Labyad: ‘Ik heb zo veel onzin over hem voorbij horen komen’

Woensdag, 11 juli 2018 om

Zakaria Labyad heeft FC Utrecht achter zich gelaten en kijkt uit naar zijn tijd bij Ajax. De 25-jarige aanvallende middenvelder, die voor vier seizoenen heeft getekend in de Johan Cruijff ArenA, zegt in gesprek met Voetbal International dat hij blij is dat hij weer gaat samenwerken met trainer Erik ten Hag, die hij nog kent van zijn tijd bij PSV en Utrecht.

“Ja. In mijn ogen is Erik ten Hag de best denkbare trainer voor een speler”, zegt de vijfvoudig international van Marokko, die zich heeft gestoord aan diverse verhalen over Ten Hag. “Als je het over beeldvorming hebt: ik heb de laatste maanden zo veel onzin over hem voorbij horen komen. Ik ken geen speler die niet positief over hem is.”

“Deze trainer is zó perfectionistisch, hij eist elke dag het maximale. Van zichzelf, maar ook van de spelers. In oefenvormen, in een bosloop, in het gedrag, in afspraken, in alles”, aldus Labyad, die benadrukt dat Ten Hag niet alleen een echte professional is, maar ook een ‘heel betrokken en fijn mens’: “Iedere speler kan altijd bij hem aankloppen en zijn verhaal doen.”

“Hij zal altijd een luisterend oor hebben, je helpen, maar ook uitleg geven als je het ergens niet mee eens bent. Ten Hag heeft altijd het beste voor met iedereen”, besluit Labyad, die niet de enige aanwinst is van Ajax deze zomer. Ook Perr Schuurs (Fortuna Sittard), Hassane Bandé (KV Mechelen) en Dusan Tadic (Southampton) hebben zich voor langere tijd verbonden aan de Amsterdamse club.


Poll

Verwacht jij dat Zakaria Labyad het goed gaat doen bij Ajax?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door origineel)

Vind dit altijd een beetje vreemd. Spelers die opkomen voor een zittende trainer nog voordat hij in de gevarenzone zit. Helemaal als het, het lievelingetje is van de trainer en diezelfde trainer hem net gehaald heeft.

11 juli 2018 om 18:02

Labyad moet je sowieso met een korreltje zout nemen. Die jongen is alleen maar bezig met zichzelf in een zo gunstig mogelijk plekje te werken.

11 juli 2018 om 18:10

Ik weet het niet hoor, maar ik vind Labyad altijd als een bijzonder fijne gozer overkomen. Een vriendelijke, beschaafde gast die nadat hij geflopt is een paar stappen terug heeft gezet om zich rustig weer op te werken. Daarnaast ook altijd open over zijn contractproblemen bij PSV. Daarnaast hoor ik spelers nooit iets slechts over Ten Hag zeggen, het is vooral beeldvorming vanuit verschillende personen vanwege zijn accent, uitstraling en woordkeuze. Of ze beide in Amsterdam passen zal de tijd leren.

11 juli 2018 om 18:17

Labyad de sympathieke gast die de Utrecht aanhang "bunnikside" uitzwaait in een Ajax shirt. Openlijk loopt te flirten met Ajax in ze tijd bij Utrecht. Ook nog beweren dat PSV hem weer terug wilde hebben. Dat gelooft niemand met een gezond verstand. Nee met dat verleden verder bij PSV prik ik daar dwars doorheen. In Eindhoven en Utrecht zijn ze klaar met Labyad. Niet zozeer om de transfer zelf maar de manier waarop die dat altijd weet te forceren. Het kan ook aan mij en mijn omgeving liggen maar hierbij ons is er niemand positief over hem. Buitendat had het wel een verschrikkelijk goede voetballer kunnen worden als die zijn hele carriere zijn hoofd koel had gehouden.

11 juli 2018 om 18:17

Labyad de sympathieke gast die de Utrecht aanhang "bunnikside" uitzwaait in een Ajax shirt. Openlijk loopt te flirten met Ajax in ze tijd bij Utrecht. Ook nog beweren dat PSV hem weer terug wilde hebben. Dat gelooft niemand met een gezond verstand. Nee met dat verleden verder bij PSV prik ik daar dwars doorheen. In Eindhoven en Utrecht zijn ze klaar met Labyad. Niet zozeer om de transfer zelf maar de manier waarop die dat altijd weet te forceren. Het kan ook aan mij en mijn omgeving liggen maar hierbij ons is er niemand positief over hem. Buitendat had het wel een verschrikkelijk goede voetballer kunnen worden als die zijn hele carriere zijn hoofd koel had gehouden.

12 juli 2018 om 10:43

Denk om je hart, hij heeft je vriendinnetje niet afgepakt. Misschien is hij met een omweggetje wel op weg een verschrikkelijk goede voetballer te worden. Laten we eens afwachten hoe deze stap voor hem uitpakt. Deze trainer bevalt mij vooralsnog niet, maar eerlijk is eerlijk, Labyad kent hem beter dan ik. Vast staat dat hij dit jaar alle middelen in handen krijgt om iets moois neer te zetten, dus laat het maar zien. Idem voor Labyad. Hij zou niet in mijn basisopstelling staan maar als hij er twee intikt tegen PSV lach ik me een gekneusde rib, wat een gefrustreerd stel. De helft weet nog nauwelijks wat hij eigenlijk misdaan heeft. De andere helft staat Kluivert aan te moedigen als hij aanstuurt op een transfervrij vertrek.

11 juli 2018 om 18:05

Ja wat ik vreemd vindt is dat mensen die ten Hag niet kennen hier allemaal onzin ten toon spreiden. Heb al zoveel bullshit voorbij horen komen met als klap op de vuurpijl "hij kan niets eens normaal praten". Dus dit is wel verfrissend en het bevestigd het beeld wat ik hier eerder geschetst heb. Ik ben nog steeds heel blij met ten Hag als trainer en het gaat helemaal goed komen.

11 juli 2018 om 22:07

@bjp79

dat komt natuurlijk ook omdat Ten Hag ook een hoop onzin verspreid in de media. dan heeft heel Nederland kunnen zien dat Ajax net een zaadpartij heeft gespeeld en dan gaat Ten Hag staan verkondigen dat zijn team geweldig speelde

11 juli 2018 om 18:24

Ik vind jouw reactie een beetje vreemd. Denk je echt dat Labyad naar de journalist is gelopen en uit zichzelf een verhaal over Ten Hag is gaan spuien? Of zou die journalist Labyad gevraagd hebben iets te zeggen over Ten Hag? Wat zou jij gezegd hebben, geen commentaar?

11 juli 2018 om 18:30

Of hij heeft gewoon echt een goede ervaring met ten Hag?

11 juli 2018 om 18:53

@CocoAFC: Lijkt mij idd ook. Ten Hag maakte hem belangrijk bij Utrecht en haalt hem nu naar Ajax, lijkt mij dan ook logisch dat Labyad blij ia met deze trainer. Anders had hij wel een andere keuze gemaakt.

11 juli 2018 om 18:41

Hij zit dan niet in de gevarenzone maar er klinken toch wel veel negatieve geluiden hoor. Op fansites heerst er toch behoorlijk veel onvrede over Ten Hag. Ook op voetbalzone word Ten Hag haast behandeld als Manolev destijds, en grotendeels door zijn ongelukkige manier van communiceren of gebrek aan Ajax verleden. Vind het daarom ook fijn om meningen te lezen van mensen die wél weten waar ze het over hebben als ze Ten Hag inhoudelijk beoordelen.

11 juli 2018 om 18:50

Je mag je dan afvragen wat het gemiddelde IQ van die fans is als je de kwaliteiten van een trainer betrekt op z'n accent. Communicatief is hij niet bijster sterk (in de media), maar supporters moeten eens ophouden met zelfverheerlijking en denken dat zij het beter weten dan mensen die op de posities zitten. Daarmee doel ik niet specifiek op Ajax, want ik merk het ook bij "mijn" club.

Ten Hag weet hoe hij aantrekkelijk voetbal moet spelen en kan zijn ploeg scherp krijgen. Bij Ajax had hij een valse start omdat je niet direct kunt bouwen als je midden in het seizoen instroomt. Er is namelijk een reden waarom je in moet stromen en dat is omdat een ander z'n werk niet goed heeft uitgevoerd.

De verdediging was slecht voor een topclub en daar verloren ze onder Keizer veel punten mee, naiviteit dus. Ten Hag probeerde zekerheden in te bouwen, maar dat pakte niet bijzonder goed uit. Dat kwam vooral vanwege de jonge spelersgroep en jonge spelers zijn nou eenmaal erg wisselvallig. Daardoor voorspelde ik in september al dat Ajax geen kampioen zou gaan worden.

11 juli 2018 om 19:34

Dat vraag ik me al tijden af Sirius. Ik geef Ten Hag 1 volledig seizoen voordat ik mijn conclusies eraan verbind, gelukkig raken ze in Amsterdam niet meer in paniek wanneer "supporters" hun onvrede uiten.

Ben erg blij met de eerste trainer sinds Jol die weinig met de Ajax filosofie heeft. Aanvallend voetbal kan op vele manieren gespeeld worden en dat vasthouden aan 4-3-3 hoeft voor mij niet perse. Tijd voor wat innovatieve trainers om het Nederlandse voetbal weer op de kaart te zetten.

11 juli 2018 om 20:48

De "ongellukige manier van communiceren" is ook alleen maar een issue omdat de media(rene) het nodig vind dat aan te stippen. Daar krijg je die no-brainer supporters wel mee getriggerd, helaas. Anders was dit nooit een issue geweest.

11 juli 2018 om 23:24

Wat een onzin. Alsof we allemaal wachten tot de media ons opdringt wat we moeten vinden. Ik ben zelf een voorstander van Ten Hag en zelfs ik irriteer me soms aan zijn gebrekkige manier van communiceren. Daar heb ik geen media voor nodig hoor. Het word pas een probleem wanneer mensen hun mening over trainer Ten Hag baseren op dingen als dit.

Zijn "hoog in de concentratie zitten" en wedstrijdanalyses die enorm afwijken van wat de supporters in het stadion zien zijn gewoon storend. Desondanks denk ik dat hij alsnog een succes word dit seizoen.

Labyad kent ten Hag natuurlijk al jaren en Labyad weet natuurlijk wat ten Hag van zijn spelers vraagt, terwijl ten Hag andersom ook wel zal weten wat Labyad allemaal kan en hoe hij Labyad maximaal op z'n kwaliteiten kan benutten.

Als Ajacied heb ik echt wel zin in het nieuwe seizoen. Er zijn al een paar goede aankopen gedaan en in vergelijking met de seizoenen hiervoor, is dat natuurlijk al ruim op tijd gedaan en nu komt Daley Blind daar misschien nog bij.

Vind ten Hag in principe wel een goede trainer en ik vind ook dat hij de tijd moet krijgen. Waar ik bij ten Hag altijd wel gecharmeerd van ben, is dat hij in het verleden spelers heeft laten opleven terwijl hun eigenlijk een beetje op een 'dood spoor' zaten of nog heel wat stappen moesten zetten en Labyad is daar een goed voorbeeld van, maar ook spelers als Letschert en Zivkovic (heeft het onder ten Hag echt niet verkeerd gedaan bij Utrecht) hebben zich goed ontwikkeld onder ten Hag, terwijl Promes (heeft ten Hag als coach van Go Ahead Eagles meegemaakt) zich ook vaker positief over ten Hag heeft uitgelaten en bij Utrecht heeft hij spelers als Amrabat, Ramselaar en Troupee (is helaas stil komen te staan door blessures) beter gemaakt.

Van Labyad denk ik wel dat hij echt wel een goede aanwinst voor Ajax zal zijn. Ik heb al vaker aangegeven dat ik waarschijnlijk een van de weinige Ajacieden ben, die wel blij is met de komst van Labyad en ik verwacht wel dat Ziyech deze transferperiode nog wel zal vertrekken bij Ajax en dan zal Labyad hem opvolgen.

Veel mensen die zijn negatief over Labyad en ik lees vaak dat hij een 'probleem' is, maar dat hij een 'probleem' wordt genoemd en dat mensen zijn komst naar Ajax niet echt zien zitten, heeft in mijn ogen te maken met het feit wat er allemaal rondom Labyad ontstond toen hij nog bij PSV speelde en nee, ik praat zeker niet goed wat Labyad destijds allemaal deed.

Maar ik weet zeker dat als Labyad dat destijds allemaal niet had gedaan bij PSV en als hij dan alsnog naar Ajax zou vertrekken, dan er dan zeker minder negatieve reacties rondom Labyad ontstaan zouden zijn.

Met deze opstelling is Ajax in mijn ogen echt wel de grootste titelkandidaat voor het nieuwe seizoen (zie opstelling, ervan uitgaande dat Ziyech nog zal vertrekken).

Onana
Kristensen
de Ligt
Blind
Tagliafico
Labyad
vd.Beek
F. de Jong
Neres
Dolberg
Tadic
11 juli 2018 om 18:49

Prima opstelling en dit zal hem ook grotendeels wel worden. Verwacht overigens net als jij dat Labyad een succes gaat worden. Is een stuk completer dan Ziyech, die meer een specialist is. Zo is Labyad sterker, sneller en zo goed als tweebenig. Verder heeft hij een beter schot en kan beter afmaken. Ziyech is natuurlijk ook een hele goede speler en ik wil hem niet tekort doen verder.

12 juli 2018 om 12:38

origineel

"is een stuk completer dan Ziyech, die meer een specialist is. Zo is Labyad sterker, sneller en zo goed als tweebenig. Verder heeft hij een beter schot en kan beter afmaken. "

Ey, ben jij hier nou een beetje mijn scoutingrapporten van Labyad aan het overnemen/kopiëren?? Ik zeg dit al weken hier!

12 juli 2018 om 13:16

In ieder topic zoek ik eerst jouw reacties even op, dan baseer ik mijn mening daarop om zo wat slimmer over te komen!

12 juli 2018 om 12:37

Rochester

"veel mensen die zijn negatief over Labyad en ik lees vaak dat hij een 'probleem' is, maar dat hij een 'probleem' wordt genoemd en dat mensen zijn komst naar Ajax niet echt zien zitten, heeft in mijn ogen te maken met het feit wat er allemaal rondom Labyad ontstond toen hij nog bij PSV speelde en nee, ik praat zeker niet goed wat Labyad destijds allemaal deed."

Mee eens! We kunnen allemaal wat vinden over de manier waarop hij destijds bij PSV wegging. Maar, ik ben daar makkelijk in. Labyad heeft daar zelf nadien echt ettelijke malen voor zijn excuses aangeboden en is daarvoor in mijn ogen zelfs door het stof gegaan. Dan is het wat mij betreft klaar. En dan vind ik het wat goedkoop om dan overal vol te houden dat hij 'een lastig jongen' zou zijn of zoiets. want hoezo"? Op het gedoe bij PSV na, wat is e concreet aan te wijzen wat erop wijst dat hij een naar mannetje zou zijn of zoiets? Niets natuurlijk! Heeft zich volgens mij bij Vitesse en daarna bij Utrecht toch gewoon uitstekend gedragen? Gewoon als een volwassen prof?

Okay, ik heb persoonlijk nu wat moeite met het feit dat Labyad, naar mijn smaak, in zijn enthousiasme en naiviteit denkt dat hij er goed aan doet wat credits op te bouwen bij Ajaxfans door wat dingetjes te roepen over PSV in de media. Maar dat vind ik vooral naiviteit. Als hij nadenkt had hij kunnen snappen dat dit niet noodzakelijk was daarvoor. Zorg gewoon dat je straks er meteen in het begin staat, prik er een paar goaltjes in, bij voorkeur in de CL kwalificatie, en je steelt veel meer harten dan door nu steeds maar weer prikjes te geven richting Psv, en met steeds wisselende verhalen te komen over de redenen van vertrek. Je had toch al je excuses aangeboden? Láát het dan daarbij en stel je professioneel op!

En ja, hij zoekt het niet zelf op natuurlijk,de vragen worden hem gesteld. Maar als hij ietsje slimmer was geweest had hij ook gewoon heel groots kunnen zeggen "ik heb gekozen voor Ajax, Ajax is de grootste club en ik ben hier echt blij om te zijn! Psv? Das war einmal! Opleiding gehad, ook een prima club verder, maar ik ben nu hier en ben trots om Ajacied te zijn." Ik denk dat hij net zoveel credits daarmee opbouwt als met die verhalen van nu. En nogmaals, beste credits zijn wat goals. En die gaat hij geheid maken, dat kan ik je wel verzekeren. Hij scoort meer dan Ziyech.

Maar Labyad dus een 'lastig jongen'? Welnee! Nonsens!

Ik ben het wel met Labyad eens. Het is werkelijk lachwekkend hoeveel kritiek er nu al is op Ten Hag en vaak gaat het niet eens over het spel van Ajax of de resultaten. Ik kon de tactische keuzes van Ten Hag namelijk wel begrijpen. Verdedigend stond het niet bepaald goed en hij koos ervoor om zekerheden in te bouwen. Dat ging moeizaam en het moest allemaal snel en nu pas kan hij echt zijn stempel drukken op Ajax.

Het meest schijnheilige vond ik het belachelijk maken van z'n accent. Dan heb je als persoon namelijk echt grootheidswaanzin, in ieder geval als je z'n kwaliteiten als coach daarvan af laat hangen. Hij is dan wel niet het beste boegbeeld, maar hij weet wel degelijk hoe hij een ploeg moet trainen en coachen. Het probleem bij trainers die midden in het seizoen instromen is dat men wonderen gaat verwachten, terwijl de zwakke punten eerst verholpen moeten worden.

11 juli 2018 om 20:27

Accent belachelijk is zielig. Dit vanwege het feit dat het niet om zijn kwaliteiten gaat.

11 juli 2018 om 20:00

Hij wordt nieteens de beste speler op het middenveld/in de aanval van Ajax. Is echt net niet, niet snel genoeg, geen hoge passzuiverheid, geen bijzondere dribbel, niet supercreatief. Is gewoon de mindere versie van Affelay die het vast redelijk gaat doen in de sterkste selectie van Nederland.

11 juli 2018 om 23:37

Labyad gaat het vast leuk doen, maar de beste speler van de Eredivisie zie ik niet gebeuren. Daarvoor mist hij toch kwaliteit. Maar goed, dat maakt ook niets uit. Als hij het gewoon naar behoren doet bij Ajax, verdient hij ongetwijfeld op den duur een mooie transfer naar een leuke club in het buitenland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

55 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 9 1 1 0
2017/2018 FC Utrecht 32 15 8 0
2016/2017 Sporting Portugal 0 0 0 0
2016/2017 FC Utrecht 18 3 2 0
2016/2017 Jong FC Utrecht 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Veltman draagt met doelpunt bij aan zege Ajax in oefenduel met AZ

Ajax heeft dinsdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen AZ met 0-3 gewonnen. Bij beide teams kwamen spelers in actie die dit seizoen genoegen moeten nemen met een bijrol. Aan de kant...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 februari
Justin Kluivert heeft AS Roma nog niet overtuigd van zijn kwaliteiten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren