‘Ik wil wel een basisplaats bij Ajax, maar Tagliafico is er natuurlijk ook’

Woensdag, 11 juli 2018 om

Met Mitchell Dijks zag Ajax onlangs een linksback transfervrij naar Bologna vertrekken, maar de Amsterdammers hebben nog onder meer Nicolás Tagliafico en Daley Sinkgraven achter de hand voor de positie links achterin. Mitchel Bakker rammelt daarnaast door zijn veelbelovende optredens bij Jong Ajax eveneens aan de poort en de achttienjarige verdediger hoopt dit seizoen in ieder geval zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Erik ten Hag te kunnen gaan maken.

“Het verloopt prima. Ik train veel met Ajax 1 en ben mee op trainingskamp geweest”, vertelt hij in gesprek met Voetbal Inside. Bakker, die vorig seizoen vijftien keer in actie kwam in de Keuken Kampioen Divisie, hoopt uiteindelijk uit te groeien tot basisspeler bij Ajax: “Dat wil ik wel, maar Nico (Tagliafico, red.) is er natuurlijk ook. Ik probeer gewoon m'n best te doen. We gaan het wel zien.”

Tagliafico was namens Argentinië van de partij op het WK, waardoor er een grotere kans was dat hij zich in de kijker zou spelen bij geïnteresseerde clubs. Bakker heeft zijn ploeggenoot een aantal keer aan het werk gezien in het shirt van la selección albiceleste en denkt dat hij in het geval van een transfer van de verdediger een plekje op zou schuiven in de pikorde: “Voor hem zou het wel mooi zijn en voor mij ook.”

Het talent maakte vorig seizoen al een aantal keer deel uit van de wedstrijdselectie en mocht zich ook al meerdere keren warmlopen. Van een debuut in de Eredivisie kwam het echter nog niet: “Ik wilde er natuurlijk wel in, maar ik moest even wachten. Dit seizoen hoop ik m'n debuut te gaan maken. Ik heb wel een aantal warming-ups gedaan, maar dat is niet anders. Ik ga er keihard voor werken. Dan zullen we het wel zien.”


Poll

Denk jij dat Mitchel Bakker in de toekomst uit gaat groeien tot basisspeler bij Ajax?


Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door origineel)

Zal de volgende uit de Raiola stal wel zijn in een maanden durende soap als zijn contract verlengd moet worden. Hopelijk worden die onderhandeling afgerond voordat hij het te hoog in zijn bol krijgt.

Groot talent die ik het wel zie maken in Amsterdam, hopelijk blijft hij geduldig. Jaartje vlammen bij Jong Ajax en waar mogelijk wat speeltijd in het eerste zou toch een mooi seizoen voor hem kunnen zijn.

11 juli 2018 om 18:04

Zal genoeg kansen krijgen wanneer Blind niet komt. Sinkgraven heb je weinig concurentie van te duchten en tagliafico zal echt niet alles spelen.
Ik vind de LB plek momenteel te zwak bezet. Bakker is nog niet klaar voor europese en lastige duels in de ED

11 juli 2018 om 18:32

Ik zie Nico wel zo'n beetje alles spelen wanneer hij niet geschorst of geblesseerd is. Dus voor die paar wedstrijden een linksback aantrekken die nagenoeg het zelfde niveau heeft zou ik echt wanbeleid vinden. Zeker wanneer er een talentvolle opvolger aankomt.

Over Sinkgraven zijn we het echter niet eens. Vind dat hij het onder Bosz prima heeft gedaan en dat hij meer indruk maakt als linksback dan als middenvelder. Daar vond ik hem dramatisch presteren tijdens zijn spaarzame kansen.

Krijg de indruk dat veel ajacieden momenteel een beetje doordraven na de aankoop van Tadic en de interesse in Blind. Een positie dubbel bezetten met topspelers is echt onmogelijk en bovendien onwenselijk.

11 juli 2018 om 22:23

Sinkgraven deed het aardig tegen tegen standers die de bus parkeerde in de Arena. Als Ajax onder druk staat geeft hij verdedigend niet thuis. Niet vreemd het is geen verdediger.
Maar wat ik wanbeleid vind, is je selectie niet op orde hebben waardoor je door Rapid Rostov Mice en Rosenborg naar huis wordt gestuurd omdat er pupillen in de verdediging stonden. Tagliafico kan echt niet alles spelen vooral niet als je verder mocht komen in Europa. Leren we nooit van fouten? De feiten liegen niet

11 juli 2018 om 23:28

Welke feiten dan precies? Want de feiten die ik nu kan benoemen zijn dat onze selectie nagenoeg op orde is en dat er dus duidelijk wel geleerd is van het verleden..

Nico Sinkgraven Bakker en straks hopelijk Blind is een prima bezetting voor de linksback positie. Als dit niet voldoende is vrees ik dat je nooit tevreden zult zijn.

Waarom zou hij geen basisplek kunnen bemachten? Prima speler, daarnaast is Sinkgraven ook geen echte linksback, die is er destijds onder Peter Bos meer neergezet aan gebrek aan beter. En Taghiafigo is een prima backie maar is nou ook niet bepaald duidelijk beter.

11 juli 2018 om 17:36

Daar ben ik het toch niet helemaal mee eens. Het is waar dat de beste moet spelen en dat hij dus een basisplek zou kunnen veroveren, zit er gewoon in als je, je best blijft doen. Maar om Tagliafico (voor de Nederlandse competitie) een prima backie te noemen.. voor Nederlandse begrippen is dit naar mijn mening een veel meer dan prima back die volgend jaar waarschijnlijk verkocht word en dus aankomend seizoen mits zelfde prestaties als afgelopen jaar zo niet beter.

11 juli 2018 om 17:37

Gewoon basis staat met een bakker voor volgend jaar erachter.

11 juli 2018 om 17:42

De beste man is international bij Argentinië, dat is toch zeker wel een betere back dan Bakker op dit moment. Maar sluit het inderdaad niet uit dat hij in de toekomst beter kan worden.

11 juli 2018 om 17:56

Hele verdediging van Argentinie stelt weinig voor, niet echt bijzonder om daar basis te staan als verdediger.

11 juli 2018 om 20:14

Tagliafigo heeft goede wedstrijden op de mat gelegt, heeft een dikke voldoende gescoort op het Wk.

Hoop dat hij komend seizoen ook nog bij ons speelt, Bakker zal zoals hij zelf al aangeeft wel zijn minuten gaan pakken.

11 juli 2018 om 17:52

Zou zeker kunnen, echter moet Nico dan wel eerst iets afscheuren denk ik. Geeft ook niets als je achter Nico in de pikorde staat, want dat is zeker een "prima backie". Waarschijnlijk de beste linksback in de Eredivisie.

Ik heb toch m'n twijfels bij deze jongen, zie hem sowieso geen wereldtopper worden, maar kan misschien op den duur uitgroeien tot nuttige kracht bij Ajax. Wat wel vast staat, is dat hij nog minimaal 1 seizoen geduld moet hebben.

hij speelde nog nooit in de keuken kampioen competitie......

11 juli 2018 om 19:28

Inderdaad. De eerste wedstrijd moet daar nog gespeeld worden. Laten ze het gewoon Eerste divisie noemen... On topic: Als ik hem was zou ik voorlopig nog niet bijtekenen, tenzij ze met een goed verhoogd salaris laten zien dat ze potentie in hem zien. Als de trainer het niet in hem ziet zitten of de concurrentie te groot is, kan hij beter inzetten op speelminuten elders.

11 juli 2018 om 19:50

is al mee geweest op trainings kamp juist nu wel verlengen . er zullen heus nog wel kansen komen voor hem

11 juli 2018 om 19:50

is al mee geweest op trainings kamp juist nu wel verlengen . er zullen heus nog wel kansen komen voor hem

11 juli 2018 om 22:53

@mars0260: Moet die jongen aan het belang van zijn club denken, of aan zijn persoonlijke carrierepad. Hij ligt nog vast tot 2019. De enige reden voor hem om nu verlenging te tekenen is een flinke salarisverhoging. Waarom zou je je anders langer vastleggen?

11 juli 2018 om 23:16

Goede kans dat dit ook gaat gebeuren. Ik hoop dat Ajax hem dan laat banken bij Jong Ajax. We geven al salarisverhogingen wanneer talenten een volgende stap zetten in hun ontwikkeling. Als je puur voor de centen speelt zit je in Nederland gewoon verkeerd, lekker weggaan dan.

Als antwoord op de vraag waarom hij anders zou bijtekenen: Omdat de club het in hem ziet zitten en zijn voetbalopleiding wilt voortzetten. Investeren in zijn eigen toekomst dus. Wanneer hij weinig vertrouwen heeft in zijn eigen potentie kan hij transfervrij een dik contract tekenen in Italie. Zal Raiola wel regelen voor hem.

12 juli 2018 om 07:49

@ origineel: Dit klinkt alsof je enkel het belang van Ajax vooropstelt. Logisch dat je dat als Bakker, en zoals elke werknemer, ook afweegt tegen je eigen belangen. Raiola is de aangewezen persoon om hem daarbij te helpen. Als Ajax daarbij pressiemiddelen gaat inzetten, voelt dat als onrechtmatig afdwingen. Dan heeft de club ook niet het beste met jou voor' heeft ook niets met opleiden te maken. Spelers zijn geen bezittingen. Ik ga er ook vanuit dat de verantwoordelijken bij de club hier ook meer kaas van hebben gegeten. Daarbij kunnen ze ook van allerlei constructies maken. Die jongen zal vast ook geen irreële rol eisen, als ik hem hier hoor, en een vergelijkbaar financieel inkomen. Wel laat Ajax met haar voorstel zien, welke potentie en perspectief ze voor hem zien. Daar zal die vervolgens wel of niet mee instemmen. Ook erg makkelijk om hem gelijk als geldwolf af te schilderen. Getuigt wel van een simplistisch wereldbeeld, waarbij alles en iedereen zich maar moet lijken te schikken naar de wensen en de grillen van de door jou toegejuichte club. Gelukkig zit de wereld zo niet in elkaar, en zal Ajax zich ook moeten blijven manifesteren als een passende werkgever in de stappen die passen bij de loopbaan van deze werknemer.

11 juli 2018 om 19:30

Klopt, dat heeft nog niemand namelijk..

Eerst contract verlengen dan pas debuut. Helaas moet je zo met de spelers van Raiola omgaan. Doe je dat niet is het volgend jaar een strijd met contract verlengen en gaat hij naar Italië voor een (te) laag bedrag ivm nog 1-jarig contract

11 juli 2018 om 23:06

@Lekiam: Ik snap dat slechte beeld niet van Raiola, hij behartigd de zaken van zijn clienten goed. Wat heeft die jongen nu te winnen met verlengen? Als ajax het in hem ziet zitten, zullen ze een goede contract verbetering moeten voorstellen, waarmee ze laten zien dat ze perspectief zien voor hem. Dan zal hij vast ook wel tekenen. Twijfelen ze, en zijn ze dus hier nog niet toe bereid is het voor die jongen toch veel slimmer om te wachten. Dan kan hij zien wat Ajax doet op de transfermarkt, of hij het niveau aankan en de concurrentie. Met een kortlopend contract is hij in dat geval ook aantrekkelijker voor overname van een kleinere club.

11 juli 2018 om 23:19

Ze zullen hem gewoon een passende aanbieding doen voor een bovengemiddeld talent waarin ze het zien zitten. Wanneer dat niet genoeg is hoop ik dat ze meteen de stekker eruit trekken en geen speeltijd geven aan hem. Het salarishuis is er voor een reden, en dat ze een uitzondering maken voor Tadic snappen we allemaal wel, maar wie is Bakker nou..

12 juli 2018 om 05:58

@origineel: Natuurlijk zal het zich niet verhouden tot het salaris van Tadic. En daar is niets mis mee. Maar op basis van zijn huidige contract zal hij waarschijnlijk een standaard talententarief krijgen. Een nieuw aanbod zal wel prijsgeven hoe je op de ladder staat ten op zichte van de andere verdedigers. Ik neem aan dat jij dit ook bij je werkgever zou doen.

Eerst jezelf bewijzen. Dus minimaal 10 goeie wedstrijden achter elkaar spelen

11 juli 2018 om 23:17

Toe maar. In de huidige selectie zit er geen een die dat gepresteerd heeft..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
18 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Jong Ajax 15 0 4 0
2018/2019 Ajax 0 0 0 0
2017/2018 Ajax U19 8 2 0 0
2017/2018 Jong Ajax 15 0 3 0
2017/2018 Ajax 0 0 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 19 februari
Justin Kluivert heeft AS Roma nog niet overtuigd van zijn kwaliteiten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren