Ronaldo vertrekt vanwege ‘fiscusprobleem’: ‘Hij is klaar met Spanje’

Woensdag, 11 juli 2018 om

Cristiano Ronaldo heeft voor Juventus gekozen omdat hij naar eigen zeggen toe is aan een nieuw avontuur, maar volgens Guido Albers is de aanvaller voornamelijk vertrokken vanwege de problemen met de belastingdienst. De 33-jarige Ronaldo werd onderzocht vanwege belastingfraude van 14,7 miljoen euro en zou in juni hebben geschikt met een boete van 18,8 miljoen.

De zaakwaarnemer van onder anderen Wesley Sneijder, Frank de Boer en Giovanni van Bronckhorst geeft in een interview op Radio 538 aan dat hij vermoedt dat Ronaldo vanwege ‘de problemen met de fiscaliteit’ naar Turijn is gegaan: “Hij heeft het gevoel dat de fiscus achter zijn commerciële inkomsten aanzit. Je moet begrijpen: die inkomsten zijn vier keer zo groot als zijn salaris. Daar zit de pijn.”

“Ronaldo heeft onlangs een boete van vijftien miljoen betaald (18,8 miljoen, red.) om te voorkomen dat hij naar de gevangenis moest. Hij heeft nu zoiets van: ‘ik ben klaar hier, heb alles gewonnen wat er te winnen valt en ga een land zoeken waar ik sportief wat kan presteren, en waar het geld goed geregeld is’. Dit is voor Ronaldo dus gewoon een fiscusprobleem, hij is klaar met Spanje”, voegt Albers eraan toe.

Volgens de agent houdt Ronaldo in Italië aanzienlijk meer over aan zijn commerciële inkomsten dan in Spanje. De autoriteiten verdachten CR7 ervan 14,7 miljoen euro aan belasting te hebben ontdoken. Ronaldo gebruikte volgens het OM bewust een illegale bedrijfsstructuur om tussen 2011 en 2014 zijn inkomsten van portretrechten in Spanje te verbergen. Ronaldo heeft de aantijgingen echter altijd ontkend.


Poll

Denk jij ook dat Cristiano Ronaldo is vertrokken vanwege een 'fiscusprobleem'?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door professor oak)
11 juli 2018 om 15:45

Dit heeft Zeker meegespeeld.. hij verdiend bakken buiten zijn salaris om.. en daarbij wil hij geenc celstraf riskeren.. in Spanje is de jacht op voetballers geopend.. hoeveel hebben we er voorbij zien komen ik denk wel 15 ondertussen allemaal Real/barca spelers die miljoenen moesten betalen..

Daarbij wil die rust voor zijn familie en een club waar hij de landstitel en CL kan winnen.. dat zijn er niet veel.. in Engeland is hte City.. datgaat hem niet worden als United ster..

Dan PSG speelt in een trieste competitie en heeft Neymar.. dat wordt drama die 2 samen ben ik bang.. (en onbetaalbaar voor Ffp)..

Bayern zou een optie zijn maar die betalen niet zulke transfersommen en salarissen voor een 33 jarige speler..

Juventuss!!!

11 juli 2018 om 16:26

China dan, veel geld, mooie plek om carriere af te sluiten

Dit zou best onderdeel van het besluit kunnen zijn voor CR7 om te vertrekken. En eigenlijk maakt het mij in ieder geval niet uit, voordeel halen doet iedereen. Het is gewoon fantastisch dat hij bij Juve gaat spelen.

Onzin, 15 miljoen boete is betaald en verhaal is klaar. Ronaldo gaat voor de sportieve uitdaging die de hele wereld zal gaan volgen in de hoop dat deze ook een succes wordt.

11 juli 2018 om 15:49

Ah oke. Bedankt voor de bevestiging dat er toch niks speelt. Wel prettig dat er altijd wel iemand op voetbalzone.nl zit die dit soort geruchten de wereld uit kan helpen.

11 juli 2018 om 15:49

Nee hoor.. nooit klaar met die corrupte fiscus daar.. die blijven op voetballers jagen..

Ronaldo is alleen met voetbal bezig, zoals Ronaldo ter rechtzitting al verklaarde. Hij is naar Juventus gegaan om de beste ter wereld te blijven, niet voor het geld.

11 juli 2018 om 15:44

Als je 30 miljoen euro per jaar gaat verdienen en bij je vorige club ieder jaar om een verbeterd contract liep te zeuren, kun je niet zeggen dat het niet voor het geld is. Natuurlijk speelt geld een enorme rol.

11 juli 2018 om 15:49

Idd.. dat is politiek.. is hetzelfde dat jou baas zegt dat je niet voor het geld moet werken.. yeah rightt!!

11 juli 2018 om 15:52

30 miljoen zou hij bij Real Madrid ook krijgen dus die argument gaat niet op...

11 juli 2018 om 15:58

In het artikel staat toch al dat hij het viervoudige buiten zijn voetbalsalaris om verdient. De geruchten over ontevredenheid over voetbalsalaris zijn voor het grootste deel altijd door de media verzonnen, met hun loze kreten als waardering in geld etc.

Jij zegt dat hij ieder jaar om een verbeterd contract liep te zeuren, omdat je dat uit de media hebt vernomen. Waarmee ik niet wil zeggen dat het sowieso niet zo is, maar je kunt ook niet stellen dat het wel zo is omdat een medium het schrijft.

11 juli 2018 om 16:10

Het is ook zo grappig als mensen alles uit de media overnemen en hier er dapper nee komen doen alsof ze kennis delen.

Zal een combinatie zijn van dit, uitdaging, juvefans, etc

11 juli 2018 om 15:50

prachtige stad, het klimaat..

11 juli 2018 om 16:35

Verschilt volgens mij niet veel met Madrid en volgens mij is Turijn zelfs kouder

11 juli 2018 om 18:44

Veel kouder

Dit zou me eigenlijk niets verbazen. Verder heb je nou eenmaal regels en als je je daar niet aan houd, komt de fiscus langs. De fiscus kan niets eisen als ze er geen recht op hebben.

Dat zou zeker meegespeeld kunnen hebben. Ik denk persoonlijk dat hij het vooral doet voor de sportieve uitdaging waarbij de kans om eindelijk een keer een triplete te pakken groot is. iets wat met Real Madrid nooit gelukt is.

Hij is naar Juve gekomen voor de fans die hem zelfs waardeerden toen hij hun club eigenhandig uitschakelde in de CL, niks anders, die 30 miljoen wilde Perez hem ook geven, en de belastingszaak is voorbij, betaald en dus afgehandeld. Bij Ronaldo draait alles om zijn ego, de waardering die hij moet voelen, zo simpel is het, bij Juve zal die waardering er altijd zijn, omdat de Juve fans niet zijn zoals vele Real fans, Real is een fantastische club, maar de fans zitten er niet verlegen om om zelfs hun allergrootste iconen uit te fluiten, dat is iets wat Ronaldo altijd heeft gestoken. Om dan zulke waardering te krijgen van fans van een tegenstander in een voetballand als Italie.. je zag het ook, dat moment, dat raakte hem, toen is er de basis gelegd voor deze transfer. Onze fans hebben hem in eerste instantie overhaald, waarna Ronaldo tegen Mendes heeft gezegd, ik ga naar Juve.

Welkom bij ons legend!

11 juli 2018 om 15:51

Waarbij hij inderdaad in de wedstrijd tegen Juventus wel waardering kreeg van nota bene de tegenstander, nog steeds prachtig. Plus hij waarschijnlijk inschatte dat Juventus een team heeft waarin hij kan functioneren en ook top kan presteren.

11 juli 2018 om 15:52

Goed verwoord. Laten we bij het voetbal blijven.

11 juli 2018 om 16:07

Ik wil niet heel lullig zijn, maar geloof jij echt in sprookjes? Als een speler voor de waardering en onvoorwaardelijke steun van zijn supporters gaat, gaat hij naar de Premier League, waar ook de fans van de tegenstander de speler een staande ovatie geven wanneer hij top gespeeld heeft. Qua publiek is er niets mooiers dan het Britse publiek. Dan ga je niet naar Italie waar de stadions slecht gevuld zijn; de serie A is ook geen competitie waar je als aanvaller even gaat afbouwen. Er wordt daar zwaar verdedigd en de verdedigers spelen met scheermessen in hun schoenen.

Ik had als ik hem was geweest overigens lekker naar LA gegaan. Chillen met de jetset (dat vindt hij ook geweldig) en geadoreerd worden door honderduizenden veelal Amerikaans- Mexicaanse fans.

Hoe dan ook, deze stap is volgens mij puur financieel en ik denk dat Guido gelijk heeft dat de nasleep van die belastingzaak meespeelt. Wellicht liggen er zelfs nog wat lijken in de kast(al is dat pure speculatie).

11 juli 2018 om 16:11

Neen jij wel? Als je Ronaldo zijn karaker ietwat kan analyseren snap je waarom hij voor Juve heeft gekozen, dat applaus doet meer met hem dan je je kan inbeelden. Deze stap is niet puur financieel, want Perez heeft hem zijn gewenste 30 miljoen geboden. En denk je dat verkassen wat uitmaakt als er nog lijken uit de kast gaan komen? Italie ligt niet op een andere planeet he, ze weten hem dan wel te vinden hoor.

11 juli 2018 om 16:25

Wat ik wil zeggen dat het Italiaanse publiek in het algemeen, en het Juve publiek in dit geval, niet het mooiste publiek ter wereld is; dat weet echt iedereen. En die half lege stadions word je als speler ook niet vrolijk van

En natuurlijk weten ze je te vinden, maar de Spaanse BD kan in het buitenland niet bij hem binnenvallen in huis.

11 juli 2018 om 16:30

Dat is smaak, voorkeur, niks meer niks minder, Italiaanse fans en Juve fans voor mij zijn fanatiek, loyaal en prachtig. Dat je zegt dat iedereen dat weet toont aan dat je hier scheef naar kijkt, jouw gevoel en mening projecteer je op anderen waardoor je denkt dat iedereen wel haast hetzelfde moet denken als wat jij denkt.

11 juli 2018 om 19:17

Ik ben het type dat vindt dat je de club uit je stad support, in mijn geval Ajax want ik komt uit Amsterdam en ik ben absoluut geen fan van het Britse voetbal in het algemeen of een Britse club in het bijzonder. Maar dat publiek is het beste ter wereld sinds de hooligans verwijderd zijn. Men zit daar zonder hekken rond het veld, men gedraagt zich en men geeft geregeld een open doekje aan de tegenpartij bij bijzondere prestaties. De manier van sportbeleving zie je nergens ter wereld, zeker niet in Italie met al die rechts extremistische ultra's. Kortom, ik prik gewoon door jouw romantische verhaal heen, want Ronaldo heeft wel vaker staande ovaties gehad. Die keer bij Juventus was niet uniek.

Je gebruikt overigens de term projecteren verkeerd. Ik ontken mij emoties helemaal niet en ik probeer ze niet aan iemand anders toe te kennen. Overigens hilarisch dat je deze psychologische term aanhaalt, want jij bent degene die zijn gevoelens over Juventus projecteert op een ander, namelijk op Ronaldo.

Hoe dan ook, Ronaldo heeft 30 miljoen redenen per jaar, exclusief tekengeld en sponsoringcontracten.

11 juli 2018 om 19:57

Dan ben jij de gene met smaak die weinig mensen hebben. Uniek, of heel raar. Maar iedereen weet dat de supporters (niet Juventus) uitermate onpopulair zijn. Waarom zou Ronaldo naar een competitie gaan waar de stadions voor 40% gevuld zijn? Waarom is de Serie A niet te volgen op Fox of Ziggo? Niet omdat het zo'n hoog niveau, spannend, of amusement waardig is.

Zou mij niks verbazen als Ronaldo (samen in combi met nieuwe uitdaging en beter dan Messi willen zijn) weggaat uit Spanje om het gezeur met de Spaanse fiscus, maar wat jij nu zegt is echt een Disney verhaal. Denk je echt dat Ronaldo 'verliefd' is geworden op de Oude Dame omdat ze voor hem gingen klappen toen hij die omhaal scoorde?

Als hij echt voor de fans ging, was hij naar Engeland gegaan. Kijk alleen al hoe gek ze zijn met het WK, dat maak je nergens mee. Nee... jouw argument deponeren we direct de prullenbak in.

11 juli 2018 om 16:26

@AlexDelPiero10, Tijdens de wedstrijd Juventus - Real Madrid zag je duidelijk de waardering van de Juve fans voor Cristiano Ronaldo. Ik ben er volledig mee eens dat het moment dat de Juventus fans gingen klappen voor het doelpunt van Ronaldo, de basis was voor deze transfer. Bij Real Madrid werd Ronaldo soms uitgefloten, belachelijk natuurlijk. Hij is een legende, die moet je met respect en waardering behandelen. Dit kan hij zeker bij Juventus vinden. Ben zelf de serie van Juventus aan het kijken op Netflix. Wat een passie bij die club. Ik hoop van harte van Cristiano Ronaldo ook bij Juventus geschiedenis gaat schrijven. Voor de club, de fans en natuurlijk Ronaldo zelf!

Kan iemand me vertellen waarom Buffon vertrekt na Psg? De kans dat Juve de CL gaat winnen stijgt nu best wel. En beste meneer gaat voor het geld na Parijs.

11 juli 2018 om 16:01

Dit is Buffon zijn eigen keuze geweest. Ik denk dat hij het goed vond zo. En had nooit verwacht dat Ronaldo zou komen. Allegri heeft hem een nieuw contract aangeboden. Maar Buffon wou zelf helaas niet.

11 juli 2018 om 16:03

Buffon ging stoppen bij Juve, plaats maken voor de nieuwe jongens, maar toen kwam PSG op de proppen met erg veel geld, wat hij nu gaat verdienen op 2 jaar tijd zou hij bij ons pas binnen 4-5 seizoenen bij elkaar hebben. En PSG is natuurlijk ook eens wat anders, hij zal vast niet gedacht hebben dat zo een club nog voor hem kwam op deze leeftijd, maar toen ze dat wel deden ging ie. En dat recht heeft hij, datvheeft Gigi afgedwongen.

Waarom heeft iedereen problemen met de belasting in Spanje? Het kan toch niet altijd alleen aan de voetballers liggen of wel?

11 juli 2018 om 18:36

Dat vraag ik me ook af

Die voetballers bemoeien zich daar toch helemaal niet mee, daar zijn zaakwaarnemers voor

En die hebben blijkbaar een gat gevonden in de wetgeving, die later door de Spaanse fiscus is ontdekt / gedicht

Maar ik vertrouw die Spaanse fiscus ook niet, die doen ook maar wat ze willen

Als je als voetballer gedriegd wordt met gevangenisstraffen, kan ik me voorstellen dat je daar op gegeven moment wel klaar mee bent

I

In de onderlinge wedstrijden in Spanje wint Messi meestal . Ronaldo heeft nu ook gezien dat Messi de betere is daarom vertrekt hij

11 juli 2018 om 17:12

Proficiat met afstand de domste opmerking van de dag waar slaat nou weer op?

11 juli 2018 om 17:54

Messi scoort meestal tegen Real en dat kan Ronaldo niet langer aanzien - iedere keer die juichende Messi in Bernabeu en hij kan er niet tegenop

Wat een onzin redenaties lees ik hier allemaal. Mensen, ik ga jullie vertellen wat er aan de hand is. C. Ronaldo is bang dat Inter en Real elkaar niet treffen in de CL, en hij wil zich meten tegen de beste verdediger van de wereld: Stefan de Vrij! Nu heeft hij zeker 2 duels en misschien nog beker om zich op te verheugen!

Mysterie opgelost, graag gedaan.

De Spaanse Fisus is al jaren bezig in de jacht op beroemde personen en belastingontduiking. Ronaldo zal zelf ongetwijfeld niks.fout.gedaan hebben maar zijn fiscalisten kunnen wel.eens een steekje hebben laten vallen. Zelf denk ik de combinatie van de fiscus en de voorzitter hem dwars zit. Wel.een egootje. Goed voor de Seria A dat hij daar.gaat voetballen en wederom grijpt de PL met.al zijn geld mis.

11 juli 2018 om 18:54

Tsja Ronaldo stond al bij de Panama papers. Voor zijn belasting ontduikende bedrijfjes op belastingparadijzen heeft hij toch echt zelf zijn handtekening gezet. Dus hij wist het heus wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1043 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus7540
2.Napoli6029
4.AC Milan5117
5.AS Roma4713
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3795 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 26 19 2 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

Cristiano Ronaldo: ‘Het is lastiger voor mij om te scoren in Italië’

De overgang van Cristiano Ronaldo van Real Madrid naar Juventus voor een slordige 112 miljoen euro was de sensatie van de zomerse transferperiode. Critici vroegen zich echter hardop af of de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
In navolging van Eintracht Frankfurt en Leeds United heeft nu ook AS Roma interesse in Justin Lonwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren