het wel een moeilijk seizoen, denk ik.niet dat de overige teams al veel hebben aangekocht, maar volgende week is het half juli, dus maak maar eens tempo. De voorrondes naderen al zo.

Ik heb heel de wedstrijd gezien. Wat was het matig! Voorin totaal de eerste 60 minuten geen kans gehad. Wat is die Jean-Paul B toch een zeer matige voetballer. Deze speler mag toch nooit in Feyenoord 1 staan als je mee wilt doen om de prijzen. Vente gaat het ook gewoon nooit worden. Niet het niveau wat nodig is bij Feyenoord. Maak me toch wel wat zorgen als er niks bijkomt bij Feyenoord. Ze hebben echt een rechtsback en een middenvelder nodig.

11 juli 2018 om 20:22

Centrale verdediger is ook nodig. Op dit moment geen enkele diet voldoet aan het niveau.

11 juli 2018 om 20:32

Kan je het Vente kwalijk nemen met links Boetius, rechts El Hankouri en op '10' Kokcu? Ik wil Vente wel eens zien met Larsson, Berghuis en Van Persie om hem heen.

12 juli 2018 om 09:36

Die was weer ouderwets slecht he Boetius. Deze speler kan toch echt niet. Doet werkelijk niks goed. El Hankouri had ook geen lekkere houding. Niet van ik wil het nu wel eens even laten zien en we gaan ervoor.

Toch knap als middenmoter van Nederland tegen een topclub in Zwitserland die al een paar weken in voorbereiding is!

Schade beperkt gehouden, netjes!

11 juli 2018 om 20:44

Lijkt me een coping meganisme om Feyenoord een middenmoter te noemer. Wanneer je zegt dat het de grootste prijzenpakker van de afgelopen jaren is dan is het natuurlijk veel verontrustigender voor het Nederlandse voetbal.

11 juli 2018 om 20:51

Kinderachtige manier om reacties uit te lokken. Thuis zeker last van aandachtstekort?

11 juli 2018 om 20:58

In dat geval moeten we dat clubje van jou zeker als een degradatiekandidaat zien?

Vond het een nuttig oefenduel. Boetius opnieuw matig, net als El Hankouri. Komen simpelweg te kort. Zou je eigenlijk gelijk afscheid van nemen of lager in de pikorde zetten. Die Colombiaan is zonder te spelen beide spelers in de pikorde voorbij gegaan. Heb tweede helft niet gezien maar Toure zou daartoe ook in staat moeten zijn.

12 juli 2018 om 09:37

Boetius is zo matig! Doet werkelijk niks goeds geen ene actie lukt, dom balverlies. Echt ik kan er niet naar kijken.

Ik ben gewoon objectief hier, dus ga niet schreeuwen dat het komt doordat ik voor Ajax ben maar ik denk dat de titelstrijd dit jaar weer tussen Ajax en PSV gaat en dat Feyenoord 3e wordt.

11 juli 2018 om 20:59

Vind het hiervoor nog veel te vroeg. Als Janmaat, Clasie en Fer ipv Vilhena komen. Vind ik dat Van Geel het fantastisch heeft gedaan.

11 juli 2018 om 21:54

Vergeet niet he Torres dat dit ook een investering van onze kans is geweest. Wij kunnen ook veel investeren door vele uitgaande transfers afgelopen jaren. Als ik dan zie dat Feyenoord Clasie, Fer en Janmaat wil halen blijf je in die negatieve spiraal zitten. Die onbekende Colombiaan vind ik dan wel weer mooi.

11 juli 2018 om 20:58

Als je objectief bent dan zou ik eerst afwachten totdat de transfermarkt sluit en de 1e 10 wedstrijden zijn gespeeld. Ik geloof best dat je deze opmerking objectief wilt maken echter in deze fase kun je er niet zoveel van zeggen. Je kunt zien dat Ajax goed heeft ingekocht masr niet of er de juiste balans is en wie er nig weggaan. Je weet ook niet wat er bij PSV nog gaat gebeuren en hoe gaat Vitesse uit de zomer komt met veel talenten.

12 juli 2018 om 01:04

Ik denk ik ieder geval niet dat er nog heel veel gaat veranderen bij Ajax. Blind zou nog kunnen komen maar voor de rest denk ik niets. Bij PSV en de andere clubs weet ik het niet echt. Maar je hebt op zich wel gelijk. We zullen zien!

Natuurlijk is het een niet al te beste vertoning maar het is natuurlijk maar een oefenwedstrijd. Feyenoord weet nu tenmiste waar ze nog op moeten trainen en waar ze nog aan moeten werken. Nu al paniek zaaien is verspilde moeite.

Maar toch bijzonder dat ze 1-0 achterstaan beide ploegen wisselen en de oudere/basis spelers uiteindelijk met 3-0 verliezen.

Nooit goed om een pak slaag te ontvangen. Al helemaal van de Zwitsers kampioen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder87
J. ToornstraMiddenvelder83
J. BijlowKeeper80
B. LinssenAanvaller85
A. JahanbakhshAanvaller71
L. SinisterraAanvaller73
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
135 fans
Coach, 46 jaar
SeizoenClub
2020-2020 Guangzhou City
2015-2019 Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
Laatste voetbalnieuws

Tyrell Malacia blikt terug op eerste jaren: ‘Ik dacht dat ik doodging’

Tyrell Malacia speelde vorige maand tegen NEC (5-3) zijn honderdste wedstrijd voor Feyenoord. In gesprek met Feyenoord TV kijkt de linksback terug op de eerste jaren van zijn carrière als profvoetballer....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren